|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Kurcze, chyba skonczyl mi sie limit, bo zle pokazywalo... eh teraz bedzie sie slimaczyl
Trzymac jutro kciuki o 10 za mojego TZta ![]()
|
#1112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() życzę powodzenia i kopnij go na szczęście
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedze i czekam,aż się Lilka na karmienie obudzi,zeby nakarmić i położyc się ze spokojem.Nie wiedziałm co ze sobą zrobic i wymyśliłam...
Napisałam "skargę" do pobliskiej Galerii,gdzie ostatnio byłam z Lilką i okazało się,że w pokoju matki z dzieckiem nie ma drugiej,zaraz po przewijaku ważnej rzeczy-krzesła do karmienia!Zmuszona byłam karmić w toalecie,na kibelku,gdzie gasło świato bo nikt nie wchodził i siedziałyśmy po ciemku.Po jakims czasie weszła jakaś pani(chyba strasza tak mi się wydawało )i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie" A ja Lilkę na cycka znów nakierowała i powstrzymałam sie od śmiechu,choć cięzko było.Odszkodowanie za straty moralne mi się należą! Ciekawe czy sie odezwą
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no takie atrakcje w ch - chyba mega promocja jakaś była
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() nockę miałam okropną Oli budził się co chwilę to na smoka to się przewrócił na brzuch i ryk to się po prostu kręcił głośno... co 10minut pobudkę miałam dosłownie... i teraz postanowił wstać o 6.35 także dziś się wyspałam nie ma co ale wszystko przeżyję dam radę (tak sobie tłumaczę )Cytat:
po prostu jak zrobił kupkę albo siusiu to zawsze biliśmy brawo i mówiliśmy że ładnie itp swoją drogą teściowa też tak robiła i nauczyła tak szybko córkę siusiać do nocniczka ![]() Cytat:
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tajka kciuki za TŻ
|
|
|
|
|
#1117 | ||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
wczoraj już nie dałam rady poczytać wróciłyśmy dopiero ok.19, Łucja rzuciła się na matę i bawiła się sama przez 40 minut ![]() mam wrażenie, że jak jesteśmy poza domem cały dzień to ona jest stęskniona za swoimi zabawkami ![]() po kąpieli i nakarmieniu zasnęła więc weszłam poczytać co u Was, pospała 15 minut, po czym obudziła się, oczy jak 5 zł, wcale nie miała ochoty na sen ![]() i tak ją usypialiśmy na zmianę chyba z godzinę, aż padłam razem z nią ciekawe jak Malwinka Castii, trzymamy żeby szybko choróbsko odpuściłoEirene życzę siły i cierpliwości, oby dni i noce szybko mijały aż się skok skończy Ada Ty łamaczko męskich...żeber ![]() Kasiuni_a w sprawie wózka łączę się w bólu mój egzemplarz chyba też pechowy podobno x landery to wózki nie do zdarcia a mój w serwisie wylądował po 4 miesiącach, i to tylko dlatego, że go przetrzymałam trochę bo psuć to się zaczął już po 3 miesiącach ![]() a z serwisu wrócił naprawiony połowicznie, tzn. jedno koło naprawili, a drugie wciąż nie działa dobrze, choć jest lepiej niż jak go oddawałam i dodatkowo wózek z serwisu wrócił bez pompki do kół szkoda słów... Cytat:
nie wiem czy to kwestia złego zamotania czy po prostu taki urok chusty jak się większe dziecię nosi poszukam jakiś warsztatów chustowych u siebie i się wybiorę to sprawdzę jak mi idzie zawiązywanie a tak a propos noszenia dzieci to koleżanka miała wczoraj swoją córkę w manduce i super to nosidełko jak oglądałam w necie to bondolino (wypożyczyłam na wyjazd w góry) wydawało się takie zgrabne a manduca taka mocno plecakowa przy nim a w rzeczywistości jest odwrotnie manduca jest bardzo zgrabna a bondolino wygląda przy niej ciężko, pewnie przez pasy, które są dość grube jednak dobrze zobaczyć "na żywo" Cytat:
![]() jak Łucja trochę podrośnie byłoby super mieć kolejnego maluszka może się rzeczywiście spotkamy na poczekalni ![]() Cytat:
Cytat:
czytam dalej
|
|
|
#1118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej..
witam się .. mały śpi a ja kawke piję ![]() i czytam Was bo wczoraj nie miałam już jak ![]() Cytat:
a trzyrazyi pojawia się.. i znika.. he he ![]() Cytat:
kciuki już do czerwoności rozgrzane ![]() szymelka co do malejących już niestety piersi... tak jak ktoś napisał nie pamiętam już kto(przepraszam tą osobę ale piszę z pamięci) organizm produkuje tyle mleka ile aktualnie potrzebuje Twoja córeczka ale jeśli chcesz żeby laktacja się zwiększyła no bo nie oszukujmy się lubimy miec pełne jędrne piersi to musiałabyś poświecic się i ściągac sobie pokarm oszukując w ten sposób organizm że niby mała tyle je i oczywiście pic duzo wody.. to wazne bo w sumie nie tylko piersi tracą na tym ale i całe Twoje ciało.. Ja zauwazyłam że jak tylko zaniechałam uzupełnianie płynów to skóra moja szczególnie na dłoniach i stopach się ciągła i wyraźnie zmieniła swój stan.. na suchy i pomarszczony niestety po całkowitym zakończeniu już karmienia.. piersi są trochę "nadwyrężone" i musimy się z tym pogodzic.. pocieszę trochę.. dziewczyny temat nocnika... hmmm. słuszne jest aby dziecko miało tą świadomosc korzystania z tego urządzenia... Ja również na nocnik będę sadzac po skończeniu dobrego roku małego.. to naprawde ważne..starszego sadzałam właśnie wtedy jak już dobrze chodził i nie trwała ta nauka długo .. a i tak z pełną swiadomoscią wolał od razu na "mamusiowy kibelek" siadac.. tyle ze dokupiłam mu specjalną deskę dla maluchów którą się nakłdało na sedes.. był bardzo dumny że tam może i robił to z przyjemnością... czasem do przesady kilka razy na godzinę ![]() ale też widziałam dziecko(koleżanki) że bardzo było zrażone do nocniczka i płakało na jego widok i co.. okazało się że zaczeła naukę właśnie jak mała skończyła pół roku.. i miała problem bo znienawidziła tak ten nocnik że nie dało rady w ogole potem sadzac.. 3 lata miała mała jak bez pieluch dopiero chodziła ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- he he a w szczególności ze te męskie żebro posiada facet o imieniu Adam ![]()
|
||
|
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
no to jutro podejde do mojego lekarza i zobacze bo tata mi powiedzial ze sa jakies masci na to
|
|
|
|
#1120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. cieszmy się tą chwilą .. prawda???!! każda następna jest inna i nigdy nie będzie drugiej takiej samej dzis taki skok.. jutro taki kaprys.. a jeszcze kiedyś pierwsze miłostki naszych dzieci..to dopiero będzie wyzwanie he he ..---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
babcia powiedziala mi zebym najpierw sprubowala czarna mascia to zrobic, ze miala to samo i to wtedy sie zbiera i peka samo
|
|
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia no właśnie.. a babcine rady były ..są i będą zawsze najcenniejsze
|
|
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
jednak ide jutro
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- bo na tej masci pisze ze podczas karmienia to trzeba najpierw z lekarzem skonsultowac |
|
|
|
#1124 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas leje od rana a ja muszę po mleko dla Mateusza iść bo nie zauważyłam wczoraj że się kończy. ehhh nocki nie pamiętam bo byłam tak padnięta, że spałam jak zabita. bąbel obudził się po 6 dostał cyca i spaliśmy do 8 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a dla maleństwa na pewno większym szokiem byłoby rozstanie z mamą na 2 tyg. ja też bym się nie podjęła takiej pracy i wyjazdu na szkolenie na 2 tyg. Cytat:
no i nie są tak wypełnione jak wcześniej, raczej takie flaki zostały.a w ogóle to Mateusz nie chce piersi ostatnio, a żeby z prawej zjadł to już cud musi się stać. na pierś rzuca się tylko rano a w ciągu dnia cycuś jest beee. no i z piersi na leżąco tylko chce mi jeść, książę kurczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam zamiar zacząć Mateusza oswajać z nocnikiem na wiosnę. będzie już cieplej troszkę to może latać z gołym tyłkiem nawet ![]() Cytat:
strategie marketingowe - pamiętam to nawet, szczególnie tą BCG heheCytat:
![]() Cytat:
swoją drogą to masakra z tymi miejscami dla matek karmiących. z najlepszym pokojem dla matki z dzieckiem spotkałam się w Ikei w Łodzi. aż mi się stamtąd wychodzić nie chciało
|
|||||||||
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko przekręca się w łóżeczku o 180stopni wciąż
i próbuje spać :0 ja dałam plamy wydawało mi się że dziś środa i zapomniałam zrobić pranie a dziś w nocy wyjeżdżamy do babci... jedno juz się suszy zobaczymy jak nie to suszarka i żelazko pójdą w ruch ![]() Cytat:
nie no jasne że jak będę widziała że moje dziecko płacze na nocniku to nie będę sadzać żeby się nie zraził - ale na pewno spróbuję jak już powtarzałam hehe mój brat uwielbiał to ma nawet parę zdjęć jak siedzi na nocniku ma 7-8miesięcy i michę cieszy ![]() ale oczywiście każde dziecko inne jak mojemu się nie spodoba nie będę nic robić na siłę Cytat:
dokładnie... potem pewnie zatęsknię i z rozrzewnieniem będę wspominała te czasy - ach te nieprzespane noce już teraz miło wspominam początek kiedy co chwilę wstawałam do niego karmić i w dzien cały dzień karmiłam nie powiem żeby to było ekstra ale to już minęło i miło to się wspomina ![]() powiem wam że poczytałam o tym nocniku i znalazłam na mamazone.pl Przede wszystkim nie wolno sadzać na nocnik dziecka, które jeszcze niepewnie siedzi i chwieje się przy sadzaniu. Przyzwyczajanie do nocnika dziecka 4- czy 6-miesięcznego jest nie tylko pozbawione sensu, ale może mu wręcz zaszkodzić. Nie znaczy to, że nie da się nauczyć tak małego dziecka korzystania z nocnika. Jest to możliwe, ale po pierwsze - może powodować wady postawy, a po drugie - mięśnie zwieracza i wypieracza rozwijają się stopniowo i dzieci sadzane na nocnik zbyt wcześnie mogą zacząć używać innych mięśni do kontroli oddawania moczu. To z kolei w znacznie starszym, dorosłym wieku może powodować bóle kręgosłupa i nieprawidłowości w trzymaniu moczu a tego to nie wiedziałam... tzn w sumie tu im chodzi o dziecko 4-6miesięczne a chyba nikt nie sadza dziecka wtym wieku...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-09-08 o 09:42 |
||
|
|
|
#1126 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Dziś nocka o 100 razy lkepsza niż ostatnie, więc wyspana i w dobrym humorze jestem pomimo niesprzyjającej pogody ![]() Lenka leży na podłodze i ćwiczy głos robiąc przy tym śmieszne miny i degustując dłonie ![]() syn w szkole, mąż w pracy, a mama z kawą na wizażu ![]() tajka - daj znać kiedy puścić kciuki, bo źle się pisze z takimi zaciśniętymi ![]() Cytat:
Cytat:
Wyprałam wczoraj obicie i materacyk z gondoli i jest ok. Na początku tą gąbkę namoczyłam i w rękach prałam, a potem wrzuciłam do pralki na odwirowanie, bo to ciężkie było po wsiąknięciu wody, po wyjęciu gąbka trochę pozwijana była, ale szybko ją na miejsce przywróciłam i jest w porządku wszystko. Cytat:
muszę chyba rzeczywiście więcej pić![]() żebro Adama powiadasz
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-08 o 09:50 |
|||
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka no tak.. mój facet ma na imię Adam.. więc jedno żebro wte czy we wte
![]() eirene zgadzam się z Tobą że finanse czasem zmuszają do podjęcia takiej decyzji żeby jednak pracowac.. i tez oczywiscie na korzysc dzieci żeby im nic nie brakowało.. ale chodziło mi o ten konkretny powód kampasiuli .. podniosłam ją na duchu zeby było jej miło ze podjeła dobrą decyzję w stosunku do swoich dzieci.. że jest potrzebna swojemu synkowi którego nie bardzo chce zostawic jeszcze samego ![]() co do nocniczka też się z Tobą zgadzam że każde maleństwo jest indywidualne i każde potrzebuje innego czasu na sadzanie i przyzwyczajanie do nocnika |
|
|
|
#1128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() przyszło nam dzisiaj kółko, nówka sztuka, a mówili, że używane mogą dać Cytat:
![]() [QUOTE=tajka88;29273304 Trzymac jutro kciuki o 10 za mojego TZta ![]() [/QUOTE]no i jak, puszczac juz mogę? Cytat:
ale dzielna jesteś i pewnie, że dasz rade Cytat:
dobra, maly usnął lecę umyć głowę i ogarnąć w kuchni
|
|||
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
ale moje dziecko dziś wesołe wstało ..rozmawia piszczy i się smieje siedząc u mnie na kolankach
![]() kochany mój skarbek |
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok 9 byla padnieta, ale za nic nie chciala zasnac... padla o 10. Ostatnio dopiero zasypia jak juz na ostatkach sil jest i spi tylko 2 razyw dzien... chyba, ze jedziemy samochodem. Mysle, ze mozecie przestac trzymac kciuki tak okolo 11... tak czy siak jakos srednio wierze ze ta praca bedzie ok a jeszcze mniej, ze ja dostanie, ale fajnie by bylo miec niespodzianke. ![]() Syf w domu jak nie wiem, ale za chwilke zamiote podlogi... bo juz ciezko sie chodzi po tych okruszkach ehhe. W kuchni wycieram, co chwilke a tu kazdy se kanapke robi i nie przeciera(tz nie )
|
|
#1131 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
ja dziś w niezłym humorze, choć deszcz pada i póki co spaceru nie będzie, dziś już czwartek - w niedzielę impreza, a ja w proszku, no i moje dziecko coś sobie w nocy poprzestawiało, bo wstało już o 2 jeść wieczorem nie mógł zasnąć, niby oczy zamknięte, ale kręcił się to na boczek, to na brzuch. Zasnął na boku, po chwili weszłam do pokoju to leżał na plecach, a jak ja się kładłam to się przekręcił do swojej pozycji, czyli na brzuch o tej drugiej po karmieniu było to samo przez prawie godzinę wstał potem o 6, ale leżał koło mnie i tak podrzemaliśmy trochę do 8. łooo matko, powodzenia w pisaniu, ja to już taka stara jestem, że studia to ledwo co pamiętam Cytat:
![]() ja też nie lubię pisać jak ktos patrzy, mój mąż czasem luka, ale szybko się odwracam, jakbym jakieś tajemnice tu miała ![]() niezła waga właśnie piszę trzymając kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do sadzania na nocnik jeszcze to i Twoja mama i teściowa musiały widocznie bardzo dobrze wiedzieć kiedy dziecku się chce kupkę albo siusiu, żeby akurat wtedy sadzać Cytat:
co za serwis, upomniałaś się o pompkę? Ja na swój wózek nie narzekam, ogólnie jestem bardzo zadowolona, tylko te dętki wiecznie do wymiany jakbym niewiadomo gdzie jeździła ![]() jak już się wybierzesz na te warsztaty chustowe to napisz co i jak a w jakim wiązaniu nosisz?Cytat:
![]() Cytat:
oo Mateusz też chuderlak? ile waży? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-08 o 10:27 |
||||||
|
|
|
#1132 | |||||
|
Raczkowanie
|
jeszcze raz dzięki za wszystkie rady odnośnie prania
![]() Szymelka a jak tam tapicerka u Ciebie po praniu? a tak postanowiłam jakiś wrzucić ![]() Cytat:
dawno już wróciły do swojego rozmiaru sprzed ciąży - prawie (ale to nie jak w reklamie, że prawie robi wielką różnicę wszyscy się dziwią, że karmię małą tylko piersią, bo podobno po mnie nie widać ![]() Cytat:
na razie idę na wychowawczy ale myślę już kiedy wrócić do pracy ![]() i tak doszłam do wniosku, że kobieta po urodzeniu dziecka i powrocie do pracy po urlopach i tak traci zawodowo w stosunku do osób, które cały czas pracowały przykre to ale wg mnie tak jest ![]() nie zmienia to oczywiście faktu, że dużo bardziej cieszę się z tego, że Łucja się pojawiła niż z tego co osiągnęłabym w pracy w tym czasie nawet nie ma co porównywać doświadczeń w tych dziedzinach życia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak na marginesie to pokazuje jaką ograniczoną wyobraźnię miała osoba projektująca ten pokój masakra ![]() moje dziecko śpi i coś tam gada, wzdycha przez sen ![]() jutro wyjeżdżamy w góry a ja dziś taka nieogarnięta jestem, a tu pranie, pakowanie, planowanie energio przyjdź
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-08 o 10:29 |
|||||
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
he he
... dzięki za zaznaczenie he he---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
okruchowy dywan..wiara moze zdziałac cuda wiec nie trac nadziei .. trzymam dalej i czekamy na dobre wiadomości w sprawie pracy
|
|
|
|
|
#1134 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Skarga" to za dużo powiedziane,zasugerowałam delikatnie że w pokoju nie ma krzesła i że byłabym wdzieczna za wstawienie jakiegokolwiek Przy najbliższej wizycie nie omieszkam sprawdzić jak się sprawy mają Oczywiście nie opisałam im sytuacji w toalecie![]() I rzeczywiście Ikea to ma najjleszy i najfajniejszy pokój dla matki z dzieckiem Cytat:
![]() Przepraszam za opisy z toalety w Ch Nie chciałam przyprawic Cie o niestrawnośćCytat:
I zapomniałam się pochwalić-dziś Lilusia kończy 5 miesięcy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz i tak jest na bierzaco, juz ma dosc tematu ´´dziecko´´. dziekuje wszystkim za kciukiteraz czekam az Tz przyjedzie i da znac co i jak... bo to godzine od domu. Jesli dostanie tam prace to szybciej sie wyprowadzimy ze wsi mimo, ze mamy zaplacone za kolejne 3 miesiace tutaj:P ![]() Tez mysle, ze na poczatek wiosny zaczne ´´uczyc´´ ale nei na sile ;P Lenka spi mam nadzieje, ze tak za 15-30 min sie obudzi, bo trzeba jesc... znowu sie nei wyrobimy z 5 jedzonkami. Wlasnie ugotowalam manny i dalam do lodowki bedzie na dzis do obiadku i na jutro... ciekawe czy to przelknie
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
kurczę moja córka spała dużo,dziś ma 4 lata i potrafi spać 2-3 godz w dzień.Mały ładnie sypiał a teraz 3 razy po ok 30-50min.
za to śpi od ok 20 do rana do 7.W dzień niech robi co chce ,ale w nocy ma spać ![]() dzisiaj dał mi pierwszy raz taki popis,że myślałąmże mi głowa odpadnie.Od 8.30 do 10 wył,darł się... Spał na reku przy cycu ja go do łóżeczka a on od nowa... Gryzł mi cyca strasznie.Dałam mu czopka i śpi już godz
|
#1137 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
NAdia padła wczoraj po 19 ale obudziła się ok 21 coś tam pogadała i poszła spać dalej ale musiałam przy niej siedzieć bo inaczej ryk :/ potem miałyśmy pobudkę ok 23 (karmienie) ,1 (płacz), 2.50 (karmienie ) i 7.30 karmienie przed szczepieniem właśnie wróciłyśmy z ostatniego w tym roku szczepienia i Nadia zachowywała się bardzo dzielnie, pierwszy raz rozpłakała się dopiero podczas szczepienia ale zaraz przestała płakać zawsze zaczynała histeryzować już u pediatry a teraz spokój i cisza moja perełka waży aktualnie 6460 i od ostatniego razu przybrała zaledwie ok 360 gr więc lecimy na minimum, pediatra powiedziała że najwyższy czas wprowadzać inne jedzenie bo Nadia potrzebuje bardziej kalorycznego jedzenia zielone kupki wg lekarki to nie od kaszki bo nietolerancja glutenu objawiałaby się biegunką a Nadia robi jedną dwie kupy dziennie Cytat:
ja też się boje panicznie pająków i hmm że tak powiem "dobrze mu tak " anessa spóźnione gratulacje dla NIna z okazji ukończenia 4 miesięcy izunia głosik szymelka ja też już mam piersi jak przed ciążą ale to pewnie dlatego że waże też mniej jak wcześniej, u mnie z laktacją nie ma problemu kampasiula kurcze szkoda że z pracą tak wyszło, ja siedzę teraz codziennie na kompie i szukam czegoś dla siebie ale ciężko o widzę Cytat:
![]() Tajka trzymam kciuki cora całuski dla Lilianki z okazji ukończenia 5 miesięcy kurcze Nadia nadal śpi po tym szczepieniu, jak dla mnie to trochę dziwne bo ostatnio ma góra godzinne drzemki a śpi już dwie godziny
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego
![]() ![]() ![]() Kurcze dzis pierwszy raz bez Tzta od 2 miesiecy... rano pojechal na interview czyli 3 h nie ma go a jak wroci idzie do jakies pracy jednodniowej i wroci mysle tak o 1-2 w nocy no moze wczesniej.... Ten lobuz mnie wykonczy hehe ale musze sie przyzywczajac, bo przeciez Tz nie zostanie w domu z nami:P
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
moda pieluszkowa http://dziecko.onet.pl/67736,40,moda...,artykulk.html
wanilia83 aj tak samo codziennie wertuje jakieś ogłoszenia,ale jest dramat... gdybym mieszkała w miescie to może zawsze do jakiegoś sklepu bym się załapała a na tym moim zadupiu to nawet na staż nie ma gdzie iść. W przedszkolu są 3 nauczycielki i nie ma kasy na stażystę,wiec jedna babka ma 3 i 4 latki...My rodzice nie możemy nic zrobić.Jest jedna mama,która nie ma pracy i chodzi dobrowolnie i pomaga przy dzieciakach,jej córka się uczy.
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny !
Ale jestem szczęśliwa, mam nowy plan na uczelnię i czwartki i piątki wolne ![]() studiuję sobie tylko pon-środa i to od 8,30 do 15 a patrząc na układ wykłady-ćwiczenia to czasem od 13 do 15 ![]() [ raz na 3-4 tygodnie do 18 ] tyle czasu będę z Fabiankiem ! ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- szymelka gdybyś Ty widziała mój biust, piersi już mam małe, biustonosze sprzed ciąży ale mleczko jest, mimo iż piersi są miekkie, nie nabrzmiałe już nie ma biustu Pameli ha ha ada32 Ty to jesteś agentka,żebro złamać mężowi ! z Tobą nie ma żartów! Castia zdrówka dla Malwiniątka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

)i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie"

żeby szybko choróbsko odpuściło

..