Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 23:23   #1111
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Kurcze, chyba skonczyl mi sie limit, bo zle pokazywalo... eh teraz bedzie sie slimaczyl

Trzymac jutro kciuki o 10 za mojego TZta

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:29   #1112
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Kurcze, chyba skonczyl mi sie limit, bo zle pokazywalo... eh teraz bedzie sie slimaczyl

już alarm sobie włączam, aby pamiętać o tych kciukach
życzę powodzenia i kopnij go na szczęście
Stary 2011-09-07, 23:39   #1113
coralady
Wtajemniczenie

Siedze i czekam,aż się Lilka na karmienie obudzi,zeby nakarmić i położyc się ze spokojem.Nie wiedziałm co ze sobą zrobic i wymyśliłam...

Napisałam "skargę" do pobliskiej Galerii,gdzie ostatnio byłam z Lilką i okazało się,że w pokoju matki z dzieckiem nie ma drugiej,zaraz po przewijaku ważnej rzeczy-krzesła do karmienia!Zmuszona byłam karmić w toalecie,na kibelku,gdzie gasło świato bo nikt nie wchodził i siedziałyśmy po ciemku.Po jakims czasie weszła jakaś pani(chyba strasza tak mi się wydawało)i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie" A ja Lilkę na cycka znów nakierowała i powstrzymałam sie od śmiechu,choć cięzko było.Odszkodowanie za straty moralne mi się należą!

Ciekawe czy sie odezwą
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:44   #1114
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Siedze i czekam,aż się Lilka na karmienie obudzi,zeby nakarmić i położyc się ze spokojem.Nie wiedziałm co ze sobą zrobic i wymyśliłam...

Napisałam "skargę" do pobliskiej Galerii,gdzie ostatnio byłam z Lilką i okazało się,że w pokoju matki z dzieckiem nie ma drugiej,zaraz po przewijaku ważnej rzeczy-krzesła do karmienia!Zmuszona byłam karmić w toalecie,na kibelku,gdzie gasło świato bo nikt nie wchodził i siedziałyśmy po ciemku.Po jakims czasie weszła jakaś pani(chyba strasza tak mi się wydawało)i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie" A ja Lilkę na cycka znów nakierowała i powstrzymałam sie od śmiechu,choć cięzko było.Odszkodowanie za straty moralne mi się należą!

Ciekawe czy sie odezwą
o jaaa - chyba bym się udusiła podwójnie - 1) ze śmiechu, 2) z zapachu
no takie atrakcje w ch - chyba mega promocja jakaś była
Stary 2011-09-08, 07:39   #1115
Eirene1987
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
nockę miałam okropną Oli budził się co chwilę to na smoka to się przewrócił na brzuch i ryk to się po prostu kręcił głośno... co 10minut pobudkę miałam dosłownie... i teraz postanowił wstać o 6.35 także dziś się wyspałam nie ma co
ale wszystko przeżyję dam radę (tak sobie tłumaczę )

Cytat:

Radzi się,aby poczekać z nauką nocnikowania do momentu kiedy maluszek sam będzie kontrolować potrzeby fizjologiczne,czyli jak skończy 1,5 roku i sam będzie w stanie poprosić o nocnik.
a to nie wiedziałam moja mama tak uczyła brata jak miał 7 miesięcy i bardzo szybko siusiał do nocniczka także efekty były po prostu jak zrobił kupkę albo siusiu to zawsze biliśmy brawo i mówiliśmy że ładnie itp
swoją drogą teściowa też tak robiła i nauczyła tak szybko córkę siusiać do nocniczka

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Dziewczyny karmiace butelka w nocy - czy odbijacie wasze maluchy po zjedzeniu? Bo ja do tej pory karmilam tylko piersia ale dzis bedzie debiut butelkowy a po cysiu nigdy nie odbijam, ladnie zasypial. Natomiast w ciagu dnia po butli odbija mu sie jak staremu pijakowi Wolalbym tez go odkladac bez odbicia ale boje sie, ze mi zwroci
ja odbijam ze względu na to że Oli ulewa to się boję żeby nie odbić

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:48   #1116
Tity
Zakorzenienie

Cytat:

tajka kciuki za TŻ

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:46   #1117
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!

wczoraj już nie dałam rady poczytać
wróciłyśmy dopiero ok.19, Łucja rzuciła się na matę i bawiła się sama przez 40 minut
mam wrażenie, że jak jesteśmy poza domem cały dzień to ona jest stęskniona za swoimi zabawkami

po kąpieli i nakarmieniu zasnęła więc weszłam poczytać co u Was, pospała 15 minut, po czym obudziła się, oczy jak 5 zł, wcale nie miała ochoty na sen
i tak ją usypialiśmy na zmianę chyba z godzinę, aż padłam razem z nią

ciekawe jak Malwinka Castii, trzymamy żeby szybko choróbsko odpuściło

Eirene życzę siły i cierpliwości, oby dni i noce szybko mijały aż się skok skończy

Ada Ty łamaczko męskich...żeber

Kasiuni_a w sprawie wózka łączę się w bólu
mój egzemplarz chyba też pechowy
podobno x landery to wózki nie do zdarcia a mój w serwisie wylądował po 4 miesiącach, i to tylko dlatego, że go przetrzymałam trochę bo psuć to się zaczął już po 3 miesiącach

a z serwisu wrócił naprawiony połowicznie, tzn. jedno koło naprawili, a drugie wciąż nie działa dobrze, choć jest lepiej niż jak go oddawałam
i dodatkowo wózek z serwisu wrócił bez pompki do kół
szkoda słów...

