|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
|
|
|
#41282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak oszukuję to troszkę co innego ;P Ale wiosną jak mi zaczęła reanimacja wychodzić, to nakładałam sporo żelu aloesowego na suche, dawałam wyschnąć i takie nieodgniecione się świetnie zaplatają ![]() Bosz bosz idę na zakupy aaaa ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#41283 |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarto, znów muszę powiedzieć, że fajnie, że Cię złapałam
, przejrzałam wczoraj Twoje albumy i zobaczyłam podpis pod jednym ze zdjęć: żel lniany z rumiankiem...jakoś mi się to nie zgadzało z tym, co pisałyśmy wczoraj o właściwościach prostujących ziół...rozszerzysz temat? nie wyprostował Cię? jak się spisał? ile go dodałaś i czy żel był przez to krócej zdatny do użytku? stosowałaś go ten raz czy częściej? (wybacz ten ostrzał pytań, ale czaiłam się na Ciebie od wczoraj )?
|
|
|
|
#41284 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale miałam zaległości! To przez praktyki, na zakręcie się wyrobić nie mogę Moje kudełki na zakładzie zrobiły już furorę, bo to "ta, co wygląda, jakby miała trwałą a nie ma"![]() Włosy całkiem inne. Dziś cały dzień były na wielkim wietrze i patrzcie jak wyglądają ![]() Mgiełka, mi wystarczy tylko włożyć palce między włosy przy głowie i trochę przetrzepać, żeby był efekt względnej objętości, na razie chce je trochę zregenerować, potem pobawię się w podpinanie ![]() Ajrisz,Twój wpis o goleniu facetów i buziakach Tyle, że jednego nie mogę go odzwyczaić - najpierw się wita z moimi włosami, potem ze mną Faceci
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-09-07 o 17:13 |
|
|
|
#41285 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się ostatnio tajniaczyłam, ale jestem z Wami cały czas. Po 3 tygodniach cg pokuszę się o pierwsze spostrzeżenia - chyba widać już efekty. Włosy są bardziej gładkie, miękkie, ładniej się układają, mogę je swobodnie przeczesywać palcami. To jeszcze nie ideał, ale już pierwszy krok.
Stosuję pielęgnacyjną klasykę: OMO z isaną, alterrę granat, fructisa z oliwkami i awokado, bd do mycia, olejek kokosowy z Vatiki, wcierki z Jantara i czasami z Wody brzozowej, FC do harmonijkowania. Pierwsze zdjęcie to po 1. OMO, ok. 3 tygodnie temu, a drugie z dzisiaj. |
|
|
|
#41286 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zrobiłam włosom fajną maseczkę. Zmieszałam spiruinę z olejem z konopi. I położyłam ową mieszankę na włosy
Mam nadzieję, że włosy polubią ten zestaw.Na twarz też nałożyłam trochę tej zielonej brei
|
#41287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wlosy nalezy podobno ciac po nowiu, kiedy ksiezyca bedzie przybywac - analogicznie wlosy maja odrastac szybciej. I odwrotnie - kuracje odchudzajace zaczyna sie po pelni, kiedy ksiezyca ubywa - ma tez latwiej ubywac sadelka . Nie wiem ile w tym prawdy ale probowac mozna. Piechniak, najblizszy now wypada 12 wrzesnia, wiec mozesz sie obciac 13. A kolejny jest 12 pazdziernika. Kupilam sobie olej z awokado...
|
|
|
|
|
#41288 |
|
Rozeznanie
|
ooo, właśnie, o co chodzi z tymi wcierkami? tak naprawdę do czego służą? oleje, maski - wiadomo głębokie odżywianie, odżywki d/s - odżywianie, b/s - ochrona, spraye - stylizacja, reanimacja, a wcierki? no i kiedy je nakładać? kiedy coś jest źle czy zapobiegawczo? razem z odżywką b/s, czy zamist niej?
|
|
|
|
#41289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=20249429&p ostcount=481
Looking for heaven, found the devil in me Well what the hell I'm gonna let it happen to me ![]() Edytowane przez karolcia2106 Czas edycji: 2011-09-07 o 19:44 |
|
|
|
|
#41290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no cóż, spróbuję najpierw po nowiu, a jak nie zadziała to przed pełnią zobaczymy
|
|
|
|
|
#41291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obawiam się, że sama nie naostrzysz ich tak, jak jest to zrobione fabrycznie, szybciej już uszkodzisz sobie nożyczki. W konsekwencji ostrzenia będą ciąć co gorzej. Tutaj jest instrukcja obchodzenia się z nożyczkami: http://www.acutus.entro.pl/jak_dbac_...czki-20-p.html Z resztą, do czego jeszcze można używać nożyczek fryzjerskich? ![]() Ja swoimi nawet nie obcinam nikogo innego |
|
|
|
|
#41292 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Jeśli zaś chodzi o ostrzenie nożyczek to wiadomo, że nie zrobię tego rewelacyjnie. Ale noże jakoś daję radę ostrzyć ![]() Cytat:
Cytat:
Mama kiedyś takie kupiła, a ja nie umiałam się nimi dobrze obsłużyć, bo były niewygodne... Ech
|
|
#41293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w skore glowy, zeby - np. zapobiec przetluszczaniu, wypadaniu, przyspieszyc porost wlosow, wzmocnic cebulki. Mozna wcierac zel aloesowy, sok z aloesu, odzywke Jantar, itp. wcierki sa rozne.
|
|
|
|
|
#41294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41295 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#41296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tzn. miałam, ale o tym później Cytat:
I tak... skróciłam tę dolną warstwę. Sama TŻ mnie wnerwił i stwierdziłam, że albo coś zrobię sobie, albo jemu Właśnie, bardzo pomogły mi tu wpisy nożyczkowe! Ja bym to dodała do FAQ (bo chyba nie ma)Wcześniej przeczytałam instrukcje tutaj i najpierw zrobiłam kucyka, a potem sobie pasmo po paśmie przycieniowałam. No dobra, nie wygląda to rewelacyjnie, no i krótko jest, ale czeski metal mnie wykańczał Teraz walnęłam garniera z karite, potem myślę umyć i standardowe działania. Jak będzie okazja wrzucę fotę \Uff, szczerze, to mi trochę lepiej. Teraz już się skupię na nawilżaniu i zapuszczaniu i mam nadzieję, że będzie lepiej. A fryzjerów omijam póki co
|
||
|
|
|
#41297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41298 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dobry wieczór
Przepraszam, że nie komentuję wpisów, ale mam tylko chwilkę i zaglądam (nie pracuję, tylko gdy śpię, myję się i jem, a wszystko to w ekspresowym tempie). Umieram ze zmęczenia od tygodnia ![]() Moje włosy NIGDY nie były tak straszne jak w ciągu ostatniego tygodnia. NIGDY nie spinałam ich codziennie, a teraz to robię. Są okropne bez względu na to, co z nimi robię i jakich sprawdzonych zestawów użyję. Wiem, że narzekam, ale jest bardzo kiepsko. Odbija się na nich stres. U mnie ciąg dalszy najgorszego okresu w moim życiu (teraz jest tak źle jak nigdy). To się pożaliłam, nie musicie komentować. Potrzebowałam tego. |
|
|
|
#41299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"byłam tam", mówię z doświadczenia - to najwyższa pora na zmiany, nie ma sytuacji bez wyjścia, chociaż czasem tak wyglądają |
|
|
|
|
#41300 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#41301 |
|
Rozeznanie
|
Basiu, trzymaj się, dzielna kobietko!
za Ciebie i Twoje włoski! Trudne okresy mają to do siebie, że mijają. Trzeba przetrwać, choć ciężko.Aoirghe, czekamy na foto! Ktoś jeszcze obiecał... Piechniak chyba, dawaj co masz ładnego! Nez, Rilla- różnica kolosalna, ślicznie!!! Ja dziś znów po masce jajecznej (chyba raz na tydzień to nie za często?), myciu BD i garnierze avokado (skończył mi się<zgroza>, obym dostała), Joaśka z bawełna+żel lniany, harmonijka, odwrócony plunking, trochę dyfuzora i dosycham, ale cos słabo schną... Mam nadzieję,że nie będę musiała iść spać z wilgotnymi. Bo się skończy jak ostatnio czesaniem rano... Procz tego leczę się bactrimem, bo miałam tak gardło zawalone,ze lżejsze środki nie pomogły. Dr powiedziała, że jeśli nie antybiotyk , to chociaż sulfacośtam, bo sam sobie organizm nie poradzi. Dziś już lepiej, nie boli , tylko słaba jakaś jestem i wymioty rano. A do pracy trzeba iść, nie wypada tak w pierwszym tygodniu na zwolnienie... Dzięki wszystkim za troskę
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-07 o 22:52 |
|
|
|
#41302 |
|
Zakorzenienie
|
golym okiem nie widac ze zle obciete ale to sie potem moze odbic na koncowce wlosa, obcieta tepymi nozyczkami sa postrzepione i moga sie kruszyc i szybciej uszkadzac
|
#41303 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Na razie moje włosy mają się całkiem nieźle. Jedną z ich zalet jest to, że są miękkie i gładkie nawet po mało przyjemnych zabiegach (np. po farbowaniu, rozjaśnianiu itd.). Postaram się niedługo kupić nowe nożyczki do ścinania włosów
|
|
#41304 | ||
|
Zadomowienie
|
Basiu, trzymaj się
![]() Cytat:
Zrobiłam zdjęcie końcówek nozyczek i widać, że te fryzjerskie są ostro zakończone, są przystosowane do cięcie cieńszych rzeczy (włosy). Poza tym dla mnie te nożyczki są dokładniejsze - łatwiej jest mi nimi operować, jestem precyzyjniejsza. Ja myślę, że jak się używa nożyczek do innych rzeczy niż cięcie włosów i/lub je samemu ostrzy to na ostrzu pojawiają się mikro uszkodzenia i ostrza przestają być idealnie proste. Wtedy mogą nie ciąć równo włosów. Widziałam na włosach coś takiego, jak użyłam zwykłych nożyczek (którymi cięłam papier, taśmę itp., wtedy nie wiedziałam, że nie powinnam tak robić) To wyglądało mniej więcej tak. Brałam kosmyk włosów i obcinałam prostopadle do włosów. Ale nie wychodziła mi linia prosta, tylko jakby końcówka była lekko postrzępiona. Teraz myślę, że to była właśnie wina nożyczek. Chatul, nie wiem, jaką masz technikę cięcia, ale ja sobie teraz nie wyobrażam manewrować dużymi nożyczkami, tnąc każdy kosmyk osobno. Takie nożyczki nie są do tego przystosowane Sposób cięcia jest dość dobrze opisane i przedstawiony na zdjęciach w książce Curly Girl. O nożyczkach też jest coś napisane. Cytat:
W użytkowaniu noże nie przeszkadza, że gdzies będę drobne nierówności, pory itp. |
||
|
|
|
#41305 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Te fryzjerskie z cienkim uchwytem wiecznie mi się jakoś dziwnie poruszały na palcach. W efekcie nie cięłam nimi równo... A mój sposób cięcia polega na ścinaniu poszczególnych pasemek w sposób przedstawiony na rysunku, który jest w załączniku (mój to "ścinanie ślizgiem").
|
|
#41306 |
|
Raczkowanie
|
Basia,
Dziewczyny, chciałam Was zapytać w jakiej formie używacie keratyny hydrolizowanej? Planuję zamówienie (nie wiem już od kiedy ) i chciałabym zamówić wszystko za jednym zamachem, bo kolejne nie wiadomo kiedy. Wiem, że można jej dokapywać do odżywek i masek, ale ja nie myję włosów codziennie, a ostatnio reanimuję jedynie Jantarem, więc zastanawiam się w jakiej formie przemycić keratynę w codziennej dawce? Może jakiś przepis na odpowiednią miksturę dacie albo chociaż linka do czegoś sprawdzonego? Pomożecie
|
|
|
|
#41307 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmuszasz mnie do przypominania sobie ![]() Ugotowałam żel lniany z torebką rumianku, podobnie robiłam z lipą. Wrażenia były jak widać na zdjęciu - bardzo fajnie ale wtedy lniany nie był moim ulubieńcem tylko koniecznością - leczenie skalpu ogranicza wybór kosmetyków ;] Zużyłam naraz albo max w tydzień, żel w lodówce. Spodziewam się że ma krótszą trwałość niż sam. A sam żel z mieszanki wygląda raczej strasznie ;P Cytat:
![]() Cytat:
Moim się zdarzało "o cycki... cześć Marta" ;PCytat:
Zielone to musi być fajne ![]() Jak wyżej plus jeszcze mogą pomóc nawilżyć suchą skórę, podleczyć łupież Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Haha miałam zaszaleć na zakupach, a wydałam całe 30 zł ;P Ale się rozkręcam Mam balsam NIvea FC, już zaaplikowany ![]() Czy mogę prosić o podanie swoich typowych włosowych poczynań kogoś, kto pracuje/uczy się w ciągu dnia i myje wieczorem? Niestety u mnie odpada suszarka więc mogę myć tylko po pracy i jakoś brakuje mi czasu na jakikolwiek olej, maskę. Z góry dzięks
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-07 o 23:23 |
|||||||
|
|
|
#41308 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#41309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zrobiłam wpis w codzienniku foty trochę słabe bo z komórki i nie mam wprawy, ale chyba coś widać mam fale mimo płukania rumiankiem, teraz odstawiam go na dwa tygodnie zobaczymy, może się zwiększą
|
|
|
|
|
#41310 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście, przy takim cięciu jest Ci łatwiej z większymi i cięższymi nożyczkami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Moje kudełki na zakładzie zrobiły już furorę, bo to "ta, co wygląda, jakby miała trwałą a nie ma"

Mama kiedyś takie kupiła, a ja nie umiałam się nimi dobrze obsłużyć, bo były niewygodne... Ech 

Mam balsam NIvea FC, już zaaplikowany