|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Czy te kody z rossmana tylko na pampersy jumbo pack? Bylam wczoraj w dwóch rosmanach i nigdzie nie znalazłam tych pampersów
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można odsprzedać albo podarowac innej "ciężarnej"
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() My juz po wczorajszych, pierwszych wrażeniach szkolnych. Było super Julcia zawsze nas zadziwia w ważnych sytuacjach. My nastawiamy się, że będzie ciężko a tutaj niespodzianka. Także do rzeczy... jak weszłyśmy na teren szkoły to się popłakała ale zanim doszłyśmy do właściwego budynku to juz było ok, wskoczyła na plac zabaw a jak Pani wyszła i zawołała dzieci do środka to pierwsza poleciała, dała mi buziaka i poleciała się bawić i tyle ją widziałam. ![]() Ależ jestem dumna, dzieci to taka radośc i miłość, że kto ich nie ma to nawet sobie nie wyobraża Także cieszę się bardzo, że się obyło bez lamentów, dzisiaj od rana się pyta czy też idzie do szkoły, także myślę, że będzie ok A co do laktatora tez miałam z TT ręczny i niestety nie sprawdził się, nie wiem czy ja coś źle robiłam, ale jak chciałam odciągnąć to normalnie to mleko leciało jak umarłemu krew z nosa, szybciej mi szło jak normalnie rękoma odciągałam. Także teraz kupiłam po pierwsze elektryczny no i lepszy firmowo (Medela), zobaczymy jak się sprawdzi, wydałam na niego sporo ale jak będzie po wszystkiemu to go wystawię na ebayu i część kaski zawsze się zwroci. Ja używałam butelek z TT i teraz jeśli będą mi potrzebne to tez TT sprawdzone, nie narzekam na nic więc nie będę zmieniała. Co do konta my z moim TZ jestesmy ze sobą od 13 lat, 5 po ślubie a od 10 mamy wspólne konto. Oboje zawsze pracowaliśmy więc pieniążki wpływały na jeden rachunek i z niego wydawaliśmy. Mój TZ mało sie orientuje w sprawach finansowych, ja się śmieję, że mogę go okraść i zniknąć i nic nie będzie wiedział nawet ![]() ale nigdy na tym tle nie dochodziło między nami do żadnych spięć.A tutaj w UK mamy jedno wspólne konto i jedno mam ja ale tylko dlatego, żę jak poszłam do pracy do zakładali na miejcu konta oszczędnościowe więc założyłam a nie mogłam jakoś być jeszcze przed ślubem dopisana do konta TZ więć mieliśmy dwa. Później poślubie mieliśmy jakąś sytuację, żę przyszedł wygrany czek z loterii nan nas oboje więc, żeby go zrealizować musieliśmy mieć wspólne konto więć TZ dopisał mnie do swojego i już. Ja muszę to swoje zlikwidować bo i tak nic tam już dłuuugo nie wpływa także wrócimy do stanu z PL sooza wszystko na to wskazuje, że dzidzia się przekręciła ![]() Coś miałam jeszcze napisać ale nie pamiętam a i tak się rozpisałam także kończę. A dołączę zdjęcia z pierwszego dnia w szkole. Pierwsze przed zajęciami, drugie po
Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2011-09-08 o 10:42 |
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
mój syncio koniecznie chyba chce mi żebra wywinąć w drugą strone
i upatrzył sobie te prawe....z lewej strony nie rusza a z prawej to tragedia normlanie jak mnie tłucze.....
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basiula ja tez się juz nie raz na przesyłce z Częstochowy zawiodłam i nie chce juz od nich kupować bo ta częstochowa jest pechowa dla Mnie wrrr
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
basiula19 -ja też na swojego tż nie moge narzekać,ale teraz ja po prostu nie zgadzam się na coś co on by chciał zrobić...
u nas też nie ma cichych dni-nie umiemy sie kłócić czy gniewać. teraz jestem w ciąży i jestem bojowo nastawiona... ![]() zwłaszcza dzisiaj.ja tez juz nie mogę się doczekać na usg ![]() ![]() mnie mała kopie albo po prawej i po lewej str pępka albo po prawej i na dole...jak juest ułozona to pewnie dowiem się na usg
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-08 o 10:43 |
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smoczek mam zamiar nie dawać tylko cyca żeby sie do niego nie przyzwyczaił ale jak wyjdzie to sie okaże moze bez smoczka go wychowam ![]()
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- bodaj dygotka pisala ze tez ma i na pw moze podesłac
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki czytam, czytam i nie wyrabiam
jestem dopiero na 119str, chyba juz nigdy nie dogonie...dzis zaczynamy 32tc
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak pisałam, na all zestawy sa po 45-55 zł, a pojedyncza butla kosztuje 20-30 zł w sklepie ( na all pewnie ok 20), ale to za sztuke... a w zestawie wychodzi super tanio plus jeszcze dodatki sa... tu masz zestawy http://allegro.onet.pl/listing.php/s...category=99362
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,ja pisałam,w razie co to wyśłe na pw kod może dziś lub jutro też się przejdę i kupię
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamietam o co tam chodzilo, o unny uklad buzi i jezyka. sposob ssania czy co- ale moze to utrudnic nauke karmienia piersia ja dawalam tak od 7-8 tygodnia mniej wiecej, a dziekuje :0 Cytat:
![]() a propos to wczoraj mnie rozwalila, przewrocila sie, przyszla do mnie i placze- uderzylam sie. no to pytam- gdzie? "w cioci pokoju" ale co cie boli, raczka? nie. nozka? nie. a co? D..A ![]() bedzie u was na pewno miksik, ale powiem ci ja sie naczytalam ze te geny odpowiedzialne za jasne wlosy to sa recesywne, ze ciemne przewazaja i za iles tam pokolen w ogole blond to bedzie rzadkosc. wiec tez myslalam ze corka na bank bedzie miala calkiem czarne wlosy po tzcie a urodzila sie- ciemny blond, potem jej troszke sciemnialy ale nadal do czarnego daleko jesli chodzi o karnacje to ja tez bledziucha, tzt ciemny - a ona jest taka brzoskwinka, kolor sliczny- i u nas i w Indiach wszyscy sie jej kolorytem cery zachwycaja (bo u nich ideal to cera jasna, jak najjasniejsza...)
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śśśśśśśśślicznie Panie
|
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze poszlo bezproblemowoCytat:
|
|
#3946 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam. Tyle do nadrobienia, ze poczytałam pobieżnie.
nikaa2 my mamy wspólne konto. Już przed ślubem funkcjonowaliśmy tak,że kasa była wspólna. Wspólnie decydujemy o wydatkach. Miałam się pochwalić płaszczykiem - kupiłam taki http://allegro.pl/cieply-plaszcz-cia...797939980.html Cytat:
Co do znieczulenia to ja z tego zrezygnuję - po pierwsze boję się, bo wiem jakie mogą wystąpić skutki uboczne (nie muszą, ale to mnie nie uspakaja); po drugie nie stać mnie - wolę tą kasę przeznaczyć na coś bardziej pożytecznego niż na własny komfort i chyba ta kwestia jest decydująca. Cytat:
Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-09-08 o 11:07 |
||
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
pamiętacie ten wózek fioletowy co go strasznie chcialam... hehehe... gosciowi nie idzie i juz obnizyl cene
kurde.. coraz bardziej kusząca okazja... ale kasa bedzie dop w pazdzierniku
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Chawa daj znac jak plaszczyk dojdzie,- jaki jest w dotyku, tez mi sie te plaszczyki podobaly od tego sprzedawcy i sie nad nimi powaznie zastanawialam, wyglada na cieplejszy niz te prochowce z bon prix albo "grzybki" ktorych jest pelno na all
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
a serio to moze do niego zadzwon i sie umow- tzn powiedz ze jestes chetna na ten wozek ale mozesz zaplacic dopiero pozniej i zeby ci go zaklepal i dla ciebie trzymal, moze moglabys mu jakas malutka zaliczke wplacic zeby wiedzial ze na pewno wezmiesz?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-09-08 o 11:03 |
|
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie dzisiaj pędzicie - mam problem z czytaniem na bieżąco
Albo ze mną dziś coś nie halo -w sumie czuję zastój mózgowy... Chyba pójdę robić coś mniej wymagającego myślenia
|
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja w ten chłodny dzień.
W nocy ciężko było mi spać przewalałam się z boku na bok przy tym jeszcze niunia kopała. Chyba zaraz też idę bo ledwo widzę lub zrobię sobie kawę może pomoże. Wcześniej pisałyście o kontach. My z mężem mamy oddzielne. Jeśli chodzi o płacenie rachunków to moja wypłata idzie na opłaty prawie cała a za jego żyjemy ten sposób jest dla nas ok.
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
glamourous oczywiście, że dam znać. Mnie przede wszystkim spodobała sie cena - ładniejszy był ten popielaty, ale ten też nie jest zły. U tego sprzedawcy nie jedną rzecz kupowałam i są naprawdę wysokiej jakości. A płaszczyk pewnie jeszcze po ciąży posłuży.
witaminkaccc glam ma racje może sie umówisz ze sprzedawcą. |
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak zrobiłam.. to wział 50 zł i po 10 dniach pow. ze nie moze czekac i ze chce kase... poza tym nadal jestem oczarowana wózkiem, mimo ze brudny i chyba niekompletny zaliczka przepadła, bo jak pow. transakcja poza allegro... i wystawia go ponownie dalej.... wiec chyba bede czekac czy nikt nie kupi, bo za 400 zł to juz tanio jak na ten wozek... fan jedynie fioletu musi sie znalesc, a pewnie jak ktos szuka oryginalnego wozka to wezmie...
|
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Idę się kawy napić i trzeba będzie do miasta podskoczyć - muszę złożyć autograf w urzędzie, żeby mi jałmużnę przesłali.
Może zajrzę wieczorem. |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale codziennie jem choc 1 slodka niezdrowa rzecz )My mamy osobne konta, tak mniej wiecej dzielimy sie wydatkami, ja oplacam rachunki tz auto. Teraz wiekszosc dzieciowych rzeczy kupuje ja, ale zarabiam wiecej. Czasem mamy drobne dyskusje pieniezne, bo kazde z nas oszczedza na cos innego i kazde woli oszczedzic wiecej ![]() Ja oszczedzam na wycieczki a TZ na sprzet elektroczniczny itp i zadne nie do konca rozumie potrzebe drugiego na wydawanie kasy na te rzeczy W rok po slubie nam ten uklad na razie pasuje. W tym momencie chyba nie moglibysmy miec wspolnego konta, ja jestem dosyc czepliwa mysle, ze wspolne konto najlepiej zdaje egzamin gdy jedna ze stron nie zarabia albo zarabia za malo na swoje potrzeby--> urlop wychowawczy itp
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, właśnie musze sie zastanowic nad kurka, ja mam same takie dopasowane
ona szersza niż ja, ale tez trochę wyższa, a tutaj dni chłodniejsze a co bedzie w październiku? BRrrr....
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Oj pędzimy do już z górki hihihii
|
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaaa ale sie usmialam, mowie w biurze ze sie musze za jakas kurtka rozejrzec. kolezanka mowi zeby od kolegi pozyczyc bo on taki wiekszy jest- a on na to ze moze w "puszystej pani"- to taki sklep dla otylych
![]() ja mowie ze te dla otylych to w ramionach szerokie beda. a on na to "no faktycznie jak musisz byc modna to lepiej pozycz ode mnie" ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Aniolina ja tez sobie codziennie pozwalam na cos slodkiego ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
jest na aukcji czy kup teraz? moze jak sprzedawca taki nieuczciwy z ta zaliczka- w sumie cholera 50 zl piechota nie chodzi- to cos zakombinowac, jakies fikcyjne konto zalozyc i kupic a potem zwlekac z zaplata...do pazdziernika jak bedziez kaske miala
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() glam masz przepiekna corcie!!! Az ciekawa jestem jakich przystojniakow urodzisz ![]() agulan Twoja corunia tez jest przesliczna!!! anioleczek normalnie ![]() Chawa tez czekam na info o plaszczyku bo wpadl mi w oko
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a prosze http://allegro.onet.pl/3w1-baby-merc...784622751.html wiesz jak on taki nieuczciwy, a kasa by sie przydała swoją droga, to az zal kupowac od takiego wsiura !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

i upatrzył sobie te prawe....z lewej strony nie rusza a z prawej to tragedia normlanie jak mnie tłucze.....
bo dziś mamy czwartek a materaca ani widu ani słychu a gość mnie zbywa jak do niego dzwonie najgorsze, że kase już wpłaciłam a wczoraj czytaliśmy o gościu to ma niby sklep w częstochowie ale ostżegaja przed nim to ja teraz jestem ciekawa ile sobie poczekamy na ten materac.............

jestem dopiero na 119str, chyba juz nigdy nie dogonie...

zaliczka przepadła, bo jak pow. transakcja poza allegro... i wystawia go ponownie dalej.... wiec chyba bede czekac czy nikt nie kupi, bo za 400 zł to juz tanio jak na ten wozek... fan jedynie fioletu musi sie znalesc, a pewnie jak ktos szuka oryginalnego wozka to wezmie...

klask i: Oj pędzimy do już z górki hihihii