|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
kurna skasowalo mi posta
mama z tztem na grzybach, wiec podczytuje, ale przyznaje, ze po lebkach ![]() Aniu gratuluje donoszonej ciazy, teraz tylko spokojnie czekac na porod i nowych tygodni i udanych wizyt rowniez gratuluje![]() Darusia wszystkiego naj brzuszki sliczne, tak samo jak mamusie i ich dzieciaczki ![]() a ja juz bym do ginka poszla... kurcze jednak 6 tyg na tym etapie to troche za duza przerwa... jakies schizy ciazowe mnie dopadaja
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyszła dzis do Mnie paczka z WORKAMI PRÓŻNIOWYMI i co mogę powiedzieć ze są świetne
SZCZERZE POLECAM ja kupiłam takiehttp://allegro.pl/wiszace-worki-proz...782643506.html
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chusteczek to kazdy lubi co innego ja akurat lubie zeby byly dosc mokre ale nie tluste, pasowaly mi Huggiesy na 1 miejscu, ale pampers chyba active baby ciemnoniebieskie tez byly OK, takie marki wlasnej kauflandowej uszly...o Nivea tez mi dosc lezaly chociaz juz byly troszke tlustsze, ale mieciutkie i grubea nie pasowaly mi np zupelnie bambino, dzidzius Kindii- za tluste i za suche, johnsona to samo, marka rossmanowa babydream- za zapach, pampers pomaranczowe- jak pisalam za male i za chude ![]() ale to taki moj prywatny ranking, wiadomo kazdy patrzy na co innego ostatnio jakies w lidlu kupilam- ich marke i nawet niezle sa a cenowo pamietam atrakcyjne byly Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- dziewczynki mam nadzieje ze nikogo przekonan politycznych nie uraze ale nie moge sie powstrzymac http://images1.wikia.nocookie.net/__...436px-LIDL.jpg
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
Witaminko a nie lepiej tamten co oglądaliśmy wybrać
no nie wiem ten fakt ma fajny kolorek ale nic poza tymA do ilu spuścił cenę? Dziewczyny wiem że jeszcze 1000 postów ale czas pomyśleć o nowej nazwie wątku i kto go założy? Ja mogę go założyć ale nie wiem czy jest sens jak ktoś będzie musiał go w połowie przejąć jak urodzę wtedy już nie będę miała tyle czasu na was ile bym chciała
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-08 o 11:46 |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko ja tez ym schizowala przez 6tyg
ja za tydzien mam wizyte i dzis dopadaja mnie paranoje bo Maly nie rzuca sie w brzuchu tylko tak puka co jakis czas delikatnie... no ale jakby nie patrzec nadal sie rusza. Glam drugie sniadanie o swietny pomysl ide po kanapeczki.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Glam serio beda to sprzedawac w Lidlu???????????????????? ? |
|
|
|
#3966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wkleisz jeszcze raz link do niego tak dla przypomnienia
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam,że po cc nie każda kobieta tydzien podnosi się z łóżka itd,a że po porodzie SN wszytsko jest cacy-to kwestia indywidualna jak każda kobieta reaguje na ból,jak przebiegał poród,itp.
jedne decydują się własnowolnie na cc(znam takie) inne nie chcą cc tylko wola SN(nie znam takich co miałyby wybór ) ale moja siostra kiepsko zniosła poród SN jak i CC-po obu bolało ją szycie-jedne i drugie.coś mnie brzuch boli why
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-08 o 11:49 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania to moze tym razem coś z tych co wcześniej wymyslelismy byśmy podały na 1wszą tytuł ??
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maly mniej sie rzuca bo miejsca juz nie ma zeby sie zamachnac
|
|
#3970 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bryyy!
Pedzicie dzis jak komary ![]() O 4:40 zaczal dzwonic budzik Tzata do pracy...bylam bliska uduszenia go, bo wlaczyl funkcje, ze aby wylaczyc budzik trzeba rozwiazac zagadke matematyczna- aby sie wybudzil ze snu!...a pozniej jak zasnelam tak prawie do 10-ej spalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jade jutro- mi gin powiedziala, ze najlepiej w okolicy 32 tygodnia (jutro bedzie 31 tydz i 5 dzien). A wogole to mi sie upieklo- bo bede miec za darmo Bo ten gin robi tzw kursy dla innych lekarzy, gdzie ich uczy usg 3d, 4d, dooplerowskie itp...no i ciezarne ktore jada tam jako ''kroliki doswiadczalne'' maja za darmo plus pelny opis i cd oczywiscie wszystko pod czujnym okiem tego gina i on podpisuje swoim nazwiskiem.Wiec zawsze to 250 zl w kieszeni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() narobilyscie mi smakow![]() Cytat:
![]() no dobra, ruszam duspko do sprzatania. Zaraz Filipek przyjedzie z babcia, a ja nadal z kubkiem w reku
|
|
#3971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisałam na pw... a co do watku ... na szybko wymyśliłam coś takiego: jesień z brzuchem przechodzimy a listopad-grudzień rodzimy ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
hehehehe moze... a przed chwilką wklejałam looknij pare postów wcześniej
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-08 o 11:58 |
||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Mala kima, obiad prawie gotowy , dom posprzatany UFFFFFFFFFFFFFFFFFF ide was nadrobic a co do chusteczek nam najbardziej pasują takie rozowe niemieckie z rossmana, nie pamietam jak sie nazywaja
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadal bedziemy pisac, tylko jjuz nie o brzuszkach i zgadze a o kupkach, szczepieniach, co kto je przy karmieniu piersia, ile dzieci waza i ile jedza, ile sie udalo schudnac itdwbrew pozorom zapewniam Cie ze takie maluszki duzo spia...i duuzo czasu wisza na cycu- jak Sonia sie urodzila to mialam na wizaz calkiem sporo czasu, np przy karmieniu siadalam wygodnie z laptopkiem pod reka- noi fakt ze jedna reka, ale zawsze zdolalam odpisac ![]() na pewno bedziesz z nami- problem tylko w tym jak watek sie skonczy a ty w szpitalu bedziesz rodzic ![]() a tak to chyba nie myslisz nas opuscic????
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bylam teraz w szpitalu byla kobietka spodziewajaca sie lada dzien maluszka , 3 maluszka i 1 porod miala sn a drugi miala cc, mowila ze modli sie do Boga zeby mogla rodzic naturalnie.
|
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i wybralam SN... za ok 10 tygodni sie okaze czy slusznie ![]() Ja juz po drugim sniadanku, musli z jogurtem i swiezym ananaskiem. Mniam. Fachowcy dalej robia w kuchni, bo sie okazalo, ze zmywarka jest za wysoka. very niefajnie, dobrze bedzie jak do 13 do pracy trafie. |
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ad. 2 Uwielbiam wodę, jest dla mnie odprężająca, także właśnie tak jak piszesz, skorzystam z niej w pierwszej fazie, ew. drugiej. Mąż znajomej jest Kolumbijczykiem, a ich synek póki co ma jasną karnację i jasno brązowe włoski, także może później mu się zmieni. A od którego miesiąca podaje się np. wodę, czy herbatki (np. koper włoski) takim maluchom, jeśli karmi się piersią? |
||
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Gora usmialam sie z tej zagadki matematycznej
![]() Super, ze usg za free bedziesz miala. Ja juz nie moge sie doczekac swojej wizyty prawde mowiac na usg u mojego gina nic nie widze i nic nie rozrozniam z czesci ciala mojego syna ale uwielbiam jak mowi "cos tam w normie", "mhmm to tez w normie", "normaaa" Glam ale dzis moj leniuch nawet wierci sie mniej niz zawsze... ale ma tak co jakis czas wiec nie wpadam w histerie... chyba
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie podbrzusze boli
i w ogóle cały brzuch![]() może zjem coś
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
glam napewno was nie opuszczę
|
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
ggora no super sprawa z tym darmowym usg po takim usg to sama bedziesz umiala wszytsko dojrzec
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
ania my z tz sie smialismy, mala na poczatku spala i jadla i trzeba bylo ja przewinac, wiec tz ja BŁAGAŁ obudz sie, popatrz na tatusia, kiedy sie ze mna pobawisz?
potem jak zaczela siedziec i sie przekrecac , no wstan chodz na 4 tatus i mamusia ci pokaza jak, teraz chodzi- no usiadz z tym malym pupkiem na chwilke chociaz, ile mozna biegac?:P tak to mniej wiecej wyglada
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do dopajania to mowia zeby nic nie podawac dopoki karmi sie tylko piersia- pokarm zaspokaja glod i pragnienie jak ty bedziesz pila koperek to jego dobroczynnne dzialanie przejdzie do mleka (fakt ja sporo koperku pilam i powiem wam ze nawet mleko sciagniete mialo taki anyzkowo- koperkowy zapach) a wode- to ja zaczelam podawac jakos jak zaczelysmy wprowadzac inne pokarmy, ale juz od razu lyzeczka/ z niekapka a nie butelka Goldika to napij sienaprawde mocno schlodzonego czegos- napoju, moze byc typu cola, w irlandii zalecaja wrecz Lucozade- to jest taki energetyzujacy napoj. ale duzo, pol litra minimum- zjedz cos slodkiego- moze chlodek i glukoza maluszka obudzi. raz z Sonia bylam w szpitalu jak sie cos malo ruszala to pierwsza rzecz mi kazali zimne pic i to w takiej ilosci ze myslalam ze pawia puszcze, dzbanek caly mi przyniosla
|
|
#3983 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiedziałam, że Lidl ma genialne produkty, chyba kupię ten wielki transparent Żądamy Prawdy i powieszę za oknem ![]() Właśnie wcięgnęłam pól litra lodów czekoladowych... jako drugie śniadanie
|
||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
a no wlasnie
![]() a teraz kupa ludzi ciagle w domu, albo my gdzies jezdzimy, bo to nasz ostatni pobyt przed porodem, potem chyba dopiero na wielkanoc zajedziemy chyba, ze z tesciowa sie dogadamy i nas po drodze na BN zabiezre, ale watpie, nawet juz mi sie nie chce denerwowac i z nia gadac...juz prawie nadgonilam, ale pewnie zanim znowu siade to bedzie milion piecset nowych stron... |
|
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie 14 idę na konsultacje i mam nadzieję, ze mi pozwoli, ale czy ty jej coś mówiłaś, czy robiła ci jakieś dodatkowe badania czy takie standardowe?
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podwojna robotaja tez mam poprane i trzymam w tych workach ale w sumie to znajac zycie w listopadzie jeszcze raz wypiore ale uzywasz tych dzieciecych do intymnej, czy maja jakies specjalne? te dzieciece to ja mam takie strasznie kolorowe, zolto- rozowe opakowanie. dosc mocno pachna, zastanawialm sie czy dla noworodkow sie beda nadawaly ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ja mialam na drugie sniadanko chlebek slonecznikowy z maslem orzechpwym i pyszna konfiturka malinowa i dostalam woreczki na pieluchy haha kolega mnie pyta co fajnego mi listonosz przyniosl, ale sie zdziwil jak mu pokazalam
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
witaminkaccc - link nie działa ale dziękuję za dobre chęci
znalazłam już te zestawy
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() uf, ledwo nadrobiłam zaległości hehe Widzę, że Wy dziewczyny dokładnie wiecie, w którym dniu rozpoczynacie nowy tydzień ciąży. A ja mam z tym problem, bo mi lekarz inaczej liczy, a na usg pani doktor inaczej... I zgłupiałam Będę wdzięczna za podpowiedź jak liczyć ![]() My z mężem mamy osobne konta, ale bardziej z przyzwyczajenia niż jakiejś "odrębności finansowej". Bierzemy kasę a to z tego, a to z drugiego. I pieniążki są nasze, a nie, że tamte jego, a te moje. Zimno u nas, już czuję tą nostalgię jesienną..brrrrrr Szaro, zimno i mokrawo...eh Co do butelek to narazie mam jedną avent - dostałam w prezencie z jakimiś broszurkami u gina Już październik nadchodzi wielkimi krokami, a razem z nim zjazdy - na szczęście w tym roku mgr robię sobie w trybie kształcenia na odległość - na uczelni raz w m-cu ćwiczenia, a wykłady w necie. Ale trzeba będzie je odsłuchiwać, robić notatki i to mnie troszkę przeraża z małym dzieckiem eh Ale jakoś trzeba będzie dać radę... i na wykłady i na naukę..Wczoraj oglądałam "Top Model" i może się Wam to głupie wyda, ale czułam się jak hipopotam patrząc na te wychudziałe dziewczyny.. A nawet jak była jakś o normalnej wadze to ten fotograf gadał ile, że kilkanaście kilo musi zrzucić matko! Coraz częściej myślę o wyprawce dla malutkiej. Co prawda mój nakaz leżenia ogranicza mnie w działaniu, ale staram się w necie szukać odpowiednich rzeczy, orientować się w cenach itd I szczerze mówiąc nadal czuję się jak dziecko we mgle Tyle jest rodzajów smoczków, butelek, laktatorów.... totalny zawrót głowy..Od dwóch dni czasami czuję kłucie jakby we środku, na dole.. Ale nie wiem czy to normalne, bo tam wszystko sobie rośnie czy mam się martwić? I dwa dni temu odkryłam, że robią mi się rozstępy na udach Pytam się, po co one się robią???
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Glam faktycznie moj maly reaguje na zimne napoje. Kilka razy juz go na tym zlapalam
Ty jestes jakas fanka orzechow? bo co cos jesz to z orzechami twarozek, serek, maslo orzechowe
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny miałam zamiar kupić takie literki z imieniem dla maluszka, ale z nudów postanowilam ....zrobic je sama
odrysowałam literki na deseczce, dałam Tż i teraz czekam aż mi je wytnie, później pomaluję i ozdobię zobaczymy co mi z tego wyjdzie hehenarazie wstawiam fotkę z allegro,ale jak zrobię swoje to pokażę co mi wyszło ja planuję zrobić w innych kolorach niż na zdjęciu
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-09-08 o 13:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

i nowych tygodni i udanych wizyt rowniez gratuluje

Nie wiem jakoś przekonana nie jestem, trochę boję się tego kłucia w kręgosłup. Ale to moje jakieś obawy 
no nie wiem ten fakt ma fajny kolorek ale nic poza tym
zaliczka przepadła, bo jak pow. transakcja poza allegro... i wystawia go ponownie dalej.... wiec chyba bede czekac czy nikt nie kupi, bo za 400 zł to juz tanio jak na ten wozek... fan jedynie fioletu musi sie znalesc, a pewnie jak ktos szuka oryginalnego wozka to wezmie...
why

chyba, ze z tesciowa sie dogadamy i nas po drodze na BN zabiezre, ale watpie, nawet juz mi sie nie chce denerwowac i z nia gadac...
bo co cos jesz to z orzechami