|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
marta o córkę jakoś bym się nie martwiła,bo ma 4 lata i dali by z nią radę.Tydz byłam w szpitalu jak rodziłam.Gorzej ten mały..
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie jestem zła na dzieci tak jak mówisz ale na to durne państwo które blokuje mamie możliwość zajęcia się dzieckiem
|
|
#1083 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rano ciągnie cyca, potem deserek, potem obiadek, kaszka i na wieczór cyc dopiero - czasem, bardzo rzadko ostatnio pociągnie jeszcze coś na półśpiąco- na trzeźwo nie chce ![]() mi tak teraz zmalały bardzo - normalnie szok!! Cytat:
![]() mój lekarz po tym hsg też mówił, że cud się musi stać - no i się stał!!! Cytat:
![]() tak teraz zastanawiam się, czy to nie właśnie z braku wody - tzn jak się robi trochę chłodniej ja prawie wcale wody nie piję a przerzucam się na herbatę - ostatnio piję litry zielonej, bo normalnej nie trawię - czyżby to to?? Biedny Alanek Cytat:
![]() Cytat:
u mnie orzeszki małe i sflaczałe się robią - no ale coś z nich jeszcze leci..Eirene polityka prorodzinna u nas w państwie jest zawsze na pierwszym planie tylko tuż przed wyborami...
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-07 o 18:09 |
|||||
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
mój tez powiedzial, ze cud bo ja mialam progesteron 4,67 a powinien byc od 15-50
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Anastazja też często ulewa, daje jej ten syrop gastrotuss mleko zagęszczam nutritonem, ale tak i tak trochę ulewa Właśnie ja chce ją sadzać tak w formie zabawy Muszę kupić jakiś nocniczek![]() Cytat:
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ale dzis sie rozpisalyscie
my wlasnie idziemy plywac, a chcialam sobie poczytac... ale pozniej bedzie za pozno. Doczytam wieczorem . Dzis od rana poza domem. Tz jutro ma interview
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szkoda że tak szybko zapominają o tym dlatego nie cierpię tego państwa naprawdę. nie jestem patriotką właśnie dlatego że mają nas gdzieś.Cytat:
![]() no ja też nocnik muszę kupić
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
hej. czytam od rana i doczytać nie mogę.
Trochę mam doła, bo wczoraj zobaczyłam taką wiadomość http://www.nowosci.com.pl/look/nowos...415&IdTag=3791 przez 20 lat mieszkałam w tej kamienicy na poddaszu. Kiedyś był tam strych a mój tata z dziadkiem zrobili z niego super mieszkanie ponad 80 m2. Wcześniej mieszkaliśmy piętro niżej na 24m2 w 6 osób.Całe dzieciństwo i wszystkie wspomnienia są zwiazane z tą kamienica, a teraz wszystko poszło z dymem. Szkoda mi tych ludzi. ![]() No, a poza tym to mama do mnie przyszła po pracy i siedziała 3 godziny. Zajęła się Oliwcia, teraz ją wykąpałam i patrze a ona już śpi gosiawolna- może to wrzód albo jakiś czyrak? może pokarz to u dermatologa? kampasiola - szkoda, że ci praca przeszła koło nosa. Ciekawe co to bedzie jak ja zacznę szukać. Już się boję. Mam nadzieję, że castia się niedługo odezwie i że z Malwinką wszystko dobrze. Trzymajcie się dziewczyny!!!. Szybkiego powrotu do zdrowia i buziaki dla małej tajka - 6 -7 godzina to dla mnie środek nocy. A wstaję o 10 czyli o świcie Fajnie macie z tym basenem. U nas szaro buro zimno i pada
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
tata powiedzial ze mu to wyglada na wrzod to co ja mam z tym zrobic??
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Castia trzymajcie się! Zdówka dla Malwinki
![]() Cytat:
![]() Po 2 roku życia
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
gosia- chyba musisz poczekać, aż pęknie i coś z niego wypłynie, albo iść do lekarza, żeby naciął i oczyścił.
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- ja zaczną sadzać na nocnik gdzieś.... za miesiąc. Czyli jak skończy 6 miesięcy. Myślę, ze do tego czasu już będzie sama siedziała.
|
#1093 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na naszym wątku same cuda są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka,Mordka dziś w gazecie wyczytałam,że ne ma sensu oswajanie dziecka z nocnikiem jak tylko zacznie siadać.Oczywiście,jeżeli zacznie się na niego dziecko wysadzać to uda się złapac siusiu albo kupkę,ale nie będzie to miało nic wspólnego ze świadomym załatwianiem się,a to jest niezbędne,żeby dziecko nauczyło sie korzystać z nocnika.
Radzi się,aby poczekać z nauką nocnikowania do momentu kiedy maluszek sam będzie kontrolować potrzeby fizjologiczne,czyli jak skończy 1,5 roku i sam będzie w stanie poprosić o nocnik. ![]() W mój Cud-Lilke to nawet lekarz nie wierzył,ze się zdarzy Oczywiście powiedział mi to dopiero w zaawansowanej ciązy i zaraz po porodzie również
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-07 o 20:44 |
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe jak czuje się Malwinka?
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coralady masz rację.Dziecko nie kuma co to nocnik w wieku 6 mies.Ja zaczęłam córkę sidać ja miała ok roczku jak już chodziła.Po 4 mies już nie miała pieluchy.Szybko zaczęła się załatwiać sama.Na noc kładłam jej papma jeszcze
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
przepraszam ze tyle sie nie odzywalam
siedze i proboje napisac prace magisterska ale kurcze jeny jeny brak mi weny buuu
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
coralady, kampasiula- o, to nie wiedziałam. Pewnie dlatego małe dzieci boją się nocnika jak się je sadza na siłę a one nie wiedzą po co. W takim razie poczekam z tym nocnikiem.
ptysza- o czym piszesz?
|
#1100 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy jeszcze raz wszystkim ciociom za zyczenia
Nino padl mi wreszcie a ja zaraz kolacje musze szykowac. A pozniej siuuuup do wyrka i spppppaaaaaacccccccDziewczyny karmiace butelka w nocy - czy odbijacie wasze maluchy po zjedzeniu? Bo ja do tej pory karmilam tylko piersia ale dzis bedzie debiut butelkowy a po cysiu nigdy nie odbijam, ladnie zasypial. Natomiast w ciagu dnia po butli odbija mu sie jak staremu pijakowi Wolalbym tez go odkladac bez odbicia ale boje sie, ze mi zwroci![]() Castia - zdrweczka dla coruni! spadam kucharzyc babeczki! I spac ![]() Pa!
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, też ostatnio o tym czytałam wtedy potrafi zatrzymać siusiu i np dobiec do nocnika i jest świadom tego co robi, potrafi przytrzymać siuśki itp itd
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej u mnie tak było![]() Ale temat ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Lecę na top model Do jutra
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
o matyldo! ja teraz bym nie miała głowy do pisania. marketing -temat rzeka.
|
#1105 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do wagi to pewnie mój chuderlak jednak lżejszy ![]() Cytat:
jak mi się przypomni to łyknę wody z rozsądkuw poniedziałek mogę dopiero pokazać, bo moja siostra jakąś małemu zamówiła i w niedzielę mu da ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do nocnika to zgadzam się jak najbardziej, póki dziecko choć w jakimś stopniu nie bedzie kontrolowało swoich potrzeb fizjologicznych to chyba niebardzo jest sens sadzać na nocnik |
||||
|
|
|
#1106 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Duzo zdrowkaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy dzis w El Torcal(skaly) pokazac mojej sis i pochodizlismy godzinke. Lenka zasnela w nosidle, a jak nie spala to sie smiala. Poszlismy zjesc i zaczela marudzic, dalam ja siostrze, bo chcialam zjesc, a ona jej na rekach zasnela w 2 minuty ![]() Dzis juz moj maluch jadl duzo lepiej, chociaz nie jest jeszcze super. Znowu porobilam duzo fajnych fotek mojej smieszki... tzn dla mnie fajnych ![]() Nie moglam pisac, bo moja sis wpatrzona w kompa a nie lubie pisac jak ktos czyta...
|
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie lubię jak mi kukają w komputer ![]() Zważyłam dziś Lenkę i ma całe 8kg mój klocuszek
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce zasnac za duzo w dzien, a pozniej pada na rekach:P. Je lepiej, bo wymyslam jakies cuda niewidy![]() O super wazy klocek ![]() ciekawa jestem kiedy Lenka dojdzie do tej wagi:P i czekam kiedy bedzie wazyc ponad 9 kg i siedziec, zeby zmienic fotelik:POna udaje ze nie czyta a pozniej a czemu ukrywasz.. a Tz mowi, ze looka
|
|
#1110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nam jeszcze 1kg brakuje, ale z tego co pamiętam Wasza Lenka też ładnie przybiera i dużo jej nie brakuje ![]() mój syn też udaje, a oczy mu naokoło głowy chodzą, a mąż po prostu pyta - co tam znowu piszesz? albo co dziś słychać na wizażu??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

ja to nie jestem zła na dzieci tak jak mówisz ale na to durne państwo które blokuje mamie możliwość zajęcia się dzieckiem 

Na szczęście tylko tak groźnie to wyglądało bo tylko podkuwkę zrobił
Trzeba jechać na jakieś zakupy to mnie zawsze orzeźwia 

i jak można już zauważyć jakąś regularność w załatwianiu potrzeb, no chyba że tak w formie zabawy od czasu do czasu, żeby dziecko oswoić z nocnikiem to może wczesniej 

robię kaszki, zupki, ściągam mleko bo cycka nie chce złapać. Jak jest zdrowa to zasypia ok. 21 na butli...potem budzi się albo ok. 24 (zależy ile zje na noc) albo między 2-3 w nocy...zasypia i znów budzi się 4.30 - 5...potem pobudka 6.30 - 7 i to jest ostatnie karmienie piersią...masakra jakaś

sama już nie wiem. a może Mateusz po prostu jeszcze za lekki jest i dlatego mnie nie boli, hehe