Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 08:45   #4681
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

dziś znów brzydko buu ostatnie dni lata są już jesienią i wcale nie polską złotą i ciepłą jesienią, ja tak nei chcęęęęęę

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
fryzurka fajna wyszła ale fale jak zwykle zaraz mi zeszły na ślub to chyba cały lakier pójdzie zaraz wam wkleje jaką wybrałam fryzurkę
byłam na rozmowie i babka mnie pytała o wsio i jak jej opowiedałam to powiedziała że z nieba spadłam i czy mogę na pełen etatja na to że pewnie tylko jest małe ale...hehe że jestem w ciążya ona "szkoda...znaczy się gratuluję ale szkoda..." i że mają już 4 kobiety na l4 to jej powiedziałam że jakby co to jestem zainetersowana tez pracą na zlecenie ona powiedziała że szefa zapyta jeśli nikogo nie znajdą to zadzwoni bo zawsze to te parę miesięcy pomocy i w sumie tyle pewnie nie zadzwonią bo lepiej kogoś douczyć i mieć na stałe ale co tam zawsze było mi miło i fajnie się czułamtaka dowartościowana
czekamy na zdj fryzurki! A wklejałaś już kieckę? A bukiet wybrany??
Super, że poszłaś na tą rozmowę - może okaże się że jednak będziesz im potrzebna na to zlecenie. Fajnie by było bo zdobędziesz doświadczenie i po odchowaniu maluszka łatwiej ci będzie coś znaleźć bądź wrócić do nich na etat... trzymam kciuki.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 08:49   #4682
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Hej mamuśki

Mój urlop niestety dobiega końca, już jutro wracam do....no właśnie ciężko mi powiedzieć do domu bo czuję że mój dom jest tutaj.......ten czas tak szybko leci a kolejna wizyta dopiero za 7 miesięcy......

Gratuluję wszystkim mamusią udanych wizyt i nowo ujawnionych chłopczyków i dziewczynekkla skiraz rozpoczętych nowych tygodni
My dalej nie mamy imienia dla naszej księżniczki...ciężka sprawa

Witam nowe mamusie:ro za:

Mamuśki nie jestem wstanie wyłapać wszystkiego i tylko zmieniam na liście płeć jak mi się uda wyłapać, więc proszę piszcie na priv Od przyszłego tygodnia będę na bieżąco i wszystko wróci do normy

Ja wróce to pochwalę się zakupami, a ogólnie mam wszystkiego więcej bo dostałąm ogromny wór ciuszków od bratowej tż. Praktycznie same wyjściowe, sukieneczki, bluzeczki, spodenki, kurteczki i buciki. 2 rożki i termosik. A bodziaki i pajace do spania to od siostry dostanę po Franusiu i w zasadzie na pół roku to juz będe miała wszystko, zostaną mi tylko drobnostki do kupienia

Inutil moja przyjaciółka puszczała muzykę relaksacyjną dla kobiet w ciaży i teraz mówi że Pawełek się przy niej uspokaja. Ja czasami tylko śpiewam do brzusia ale zastanawiam sie czy nie puszczać tej muzyki.

Odebrałam wynik toxo i hiv
TOXO IgM ujemny
TOXO IgG ujemny
CMV Ig M ujemny
ale CMV Ig G mam 157,6 AU/ml i nie wiem jak to czytać bo <6,0 to ujemny =>6dodatni i powiem szczerze że zaczynam panikować, po południu jade z tymi wynikami to gina.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 08:57   #4683
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze to pytanie juz padło ale przez to ze nie wyskakuje mi pierwsza nieprzeczytana wiadomość często omijam niechcący wypowiedzi.
Jak sie nazywa ten syrop na przeziębienie który można stosować w ciąży ??
myslałam, ze tylko ja mam ten problem, wkurza mnie to
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ SYNUSIA!

Jeśli chodzi o przeziębienie to polecam miodzik i malinki w cieplutkiej herbatce i leżenie w wyrku. Zresztą jak pójdziesz do apteki i powiesz ze jesteś w ciazy i bierze Cię przeziębienie to tam powinni Ci polecić jakieś leki

Na dzisiaj zaplanowałam sobie do wykonania bojowe zadanie - posegregowanie swoich ciuchów. Idzie jesień i trzeba się pomału żegnać z letnimi ubrankami w które już się nie mieszczę. Spakuję je w worki próżniowe i wrzucę na dno szafy - może w przyszłym roku się przydadzą (obym się w nie zmieściła)
jak byłam chora to mi w aptece polecili nie brac nic i isć do lekarza

ja własnie mam taki sam plan, z tymże ja ciuchy schowam u mamy bo nie mam w ogóle miejsca u siebie, a gdzie ja schowam ciuchy maluszka to już cakiem nie wiem
Cytat:
A mam pytanko odnośnie hartowania sutków. Czytałam że należy przygotować cycuszki do karmienia, że trzeba masować je szorstką gąbką lub ręcznikiem no i masaże wodne raz ciepłą raz zimną wodą. Co wy o tym myślicie?
aaał na samą myśl o tym mi słabo, mnie tak cycki bolą
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
bybella oj tam 20 km w tygodniu dasz radę! Ja jak wyjeżdżam do Torunia załatwić sprawy to 30 km w 2 strony na raz murowane
A ja opiekowałam się chrześniaczką, przebirałam ją może z 3-4 razy w życiu myślę, że to przychodzi instynkt do tego, sama wiesz co trzeba zrobić: zdjąć pieluchę, wytrzeć chusteczką - lub umyć dupkę pod kranem w razie większej miny , zrobić kremem na odparzenia lub nie i od razu pielucha dasz se radę
te miny to mnie w ogóle przerażają
20 km w jedną, ale zajęcia są w środy i soboy wiec 2 razy w tygodniu

a mój tż jest taki kochany, tak sie cieszy z maluszka, ze jestem w szoku już mu się snią te małe paluszki jak go łapią za rękę
Stary 2011-09-09, 08:59   #4684
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/delikatny-dresik-h...800944422.html

niby po dziewczynce ale dla chłopca jak najbardziej
widzisz, super zakup

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze nie czuje ruchów wcale (prawie 18 tydz.) Bardzo jestem ciekawa jak to jest.
Ciuszki rzeczywiście masz fajne. Granatowy i pomarańczowy pajac wymiata. Reszta też jest super. Wydaje mi się, że masz spoto rzeczy na +3 mce. Jedynie co dla mnie niezbyt (taki mój gust) to spodnie w brązowe wojskowe barwy maskujące.
noo, z tych większość jest na 62, pajaców takich cieplejszych mam sporo na 56. A spodenki, koszulki na 62-68

Spodnie wszystkie są albo dostane albo z lumpeksu

zmykam na ćwiczenia, może uda mi się zahaczyć o lumpeks jakiś
Stary 2011-09-09, 09:07   #4685
bambusiek
Zakorzenienie

Moje dziecko jest wybredne... cały tydzień na śniadanko jem chleb ze szynką, pomidorkiem, majonezem, a w piątki serek bym chciała np. zjeść, to mi niedobrze i dzisiaj po śniadaniu znów
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:09   #4686
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
właśnie chciałam pytać jak tam rozmowa bo mi się przypomniało
dobrze, że poszłaś, a może jednak zadzwonią. Często pracodawcy doceniają szczerość a jak nie to mają Twoje papiery, możesz się odezwać do nich jeszcze raz po porodzie i się przypomnieć

No to oby się przesunęło, pewnie jeszcze będę narzekać że Olek okłada mnie po wnętrznościach...
haha no pewnie jeszcze będziesz nam pisała jak cie boli bo Cię Olek skopał
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
To przypomnij się im koniecznie, jak już będziesz chciała iść do pracy Widać, że chcieliby takiego pracownika jak Ty Co prawda z góry było wiadomo, że nie zatrudnią kobiety w ciąży, ale ciąży się w końcu skończy

Ja zaraz zabieram się za sprzątanie, potem jedziemy na miasto i testujemy dzisiaj z Mężulkiem nowy samochód Nie nasz niestety, ale będzie do naszej dyspozycji całą dobę
po ciąży chcę otworzyć swoją firmę więc raczej nie będę im się tam przypominać ale zawsze jakby nie wyszło z firmą to można wrócić i się przypomnieć
Cytat:
Jedynie co dla mnie niezbyt (taki mój gust) to spodnie w brązowe wojskowe barwy maskujące.
ha mam czapeczke z daszkiem dla naszej księżniczki w barwach maskujących wojskowychmój tż ma takie spodnie i buty i w ogóle lubi taki militarny styl i musiałam kupic tą czapeczkę jak ją zobaczyłam
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

A potem jestem umówiona z mamą do tego lumpka, co miały być ciężarowe rzeczy... obym znalazła sensowny płaszc
oj trzymam kciuki za płaszcz u mnie w lumpku będzie 19 wrzesnia wielka dostawa i babka mówiła że prawdopodobnie będą tez ciążowe płaszcze zimowe i jesienne, ostatnio były ale się spóźniłam

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ale dzis miałam paskudne sny. Wpierw mi sie sniło, że do mojego domu wpadł jakis psychopata i chcial nas wszystkich pozabijac.Biegał z jakimis sznurkami, nożem, a zyletką sam sobie udo podcinał. Ktoś go zabił i przykleił go do dywanu. Policja przyjechała, zabrali ten dywan razem z nim, a ja poszlam na górę, o ktos mi mówił, że dziecko urodziłam i jest już na górze. No to poszłam, a tam chłopak, tuliłam go, płakałam taka szczesliwa byłam, patrze a ja mam same rózowe ubranka i nie ma go w co ubrac potem do mnie dotarło, że nie mogłam urodzić , bo jestem w 5 miesiacu...
Potem mi sie sniło, ,że dostałam sms widomość, że poronienie jest w trakcie..
Takie głupoty, że aż mnie to męczy teraz..
"przykleił się do dywanu"haha pewnie sen straszny i teraz pewnie jeszcze jestes w szoku ale wiesz to tylko sen
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość

właśnie kurier przywiózł moje nowe łóżko będzie wypoczęty weekend a do tego spędzę go z moim tż
oo to będzie testowanie łóżkahihi fajnie!

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dziś znów brzydko buu ostatnie dni lata są już jesienią i wcale nie polską złotą i ciepłą jesienią, ja tak nei chcęęęęęę

czekamy na zdj fryzurki! A wklejałaś już kieckę? A bukiet wybrany??
Super, że poszłaś na tą rozmowę - może okaże się że jednak będziesz im potrzebna na to zlecenie. Fajnie by było bo zdobędziesz doświadczenie i po odchowaniu maluszka łatwiej ci będzie coś znaleźć bądź wrócić do nich na etat... trzymam kciuki.
u mnie tez szaro i buro...
właśnie miałam wkleic fryzurke i zapomniałam
bukiet mam w kształcie łezki z białych anemonów(lub storczyków tajlandzkich jeśli anemonów nie będzie) i kremowych dużych goździków zdjęcia nie mam bo to koleżanka florystka mi wymyślała
kiecke wkleje pewnie po ślubie dopiero bo jeszcze jej w domu nie mam(muszę dopasowywac ze względu na brzuś)
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Mój urlop niestety dobiega końca, już jutro wracam do....no właśnie ciężko mi powiedzieć do domu bo czuję że mój dom jest tutaj.......ten czas tak szybko leci a kolejna wizyta dopiero za 7 miesięcy......

Ja wróce to pochwalę się zakupami, a ogólnie mam wszystkiego więcej bo dostałąm ogromny wór ciuszków od bratowej tż. Praktycznie same wyjściowe, sukieneczki, bluzeczki, spodenki, kurteczki i buciki. 2 rożki i termosik. A bodziaki i pajace do spania to od siostry dostanę po Franusiu i w zasadzie na pół roku to juz będe miała wszystko, zostaną mi tylko drobnostki do kupienia

Odebrałam wynik toxo i hiv
TOXO IgM ujemny
TOXO IgG ujemny
CMV Ig M ujemny
ale CMV Ig G mam 157,6 AU/ml i nie wiem jak to czytać bo <6,0 to ujemny =>6dodatni i powiem szczerze że zaczynam panikować, po południu jade z tymi wynikami to gina.
wszystko co dobre szybko sie konczy niestety ale wiesz za 7miesięcy to będzie już na świecie od paru miesięcy maluszekto już zawsze inaczej
super że dostałaś tyle rzeczy!!
na razie nie panikuj kochana gin ci wszystko wyjaśni na pewno
tez musze zrobic to CMV bo ostatnio zapomniałam o tym i zrobiłam tylko toxo

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:10   #4687
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
uffff guzek się zmniejszył... może jakaś mała przepuchlina? ehhh
Kochane jaki termometr kupujecie ja się zastanawiam nad tym w smoczku i tym do czoła/ucha????
Ja kupiłam na all o ten http://allegro.pl/termometr-elektron...809440944.html
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:14   #4688
renata:)
Zadomowienie

ide prasowac bo mam już 4 prania na kupie chyba zwariuje jak skoncze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:16   #4689
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

ale zimnooooooooooo dzis!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:16   #4690
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie i brzusie

Inutil , co do ruchów ja równiez mam lozysko na przedniej scianie , ruchy poczulam 18/19 tc a wcale do szczuplakow nie naleze i te ruchy tez sa takie same , chociaz raz na jakis czas mocniej zasadzi kopa bo az mi brzuch podskoczy ale nie masz sie czym martwic bo na ruchy mamy czas do 25 tc , a co do mocniejszych , to potem bedziesz narzekac jak ci sie maly wbije w zeberko albo jakis narzad

Co do hartowania sutkow , mi lekarz powiedzial w ZADNYM WYPADKU NIE STYMULOWAC PIERSI !!! Czyli nie wyciskac siary nie masowac a juz wgl nie mam mowy o szypaniu sutkow. Poniewaz stymulacja piersi pobudza wydzielanie sie oksytocyny, ktora powoduje skorcze macicy . (ja siary wyciskac nie musze, bo moje piersi ucza sie karmienia na bluzkach)

Widze, ze wasze maluchy to niezle klocuszki moja wazyla 21 tc 349 gram

Mialam cos jeszcze napisac , ale w tej ciazy dopadlo mnie totalne skisielenie mozgu
Stary 2011-09-09, 09:22   #4691
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
oj trzymam kciuki za płaszcz u mnie w lumpku będzie 19 wrzesnia wielka dostawa i babka mówiła że prawdopodobnie będą tez ciążowe płaszcze zimowe i jesienne, ostatnio były ale się spóźniłam
Mama mnie olała i jednak idę sama
Mam nadzieję, że znajdę jakiś... jesienny trafiłam tydzień temu za 12 zł ale to tylko na podszewce, czarny do kolan, wiązany nad brzuszkiem

To do spisania później Mamuśki
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:25
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 09:36   #4692
uska000
Zadomowienie

hej dziewczynki
przepraszam ze nic Wam nie odpisuje na to co piszecie ale jakas przygnebiona jestem.. i czytam ale nawet nie wiem co pisac przepraszam

dlaczego mlodzi ludzie maja tak ciezko w tej zasranej Polsce?? Dlaczego prace mozna miec tylko po znajomosci, rodzinie albo wlazac w dupe bez wazeliny...

zaczelam myslec jak to bedzie jak skonczy mi sie macierzynskie.. zostane bez pracy.. teraz z 2 wyplat ciezko przezyc;/ a z jednej z dzieckiem??;/

masakra moze daleko w przod wybieglam ale...
i smieszy mnie jak ktos mowi.. bozia dala dzidziusia to da domek, da prace itd;/ ciekawe..

no posmucilam wam to teraz ide sprzatac moze mi sie humor poprawi..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:46   #4693
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Inutil ja mam takie dni, że junior szaleje jak wściekły a czasem rusza się delikatniej i mniej. najbardziej rusza się po jedzeniu i rano mnie budzi...albo mu się nudzi,z e długo nie jest kołysany albo glodny ;D nie wiem.....

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

dziewczyny, czy Wam się tez czaem tak ciężęj oddycha? jakby powietrza brakowało? nie to, ze duszno czy cos...tylko tak jakby dzidzia na przeponę uciskała....

Uska- takie życie w nasyzm kraju nie smutaj sie!
Stary 2011-09-09, 09:52   #4694
elunia25
Raczkowanie

Hej mamusie dziś razem z Tz idziemy na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia mam nadzieję że będzie ok opisze Wam wszystko w niedzielę bo zaraz potem zmykamy do teściów a tam teraz netu brak tak wiec prosze duzo nie pisać żebym pózniej nie musiala nadrabiać 15 stron
Anabellita mój Tz mieszkał na Wrocławskiej i jest od Ciebie starszy o ok 2lata, a Ty w jakich rejonach mieszkasz?

Kamciurko i Ciężaróweczko nie martwcie się wszystko będzie ok mi lekarz na poczatku ciąży też powiedział że jest zagrozona przez plamienie ktore miałam, ale poleżałam tydz w domku i się wszystko uspokoiło i teraz ciąża przebiega bez zarzutów

Mam jeszcze jedno pytanie macie tak czasami że jak kichacie to boli Was w środku tak jakby coś się tam odrywało????
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:56   #4695
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
ja mam dzisiaj łazanki robisz z mięskiem i pieczarkami? zrobiłam z boczkiem bez innego mięska i są przepyszne!!
ojeeejjj... łazanki... mniaaam... Już wiem co będę miała dziś na obiad muszę tylko wyskoczyć do sklepu po kiszoną kapustę.

Cytat:
dlaczego mlodzi ludzie maja tak ciezko w tej zasranej Polsce?? Dlaczego prace mozna miec tylko po znajomosci, rodzinie albo wlazac w dupe bez wazeliny...

zaczelam myslec jak to bedzie jak skonczy mi sie macierzynskie.. zostane bez pracy.. teraz z 2 wyplat ciezko przezyc;/ a z jednej z dzieckiem??;/

i smieszy mnie jak ktos mowi.. bozia dala dzidziusia to da domek, da prace itd;/ ciekawe..
ech... ja mam dokładnie taką samą sytuację - umowa o pracę do porodu trochę macierzyńskiego, a potem zęby w ścianę
Cytat:
Co do hartowania sutkow , mi lekarz powiedzial w ZADNYM WYPADKU NIE STYMULOWAC PIERSI !!! Czyli nie wyciskac siary nie masowac a juz wgl nie mam mowy o szypaniu sutkow. Poniewaz stymulacja piersi pobudza wydzielanie sie oksytocyny, ktora powoduje skorcze macicy
Ja pod prysznicem masuję sutki szorstką gąbką, bedę musiała przestać.
Przepiękne ... już się nie mogę doczekać kiedy się dowiem czy w brzuszku siedzi mi chłopczyk czy dziewczynka, będę mogła wtedy poszaleć z wyprawką W przyszłym tyg. idę zapisać się na połówkowe USG to może się dowiem.

Lecę po kiszoną na łazanki

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Anabellita mój Tz mieszkał na Wrocławskiej i jest od Ciebie starszy o ok 2lata, a Ty w jakich rejonach mieszkasz?
Mieszkam na Koperniku (koło ryneczku)a tak w ogóle to w Legnicy zamieszkujemy od ponad 2 lat, obydwoje z TŻ-em pochodzimy z sąsiedniego Lubina

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:58
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 10:11   #4696
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki, jeśli któraś chce kupić wózek bebecar to w pazdziernikowym numerze dziecka jest bon na -25% na wózki
Stary 2011-09-09, 10:28   #4697
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry z lozeczka
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak lekarz mierzy szyjkę? Bo mi znajoma ostatnio powiedziała, że jej mierzy tylko przez usg dowcipne. A ja miałam ostatnio w 12tc, w szpitalu mi robili też przez brzuch? Jakoś wydaje mi się to dziwne
mi bada recznie
[QUOTE=*Agatek*;29283158]

Kamciurka zapomniałam napisać... to się strachu najadłaś! leż, odpoczywaj- to chyba jedyna metoda... będzie dobrze [COLOR="Silver"]
dziekuje
Cytat:
u nas rodzinny chyba kolo200zł kosztuje ciekawe ile u Ciebie? zauważyłam że moja miejscowość z racji tego chyba że mała to tańsza jest

gratulacje syneczkaw sam raz do paryno i tule mocno ale nie za mocno coby ci synka nie zgnieść- ale musiałaś się najeść strachuoby to było ostatni raz u ciebie z takimi krwawieniami...leż odpoczywaj i w ogóle
u mnie we Wro tez 200 zl
dziekuje
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

no trudno Kamciurka skarpetki z hello kity moze przezyje ale za sukienke to by Ci chyba nastukal;p
no raczej
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka.
Wróciłam od lekarza, pomimo iż z ciążą jest Ok - jest ona zagrożona
USG też nie miałam, 21.09 mam 4D. Moja Pani dr mówi, że zbyt częste jeżdzenie po brzuszku może wywołać skurcze. Pomimo iż troszkę jestem podłamana wierzę, że wszystko będzie OK
caluje mocno i trzymam kciukasy ehhh nigdy nie moze byc za latwo
Cytat:
Omdlenia też, mam też podwyższone ciśnienie, a przede wszystkim mój kręgosłup. Niestety zaczął się dla mnie okres leżenia, ale to nic. Dzidzia jest dla mnie najważniejsza. Od teraz reżim łóżkowy jak mi pani dr wpisała w karte Trzymajcie się laseczki i całuski w brzuszki
mierz cisnienie regularnie i lez w wyrku buziaki
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

nawet nie próbuję Was nadrobic bo chyba nie dam rady.. moze któras mi streści co się działo ????

własnie odebralam lapka z serwisu... i tak szybko poszło bo zamiast 3 tyg trwało 1,5

u mnie wszystko ok mały kopie jak szalony
helloooo

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:29   #4698
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witaj

Mój kolega ma dwoch synków, różnica 2 lat - obaj urodzeni 14 lutego
Smiejemy sie, że za kolejne 2 lata tez dostanie od żony taki prezent n Walentynki

Podsunełąś mi super pomysł Dlaczego ja nigdy nie wpdałam na worki próżniowe?

Kamciurka, nie chcę sobie wyobrażać jak się musiałaś przestraszyć Dbaj o siebie i maluszka No i gratuluję synka

Nie wiem czy pisałaś o tym , a może ja nie doczytałam... TZ podjął tę pracę w Krakowie?

Kupiłam dzisiaj

To już kupiłam stolik
ja mam termin wg kalkulatora na 14.02, wg. gina na 18.02, a wg. USG na 06.02 moze tez bedzie niespodzianka i 14 sie trafi, tym bardziej, ze my z TZ poznalismy sie 14.02

aaa odnosnie wyjazdu TZ to nie wypaliło, gosciu znalazl sobie jakas tansza firme do ochrony, co prawda TZ sie smieje ze jeszcze sie odezwie, bo jak firma tansza to i jakosc uslug pewnie bedzie niska, a on strasznie wymagajacy byl, no ale na razie cisza
Cytat:
Cięzaróweczko-trzymaj sie kochana!!
KAmciurko

no i ja proszę o dopisanie mojego synka na listę imię jeszcze nie pewne

tez kupiłam M jak Mama fajne artykuły są ale na razie nie czytałam dokładnie tylko przejrzalam...

tez wlasnie musze wyskoczyc do sklepu to zakupie gazetke

Inutil swietne te ciuszki jak i zestawy ktore wstawilas

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:29   #4699
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczynki
przepraszam ze nic Wam nie odpisuje na to co piszecie ale jakas przygnebiona jestem.. i czytam ale nawet nie wiem co pisac przepraszam

no posmucilam wam to teraz ide sprzatac moze mi sie humor poprawi..
Kochana nie smuć się my mamy tylko jedną wypłatę a wcale nie uprawiamy czarnowidztwa
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 10:33   #4700
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hejka Mamusie.
Dziękuje za wsparcie duchowe.

Nie moge wstawić zdjęć , podpowie mi ktoś dlaczego???
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:36   #4701
snesha
Rozeznanie

Dziewczyny stała się katastrofa Jutro idę na wesele. Wiedziałam co ubiorę, bo miałam taką starą sukienkę w której nie chodziłam bo była za wielka. Ale nie mieszczę się w CYCKACH I co mam zrobić? Mam jedną w którą wchodzę, ale jest czarna - kupiona na pogrzeb. Jasna cholerka, można w pogrzebowej kiecce na wesele??
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:37   #4702
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Kochana nie smuć się my mamy tylko jedną wypłatę a wcale nie uprawiamy czarnowidztwa
tylko ze wyplata wyplacie nie rowna ;/

Stary 2011-09-09, 10:40   #4703
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Hejka Mamusie.
Dziękuje za wsparcie duchowe.

Nie moge wstawić zdjęć , podpowie mi ktoś dlaczego???
spórbuj wyczyścic pliki cookie-moze masz zapchane

a powiedzcie mi-kombinezonik na jaki rozmiar kupujecie-taki gruby mi chodzi....68 będzie ok?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Dziewczyny stała się katastrofa Jutro idę na wesele. Wiedziałam co ubiorę, bo miałam taką starą sukienkę w której nie chodziłam bo była za wielka. Ale nie mieszczę się w CYCKACH I co mam zrobić? Mam jedną w którą wchodzę, ale jest czarna - kupiona na pogrzeb. Jasna cholerka, można w pogrzebowej kiecce na wesele??
niby w czarnej się nie "powinno" ale uwazam, ze ciężarnej będzie wybaczone Jeszvcze zalezy jak ona wglada-pokaż foto...moze jakies kolorowe dodatki i byłby git
Stary 2011-09-09, 10:47   #4704
sandra1892
Zadomowienie

Dziewczyny a nie wiecie co sie dzieje z MMONIKA9 ?? No bo nie ma jej juz dosc dlugo Miala gdzies jechac czy jak? Moze napisze do niej smska bo chyba nr zostawila w klubiku . Co wy na to?
Stary 2011-09-09, 10:54   #4705
uska000
Zadomowienie

Cytat:
bez problemu mozesz isc w czarnej sukience na wesele, u mnie chyba z 10 osob mialo czarna.. to po pierwsze po drugie jestes w ciazy i wiadomo ze trudniej Ci znalesc sukienke.. nie przejmuj sie i baw sie dobrze

Stary 2011-09-09, 10:56   #4706
MissZuzia
Zadomowienie

Renata to czekamy z niecierpliwością na zdjęcia uwielbiam tematy ślubne w pracy z koleżanką namawiamy drugą koleżankę na ślub oferując jej swe darmowe usługi przy przygotowywaniach

Cytat:
ech... ja mam dokładnie taką samą sytuację - umowa o pracę do porodu trochę macierzyńskiego, a potem zęby w ścianę
Uska00 i Anabelita, wierzę że wasza sytuacja się poprawi i po odchowaniu maluszka uda wam się znaleźć pracę.

Z osobami mającymi umowe na stałe też jest różnie - koleżanka opowiadała mi o swojej znajomej, której po powrocie z macierzyńskiego wręczono wymówienie. Wiec nigdy nic nie wiadomo, niby masz gdzie wracać ale zaraz może okazać się że już cię nie potrzebują
Ta sytuacja tak ją zmobiliowała, że w ciągu miesiąca wypowiedzenia znalazła kolejną pracę.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:59   #4707
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nie wiecie co sie dzieje z MMONIKA9 ?? No bo nie ma jej juz dosc dlugo Miala gdzies jechac czy jak? Moze napisze do niej smska bo chyba nr zostawila w klubiku . Co wy na to?
tez zauwazylam ze sie nie odzywa, cos dziewczyny pisaly wczesniej o jakims wyjezdzie ale sobie nie przypominam...;/
pisz smska zobaczymy

Stary 2011-09-09, 10:59   #4708
eliza1984
Zadomowienie

Zośka mi ostatnio 2 noce pod rząd też się śniły koszmary,ze zaczęło mi sie rozwarcie,pojechałam do szpitala,tam lekarz jakimś długopisem ponaciskał mi na uda i powiedział ,ze poronie.Dał jakieś leki na przyśpieszenie i kazał leżeć w domu.A mężowie też się zaczyna śnić nasza córeczka,że wziął podłożył jej poduszki na łóżku po bokach,miała pól roczku i sobie z nią rozmawiał
Uska ja też mam tylko umowę do dnia porodu,później macierzyński i koniec moich pieniędzy.Z wypłaty męża sie nie utrzymamy,bo mamy kredyt na mieszkanie który zjada połowę jego pensji.Pewnie będę musiała iść do pracy ,ale nie wyobrażam sobie zostawić takie maleństwo
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie macie tak czasami że jak kichacie to boli Was w środku tak jakby coś się tam odrywało????
Miałam tak na początku,ale znalazłam na to patent i przed kichnięciem zwijam się w kłębek i wtedy mogę kichać

Cytat:
A kto będzie wiedział że byłaś w tej sukience na pogrzebie.Może dokup sobie jakąś ładna kolorową tasiemkę do tej sukienki i przewiąż się nad brzuszkiem, wtedy będzie inaczej wygladała
Dziś coś kiepsko sie czuję,raz zwymiotowałam przed śniadaniem ,a teraz ciągle mnie mdli.Oj czuję ,ze ciężki będzie dzis dzień
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 11:00   #4709
snesha
Rozeznanie

Cytat:
niby w czarnej się nie "powinno" ale uwazam, ze ciężarnej będzie wybaczone Jeszvcze zalezy jak ona wglada-pokaż foto...moze jakies kolorowe dodatki i byłby git
Cytat:
bez problemu mozesz isc w czarnej sukience na wesele, u mnie chyba z 10 osob mialo czarna.. to po pierwsze po drugie jestes w ciazy i wiadomo ze trudniej Ci znalesc sukienke.. nie przejmuj sie i baw sie dobrze
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A kto będzie wiedział że byłaś w tej sukience na pogrzebie.Może dokup sobie jakąś ładna kolorową tasiemkę do tej sukienki i przewiąż się nad brzuszkiem, wtedy będzie inaczej wygladała
Dzięki za pocieszenie, ale to NAPRAWDĘ pogrzebowa sukienka. Kupowałam w pośpiechu żeby cokolwiek ubrać.
Wklejam link:
http://www.emonnari.pl/klasyczna-mala-czarna-1,825.html

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-09-09 o 11:03
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 11:05   #4710
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dzięki za pocieszenie, ale to NAPRAWDĘ pogrzebowa sukienka. Kupowałam w pośpiechu żeby cokolwiek ubrać.
Wklejam link:
http://www.emonnari.pl/klasyczna-mala-czarna-1,825.html
ja uważam ze się nadaje...
do tego buty w innym kolorze-czerwone np , torebka tez i masywny kolorowy naszyjnik cos w takim styku-oczywiscie kolor moze byc inny

http://allegro.pl/we-fioletach-naszy...800469189.html

i dla mnie byłoby gites
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości