|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() my całymi dniami bez T zta.Rano do szkoły do pracy,przyjedzie zje obiad i na trenig.W wakacje jak ma wolne od szkoły to zawsze jakieś obozy sportowe po 2 tyg..
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale masz w domu kruszynke a kiedy ostatni raz wazylas i ile lekarz powiedzial, ze dziecko powinno minimalnie przybrac??Mysle, ze spanie 2 h po szczepionce to norma mi lekarz powiedzial, ze dziecko moze byc bardziej spiace przez kolejne dni.
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
wanilko ale masz kruszynkę, drobna dziewczynka z Naduni na którym jest centylu?
![]() i mój mało spi a po szczepieniu spał ...4h i zasnął już o 19.00
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy tak dobrze:P bo jednak Tz bez pracy hehe, ale jestesmy zadowoleni, bo przynajmniej spedzil troche czasu z Lenka i widzial jak rosnie itp... mysle, ze sie za tym steskni jak pojdzie spowrotem do pracy.
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam!! ale znam ten ból, u mnie też ubogo z krzesełkami, no gdzie ja mam małego nakarmić? przewijak lux, nawet pieluszki...
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
my już z Niunią od 6 na nogach...tzn. ja bo Młoda obudziła się dopiero w przychodni...nawe nie otwarła oczu jaką ją rano ubierałam ![]() a byłyśmy na USG główki i na szczęście wszystko jest ok. czyli przyczyna asymetrii i wzmożonego napięcia jest gdzie indziej...wg. mnie to po prostu mały leń ![]() ale tak czy inaczej to zwariuję z tym moim dzieciem ![]()
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym czasie Fabianek bedzie z kim ??Chyba ide obudzic Lenke, bo nie ma szans zeby sie wyrobic z 5 karmieniami w dzien jesli sie nie obudiz do 11.30 a zjadla dopiero raz
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
wanilko moja Kalinka też drobna dziewczynka. We wtorek jak byłyśmy u lekarza to Mała ważyła 6400 g i wg. miarki w przychodni ma 60 cm...tylko zasanawiam się czemu ubranka 62 są na nią za Małe i nosi 68
|
|
#1149 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio skończyła mi się malinowa i piłam z miętą i właśnie przeczytałam gdzieś, że mięta może hamować laktację ![]() Cytat:
![]() a o tych mięśniach to nie wiedziałam - ciekawe. Póki co nie będę sadzała na nocnik Lenki, tylko obawiam się co babcia zrobi jak pójdę do pracy ![]() Cytat:
taki już wiek, że dzieci na 2 spania w ciągu dnia się ustawiają - dobrze jeśli są one dłuższe, a nie po 30 min jak u nas ![]() ale Ty niedowiarek jesteś - musi być przecież dobrze - wcześniej czy później!!! Cytat:
![]() ![]() dziękujemy za oklaski Cytat:
![]() ale Ci dobrze z tymi górami - my mieliśmy dziś być już nad morzem, ale przez pracę mojego męża nie wyszło - a znajomi już są na miejscu
|
|
#1150 | |||||||
|
Raczkowanie
|
oj tak bo u mnie też cud się zdarzył
![]() jeszcze na początku czerwca w ubiegłym roku byłam u lekarza i usłyszałam, że nie ma szans w tym miesiącu na ciążę a na koniec miesiąca już w ciąży byłam ![]() oczywiście lekarza zmieniłam ![]() na szczęście natura jest mądrzejsza od lekarzy Cytat:
![]() Cytat:
czytałam jak byłam w ciąży i teraz też zerkam od czasu do czasu ale tego nie czytałam i nie wiedziałam ja swoja sadzam ale u siebie na kolanach czy biodrze i na trochę samej raczej nie bo jeszcze nie trzyma pionu przy siedzeniu i pochyla się mocno do przodu, tym bardziej że tam są...stopy ![]() Cytat:
![]() gąbka czyli ten materacyk masz na myśli? ja tego nie będę prać bo kładę na to pieluszkę więc się nie zabrudziło tylko to obicie co jest po bokach potrzebuję oprać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze się nie upomniałam ale nie omieszkam tego zrobić bo po powrocie z wakacji wózek jeszcze raz oddam do serwisu albo będzie działał bez zarzutu albo niech mi zwrócą pieniądze ![]() a co do wiązań to na razie nosiłam Łucję w kieszonce (jak była mała) a teraz na biodrze w siodełku ale wypatrzyłam jeszcze siodełko w X i następnym razem to wiązanie spróbuję..hmm...nie spróbuję bo doczytałam, że to dla dzieci siedzących samodzielnie ![]() Cytat:
![]() ładna waga ale kruszynka z Naduni ![]() najserdeczniejsze życzenia to my też się pochwalimy ![]() dokładnie 6 miesięcy temu moja kochana Łucja przyszła na świat 8 marca 2011 o 11:25 Wanilko a ze spaniem po szczepieniu to raczej normalne, dziecko może być bardziej senne
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-08 o 11:50 |
|||||||
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1152 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się na zapas idź do lekarza i zobaczysz co Ci powie wydaje mi się, że jak coś jej dolega to może nie mieć apetytu trzymam żeby wszystko wróciło do normyCytat:
a z gór ogromnie się cieszę, bo już mocno za nimi tęsknię jeździmy co najmniej 2 razy w roku, w lecie i w zimie ale ze względu na ciążę 2 wyjazdy nas ominęły trzeba sobie teraz odbić nie smuć się następnym razem się uda
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
kwartalinka gratuluję i buziaki wielkie dla pół rocznej pociechy
![]() coralady za pięc miesiecy niuni i buziaki ![]() |
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
![]() Witam u nas nocka z jedną pobudką o 5 a później spanko do 9 ![]() Anastazja wciąż ma zatkany nosek a temperatura utrzymuje się w granicach 37 stopni
|
|
#1155 | ||||||
|
Rozeznanie
|
gratulacje i buziaczki
Cytat:
![]() mój syn jak był mały też tak sypiał, w wieku 4- 5 lat spał po 3,4 godziny, a ta mała gwiazda jakoś szybko się regeneruje - po tatusiu chyba to ma ![]() Cytat:
za odwagę na szczepieniu , no i dobrze, że Twoje obawy związane z nietolerancją się nie potwierdziły!A ja mniej nie ważę - wręcz przeciwnie mam na sobie 3 kg więcej ![]() Cytat:
no i co wiadomo już coś??? Cytat:
no mleczko jest, bo jak sprawdzam to leci, no ale z odejściem tej Pameli jakoś trudno się oswoić ![]() Cytat:
no i u nas też butla jest beeeee - najlepiej jest łyżeczką - nawet picie nie poddawaj się - będzie dobrze, zobaczysz!!! Cytat:
ja dokładnie w swoje 35 urodziny dowiedziałam się o ciąży, a lekarza zmieniłam kilka miesięcy wcześniej ![]() tak, ten materacyk - ja wyprałam bo pomimo przykrywania jednak był w użyciu i postanowiłam go odświeżyć, zanim zapakuję do schowania a wózek przecież masz na gwarancji, to niech w końcu porządnie Ci go zrobią, a jak nie to wystąp o zwrot pieniążków ja Lenkę chcę wiązać na biodrze, ale jakoś nie umiem się dobrze zamotać - masz może jakiegoś linka do takiego wiązania??
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
montii fajnie ze tak wyszło i z małym będziesz wiecej niż myślałaś
|
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, więc w czerwcu nie byliśmy i chcieliśmy teraz nadrobić. Chciałam Lenkę zabrać w miejsce skąd prawdopodobnie ją przywiozłam w brzuchu
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Lilusi---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Gratulacje dla Łucji, a swoją drogą śliczne imię![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Lecę upichcić jakiś obiadek póki Anastazja śpi - baj
|
|
|
#1159 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam tak głodna, że zjadłam mimo tych opisówwielkie gratulacje dla Lilki z okazji 5 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i że lekarka nie potwierdziła nietolerancji glutenu a spaniem się nie martw, często po szczepieniu dzieciaki są bardziej senne, mój tak zawsze ma Cytat:
domyślam się jak się cieszysz, że bedziesz mogła tyle czasu z Fabiankiem być ![]() ja też już nie mam wielkiego biustu, praktycznie wrócił do poprzedniej wielkości i nie robi się nabrzmiały nawet po kilku ładnych godzinach w nocy kiedy nie karmię no ale mleko jest, więc tylko mi przykro, że znów mam małe piersi ![]() Cytat:
![]() daj znac po wizycie u pediatry co powiedział na temat tego słabego apetytu Cytat:
![]() nasze gratulacje dla Łucji dla półroczniaka
|
||||||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Praca ok jako head chef ale od marca :P
Zachwyceni CV blabla bla ale na zime zamykaja hotel:P![]() lobuz po 4 h zjadl tylko 60ml mleka i z 3 lyzki spzinaku i 3 gruszki... super
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze może ją trzymać, a teraz szukać dalej ![]() ale miksa Lence zrobiłaś
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
ada32 rzadziej zagladam na forum od powrotu fakt.... postaram sie poprawic
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena nie chciala mleka, wiec sprobowalam z obiadkiem, ale nie chciala wiec dalam gruszke i tez nie chciala wiec juz nic nie daje i mam nadzieje, ze tak za godiznke zglodnije ![]() Chyba ide sie ubrac i spadam na wies:P
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
my też idziemy pospacerować, bo słoneczko się pokazuje
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymo nadal daje czadu.spał godzinę i zowu beczy.dobrze,ze chociaz butli popił.cały czas na rekach,teraz śpi i juz 4 razy chciałam go odłożyć a on beeeczyyy no przecież go nie zostawię,jestem ![]() zeby deszcz nie padał to bym na podwórko poszła
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
no i kicha - już poszłam... zaczęło padać
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
kampasiula moja tak właśnie się zachowywała jak jej szedł ząb i miała temperaturę...może zajrzyj Tymkowi do buzi
![]() wiecie co mamy mały sukces...Kala zjadła z butli 80 ml mojego mleka...obeszło się bez łyżeczki ale musieliśmy się z mężem nieźle nagimnastykować
|
|
#1168 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... no wracaj.. wracaj już i napisz co słychac u Was![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() brawo dla Małej gimnastyka rodziców się opłacała
|
|||
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas pogoda do
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
ada32 u nas oki pogoda tylko do d...
juz po urlopie mala zniosla super podroz ....a tak sie balam ze nie da rady bo jakby nie bylo prawie 2 tysiace kilometrow w jedna strone :P ale bylo super!!!! rodzice szczesliwi bo to ich pierwsza wnuczka...takze wedrowala z rak do rak az zal bylo wracac......jedyny minus urlopu to te CENY!!!! przerazaja ![]() ![]() ![]() szkoda ze zarobki nie rosna poporcjonalnie do cen
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-09-08 o 13:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

zawsze zaczynała histeryzować już u pediatry a teraz spokój i cisza 
)i przy załatwianiu potrzeby fizjologicznej dwa razy pozbyła się tak głośno gazów,że się Lilka od cycka oderwała ze strachem-tak jej ten hałas w karmieniu przeszkodził.Pomiędzy jedną serią bąków a drugą powiedziała tylko "No ładnie"

w tym czasie Fabianek bedzie z kim

łooo matko, powodzenia w pisaniu, ja to już taka stara jestem, że studia to ledwo co pamiętam

żeby wszystko wróciło do normy