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z małych zakupów, małego zapakowałam w chustę i był nawet zadowolony, rozglądał się wszędzie, ja miałam ręce wolne, zamotałam się dość szybko, ale po powrocie bolą mnie plecy i ramiona, a zeszło nam ok. 30 minut powiedzcie co robię nie tak
mnie też po noszeniu Łucji w chuście bolą ramiona,
nie wiem czy to kwestia złego zamotania czy po prostu taki urok chusty jak się większe dziecię nosi
poszukam jakiś warsztatów chustowych u siebie i się wybiorę
to sprawdzę jak mi idzie zawiązywanie

a tak a propos noszenia dzieci to koleżanka miała wczoraj swoją córkę w manduce i super to nosidełko
jak oglądałam w necie to bondolino (wypożyczyłam na wyjazd w góry) wydawało się takie zgrabne a manduca taka mocno plecakowa przy nim a w rzeczywistości jest odwrotnie
manduca jest bardzo zgrabna a bondolino wygląda przy niej ciężko, pewnie przez pasy, które są dość grube

jednak dobrze zobaczyć "na żywo"

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
To może się spotkamy na poczekalni?? Mnie się też marzy jeszcze jedno, a mojemu mężowi i synowi już teraz się chce ja wolałabym trochę dojść do siebie jeszcze i rok, góra 2, bo potem już za stara będę
to ja też się chętnie przyłączę do planujących kolejne pociechy
jak Łucja trochę podrośnie byłoby super mieć kolejnego maluszka
może się rzeczywiście spotkamy na poczekalni

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
może za mało masz materiału rozłożonego na ramionach, tzn za wąsko. ja jak mam na ramionach takie wąskie paski materiału to też mnie boli, ale jak rozłożę szerzej ten materiał to jest ok. chociaż po dłuższym (1,5h) noszeniu to też mnie plecy bolą
dobra rada, dzięki, następnym razem sprawdzę

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
ja Wam mowie ale dzien najpierw msza w kosciele, w polowie maly zaczal marudzic ze glodny, bo przed wyjsciem oczywiscie nie chcial zjesc, to z nim wyszlam, pozniej reszta pojechala na cmentarz a ja poszlam z nim do lekarza, w polowie drogi mi zasnal u lekarza wyszlo ze ma gardelko czerwone mocniej, i dostalismy baktrim i flegamine, wracajac weszlam do apteki a tam co?? nie bylo tego no to do kiosku po bilet na trajtek a tam?? BILETOW BRAK no to szlam z buta jeden przystanek do nastepnego kiosku i zaczelo lac, kieszen od wozka zmokla bo folia mi sie obsunela nawet niewiem kiedy, ale bilet dostalam , nogi cale mokre, siadam w trajtek i wysiadam przystanek przed domem zeby isc do apteki - dostalam leki zadowolna ze ide do domu, bo tz na cmentarzu byl, doszlam do domu przebralam sie, malego tez, zjadlam i co?? ptrze ksiazeczki nie ma zostawilam w aptece to malego ubralam siebie tez, i pod pache z nim zeby wozka nie ciagnac i mam ksiazeczke, ale rece mnie bola bo ten kolps 8 kg ma ciekawe co jeszcze sie wydazy
rzeczywiście jakiś pechowy dzień miałaś

czytam dalej

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:59   #1118
ada32
Wtajemniczenie

hej..
witam się .. mały śpi a ja kawke piję
i czytam Was bo wczoraj nie miałam już jak

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
kurczę to masz problem z tym usypianiem.Gorzej jak małą się przyzwyczai i będziesz musiała tak codziennie
gosiawolna miałas udany spacer
tity no to mały zdolniacha

Miałam wczoraj rozmowę o pracę.Wszystko było fajnie ,już się dogadalismy i facet mówi,że tzreba jechac na szkolenie do warszawy na 2 tygmusiałam na miejscu zrezygnować.Nie zwalam winy na dzieci,ale załamałam się trochę ,bo przez wychowywanie ich nie mam pracy... jestem uzalezniona od moich pociech.
Trudno,pozostaje mi chyba siedzieć w domu do czasu,ąz Tymek pójdzie do pzredszkola.
ach no i trzeba wybrac... praca albo dzieci.. wybór jest oczywisty..DZIECI.. ..

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ja bym to zbadala

a
trzyrazyi pojawia się.. i znika.. he he

Cytat:

tajka mocno trzymane i przez ade...
kciuki już do czerwoności rozgrzane

szymelka co do malejących już niestety piersi... tak jak ktoś napisał nie pamiętam już kto(przepraszam tą osobę ale piszę z pamięci) organizm produkuje tyle mleka ile aktualnie potrzebuje Twoja córeczka ale jeśli chcesz żeby laktacja się zwiększyła no bo nie oszukujmy się lubimy miec pełne jędrne piersi to musiałabyś poświecic się i ściągac sobie pokarm oszukując w ten sposób organizm że niby mała tyle je i oczywiście pic duzo wody.. to wazne bo w sumie nie tylko piersi tracą na tym ale i całe Twoje ciało.. Ja zauwazyłam że jak tylko zaniechałam uzupełnianie płynów to skóra moja szczególnie na dłoniach i stopach się ciągła i wyraźnie zmieniła swój stan.. na suchy i pomarszczony.. ...
niestety po całkowitym zakończeniu już karmienia.. piersi są trochę "nadwyrężone" i musimy się z tym pogodzic..
pocieszę trochę.. jeśli się o nie walczy i dba po odstawieniu już dziecka to "trochę" wracają do stanu wyjściowego..

dziewczyny temat nocnika... hmmm. słuszne jest aby dziecko miało tą świadomosc korzystania z tego urządzenia... Ja również na nocnik będę sadzac po skończeniu dobrego roku małego..
to naprawde ważne..starszego sadzałam właśnie wtedy jak już dobrze chodził i nie trwała ta nauka długo .. a i tak z pełną swiadomoscią wolał od razu na "mamusiowy kibelek" siadac.. tyle ze dokupiłam mu specjalną deskę dla maluchów którą się nakłdało na sedes.. był bardzo dumny że tam może i robił to z przyjemnością... czasem do przesady kilka razy na godzinę
ale też widziałam dziecko(koleżanki) że bardzo było zrażone do nocniczka i płakało na jego widok i co.. okazało się że zaczeła naukę właśnie jak mała skończyła pół roku.. i miała problem bo znienawidziła tak ten nocnik że nie dało rady w ogole potem sadzac.. 3 lata miała mała jak bez pieluch dopiero chodziła

