Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 10:36   #3781
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
imponująca długość! ja na komunie miałam najdłuższe w swoim życiu
Tylko teraz muszę jakoś zrobić, żeby mieć takie długie do ślubu... Masakra, bo one rosną, jak chcą

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jakie długaśne Mi to się marzą do pasa, tak jak miała w gimnazjum, potem ścięłam do ramion i żałowałam okropnie. A teraz za cholerę nie chcą rosnąc bardziej. A podcinać co jakiś czas muszę, by kondycyjnie je wzmocnić. No i tak mi się zbliża wizyta u fryzjera i korci mnie, żeby wycieniować jeszcze przed obroną. Ale przed ślubem to nie jest dobry pomysł...

Właśnie przesłuchuje nowy album Red Hit Chili Peppers. Fakt nie jest to to samo RHCP jak z czasów Mothers Milk, czy Blood Sugar Sex Magic, ale nadal ich uwielbiam i jako prezent po obronie kupuję sobie ich oryginalny nowy album Taki prezent sobie zrobię, a co!
Ja bym nie cieniowała... Ciężko pewnie będzie Ci się powstrzymać, ale ślub to ślub. Takie moje zdanie
A co do Red Chotów... Uwielbiam ich niektóre piosenki, a co do prezentu dla samej siebie- jak szaleć, to szaleć bo to w końcu obrona
P.S.: wczoraj dowiedziałam się, że do października mam oddać pierwszy rozdział swojej pracy, a na razie mam sam tytuł
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:41   #3782
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też ich ostatnio słuchałam bo mój Tż ma ich płytę w radiu w samochodzie. Płyta całkiem całkiem, zgadzam się, że to nie to samo RHCP co kiedyś.
Ja mam takie małe kuku na ich punkcie i każdy album muszę mieć oryginalny. Fakt, trochę to kosztuje, ale jakoś w okresie wydawania ich albumów zawsze jakaś okazja się znajdzie i sobie kupię, a co! Trzeba wspierać dobrych artystów!!!!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
P.S.: wczoraj dowiedziałam się, że do października mam oddać pierwszy rozdział swojej pracy, a na razie mam sam tytuł
Ja Ci mówię, że dasz radę!!! Masz 3 tygodnie jeszcze więc spokojnie coś napiszesz Wiem z autopsji

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:44   #3783
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie małe kuku na ich punkcie i każdy album muszę mieć oryginalny. Fakt, trochę to kosztuje, ale jakoś w okresie wydawania ich albumów zawsze jakaś okazja się znajdzie i sobie kupię, a co! Trzeba wspierać dobrych artystów!!!![COLOR="Silver"]
No pewnie, że trzeba i robić sobie prezenty też )

Wiktusiaczek Co do pracy magisterskiej to ja nie mam jeszcze tematu, a już mam jeden rozdział napisany bo to cześć teoretyczna. Zajeło mi to może 3 dni razem z opanowaniem Tex'a ( taki edytor matematyczny) wiec na pewno i Ty dasz radę

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:46   #3784
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Ja Ci mówię, że dasz radę!!! Masz 3 tygodnie jeszcze więc spokojnie coś napiszesz Wiem z autopsji
Muszę... Kurcze.. Tylko chciałabym to mieć porządne, bo licencjat napisałam na "odwal się", ale to dużo opowiadania jest i Was na serio to zanudzi
Stary 2011-09-08, 11:03   #3785
kasioonya
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki
Gratuluję roku do ślubu! Ja dotąd nie odliczałam, ale dziś sprawdziłam i zostało nam 273 dni
Jeśli chodzi o długość włosów, to oboje z TŻtem uwielbiamy długie. Moje sięgają łopatek, ale są trochę wycieniowane i - co najgorsze - ostatnio strasznie straciły na objętości, bo strasznie mi wypadają Mam chyba połowę tego, co było... Stosowałam już różne tabsy - Silica, Belissa, Skrzyp, Ha-Pantoten, teraz Vitapil, wcierałam ampułki Seboradinu, WAX, odżywki do włosów osłabionych, szampony z czarnej rzepy i wciąż żadnej poprawy... Od 1,5 roku leczę niedoczynność tarczycy, ale od jakiegoś czasu lekarka wciąż przepisuje mi taką samą dawkę tyroksyny, mimo że wyniki są coraz gorsze... Obawiam się czy nie wpadłam w nadczynność, tym bardziej, że ostatnio schudłam (49kg przy wzroście 167cm), choć jem normalnie i nawet przestałam ćwiczyć... Czy któraś z Was też ma problemy z tarczycą?
Podejrzewam, że włosy mogły mi się mocno osłabić też po ostatnim farbowaniu, dlatego chcę Was przestrzec - zobaczyłam na półce w Rossmannie "nowość" Wellaton w piance. Jestem naturalnym rudzielcem, ale mam już sporo siwych włosów, więc od jakiegoś czasu farbuję na kolor najbardziej zbliżony do własnego. Tym razem chciałam spróbować czegość innego i spodobała mi się "Wulkaniczna czerwień" 77/44. Moim zdaniem farba była tragiczna - przy codziennym myciu włosów spłukiwała się, barwiąc wodę na intensywny kolor pomarańczowy, a włosy były ciemno bordowe i strasznie wypadały! Tragedia! Dlatego naprawdę NIE POLECAM!
Wszystkim piszącym prace magazynierskie życzę powodzenia i trochę zazdroszczę, bo mam to już za sobą, a chętnie bym sobie jeszcze postudiowała
Znalazłam dziś dwa nowe wzory zaproszeń - jeden w bardzo przyzwoitej cenie 1,19 zł Może którejś z Was się spodobają: http://allegro.pl/show_item.php?item=1809558748 http://allegro.pl/show_item.php?item=1809558777
Miłego przedpołudnia

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:18   #3786
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

kasioonya współczuję problemów z tarczycą. Na forum są dziewczyny, które mają, miały podobny problem, może coś Ci doradzą. Mnie czekają teraz też badania hormonalne, niestety na przysadkę mózgową. Cykam się strasznie. Ale zrobić je muszę.
Genialne zaproszenia wkleiłaś!!!!!!! Bardzo mi się podobają, muszę zapisać i pokazać TŻtowi. Chcemy robić sami, za niedługo chcemy papiery pozamawiać, może udałoby nam się coś podobnego zrobić. Kolejna ładna inspiracja

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 11:23   #3787
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Znalazłam dziś dwa nowe wzory zaproszeń - jeden w bardzo przyzwoitej cenie 1,19 zł Może którejś z Was się spodobają: http://allegro.pl/show_item.php?item=1809558748 http://allegro.pl/show_item.php?item=1809558777
Miłego przedpołudnia
Cudowny ten bukiet na samej górze aukcji
Zaproszenia też bardzo ładne.
Stary 2011-09-08, 11:23   #3788
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Włosy... Wkleję Wam zdjęcie moich z liceum, które, jak już kiedyś pisałam, zas***a fryzjerka miała podciąć i obcięła ich 20 cm... Były jeszcze dłuższe, niż na zdjęciu, ale nie mam fotki niestety... Ale bardzo tęsknię za taką ich długością i nawet to, że kilka razy zamoczyły się w kiblu mi z perspektywy czasu nie przeszkadza Teraz mam wycieniowane (żałuję okropnie!) i modlę się, aby do ślubu urosły poniżej pasa, a teraz nawet do pasa nie sięgają Mam przedziałek na bok, kolor bez zmian (nigdy nie farbowałam) a TŻ uwielbia je takie długaśne
ale masz długaśne włoski
Stary 2011-09-08, 11:25   #3789
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Gratuluję roku do ślubu! Ja dotąd nie odliczałam, ale dziś sprawdziłam i zostało nam 273 dni
Jeśli chodzi o długość włosów, to oboje z TŻtem uwielbiamy długie. Moje sięgają łopatek, ale są trochę wycieniowane i - co najgorsze - ostatnio strasznie straciły na objętości, bo strasznie mi wypadają Mam chyba połowę tego, co było... Stosowałam już różne tabsy - Silica, Belissa, Skrzyp, Ha-Pantoten, teraz Vitapil, wcierałam ampułki Seboradinu, WAX, odżywki do włosów osłabionych, szampony z czarnej rzepy i wciąż żadnej poprawy... Od 1,5 roku leczę niedoczynność tarczycy, ale od jakiegoś czasu lekarka wciąż przepisuje mi taką samą dawkę tyroksyny, mimo że wyniki są coraz gorsze... Obawiam się czy nie wpadłam w nadczynność, tym bardziej, że ostatnio schudłam (49kg przy wzroście 167cm), choć jem normalnie i nawet przestałam ćwiczyć... Czy któraś z Was też ma problemy z tarczycą?
Podejrzewam, że włosy mogły mi się mocno osłabić też po ostatnim farbowaniu, dlatego chcę Was przestrzec - zobaczyłam na półce w Rossmannie "nowość" Wellaton w piance. Jestem naturalnym rudzielcem, ale mam już sporo siwych włosów, więc od jakiegoś czasu farbuję na kolor najbardziej zbliżony do własnego. Tym razem chciałam spróbować czegość innego i spodobała mi się "Wulkaniczna czerwień" 77/44. Moim zdaniem farba była tragiczna - przy codziennym myciu włosów spłukiwała się, barwiąc wodę na intensywny kolor pomarańczowy, a włosy były ciemno bordowe i strasznie wypadały! Tragedia! Dlatego naprawdę NIE POLECAM!
Wszystkim piszącym prace magazynierskie życzę powodzenia i trochę zazdroszczę, bo mam to już za sobą, a chętnie bym sobie jeszcze postudiowała
Miłego przedpołudnia
Mi się oba bardzo podobają. Chyba te drugie trochę bardziej, ale pierwsze tez ciekawe. Też szukamy czegoś podobnego, ale narazie do zamawiania się nie bierzemy.

Co do farbowania włosów to ja farbuje mniej więcej 3 razy w roku na kolor bardzo podobny do mojego (Ciemny kasztan). Trochę je przyciemnia i bardziej lśnią. Używam szamponu 24 mycia z firmy Marion i jestem bardzo zadowolona. Używałam już chyba szamponów z wszystkich firm. Joanna i Palette zmywała się jak szamponetka z każdym myciem. Tak jak pisałaś leciała kolorowa woda. Raz miałam farbę z Garniera i to był szok bo po 4 myciach po kolorze nie został nawet ślad (kupiłam farbę bo chciałam zrobić ciemny fiolet i byłam się, że z szamponu nie wyjdzie ). Opakowanie tego mojego szamponu wygląda tak jak w załączniku i mogę śmiało go polecić bo nic mi się z włosami nie dzieje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marion_szampon_kolor_42.jpg.thumb_63x150.jpg (12,2 KB, 5 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:34   #3790
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

A moje włosy się łamią Mam tak właśnie do stanika, ale nie robią się dłuższe, bo co urosną to się połamią
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:38   #3791
evoonia86
Zakorzenienie

ja przez to, że zrobiłam trwałą zaczęłam jeszcze bardziej dbać o włosy i dzieki temu są w całkiem niezłym stanie troszkę je chyba tylko podetnę, żeby lepiej rosły
Stary 2011-09-08, 11:40   #3792
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

sprężyna na szczęście mi się nie wbiła w 4 litery

świetne te zaproszenia i moje kolory trzeba dopisać sprzedawcę
generalnie czuję się do

dla dziewczyn co mają dziś roczek
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:01   #3793
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Gratuluję wszystkim roku do ślubu, mi się dłuży przeokropnie i czekam na 2 z przodu...

Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu wstałam o 7.00, bo zawsze wstawałam około 10.00 I czuję jakiś nadmiar energii Już nawet do lekarza i do dentysty zdążyłam zajechać

Włosy... Wkleję Wam zdjęcie moich z liceum, które, jak już kiedyś pisałam, zas***a fryzjerka miała podciąć i obcięła ich 20 cm... Były jeszcze dłuższe, niż na zdjęciu, ale nie mam fotki niestety... Ale bardzo tęsknię za taką ich długością i nawet to, że kilka razy zamoczyły się w kiblu mi z perspektywy czasu nie przeszkadza Teraz mam wycieniowane (żałuję okropnie!) i modlę się, aby do ślubu urosły poniżej pasa, a teraz nawet do pasa nie sięgają Mam przedziałek na bok, kolor bez zmian (nigdy nie farbowałam) a TŻ uwielbia je takie długaśne
ooo ja miałam podobnej długości wlosy ale już nie chcę takich mieć... nigdy.... zraziłam się że długie samej ciężko mi było coś zrobić jeszcze w wieku 13 lat to już całkiem sobie z nimi nie radziłam. Pierwszy raz włosy obcieła mi mama byłam prze-szczęśliwa
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:14   #3794
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie

Nie wiem co się dzieje u Was bo nie mam czasu za Wami nadążać. Zauważyłam tylko, że rozmawiacie o długości włosów. Ja mam w tej chwili boba, włosy są trochę za uszy i zastanawiam się ile zdołam zapuścić.

Po 13 mam zajęcia a tak mi się nie chce iść ale wagary w czwarty dzień szkoły to chyba nie najlepszy pomysł

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:29   #3795
plinka87
Przyczajenie

Dziewczyny dzięki za dobre rady w sprawie umowy. Zadzwoniłam do managera restauracji i był bardzo zdziwiony, czego ja sobie w ogóle życzę, ale byłam uparta i powiedziałam, że proszę o dopisanie, tego o czym mówiliśmy, że cena 160zł/ od osoby nie może ulec zwiększeniu bardziej niż o 10% i że stół wiejski jest w gratisie. Zgodził się i jadę w piątek dopisać to do faktury.

Bardzo mi miło, że spotka wizaż-ki, które ślubują tego samego dnia, co ja.

Moja mama też każe mi kupi suknię z salonu, a ja wolę używaną, więc po prostu postawie ją przed faktem dokonanym.

Co do lasagnie z Lidla jest przepyszna, nawet moja 8-letnia siostra ją uwielbia, a to jest duże dokonanie, bo to fusyt.

Miałam opowiedzieć, coś o sobie i moim TŻ, a więc mieszkamy w jednym mieście (Kaliszu) i chodziliśmy, ze sobą do jednej klasy od początku podstawówki. Parą jesteśmy od 06.09.2005. Ponieważ zaręczyliśmy się niedawno, bo 21.08 w moje urodziny przygotowania ślubne są dla mnie zupełną nowością i cieszę się, że przyjełyści mnie do swojego grona i mogę się od Was, lepiej doświadczonych w tym względzie dowiedziec.

Ja włosy mam krótkie do ucha, ścięłam je w maju tego roku z takich do łopatki i boje się, ze do września przyszłego roku nie zdążą mi urosnąć.

Pozdrawiam

Ps. Teraz wcinam Ptasie Mleczko z Wedla, bo aura na dworze jest bardzo smutna i chętnie bym się z wami podzieliła.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

A co do kolekcji ślubnej Very Wang to może i sukienki śliczne, ale te kolory i materiały nie wejdą szybko na poslki rynek ślubny, a ta sukienka z kuperkiem w jednym z waszych postów to już totalna masakra
plinka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:29   #3796
Jamee
Zakorzenienie

Witaj plinko87

Nie wiem o co chodzi z umową ale cieszę się, że wszystko rozwiązało się po Waszej myśli

Stary 2011-09-08, 12:35   #3797
kasia_kuku
Zakorzenienie

Jamiee, wybacz, że pytam, ale nie wszytko ogarniam. Ty zaczełaś pracę w podstawówce?)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:38   #3798
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez plinka87 Pokaż wiadomość
Miałam opowiedzieć, coś o sobie i moim TŻ, a więc mieszkamy w jednym mieście (Kaliszu) i chodziliśmy, ze sobą do jednej klasy od początku podstawówki. Parą jesteśmy od 06.09.2005. Ponieważ zaręczyliśmy się niedawno, bo 21.08 w moje urodziny przygotowania ślubne są dla mnie zupełną nowością i cieszę się, że przyjełyści mnie do swojego grona i mogę się od Was, lepiej doświadczonych w tym względzie dowiedziec.
To tak jak u nas, tylko, że najpierw jedna grupa w przedszkolu, potem podstawówka i gimnazjum razem. Tylko, że w tych czasach jakoś w ogóle nie myślałam o TŻcie, że może być moim partnerem na całe życie.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 12:39   #3799
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Jamiee, wybacz, że pytam, ale nie wszytko ogarniam. Ty zaczełaś pracę w podstawówce?)
Nie, pracuję jako merchandiser a zaczęłam naukę w szkole policealnej (ale jako uczennica). Dodatkowo studiuję (teraz już na V roku)

Stary 2011-09-08, 12:43   #3800
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Nie, pracuję jako merchandiser a zaczęłam naukę w szkole policealnej (ale jako uczennica). Dodatkowo studiuję (teraz już na V roku)
To która nasza koleżanka pracuje jako nauczycielka? Bo już się nie łapię

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-08, 12:44   #3801
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
To która nasza koleżanka pracuje jako nauczycielka? Bo już się nie łapię
Tusia uczy języka polskiego

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 12:45   #3802
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Gosza_m Słońce czy Wy się już zapisaliście na kurs tańca?

Stary 2011-09-08, 12:45   #3803
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
A, to Tusia Nie wiem co mi się poprzestawiało

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-08, 12:50   #3804
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Gosza_m Słońce czy Wy się już zapisaliście na kurs tańca?
Pan Tż wziął dzisiaj kasiurke i ma nas zapisać, bo dzisiaj po południu kasa czynna. W poniedziałek jak byliśmy (jeszcze przed osą ;p) to było zamknięte.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 12:51   #3805
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Te zaproszenia wrzucone parę postów wyżej super Zapisuję, bo szukam inspiracji, ale przestało mi działać allegro... Nawet strony nie chce załadować, po prostu nagle mnie wywaliło, a chciałam przed pracą coś w końcu z zaproszeń poszukać
Stary 2011-09-08, 12:54   #3806
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Pan Tż wziął dzisiaj kasiurke i ma nas zapisać, bo dzisiaj po południu kasa czynna. W poniedziałek jak byliśmy (jeszcze przed osą ;p) to było zamknięte.
To bardzo bardzo się cieszę

My jeszcze nie zapłaciliśmy

Stary 2011-09-08, 13:02   #3807
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
To bardzo bardzo się cieszę

My jeszcze nie zapłaciliśmy
Jeszcze mu zadzwonię, żeby przypomnieć o zapisach dla pewności!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 13:09   #3808
evoonia86
Zakorzenienie

kurde, może i my z Tż-tem zmobilizujemy się na ten kurs tańca
Stary 2011-09-08, 13:14   #3809
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Pytanie z księżyca: działa Wam allegro?? I drugie: ile płacicie za kurs tańca? Bo ja się waham, czy iść, bo drogo- 80 zł od pary...
Stary 2011-09-08, 13:19   #3810
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie z księżyca: działa Wam allegro?? I drugie: ile płacicie za kurs tańca? Bo ja się waham, czy iść, bo drogo- 80 zł od pary...
allegro nie dziala...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości