|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
ja rano byłam niewidzialna
![]() Edzik Cię lubi
|
|
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
ja tez uciekam do spania (na brzuszku
)Dobranoc |
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
ja Cię widze
![]() zumba wycisnęła ze mnie wszystko, ide teraz obejrzeć Szpilki na giewoncie. Ciąża odzwyczaiła mnie spać na brzuchu teraz tylko boczek i to na dodatek lewy ![]() dobranoc
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, ale nie przemawiają dlatego, że kojarzą Ci się z wózkami?
![]() Zoba tutaj - http://www.chicco.com/ w PL po prostu mało wiemy o tej firmie ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Uciekam! :* |
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
xD
No jasne, robię mu mleko, to musi mnie lubić Chociaż po tym ziemniaku może przekalkuluje swoje nastawienie do mnie (przypomniała mi się Sahara i tekst: "Chyba powinniśmy przekalkulować nasz paradygmat decyzyjny )Cytat:
![]() A jednak mnie widać A ja chyba idę spać. Bo Edzik za 3h będzie miał pobudkę pewnie... ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- poziomka, a co Ty ostatnio takie wielkie BUZIAKI nam dajesz?
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
ee tam nie marudz ja Cie lubie
![]() tez byłam niewidzialna ostatnio uwielbiam magde gesler równa babka z niej
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Laseczki niestety jestem odcieta od netu, teraz podlaczylam kompa pod telefon mezulka...
Dzis Flavio konczy 4 miesiace ![]() antropia ale Twoje dziecie wczesnie chodzi spac ![]() anula_81 jak tam szykowania do wyprawy? ![]() Dziewczyny moj synek przekreca sie na brzuszek tylko przez lewy bok czy mam zaczac sie marwtic czy poczekac jeszczez tydzien i moze przez prawy tez sie zacznie przekrecac? Ide Was troszke ponadrabiac
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Flawcia widze, ze kapiecie dzieci w wodzie 40stopni jak ja mam 37 to ola ma za cieplo najlepiej jej pasuje tak 33-34 stopnie bylismy na 2 latkach objedlismy sie tort byl przepyszny ![]() ole dopiero o 21 kladlismy spac bidula zmeczona byla jak nie wiem
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK, 1. Nie iałam teraz kreski 2. Nie, teraz nie kupuję przy pierwszym dziecku kupowałam nawet po 3 co miesiąc, a teraz korzystam z nich, albo net. W tych gazetach tematy co trochę się powtarzają i nic nowego raczej nie wnoszą.
Daisy, gratulacje dla Gabrysi za przewrót, a książki czytać można już od narodzin, pierwszą książką Mai był Kubuś Puchatek, Adaś niestety na dobranoc jeszcze bajek nie słuchał, w ciągu dnia ma okazję, jak czytamy Mai. Spice, gratuluję spadku wagi 24kasia86, tak ja oglądałam namiętnie brzydula jest super ![]() Lolka, dla dzielnego Antonka , u nas też lekarz pyta jak dziecko karmione, wpisuje sobie w kartę, a waga ok, Toni zalicza się do większych dzieciaków, zaraz za gruby czy za chudy![]() Catia88, gratulacje za przewroty i przyrost Kubusia Caffelateo, jaki słodki krasnal ![]() Mary, może na razie odstaw czego nie lubi i spróbuj za jakiś czas. Night25, za odwagę i wagę Śliczny synuś antropia, he he jaki skulony, widocznie taka pozycja najbardziej mu odpowiada k190…, i bardzo dobrze, zabierz mu fajki ![]() Grazin, głosuje codziennie, także jak się przyłożymy to na pewno Sebuś będzie miał szansę. Fajnego masz faceta w domu Gratulacje za przewrotyEve, witaj po przerwie, Maya dorodna dziewczyna ![]() Matall, by lekarstwa pomogły!!! Andziot, ja używałam nivea http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...a-kazda-pogode, jest tłusty, ale dobrze się rozprowadza i hipoalergiczny. Doczytałam, że go nie lubisz. Jeszcze używałam Dermosanu, też się sprawdza: http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-krem-40g.html Princi, za miesięcznicę!!!Ale dziś miałyście produkcje postów, doczytałam, ale przyznaję się, że nie jakoś strasznie dokładnie. My dziś w sumie dzień spędzony w domu, po za małym wypadem do Auchan i przedszkola, ale i tak na wizaż czasu nie starczyło. Miałam gości trochę i na tel wisiałam. Adaś znów robi cyrki przy UU, może to przez to, że nie bierze espumisanu, jutro kupię znów coś na wzdęcia i zobaczymy czy będzie poprawa. Dobranoc |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem niewyspana, zła i w ogóle mega wk... tak więc jeśli ktoś nie chce czytać smętów proszę ominąć mój post, dziękuję ![]() Tymi urządził mi bajeczną nockę. Najpierw obudził się o 22.30 co mu się nigdy nie zdarzyło, był ryk a ja nie wiedziałam o co mu chodzi i ryczałam razem z nim. Trochę pojadł i znów był ryk. W końcu po godzinie usnął miziany po buzi. Jednak coby nie było za słodko, następna pobudka była za jakieś 2-3 godziny i od tej pory miałam wrażenie, że Tymi cały czas się wierci, macha nóżkami, rączkami a ja miziam go po buzi (spaliśmy razem). Ja już nie wiem co mu jest był bardzo niespokojny i cały czas się wiercił W takim przerywanym śnie dotrwaliśmy do 6 i koniec spania Na dodatek wk... się wczoraj na małża i nie odzywam się do niego Czy facetom trzeba wszystko łopatologicznie tłumaczyć Nadrobiłam tylko dwie strony, więc przepraszam. Idę się poryczeć znowu ![]() ps. teraz dziecko szczęśliwe gada sobie do zabawek w leżaczku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-09 o 07:35 |
|
|
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj nie udało mi się wbić w wątek, bo miałam sporo pracy i zajęć;/ Uczciwie jednak przeczytałam wszystko W tą noc Pepe pobił swój rekord Jadł o 19.30 ( bebilon z 2 miarkami kleiku ) i obudził się o 5.28 Ja doiłam już przed 4. Dzisiaj mam znowu sporo zajęć, mam nadzieję, że jednak uda mi się na chwilę zajrzeć ( pewnie już na nowy wątek, bo takie płodne jesteście ).Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#4873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dla pepe Dzień dobry michaś jadl o 23 , 4 , 6 i dalej dosypia. a ja pije kawe. miłego dnia
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania Mnie blizna po CC przestala bolec miesiac po porodzie. Ale ja mam ciecie wzdluz i cieta bylam w ten sposob 4 raz, wiec moze dlatego ta szybko sie wygoilo
asiak1981 za wageprincipessina za 4 miesiace ![]() MoniaK Znowu? Kurcze, biedna Ty jestes z tymi nockami Tymi pewnie tez biedaczek wymeczony, nie?Anulinka za nockeNadia uwielbia spac na brzuchu. Na plecach spi niespokojnie, szybko sie wybudza, machnie raczka i juz oczka otawrte. A na brzuszku nawet na karmienie nocne wybudza sie po cichutku (slysze wtedy jak raczke ciumka )Dzien dobry Nocka znow super Od 22 do 8.10 i 3 pobudkami na UU ![]() Milego dnia Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-09 o 09:00 |
|
|
|
#4875 |
|
Rozeznanie
|
moniak - bidulka Ty i Tymi... Dobrze chociaż że w dzień się ładnie bawi.
Kurczę moje dzieci jakoś nie lubiły na brzusiu spać.. Ja kocham!!! Ja kąpię w 37 stopni. andziot - zeszłej zimy smarowałam też buźkę Kasi emolium krem barierowy ale tylko wtedy jak wychodziły jej takie alergiczne specyficzne rumieńce.
|
#4876 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla FlaviaCytat:
Cytat:
![]() U nas po szczepianiach noc była ok, Maciuś miał pobudki o 2 i o 7 więc super teraz kima a mamusia przy kawie na wizażu
|
|||
|
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
oby był, bo dla mnie jak na razie kiepski... niuńka wczoraj zaraz po położeniu spac zaczęła płakac jakby ją coś bolało, pchała strasznie rączkę do buzi i płakała - nie wiem czy to zęby czy brzuszek ![]() Nie mówiac już o tym, że od kilku dni trzeba ją usypiac milion razy ![]() Obudziła się o 3:55, z uśmiechem na buzi i miną..."ja już jestem wyspana" , dałam UU i usypiałam ją do 5, a potem sama spałam na czuja....łeb mi pęka, a do lekarza zarejestrowałam Aluśkę dopiero na środę ![]() Do niedawna przeważnie w pomiędzy 4-5 szamotała się w łóżeczku, przekładała głowę, popłakiwała a dzisiaj się obudziła....nie wiem co to, jest tak już od jakiegoś czasu, codziennie w tych samych godzinach....ja często budzę się przed nią, bo mnie pobolewa brzuch, może ją też?? Ale zasmęciłam...znikam ![]() MoniaK przytulam
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas znowu super hiper mega wypasiona nocka czyli sen od 20:30 do 7:30 = 11h zjadł i po godzince znowu śpi mój aniołek Princi gratki dla Flavia aaa i mój też jak się przekręca to w lewoMoniak a propos wczorajszej dyskusji... kładziesz go spać na brzuszku? może to mu pomoże, bo wiele dziaciaczków ma wtedy spokojniejszy sen edit: i jestem głupia pi.pa bo modlę się o deszcz, bo umówiłam się z koleżanką, że mam iść do niej do południa, ale jak nie będzie padać. i teraz chcę deszczu, bo mam lenia
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-09-09 o 09:12 |
|
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
MoniaK mocno Cię przytulam ![]() Jak to jest, że my po nieprzespanych nocach śnięte chodizmy, a dzieciaczki pełne wigoru maja siłę na zabawę?? 82anusia ja nie przestanę Cię podziwiać za solidne nadrabianie i sumienne odpisywanie wieczorkiem Jak Majeczka w przedszkolu się odnajduje po wakacjach? Mary a z Hippa to ten krem na buźkę stosujesz u Hani, tak? Anulinka dla Piotrusia za nockę! Myślisz, że to kleik i zagęszczone mleko takie cuda działa?Princi buziaki i grtaki dla Flavcia Ja myślę, że nie ma co się martwić przewracanie tylko na jeden bok.. daj maluszkowi czas i z pewnością z czasem i na drugi boczek się zdecyduje Gusia ale jak to? To znaczy, że cięcie miałaś w pionie, tak? Ale wszystko dobrze i nie było wpływu na twoje wcześniejsze operacje? Night u nas po szczepieniu też okej, nie zauważyłam, żeby wczorajsze kłucia miały wpływ na dzisiejsze spanko.. uff! na szczeście ![]() Mój Misiaś obudził się po 7:00, ale przeleżeliśmy do 8:00 w naszym łóżku, więc nic nie narzekam.. TŻ od rana śpiewa Anteczkowi : "Kulfon, Kulfon co z Ciebie wyrośnie (..) ..dziąseł nie myjesz, kolegów wciąż..." ..bo stwierdził, że musiał zmodyfikować piosenkę, bo Antonuś jeszcze zębów nie ma, to dziwne, żeby mył
|
|
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ten żel polecany przy ząbkowaniu to Dentinox??
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
hej
Lolka piosenka męża super Mój mąż dziś wysnuł teorię że Franek mi marudzi rano a jem nie bo on wie że mnie może bardziej wykorzystywać, że mu dam mleczko, że pogadam, że pobawię się z nim. Więc wcale nie chce leżeć w łóżeczku jak mama lepsze atrakcje zapewnia. Noc ok, zasnął o 19,40 a pierwsza pobudka o 2,30 potem o 6 tej. Teraz podsypia. MoniaK współczuje, może rzeczywiście spróbuj jak zaśnie, na brzuszek go obrócić.
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze jedno pytanko: jaki macie środek przeciwbólowy w zawiesinie dla dziecka?
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
ja go uzywam jakies 23 zl ![]() nocka super ![]() zasnela po 21, pobudka o 4 rano i 0 7.30 ![]() takze sie wyspalam niuia chyba czuje, ze mama jutro z tatusiem balują i daje im się wysypiać ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
ja daje czopek jak jest gorączka wysoka ![]() ale to tylko przy szczepieniu u mnie jak ma 37,5 to nie daje nic, bo mowia, ze dopiero powyzej 38 stopni
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
tak
Smaruję mu tym czasami dziąsła ale nie wiem czy pomaga Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia Dziewczonka, też się biedna umęczyłaś
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka
Przy cesarce wycieli mi te stare blizny (musiei, inaczej nie mogliby zszyc) i teraz mam ladnie gojaca sie blizne w postaci kreseczki ![]() Na szczescie obylo sie bez powiklan. Wiadomo troche strachu bylo, w koncu to kolejna operacja w okolicach brzucha. Wszystko jest teraz git |
|
|
|
#4887 |
|
Rozeznanie
|
u nas najszybciej działa nurofen
|
#4888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
mary masz rację, chico nie jest znane za bardzo u nas, ja jakoś prędzej kupiłabym jakiś apteczny kosmetyk niż z tej firmy
![]() princi dla Flavia, dzieci uczą się najpierw czegoś w jedną stronę a później opanowują w drugą więc myślę, że narazie nie ma co panikować, Zosia dłuuugo robiła przewrót przez prawie ramie, dopiero po jakimś czasie nauczyła się przez leweMoniaK a nie miał za dużo wrażeń w ciągu dnia ? a jak zęby ? anulinka dla Pepe za taaaaki senasiak1981 ja miałam ten krem, fajny jest, ale jak Zosi już te rumieńce wyjdą to niczym nie mogę ich zaleczyć, więc muszę mieć coś barrrdzo ochronnego żeby nie dopuścić do pojawienia się tych "odmrożeń" bo ma wrażliwe policzki ![]() Dziewczonka widzę, że wiele dzieciaczków coraz gorzej śpi ![]() a Ciebie ten woreczek boli cały czas ??? tak - Dentinox p/bólowo - Ibum, Nurofen, Paracetamol itp mamaopt Franio to Ci już elegancko śpi !!!!!! a dajesz mu smoka w nocy ???Nocka u nas elegancka, ale to pewnie zasługa PANA KCIUKA PRAWEGO o 4 się obudziłam bo mnie UU bolały, zachodzę a Gabunia w drugą stronę leży (obrót o 180st), odkryta, na boczku i namiętnie ssąca paluszek karmiłam o 4:45 i spała do 8 gdyby mogła to pewnie ssała by paluchy całą noc !!!!!!!!!! (wiem, że jestem wyrodną matką, ale na noc zakładam jej skarpety na ręce, ale często udaje jej się je zdjąć) co ja mam zrobić żeby tego nie robiła ????????? mam jej smoka dawać na CAŁĄ NOC ??????????? |
|
|
|
#4890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czopki właśnie mam w domu, ale chciałam coś przy ząbkowaniu, tak na wszelki wypadek miec w domu Cytat:
Monia moje męczeniu w porównaniu z Twoim to pikuś ![]() Dzięki Gusiu Ale szybko odpowiadacie ![]() Ooo to kupie nurofen Dziękuje za podpowiedź ![]() Kochana
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

wybieram:

był bardzo niespokojny i cały czas się wiercił
Czy facetom trzeba wszystko łopatologicznie tłumaczyć

Czekamy na Ciebie fasolko