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

Ada Ty łamaczko męskich...żeber
he he a w szczególności ze te męskie żebro posiada facet o imieniu Adam
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:08   #1119
gosiawolna
Rozeznanie

no to jutro podejde do mojego lekarza i zobacze bo tata mi powiedzial ze sa jakies masci na to
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:16   #1120
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
nockę miałam okropną Oli budził się co chwilę to na smoka to się przewrócił na brzuch i ryk to się po prostu kręcił głośno... co 10minut pobudkę miałam dosłownie... i teraz postanowił wstać o 6.35 także dziś się wyspałam nie ma co
dzielna mama eirene przetrwa wszystko..
cieszmy się tą chwilą .. prawda???!! każda następna jest inna i nigdy nie będzie drugiej takiej samej dzis taki skok.. jutro taki kaprys.. a jeszcze kiedyś pierwsze miłostki naszych dzieci..to dopiero będzie wyzwanie he he ..

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
no to jutro podejde do mojego lekarza i zobacze bo tata mi powiedzial ze sa jakies masci na to
gosia jeśli naprawdę to wrzód.. choc wydaje mi się ze za długo jest bez pęknięcia..to powinno się go rozgrzewac mascią lub właśnie doprowadzic do samooczyszczania po przez naciecie chirurgiczne i odkażanie poprzez dezynfekujące środki... umożliwiając wysączeniu sie zawartości tego wrzoda...ale moze to byc również cos innego.. lepiej idż do lekarza i zdiagnozuj to z nim
Stary 2011-09-08, 09:21   #1121
gosiawolna
Rozeznanie

babcia powiedziala mi zebym najpierw sprubowala czarna mascia to zrobic, ze miala to samo i to wtedy sie zbiera i peka samo
Stary 2011-09-08, 09:24   #1122
ada32
Wtajemniczenie

gosia no właśnie.. a babcine rady były ..są i będą zawsze najcenniejsze
Stary 2011-09-08, 09:29   #1123
gosiawolna
Rozeznanie

jednak ide jutro

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

bo na tej masci pisze ze podczas karmienia to trzeba najpierw z lekarzem skonsultowac
Stary 2011-09-08, 09:33   #1124
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
u nas leje od rana a ja muszę po mleko dla Mateusza iść bo nie zauważyłam wczoraj że się kończy. ehhh
nocki nie pamiętam bo byłam tak padnięta, że spałam jak zabita. bąbel obudził się po 6 dostał cyca i spaliśmy do 8

Cytat:
wiecie moze co to jest?? na plecach kolo prawego boczku mam cos takiego jak pryszcz tylko to jest cale czerwone i twarde w srodku i boli a mam juz to 2 miesiace moze ja bylam tez w 9 tc i chyba 24 tez strasznie sie balam ze nie uda mi sie donosic ale jestem przeszczesliwa ze sie udalo i to w jakiej okazalosci 3950 sie urodzil a gin mowil ze chociaz zeby do 2 sie uchowal to moge rodzic
nie mam pojęcia ale poszłabym z tym do lekarza

Cytat:
u mnie to samo.Tylko załączam a on rogal i płacz.Kiedyś nie było problemu.

marta o córkę jakoś bym się nie martwiła,bo ma 4 lata i dali by z nią radę.Tydz byłam w szpitalu jak rodziłam.Gorzej ten mały..
poprzestawiało się coś tym naszym dzieciaczkom
a dla maleństwa na pewno większym szokiem byłoby rozstanie z mamą na 2 tyg. ja też bym się nie podjęła takiej pracy i wyjazdu na szkolenie na 2 tyg.

Cytat:

tak teraz zastanawiam się, czy to nie właśnie z braku wody - tzn jak się robi trochę chłodniej ja prawie wcale wody nie piję a przerzucam się na herbatę - ostatnio piję litry zielonej, bo normalnej nie trawię - czyżby to to??

o to, to - też mamy ten sam konflikt- mój ja wraca od ludzi to marzy aby posiedzieć w spokoju w domu, a ja potrzebuję do ludzi!!
u mnie orzeszki małe i sflaczałe się robią - no ale coś z nich jeszcze leci..
wiesz, że ja też pije zieloną litrami a wcześniej 2 szklanki na dzień to był max. też mam piersi mniejsze no ale małym b takim jak przed ciążą miałam to nie są no i nie są tak wypełnione jak wcześniej, raczej takie flaki zostały.
a w ogóle to Mateusz nie chce piersi ostatnio, a żeby z prawej zjadł to już cud musi się stać. na pierś rzuca się tylko rano a w ciągu dnia cycuś jest beee. no i z piersi na leżąco tylko chce mi jeść, książę kurczę

Cytat:
Hej, ale dzis sie rozpisalyscie my wlasnie idziemy plywac, a chcialam sobie poczytac... ale pozniej bedzie za pozno. Doczytam wieczorem.
Dzis od rana poza domem.
Tz jutro ma interview

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
hej. czytam od rana i doczytać nie mogę.
Trochę mam doła, bo wczoraj zobaczyłam taką wiadomość
http://www.nowosci.com.pl/look/nowos...415&IdTag=3791
przez 20 lat mieszkałam w tej kamienicy na poddaszu. Kiedyś był tam strych a mój tata z dziadkiem zrobili z niego super mieszkanie ponad 80 m2. Wcześniej mieszkaliśmy piętro niżej na 24m2 w 6 osób.Całe dzieciństwo i wszystkie wspomnienia są zwiazane z tą kamienica, a teraz wszystko poszło z dymem. Szkoda mi tych ludzi.
o kurczę, wiem gdzie to jest nawet, bo często do Torunia jeździłam. współczuję bardzo tym ludziom.

Cytat:
Natka,Mordka dziś w gazecie wyczytałam,że ne ma sensu oswajanie dziecka z nocnikiem jak tylko zacznie siadać.Oczywiście,jeżeli zacznie się na niego dziecko wysadzać to uda się złapac siusiu albo kupkę,ale nie będzie to miało nic wspólnego ze świadomym załatwianiem się,a to jest niezbędne,żeby dziecko nauczyło sie korzystać z nocnika.

Radzi się,aby poczekać z nauką nocnikowania do momentu kiedy maluszek sam będzie kontrolować potrzeby fizjologiczne,czyli jak skończy 1,5 roku i sam będzie w stanie poprosić o nocnik.
też to czytałam gdzieś, ale nie pamiętam już gdzie ja mam zamiar zacząć Mateusza oswajać z nocnikiem na wiosnę. będzie już cieplej troszkę to może latać z gołym tyłkiem nawet

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
przepraszam ze tyle sie nie odzywalam
siedze i proboje napisac prace magisterska
ale kurcze jeny jeny brak mi weny buuu
Cytat:
o strategiach marketingowych na rynku usług medycznych
jej, współczuję. pisanie pracy mam za sobą na szczęście. jeszcze tylko obrona i z głowy.
strategie marketingowe - pamiętam to nawet, szczególnie tą BCG hehe

Cytat:
nastepnym razem jak się będę wiązać to zwrócę bardziej uwagę na to rozłożenie materiału na ramionach ale może być i to, że chusta jest źle dociągnięta, słabo sobie z nią radzę
a co do wagi to pewnie mój chuderlak jednak lżejszy
no Mateusz też raczej z tych lżejszych

Cytat:

Ciekawe czy sie odezwą
hehe, to się ucieszą jak taka skarga im wpłynie.
swoją drogą to masakra z tymi miejscami dla matek karmiących. z najlepszym pokojem dla matki z dzieckiem spotkałam się w Ikei w Łodzi. aż mi się stamtąd wychodzić nie chciało

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:38   #1125
Eirene1987
Zakorzenienie

moje dziecko przekręca się w łóżeczku o 180stopni wciąż i próbuje spać :0 ja dałam plamy wydawało mi się że dziś środa i zapomniałam zrobić pranie a dziś w nocy wyjeżdżamy do babci... jedno juz się suszy zobaczymy jak nie to suszarka i żelazko pójdą w ruch

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ach no i trzeba wybrac... praca albo dzieci.. wybór jest oczywisty..DZIECI.. ..

ale też widziałam dziecko(koleżanki) że bardzo było zrażone do nocniczka i płakało na jego widok i co.. okazało się że zaczeła naukę właśnie jak mała skończyła pół roku.. i miała problem bo znienawidziła tak ten nocnik że nie dało rady w ogole potem sadzac.. 3 lata miała mała jak bez pieluch dopiero chodziła
no czasem nie takie oczywiste bo nawet jakby się chciało siedzieć z dziećmi to czasem finanse na to nie pozwalają

nie no jasne że jak będę widziała że moje dziecko płacze na nocniku to nie będę sadzać żeby się nie zraził - ale na pewno spróbuję
jak już powtarzałam hehe mój brat uwielbiał to ma nawet parę zdjęć jak siedzi na nocniku ma 7-8miesięcy i michę cieszy
ale oczywiście każde dziecko inne jak mojemu się nie spodoba nie będę nic robić na siłę

Cytat:
dzielna mama eirene przetrwa wszystko..
cieszmy się tą chwilą .. prawda???!! każda następna jest inna i nigdy nie będzie drugiej takiej samej dzis taki skok.. jutro taki kaprys.. a jeszcze kiedyś pierwsze miłostki naszych dzieci..to dopiero będzie wyzwanie he he ..
oj tak dokładnie... potem pewnie zatęsknię i z rozrzewnieniem będę wspominała te czasy - ach te nieprzespane noce już teraz miło wspominam początek kiedy co chwilę wstawałam do niego karmić i w dzien cały dzień karmiłam nie powiem żeby to było ekstra ale to już minęło i miło to się wspomina

powiem wam że poczytałam o tym nocniku i znalazłam na mamazone.pl

Przede wszystkim nie wolno sadzać na nocnik dziecka, które jeszcze niepewnie siedzi i chwieje się przy sadzaniu. Przyzwyczajanie do nocnika dziecka 4- czy 6-miesięcznego jest nie tylko pozbawione sensu, ale może mu wręcz zaszkodzić. Nie znaczy to, że nie da się nauczyć tak małego dziecka korzystania z nocnika. Jest to możliwe, ale po pierwsze - może powodować wady postawy, a po drugie - mięśnie zwieracza i wypieracza rozwijają się stopniowo i dzieci sadzane na nocnik zbyt wcześnie mogą zacząć używać innych mięśni do kontroli oddawania moczu. To z kolei w znacznie starszym, dorosłym wieku może powodować bóle kręgosłupa i nieprawidłowości w trzymaniu moczu

a tego to nie wiedziałam... tzn w sumie tu im chodzi o dziecko 4-6miesięczne a chyba nikt nie sadza dziecka wtym wieku...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:42
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:45   #1126
szymelka
Rozeznanie

Witajcie mamusie
Dziś nocka o 100 razy lkepsza niż ostatnie, więc wyspana i w dobrym humorze jestem pomimo niesprzyjającej pogody

Lenka leży na podłodze i ćwiczy głos robiąc przy tym śmieszne miny i degustując dłonie
syn w szkole, mąż w pracy, a mama z kawą na wizażu

tajka - daj znać kiedy puścić kciuki, bo źle się pisze z takimi zaciśniętymi

Cytat:
Cześć dziewczyny
Współczuję takiej nocki, ale Ty silna kobieta jesteś to dasz radę!!

Cytat:
w sprawie wózka łączę się w bólu
podobno x landery to wózki nie do zdarcia a mój w serwisie wylądował po 4 miesiącach, i to tylko dlatego, że go przetrzymałam trochę bo psuć to się zaczął już po 3 miesiącach

a z serwisu wrócił naprawiony połowicznie, tzn. jedno koło naprawili, a drugie wciąż nie działa dobrze, choć jest lepiej niż jak go oddawałam
szkoda słów...
ojej, to niedobrze, że takie masz przejścia z tym wózkiem - u nas odpukać wszystko bez zarzutu działa.
Wyprałam wczoraj obicie i materacyk z gondoli i jest ok. Na początku tą gąbkę namoczyłam i w rękach prałam, a potem wrzuciłam do pralki na odwirowanie, bo to ciężkie było po wsiąknięciu wody, po wyjęciu gąbka trochę pozwijana była, ale szybko ją na miejsce przywróciłam i jest w porządku wszystko.

Cytat:
szymelka co do malejących już niestety piersi... tak jak ktoś napisał nie pamiętam już kto(przepraszam tą osobę ale piszę z pamięci) organizm produkuje tyle mleka ile aktualnie potrzebuje Twoja córeczka ale jeśli chcesz żeby laktacja się zwiększyła no bo nie oszukujmy się lubimy miec pełne jędrne piersi to musiałabyś poświecic się i ściągac sobie pokarm oszukując w ten sposób organizm że niby mała tyle je i oczywiście pic duzo wody.. to wazne bo w sumie nie tylko piersi tracą na tym ale i całe Twoje ciało.. Ja zauwazyłam że jak tylko zaniechałam uzupełnianie płynów to skóra moja szczególnie na dłoniach i stopach się ciągła i wyraźnie zmieniła swój stan.. na suchy i pomarszczony.. ...
niestety po całkowitym zakończeniu już karmienia.. piersi są trochę "nadwyrężone" i musimy się z tym pogodzic..
pocieszę trochę.. jeśli się o nie walczy i dba po odstawieniu już dziecka to "trochę" wracają do stanu wyjściowego..

he he a w szczególności ze te męskie żebro posiada facet o imieniu Adam
wiem, że z wiekiem i po przejściach nie ma się co oszukiwać licząc na jędrne piersi, zapytałam o to, bo właściwie tak z dnia na dzień mi gdzieś to powietrze z nich uciekło muszę chyba rzeczywiście więcej pić

żebro Adama powiadasz

Edytowane przez szymelka
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:50
szymelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:03   #1127
ada32
Wtajemniczenie

szymelka no tak.. mój facet ma na imię Adam.. więc jedno żebro wte czy we wte

eirene zgadzam się z Tobą że finanse czasem zmuszają do podjęcia takiej decyzji żeby jednak pracowac.. i tez oczywiscie na korzysc dzieci żeby im nic nie brakowało.. ale chodziło mi o ten konkretny powód kampasiuli.. podniosłam ją na duchu zeby było jej miło ze podjeła dobrą decyzję w stosunku do swoich dzieci.. że jest potrzebna swojemu synkowi którego nie bardzo chce zostawic jeszcze samego
co do nocniczka też się z Tobą zgadzam że każde maleństwo jest indywidualne i każde potrzebuje innego czasu na sadzanie i przyzwyczajanie do nocnika
Stary 2011-09-08, 10:17   #1128
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

przyszło nam dzisiaj kółko, nówka sztuka, a mówili, że używane mogą dać w końcu pójdziemy dziś na spacer jak pogoda pozwoli

Cytat:
dasz radę, trzymam kciuki

[QUOTE=tajka88;29273304
Trzymac jutro kciuki o 10 za mojego TZta [/QUOTE]

no i jak, puszczac juz mogę?

Cytat:
Cześć dziewczyny
biedna
ale dzielna jesteś i pewnie, że dasz rade

Cytat:
to ja, to ja

dobra, maly usnął lecę umyć głowę i ogarnąć w kuchni
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:19   #1129
ada32
Wtajemniczenie

ale moje dziecko dziś wesołe wstało ..rozmawia piszczy i się smieje siedząc u mnie na kolankach
kochany mój skarbek
Stary 2011-09-08, 10:19   #1130
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
szymelka no tak.. mój facet ma na imię Adam.. więc jedno żebro wte czy we wte
hehe
Cytat:
Witajcie mamusie
Dziś nocka o 100 razy lkepsza niż ostatnie, więc wyspana i w dobrym humorze jestem pomimo niesprzyjającej pogody

tajka - daj znać kiedy puścić kciuki, bo źle się pisze z takimi zaciśniętymi
Super, ze u was nocka ok, bo u nas srednia...spala od20.50 obudzila sie tak okolo 3 na soczek a pozniej o 7.20 i juz byla gotowa na przywitanie dnia... cos u nas jakies petardy strzelaja:/

Ok 9 byla padnieta, ale za nic nie chciala zasnac... padla o 10. Ostatnio dopiero zasypia jak juz na ostatkach sil jest i spi tylko 2 razyw dzien... chyba, ze jedziemy samochodem.

Mysle, ze mozecie przestac trzymac kciuki tak okolo 11... tak czy siak jakos srednio wierze ze ta praca bedzie ok a jeszcze mniej, ze ja dostanie, ale fajnie by bylo miec niespodzianke.

Syf w domu jak nie wiem, ale za chwilke zamiote podlogi... bo juz ciezko sie chodzi po tych okruszkach ehhe. W kuchni wycieram, co chwilke a tu kazdy se kanapke robi i nie przeciera(tz nie )

Stary 2011-09-08, 10:25   #1131
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hejka ja dziś w niezłym humorze, choć deszcz pada i póki co spaceru nie będzie, dziś już czwartek - w niedzielę impreza, a ja w proszku, no i moje dziecko coś sobie w nocy poprzestawiało, bo wstało już o 2 jeść wieczorem nie mógł zasnąć, niby oczy zamknięte, ale kręcił się to na boczek, to na brzuch. Zasnął na boku, po chwili weszłam do pokoju to leżał na plecach, a jak ja się kładłam to się przekręcił do swojej pozycji, czyli na brzuch o tej drugiej po karmieniu było to samo przez prawie godzinę wstał potem o 6, ale leżał koło mnie i tak podrzemaliśmy trochę do 8.

Cytat:
o strategiach marketingowych na rynku usług medycznych
łooo matko, powodzenia w pisaniu, ja to już taka stara jestem, że studia to ledwo co pamiętam

Cytat:
Dzis juz moj maluch jadl duzo lepiej, chociaz nie jest jeszcze super.
Znowu porobilam duzo fajnych fotek mojej smieszki... tzn dla mnie fajnych

Nie moglam pisac, bo moja sis wpatrzona w kompa a nie lubie pisac jak ktos czyta...
dobrze, że jej się apetyt poprawił, a na zdjęcia zaraz spojrzę
ja też nie lubię pisać jak ktos patrzy, mój mąż czasem luka, ale szybko się odwracam, jakbym jakieś tajemnice tu miała

Cytat:
Zważyłam dziś Lenkę i ma całe 8kg mój klocuszek
niezła waga

Cytat:
właśnie piszę trzymając kciuki

Cytat:

Ciekawe czy sie odezwą
eeej ja tu jem

Cytat:
Cześć dziewczyny

a to nie wiedziałam moja mama tak uczyła brata jak miał 7 miesięcy i bardzo szybko siusiał do nocniczka także efekty były po prostu jak zrobił kupkę albo siusiu to zawsze biliśmy brawo i mówiliśmy że ładnie itp
swoją drogą teściowa też tak robiła i nauczyła tak szybko córkę siusiać do nocniczka
współczuję nocki ale na pewno przeżyjesz, skok się skończy i będzie lepiej
a co do sadzania na nocnik jeszcze to i Twoja mama i teściowa musiały widocznie bardzo dobrze wiedzieć kiedy dziecku się chce kupkę albo siusiu, żeby akurat wtedy sadzać

Cytat:
Kasiuni_a w sprawie wózka łączę się w bólu

szkoda słów...

mnie też po noszeniu Łucji w chuście bolą ramiona,
nie wiem czy to kwestia złego zamotania czy po prostu taki urok chusty jak się większe dziecię nosi
poszukam jakiś warsztatów chustowych u siebie i się wybiorę
to sprawdzę jak mi idzie zawiązywanie
co za serwis, upomniałaś się o pompkę? Ja na swój wózek nie narzekam, ogólnie jestem bardzo zadowolona, tylko te dętki wiecznie do wymiany jakbym niewiadomo gdzie jeździła

jak już się wybierzesz na te warsztaty chustowe to napisz co i jak a w jakim wiązaniu nosisz?

Cytat:
jednak ide jutro

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

bo na tej masci pisze ze podczas karmienia to trzeba najpierw z lekarzem skonsultowac
dobrze, że idziesz, na pewno nie zaszkodzi, a nwet będzie lepiej jak lekarz to zobaczy

Cytat:
też to czytałam gdzieś, ale nie pamiętam już gdzie ja mam zamiar zacząć Mateusza oswajać z nocnikiem na wiosnę. będzie już cieplej troszkę to może latać z gołym tyłkiem nawet

no Mateusz też raczej z tych lżejszych
dobry pomysł z tym oswajaniem z nocnikiem jak zrobi się cieplej, wtedy można w samych majtach dziecko puścić bez pieluchy i jak się usika to chociaż poczuje, że coś jest nie tak

oo Mateusz też chuderlak? ile waży?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:27
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:26   #1132
kwartalinka
Raczkowanie

jeszcze raz dzięki za wszystkie rady odnośnie prania
Szymelka a jak tam tapicerka u Ciebie po praniu?

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
kwartalinka nowy awatarek
a tak postanowiłam jakiś wrzucić

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mysle, ze Ci nie zanikł tylko piersi juz nie sa takie nabrzmiale bo wiedza ile wyprodukować, moja kolezanka ma malutkie piersi jak przed ciążą, a karmi małą jeszcze w nocy a mała ma rok i 4m-ce
u mnie tylko na początku kiedy laktacja jeszcze wariowała piersi wyglądały na "mleczne"
dawno już wróciły do swojego rozmiaru sprzed ciąży - prawie (ale to nie jak w reklamie, że prawie robi wielką różnicę )
wszyscy się dziwią, że karmię małą tylko piersią, bo podobno po mnie nie widać

Cytat:
Miałam wczoraj rozmowę o pracę.Wszystko było fajnie ,już się dogadalismy i facet mówi,że tzreba jechac na szkolenie do warszawy na 2 tygmusiałam na miejscu zrezygnować.Nie zwalam winy na dzieci,ale załamałam się trochę ,bo przez wychowywanie ich nie mam pracy... jestem uzalezniona od moich pociech.
Trudno,pozostaje mi chyba siedzieć w domu do czasu,ąz Tymek pójdzie do pzredszkola.
właśnie przez ostatnie dni siedzę i dumam nad pracą
na razie idę na wychowawczy ale myślę już kiedy wrócić do pracy

i tak doszłam do wniosku, że kobieta po urodzeniu dziecka i powrocie do pracy po urlopach i tak traci zawodowo w stosunku do osób, które cały czas pracowały
przykre to ale wg mnie tak jest

nie zmienia to oczywiście faktu, że dużo bardziej cieszę się z tego, że Łucja się pojawiła niż z tego co osiągnęłabym w pracy w tym czasie
nawet nie ma co porównywać doświadczeń w tych dziedzinach życia

