|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Wegetariańskie U /po ED, okres jest, waga naturalna, nie chudnę na tym/
Śniadanie: 1.5 szklanki mleka 2%, garść płatków kukurydzianych i garść kangusów; banan; baton musli; kakao z mlekiem 2% 2 Śniadanie /szkoła/: bułka z masłem, almette i warzywami; jabłko 3 śniadanie /szkoła/: serek wiejski, banan (nie byłam głodna) Obiad: ravioli wegetariańskie z tofu w sosie pomidorowym i z warzywami Kolacja: 2 jajka na miękko, duża bułka na pół z masłem + pomidor z cebulą W ciągu dnia soki, herbata zielona i woda truskawkowa. Ujdzie? |
|
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka (4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów żytnich) + 2 łychy homo + nektarynka + 4 suszone morele II. Kanapka (2 x chleb razowy, cienki plasterek goudy, plaster pomidora, rzodkiewki) + jabłko III. Jogurt naturalny IV. Jabłko V. Omlet ze szpinakiem i porem + pomidorki koktajlowe + kilka łyżek surówki z czerwonej kapusty rower (10 min rozgrzewki, 20 min interwałów, 15 min powolnej jazdy) VI. Kromka razowca z naturalnym serkiem do smarowania + 2 łyżki homo + 2 rzodkiewki VII. 120 g twarogu półtłustego + pomidor + 2 łyżki homo II, III i IV jadłam w szkole, obiad dopiero o 16:30 niestety. Nie za dużo tego wszystkiego?
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R na jutro:
Śniadanie: owsianka na półtłustym mleku z 4 łyżkami płatków, starta połówką jabłka, garścią bakalii i miodem, jeżeli nie będzie wystarczająco słodkie. W pracy: 3 plastry swieżego ananasa i jogurt pitny. W pracy II: sałatka z kilku kosteczek serka typu włoski, 3 plastry wędzonego łososia, pomidor, ogórek, oliwa z oliwek i ocet jabłkowy. Obiad w domu: 2 lub 3 "pałki" kurczaka pieczone w woreczku, tylko z przyprawami, do tego sałata, pomidor z oliwą z oliwek i ocet balsamiczny. Kolacja: wieśniak zwykły z wkrojonym pomidorem i cebulką. Zielona herbata i woda
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze Utrzymanie
Śniadanie: 2 naleśniki pełnoziarniste z nutellą/masłem orzechowym; nektarynka II śniadanie: grahamka z masłem, szynką konserwową, pomidorem, pieprzem i szczypiorkiem Przekąska: jabłko III śniadanie: grahamka z masłem, szynką konserwową, ogórkiem, pieprzem i szczypiorkiem Obiad: makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i warzywami po chińsku Kolacja: omlet pełnoziarnisty z szynką konserwową, warzywami, żółtym serem i ketchupem Do picia: prawie 2l wody, pokrzywa, herbata czarna i malinowa Wysiłek fizyczny: 1,5h treningu siatkarskiego, energiczny marsz do i ze szkoły
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze uuu
i. pół sporego drożdżowego rogala z masłem, serem żółtym, konfiturą z czarnej porzeczki kawa z mlekiem, banan ii. na mieście lód w różku o smaku malagi z sosem czekoladowym, piwo z sokiem imbirowym iii. kawa z mlekiem, sernik proteinowy iv. miseczka zupy warzywnej z ziemniakami i porcją mięska z indyka;; talerz sałatki jarzynowej takiej klasycznej ;-) v. serek wiejski z otrębami, kilka cienkich wafli ryżowych o smaku kokosa bardzo proszę o wgląd
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
Zacznę od tego,żę jestem na UTRZYMANIU,do tej pory wszystko było ok,utrzymywałam wage nawet na nieco skromnym jadlospisie.Ostatnio tzn tak przez ok2 tyg przybyło mi 1,5 kg....zastanawiam sie czym to jest spowodowane.Ostatnio mialam wesele kuzynki,poprawiny poprawin ciagly sie caly tydzien,zjechało sie dużo rodziny itd,nie jadlam wiecej,wrecz przeciwnie nawet ilosciowo co do posiłków mniej,ale za to były % tzn tak przez tydzień prawie codziennie zero % i slodyczy.Jak uważacie czy ten wzrost wagi może byc tym spowodowany???PROOSZĘ o odpowiedz A to moje dzisiejsze U Śniadanie: 4lyżki płatkow owsianych(górskich) zalanych szklanka mleka 2 %,kawai4 herbatniki szkolne 2Śniadanie:kromka chleba wieloziarnistego z serkiem białym z ziołami,pomidor,papryka,j abłko,kawa Obiad:Warzywa na patelnie półpaczki(plasterki ziemniaków,kukurydza,papr yka,fasola,brokuły)2 grube plasterki szynki,kubek maślanki. Podwieczorek:jogurt naturalny ze słonecznikiem Kolacja:jajko,2kromki chleba 7 ziaren z szynka konesrwowa i serem żółtym. dzis 150 tzw,,superbrzuszków'' I jak??? wrócę do swojej wagi??? z góry dziekuje za ocenkę i opinie Edytowane przez starss23 Czas edycji: 2011-09-07 o 10:50 |
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie.
Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatów owsianych, 2 łyżki otrębów żytnich, szklanka mleka, jabłko, plaster arbuza) + łycha słonecznika. 50 minut steppera. Obiad; pół opakowana warzyw na patelnię( około 370 gram); zupa ogórkowa Podwieczorek; zimny koktajl( maślanka naturalna, dwie brzoskwinie, plaster arbuza, cynamon) Kolacja: grahamka; obie połowy z domową pastą jajeczną, 4 plasterki szynki. Po: 2 kruche ciastka pieguski z czekoladą i pestkami dyni. 15 minut twistera. |
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy pozytywna wariatka tu zagląda
, ale chciałabym się pochwalić moim R, wolnym od Dukana i ed . PS. Często podglądam Twojego bloga ![]() śniadanie - omlet z mąki żytniej razowej, dwóch jajek i kakao trening 2 śniadanie - pierś z kuraka, czerwona fasola, cebula, kabaczek obiad - makrela wędzona, biała rzodkiew podwieczorek - migdały, do przegryzania ogórki gruntowe z solą i pomidory malinowe kolacja - twaróg półtłusty z oliwkami
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie- 3 kromki chleba słonecznikowego z sałatką grecką z Lisnera, domowy kompot wiśniowy
II Śniadanie- 2 podwójne tosty z tego samego chleba co na śniadanie (w każdym toście po 2 kostki czekolady deserowej)(przepis z tego bloga http://ciekawesniadanie.blogspot.com...-chocolat.html) miseczka kisielu truskawkowego z cukrem, nektarynka Obiad- talerz ziemniaków z masłem i koperkiem, gulasz z tuńczyka (cała puszka na moją porcję), ogórki ze śmietaną, szklanka soku Caprio Deser - baton 3bit XXL, Oskar cytrynowy, fistaszki Podwieczorek- jogurt naturalny z płatkami owsianymi (4 łyżki), batonikiem nestle fitess pomarańczowym do tego 2 garści orzeszków ziemnych (po wyłuskaniu),spora kiść winogrona białego i druga kiść winogrona granatowego Kolacja- grahamka z masłem i pomidorem, 2 jajka na miękko, duży serek wiejski z miodem i garścią wyłuskanych orzeszków potem wypadnie twarożek z cynamonem (orzechy już mi się skończyły)
|
#2111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jadłospis jak? Lepiej ?
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba uu i. bułka orkiszowa z masłem, szynką z kurczaka, pomidorem i korniszonem 3 łychy sałatki jarzynowej kawa z mlekiem ii. snickers, banan, 2 rogaliki z marcepanem i maliną / to wszystko mocno rozłożone w czasie iii. miseczka makaronu razowego z bazyliowym pesto, tartym parmezanem, natką pietruszki, skrojonym pomidorem i oliwkami iv. 2 kromki /+ mała pięteczka chleba multiziarnistego z masłem, szynką z kurczaka i ketchupemsałatka jarzynowa a do tap madl pewnie wpadnie kilka cienkich wafli ryżowych z kokosem ![]() jak to wygląda ?
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Dam swój ostatni jadłospis. To forum mocno uzależnia i chyba zastosuję odwyk (mimo, że nie postuję to zaglądam tu codziennie) :
Uuuu( waga 42 kg, @ jest naturalny) I. 5 placków owsianych na maślance z bananem; zielona herbata II. kawa z mlekiem, kiść winogrona różowego, kilka ciastek czekoladowych bez cukru III. grahamka z masłem, serem żółtym, papryką i ogórkiem IV. (w szkole) drożdzówka z kruszonka V. ( w domu przed chwilą) ziemniaki z koprem, udko pieczone, surówka z pomidora i papryki; zielona herbata i jeszcze woda samakowa cytrynowa Szkoła od godz. 16 do 20.
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Cały czas próbuję walczyć z chorobą, ale nie mam już sił
Wciąż czuję się pełna. Mam ogromną prośbę, mogłybyście proszę skomentować mój dzisiejszy jadłospis i pomóc mi dodać do niego kalorii tak, bym nie musiała o wiele więcej jeść. Muszę spożywać orzechy itp.? A czy to jest za mało, to co zjadłam? Na przytycie:P Śn:dwie małe kromki z masłem i almette,kilka plastrów pomidora polanych troszkę oliwą z oliwek i łyżeczką słonecznika 2 śń: kromka chleba z masłem Obiad:mała porcja pomidorowej z makaronem, trochę ziemniaków, jajko sadzone, gotowana młoda kapusta Kolacja: ok.150g serka wiejskiego Czy jest tragicznie?
|
|
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
dodam z nudow moje dzisiejsze jadlo
niby r/u I: 3 lyzki platkow orkiszowych ugotowanych na wodzie z twarogiem,lyzeczka slonecznika,garsc rodzynek,miseczka malin i 2 kromi wafli ryzowych wieloziarnistych ze szynka drobiowa II: jajo gotowane na twardo,serek bialy,miseczka borowek,pare pomidorkow koktajlowych,3 wafle ryzowe wieloziarniste ze szynka drobiowa 35 minut biegu jablko III: filet z mintaja w panierce, pol opakowania warzyw na patelnie (marchew,brokuly,ziemnaki ) kakao abs na brzuch mam dzis kiepski dzien,jestem przybita i stad moze brak apetytu i brak ladu i skladu w tym wszystkim
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy skończysz z tym r? ;-)
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za ocenę
) albo co innego to to jem,ale oczywiście w rozsądnych ilościach w każdym razie zasmakowało mi takie jedzenie i jakoś już przy nim zostałam...
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie to pisz u, w końcu po to są te litery ;-)
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może minimalnie jeszcze moje ciało się zmienia,czy waga nie wiem. Nie ważyłam się z rana baaaardzo dawno,jedynie tydzień temu u lekarza,ale to był wieczór, więc wydaje mi się,że waga trochę przekłamana bo byłam i po jedzeniu i po sporej dawce wody wyszło wówczas 49,7 kg. Ale waga wadze nie jest równa.
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Proszę jeszcze raz o poradę
![]() Cześć dziewczyny. Cały czas próbuję walczyć z chorobą, ale nie mam już sił Wciąż czuję się pełna. Mam ogromną prośbę, mogłybyście proszę skomentować mój dzisiejszy jadłospis i pomóc mi dodać do niego kalorii tak, bym nie musiała o wiele więcej jeść. Muszę spożywać orzechy itp.? A czy to jest za mało, to co zjadłam? Na przytycie: P Śn:dwie małe kromki z masłem i almette,kilka plastrów pomidora polanych troszkę oliwą z oliwek i łyżeczką słonecznika 2 śń: kromka chleba z masłem Obiad:mała porcja pomidorowej z makaronem, trochę ziemniaków, jajko sadzone, gotowana młoda kapusta Kolacja: ok.150g serka wiejskiego Czy jest tragicznie? |
|
|
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak masz 170cm to za mało, a jak 160 to ok. ale nie musisz mówić, poza tym nie powinno się w tym wątku. ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza R-ka!
sniadnie- 2 kromki chleba pełnoziarnistego- jedna z jajkiem,plastrem pomidora i ogórkiem, druga- z tuńczykiem z puszki, plastrem pomidora.Kawa z mlekiem 2% Siłownia-30 min bieżni, 20 min platformy wibracyjnej obiad- 2 łyżki białego ryżu, sałatka z sosem czosnkowym-sałata,pomidory,papryka,o górki,kawałki kurczaka z rożna, wrzucone na to prażone na oliwie z miodem pestki dynii i slonecznika podwieczorek-kilka winogronek,spora garsc nasion slonecznika i dynii, 4 ciastka pełnozbożowe Lu go (wieeeem) kolacja- serek wiejski, pocięta na kawałki marchewka i ogórek zielony z jakims dipem ![]() Edytowane przez julink Czas edycji: 2011-09-08 o 18:04 |
|
|
|
#2127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może dopiero zaczynasz ? to nawet nie mozna jeśc duzo, organizm musi sie powoli przyzwuyczajac.... pij soki, najlepiej te 100 %, pij kako, cokolwiek jakies napoje z kaloriami może zjesz trpoche czekolady ? (tak niezdrowa, i co z tego, jak trzeba jakoś powoli tyc, a nie da się) może nutridrink ? |
|
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogłybyście mi powiedzieć czy jem dużo? Nie jestem ani na redukcji, ani nie chce przytyć, tylko po prostu zastanawiam się czy nie powinnam zmniejszyć ilości jedzenia.
Oto mój przykładowy jadłospis z wczoraj: Kromka z szynką i serem na śniadanie. W szkole dwie podwójne kanapki z szynką, serem i pomidorem Pączek Na obiad kotlet schabowy z surówką Kawa słodka i jakieś tam trzy cukierki Parówka z grzankami na kolację |
|
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
R
Wczorajsze jadło: I. Owsianka (4 łyżki płatków + 2 łyżki otrębów) z nektarynką + 2 łyżki homo II. 2 małe jabłka III. Kanapka z 2 kromek razowca + gouda + plaster pomidora IV. Filet z ryby + ogórki konserwowe 30 min ćwiczeń siłowych V. 120 g twarogu półtłustego + 2 pomidory Dzisiejsze: I. Owsianka (4 łyżki płatków + 2 łyżki otrębów) z bananem, 3 suszonymi morelami + 3 łyżki homo II. Kanapka z 2 kromek razowca + ementaler + plaster pomidora III. 2 małe jabłka IV. Kawa mrożona z biedronki (tak, wiem... )V. Ok. 150 g kaszy gryczanej + fasolka szparagowa + 2 łyżki musztardy VI. (będzie) pewnie wieśniak z jakimiś dodatkami, zapewne pomidor/ogórek + migdały Jakieś sugestie/rady? Nie jem mięsa, jak widać zdarza mi się jeść ryby. Obiad mogę jeść niestety dopiero ok. 16:30, dzisiaj wyjątkowo o 15. Z góry dzięki
|
#2130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)orzechy, suszone owoce, domowe ciasta (wiesz co jest w środku, a nie robisz odtłuszczonych, tzn. dajesz tyle cukru i tłuszczu ile trzeba), masło orzechowe... ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
tylko śniadanie bym znacznie zwiększyła.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

zero % i slodyczy.Jak uważacie czy ten wzrost wagi może byc tym spowodowany???

, ale chciałabym się pochwalić moim R, wolnym od Dukana i ed 

Wciąż czuję się pełna. Mam ogromną prośbę, mogłybyście proszę skomentować mój dzisiejszy jadłospis i pomóc mi dodać do niego kalorii tak, bym nie musiała o wiele więcej jeść. Muszę spożywać orzechy itp.? A czy to jest za mało, to co zjadłam? Na przytycie:
)