|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
zosiaa odliczasz od poczatku?
Widzisz moj przesypial cale noce, a teraz sie budzi... no dzisiaj fakt, obudzila go powodz, ale czasem tez mi wstaje okolo 2 lub 3... robi tak od tygodnia, a wczesniej spal do 7 ciagiem ![]() Jejku ja sie strasznie ciesze, ze nie wracam do pracy... nie moglabym zniesc rozstania z Antosiem ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- W Anglii tez pogoda lipa... juz od kilku dni mega wietrznie i nie wiem jak Antosia ubierac na te wietrzne spacery ![]() Mam wrazenie, ze tylko mnie nie bedzie na zlocie
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia
za kolejny kilogram
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
k190172, witaj, ja tez mam Igorka tylko 3 tygodnie starszego
a co do wodniaka, to mi lekarka powiedziala ze nic strasznego i zeby przy zakladaniu pieluszki podwijac jaderka do gory. Ach i poklony dla mamus karmiacych piersia, ja wczoraj przez pol dnia karmilam i mlody ciagle wisial na cycku i nie wiedzialam czy on glodny czy nie, bo ciagle marudny.
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładnie to ujęłaś
![]() Paulizia no od początku bo wciągnęłam kawałek tortu, moja mama miała święto i jak tu odmówić ![]() a co do nocek, to mam nadzieję że tym naszym dzieciaczkom w końcu się wszystko ładnie wyklaruje i będą je przesypiały jak susełki ![]() a to u was powódź była???? kg mniej Mamooptymistko tobie tez
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek usnął i mam nadzieje że chociaż godzinkę pośpi. Jest nadzieja bo rączki są do góry
![]() Paulizia, a może Ty za lekko zapinasz tego pampka? Wywijasz skrzydełka? Mam pytania: 1. Zeszła wam już ta pigmentacyjna kreska z brzucha? 2. Kupujecie gazety dzieciowe, lubicie je czytać? Jeśli tak to jakie? Ja kupuję Mamo to ja i Dziecko bo kosztują aż 1 zł.
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. nie kupuję, coś tam przychodzi na e-maila co miesiąc, ale przeczytałam tylko raz, bo na reszt jakoś czasu nie było
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje teraz jak coś się ruszyła motywacja wzrośnie na pewno
![]() Gratuluję
|
#4598 |
|
Rozeznanie
|
MoniaK 1.kreska jeszcze u mnie jest, ale juz jasniejsza
2.gazetek nie kupuje, bo i tak bym pewnie ich nie przeczytala A co do kg to u mnie jakos w miejscu stanely i chyba zamowie sobie HH to z wypustakami, tylko zastanawiam sie czy z pasem czy nie. Probowalam cwiczyc starym, ale siniaki mi sie porobily,bo kiedys tam piasku nasypalam zeby bylo ciezsze, a jak wysypalam to za lekkie jest.
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Lolka
za szczepienie. Cytat:
![]() Nie musieliscie sie klocic z Tz, wystarczy, ze bylas zdenerwowana i Gabi to odczula. Mozliwe, ze wlasnie dlatego gorzej spala Dzis bedzie lepiej ![]() Anula bezpiecznej podrozy ![]() mamaoptymista, Paulizia za postepy wagowemoniqac za badaniaMnie tez nie bedzie ![]() W De oczywiscie tez jesiec Ide wieszac pranie (strasznie nie lubie tej czynnosci) ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- MoniaK Kreska jak byla, taka jest |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. gazet nie kupuję (tam wszystkie artykuły sponsorowane są i mnie to wnerwia) dzowniłam do kadr ![]() do 25.09 mam macierzyński piszę jeszcze o te 2 tyg później zaległy urlop i jakaś część z tego roku (choć nie wiem czy nie cały bo to w sumie już koniec roku) powiedzcie mi czy nowy urlop jest liczony od nowego roku czy od marca przyszłego roku ???? (bo niby do marca można wykorzystać stary)
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-08 o 11:39 |
|
|
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall
Zosiaa powodz w lozeczku Antos sie przesikal! Cwiczysz? ![]() mamaoptymistka, Tobie tez gratuluje Idziemy jak burza MoniaK te falbanki? Wywijam... i juz sama nie wiem czy te pampki nie za duze przypadkiem? No, ale 3 so od 7-9 kilo i sa przyciasne, a 4 sa 9-18 kilo... nie ma posrednich ![]() Gazet nie kupuje, bo mam dwie ksiazki i wizaz jak chce sie czegos dowiedziec ![]() Zaraz ide znowu Zumbe cwiczyc tylko niech sniadanie troche zejdzie ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Gusiu to bedziemy same na watku 15 wrzesnia Chodz sie przytul
|
#4602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
paulizia teraz nie ma odwrotu musimy być tap mummy bo na tap madl już za stara jestem
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-08 o 11:45 |
||
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiu, pewnie ze ogladałam i wierzę jak najbardziej
A bierze smoka do buzi czy tylko się uśmiecha i nie ciumcia go wcale ?Paulizia, gratuluje spadku !!!!! U mnie od 1,5 msc waga ani drgnie A pytałam o kawe nie o alko Czy kawy nie piłaś prawie rok ? Ze zdrówkiem lepiej ?mamaoptymistka, tez mi sie w nocy przypomniało, że pytałaś gdzie mieszkam... pisałam swojego czasu rozlegle o tym temacie... obecnie jeszcze mamy swoje piętro u tesciow ale się przenosimy i już trwa remont. za wagę !! Zytuś, polecam HH z wypustkami, na talię swietne ! A waga też mi stoi mimo karmienia UU... od miesiąca albo i ciut więcej 59 ![]() Siasiu, Ty nie choruj !! Kuruj się ! Zabij robala za wczasu anulka o 19 prom, tak? Będę trzymala kciuki !! Poradzisz sobie ze wszystkim, potem się bedziesz śmiała, że miałaś obawy Zobaczysz ![]() Gabrysia dziś całkowicie wykonała obrót z plecków na brzuszek (bo do tej pory tak połowicznie się udawało) i widzę, że chyba z tego powodu marudna. Zrobienie fiku miku chyba troszkę siły jej kosztuje i sporo przy tym marudzi podobnie jak to kiedyś było z podnoszeniem główki tak więc dziś nie ma laby i spania Ufff Wiem, że mam dziecko w domu
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kreska też trochę bledsza ale zastanawiam się kiedy całkiem zejdzie
Widzę że tylko ja kupuję gazety dzieciowe ale kupuję dlatego aby mieć co robić w trakcie karmienia. Tymi czasami przyśnie przy piersi na rączkach i nie chcę go budzić, więc mam zajęcie
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeeeeeeść
Ale brzydko na dworze...ja dopiero śniadanie zjadłam...niedobrze;> Ale nie mogłam się podnieść dziś, bo mam takie zakwasy że szok...Chyba przegięłam wczoraj w klubie![]() W ogóle to przez 8 dni schudłam 2,5 kg...nie wiem czy nie za dużo,ale sporo ćwiczę, nie głodzę się ( przykład: wczorajszy obiad z kurkami:P) W klubie ćwiczę na bieżeni 40 min, potem orbitrek 30 min i rowerek 20 min, a w domu robię brzuszki. I zdrowa dieta, nie jem po 18 i tak leci. Wszystko ok robię waszym zdaniem? Może dlatego,że dużo przytyłam w ciąży i mam górkę w kg to teraz tak szybko leci jak się wzięłam za siebie? Paulizia za kolejny kg A pampersy może 4 są za duże jednak trochę...wtedy też przesika. Nie wiem, powiem szczerze że nam się to nie zdarzyło a używamy Dady biedronkowej. Raz kupiłam Huggisy i wylatywały siki bokiem i będę się upierać,że to najgorsze pampki świata.k19... zgadzam się z dziewczynami, nie powinnaś pozwalać mężowi (? mąż, czy chłopak?)palić przy synku, to ma katastrofalne skutki dla jego zdrowia. Jak byłam w ciąży to mi gin mówiłam,żeby nie siedzieć nawet w pomieszczeniu gdzie ktoś pali,bo dziecko wtedy siedzi w macicy wypełnionej dymem, a palenie papierosów przez matkę to już w ogóle tragedia, wady mogą wyjść wiele lat później,albo w następnych pokoleniach,jak to już Grazin napisała. andziot blueberry mi też się kończy macierzyński niedługo, napisałam już wniosek o dodatkowe 2 tyg i muszę z urlopem pokombinować. Ale może na wychowawczy się zdecyduję, bo chciałabym z Hancią zostać do maja,żeby już chodziła zanim ją Babci damy do pilnowania.moniqac może zadzwoń do lekarza jak się martwisz bardzo? anula trzymam kciuki za sprawną logistykę podroży
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. JA KUPUJE TE TANIE WLASNIE ALE NIC Z NICH NIE WYCZYTALAM CIEKAWEGO ![]() BĘDZIE STRIPTIZER NA PANIEŃSKIM SZWAGIERKI ![]() |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja krecha duuuuuużo bledsza,ale podobno rok schodzi, myślę,że jak w przyszłym sezonie wskoczymy w bikini to już jej nie będzie
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy Moze raz czy dwa zassala smoka ale jej nie smakowal
Woli go grysc dziaselkamiA radocha przy tym i dla niej i dla nas. Jak tylko nauczy sie trzymac w raczkach przedmioty bedzie miala ubaw z zyrafka
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-08 o 11:57 |
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
andziotko, nowy urlop liczony od 01.01 a teraz wykorzystać stary będzie można do końca września roku kolejnego.
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia no tak w łóżeczku
, a ćwiczę ale tylko hh, na resztę jakoś zaparcia nie mam, chciałam iść na jakiś fitness, ale samej mi się nie chce ![]() Ddaaiissyy dla Gabi za obrót
|
#4612 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2 gazety kupuje bo sa za całą złotówke ![]() Cytat:
![]() 15 września bede i ja na wizażu ![]() dzień dobry , Michaś dzisiaj ciut grzeczniejszy ale zaraz jedziemy odwiedzić koleżankę która ma termin na listopad, w nocu dwie pobudki 00.30 i 5.30. Odnośnie pieluch wielorazowych mimbi i dzisiejszy program w pytanie na śniadanie mnie skusił i dzisiaj robię zakupy pieluch wielorazowych na allegro , zobaczymy co z tego będzie. miłego dnia
|
|
#4613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy
dla Gabryni za pelny obrotAgus Striptiz powiadasz ![]() Spice Gratuluje spadku wagi i podziwiam. Ja bym nie dala rady tyle wycisnac
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
daisy właśnie tak myślałam że mi to umknęło z tą przeprowadzką. A jak skończysz remont to gdzie będziesz mieszkać osobno, u rodziców czy teściów. Bo pewnie blisko rodziców byłoby najlepiej co?????
spice super 2,5 kg czadowo Ja mam jeszcze 1kg do zgubienia do wagi z przed ciąży który nabyłam przez te 3 m-ce. Tyle że przed zajściem się kilogramowo zapuściłam i teraz czas to zmienić. Wczoraj u Frania nie było kupki co mnie mocno martwi bo zawsze były 1-2 na dzień,. Oby dziś zrobił marudny był wczoraj i dziś też jest może boli go brzuszek
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-08 o 12:07 |
|
|
|
#4616 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Gabi nie moge się doczekać jak michaś bedzie fikał Cytat:
a jeszcze rok temu mogłam 2h na fitnesie ćwiczyć. musze się wziąć za siebie
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
1.kreskę mam, ale bledszą, tez mam nadzieje ze zejdzie... 2.gazet tego typu mam duzo, dostałam od kolezanki, sa z tamtego roku. Nika usneła po 3 lyzeczkach zupki jarzynowej, mleka nie ruszyła... jutro jade po recepte na bebilon pepti, zapytam sie pare rzeczy, o ile moj pediatra bedzie, bo wiadomo recepte moze wypisac inny. Ogladam "Brzydule" na tvn, ogladal ja ktos kiedys? podobno w 2009r byla.
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-08 o 12:11 |
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego limuzyna spod knajpy na dyske no i ogolnie masakra kupilam jej lizaki peniski, majtki z pianki wiśniowej, takie stringi sexi, jadalne do tego halke czerwona przezroczysta i taka kartke pamiatkowa ![]() siora wibrator ![]() a tz z kumplami lalke dmuchana dla mlodego, stringi z kurczaczkiem na fifolka, fartuszek z fajfuskiem taki smieszny i tez kartke |
|
|
|
|
#4619 | |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze chiałam prosić o głosy
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulację za obrót ![]() Gabrysi jeszcze troszku brakuje, głowa za ciężka jest ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

wybieram:

za kolejny kilogram

za szczepienie. 

Ufff Wiem, że mam dziecko w domu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zaraz jedziemy odwiedzić koleżankę która ma termin na listopad, w nocu dwie pobudki 00.30 i 5.30.