mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 09:15   #3871
rojku
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
dosyĆ mam opłat za mieszkanie i ejszcze teraz zaraz dojdzie wyprawka dla maluszka i inne duperele np. po porodzie... a jemu do tego nei po drodze. Niby się dorzucał do tej pory i za wakacje zapłacił, ale to przecież nei to samo... jak to jest u was(jesteśmy małżeństwem prawie rok) ?
U nas było od początku tak, że mamy dwa konta i sobie ustalamy, kto co płaci w zależności od tego jaką kto ma sytuację. Kiedyś dochody miałam ja a on takie pierdółkowe, to płaciłam większość, jak on teraz zarabia troche więcej niż ja to z kolei więcej on płaci, ale i tak jak któremuś konto wyschnie to daje to drugie Czyli tak naprawdę to mamy wspólną kasę, ale dwa konta

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, witam wszystki, zaraz bede nadrabiac- a poki co Rojku powiedz jak ten plaszczyk- bo on mi na oko wyglada na taki dosc cienki, a tez juz pare razy ogladalam...na chlody pewnie za lekki bedzie czy sie myle?
na razie to się tylko nad nim zastanawiałam i nie zamówiłam go do tej pory, bo chyba obchodzę w mamy rzeczach jakby co, ale opinie są tam takie całkiem całkiem o nim
wydaje się być faktycznie dość cienki

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Wszystko w H&M z dzialu dla normalnych a nie ciezarnych.
Cytat:
a ciezarne to co, pierd....niete?
gratuluje zakupkow udanych, nic tak humorku nie poprawia jak cos fajnego
Właśnie też jak glam się uśmiałam

Cytat:
a kolega do mnie mowi- ale to musi byc dziwne miec w srodku ludzi
takie sentencje, to trzebaby zapisywać

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
I do Kauflandu po mąkę na chleb, mam już zakwas to sobię upiekę pyszniutkiego razowca
Robisz sama zakwas, czy kupujesz? Też bym kiedyś chciała spróbować stworzyć chlebusia Nauczysz?
Stary 2011-09-08, 09:16   #3872
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

humor mialam dobry bo udalo mi sie znalezc rzeczy w ktorych dobrze wygladam teraz moge rozpoczac rok akademicki.

Dygotko nie mam pojecia do kiedy moze gin wystawic bo nie dopytywalam. Tylko jakos od slowa do slowa wyszlo, ze moze.

Lina co za dziad... kurcze przed ciaza to bardziej szanowalam starych ludzi, ale jak teraz widze co oni wyprawiaja w stosunku do np ciezarnych to szlag mnie trafia! Jakby byli najwazniejsi na swiecie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:18   #3873
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
no przeciez wszyscy wiedza, ze ciezarne sa nienormalne )

Witam z rana, dzis ide do pracy na 12, bo maja mi zaraz przyjsc i montowac dodatkowe szafki w kuchni, mieli byc na 9 strasznie nie lubie takiego czekania na fachowcow, zawsze sie spozniaja, a ja potem bede musiala w pracy dluzej siedziec.

Ja mieszkam przy centrum i wszedzie chodze na piechote do prayc mam 15 min, ale wczoraj jechalam pol h tramwajem po po. Myslalam, ze zemdleje, an szczescie upolowalam miejsce- nie to ze ktos ustapil. Jeszcze potem nademna stala jakas trzesaca sie starsza pani, ale naprawde bylam sie ze zemdleje, bo tak duszno tam bylo. Masakra, mysle, ze jakbym miala jezdzic komunikacja miejska do pracy to juz bym byla na zwolnieniu

Rudomianka
brzuszek fajnie okraglutki
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:18   #3874
goldika
Zakorzenienie

Dzieki za rozmiarowke z bonprix
Stary 2011-09-08, 09:19   #3875
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
http://www.bonprix.pl/bp/sizing_her.htm
tu jest tabelka z rozmiarami
no jest tabelka ale tez nijak sie nie ma do ciuchow ciezarowkowych obawiam sie
i w ogole jakos dziwnie te rozmiary licza
powiedzmy 36- biust 82-85, talia 66-69, biodra 92-95 nie wydaje wam sie ze to troszke duzo na te biodra?
nie wiem ale powiedzmy ze ktos chce sobie kupic dopasowana sukienke- ja jeszcze tak mam ze mam biust wiekszy niz pupe, wiec z rozmiarowki by wychodzilo ze na gore potrzebuje 40lub nawet 42, talie 38, biodra 36-38
dziwactwo jakies

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
glamourous-eee...takie tam sprawy między mną a tż...popłaczę sobie,a jak mnie wkurzy tonie wiem jeszcze co zrobię

aj tam to tylko facet, moja pani od geografii to mowila ze facet to prototyp wiec nie mozna oczekiwac zeby byl bez wad bedzie dobrze
Cytat:

Akurat miałam zewnątrzoponowe przy pierwszym porodzie i normalnie można chodzić, kucać i co tam jeszcze się chce. Cewnik założyli tylko na chwilę. Czucia nie ma przy znieczuleniu podpajęczynówkowym, czyli tym co robią do cesarki.

I dzisiejszy brzusio 31tc+5d
brzusio super...

popatrz to ja myslalam ze to zewnatrzoponowe i podpajeczynowkowe to jest to samo
chyba przez to ze w Irlandii proponowaly wszystkim jako standard tylko jedno z nich- zawywalo sie to epidural, polega na wprowadzeniu takiej igly w ksztalcie L gdzies w kregoslup, robione przez anestezjologa po ktorym nie mozna chodzic
Stary 2011-09-08, 09:19   #3876
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A ja słyszałam co innego. Opieke na żone-10dni można jeśli wymaga opieki- nie słyszałam, że tylko po cc, w końcu po sn też kobieta może wymagać opieki, nie tylko ze względów fizycznych ale i psychicznych.

Kupiłam 2 paki pampkow w 2 rossmanach :P

A mam pytanie, jakie butelki kupujecie swoim dzidziom? Patrze na Avent na zestawy startowe...

powiem szczerze ze waham się własnie miedzy aventem, a TT.... nie moge sie zdecydowac, a cena zbliżona...

zastanawia mnie tez... na sll te zestawy mozna za 50-60 zł kupic, a w sklepach kosztują ok 120.... skad taka różnica ?!?!

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:21   #3877
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny sory za te normalne/nienormalne
ludzie czesto mnie lapia wlasnie na takich tekstach... tlumaczylam raz kumpeli, ze od 38tc rodza sie juz normalnie dzieci...
a ona do mnie? A wczesniej to jakies nienormalne sie rodza

Glam stwierdzenie kumpla swietne hahahah miec ludzi w brzuchu... a Ty to masz w sumie male spoleczenstwo
Stary 2011-09-08, 09:21   #3878
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witam
I podczytuje dalej.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:23   #3879
goldika
Zakorzenienie

witaminko w sklepach jest drozej szczegolnie sieciowkach bo oni musza placic wielkie czynsze za powierzchnie sklepow, pensje dla pracownikow etc.
A na allegro sprzedawcy nie maja takich wydatkow. Przynajmniej ja tak to rozkminilam

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witam
I podczytuje dalej.
hej
Stary 2011-09-08, 09:26   #3880
dygotka8
Zakorzenienie

aaa,nowa gazetka jest-pampersy tam chyba też są po 39.99??

kiedy najlpeij zrobic usg w III trymestrze??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-08 o 12:50
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:27   #3881
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się porannie

Ja już po śniadanku, dzieci wywiezione do szkoły, zaraz cukier sobie zmierzę - już mi coraz lepiej idzie to kłucie.
Dziś otwierają u nas TKMaxx, chyba się przejadę i zobaczę co mają. I do Kauflandu po mąkę na chleb, mam już zakwas to sobię upiekę pyszniutkiego razowca
Chusteczki kupiłam w SuperPharmie - Pampers sensitive, 4 opakowania - na razie wystarczy. Muszę jakieś pampersy jeszcze nabyć... O kodzie z Rossmana oczywiście zapomniałam

Akurat miałam zewnątrzoponowe przy pierwszym porodzie i normalnie można chodzić, kucać i co tam jeszcze się chce. Cewnik założyli tylko na chwilę. Czucia nie ma przy znieczuleniu podpajęczynówkowym, czyli tym co robią do cesarki.

I dzisiejszy brzusio 31tc+5d

Śliczny

Rudomika jeśli dalej będziesz chciała kody to daj znac na PW to ci wysle

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:27   #3882
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
ja niestety jakoś po 4-6 tyg od narodzin dziecka będę musiała co drugi weekend karmić z butleki bo będę musiała wrócić na politechnikę na zjazdy :/ kupiłam sobie też ręczny laktator z Aventu aby dziecko nie przyzwyczajać do mleka z proszku.

hehehhe... u mnie bedzie to samo ale laktator musze dokupic jeszcze no i zestaw bo narazie czekam na przypływ $$$ :P

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 09:31   #3883
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
glamourous tylko ten mój prototyp to czemu mimo,ze zwykle taki kochany to czasem taki bezmyślny...mimo,że wyraźnie wielkimi literami mówię że to co robi sprawia mi ból...to on chyba myśli,że ja żartuję...
znowu nie będę mogął przez niego jeść;/

Dygotka jaka gazetka ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-08, 09:31   #3884
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
ja mam zestaw startowy z TT

coś nie moge zasnąĆ, tż pojechał do pracy a ja przekręcałam sie z boku na bok o $$$ się pokłóciliśmy. Ja chcę założyĆ wspólne konto- bo dosyĆ mam opłat za mieszkanie i ejszcze teraz zaraz dojdzie wyprawka dla maluszka i inne duperele np. po porodzie... a jemu do tego nei po drodze. Niby się dorzucał do tej pory i za wakacje zapłacił, ale to przecież nei to samo... jak to jest u was(jesteśmy małżeństwem prawie rok) ?
i tak muszę za godzine się zbieraĆ i jechaĆ do przychodni na wizytę...

my mamy wspólne konto... od 3ch m-cy ale z niego nie korzystany... tżet podaje swoje- jak mowi z przyzwyczajenia, ja mam 2 swoje ... ale jesli sie zejdziemy (lub nie) a wyjasni sie to do porodu to albo woz albo przewoz... bo szkoda kasy na utrzymanie konta skoro nie ma wplywów ( mamy millenium)

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 09:33   #3885
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to jest u was(jesteśmy małżeństwem prawie rok) ?
My jesteśmy rok i miesiąc małżeństwem A z kontem mamy tak, że zaraz po ślubie zrobiliśmy jedno. teraz mamy jedno wspolne. i po jednyum osobnym, ale to tylko ze wzgledu na kozysci w oszczedzaniu. Ale oplaty nadal robie ja hehe,

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:35
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:35   #3886
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dygotka jaka gazetka ??
http://www.superpharm.pl/promocje/index

Stary 2011-09-08, 09:43   #3887
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Ja Avent ale oczywiscie mam cichą nadzieje ze nie bede potzrebować tylko cyc wystarczy
tez mam taka nadzieje i także zakupilam z aventu. mojaj siostra do 2 lat karmila. jak dam rade to tez bym chciala

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ja się nastawiłam na Tommee Tippee. Mam jedną antykolkową i drugą zwykła. Z Aventu jedną wygrałam i jedną dostałam na szkole rodzenia. Na razie mi wystarczy. Acha i jeszcze koleżanka mi dała Browna jakąś antykolkową dla wcześniaków. Postaram się karmić piersią, więc nie będzie mi więcej potrzebnych... chyba

Dziś czuję jakby cały dzień napięty brzuch. Aż się zastanawiam, czy to jest dobry pomysł, żebym się jutro wybierała dla towarzystwa z koleżanką i jej dzieckiem do Krakowa do Prokocimia na konsultacje w sprawie bioderek. Niby nic mi nie jest, ale trochę mnie to napięcie zastanawia. Nie wiem, czy to jest to klasyczne twardnienie :| czy jestem po prostu przewrażliwiona.

Czy któraś z Was kupiła albo ma zamiar kupić monitor oddechu? Jakieś opinie znacie?
ja mam z tommee tippee smoczki ortodontyczne. 3 sztuki to za duzo i jeden oddam sistrze bo ona tez jest w ciąży ale bedzie miec synka starszego o miesiac około, czeka na roazwiązanie

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:43   #3888
owieczka86
Zadomowienie

dygotka8 - ja chodze prywatnie bo nie byłam zadowolona z lekarza na NFZ do którego chodziłam. Nie dośc że miałam wrażenie jak by lekarz bardziej wstydził się wizyty niż ja-chodził po gabinecie z opuszczoną głową,mało mówił o wszystko trzeba było się wypytywać a on i tak nie chętnie udzielał odpowiedzi do tego poszłam do niego z konkretnym problemem - bardzo długo nie mogłam zajść w ciążę a on nawet nie zlecił żadnych badań stwierdził że jestem jeszcze młoda i mam czas na dzieci - no kurde to jest podejście lekarza :/ Zmieniłam lekarza, moja doktorka zleciła badania dała leki i zobaczyłam wymarzone II kreseczki i teraz ta doktorka prowadzi moją ciążę i jestem z niej bardzo zadowolona

Myszeczka86 - śliczne zakupy,kombinezonik boski właśnie zastanawiam się nad kojcem - mój Tż jest na nie,mówi że zbędny zakup i że zajmie nam sporo miejsca.

rudominka - cudny brzusio

Witam się porannie
Wcinam kanapeczki z nutellą i popijam kawką z mleczkiem Dziś u nas pochmurno i zimno, Tż ma dziś wolne więc raczej nie posiedzę przy kompie dlugo... hehe
Jutro rano wizyta Nie mogę się już doczekać zeby zobaczyć co tam u Filipka słychać
Dziś wieczorkiem będzie gimnastyka -> podgolić się trzeba bo zarosłam starsznie lusterko maszynka i zobaczymy co z tego wyjdzie hehe

Dziewczyny znalazłam na allegro http://allegro.pl/butelka-260-ml-phi...794723313.html butelka z avent za 15,50 pojemność 260ml - oplaca się?? bo ja się an cenach buteleczek nie znam 2 kolory są niebieska i różowa

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:49
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:48   #3889
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Lina co za dziad... kurcze przed ciaza to bardziej szanowalam starych ludzi, ale jak teraz widze co oni wyprawiaja w stosunku do np ciezarnych to szlag mnie trafia! Jakby byli najwazniejsi na swiecie

ja wczoraj z rozmowy wracam tramwajem, staneła nade mną taka 55-60 lat baba i myślałam, że przez te 6 przystanków mnie zabije wzrokiem... co chwila mnie trącała, niby przypadkiem ... wrrrrrr... ale udałam że jej nie ma... i uśmiechnełąm się wychodząc

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 09:50   #3890
fatal21
Wtajemniczenie

Ogladałam gazetke superpharm. Rzeczywiscie Papmersy za 39.99, ale nie jumbo pack jak w rossmanie na kody.Wiec drozej wychodzi za sztuke.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:50   #3891
sozaa
Rozeznanie

Dygotka, w III trymestrze USG powinno się zrobić miedzy 28 a 32 tc, tak ja zostalam poinstuowana przez moja gin prowadzącą. Ja mam USG na każdej wizycie u niej, ale te trzy najważniejsze, pomiarowe, połówkowe i wlasnie to ok. 30 tc mam w Medicoverze bo tam jest lepszy sprzet. Na tym USG chyba sprawdza sie serduszko.

My z TZ mamy swoje konta, ba, mamy nawet rozdzielność majątkowa i jest nam z tym bardzo dobrze, bo kredyt na mieszkanie wziął tylko on, w razie czego ja moge brać kredyt na zakup działki, albo jak bedziemy chceili wymienic samochód. A i tak mamy wspólna kasę, TZ płaci raty kredytu, płaci za zakupy, nawet jak ja chce sobie cos dla siebie kupic to za to placi, tlumaczac, ze za to co on placi karta bank zwraca mu 1% (w ubieglym kiesiącu dostal za to 90 PLN, bo jakos tak sie musielismy obkupić w meble i materialy wykonczeniowe dla domu), rachunki oplacam zazwyczaj ja, bo i tak przychodza na dres moich rodzicow to TZ nawet ich nie pokazuje.
My rozdzielnosc zrobilismy bo zawsze oboje rozwazalismy dzialalnosc gospodarcza, a wtedy bezpieczniej miec rozdzielność, jak sie jednemu noga podwinie to drugie zawsze moze pomoc i nie obawiac sie o jakis majatek. Poki co nigdy nie mielismy zatargow o kase. Znamy stany swoich kont, swoje PINY do kart i wiem na co mozemy sobie pozwolic.

Edytowane przez sozaa
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:51
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:55   #3892
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
witaminko w sklepach jest drozej szczegolnie sieciowkach bo oni musza placic wielkie czynsze za powierzchnie sklepow, pensje dla pracownikow etc.
A na allegro sprzedawcy nie maja takich wydatkow. Przynajmniej ja tak to rozkminilam

zgadzam sie w całej rozciągłości, ale wiesz... jak można podjechać przymierzyć to potem zamowić on-line byle dopasowac i nie zamawiać w ciemno... chociaz przyznam ze w zeszlym roku polowałam na sukienke na wesele, suuuper w katalogu była, ale okazało się ze oni maja na sezon 3 czy 4 katalogi a ciuchy tylko z 1 :/ wiec tych kiecek w sklepie nie bylo :/

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
glamourous tylko ten mój prototyp to czemu mimo,ze zwykle taki kochany to czasem taki bezmyślny...mimo,że wyraźnie wielkimi literami mówię że to co robi sprawia mi ból...to on chyba myśli,że ja żartuję...

moja gin prosiła bym wybrała się miedzy 30-32 tyg .... a co do facetów to mówi o nich "gorszy gatunek" wiec

szkoda ze Twój tżet taki...niedelikatny ....

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 09:56   #3893
sozaa
Rozeznanie

Miałam was sie o cos zapytać. Od jakiegos czasu czuje rochy dzidzusia ponieżej pempka, w wcześniej czułam po bokach pempka na jego wysokości. Ale male było ułożone miednicowo, czy mozliwe że teraz, jak czuje ruchy w podbrzuszu, to znaczy że dziecko jest główka w dół? Bo sama nie wiem
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:59   #3894
tuszka
Raczkowanie

Siemacie Mamy,

Cytat:
glamourous-eee...takie tam sprawy między mną a tż...popłaczę sobie,a jak mnie wkurzy tonie wiem jeszcze co zrobię
Widzę, że nie tylko ja jestem beksą. U mnie wystarczy, że jestem zła i od razu łzy mi lecą do oczu i niestety nie panuje nad tym A mój tata ostatnio do mnie: Widzę, że już wkurzona jesteś, bo ci się górna warga zmarszczyła... ja pierdziele, nic się nie ukryje. Cóż... córeczka tatusia.

A propos $$$, to my z tż'etem mamy oddzielne konta, ale dysproporcja w zarobkach jest wielka. Wpływa na to 10 lat różnicy między nami, a co za tym idzie 10 lat doświadczenia w pracy. Także szykuje się do poważnej, niemiłej rozmowy, by połączyć nasze konta lub by tż udzielił mi dostępu do własnego, oczywiście do jakiejś tam kwoty. Gdy maluch przyjdzie na świat, a tż będzie cały dzień nie wyobrażam sobie prosić go codziennie o kasę, zwłaszcza gdy np. trafię w sklepie na okazję cenową, powiedzmy bucików i nie mogła ich kupić.

Mam mieszane uczucia co do znieczulenia zewnątrzoponowego. Z jednej strony chciałabym rodzić świadomie, z drugiej nie chcę wspominać porodu jako koszmaru. I nie wiem, co zrobię. Muszę pogadać z położna z mojego szpitala, nich mnie uświadomi we wszystkim. A może poród w wodzie?

Oglądam DD TVN, planujecie robić jakieś przetwory na zimę?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:59   #3895
fatal21
Wtajemniczenie

Ja ide 20.09 na Usg 3d\4d to będzie 27tc.Gin mówiła, że wszystko jest ok na zwykłym Usg,ale tamto jest lepsze i mozna przepływy posprawdzac.Pytałam o Roszkowskiego czy nie iść (guru Usg w Polsce).Ale powiedziała, ze jak ten co ide powie, że coś nie tak jest to dopiero.Nie jest drogo, bo chyba 150zł może 200zł z płyta.Moja siostra była i mówiła, że fajny lekarz.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:01   #3896
rudominka
Raczkowanie

Dzięki za brzusiowe komplementy

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Robisz sama zakwas, czy kupujesz? Też bym kiedyś chciała spróbować stworzyć chlebusia Nauczysz?
Z tym zakwasem to różnie, albo proszę koleżankę (bo tak szybciej), albo robię sama. Przy czym jak już ten zakwas się ma, to się go rozmnaża tak, żeby był na następny chleb i tak w kółko. Tylko mi latem zazwyczaj się psuje, bo zapominam szybko go zużyć (lepiej mu wtedy w lodówce). A chleb robi się bardzo prosto, na PW wyślę ci instrukcję, którą zrobiłam dla klasy 3 - w szkole robili i wyszedł pyszny, ja tylko w domu go upiekłam, bo nie mają piekarnika.

Cytat:
aj tam to tylko facet, moja pani od geografii to mowila ze facet to prototyp wiec nie mozna oczekiwac zeby byl bez wad bedzie dobrze

brzusio super...

popatrz to ja myslalam ze to zewnatrzoponowe i podpajeczynowkowe to jest to samo
chyba przez to ze w Irlandii proponowaly wszystkim jako standard tylko jedno z nich- zawywalo sie to epidural, polega na wprowadzeniu takiej igly w ksztalcie L gdzies w kregoslup, robione przez anestezjologa po ktorym nie mozna chodzic
facet to prototyp, dobre
Z tego co wyczytałam na wikipedii, to epidural jest podpajęczynówkowy i po nim faktycznie się nie chodzi, a zewnątrzoponowe to spinal - czyli znosi ból, ale nie czucie.

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam się porannie
Wcinam kanapeczki z nutellą i popijam kawką z mleczkiem
Dziewczyny znalazłam na allegro http://allegro.pl/butelka-260-ml-phi...794723313.html butelka z avent za 15,50 pojemność 260ml - oplaca się?? bo ja się an cenach buteleczek nie znam 2 kolory są niebieska i różowa
Ale mi smaka narobiłaś, idę sobie przygotować DIETETYCZNE drugie śniadanie
Cena za butelkę Avent b.dobra, tylko jak wyjdzie z przesyłką? Ja za małą (150 ml) płaciłam w sklepie 19.90.

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja wczoraj z rozmowy wracam tramwajem, staneła nade mną taka 55-60 lat baba i myślałam, że przez te 6 przystanków mnie zabije wzrokiem... co chwila mnie trącała, niby przypadkiem ... wrrrrrr... ale udałam że jej nie ma... i uśmiechnełąm się wychodząc
Ludzie są jednak beznadziejni, mnie ostatnio starsze panie próbowały wykiwać z kolejki do endokrynologa. Co prawda ja miałam na 11, a one ok. 12, ale wcześniej przyszły
Za to jak wczoraj pojechałam kupić warzywa i owoce do gosp. ogrodniczego (rolniczego?) to sprzedawczyni pomogła mi zanieść siatki do samochodu, byłam jej bardzo wdzięczna, sama bym na 3 razy chodziła...

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Miałam was sie o cos zapytać. Od jakiegos czasu czuje rochy dzidzusia ponieżej pempka, w wcześniej czułam po bokach pempka na jego wysokości. Ale male było ułożone miednicowo, czy mozliwe że teraz, jak czuje ruchy w podbrzuszu, to znaczy że dziecko jest główka w dół? Bo sama nie wiem
Całkiem możliwe

Edytowane przez rudominka
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:16
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:02   #3897
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie
Dziewczyny chyba nadrabiam spanie jakby później mała nie dała mi pospać wczoraj jak mnie zmuliło o 12 popołudniu to obudziłam się o 13:40 a wydawało mi się że jestem wyspana. Byliśmy w przychodni umówiłam się do położnej na następny czwartek

nika my mamy od początku dwa oddzielne konta jak pracujemy w Anglii 5 lat a 4 lata jesteśmy po ślubie. Np. z jednego konta pobierają nam za mieszkanie a z drugiego idzie na opłaty i wspólnie korzystamy na jedzenie. I dla mnie to jest jak najlepsze rozwiązanie

Ja mam cały zestaw TT nawet(butelki, podgrzewacz, sterylizator, laktator, smoczki) nastawiłam się na jedną firmę i mam nadzieję że się na niej nie zawiodę

rudominka super brzusio
Stary 2011-09-08, 10:05   #3898
dygotka8
Zakorzenienie

Sooza-dzięki za odp.to ja będę miaął wg obliczeń swojego gin w 31 tyg,a wg tego jak Wy liczycie w 32tyg
Witaminkacc-pewnei to ja przesadzam ...
,cchesz się ze mnie pośmiać??to napiszę Ci o co chodzi na pw

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja ide 20.09 na Usg 3d\4d to będzie 27tc.Gin mówiła, że wszystko jest ok na zwykłym Usg,ale tamto jest lepsze i mozna przepływy posprawdzac.Pytałam o Roszkowskiego czy nie iść (guru Usg w Polsce).Ale powiedziała, ze jak ten co ide powie, że coś nie tak jest to dopiero.Nie jest drogo, bo chyba 150zł może 200zł z płyta.Moja siostra była i mówiła, że fajny lekarz.
czytałam o nim wiele opinii-że jak ma kiepski humor to nie przebiera w słowach i straszy przyszłą mamę...a na anst.wizycie potrafi byc miły i w ogóle....on pracuje na Czerniakowskiej w szpitalu?
my chcemy zwykłe 2D usg,ale na lepszym sprzęcie d;atego idziemy prywatnie

Stary 2011-09-08, 10:06   #3899
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
glamourous [COLOR=Silver]tylko ten mój prototyp to czemu mimo,ze zwykle taki kochany to czasem taki bezmyślny...mimo,że wyraźnie wielkimi literami mówię że to co robi sprawia mi ból...to on chyba myśli,że ja żartuję...
oj tam nie stresuj sie tylko jedz, dzidziulkowi potrzebna energia a moze ty sobie humorek czyms pyszniutkim poprawisz
a pani od geografii to jeszcze mowila ze chlopy to takie NIEGRAMOTNE wlasnie o to jej chodzilo ze sie mowi i mowi a nic nie dociera, jak groch o sciane
ale naprawde nie bierz do siebie, to tylko facet a oni maja zupelnie inne myslenie ( o ile to mozna mysleniem nazwac )

Cytat:
Śliczny

Rudomika jeśli dalej będziesz chciała kody to daj znac na PW to ci wysle
Myszeczko a jak wam dzis poszlo z odprowadzaniem do przedszkola? wczoraj spotkalam kolezanke, jej trzyletni synek tez od wrzesnia zaczal przedszkole no i tez poki co jest ciezko ...ale ona ma takie godziny pracy ze go moze juz po 12 odebrac

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ja mam z tommee tippee smoczki ortodontyczne. 3 sztuki to za duzo i jeden oddam sistrze bo ona tez jest w ciąży ale bedzie miec synka starszego o miesiac około, czeka na roazwiązanie
3 sztuki to wcale nie za duzo, powiem ci ze smoczki mja to do siebie ze uwielbiaja sie gubic, chowac i zapodziewac i dobrze miec 2 na uzytek (zeby je moc na zmiane sterylizowac) i trzeci w schowku na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

dziewczyny wiecie co ja jakies schizy na punkcie zdrowego prawidlowego odzywiania mam...wchodze do sklepu i sobie mysle- zjadlabym drozdzowke z serem na sniadanie. a za chwile mnie lapie- no tak ale taka drozdzowka to puste kalorie z ktorych ani maluchy ani ja nie skorzystamy, bardziej nam na zdrowie wyjdzie jak zjem chlebek pelnoziarnisty czy tam grahamke z serkiem bo wapn i blonnik...i tak ze wszystkim, chce lody, a mi rozsadek nakazuje lepiej zjesc jogurt i az sama na siebie zla jestem za to rozsadne podejscie
Stary 2011-09-08, 10:08   #3900
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

Sozaa prawdopodobnie tak

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości