|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Dobra, spadam zaraz, bo mi niewygodnie przy kompie. No i za obiad czas się zabrać ![]() Papa
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]()
|
|
#4533 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pewnie ![]() Cytat:
dzięki kochana napisze jutro jak będę po, na99% mnie nie przyjmą ale zawsze jest ten 1%nadziei więc czemu nie skorzystać? fajnie by bylo pozaraiać coś swojego a nie tylko od tż ciągnącCytat:
![]() Cytat:
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski, u nas jesien znowu
Wlasnie robi sie obiadek - pałeczki z kurczaka w miodzie fryty i surówka ![]() I tz dał mi zlecenie, zebym wybrała kolory scian do Lenki do pokoju bo on niedługo chce sie zabrać za remont. I wymysliłam : http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...emon_chiffon_4 2 ściany lemon chiffon 4 i 2 nastepne sciany lavender blossom 4
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry kochane
![]() ja od rana gotuje hihi Powiedziec co jesc zeby dziecko rosło szybciej a zebym ja nie tyła tak strsznie :/ gdzies ty byla jak cie nie było hihiu gdzies ty Cytat:
Cytat:
i powodzenia na wizicie
|
|
|
#4536 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ach,zazdroszcze Ci tego wybierania,chociaz i tak nie sklania mnie to do poznania plci-zobaczymy
ubranka chlopiece potrafia byc czaderskie - te potwory wlasnie, dinozaury, piraci... Ja o poczatki to sie nie boje - przeciez mala nie bedzie mogla wyrazic swojego zdania co do ubioru , ale etap przedszkola mnie przeraza, bo wtedy dziewczynki najchetniej chca rozowe sukienki i kokardki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wpisalam w wyszukiwarke nazwisko Riamond Lap i mi znalazlo kilka plyt, w tym kolysnaki i klasyczne puszczam na laptopie,jak sobie cos czytam, takze w sumie jest blisko brzuszka dzisiaj znowu powtorze eksperyment ![]() super, bede czekac ![]() Cytat:
a jak zaczynam sie zwracac do brzuszka i pytac,co tak kopie mamunie,to sie uspokaja ![]() Cytat:
moze musisz jeszcze dopracowac odpowiednia pozycje, tak, zeby budzic sie wypoczeta i bez zadnych bolacych konczyn Uska,a kto to jest Agnieszka w m jak miazga? ![]() A Hanka to jeszcze zyje? Ona przeciez miala zginac w jakims wypadku A pierwszej milosci to nie ogladalam chyba 100 lat. Marysia ma corke z Pawlem? Oni sie nie rozstali? Jeju...chyba musze nadrobic zaleglosci ![]() Ultra, za usg! A Mezus bedzie mial plytke...![]() Cytat:
to pewnie dlatego,ze sami nie maja sily tego robic, a rodzina czasem zajeta zbyt swoim zyciem,zeby pomoc ![]() Mijus, juz teraz wiesz,ze w torebce zawsze musi byc jakas przekaska. Np. Snickers - glodny nie jestes soba ![]() Cytat:
a to ulubione body mojego tzta ![]() ![]() tak poza tym to glodnemu chleb na mysli ![]() Mnie moje dziecie obudzilo dzisiaj o 6 i zjadlam nalesniki z serkiem waniliowym (z wczorajszej kolacji) z polewa truskawkowa na cieplo Tak sie objadlam,ze znowu usnelam i niedawno sie obudzilam...
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-07 o 14:35 |
||||||
|
|
|
#4537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pisali, że od 2009 roku jest za darmo!!!!!! Cytat:
ale teraz 1 października może pójdzie ze mną na badanie to też, ale to ja szybciej przyjadę do niego niż on do mnie ![]() Już w przyszłym tyg jadę Cytat:
i tak trzymam! Zoska ale Twój tż ma znajomych i rodzinę AgaMili
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zapisałam się do szkoły rodzenia w szpitalu w Warszawie i nie płacę nic. Jedyny warunek to zameldowanie Kobitki, które nie są zameldowane w Warszawie płacą za tę szkołę.
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie sciagnelam z netu kilka plyt Zoska, oj, niezly egzemplarz z tego Twojego tzta Widac, nie tylko on w swojej rodzinie ma takie ciagoty... Trzymam mocno kciuki,zeby to byl bodziec do zmadrzenia
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na forum pisało, że od '09 za darmo, ale szybko zmienili zdanie, po 2 latach, wrrr, wkurza mnie takie coś!!!!!! Fajnie, że masz za darmo, jak ja bym miała, to pewnie bym chodziła, bo bym się nie 'nudziła' tak w domu a tak to sorry, ale żal mi 350 zł, jak ja oprócz komody i ciuchów nic nie mam a to jeszcze 4 miesiące zostały Najlepszy jest fakt, że szef męża idzie na urlop i przez 2 tyg nie dostaną wypłaty!!!!!!!!!!!!!!!! masakra jakaś!! Musi rozplanować piątkową wypłatę do 30 października i tym sposobem, cała kasa którą dostanę z urzędu pójdzie na bilet do nich, tabletki- witaminy, paliwo, jakieś raty i jedzenie dla zwierzaków jestem wściekła ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
muszę se ściągnąć
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku, sprobuj sie dowiedziec, bo w wielu szpitalach szkola rodzenia jest za darmo.
A co do tzta i wyplaty to rzeczywiscie moglas sie wkurzyc. Ten szef to niezly dupek , skoro ma gdzies pracownikow przed swoim wyjazdem na urlop. Cholerny egoista i do tego wyzyskiwacz moim zdaniem.![]() Jednak spokojnie...Wyplata bedzie,tyle ze pozniej i wtedy sobie odbijesz
|
#4543 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oni już 2 raz nie dostają wypłaty- w zeszłym roku taka sama była akcja ![]() No ale też jest + takiej brakującej wypłaty wyłudzę od A. kasę na dziecko w takiej ilości, że w połowie października zamówimy większą połowę na allegro plus to co dostanę z urzędu i jazdaaa
|
|
#4545 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny !! Matko przez ta budowe jestem tak zalatana ze dopiero mialam czas do was zajrzec i nadrobic
Cytat:
Cytat:
Już komody macia matko... ja tylko kilka body... Po połowkowym zabieram sie za liste i zakupy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pochwal sie koniecznie po wizycie, a może idz z amma lub siostra bedzie Ci razniej?No i nie zapomnij wziac plytki dla TZ-ta Coraz wiecej sie nam dzidzioli ujawnia
|
|||||
|
|
|
#4546 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja córcia też ma takie upodobania, jak słucham muzyki którą lubię, a jest to właśnie blues, rock i wszystko dookoła tego, to się "dopomina". Nie stety muzyki dla bobasów nie jestem w stanie znieść, drażni mnie ona Wiec dzidzia musi się oswajać z tym co lubi wyrodna mamusia Gitarę na pewno też polubi - u nas są 2 i nic tak nie relaksuje jak muzyka na żywo ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko na pewno będzie ok Cytat:
Muszę zrobić zapasy![]() ------------------------------------------- Ja właśnie się porozpieszczałam, a co tam ![]() Kąpiel z olejkami (oczywiście nie tak długa i ciepła jak by się chciało ), maseczka na włosach, maseczka na twarzy, golonko itd. Cudownie Dzisiaj wyjeżdżam na dłuższy weekend do swojego gniazdka i tak się cieszę ![]() Lecę pakować siebie, tż, 2 koty które zawsze z nami podróżują, nie wiem jak to będzie jak dojdzie jeszcze Gabryśka Na pewno bardzo wesoło
|
||||
|
|
|
#4547 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Eliza, a nie masz mozliwosci zameldowania sie tymczasowo gdzies w Wawie? Wtedy szkola rodzenia za free
Agatku, a w Toruniu jest tylko jeden szpital? Widzisz, ze wszystkiego mozna wyciagnac cos dobrego. Wystarczy uzbroic sie w cierpliwosc a nagroda Cie nie ominie. Ale ten szef to naprawde dupek. Oby mu caly czas na leb padalo na tym urlopie, albo inny czort, za to ze nie potrafi pomyslec o czyms innym niz tylko swoje wlasne 4 litery. ![]() ![]() ![]() Cytat:
jeju, jeju...to dlatego ja mam takiego wielkoludka w brzuniu Cytat:
![]() Mijus, ja tez rockowa jestem, teraz i tak troche spokojniejszy rock niz wczesniej , ale czytalam, ze male, ledwo co wyksztalcone uszka dzidziolkow moga bardzo zle reagowac na niektore dzwieki, w tym dzwieki muzyki rockowej Fakt,ze muzyka bobasa jest straszna , ale skoro ma sie Niespodziankowi podobac (a na razie wszystko wskazuje,ze tak jest), to jakos to zniose od czasu do czasu Tam tez jest np niby baby blues albo baby reagge...NIBY Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
koty sa cudowne mnie sie marza dwa wielkie psy i kot, najbardziej silver tabby a Ty na nude na pewno nie bedziesz narzekala, fajny taki wesoly kociokwik ![]() dziewczyny, zgrzeszylam wypilam kawke i zjadlam snickersa
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-07 o 18:07 |
|||||
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak pojadę do mężusia w przyszłym tygodniu to będę nadrabiać, bo on ma duuuuuuuuuuużą wannę! ![]() Fajnie mieć dwa kotki- bawią się ze sobą? Mój Filipek sam i taki smutny, bo nie ma z kim się ganiać To ja daję moje maleństwo i jego ulubione pozy
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Nie nadrobie was chyba dziś ale w weekend już tak ...ja juz po przeprowadzce do tz-ta Maluszek urządza sobie własnie małe kopanko, czuje tylko takie bęc, bęc. Gratuluje wszystkim mamom synków i córek Ja poznam płeć dopiero w środę Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-09-07 o 18:26 |
|
|
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie masz, po przeprowadzce do ukochanego te pierwsze chwile sa niezapomniane, cos pieknego...pamietam jak to bylo ja ze swoim juz 4,5 roku mieszkamy![]() trzymam kciukasy za srodowa wizyte a jak czujesz kto to tam w brzuszku sie skrywa ???
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html oglądnijcie sobie! rewelacja!
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwilę oglądam, a co chwila łzy w oczach i się wzruszam... jak to jest pięknie pokazane, o ja...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-07 o 18:56 |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Pearpearl ee to Ty jestes w czarnej pupie z serialami;p agnieszka to ta ruda co przyjechala ze szczecina;p
a maryska sie bzyknela z pawlem i pojechala do berlina a on ulowzyl sobie zycie z wlodarczykowa;p Eliza wlasnie w ogole zero opini.. napisalam tylko do kolesia co kupil ten wozek to napisal ze ok tylko na zime do gondoli obowiazkowo spiworek bo gondola cienka a takto rewelacja i jeszcze taka kasa bo wszedzie kolo tysiaka ehh nie wiem co robic.. troche szybko z tym wozkiem.. ale fajny i tani;/ i gondola duza i lekki..
|
#4554 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4555 |
|
BAN stały
|
No to dobrze ze tesknilyscie
. Ja mecze sie nadal z migrenami, 3 dni czuje sie dobrze a potem 2 zle . Dzis niestety gorzej. Brzuch mi juz rozsadza, czuje sie jak w 9. miesiacu, mam dusznosci, zadyszke, wszystkie staniki mnie cisna i musze chodzic bez a jak wracam z pracy to zawsze mam litanie narzekan do tz . Ale o tyle dobrze ze wracam i od razu sie klade na kanape, mam kocyk i podusie a tz podaje obiadek i czasem zmywa po nim . Na kompie nie siedzialam od zeszlej srody... Zaraz wstawie jakies zdjecie brzucholka do klubu bo juz urosl sporo od ostatniego. To juz 22. tydzien jutro zaczynamy . Ten czas mi tak ucieka ze co chwile krzycze na tz ze ani sie obejrzymy a bede rodzic a nic jeszcze nie kupilismy . Potem fortune wydamy . Ale w czwartek juz mamy usg i poznamy plec wiec pojdziemy na zakupy![]() Pearpearl moja jest w wieku przedszkolnym i strasznie wybrzydza z ubraniami , uwielbia rozowy kolor![]() Ultra za usg! Czubasek gratulacje rozpoczetego nowego zycia we dwoje ![]() Ciezaroweczka za wizyteKasiahexe gratuluje dziewczynki ![]() Agatek slicznego masz kotka ![]() Nadrobilam tylko dzisiejsza strone Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-09-07 o 19:31 |
|
|
|
#4556 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Pytałam nawet księdza, czy mogę w takiej sytuacji oglądać mszę w tv i powiedział, że ciąża to nie choroba, ale za taką można ją uznać, więc jak się bardzo źle czuję, to nie będzie grzechem to, że będę uczestniczyła w mszy przed tv. Teraz się troszkę ochłodziło, więc może w niedzielę pójdę do kościoła i może mój organizm da radę... Cytat:
Jak jego koledze urodził się synek, to kupiliśmy dla niego bluzkę z traktorem, bo jest rolnikiem Niestety nie byliśmy świadomi wtedy tego, że rozmiar 62 to na sam początek jest i dziecko wyrosło zanim dostało od nas prezent Dlatego teraz bluzeczka czeka na nasze dziecko i to jest ulubiona bluzeczka mojego Mężulka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja przed chwilą wróciłam do domu i zjadłam 6!!!!!!!! kanapek z sałatą, wędliną, pomidorem i majonezem Ale ten Dzidziuś ma apetyt Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko tyle, że te 6 kanapeczek to małych było, bo z początku chleba
|
|||||
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
Eliza no wlasnie nie;/ w ogole ten wozek 3 skllepy tylko maja;/
podobny ogladalam za 500zl w baby maxie tyle ze tam jest jasno niebieski a mi sie granat podoba;/ a te wozki 3 kolory tylko;/
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Zryczałam się jak gupia na końcu filmu
|
#4559 |
|
Rozeznanie
|
AgaMili dobrze, ze tz duzo Ci pomaga
![]() ciekawe jak tam Sandra jak po wizycie ?
|
#4560 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. No i bede pracowac do 8. miesiaca wiec na razie lajcik . Dopiero od listopada przychodzi dziewczyna za zastepstwo a ja w grudniu odchodze. No i gdzies w kwietniu wracam a moj "durny" szef chce zebym wrocila w marcu. Jednak to sie wszystko okarze, moze w ogole nie wroce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Bardzo jestem ciekawa co Ci powiedzą, trzymam kciuki za to, żeby był to pracodawca nowoczesny i niewidział w Twojej ciąży żadnego problemu

ale teraz 1 października może pójdzie ze mną na badanie 

i tym sposobem, cała kasa którą dostanę z urzędu pójdzie na bilet do nich, tabletki- witaminy, paliwo, jakieś raty i jedzenie dla zwierzaków 

Wiec dzidzia musi się oswajać z tym co lubi wyrodna mamusia
ale jak pojadę do mężusia w przyszłym tygodniu to będę nadrabiać, bo on ma duuuuuuuuuuużą wannę!
. Ja mecze sie nadal z migrenami, 3 dni czuje sie dobrze a potem 2 zle