Cytat:
za wenę

Cytat:

no to trzymam

Cytat:

Ciekawe czy sie odezwą
ale historia

a tak na marginesie to pokazuje jaką ograniczoną wyobraźnię miała osoba projektująca ten pokój masakra

moje dziecko śpi i coś tam gada, wzdycha przez sen

jutro wyjeżdżamy w góry a ja dziś taka nieogarnięta jestem, a tu pranie, pakowanie, planowanie
energio przyjdź

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:29
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:46   #1133
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

to ja, to ja
he he ... dzięki za zaznaczenie he he.. zwracam honor.. ego tak napisała

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
hehe

Super, ze u was nocka ok, bo u nas srednia...spala od20.50 obudzila sie tak okolo 3 na soczek a pozniej o 7.20 i juz byla gotowa na przywitanie dnia... cos u nas jakies petardy strzelaja:/

Ok 9 byla padnieta, ale za nic nie chciala zasnac... padla o 10. Ostatnio dopiero zasypia jak juz na ostatkach sil jest i spi tylko 2 razyw dzien... chyba, ze jedziemy samochodem.

Mysle, ze mozecie przestac trzymac kciuki tak okolo 11... tak czy siak jakos srednio wierze ze ta praca bedzie ok a jeszcze mniej, ze ja dostanie, ale fajnie by bylo miec niespodzianke.

Syf w domu jak nie wiem, ale za chwilke zamiote podlogi... bo juz ciezko sie chodzi po tych okruszkach ehhe. W kuchni wycieram, co chwilke a tu kazdy se kanapke robi i nie przeciera(tz nie )
he he okruchowy dywan..
wiara moze zdziałac cuda wiec nie trac nadziei .. trzymam dalej i czekamy na dobre wiadomości w sprawie pracy
Stary 2011-09-08, 10:47   #1134
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaa - chyba bym się udusiła podwójnie - 1) ze śmiechu, 2) z zapachu
no takie atrakcje w ch - chyba mega promocja jakaś była
Mi tez nie było łatwo powstrzymać śmiechu

Cytat:

hehe, to się ucieszą jak taka skarga im wpłynie.
swoją drogą to masakra z tymi miejscami dla matek karmiących. z najlepszym pokojem dla matki z dzieckiem spotkałam się w Ikei w Łodzi. aż mi się stamtąd wychodzić nie chciało
Ja wyczytałam w najnowszym Twój Maluszek

"Skarga" to za dużo powiedziane,zasugerowałam delikatnie że w pokoju nie ma krzesła i że byłabym wdzieczna za wstawienie jakiegokolwiekPrzy najbliższej wizycie nie omieszkam sprawdzić jak się sprawy mająOczywiście nie opisałam im sytuacji w toalecie

I rzeczywiście Ikea to ma najjleszy i najfajniejszy pokój dla matki z dzieckiem Często w Ch są pokoje,ale pozamykane i nikt nie wie gdzie jest klucz

Cytat:
Hejka ja dziś w niezłym humorze, choć deszcz pada i póki co spaceru nie będzie, dziś już czwartek - w niedzielę impreza, a ja w proszku, no i moje dziecko coś sobie w nocy poprzestawiało, bo wstało już o 2 jeść wieczorem nie mógł zasnąć, niby oczy zamknięte, ale kręcił się to na boczek, to na brzuch. Zasnął na boku, po chwili weszłam do pokoju to leżał na plecach, a jak ja się kładłam to się przekręcił do swojej pozycji, czyli na brzuch o tej drugiej po karmieniu było to samo przez prawie godzinę wstał potem o 6, ale leżał koło mnie i tak podrzemaliśmy trochę do 8.

eeeja tu jem
Ja tez miałam dzisiaj częste pobudki i zabawę o 4,a potem 7

Przepraszam za opisy z toalety w Ch Nie chciałam przyprawic Cie o niestrawność

Cytat:
ale historia

a tak na marginesie to pokazuje jaką ograniczoną wyobraźnię miała osoba projektująca ten pokój masakra
Śmiem twierdzić,że ta osoba nie miała w ogóle wyobraźni,albo pokój pokojem jest tylko z nazwy,bo jak mozna nazwać pokój dla matki z dzieckiem gdzie jest tylko przewijak i kosz na brudne pieluchy?

I zapomniałam się pochwalić-dziś Lilusia kończy 5 miesięcy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:49   #1135
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, że jej się apetyt poprawił, a na zdjęcia zaraz spojrzę
ja też nie lubię pisać jak ktos patrzy, mój mąż czasem luka, ale szybko się odwracam, jakbym jakieś tajemnice tu miała

właśnie piszę trzymając kciuki

dobry pomysł z tym oswajaniem z nocnikiem jak zrobi się cieplej, wtedy można w samych majtach dziecko puścić bez pieluchy i jak się usika to chociaż poczuje, że coś jest nie tak
Moj Tz spojrzy, ale on po polsku nie rozumie za duzo, wiec jesli nie pisze o wyproznianiu to nie zrozumie ;P za to siostra rozumie hehe dlatego zakrywam Tz i tak jest na bierzaco, juz ma dosc tematu ´´dziecko´´.

dziekuje wszystkim za kciukiteraz czekam az Tz przyjedzie i da znac co i jak... bo to godzine od domu. Jesli dostanie tam prace to szybciej sie wyprowadzimy ze wsi mimo, ze mamy zaplacone za kolejne 3 miesiace tutaj:P

Tez mysle, ze na poczatek wiosny zaczne ´´uczyc´´ ale nei na sile ;P

Lenka spi mam nadzieje, ze tak za 15-30 min sie obudzi, bo trzeba jesc... znowu sie nei wyrobimy z 5 jedzonkami.
Wlasnie ugotowalam manny i dalam do lodowki bedzie na dzis do obiadku i na jutro... ciekawe czy to przelknie

Stary 2011-09-08, 10:55   #1136
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Im dzieci starsze tym mniej sypiają - niestety
kurczę moja córka spała dużo,dziś ma 4 lata i potrafi spać 2-3 godz w dzień.Mały ładnie sypiał a teraz 3 razy po ok 30-50min.
za to śpi od ok 20 do rana do 7.W dzień niech robi co chce ,ale w nocy ma spać
dzisiaj dał mi pierwszy raz taki popis,że myślałąmże mi głowa odpadnie.Od 8.30 do 10 wył,darł się... Spał na reku przy cycu ja go do łóżeczka a on od nowa... Gryzł mi cyca strasznie.Dałam mu czopka i śpi już godz

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:59   #1137
wanilia83
Zadomowienie

Witajcie kochane

NAdia padła wczoraj po 19 ale obudziła się ok 21 coś tam pogadała i poszła spać dalej ale musiałam przy niej siedzieć bo inaczej ryk :/ potem miałyśmy pobudkę ok 23 (karmienie) ,1 (płacz), 2.50 (karmienie ) i 7.30 karmienie przed szczepieniem

właśnie wróciłyśmy z ostatniego w tym roku szczepienia i Nadia zachowywała się bardzo dzielnie, pierwszy raz rozpłakała się dopiero podczas szczepienia ale zaraz przestała płakać zawsze zaczynała histeryzować już u pediatry a teraz spokój i cisza
moja perełka waży aktualnie 6460 i od ostatniego razu przybrała zaledwie ok 360 gr więc lecimy na minimum, pediatra powiedziała że najwyższy czas wprowadzać inne jedzenie bo Nadia potrzebuje bardziej kalorycznego jedzenia

zielone kupki wg lekarki to nie od kaszki bo nietolerancja glutenu objawiałaby się biegunką a Nadia robi jedną dwie kupy dziennie
Cytat:
wanilia ego he he ach taka niewinna zabawa
ja sama nie wiem jak to się mogło stac... bawiliśmy się i w pewnym momencie tż wymyślił ze weźmie mnie na ręce i wrzuci w pajęczynę
a ja panicznie boję się pająków a szczególnie ogródkowych krzyżaków no i zaczęłam się z piskiem wyrywac i ciach kolanem w żebro he he.. no biedny jest bo to juź tydzień jak go boli a wczoraj zdecydował ze pójdzie do lekarza bo pracowac nie moze normalnie

ja też się boje panicznie pająków i hmm że tak powiem "dobrze mu tak "

anessa
spóźnione gratulacje dla NIna z okazji ukończenia 4 miesięcy

izunia
głosik

szymelka
ja też już mam piersi jak przed ciążą ale to pewnie dlatego że waże też mniej jak wcześniej, u mnie z laktacją nie ma problemu

kampasiula kurcze szkoda że z pracą tak wyszło, ja siedzę teraz codziennie na kompie i szukam czegoś dla siebie ale ciężko o widzę

Cytat:
Napisane przez gosiawolna
tata powiedzial ze mu to wyglada na wrzod to co ja mam z tym zrobic??
a może by tak do lekarza po radę

Tajka trzymam kciuki

cora całuski dla Lilianki z okazji ukończenia 5 miesięcy

kurcze Nadia nadal śpi po tym szczepieniu, jak dla mnie to trochę dziwne bo ostatnio ma góra godzinne drzemki a śpi już dwie godziny

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:03   #1138
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

I zapomniałam się pochwalić-dziś Lilusia kończy 5 miesięcy
Najlepszego

Kurcze dzis pierwszy raz bez Tzta od 2 miesiecy... rano pojechal na interview czyli 3 h nie ma go a jak wroci idzie do jakies pracy jednodniowej i wroci mysle tak o 1-2 w nocy no moze wczesniej.... Ten lobuz mnie wykonczy hehe ale musze sie przyzywczajac, bo przeciez Tz nie zostanie w domu z nami:P

Stary 2011-09-08, 11:04   #1139
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

moda pieluszkowa http://dziecko.onet.pl/67736,40,moda...,artykulk.html

wanilia83 aj tak samo codziennie wertuje jakieś ogłoszenia,ale jest dramat... gdybym mieszkała w miescie to może zawsze do jakiegoś sklepu bym się załapała a na tym moim zadupiu to nawet na staż nie ma gdzie iść.
W przedszkolu są 3 nauczycielki i nie ma kasy na stażystę,wiec jedna babka ma 3 i 4 latki...My rodzice nie możemy nic zrobić.Jest jedna mama,która nie ma pracy i chodzi dobrowolnie i pomaga przy dzieciakach,jej córka się uczy.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:07   #1140
Montii
Zakorzenienie

Dziewczyny !
Ale jestem szczęśliwa, mam nowy plan na uczelnię
i czwartki i piątki wolne
studiuję sobie tylko pon-środa i to od 8,30 do 15
a patrząc na układ wykłady-ćwiczenia to czasem od 13 do 15
[ raz na 3-4 tygodnie do 18 ]

tyle czasu będę z Fabiankiem ! już się tak martwiłam

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

szymelka gdybyś Ty widziała mój biust, piersi już mam małe, biustonosze sprzed ciąży ale mleczko jest, mimo iż piersi są miekkie, nie nabrzmiałe laktacja się unormowała już nie ma biustu Pameli ha ha

ada32 Ty to jesteś agentka,żebro złamać mężowi ! z Tobą nie ma żartów!

Castia zdrówka dla Malwiniątka

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości