|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() ja na szczęście nie mam z Zuza takich problemów, choć np wypad na grilla czy pizze nie wchodzi z nią w grę bo nie siądzie minuty w jednym miejscu, no chyba ze je ![]() Cytat:
![]() Zuzia ma troszkę inaczej, nikt nie może chodzic w moich kapciach be krzyk, siora nie może wziać mojej spinki do włosów bo krzyk, mąż nie może usiąść na jej łóżku/krześle itp, ja moge ![]() mąż nie może napic się z mojego kubka, długo bym takl mogła wymieniac jeżeli chodzi o ciuchy to ona założy wszystko byleby tylko pojść
|
|
#1142 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ktoś tu miał zapuszczać ![]() Znam takie dzieci,co naprawdę dużo nie jedzą,a są okragłe i pulchniutkie Bartoś je naprawdę nie mało,a jest szczupły Cytat:
![]() ![]() Ale to już małe zdanie Cytat:
super mówi.![]() Cytat:
dla Zuzi,Bartosz ma trzy ulubione piosenki sam śpiewa:parole,parole z reklamy i Panie Janie lano wstań a mama ma śpiewać Prząśniczkę ![]() |
|||||
|
|
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez bylam puclniutka bedac dzieckiem wiec to pewnie po mnie
|
|
#1144 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio już dawno nie słyszałam: o, jaka ładna dziewczynka ![]() A u mnie pieknie słońce świeci ![]() Cytat:
Wiemy o tym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
:ja nie mogę pierwsza z małżem przez telefon rozmawiać,tylko musi Bartoś a ostatnio nie mogę opakowania po mleku wyrzucić do kosza,bo nie wolno ![]() Hej Wczoraj załapałam się do małża na końcówkę meczu dzisiaj jakaś pogięta wstałam,ale wypiłam kawę i idziemy na spacer i do sklepu .A powietrze rześkie ostatnio,rano 9 stopni tylko było...brrr...juz myślę o zimie,a nie chcę![]() A co z Mariolą się dzieje? Dawno Jej nie było ![]() |
|||||
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to,teraz jesteś laska |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O mamo, o tym jeszcze nie słyszałam![]() U nas tez beznadziejnie dzisiaj Pewnie niedługo będzie padać![]() Mariola jest w Polsce u rodzinki *** Jadę dzisiaj do fryca i na pedicure-cieszę się ![]() I jeszcze-Zosia dzisiaj rano zesikała się w łóżeczku
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
a możesz zrobić zdjęcie jej dzieła? strasznie mnie to intryguje pewnie temu że mój Bastianek ogranicza się do kreślaniaCytat:
Udało mi się dzis w lumpku kupić kurtkę zimową dla B do zabawy w śniegu. Jeszcze by się ocieplane spodnie przydały... A nie wiecie czy już i kiedy pojawią się zimowe kurtki w sklepach? Bo jeszcze "wyjściówkę" potrzebujemy. A nie chciała bym sytuacji z ubiegłego roku- że już nic fajnego nie było... ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Bastek wczoraj też... Jeszcze mi w trakcie powiedział: mama sikam
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
od rana lalo a teraz przestalo i slonce wychodzi nawet ale bez sens z ta szkola, Eryk konczy o 12.25 lekcje a o 15.20 ma sks ![]() czyli ogolnie dzis cztery razy obracam do szkoly i z powrotem
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaa
![]() u nas byla akcja ostatnio taka ze Werka ogladala bajki i nagle wola "upś troche sie zesikalam" wiec mowie zeby pedem na nocnik leciala taka pochlonieta bajka ze zapomniala
|
#1150 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja Ania za to jest nabita i wagowo ciężka-a tak nie widać( póki nie załozymy stroju kapielowego- brzuch ma jak jej tato od piwka )---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Wasze dzieci rosną razem a Wy dzielicie się i doswiadczeniami i sprawami z codziennego życia.
|
||
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1152 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc
Się rozgadały, że nadrobić nie można ![]() Cytat:
![]() nie mam pojęcia... Cytat:
![]() Cytat:
Amela też gada do siebie. Idzie do swojego pokoju, zamyka drzwi i nawija w biały świat. Uwielbiam stac pod drzwiami i ją podsłuchiwać ![]() czeeeeeee Cytat:
![]() dla Martynki gadułkiCytat:
cieszę się, że wszystko ok ![]() a jednak ![]() Amelka dziś znów w przedszkolu. Rano nie chciała zostac, popłakiwała, ale ją panie udobruchały...
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I słusznie ![]() Hehe , nieładnie ![]()
|
|
|
#1154 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie mogę chodzic w kapciach, które sobie kupiłam bo zaraz Amela krzyczy, że jej są i to samo kubki, ja z małżowego pic nie mogę i na odwrót ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() przeleciałam po łepkach i idę kopać w szafie
|
|
#1155 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Jola, jakbym czytała o Antosiu ![]() Tyle, ze ja gumki w wannie tez nie mogę mieć, nawet jak nie myję włosów ![]() Mam problem, bo przez to odpieluchowanie efekt jest taki, że od wczoraj wieczora do teraz nie ma siku. Nawet w pieluche nic... Ogólnie dwa dni było super a od przedwczoraj tylko na podłogę siusia, na nocniku nie chce. Dzisiaj założyłam pieluchę, bo ile mozna nie sikać, ale nic. A wrecz go ta pielucha denerwuje i każe sciągać
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo to może naprawdę Amelki są , u nas takie mniejsze rozkazy też są, a to tutaj nie siadaj, a to teraz nie jedz, no ale bez przesady, niedługo bym musiała prosić o pozwolenie na WC ![]() Cytat:
![]() , ja nie myślałam, że takie ciężkie będzie to odpieluchowanie. Bardzo długa ta przerwa
|
|
|
#1157 |
|
Ola-Unhola
|
O 13 było siku...w końcu
![]() A teraz śpi
|
#1158 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy Ty jestes obeznana w tych tematach to moze mi pomozesz?
do umowy o telefon chca jakis moj rachunek albo zus z ostatniego miesiaca. rachunkow na siebie zadnych nie mam wiec zostaje ten zus, a jak ja jestem na wychowawczym i pracodawca nie placi za mnie tylko zus to tez sie liczy? bo ten facet mowil chyba, ze chodzi o to, ze jestem ubezpieczona tylko
|
|
#1159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Ania waży prawie 15 kg....a wzrost ma 90 cm- i tak wzrokowo patrząc pocieszna jest- okrągłe policzki i lekko sterczący brzuszek- a jak jest ubrana to wyglada fajnie- nim zaczęła biegać była okraglejsza i denerwowało mnie jak mi mówili że okraglutka- ale teraz sie wyciagnęła- duza nie powinna być jesli pojdzie po mnie- bo ja mam 159 cm i 50kg ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- nooo ze trzy lata...zleciało jak w pysk strzelił DZIEKI ![]() no ja Ci zaro Zu też gada do siebie w czasie kąpieli a dziś nagrywalam se ją na tela i jak później puszczałam to ona idealnie swoje zdania powtarzała razem z nagraniem...co mi daje do myślenia...często gada po swojemu...całe zdania i okazuje się że to ma sens bo słysząc nagranie sprzed kilku dni dokładnie tak samo potrafi powiedzieć ![]() ale super i za gadułkę ![]() i dziękujemy dzielny pacjent ![]() ale nie ma czego wyjaśniać...ja wiem co miałaś na myśli ![]() a skąd jesteście? ![]() opowiadaj jak najwięcej...a z czasem i o Nas wszystkiego się dowiesz P.S. moja to też urodzona tancerka [/QUOTE]Z Dolnego śląska- 120 km od Wrocławia, 60 od Zgorzelca , 50 od Legnicy . |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pożalę - Kubuś przestał wołać, że chce kupkę
![]() Za to tak się dziś wychlapał w kałużach, że wrócił do domu cały mokry
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam pomarudzić Zuzia zaczyna chyba bardziej tęsknić Jak zostawała z Małżem to jakoś było. Teraz codziennie prosi, żebym do pracy nie szła, mówi że nie muszę pracować. Dziś jak wróciłam to uwiązała się mojej szyi. Małż nawet spojrzeć na Nią nie mógł, nie mówiąc, żeby razem zjedli czy pobawili się. Przeszło Jej po prawie 2 godz. Rano jak tylko się obudziła to od razu na ręce i się przytulała i prosiła, żebym z Nią poleżała a ja musiałam się szykować bo i tak spóźniona byłam. Trochę mi smutno ale mam nadzieję, że to minie ![]() Z tego wszystkiego nasiusiała niani 2 razy w majtki i kupkę zrobiła. Nie było mowy, że na nocnik usiądzie. Oby jutro było lepiej. To ponarzekałam sobie. A poza tym to tęsknię ale nie mam czasu na pisanie. W pracy jak mam chwilkę to zajrzę ale to przez tel i ciężko się czyta, nie mówiąc o odpisywaniu już. ![]() ![]()
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przepraszam ![]() , mam nadzieję, że to szybko minie
|
|
|
#1164 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecie tez dzis zafajdalo kilka par spodni
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobrażam sobie ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Małż umówił Kubę na wizytę adaptacyjną do dentysty - idziemy we wtorek, będzie się działo pewnie
|
|
|
#1167 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie wiem, jakie zaświadczenie Zus wyda. Oni chca papierek pośwadczający wpłate składek z ost. miesięca pewnie. A składki na url. wych. finansuje Budżet Państwa. Tylko to raczej, żeby wiedzieć, że jesteś zatrudniona (to się równa ubezpieczona, ale jednak bardziej ich chyba to inetresuje pod względem zarobków - czy będziesz w stanie płacić rachunki). Może zadzwon do zusu i zapytaj się o taki druk/zaświadczenie. A nie masz karty kredytowej na siebie? To tez czasami przyjmują? Jaka sieć Orange? Wróciłam ze sklepu, mam farbę do sypialni ![]() Cafe latte nie było, ezięlismy jesień orzechową Nobilesu ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Jolus ![]() Bedzie lepiej ![]() Iwonka ![]() Z czasem sie przyzwyczai, ale trudno tak, wiem ![]() U nas dzisiaj w kratke. Siku o 13, teraz o 20,45 siku i kupa do nocnika, o 21 siku na podłoge i teraz kupa do nocnika
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-09-07 o 21:51 |
|
|
|
|
#1168 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj tam,przydarzyło się ![]() Cytat:
No taaaaa ![]() A myślałaś,że tylko u Was? Cytat:
![]() I jak Amelka przez resztę pobytu w przedszkolu? ![]() trzymam żeby się przełamał.Cytat:
wiem z własnego doświadczenia,że jak dziecko zacznie sikać,lub kupkać na nocnik i w pewnym momencie założy się mu pieluchę,to dziecku miesza się w głowie Nie smutaj się Cytat:
Iwonka ciężko tak wychodzić z domu,jak maluch chce pobyć z mamą i pragnie jej obecności .Trzymam mocno żeby Zuzi szybko minęło Kurka,ledwo szkoła się zaczęła,a Damian mi mówi,że w gardle go drapie zapodałam mu syrop,mam nadzieję,że to tylko takie tam i szybko minie .Bartoś tak dzisiaj mówił,do małża przez telefon:tatuś,pzyjedz autkiem,czekam Ciebie
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-09-07 o 21:43 |
|||||
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba nieźle, jak na początki ![]() Cytat:
![]() Zdrówka
|
|
|
#1170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to będzie dobrze Cytat:
To nic bądź konsekwentna i nie poddaj się ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Przytulam mocno ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

- Kuba płacze, jak zepnę włosy spinką, wynegocjowałam, że mogę spiąć, jak idę pod prysznic 

Dawno Jej nie było
Pewnie niedługo będzie padać

, przepraszam