|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
No ja wlasnie tez jak nie moge soac to na neta sobie smigam
i szukam w torrentach wlasne filmu "Uwikłanie" i wyobraz sobie ze pomimo tego ze jest z czerwca nie ma go nigdzie a strasznie chcialam obejrzec, poki jeszcze moge
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
znajdziesz na pewno..
![]() ja tam jakoś ostatnio nie mogę się skupić na oglądaniu filmów... nie wiem czemu... jakoś rozkojarzona szybko jestem i zamiast oglądać zaczynam robić coś innego...
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nigdzie nie ma, a chetnie bym sobie obejrzala cos mocniejszego
kurcze glodna jestem
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
hahah też już pomyślałam o jedzonku
![]() muszę iść zrobić jakieś śniadanko... tylko co by tu zjeść
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak wlasnie mysle co by tu wszamac, jakies jajeczka na miekko bym sobie zeżarła, o!!!!
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobry pomysł kochana ![]() i widzę, że już więcej nas nie śpi
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-09-08 o 06:32 |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Nooooom
halo halo dziewczyny, ujawniac sie!
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
kurcze... ogórka bym zjadła a nie mam
ciekawe która mama powita dzisiaj swojego skarba
|
#879 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja juz tez dziś od 6 nie śpie... jakoś do mnie po wczorajszej wizycie dotarło, że juz jestem na wylocie ![]() Cytat:
to sie tylko zapytał ile ich mam i pocieszył mnie, ze on ma więcej powiedział, ze to i tak nic nie da, ale jak musze to moge myć w przyszłym tygodniu ![]() wiec mysle ze teraz juz zagrożenia nie ma ![]() Cytat:
niby można zdrabniać Ola, Oleńka, ale jakoś ostatnio mi się zaczęło kojarzyć z rosyjskimi sportsmenkami sie urodzi to zdecydujemy ![]() Cytat:
juz nie moge sie go doczekać...Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak przyjdzie do porodu to bedzie adrenalinka przejdą faceci do działania i od razu im sie lepiej zrobi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ide zapodać insulinkę i też chyba jajo zjem na sniadanie. |
||||||||
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
hej danika! smacznego śniadania
![]() też zmykam... może jakieś pranko wstawię i trochę posprzątam... coś trzeba wymyślić i się czymś zająć hehe
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś od rana kłucie na dole, a wczoraj już spokój był
|
|
#882 | ||||
|
Raczkowanie
|
ARCYSŁODKI!!! Takie śliczne oczka, nosek, włoski... ciemna karnacja. To będzie przystojniak!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To jest to co tygrysy lubią najbardziej.
|
||||
|
|
|
#883 | ||
|
Rozeznanie
|
jaki przystojniak
Cytat:
mam tak samo ![]() Cytat:
![]() a ja wczoraj zamiast na porodówce wyladowałam u dentysty złamał mi się ząb - jedynka i jak to TŻ określił wygladałam jak kasownik - oczywiście sie poryczałam, ale dobrze, że mnie przyjęła 250 i nowy ząbek jest![]() i myśłałam, że może z wraźeń zacznę rodzić ale nici ![]() a niby według terminu dziś powinnam - mamy skończony 40 tydz
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#885 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj ogladałam Burlesque fajny nawet wiec polecam![]() Cytat:
gratuluje wyboru imienia dla synka
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, za nami spokojna noc, maluszek spał po 4 godziny ciągiem więc wstałam wyspana i zadowolona ![]() Zgodnie z obietnicą postaram się napisać trochę o porodzie. W piątek, 2.09 miałam umówioną wizytę w szpitalu na ktg i i usg żeby sprawdzić ułożenie malucha. Pojechałam na spokojnie z mężem po południu, wysiedzieliśmy się jeszcze w kolejce, o 16 zrobili mi ktg- wyszło super, potem przyszedł lekarz i zrobił usg z którego wynikało że dziecko już na pewno się nie obróci i wyznaczono mi termin cesarki na 9.09.Już się ubierałam kiedy przypomniałam sobie, że lekarz miał sprawdzić jak zachowuje się moja infekcja intymna, więc weszłam na "samolot" a on zaczął krzyczeć że poród się już zaczyna bo mamy rozwarcie na 4 palce żebym szła na porodówkę, mężw wysłała po torbę z rzeczami bo zaraz będziemy rodzić Nic nie czułam, żadnych skurczy nic takiego, ale nie zdąrzyłam dojść na drugie piętro a wody już odeszły![]() Potem przyszedł anestezjolog, zdecydowałam się na znieczulenie miejscowe, mąż i mama ledwo zdążyli dojechać bo mnie już brali na salę operacyjną. Tam było trochę stresująco, tyle ludzi, wkłucie w kręgosłup, ale na szczęście wszyscy bardzo mili. Samo cięcie niestey mimo znieczulenia boli , ale w 15 min synuś był na świecie![]() Potem zabrali mnie na salę pooperacyjną, tam leżałam do rana, dostawałam kroplówki, mierzyli mi cały czas ciśnienie, tętno, częstotliwość oddechów, podali leki przeciwzakrzepowe. Dziecko na noc było z położnymi. Z samego rana przynieśli mi go do nakarmienia Mogę powiedzieć, że warto kupić laktator, kapturki ochronne i maść na sutki ( ja mam bepanthen, maltan i babydream, wszystkie tak samo skuteczne) wcześniej żeby nie mieć takiej gonitwy jak bo, bo nie kupiliśmy. Uff, ale się spisałam, idę teraz poczytać co u Was
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
kaileight ale miałaś przeżycia, gdyby nie ta infekcja i sprawdzanie jej to by nawet nie zauważyli
![]() dobrze sie wszystko dobrze skończyło no i maleńtwo masz juz przy sobie jeszcze raz wielkie gratulejszyn
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za gratulacje jak tam ząb? czujesz go?
|
|
#889 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech ich sprawdzą dokładnie, bo rzeczywiście dziwne te ceny i te opcje transportu i płatnościCytat:
Cytat:
A może byś wkleiła zdjęcie pokoju z tą żyrafką ![]() Cytat:
Cytat:
Ja to wczoraj oglądałam Top model i zasnęłam Oczywiście kompa nie wyłączyłam, bo miałam zamiar się jeszcze z Wami pożegnać Za to dziś teraz mogę się przywitać Cytat:
|
||||||
|
|
|
#890 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Wczoraj po upraniu dywanu i wieczornym dłuuuugom spacerku już myślałam, że coś się zaczyna - miałam skurcze nawet bolesne, w miarę regularne, ale poszłam pod prysznic i wszytko ucichło Na mnie chyba nic nie działa...Zaraz lecę się szykować do gina, na ostatnią wizytę - mam nadzieję, że w przeciągu tygodnia coś się u mnie jednak ruszyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) coś się zacznie to może chociaż szybciej pójdzie![]() Cytat:
Cytat:
Mały przystojniak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz gratuluję
|
|
#891 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za skończony 40 tydzieńA ząbka współczuję ![]() Cytat:
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry maminki
![]() U mnie dzisiaj masakryczna noc- znowu chodziłam chyba za 20 razy na siku, poza tym budziłam się co chwila bo mi duszno było i pociłam się- chyba dalej za mnie choróbsko wyłazi No ale pójdę kawkę sobie strzelę to może się obudzę... |
|
|
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki kochane
czytam jak zwykle ale cos mało komentuję samo forum - jak ostatnio... wybaczcie, weny brak. siedzę tu sama u cioci i jakos tak smutno jest choc najwazniejsze ze wiem ze mam dobra opiekę. i ze o to tu chodzi przeciez. siostra musiala wrócic do domu, ciocia dopiero okolo poludnia schodzi z dyzuru. wyglądam jak zombiak bo nie moge jeśc od kilku dni (co zjem to wyrzucam z siebie w tempie ekspresowym. nie trzeba czekac nawet pol godziny. dobrze ze chociaz nie górą ) i spac nie mogę, w nocy mam tylko przykre mysli i przewracam sie godzinami z boku na bok. w dodatku m. probuje mi przebic sie przez skórę czytam wiedźmina ale tak uwaznie ze zdanie "zwracal uwage" przeczytalam ze "mial zgage" etc. muszę wracac po dziesięc razy do jednego zdaniaprzyspieszyc porodu nie mogę bo jedyne znane mi metody sa mi niedostępne na przytulanko od nikogo liczyc nie mogę, liscie malin i tak bym wyrzucila z siebie, a okien mi myc nie pozwalająlula Ty mnie nie strasz juz wiecej bo ja wczoraj pisalam smsa i nie odpisywalas tyle i dopiero na forum Cię zobaczylam. A juz myslalam ze rodzisz!! Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-09-08 o 09:15 |
|
|
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Czuję się mega wymęczona. Pół nocy kłóciłam się z teściową, na koniec jej zwymyślałam i się obudziłam... Poten ciąg dalszy głupich snów...jakieś ryby w akwarium, garaże... ![]() Do tego bieganie do wc, a to siku, a to.... ![]() Pogoda też pozytywnie nie nastraja...leje od samego rana. No, ale Wam i tak życzę miłego dnia dziewczęta ![]() Wczoraj Was podczytywałam cały dzień bo mam małe kłopociki i przez to brak wolnego umysłu AsiaŻyrafa fajna, myślałam, że to Ci jakoś okropnie wyszło krzywo, a Ty taka skromna jesteś I dobrze zrobiłaś, ze zgłosiłas tego sprzedawcę do Allegro. Jak jest w porządku, to nic mu to nie zaszkodzi. Miss Gratuluje wyboru imienia ![]() Agnyś Daj spokój, mnie się osobiście podoba Beniu. Dziewczta gratuluję udanych wizyt Cotkadzisiaj chyba Twój dzień wizytowy Aż jestem ciekawa
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to witam w klubie
|
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
Lau
![]() Trzymaj się tam - już niebawem wrócicie z Małgosią do domku w dwóch osobach Domyślam się, że nic nie robienie Cię męczy. Jak ktoś ma dziecko, wtedy w domu zawsze jest coś do zrobienia A teraz u Cioci - nic nie pozwalają Ci zrobić A co do książki to też tak mam - czytam jedno zdanie wielokrotnie, bo mi myśli gdzieś uciekają Ale Twoje tłumaczenie Wiedźmina bardzo mi się podoba |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się źle czuję - ból głowy, zimne poty, jakaś masakra, mam nadzieję, że to żadne choróbsko
![]() Lau a Konrad został w Lublinie ?
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kaileight Akcja jak z filmu. Dobrze, że poprosiłaś o to zbadanie
I wszystko szczęśliwie się zakończyło Lau Ja to nawet na komiksie kaczora donalda od mojej chrześnicy nie potrafię się skupić. Może jakiś lekki serial zobacz na necie? Albo 'głupią' komedie? Czasami takie gapienie się pomaga na dłużacy się niemiłosiernie czas. ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Jedziemy niedlugo do przychodni...wiele sie pewnie nie dowiem...ale prosze was o kciuki by mi wyznaczyli termin wywolania, a nie kazali znow czekac do next czwartku...bo sie zalamie
Milego Dnia mamuski
|
#900 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niezłą akcje rozkręciłaś. Ale faktycznie mocno podejrzane to wszystko było.Cytat:
Powiesz jak to sie robi, żeby tak szybko poszło? ![]() W ogóle to witamy z powrotem i czekamy na więcej opowieści ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]()
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

i szukam w torrentach wlasne filmu "Uwikłanie" i wyobraz sobie ze pomimo tego ze jest z czerwca nie ma go nigdzie a strasznie chcialam obejrzec, poki jeszcze moge

kurcze glodna jestem

Bernard to takie mocne imię i nie chciałabym dziecka skrzywdzić. 

i jak to TŻ określił wygladałam jak kasownik