Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 02:55   #2971
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nic jej nie będzie, po szczepionce to normalne. Mój akurat miał tylko jeden raz temp po szczepionce, ale to było teraz po ostatniej dawce pneumokoków. Ale po śwince większość gorączkuje, jeden dzień i przejdzie dawaj lek na gorączkę i dużo picia
Tosia prawie zawsze ma po szczepionce. I tak jak pielegniarka mowila, ze max 38,5 bedzie tak ona 40,1 miala max. po tatusiu – on tez jak juz goraczkuje to wysoko, zeby zabawnie bylo…
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
To o której Ty do pracy chodzisz? Moja też gorączkowała po tej szczepionce ale już nie pamiętam ile dni bo to było w styczniu.
W tym tygodniu na godz 00:00 J
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
yoonka- nie strasz, właśnie przed godzina zaszczepiłam córkę i zostawiłam z babcią, która chyba przeczuwa co się ma na rzeczy i spytała- a nie można tak dziecka szczepić w piątek ( maluch odchorowałby w weekend przy rodzicach)?
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Myślę, że jak temperatura trzyma trzeci dzień to raczej od zębów - nam w wakacje szły trzy trójki jednocześnie - gorączka trwała całe osiem dni i nocy Życzę więc, żeby u Was było krócej bo było baaardzo ciężko.

pocieszające jest, że kolejne szczepienie w wieku 5 lat - tak mi dziś powiedziła nasza pediatra
niby ma trwac 3 dni – u nas bylo w sumie 4. Ale zaczelo sie dopiero po tygodniu. A kolejne szczepienie mamy 6w1 na poczatku pazdziernika, jeszcze chcemy zaszczepic na ospe wietrzna I pneumokoki, bo chce Tosie dac do zlobka na wiosne. Czyli 1000 pojdzie na szczepienia w najblizszym czasie jak nic… :/

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a co ty robisz w tej nowej pracy na nocnych zmianach? bo się chyba w końcu nie pochwaliłaś co to za robota?
Cytat:
Siedze sobie w korporacji i nadzoruje alarmy wysylane przez serwery z calego swiata J

Toska gada coraz wiecej, ale nie pelnymi zdaniami jeszcze. Ja poprosze takie dziecko, co mowi w wieku 1,5 roku. Widzialam takie na placu zabaw i widzialam jaka mamusia byla dumna J tez chce :P

Zabki ida naszej paskudzie – piatki. Tez sie stala neijadkiem przez to. Nic to, najwyzej schudnie...
Stary 2011-09-08, 06:05   #2972
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Dziewczyny a jak Wy się czujecie na takich zebranich w szkole. No bo trochę to śmieszne jak dorośli ludzię znowu siadają w tych ławkach, a wtch młodszych klasach to nie wiem czy sie da wcisnąć na te małe krzesełka. I znowu jakaś nauczycielka coś tam do Was mówi. To mimo wszystko musi być śmiszne

-
jak jest zebranie dla rodziców tych młodszych klasa to jest prowadzone w innych klasach z normalnymi ławkami

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A idźcie Wy - mój tylko mama i mama i koniec jego repertuaru. Jakie zdania???????? Oszalałyście? On za 2 dni kończy 1,5 roku i mam nadzieję, że za następne tyle będzie gadał Ale ja tam się nie przejmuję - jakoś ze mną się dogaduje i mnie to wystarcza.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

u nas mniej więcej to samo
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja też miałam krupnik

Dla mnie zebrania rodziców to strata czasu. Byłam w zastępstwie na niejednym

No to może ssać
czemu?? wiele istotnych informacji nie da się w inny sposób przekazać rodzicomja się staram krotko i zwięźle
Cytat:

a weź tu to narysuj , ja czytałam wczoraj dzieciom (kl.1) bajkę o panu twardowskim i sie pytały co o jest dusza- i ciężko to wytłumaczyć było-starałam się, ale i tak nie skumały-mówiły- "ja wiem co to jest: ciało/anioł itp."

Ale hitem ostatnich dni jest "tatuś" i "to tatuś"-jak słyszy że po nas schodzi jak ze spacerku wracamy i jak pokazuje jakąś jego rzecz (często jej wychodzi "tatu...ś"-tak sobie o tym "s" przypomina ), i od dziś "mamusia"(wczoraj było jeszcze "mamuś"-to takie słodkie . I tak mnie nawołuje "mamusia odź"

i zaś mi się wszystko nie zacytowało-idę patrzeć co jeszcze chciała napisać

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ty wiesz co ja o tym myślę-biedne, biedne, bo tak wybrałaś . Taką podjęliście decyzję-wasze prawo

fajne te sanki . A niewygodna była ta rączka? czy wam nie potrzebna? pytam, bo u mnie to nie głupie by było-choć w samym centrum mieszkam, często jest nieodśnieżone i taka rączka by nie od rzeczy była
---
a ja zapomniałam wam napisać, że w końcu poszłam do pracy w tej świetlicy-sodomia i gomoria tam jest, co tu ukrywać , mam często "przyjemność" siedzieć z dwoma zerówkami i je "ogarniać", one nic nie kumają co się do nich mówi-trochę ich dziś przemusztrowałam i jest lepiej . Dobrze że to tylko miesiąc i tylko pół etatu, bo, mówię wam, taka robota w świetlicy to jak w kopalni.....
[ana, chodzę codziennie, na ok.3h w "godzinach szczytu")
ty to masz fajnie z tą pracą dostałaś już na stałe umowę??

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ehh jak zwykle a miało być tak pięknie he he

super pani ,.

6w1 i jeśli robiłaś to pneumo

też mam sporo i są super .

Darusia - wszystkiego najlepszego zdrówka , żeby plecy wiecej nie bolały i super lekkiego porodu

A ja tam nie wierzę w 1.5 roczne dziecko mówiące całymi zdaniami . Ale może mało w życiu widziałam
zresztą nie ma się co martwić gadaniem , bo dzieciaki i tak wszystko w baniaczkach kodują i jak już zaczną mówić to zobaczycie ile z tego co do nich mówiłyście pamiętają SZymek ma taki zasób słów że czasem jestem w szoku ( niestety ✂✂✂✂a mać ) też zapamiętał jak tato kiedyś pojechał jakiemuś kierowcy przez okno . No ale cóż każdemu się czasem wymsknie . OBy tego pani w przedszkolu nie zaprezentował .
trzeba uważać bo powtarza po nas strasznie wszystko a zaczął mówić grubo po 2 urodzinach , za to fizycznie zawsze wyprzedzał i wyprzedza równieśników .

Ola gada po swojemu ale mozna się z nią sporo dogadać na zasadzie tak i nie . tylko tezeba jej prosto zadać pytanie , typu pić jeść , czy jej coś podać , czy ma kupe itp . tak to mówi mało , choć jedzenie ma opanowane : zupa dać , mniam mniam dać . wycie pod szafką gdzie są ciastka też opanowane do perfekcji
ja też nie wierzę....chłopcy dodatkowo później zaczynają mówić podobno i z trudem im to idzie, za to rozwój intelektualny i fizyczny o wiele szybciej - u nas się to sprawdziło

Cytat:
NINKA Anowa we własnej osobie

i mój komentarz-jak ona do ciebi podobna (ten sam uśmiech) i jaka DOROSŁA i w oczach mały łobuz

[ana ,sorki za poślizg. Mi sie wydaje, że ci te fotki nie wchodzą, bo za duże są-ja je zmniejszyłam, bo inaczej mi tez nie wchodziły]
fajna ninka
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
tak wygląda mój urwis teraz... dobranoc
ooo jakie słodki loczki
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Tosia prawie zawsze ma po szczepionce. I tak jak pielegniarka mowila, ze max 38,5 bedzie tak ona 40,1 miala max. po tatusiu – on tez jak juz goraczkuje to wysoko, zeby zabawnie bylo…

niby ma trwac 3 dni – u nas bylo w sumie 4. Ale zaczelo sie dopiero po tygodniu. A kolejne szczepienie mamy 6w1 na poczatku pazdziernika, jeszcze chcemy zaszczepic na ospe wietrzna I pneumokoki, bo chce Tosie dac do zlobka na wiosne. Czyli 1000 pojdzie na szczepienia w najblizszym czasie jak nic… :/

Siedze sobie w korporacji i nadzoruje alarmy wysylane przez serwery z calego swiata J

Toska gada coraz wiecej, ale nie pelnymi zdaniami jeszcze. Ja poprosze takie dziecko, co mowi w wieku 1,5 roku. Widzialam takie na placu zabaw i widzialam jaka mamusia byla dumna J tez chce :P

Zabki ida naszej paskudzie – piatki. Tez sie stala neijadkiem przez to. Nic to, najwyzej schudnie...
ty to masz nieludzkie godziny pracy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:20   #2973
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jak jest zebranie dla rodziców tych młodszych klasa to jest prowadzone w innych klasach z normalnymi ławkami
jak chodzę do Eryka na zebranie to jest w jego klasie, więc siedzę w tych dość małych, ławkach. Ja się mieszczę, ale jest taka jedna mama pokaźnych amerykańskich rozmiarów, i jej tz tak samo, ale nie narzekają

machaj, ale mała ma fryzurę

Mały dzisiaj znowu tylko raz się obudził. Tak sobie myślę że od 2 dni nie podaję mu tej wit D moze od niej go brzuszek w nocy bolałzawsze przed snem dostawał(przez tydzień)i akurat wtedy były te problemy ze spaniem, i krzyki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:11   #2974
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

fotki mojego akwarium, a razej akwarium Erwinka
Rybkę i żabkę widać, tylko nieco mniej widać glonojada, a on jest największy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rybki 008.jpg (59,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rybki 016.jpg (67,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rybki 021.jpg (66,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rybki 030.jpg (63,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rybki 035.jpg (60,0 KB, 18 załadowań)

Stary 2011-09-08, 08:45   #2975
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - zostań z nami . Kalinka ma super fryzurę I oczywiście Sliczna i Mądra.

Ana-W końcu jakaś dziewczynka bez burzy włosów na glowie Dla mnie to Ninka się jakoś tak bardzo zmieniła albo może to dlatego że jej dawno nie widziałam. Sliczna mała blądyneczka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

"Rodzice przez pierwsze dwa lata uczą dziecko chodzić i mówić, po to, żeby przez następne 16 lat prosić, żeby się wreszcie zamknęło i usiadło na du.pie"

coś w tym jest

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-09-08 o 08:56
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:20   #2976
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
fotki mojego akwarium, a razej akwarium Erwinka
Rybkę i żabkę widać, tylko nieco mniej widać glonojada, a on jest największy
Madzia - widać rybulce. A muszla jest sztuczna? Bo prawdziwa zawapnia wodę, co nie jest dobre dla tej złotej ryby. Akurat dla zbrojnika może być.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:28   #2977
P0P70
Zakorzenienie

Podobają mie ste teguumiaki w Lidlu co dzisiaj są

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_21199.htm

Może podjadę i popatrzę na nie

A w następnym tygodniu mi się podoba to:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21225.htm

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:46   #2978
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

hej dziewczynki
nie mam jak z Wami popisać w pracy mnóstwo roboty a jak tylko uda mi się wejść na wizaż to pochwili net wywala nie wiem czy ta strona coś ma

Machaj Kalinka urocza jest i ma boską fryzurkę.

Ninka rzeczywiście ma takie dorosłe spojrzenie,śliczna ta mądra dziewczynka
i z tym zakładaniem butów Daniel zakłada buty mojego tż który ma rozm. 46 nie musze mówić jak to wygląda wstawię kiedyś foto

Minka dobry tekst
Daniel też śpi ok 1,5 czasami 2 h w dzień ale wydłużyła m u się pora nocnego spanie do ok 21.

Madziwnia ja kupiłam w tamtym roku sanki adbora ze śpiworem są bardzo fajne http://borowkasklep.pl/SANKI_Z_SPIWO...NOZKI-118.html

Co do gadania to Daniel mówi tylko gestami powiedz tak Daniel,powiedz dziękuję Daniel itp
najbardziej mi się podoba jak mówi,że czegoś nie ma,rozkłada rączki,mówi "ma" i później tak śmiesznie cmoknie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:52
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:09   #2979
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ponawiam pytanie dotyczące Karpacza!! Bo zero odzewu Znacie jakieś fajne, sprawdzone kwatery dla rodzin z małymi dziećmi?
ja w karpaczu spałam tylko raz http://www.malachit-spa.pl/ spaliśmy tam dwie nocki było fajnie ale nie rewelacyjnie

Za to w szklarskiej porębie mogę polecić http://www.hotel-diament.pl/ mają super pokoiki w niezłych cenach, kuchnia to ich zdecydowany atut poprostu niebo w gebie mają też pub gdzie można posiedzieć wieczorkiem i napić się piweczka lub innego trunku ten hotelik polecam bardzo oni jeszcze maja domek mysliwski dla 6-8 osob dziewczyny z okolicy może współny weekend w szklarskiej zdobimy

P0P70 obu wam nie jest łatwo 3 dni to znowu nie jest tak źle, ale i tak nie dałabym rady
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja poza mama, tata, baba, dziadzia, niania- mówi niewiele. Są to raczej pojedyncze słowa typu- tam, to, mam, ja (na pytania typu kto tu tak nabałaganił mówi "ja" ) bam, hopa, dada, jaja, dzidzia (dida), ciocia (totia), Iza (ija), a ostatnio wyszło jej cos w stylu "cześć". Poza tym gada po swojemu jak szalona przeważnie typu "tototititutu" itp I jak la mnie mówi wystarczająco
Maciej mówi to samo co Weronika

evitka21 najważniejsze że wieczór się udał mimo zamkniętej knajpy

dziękuję wszystkim za kciuki

machaj Witaj mam nadzieje że wróciłaś na stałę lub przynajmniej częściej będziesz wpadać do nas , brakuje tu Was Kalinka cudna włoski śliczne trzymam kciuki za kąpiel w nowej łazience bez drzwi Mam nadzieje że teściową bedzie wszystko dobrze i nie będzie potrzebowała twojej opieki.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
madzia tak mi się przypomniało coś co kiedyś gdzieś przeczytałam:

"Rodzice przez pierwsze dwa lata uczą dziecko chodzić i mówić, po to, żeby przez następne 16 lat prosić, żeby się wreszcie zamknęło i usiadło na du.pie"

coś w tym jest
dokładnie

Nas chorubsko jeszcze trzyma maciej niby dziś lepiej za to ja kaszle jak gruźlik

Idę resztę nadrobię poźniej bo Maciej mnie wzywa
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:13
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:37   #2980
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry.

Ja od rana sie za sprzatanie porzadne wzielam, tylko jeszcze obiad nasyzkowac zostaje a mala akurat zasypia wiec bedzie spokoj

drcron dobra jestes!!! zapisz Jule na studia..
MASZ NORMALNIE ROZWIJAJĄCE SIE DZIECKO
po jaka cholere ty tak wymyslasz, cudujesz, kombinujesz??
jak ci sie laska zapytala czemu tak malo mowi, to trzeba bylo powiedziec ze mowi duzo wiecej tylko nie przy niej bo jej nie podpasowala widocznie do rozmowy skoro az tak sie tego wstydzisz.
Wymyslasz i tyle....

Ja mysle ze do calkiem pelnych zdan roku nam brakuje na pewno- moze powinnam i ja isc do lekarza?(sorki, moze zlosliwe, ale czasami to sie wlosy na pipce jezą):P o ile sie je ma:P hahahaha

u nas zakladaja nowe balkony , w przyszlym tygodniu na bank przejda juz na nasz blok.

Pop mow co chcesz 3 dni czy nie 3 dni mi by bylo ciezko, pewnie tez dlatego ze nie jestem do takich form zostawiania malej z babcia przyzwyczajona, ja chce wychowac w miare mozliwosci sama z tz mloda , ale tak jak pisze u nas to inna bajka.
No i respect ze tak potraficie...ja wiem ze bym nie umiala.

ja dzisiaj mielone z sosem, ziemniaki i ogorek na obiad- nic meczacego:P

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

no i BARDZO DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:48   #2981
aneczkkaa
Zakorzenienie

Kończe czytanie z farbą na głowie już patrzeć na siebie nie mogłam a fabra (mus) lerzała w szawce już 2 tyg w końcu się doczekała ... strasznie mnie głowa piecze
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-08, 11:54   #2982
blistex
Rozeznanie

Evitka bo zaczynam magisterkę we Wrocku dlatego bede regularnie

Libra a jakie buraki robisz ?
ja mam 3 reklamówki buraków < koło 10 kg > i nie wiem co z nimi zrobić może słoiczki ?! tylko z papryką i octem z oliwą czy z zalewą ?

u nas katar rozkręcony na maxa do tego doszedł kaszelek ale to pewnie ten spływający katarek na razie podaję jej Lipomal < pani w aptece nam dała na przeziębienie dla dzieci 1-3 > oby pomogło w poniedziałek mamy szczepienie na 12.00 a ja cały dzień w pracy muszę być wyjdę tylko ją zaszczepić i z powrotem do pracy
Stary 2011-09-08, 11:56   #2983
sidorcia
Rozeznanie

Kalinka i Ninka śliczne

madzia glonojada widać na 2 zdjęciu, super jest
aneczka może masz uczulenie na tą farbę?

darusia wszystkiego najlepszego, przepraszam za spóźnione życzenia

my dzisiaj na szczepienie na 15 (druga dawka o+ś+r + ospa? dobrze mówię, dwie dawki są?) i na 19 do logopedy.

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:58
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:01   #2984
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
u nas katar rozkręcony na maxa do tego doszedł kaszelek ale to pewnie ten spływający katarek na razie podaję jej Lipomal < pani w aptece nam dała na przeziębienie dla dzieci 1-3 > oby pomogło w poniedziałek mamy szczepienie na 12.00 a ja cały dzień w pracy muszę być wyjdę tylko ją zaszczepić i z powrotem do pracy
może przełóż jej szczepienie jak jest przeziębiona
ja podaje syrop elofen kaszle już mniej ale katar dalej leci
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-08, 12:01   #2985
machaj
Raczkowanie

cieszę się że wam sie podoba moja panna włoski jej pojaśniały od słońca... nie jest miłośniczką kapelusików chustek i innych nakryć głowy...

aneczko- ja też mam nadzieje że z teściową będzie dobrze... ja sobie ponarzekam na nią ale nie życzę jej źle...

libra- to kupujesz o 2 rozmiary większe na zimę... hehe Kala goni Mika z wielkością stopy bo ona teraz ma 23... czemu inne dzieci (zwłaszcza dziewczynki) mają mniejsze stopki a ta moja takie duuze;/

a powiedzcie opłaca się jeszcze kupić jej te Gucie? u nas są jakoś wyjątkowo tanie i chce jej kupić.. a u mnie już tak jesienna pogoda że za tydzień chyba śnieg spadnie! a z reszta nawet jeśli na dworze będzie brzydko to może w nich po domu chodzić musimy skoczyć z małą do sklepu i jej przymierzyć
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:02   #2986
Darusiaaaa
Zakorzenienie

MACHAJ wloski Kalinki sa po prostu PRZECUDNE

jakby wyszla lalunia od fryza dopiero co

CO O TYM MYSLICIE????
Mala spi z nami i mam juz tego dosc , wiec czas na zmiane natychmiastowa !
http://allegro.pl/rozkladana-kanapa-...793356004.html
A.Camus
Stary 2011-09-08, 12:05   #2987
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

gdzie ty pracujesz że o tej godzinie siedzisz na kompie?

Cytat:
Podobają mie ste teguumiaki w Lidlu co dzisiaj są

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_21199.htm

Może podjadę i popatrzę na nie

A w następnym tygodniu mi się podoba to:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21225.htm
ja kupiłam rano te kalosze, ledwo Zosi na nogi wchodzą. Ale jak wyjełam te ocieplacze to nawet luz ma
chciałam jeszcze płaszczyk przeciwdeszczowy wziać ale najmniejsze na 110 były;/

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
nie mam jak z Wami popisać w pracy mnóstwo roboty a jak tylko uda mi się wejść na wizaż to pochwili net wywala nie wiem czy ta strona coś ma

Machaj Kalinka urocza jest i ma boską fryzurkę.

Ninka rzeczywiście ma takie dorosłe spojrzenie,śliczna ta mądra dziewczynka
i z tym zakładaniem butów Daniel zakłada buty mojego tż który ma rozm. 46 nie musze mówić jak to wygląda wstawię kiedyś foto

Minka dobry tekst
Daniel też śpi ok 1,5 czasami 2 h w dzień ale wydłużyła m u się pora nocnego spanie do ok 21.

Madziwnia ja kupiłam w tamtym roku sanki adbora ze śpiworem są bardzo fajne http://borowkasklep.pl/SANKI_Z_SPIWO...NOZKI-118.html

Co do gadania to Daniel mówi tylko gestami powiedz tak Daniel,powiedz dziękuję Daniel itp
najbardziej mi się podoba jak mówi,że czegoś nie ma,rozkłada rączki,mówi "ma" i później tak śmiesznie cmoknie
identyczne mamy sanki tylko czerwony spiworek są super

Cytat:
Evitka bo zaczynam magisterkę we Wrocku dlatego bede regularnie

Libra a jakie buraki robisz ?
ja mam 3 reklamówki buraków < koło 10 kg > i nie wiem co z nimi zrobić może słoiczki ?! tylko z papryką i octem z oliwą czy z zalewą ?

ja też zawsze daje lipomal jak ma katar i przeziębiona jest. Nawet jak była malutka to też dostawała. Można nawet malutkim dzieciom to dawać mimo żejest napisane że od roku.

Ninka i Kalinka- śliczne dziewczynki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:14   #2988
agnieszka09
Wtajemniczenie

POP Oliwka sliczna dziewczynka i wloski pieknie odrastaja alez ona ma cos w tych oczyskach

BAOBABKU Kubus

MACHAJ K alinka ma swietne wlosy jakie loki...

ANAKAZAR Ninka sliczniutkai widze,ze tak samo ma wysokie czolo jak Karinka

PL MADZIA duze macie akwarium i fajnie zrobione...a to na srodku to jest muszla

ostatnie dni mam strasznie aktywne...caly czas mam pelne rece roboty.od rana do wieczora. pare dni temu montowalismy szafe,ukladanie ciuchow,robilam pokoik dla synka,juz przygotowalam kolyske,torbe spakowalam juz do szpitala
zasypiam jak niemowlak

wczoraj bylam u poloznej i kazala wlasnie spakowac torbe.jak zobaczyla jak ganiam za Karinka to az jej oczy wyszly

ANIAP dziekuje...zaraz pedze do klubu i spisuje nr do Ciebie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:26   #2989
blistex
Rozeznanie

https://mamotoja.pl/maluch_karmienie...1.html?print=1
cos dla niejadków a bardziej ich mam
Stary 2011-09-08, 12:37   #2990
agnieszka09
Wtajemniczenie

... i juz jutro 35 tydzien zaczynamy
szybko nam zlecialo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0792.jpg (21,8 KB, 47 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:40   #2991
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
MACHAJ wloski Kalinki sa po prostu PRZECUDNE

jakby wyszla lalunia od fryza dopiero co

CO O TYM MYSLICIE????
Mala spi z nami i mam juz tego dosc , wiec czas na zmiane natychmiastowa !
http://allegro.pl/rozkladana-kanapa-...793356004.html
już kiedyś rozmawiałyśmy o kanapach ja bym na tym dziecka spać nie położyła szkoda plecków z wyglądu może i ładne (choć mnie się nie podobają), brak miejsca na pościel, no i zdrowe to raczej nie jest
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
POP Oliwka sliczna dziewczynka i wloski pieknie odrastaja alez ona ma cos w tych oczyskach

BAOBABKU Kubus

MACHAJ K alinka ma swietne wlosy jakie loki...

ANAKAZAR Ninka sliczniutkai widze,ze tak samo ma wysokie czolo jak Karinka

PL MADZIA duze macie akwarium i fajnie zrobione...a to na srodku to jest muszla

ostatnie dni mam strasznie aktywne...caly czas mam pelne rece roboty.od rana do wieczora. pare dni temu montowalismy szafe,ukladanie ciuchow,robilam pokoik dla synka,juz przygotowalam kolyske,torbe spakowalam juz do szpitala
zasypiam jak niemowlak

wczoraj bylam u poloznej i kazala wlasnie spakowac torbe.jak zobaczyla jak ganiam za Karinka to az jej oczy wyszly

ANIAP dziekuje...zaraz pedze do klubu i spisuje nr do Ciebie
jejuuuu już torba??? matko jak to zleciało jak ja ci zazdroszczę

U mnie leje - jesień się zaczyna, piękna, złota, ciepła....ehhh
Gardło mnie nawala strasznie, wczoraj za dużo się ugadałam do tego piłam lodowatą colę i efekt już mam Ale za to jaki lachooon się ze mnie robi jak ja już pięknie w ciuszki wchodzę prawie 10 kg już schudłam a cycki nadal F

Stary 2011-09-08, 12:49   #2992
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao ale tez nie mam 5 czy 6 stow zeby kupic super cos wypasnego, a cena tez gra role bo jeszcze czeka wyprawka dla malucha.
Teraz mloda spi z nami tez nie na jakims super wypasionym materacu, tylko na normalnej rozkladanej rogowce.
A.Camus
Stary 2011-09-08, 12:52   #2993
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
... i juz jutro 35 tydzien zaczynamy
szybko nam zlecialo
świetnie wyglądasz ale ten czas leci
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-08, 12:57   #2994
blistex
Rozeznanie

zdjęcia naszych dziewczynek przecudne

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Aga ale masz boski brzusio wyglądasz przeslicznie a czas szybko zleciał

Darusia a myslałaś może o tych łóżkach dla dzieci z materacem one się rozkłada a na dzień możesz zwinąć do szafy schować jak dla mnie to wygodniejsze niż rozkładana kanapa
wiem sama po sobie teraz u mamy śpię na zwykłej wersalce mega drogiej ale cholernie nie wygodnej i właśnie dla Juli do mamy zakupiłam takie łóżko ze śpiworkiem by choć ona miała wygodnie
zaraz jak znajdę linka to Ci pokażę o jakie mi chodzi
Stary 2011-09-08, 13:03   #2995
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia mi sie ten link nie otworzył

Agnieszka ty masz jak ten brzuch doklejony, na buzi się nic nie zmieniłaś. Ja to jakoś spuchnięta jak ogr chodziłam
A na środku akwrium to muszelka, taka spora. Akwarium niewielkie bo chyba jedno z najmniejszych, niecałe 30l ma, chyba 27-28.

Mój tz miał dzisiaj iść na lotnisko postrzelać, i tak pięknie pada, że nie wyjdzie . A mnie to cieszy bo ja w deszczu mogę pobiegaćA muszę trenować, bo 17 biegnę 5,5 km. Marzy mi się pojechać na ten maraton do Warszawy,ale to pewnie w przyszłym roku najszybciej

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

widzę że na all awaria, to temu tego linku nie mogę otworzyć

Stary 2011-09-08, 13:03   #2996
blistex
Rozeznanie

http://www.rajskidomek.com.pl/Matera...ICZKI-550.html

http://www.rajskidomek.com.pl/Matera...Y_3w1-315.html
Stary 2011-09-08, 13:05   #2997
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Bao ale tez nie mam 5 czy 6 stow zeby kupic super cos wypasnego, a cena tez gra role bo jeszcze czeka wyprawka dla malucha.
Teraz mloda spi z nami tez nie na jakims super wypasionym materacu, tylko na normalnej rozkladanej rogowce.
a może w ikea coś?? są fajne łóżeczka drewniane też i z innych firm, popatrz na allegro - ceny są różne, a do tego dokupić można zdrowy materacyk za ok 100 zł. Wiem, że liczy się każdy grosz, ale może lepiej dozbierać i kupić coś, co nie będzie pleckom szkodziło...to bardzo ważne, od spania, mogą się różne schorzenia u dziecka pojawić zrobisz jak uważasz, prosiłaś o opinię - moją już znasz

Stary 2011-09-08, 13:05   #2998
blistex
Rozeznanie

Plmadzia o jakim maratonie mówisz ? i gdzie teraz biegniesz ? fajnie tak biegać ja przy Julce nie mogę mimo, że mamy ten wózek do biegania jak zaczynam biegać ona się boi i ze strachu sinieje na buzi więc puki nie podrośnie i nie zacznie biegać albo jeździć na rowerku szybciej to o bieganiu mogę tylko marzyć
Stary 2011-09-08, 13:21   #2999
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Plmadzia o jakim maratonie mówisz ? i gdzie teraz biegniesz ? fajnie tak biegać ja przy Julce nie mogę mimo, że mamy ten wózek do biegania jak zaczynam biegać ona się boi i ze strachu sinieje na buzi więc puki nie podrośnie i nie zacznie biegać albo jeździć na rowerku szybciej to o bieganiu mogę tylko marzyć
a ja nie lubię biegać wszystkie ćwiczenia fit tylko nie bieganie,ostatnio bylam w parku z Danielkiem i podbiegł do mnie chłopak czy mam chusteczkę bo mu krew z nosa poszła,dałam mu a on pobiegł dalej,zastanawiałam się po co mu to

Agnieszka ale zleciało,zwolnij kobieto-powinnaś nogami do góry leżeć a nie meble ustawiać bardzo ładny brzusio

Darusia mi tez się link nie otwiera.

Dajcie PoP spokój sama ma wyrzuty i jest z tym ciężko,że dziecko w domu zostawia a Wy jej dokładacie-"ja bym tak nie zrobiła","ja bym tak nie mogła"itd wszystko zależy od sytuacji i punktu siedzenia
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:31   #3000
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja właśnie nie mam takiego wózka specjalnego , a z tym moim to mogę takie łatwiejsze trasy .
Teraz będe biegła w biegu przełajowym, to też bez małego, mam nadzieję że tz coś nie wykombinujehttp://www.4run.pl/ii-pilski-bieg-pr...art=2011-09-17

A maraton teraz za 2 tyg http://www.maratonwarszawski.com/
Takie moje marzenie

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Tylkooliwka ja też tak kiedyś myślałam o bieganiu, że niby po co, takie bez celu. Ale jak zaczynasz biegać najczęściej po to żeby schudnąć :P tak ja ja. Ale jak teraz kondycje jakąś nabrałam, to naprawde super uczucie że np w zeszłym tygodniu biegłam jakiś odcinek z jednym przystaniem, teraz już za jednym razem przebiegam, i tak człowiek uczy sie słuchać swojego ciała. Często słyszałam że podczas biegania człowiek czuje się wolny, i wydawało mi się to głupie. a jednak do samochodu czy motoru potrzebne paliwo, że jesteś uwiązana, rower tez nie jest niezawodny, i nie można wszędzie wjechać, a jak biegasz to gdzie masz ochotę, i ile masz czasuTo jest taki sposób na życie wielu osób.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości