Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 11:07   #1141
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Kurcze dzis pierwszy raz bez Tzta od 2 miesiecy... rano pojechal na interview czyli 3 h nie ma go a jak wroci idzie do jakies pracy jednodniowej i wroci mysle tak o 1-2 w nocy no moze wczesniej.... Ten lobuz mnie wykonczy hehe ale musze sie przyzywczajac, bo przeciez Tz nie zostanie w domu z nami:P
kurcze masz dobrze
my całymi dniami bez Tzta.Rano do szkoły do pracy,przyjedzie zje obiad i na trenig.W wakacje jak ma wolne od szkoły to zawsze jakieś obozy sportowe po 2 tyg..

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:08   #1142
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

właśnie wróciłyśmy z ostatniego w tym roku szczepienia i Nadia zachowywała się bardzo dzielnie, pierwszy raz rozpłakała się dopiero podczas szczepienia ale zaraz przestała płakać zawsze zaczynała histeryzować już u pediatry a teraz spokój i cisza
moja perełka waży aktualnie 6460 i od ostatniego razu przybrała zaledwie ok 360 gr więc lecimy na minimum, pediatra powiedziała że najwyższy czas wprowadzać inne jedzenie bo Nadia potrzebuje bardziej kalorycznego jedzenia

kurcze Nadia nadal śpi po tym szczepieniu, jak dla mnie to trochę dziwne bo ostatnio ma góra godzinne drzemki a śpi już dwie godziny
Jaka grzeczna Nadusia , ale masz w domu kruszynke a kiedy ostatni raz wazylas i ile lekarz powiedzial, ze dziecko powinno minimalnie przybrac??

Mysle, ze spanie 2 h po szczepionce to norma mi lekarz powiedzial, ze dziecko moze byc bardziej spiace przez kolejne dni.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:09   #1143
Montii
Zakorzenienie

wanilko ale masz kruszynkę, drobna dziewczynka z Naduni na którym jest centylu?
i mój mało spi a po szczepieniu spał ...4h i zasnął już o 19.00

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:10   #1144
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
kurcze masz dobrze
my całymi dniami bez Tzta.Rano do szkoły do pracy,przyjedzie zje obiad i na trenig.W wakacje jak ma wolne od szkoły to zawsze jakieś obozy sportowe po 2 tyg..
nie wiem czy tak dobrze:P bo jednak Tz bez pracy hehe, ale jestesmy zadowoleni, bo przynajmniej spedzil troche czasu z Lenka i widzial jak rosnie itp... mysle, ze sie za tym steskni jak pojdzie spowrotem do pracy.

Stary 2011-09-08, 11:11   #1145
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Siedze i czekam,aż się Lilka na karmienie obudzi,zeby nakarmić i położyc się ze spokojem.Nie wiedziałm co ze sobą zrobic i wymyśliłam...

Napisałam "skargę" do pobliskiej Galerii,gdzie ostatnio byłam z Lilką i okazało się,że w pokoju matki z dzieckiem nie ma drugiej,zaraz po przewijaku ważnej rzeczy-krzesła do karmienia!Zmuszona byłam karmić w toalecie,na kibelku,gdzie gasło świato bo nikt nie wchodził i siedziałyśmy po ciemku.Po jakims czasie weszła jakaś pani(chyba strasza tak mi się wydawało)i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie" A ja Lilkę na cycka znów nakierowała i powstrzymałam sie od śmiechu,choć cięzko było.Odszkodowanie za straty moralne mi się należą!

Ciekawe czy sie odezwą

padłam!!
ale znam ten ból, u mnie też ubogo z krzesełkami, no gdzie ja mam małego nakarmić? przewijak lux, nawet pieluszki...

[LEFT]
Stary 2011-09-08, 11:15   #1146
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry

my już z Niunią od 6 na nogach...tzn. ja bo Młoda obudziła się dopiero w przychodni...nawe nie otwarła oczu jaką ją rano ubierałam
a byłyśmy na USG główki i na szczęście wszystko jest ok. czyli przyczyna asymetrii i wzmożonego napięcia jest gdzie indziej...wg. mnie to po prostu mały leń

ale tak czy inaczej to zwariuję z tym moim dzieciem wysypka nie zeszła, wiec po południu maszerujemy do pediatry...a apetyt też nie wrócił...tzn. Mała rano zjadła 50 ml kaszki ...ale butli nie chciała chwycić...zresztą zauważyłam, że lepiej jej się je lyżeczką...ch yba się pochlastam jak Kali znudziła się butla. W nocy cycka jadła o 23.30. potem o 3, 4,50 i dopiero o 8.40 kaszkę...od ej chwili nic nie chce- ja już kuwa nie wiem - poddaję się!!! nie wiem co mam zrobić...boję się, żeby Mała nie przestała przybierać bo pewnie wyślą nas do szpitala. Aż mi się płakać z tego wszystkiego chce

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:16   #1147
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny !
Ale jestem szczęśliwa, mam nowy plan na uczelnię
i czwartki i piątki wolne
studiuję sobie tylko pon-środa i to od 8,30 do 15
a patrząc na układ wykłady-ćwiczenia to czasem od 13 do 15
[ raz na 3-4 tygodnie do 18 ]

tyle czasu będę z Fabiankiem !
Super w tym czasie Fabianek bedzie z kim??

Chyba ide obudzic Lenke, bo nie ma szans zeby sie wyrobic z 5 karmieniami w dzien jesli sie nie obudiz do 11.30 a zjadla dopiero raz

Stary 2011-09-08, 11:21   #1148
n.ik.a
Zadomowienie

wanilko moja Kalinka też drobna dziewczynka. We wtorek jak byłyśmy u lekarza to Mała ważyła 6400 g i wg. miarki w przychodni ma 60 cm...tylko zasanawiam się czemu ubranka 62 są na nią za Małe i nosi 68

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-09-08, 11:25   #1149
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
wiesz, że ja też pije zieloną litrami a wcześniej 2 szklanki na dzień to był max. też mam piersi mniejsze no ale małym b takim jak przed ciążą miałam to nie są no i nie są tak wypełnione jak wcześniej, raczej takie flaki zostały.
a w ogóle to Mateusz nie chce piersi ostatnio, a żeby z prawej zjadł to już cud musi się stać. na pierś rzuca się tylko rano a w ciągu dnia cycuś jest beee. no i z piersi na leżąco tylko chce mi jeść, książę kurczę
jak robi się chłodniej to robię sobie w garnku takim litrowym, coby co chwilkę nie gotować wody, zaparzam 2-3 torebki i mam na dłużej
ostatnio skończyła mi się malinowa i piłam z miętą i właśnie przeczytałam gdzieś, że mięta może hamować laktację

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
moje dziecko przekręca się w łóżeczku o 180stopni wciąż i próbuje spać :0 ja dałam plamy wydawało mi się że dziś środa i zapomniałam zrobić pranie a dziś w nocy wyjeżdżamy do babci... jedno juz się suszy zobaczymy jak nie to suszarka i żelazko pójdą w ruch

powiem wam że poczytałam o tym nocniku i znalazłam na mamazone.pl

Przede wszystkim nie wolno sadzać na nocnik dziecka, które jeszcze niepewnie siedzi i chwieje się przy sadzaniu. Przyzwyczajanie do nocnika dziecka 4- czy 6-miesięcznego jest nie tylko pozbawione sensu, ale może mu wręcz zaszkodzić. Nie znaczy to, że nie da się nauczyć tak małego dziecka korzystania z nocnika. Jest to możliwe, ale po pierwsze - może powodować wady postawy, a po drugie - mięśnie zwieracza i wypieracza rozwijają się stopniowo i dzieci sadzane na nocnik zbyt wcześnie mogą zacząć używać innych mięśni do kontroli oddawania moczu. To z kolei w znacznie starszym, dorosłym wieku może powodować bóle kręgosłupa i nieprawidłowości w trzymaniu moczu

a tego to nie wiedziałam... tzn w sumie tu im chodzi o dziecko 4-6miesięczne a chyba nikt nie sadza dziecka wtym wieku...
oj to musisz szybko dogonić ten jeden dzień

a o tych mięśniach to nie wiedziałam - ciekawe. Póki co nie będę sadzała na nocnik Lenki, tylko obawiam się co babcia zrobi jak pójdę do pracy

Cytat:
hehe

Super, ze u was nocka ok, bo u nas srednia...spala od20.50 obudzila sie tak okolo 3 na soczek a pozniej o 7.20 i juz byla gotowa na przywitanie dnia... cos u nas jakies petardy strzelaja:/

Ok 9 byla padnieta, ale za nic nie chciala zasnac... padla o 10. Ostatnio dopiero zasypia jak juz na ostatkach sil jest i spi tylko 2 razyw dzien... chyba, ze jedziemy samochodem.

Mysle, ze mozecie przestac trzymac kciuki tak okolo 11... tak czy siak jakos srednio wierze ze ta praca bedzie ok a jeszcze mniej, ze ja dostanie, ale fajnie by bylo miec niespodzianke.

Syf w domu jak nie wiem, ale za chwilke zamiote podlogi... bo juz ciezko sie chodzi po tych okruszkach ehhe. W kuchni wycieram, co chwilke a tu kazdy se kanapke robi i nie przeciera(tz nie )

taki już wiek, że dzieci na 2 spania w ciągu dnia się ustawiają - dobrze jeśli są one dłuższe, a nie po 30 min jak u nas

ale Ty niedowiarek jesteś - musi być przecież dobrze - wcześniej czy później!!!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

łooo matko, powodzenia w pisaniu, ja to już taka stara jestem, że studia to ledwo co pamiętam

niezła waga
ja ze studiów to najlepiej pamiętam imprezy w akademiku
dziękujemy za oklaski

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
Szymelka a jak tam tapicerka u Ciebie po praniu?

jutro wyjeżdżamy w góry a ja dziś taka nieogarnięta jestem, a tu pranie, pakowanie, planowanie
energio przyjdź
już pisałam wyżej, że ok

ale Ci dobrze z tymi górami - my mieliśmy dziś być już nad morzem, ale przez pracę mojego męża nie wyszło - a znajomi już są na miejscu
Stary 2011-09-08, 11:27   #1150
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
na naszym wątku same cuda są
oj tak bo u mnie też cud się zdarzył
jeszcze na początku czerwca w ubiegłym roku byłam u lekarza i usłyszałam, że nie ma szans w tym miesiącu na ciążę
a na koniec miesiąca już w ciąży byłam

oczywiście lekarza zmieniłam

na szczęście natura jest mądrzejsza od lekarzy

Cytat:
Cześć dziewczyny
nockę miałam okropną Oli budził się co chwilę to na smoka to się przewrócił na brzuch i ryk to się po prostu kręcił głośno... co 10minut pobudkę miałam dosłownie... i teraz postanowił wstać o 6.35 także dziś się wyspałam nie ma co
ale wszystko przeżyję dam radę (tak sobie tłumaczę )
i tak będzie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
he he a w szczególności ze te męskie żebro posiada facet o imieniu Adam

Cytat:
powiem wam że poczytałam o tym nocniku i znalazłam na mamazone.pl

Przede wszystkim nie wolno sadzać na nocnik dziecka, które jeszcze niepewnie siedzi i chwieje się przy sadzaniu. Przyzwyczajanie do nocnika dziecka 4- czy 6-miesięcznego jest nie tylko pozbawione sensu, ale może mu wręcz zaszkodzić. Nie znaczy to, że nie da się nauczyć tak małego dziecka korzystania z nocnika. Jest to możliwe, ale po pierwsze - może powodować wady postawy, a po drugie - mięśnie zwieracza i wypieracza rozwijają się stopniowo i dzieci sadzane na nocnik zbyt wcześnie mogą zacząć używać innych mięśni do kontroli oddawania moczu. To z kolei w znacznie starszym, dorosłym wieku może powodować bóle kręgosłupa i nieprawidłowości w trzymaniu moczu

a tego to nie wiedziałam... tzn w sumie tu im chodzi o dziecko 4-6miesięczne a chyba nikt nie sadza dziecka wtym wieku...
bardzo fajny portal
czytałam jak byłam w ciąży i teraz też zerkam od czasu do czasu

ale tego nie czytałam i nie wiedziałam

ja swoja sadzam ale u siebie na kolanach czy biodrze i na trochę
samej raczej nie bo jeszcze nie trzyma pionu przy siedzeniu i pochyla się mocno do przodu, tym bardziej że tam są...stopy

Cytat:
Witajcie mamusie
Dziś nocka o 100 razy lkepsza niż ostatnie, więc wyspana i w dobrym humorze jestem pomimo niesprzyjającej pogody

Lenka leży na podłodze i ćwiczy głos robiąc przy tym śmieszne miny i degustując dłonie
syn w szkole, mąż w pracy, a mama z kawą na wizażu

ojej, to niedobrze, że takie masz przejścia z tym wózkiem - u nas odpukać wszystko bez zarzutu działa.
Wyprałam wczoraj obicie i materacyk z gondoli i jest ok. Na początku tą gąbkę namoczyłam i w rękach prałam, a potem wrzuciłam do pralki na odwirowanie, bo to ciężkie było po wsiąknięciu wody, po wyjęciu gąbka trochę pozwijana była, ale szybko ją na miejsce przywróciłam i jest w porządku wszystko.
dobrze się dzień zaczyna

gąbka czyli ten materacyk masz na myśli?
ja tego nie będę prać bo kładę na to pieluszkę więc się nie zabrudziło
tylko to obicie co jest po bokach potrzebuję oprać

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
przyszło nam dzisiaj kółko, nówka sztuka, a mówili, że używane mogą dać w końcu pójdziemy dziś na spacer jak pogoda pozwoli
super

Cytat:
Super, ze u was nocka ok, bo u nas srednia...spala od20.50 obudzila sie tak okolo 3 na soczek a pozniej o 7.20 i juz byla gotowa na przywitanie dnia... cos u nas jakies petardy strzelaja:/

Ok 9 byla padnieta, ale za nic nie chciala zasnac... padla o 10. Ostatnio dopiero zasypia jak juz na ostatkach sil jest i spi tylko 2 razyw dzien... chyba, ze jedziemy samochodem.
ale ona rozrywkowa dziewczyna, widać że szkoda jej czasu na sen czy jedzenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja też nie lubię pisać jak ktos patrzy, mój mąż czasem luka, ale szybko się odwracam, jakbym jakieś tajemnice tu miała

co za serwis, upomniałaś się o pompkę? Ja na swój wózek nie narzekam, ogólnie jestem bardzo zadowolona, tylko te dętki wiecznie do wymiany jakbym niewiadomo gdzie jeździła

jak już się wybierzesz na te warsztaty chustowe to napisz co i jak a w jakim wiązaniu nosisz?
ja to swojemu zabroniłam sprawdzać co piszę na forum

jeszcze się nie upomniałam ale nie omieszkam tego zrobić
bo po powrocie z wakacji wózek jeszcze raz oddam do serwisu
albo będzie działał bez zarzutu albo niech mi zwrócą pieniądze

a co do wiązań to na razie nosiłam Łucję w kieszonce (jak była mała)
a teraz na biodrze w siodełku
ale wypatrzyłam jeszcze siodełko w X i następnym razem to wiązanie spróbuję..hmm...nie spróbuję bo doczytałam, że to dla dzieci siedzących samodzielnie

Cytat:
właśnie wróciłyśmy z ostatniego w tym roku szczepienia i Nadia zachowywała się bardzo dzielnie, pierwszy raz rozpłakała się dopiero podczas szczepienia ale zaraz przestała płakać zawsze zaczynała histeryzować już u pediatry a teraz spokój i cisza
moja perełka waży aktualnie 6460 i od ostatniego razu przybrała zaledwie ok 360 gr więc lecimy na minimum, pediatra powiedziała że najwyższy czas wprowadzać inne jedzenie bo Nadia potrzebuje bardziej kalorycznego jedzenia

zielone kupki wg lekarki to nie od kaszki bo nietolerancja glutenu objawiałaby się biegunką a Nadia robi jedną dwie kupy dziennie
super
ładna waga ale kruszynka z Naduni

Cytat:
I zapomniałam się pochwalić-dziś Lilusia kończy 5 miesięcy
najserdeczniejsze życzenia

to my też się pochwalimy
dokładnie 6 miesięcy temu moja kochana Łucja przyszła na świat
8 marca 2011 o 11:25

Wanilko a ze spaniem po szczepieniu to raczej normalne, dziecko może być bardziej senne

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:50
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:30   #1151
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Super w tym czasie Fabianek bedzie z kim??
z TŻ zawsze z nim zostaje

[LEFT]
Stary 2011-09-08, 11:47   #1152
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny !

tyle czasu będę z Fabiankiem ! już się tak martwiłam
super że tak fajnie wyszło

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry

my już z Niunią od 6 na nogach...tzn. ja bo Młoda obudziła się dopiero w przychodni...nawe nie otwarła oczu jaką ją rano ubierałam
a byłyśmy na USG główki i na szczęście wszystko jest ok. czyli przyczyna asymetrii i wzmożonego napięcia jest gdzie indziej...wg. mnie to po prostu mały leń

ale tak czy inaczej to zwariuję z tym moim dzieciem wysypka nie zeszła, wiec po południu maszerujemy do pediatry...a apetyt też nie wrócił...tzn. Mała rano zjadła 50 ml kaszki ...ale butli nie chciała chwycić...zresztą zauważyłam, że lepiej jej się je lyżeczką...ch yba się pochlastam jak Kali znudziła się butla. W nocy cycka jadła o 23.30. potem o 3, 4,50 i dopiero o 8.40 kaszkę...od ej chwili nic nie chce- ja już kuwa nie wiem - poddaję się!!! nie wiem co mam zrobić...boję się, żeby Mała nie przestała przybierać bo pewnie wyślą nas do szpitala. Aż mi się płakać z tego wszystkiego chce
dobrze, że badanie ok
nie martw się na zapas
idź do lekarza i zobaczysz co Ci powie
wydaje mi się, że jak coś jej dolega to może nie mieć apetytu
trzymam żeby wszystko wróciło do normy

Cytat:
już pisałam wyżej, że ok

ale Ci dobrze z tymi górami - my mieliśmy dziś być już nad morzem, ale przez pracę mojego męża nie wyszło - a znajomi już są na miejscu
wiem, już doczytałam
a z gór ogromnie się cieszę, bo już mocno za nimi tęsknię
jeździmy co najmniej 2 razy w roku, w lecie i w zimie
ale ze względu na ciążę 2 wyjazdy nas ominęły
trzeba sobie teraz odbić

nie smuć się
następnym razem się uda

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:01   #1153
ada32
Wtajemniczenie

kwartalinka gratuluję i buziaki wielkie dla pół rocznej pociechy

coralady za pięc miesiecy niuni i buziaki
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:01   #1154
Natka3008
Rozeznanie

Witam u nas nocka z jedną pobudką o 5 a później spanko do 9

Anastazja wciąż ma zatkany nosek a temperatura utrzymuje się w granicach 37 stopni

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:08   #1155
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje i buziaczki

Cytat:
kurczę moja córka spała dużo,dziś ma 4 lata i potrafi spać 2-3 godz w dzień.Mały ładnie sypiał a teraz 3 razy po ok 30-50min.
za to śpi od ok 20 do rana do 7.W dzień niech robi co chce ,ale w nocy ma spać
dzisiaj dał mi pierwszy raz taki popis,że myślałąmże mi głowa odpadnie.Od 8.30 do 10 wył,darł się... Spał na reku przy cycu ja go do łóżeczka a on od nowa... Gryzł mi cyca strasznie.Dałam mu czopka i śpi już godz
ojej, może to na zęby

mój syn jak był mały też tak sypiał, w wieku 4- 5 lat spał po 3,4 godziny, a ta mała gwiazda jakoś szybko się regeneruje - po tatusiu chyba to ma

Cytat:
Witajcie kochane

NAdia padła wczoraj po 19 ale obudziła się ok 21 coś tam pogadała i poszła spać dalej ale musiałam przy niej siedzieć bo inaczej ryk :/ potem miałyśmy pobudkę ok 23 (karmienie) ,1 (płacz), 2.50 (karmienie ) i 7.30 karmienie przed szczepieniem

zielone kupki wg lekarki to nie od kaszki bo nietolerancja glutenu objawiałaby się biegunką a Nadia robi jedną dwie kupy dziennie

szymelka[/B] ja też już mam piersi jak przed ciążą ale to pewnie dlatego że waże też mniej jak wcześniej, u mnie z laktacją nie ma problemu

kurcze Nadia nadal śpi po tym szczepieniu, jak dla mnie to trochę dziwne bo ostatnio ma góra godzinne drzemki a śpi już dwie godziny
To nieciekawą nockę miałyście dziś - może teraz właśnie Nadia odsypia ją??
za odwagę na szczepieniu, no i dobrze, że Twoje obawy związane z nietolerancją się nie potwierdziły!

A ja mniej nie ważę - wręcz przeciwnie mam na sobie 3 kg więcej

Cytat:

Kurcze dzis pierwszy raz bez Tzta od 2 miesiecy... rano pojechal na interview czyli 3 h nie ma go a jak wroci idzie do jakies pracy jednodniowej i wroci mysle tak o 1-2 w nocy no moze wczesniej.... Ten lobuz mnie wykonczy hehe ale musze sie przyzywczajac, bo przeciez Tz nie zostanie w domu z nami
Oj sama nie jesteś przecież jak większość z nas - tz jest w większości dni, a teraz jeszcze siostra...

no i co wiadomo już coś???

Cytat:
Dziewczyny !

[/COLOR]szymelka gdybyś Ty widziała mój biust, piersi już mam małe, biustonosze sprzed ciąży ale mleczko jest, mimo iż piersi są miekkie, nie nabrzmiałe laktacja się unormowała już nie ma biustu Pameli ha ha
[/B]
piękny masz plan - tyle czasu dla Fabianka - super!!!
no mleczko jest, bo jak sprawdzam to leci, no ale z odejściem tej Pameli jakoś trudno się oswoić

Cytat:

super, że po usg wszystko w porządku - moja też jest leniucha, więc wiem o czym piszesz - też się zamartwiałam czytając o innych dzieciach...
no i u nas też butla jest beeeee - najlepiej jest łyżeczką - nawet picie
nie poddawaj się - będzie dobrze, zobaczysz!!!

Cytat:
oj tak bo u mnie też cud się zdarzył
jeszcze na początku czerwca w ubiegłym roku byłam u lekarza i usłyszałam, że nie ma szans w tym miesiącu na ciążę
a na koniec miesiąca już w ciąży byłam

oczywiście lekarza zmieniłam

na szczęście natura jest mądrzejsza od lekarzy

gąbka czyli ten materacyk masz na myśli?
ja tego nie będę prać bo kładę na to pieluszkę więc się nie zabrudziło
tylko to obicie co jest po bokach potrzebuję oprać

jeszcze się nie upomniałam ale nie omieszkam tego zrobić
bo po powrocie z wakacji wózek jeszcze raz oddam do serwisu
albo będzie działał bez zarzutu albo niech mi zwrócą pieniądze

ale wypatrzyłam jeszcze siodełko w X i następnym razem to wiązanie spróbuję..hmm...nie spróbuję bo doczytałam, że to dla dzieci siedzących samodzielnie

to my też się pochwalimy
gratulacje dla Łucji

ja dokładnie w swoje 35 urodziny dowiedziałam się o ciąży, a lekarza zmieniłam kilka miesięcy wcześniej

tak, ten materacyk - ja wyprałam bo pomimo przykrywania jednak był w użyciu i postanowiłam go odświeżyć, zanim zapakuję do schowania

a wózek przecież masz na gwarancji, to niech w końcu porządnie Ci go zrobią, a jak nie to wystąp o zwrot pieniążków

ja Lenkę chcę wiązać na biodrze, ale jakoś nie umiem się dobrze zamotać - masz może jakiegoś linka do takiego wiązania??
Stary 2011-09-08, 12:08   #1156
ada32
Wtajemniczenie

montii fajnie ze tak wyszło i z małym będziesz wiecej niż myślałaś
Stary 2011-09-08, 12:13   #1157
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
wiem, już doczytałam
a z gór ogromnie się cieszę, bo już mocno za nimi tęsknię
jeździmy co najmniej 2 razy w roku, w lecie i w zimie
ale ze względu na ciążę 2 wyjazdy nas ominęły
trzeba sobie teraz odbić

nie smuć się
następnym razem się uda
Ja też kocham góry - przeszłam prawie całe polskie Tatry, no a nad morze to zawsze w trzy rodziny jeździmy na długi weekend Bożego Ciała - w tym roku w naszych 3 rodzinach pojawiły się maluchy, więc w czerwcu nie byliśmy i chcieliśmy teraz nadrobić. Chciałam Lenkę zabrać w miejsce skąd prawdopodobnie ją przywiozłam w brzuchu
Stary 2011-09-08, 12:28   #1158
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Siedze i czekam,aż się Lilka na karmienie obudzi,zeby nakarmić i położyc się ze spokojem.Nie wiedziałm co ze sobą zrobic i wymyśliłam...

Napisałam "skargę" do pobliskiej Galerii,gdzie ostatnio byłam z Lilką i okazało się,że w pokoju matki z dzieckiem nie ma drugiej,zaraz po przewijaku ważnej rzeczy-krzesła do karmienia!Zmuszona byłam karmić w toalecie,na kibelku,gdzie gasło świato bo nikt nie wchodził i siedziałyśmy po ciemku.Po jakims czasie weszła jakaś pani(chyba strasza tak mi się wydawało)i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie" A ja Lilkę na cycka znów nakierowała i powstrzymałam sie od śmiechu,choć cięzko było.Odszkodowanie za straty moralne mi się należą!

Ciekawe czy sie odezwą
To, ale miałaś karmienie z przygodami

Cytat:
Gratulacje dla Lilusi

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Gratulacje dla Łucji, a swoją drogą śliczne imię

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Lecę upichcić jakiś obiadek póki Anastazja śpi - baj

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-09-08, 12:44   #1159
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam za opisy z toalety w Ch Nie chciałam przyprawic Cie o niestrawność
nic się nie stało byłam tak głodna, że zjadłam mimo tych opisów
wielkie gratulacje dla Lilki z okazji 5 miesięcy

Cytat:
kurczę moja córka spała dużo,dziś ma 4 lata i potrafi spać 2-3 godz w dzień.Mały ładnie sypiał a teraz 3 razy po ok 30-50min.
za to śpi od ok 20 do rana do 7.W dzień niech robi co chce ,ale w nocy ma spać
dzisiaj dał mi pierwszy raz taki popis,że myślałąmże mi głowa odpadnie.Od 8.30 do 10 wył,darł się... Spał na reku przy cycu ja go do łóżeczka a on od nowa... Gryzł mi cyca strasznie.Dałam mu czopka i śpi już godz
o kurcze, ciekawe czemu tak

Cytat:

super, że Nadia była taka dzielna na szczepieniu no i że lekarka nie potwierdziła nietolerancji glutenu a w jakim okresie przybrała te 360g?
a spaniem się nie martw, często po szczepieniu dzieciaki są bardziej senne, mój tak zawsze ma

Cytat:
Dziewczyny !

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

szymelka gdybyś Ty widziała mój biust, piersi już mam małe, biustonosze sprzed ciąży ale mleczko jest, mimo iż piersi są miekkie, nie nabrzmiałe laktacja się unormowała już nie ma biustu Pameli ha ha
super, że ktoś ułożył plan pod Ciebie domyślam się jak się cieszysz, że bedziesz mogła tyle czasu z Fabiankiem być
ja też już nie mam wielkiego biustu, praktycznie wrócił do poprzedniej wielkości i nie robi się nabrzmiały nawet po kilku ładnych godzinach w nocy kiedy nie karmię no ale mleko jest, więc tylko mi przykro, że znów mam małe piersi

Cytat:
dzień dobry

super, że usg główki wyszło prawidłowo też mam nadzieję, że masz po prostu małego leniuszka
daj znac po wizycie u pediatry co powiedział na temat tego słabego apetytu

Cytat:

to my też się pochwalimy
ja póki co tylko w kieszonce nosiłam, chciałam spróbować 2x albo na biodrze właśnie, ale jakoś tak mi schodzi

nasze gratulacje dla Łucji dla półroczniaka

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:45   #1160
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
no i co wiadomo już coś???
Praca ok jako head chef ale od marca :P Zachwyceni CV blabla bla ale na zime zamykaja hotel:P

lobuz po 4 h zjadl tylko 60ml mleka i z 3 lyzki spzinaku i 3 gruszki... super

Stary 2011-09-08, 12:54   #1161
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Praca ok jako head chef ale od marca :P Zachwyceni CV blabla bla ale na zime zamykaja hotel:P

lobuz po 4 h zjadl tylko 60ml mleka i z 3 lyzki spzinaku i 3 gruszki... super
czyli nie za fajnie dla Was jak od marca dopiero???
zawsze może ją trzymać, a teraz szukać dalej

ale miksa Lence zrobiłaś
Stary 2011-09-08, 12:54   #1162
trzyrazyi
Zadomowienie

ada32 rzadziej zagladam na forum od powrotu fakt.... postaram sie poprawic
Stary 2011-09-08, 12:56   #1163
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie za fajnie dla Was jak od marca dopiero???
zawsze może ją trzymać, a teraz szukać dalej

ale miksa Lence zrobiłaś
Nom trzeba szukac dalej;P

Lena nie chciala mleka, wiec sprobowalam z obiadkiem, ale nie chciala wiec dalam gruszke i tez nie chciala wiec juz nic nie daje i mam nadzieje, ze tak za godiznke zglodnije

Chyba ide sie ubrac i spadam na wies:P

Stary 2011-09-08, 12:59   #1164
szymelka
Rozeznanie

my też idziemy pospacerować, bo słoneczko się pokazuje
Stary 2011-09-08, 13:17   #1165
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Witam u nas nocka z jedną pobudką o 5 a później spanko do 9

Anastazja wciąż ma zatkany nosek a temperatura utrzymuje się w granicach 37 stopni
mój tez ma katar ,dajesz coś jej??

Tymo nadal daje czadu.spał godzinę i zowu beczy.dobrze,ze chociaz butli popił.cały czas na rekach,teraz śpi i juz 4 razy chciałam go odłożyć a on beeeczyyy
no przecież go nie zostawię,jestem
zeby deszcz nie padał to bym na podwórko poszła

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:22   #1166
szymelka
Rozeznanie

no i kicha - już poszłam... zaczęło padać
Stary 2011-09-08, 13:26   #1167
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula moja tak właśnie się zachowywała jak jej szedł ząb i miała temperaturę...może zajrzyj Tymkowi do buzi

wiecie co mamy mały sukces...Kala zjadła z butli 80 ml mojego mleka...obeszło się bez łyżeczki ale musieliśmy się z mężem nieźle nagimnastykować

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-09-08, 13:33   #1168
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ada32 rzadziej zagladam na forum od powrotu fakt.... postaram sie poprawic
ooo... ale zawsze cos tam zaglądasz he he... no wracaj.. wracaj już i napisz co słychac u Was

Cytat:
Nom trzeba szukac dalej;P

Lena nie chciala mleka, wiec sprobowalam z obiadkiem, ale nie chciala wiec dalam gruszke i tez nie chciala wiec juz nic nie daje i mam nadzieje, ze tak za godiznke zglodnije

Chyba ide sie ubrac i spadam na wies:P
uuu...tajka nie w humorze praca znajdzie się napewno... głowa do góry kochana ... zawsze sie możesz pocieszyc, że tz będzie spędzac jeszcze z wami całe dnie i noce

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
kampasiula moja tak właśnie się zachowywała jak jej szedł ząb i miała temperaturę...może zajrzyj Tymkowi do buzi

wiecie co mamy mały sukces...Kala zjadła z butli 80 ml mojego mleka...obeszło się bez łyżeczki ale musieliśmy się z mężem nieźle nagimnastykować
brawo dla Małej gimnastyka rodziców się opłacała
Stary 2011-09-08, 13:35   #1169
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
mój tez ma katar ,dajesz coś jej??

Tymo nadal daje czadu.spał godzinę i zowu beczy.dobrze,ze chociaz butli popił.cały czas na rekach,teraz śpi i juz 4 razy chciałam go odłożyć a on beeeczyyy
no przecież go nie zostawię,jestem
zeby deszcz nie padał to bym na podwórko poszła
Ja podaję Anasatazji Nasivin soft

U nas pogoda do szaro buro i pada

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-09-08, 13:38   #1170
trzyrazyi
Zadomowienie

ada32 u nas oki pogoda tylko do d...

juz po urlopie mala zniosla super podroz ....a tak sie balam ze nie da rady bo jakby nie bylo prawie 2 tysiace kilometrow w jedna strone :P ale bylo super!!!! rodzice szczesliwi bo to ich pierwsza wnuczka...takze wedrowala z rak do rak az zal bylo wracac......jedyny minus urlopu to te CENY!!!! przerazaja

szkoda ze zarobki nie rosna poporcjonalnie do cen

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:40
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości