|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Grazin super uczucie, nie?
![]() A ja właśnie ogarnęłam się, że suszę pranie na balkonie... Tyle, że pada ![]() Edzik nie ma w czym spać
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie kiedys dziecci po dłuzszym czasie irytowały ale ze swoim dzieckiem to jest inaczej![]() Cytat:
na pewno pranie suchuteńkie
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
matall u mnie pelna szafa ciuchoe i Stas co niektórych nawet nie zdarzył ubrac i wiekszych wszystkich tez pewnie nie załozy , tyle ze male sama kupiłam a wieksze dostalismy na tzw odwiedki
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie ćwicze,dziecko tak ze mnie wyciąga dziękuję w imieniu Martynki,jesteście kochane
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
seba nie chce spac
dałam juz cyca bujam kapciem suszyłam suszarką i czytałam bajkę ogolnie ma mnie gdzieś ![]() edit : zasnął ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- gdzie wy wszystkie jestescie??
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-09-07 o 20:32 |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eda śpi
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Urwalabym Tz glowe przy samej Matall bede Cie czytac
|
||
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Antek tez spi, ale na sofie
trzeba by go przeniesc do lozeczka, ale jak? A co jak sie obudzi??? ![]() Grazin jak slodko... czyli sie odmienil Moj wlansie tez od popoludnia taki smiejacy sie jak nigdy Andziot ja to wszytsko wiem, tylko ze jak juz ma palic to lepiej niech to robi gdzie indziej, a nie tam gdzie dziecko... zawsze to mniejsze zlo. nowa fotka w albumie
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia dlatego usypiam Edzika w łóżeczku
|
|
#4540 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z Tż zaśnie też bez problemu, nawet szybciej ![]() Cytat:
dla Nadeńki za coraz dłuższe spanie;Cytat:
pytałaś czemu odciągam po podaniu Wiktorkowi U, ja już go prawie cycem nie karmię tylko ściągam i podaje mu w butelce tak, że to byl tylko przypadek, może spróbuję teraz częściej mu dawać UU, malutki rzucał się strasznie przy cycu, po nim nie chciał butelki, bo nie jadł efektywnie a po chwili robił awanturę, że jest głodny i była szarpanina emocjonalna moja i jego. Teraz podaję mu butlę, od czasu do czasu UU- zwykle raz dziennie i jest dobrze, jakoś sobie radzimy ![]() edit ... jest 20 ta -podałam U i było rzucanie się, płacz yyhhh ja mam prośbę do Cię ![]() martwi mnie trochę słaby wzrost maniuniego, napisz mi andziotku proszę czy faktycznie dzidzia może mierzyć mniej przy pierwszym mierzeniu u pediatry aniżeli tuż po porodzie, ta pediatra tłumaczyła mi, że część potyliczna się spła=szcza i może tak być ale ja jej jakoś nie ufam; Wiktor miał 56 cm tuż po porodzie, na pierwszej wizycie u niej niby 54, teraz na drugim szczepieniu 58 cm, sprawdzałam siatkę centylową i nie jest za dobrze chyba ![]() ![]() On generalnie jest drobny, ważył tydz. temu 6000 g; Cytat:
ddaaiissyy ja się też zachowywałam jak na co dzień, przed dzieciątkiem i spał niezależnie od hałasów dobiegających zewsząd, a teraz mam wrażenie, że w ciągu dnia śpi czujniej a i ja staram się zachowywać ciszej, bo jego drzemka to szansa na zrobienie czegoś w domu; a kolor oczek Wikuś ma granatowy lecz już pojawia się lekka poświata piwnych ![]() Dziewczynka chora na sepsę niestety wczoraj zmarła ![]() Cytat:
wrrrr ja się pytam a gdzie podobieństwo do mamusi????? ![]() a na zdjęciu 3D był taki jak mamusia ![]() avatarek informuję, że kolejny głos poszedł ![]() Cytat:
SillLee piękny avatarek antropia bardzo ładny kolorek i ślicznie wyglądasz ![]() k19... witaj kasiu łódzka Nikosia kasiu1361 za udany chrzest a czupurek z córeczki pięknyodpisuję w sumie pół dnia i ciągle coś mnie odrywa Wiktor śpi, na mnie czeka chyba z 5 pralek prasowania idę walczyć a tak mi się nie chce,że łoo ranyyy aa i zgadzam się w caaałej rozciągłości z anulinką odnośnie palenia przy takim dzieciaczku dziękujemy Cioteczki za komentarze w albumie CMOK, CMOK
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-09-07 o 21:26 |
||||||
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mialam tak fajnie pocytowane i mi sie usunelo wszystko
nie pamietam co mialam pisac czy wasze dzieciaki tez marudza, jak zbliza sie pora kapieli ??????? ola ryczala jak nie wiem ale jak ja wykapalismy - ryk, smarowanie - ryk butla, asnela i sama przkrecila sie na bok i zasnela ![]() i jeszcze raz dziekuje, za przemile komentatrze dot avatarka
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-09-07 o 21:31 |
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
mała śpi, ja wykąpana, ide oglądnąć jakiś filmik i czekam na powrót mężulka
dobrej nocki dziewczynki papapa
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
lece do łózeczka
![]() słodkich snów moje miłe
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
Zdecydowanie mam czas tylko na czytanie bo robię to jak karmię... Jak wy to robicie, że macie czas na tyle postów dziennie, posprzątanie, obejrzenie telewizji , i jeszcze czytam o robieniu zapraw na zimę ![]() Ddaaiissyy proszę nawet nie odpowiadać szczęściaro ![]() MOniaK, Antropia wasze dzieciaczki też źle śpią - jak to robicie??? Serio, dziewczyny jak wygląda Wasz typowy dzień???? Domyślam się, że u nas oprócz niespania nakłada się to, że Ivo źle znosi samotność, więc opcja dziecko bawi się na macie a ja piję kawkę i wizażuję odpada Nie wiem co robię źle... kupiłam kolejny numer Twojego Stylu , a nie zaczełam jeszcze poprzedniego ![]() Andziotpytałaś wczoraj dlaczego Ivo tak często się budzi w nocy. Po prostu się budzi..je co 3-4 godziny, cała reszta to pobudki z nieznanej mi przyczyny. Wypróbowaliśmy wszyskie pozycje, ciepło , zimno, do góry nogami, z mamusią , tatusiem - nie ma reguły ![]() AntropiaNie będę oryginalna i dołączam się do zachwytów. Po prostu, koniec i kropka mimbipisałam już kiedyś ( jak moderator mi posty cenzurował, więc nikt ich nie czytał) , że jak chcesz jakiś porad odnośnie pieluch wielorazowych to coś tam wiem Ja od początku nastawiałam się tylko na takie pieluchy, więc czytałam wszystko i byłam na szkoleniu w Pieluszkarni ( przemiła kobieta). I oczywiscie co - Ivo gorzej znosi wielorazówki niż pampersy. Zaraz będziemy robili kolejne podejście. Mam pełen zestaw pięknych pieluch i d..pa blada na razie![]() niebieska.lwica, TheXanthippe odnośnie aranżowania małżeństw naszych pociech - to ja myślę, że trzeba się po prostu jeszcze raz spotkać a natura sama zrobi swoje ja nie mogę się zdecydować - każda piękna, powabna, zgrabna, dobre fury laski mają, miśki i zawieszki, pieluszki firmowe, szmery bajery.marypoziomkowa zapomniałam przekazać podziekowania od Ivo za komplementy. Więc przekazuję " a gluu" MattalBędę czytała bloga wnocy Spróbuję doczytać dalej. Wczoraj też się odgrażałam , że jeszcze napiszę, ale mi się przysneło. Jako matka dziecka budzącego się w nocy kilka do kilkunastu razy proszę o wybaczenie
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj w klubie. U mnie aż prosi się o porządki, a ja książkę czytałam zamiast się za to zabrać.
Cytat:
Chowamy się
|
|
|
|
|
#4547 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Michał dał mi dzisiaj popalić tylko ręce mu się podobały, ledwo patrze na oczy. Grazin taki uśmiech to najpiękniejsza rzecz jaka mogła nam sie przytrafić, ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez michasia. ide spac mam nadzieje że jutrzejszy dzień bedzie lepszy. spokojnej nocy
|
|
#4548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niebieska.lwica dziękuje me dziecię za komentarz dot. avatarka i ja idę już, uruchomić dojarkę i spać spokojnych nocek Mamusie
|
|
|
#4549 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie jest tak ze jego znajomi rodzina mowia ze mala caly tatus a reszta to roznie ale wnisokujac po ich wypowiedziach to Ola nie jest moja bo w sumie nic nie ma po mnie
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|||
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogła też być pomyłka położnej, która niedokładnie zmierzyła dziecko na którym centylu jest ? ważne że rośnie wyprasowałam część ciuchów i zarządziłam zmianę ![]() teraz mężul macha żelazkiem ![]() zadzwoniła też koleżanka z pracy ja nie chcę wracać do roboty (choć trochę bym chciała do ludzi, ale jak mogę moje dziewuszki zostawić )
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
kamikadze u nas jest tak: budzimy się, zabieram Edzika do łóżka, przytulamy się, gadamy itp. (śpimy sami, tż w drugim pokoju). Potem Edzik idzie spać. Ja robię sobie śniadanie, włączam netbooczka i czytam wizaż
![]() Edzik się budzi i je śniadanie Potem kładę do odbeknięcia, ostatnio z tż, więc mam czas coś porobić (tu różnie, ale komputer mam cały czas włączony, więc raz na jakąś chwilę doczytuję). Ew. idziemy na spacer.W tym czasie ostatnio mam dużo czasu, bo: 1. Eda rano grzeczny, 2. tż leży i do niego gada ![]() Potem kładę Edzika spać. Siedzę z nim dopóki nie uśnie. Potem śpi ok. pół godziny do półtorej. I znów jedzenie. I tak cały dzień. W porze aktywności często się bawimy, przytulamy, nosimy itp. Ale też leży sam na macie, buja się w huśtawce, czyta książkę o piratach, wkłada uszy królika do buzi ![]() Więc od kiedy jesteśmy na mm mam mnóstwo czasu ![]() Więc uczę się, ogarniam dom, uczę frencza, piszę na wizażu, gotuję, piorę, robię tż opatrunki i piszę bloga ![]() Wcześniej było gorzej. Miałam bałagan. Nic nie robiłam cały dzień. A wizaż czytałam, jak Edzik spał u mnie na rękach ![]() Ja na spotkanie bardzo chętna, jak zawsze ![]() Chyba, że chcesz takie tylko z dziewczętami, aby Ivo mógł wybrać Ale wiesz, kumpli też potrzebuje, nie?
|
|
#4552 |
|
Rozeznanie
|
SiLLee cudny avatarek
Idę sie myć i lulu .Maciuś juz sobie śpi od godzinki a jutro na szczepienie idziemy i prosimy o kciuki bo tym razem tylko ja z nim będę (tż w pracy) a ja tak nie lubie jak moje dziecko płacze. Mam nadzieję że będzie krótko i na temat
|
|
|
|
#4553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i na jutro
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall przenioslam go do lozeczka
udalo sie na chwile, bo po 10 minutach zorientowal sie, ze spi SAM [!!!] w lozeczku i musial dac do zrozumienia, ze mu sie to najzwyczajniej nie podoba ![]() Night25 ja niestety chodze sama na szczepienie... nie znosze tego!!! Trzymam by nie bolalo tak Maciusia delicadeza biedne dzieciatko a Amarcia gdzie sie podziewa???
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ......................... .. Daisy, ja już nie karmię Izki UU, więc chciałam, żeby poznała inne smaki... Tak jak wcześniej pisałam, nie wyszło . Ale pod wieczór wypiła 40 ml soczku jabłkowego - choć jak uchwyciła smoka i pociągnęła napój to zrobiła takie oczy, jakby chciała mi powiedzieć: "Matka, co to k.... jest ". Ale ładnie wypiła![]() - a co do zabiegów: jutro miałam mieć ostatni, ale z racji @ musiałam przełożyć na 14.09. Efektem po zakończeniu zabiegów rzecz jasna się pochwalę, ale tak naprawdę rzeczywisty efekt terapii będzie widoczny po ok. 4-6 miesiącach )..................... Delicadeza, nie doczytałam o tej dziewczynce, bo nie jestem na bieżąco... Ale przykro mi się zrobiło ![]() ..................... A tak odnośnie opasek na uszka (sama niedawno szukałam) - polecam tego sprzedającego i te opaski:http://allegro.pl/opaska-na-uszka-ok...782281713.html Kupiłam dla Izy dwie: rozmiar 62 na teraz i 68 na później. Jestem bardzo zadowolona i z zakupionego towaru i udanej tranzakcji (doskonały kontakt i ekspresowa przesyłka pocztą polską( Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-07 o 23:32 |
|
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dawno mnie tutaj u Was nie bylo ale niestety nie mam czasu Fiammi ostatnio sie pogorszylo wciaz te bole brzuszka
![]() Pozdrawiam Was wszytkie mamusie i wasze pociechy Buziol od Nas Cmok |
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
Daisy, Adaś na razie ma niebieskie oczka, a jakie będą nie wiem, my z Tż mamy zielone, a Maja nasza ma szare po babci, choć ostatnio jakby w zielonkawe wpadają. Podobno kolor się kształtuje do pół roku, a ja widzę po córce, że wcale tak nie jest. Był okres, że miała błękitne.
Spanie to Twoja Gabrysia ma, jest po prostu typem śpiocha, nie martw się, niedługo będzie wydłużać aktywność. Moniqac, nie martw się, niektóre dzieci przybierają mniej na wadzę niż inne, moim zdaniem nie ma co panikować, a to że jest na 25 centylu to przecież jest ok, martwić bym się zaczęła jakby ledwo na 3 był. MoniaK, bo wydaje się ta kasę na co inne i się nie zauważa, np. na słodycze Jeśli by się odkładało do skarbonki te 10 zeta, to na koniec miesiąca była by pokaźna suma, a tak rozchodzi się na codzienne wydatki.Lolka, fajnie, że jesteś myślałam o Tobie wczorajszej nocy ![]() Asiak1981, zdrówka dla dzieciaków!!! Paulizia, może ma dziś gorszy dzień, mój A też się dziwnie dziś zachowywał. Jadł jakby nie jadł, tak samo spał, ja zwalam to na pogodę ![]() Anula, dasz radę, na pewno wszystko doskonale ogarniesz!!! Cieszę się, że rehabilitacja przynosi efekty, oby tak dalej. Antropia, bardzo fajny kolorek i te delikatne refleksy super!! Zgadzam się z dziewczynami ładna z ciebie kobieta!! Matall, pewnie dziewczyny już Ci napisały, ale gdyby nie to miseczka miseczce nie równa, bo inna jest dla obwodu 65, a inna dla 70 czy 80, także tak na to patrzyć nie możesz. Tylko pewnie będziesz mieć problem by znaleźć stanik w rozmiarze 65 G, bardzo mało jest 65, a do tego z taką miseczką. k190172, witaj!!! Co do Tż, to się nie wypowiem, na jakim on świecie żyje, że nie wie na co naraża sowje dziecko męcz go ile tylko się da, może w końcu choć dla świętego spokoju przestanie Was truć.24kasia86, urocza Nikusia i chyba ma pokaźne rzęsy?! Kasia1361, super, że chrzciny udane i malutka była taka grzeczna. Piękna z niej pannica Spice, ja mam przy łóżeczku, bo moja mama mi położyła w rogu łóżeczka czerwonego kwiatka, w wózku nie mam, a też mi wiele osób zwraca uwagę bym przypięła Grazin, Take chwile wszystko wynagradzają, dzieci potrafią uśmiechem zdziałać cuda!!! Delicadeza, straszna wiadomość, czemu takie nieszczęścia się zdarzają Agus87, przychylam się do zachwytów nad awatarem, a szczególnie nad pieknym uśmiechem Olci. SiLLee, deliczdeza, również macie piękne avatarki . Night25, powodzenia na szczepieniu!!! Cucciola79, by z brzuszkiem córeczki było coraz lepiej. za chrzciny. Przeczytałam i nawet mi się udało co nieco odpisać Adaś dzisiaj jakiś niespokojny był, jadł jakoś dziwnie mało i w ogóle niespokojnie, łapał i puszczał, prężył się stękał i co trochę ulewał, spanie też mu nie bardzo szło. Teraz na szczęście śpi i na razie jest spokojnie. Dzisiaj na spacerze nie byliśmy, pogoda do ![]() Spadam spać, dobranoc |
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik zarządził pobudkę
![]() On chyba się zaprogramował na spanie do 1:00 i do 6:30-7:00, bo kolejna noc TAK SAMO. Kleik, nie kleik, śpi do 1. Zjada 210ml i śpi do tej 7... Dziś wielki dzień. Będzie ZIEMNIAK
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-08 o 07:32 |
|
|
|
#4559 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje jestem złą matką Już więcej nie pozwole mu żeby truł nasze dziecko!!! kosztem wszystkiego![]() Chyba potrzebowałam żeby ktoś tak do mnie przemówił.. ![]() Dzień dobry i przepraszam za wczorajsze nagłe zniknięcie ale coś mi się z netem stało ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Ja też bym już chciała mojemu Igorkowi dać coś więcej jak mleczko ale musimy jeszcze poczekać
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzien
3 pobudki na UU, wstalysmy o 7.30. Jest ok ![]() night25 za szczepieniecucciola79 ![]() Pije sobie kawke ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

wybieram:

trzeba by go przeniesc do lozeczka, ale jak? A co jak sie obudzi??? 
dla Nadeńki za coraz dłuższe spanie;

nie wiedziałam że takie bierne palenie może powodować aż takie skutki 

bo tym razem tylko ja z nim będę (tż w pracy) a ja tak nie lubie jak moje dziecko płacze.