Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 10:41   #1261
szymelka
Rozeznanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
... ech a ja nie mam tu żadnej realnej kolezianki... i to jeszcze z małymi dziecmi...
no ale coś za cos...
nie jesteś sama... ja też nikogo tu z małym dzieckiem nie mam, no poza jedną znajomą - mamą z syna klasy, ale to nie to samo co koleżanka taka do plotek
Stary 2011-09-09, 10:46   #1262
Natka3008
Rozeznanie

Witam

U nas nocka niezaciekawa Anastazja obudziła się o 2 i była już wyspana Poszła spać o 4 a następna pobudka 0 7 - super się wyspałam

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:47   #1263
trzyrazyi
Zadomowienie

iweczka specjalnie dla ciebie hhihihi

acha te sa pierwsze lepsze na wierzchu co mialm w szafie ...bo reszta rzeczy w pudle :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00014.jpg (38,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00016.jpg (45,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00019.jpg (47,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00020.jpg (33,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00022.jpg (27,4 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-09-09 o 10:48
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:55   #1264
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
nie jesteś sama... ja też nikogo tu z małym dzieckiem nie mam, no poza jedną znajomą - mamą z syna klasy, ale to nie to samo co koleżanka taka do plotek
o no widzisz... to jest nas dwie..
mieszkam w tych stronach jakieś 8 lat i wszyscy tu dookoła mnie mieszkający to starsi ludzie i tak wyszło

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam

U nas nocka niezaciekawa Anastazja obudziła się o 2 i była już wyspana Poszła spać o 4 a następna pobudka 0 7 - super się wyspałam
uuu.. pomyśl że następna noc zawsze może byc lepsza

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

acha te sa pierwsze lepsze na wierzchu co mialm w szafie ...bo reszta rzeczy w pudle :P
o jaaa jakie cuda...
ja nie iweczka ale też sobie lukłam

a ja mam taki kombinezonik który babcia mojemu kupiła jak się urodził..
i niestety ani raz go nie włożymy ..
bo za mały jest...

wcisłam go tylko na chwilkę żeby pamiątkowe zdjęcie zrobic he he
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 10:58   #1265
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
My dzis po szczepieniu. Maja miała 3 kujki i bardzo płakała a ja prawie z nia. Waga pokazała 7.600 ale pielegniarka zostawiła 7.300kg. Czyli przez miesiąc i tydzień przybrała 1.100 kg i jest na 90 centylu kluska mała.Pediatra powiedziała, że bardzo szybko ma ząbka i świetnie się rozwija. No i powinnam się cieszyć, że jest taka ruchliwa. Haha łatwo powiedzieć.
No i maruder się włącza
Dziękujemy za gratulacje odnośnie ząbka

Szymelka bidulka jesteś dzisiaj. Ja jakoś zaczynam się przyzwyczajać do nocnych pobudek co 2 godziny. Dziś się pytałam o to pediatry i powiedziała, że to normalne bo maluszki karmione piersią mają potrzebę przytulenia dlatego tak często się budzą. No i np dziś rano położyłam Maję obok siebie na poduszce, przytuliłam się do niej nie dając piersi i zasnęła.

Prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
Bardzo ładnie malutka waży, no a kłute muszą być te nasze bąble co jakiś czas, nic na to nie poradzimy, byle po szczepieniu nic się nie działo

moja Lenka ma ostatnio co drugą noc taką dziwną- w ciągu dnia jakoś nie ciągnie do cyca, a w nocy to i owszem

no i głosiki poszły

Cytat:
kasiunia dzięki za odp. wiesz... to chyba mój mały jednak tylko otwiera oczka mocniej jak coś chce "bardziej" zobaczyc

dziewczyny wiecie co...
Ja od porodu i zdjęcia szwów z krocza
nie byłam na wizycie kontrolnej...
zawsze miałam jakies powody..
to małego nie miałam gdzie zostawic ..
to wolałam stówe na pieluchy przeznaczyc a nie na wizytę..
to inne głupie tłumaczenia..
wiem że źle robię ale nie wiem co za siła mnie przed tym trzyma...
mam jakąś złośc do ginka...
na samą myśl o tym że mam tam iśc to mi się nogi uginają(zaciskają)..
nie wiem dlaczego tak reaguję.. nie potrafię nawet sobie tego wytłumaczyc..
jakiś żal czy co.. nie wiem.....

teraz to i wstyd ze zaniedbuję tak istotne sprawy związane ze zdrowiem..

Oj ada tak nie wypada
im dłużej będziesz zwlekać tym gorzej się będzie zmobilizować, a przegląd silnika musisz zrobić, tymbardziej, że chcesz, aby jeszcze bez zarzutu działał...
Mnie mąż wygonił po 2 miesiącach od porodu, bo pewnie sama też bym szukała wymówek ciągle. W sierpniu powinnam znów się pokazać u gin na cytologię i badanie piersi, ale jakoś się zeszło...
Stary 2011-09-09, 10:59   #1266
coralady
Wtajemniczenie

Trzyrazyi jakie fantastiko rzeczy Dostałaś od kogoś czy tyle nakupiłas na zbliżjący się sezon?

ada wstyd się przyznać,ale ja tez nie byłam Zbieram sie i zbieram,ale zebrać sie nie umiem
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 11:00   #1267
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
mieszkam w tych stronach jakieś 8 lat i wszyscy tu dookoła mnie mieszkający to starsi ludzie i tak wyszło

uuu.. pomyśl że następna noc zawsze może byc lepsza

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

o jaaa jakie cuda...
ja nie iweczka ale też sobie lukłam

a ja mam taki kombinezonik który babcia mojemu kupiła jak się urodził..
i niestety ani raz go nie włożymy ..
bo za mały jest...

wcisłam go tylko na chwilkę żeby pamiątkowe zdjęcie zrobic he he
Mam nadzieję, że kolejna noc będzie lepsza

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 11:01   #1268
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Trzyrazyi jakie fantastiko rzeczy Dostałaś od kogoś czy tyle nakupiłas na zbliżjący się sezon?
wszystkie dostalam jedne nawet z metka....te dwa ala futerka biale i brazowe sama kupilam szwagierce a teraz ona mi dala jak mala wyyrosla tego bialego nawet raz nie ubrala hihihi bo ma metke jeszcze
Stary 2011-09-09, 11:01   #1269
ada32
Wtajemniczenie

he he zobaczcie ledwo się mieści a jest na 6 miesięcy rozmiarówką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie052.jpg (151,1 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-09-09, 11:07   #1270
szymelka
Rozeznanie

Cytat:

o jakie śliczne - tez takie chcę

Cytat:
my mieszkamy tu lat 7, wcześniej na innym osiedlu przez 3 lata, a wcześniej w innym mieście - tam spędziłam najfajniejszy czas studiów i tam zostali praktycznie wszyscy znajomi

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
rzeczywiście mały ten kombinezon, nawet po minie Wiktorka widać, że mu nie pasuje
Stary 2011-09-09, 11:19   #1271
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładnie malutka waży, no a kłute muszą być te nasze bąble co jakiś czas, nic na to nie poradzimy, byle po szczepieniu nic się nie działo

moja Lenka ma ostatnio co drugą noc taką dziwną- w ciągu dnia jakoś nie ciągnie do cyca, a w nocy to i owszem

no i głosiki poszły

Oj ada tak nie wypada
im dłużej będziesz zwlekać tym gorzej się będzie zmobilizować, a przegląd silnika musisz zrobić, tymbardziej, że chcesz, aby jeszcze bez zarzutu działał...
Mnie mąż wygonił po 2 miesiącach od porodu, bo pewnie sama też bym szukała wymówek ciągle. W sierpniu powinnam znów się pokazać u gin na cytologię i badanie piersi, ale jakoś się zeszło...
no właśnie.. wiem że powinnam..i pójdę tylko jeszcze nie wiem kiedy

Cytat:

ada wstyd się przyznać,ale ja tez nie byłam Zbieram sie i zbieram,ale zebrać sie nie umiem
a tym bardziej że jak byłam w ciązy to co trzy tygodnie latałam.. i nie chodzi tu o jakiś dyskomfort .. ja nie z tego powodu .. po prostu nie potrafię się wybrac bo raz ze mam żal do ginka i pewnie mu nagadam jaką to ma załogę materialną pod sobą a dwa to to .. że taki brak czegoś.. chyba ciązy.. pustka w brzuchu.. nie wiem powód do kontroli hmmm... sentyment chyba... 9 miesięcy chodziłam tam tylko z jednego powodu... ciąza !!! to teraz nie widze potrzeby psychicznej chyba.. bo oczywiscie wiem że powinnam poddac się kontroli dla własnego dobra..zdrowia

ach dlaczego ja tak długo wspominam ten stan i poród...... tak mi tego brakuje
Stary 2011-09-09, 11:25   #1272
trzyrazyi
Zadomowienie

ja bylam u gina i czekam na wynik cyto...
Stary 2011-09-09, 11:29   #1273
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
No faktycznie wygląda na mały. Ta rozmiarówka jest tak nie równa, że szok. Jedne ciuchy z 56 mam jeszcze dobre a niektóre z 62 już są za małe.

ada32 ja też z sentymentem wspominam okres ciąży a tym bardziej, że dziewczyna mojego szwagra też jest w ciąży i opowiada mi, że poczuła pierwszy ruch a niedługo idzie na usg połówkowe i zapewne dowie się jaka jest płeć. Trochę jej tego zazdroszczę. Co prawda u gina już raz byłam i za jakieś 2-3 tygodnie wybieram się znowu. Nie ma co zwlekać. Trzeba iść niech dobrze oglądnie podwozie i będzie z głowy

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 11:31   #1274
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
ach dlaczego ja tak długo wspominam ten stan i poród...... tak mi tego brakuje
wiem o czym piszesz - mi też tego brakuje - przez jakiś czas po porodzie to doła miałam z powodu braku brzucha, bo nie zdążyłam się z nim pożegnać, choć oczywiście cieszyłam się, że już mam Lenkę, to jednak czułam jakąś pustkę w sobie....

szukam jakiegoś fajnego przepisu na zapiekankę warzywną - macie może coś sprawdzonego??
Stary 2011-09-09, 11:46   #1275
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
o jakie śliczne - tez takie chcę

my mieszkamy tu lat 7, wcześniej na innym osiedlu przez 3 lata, a wcześniej w innym mieście - tam spędziłam najfajniejszy czas studiów i tam zostali praktycznie wszyscy znajomi

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

rzeczywiście mały ten kombinezon, nawet po minie Wiktorka widać, że mu nie pasuje
Ja wczesniej mieszkałam na dolnymśląsku400 kilosów stąd i cała rodzina i przyjaciele są tam

he he mały był wkurzony bo na siłe mu go wkładałam i to w upalny dzień.. he he teraz to już w ogóle pewnie by się nie zmieścił

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
No faktycznie wygląda na mały. Ta rozmiarówka jest tak nie równa, że szok. Jedne ciuchy z 56 mam jeszcze dobre a niektóre z 62 już są za małe.

ada32 ja też z sentymentem wspominam okres ciąży a tym bardziej, że dziewczyna mojego szwagra też jest w ciąży i opowiada mi, że poczuła pierwszy ruch a niedługo idzie na usg połówkowe i zapewne dowie się jaka jest płeć. Trochę jej tego zazdroszczę. Co prawda u gina już raz byłam i za jakieś 2-3 tygodnie wybieram się znowu. Nie ma co zwlekać. Trzeba iść niech dobrze oglądnie podwozie i będzie z głowy
no właśnie taki brak... niedosyt......p atrze na inne chodzące... mijające mnie kobiety w ciąży to mi tak jakoś smutno

Cytat:
ja bylam u gina i czekam na wynik cyto...
nawet cytologia już zrobiona

Cytat:
wiem o czym piszesz - mi też tego brakuje - przez jakiś czas po porodzie to doła miałam z powodu braku brzucha, bo nie zdążyłam się z nim pożegnać, choć oczywiście cieszyłam się, że już mam Lenkę, to jednak czułam jakąś pustkę w sobie....

szukam jakiegoś fajnego przepisu na zapiekankę warzywną - macie może coś sprawdzonego??
ja tez oczywiście kocham synka nad życie i cieszę się z jego przyjścia na świat ale nadal brakuje mi tamtego stanu...
Ja chyba lubie byc w ciązy mimo ze pielęgnuje .. całuje.. przytulam mój skarb to łapie się za brzuch i przypominam sobie chwile w których był jeszcze w środku.. nie wiem taka jestem bardzo wrażliwa emocjonalnie ale naszczeście rozumiem tą sytuację i nie dam się zwariowac..
Stary 2011-09-09, 11:51   #1276
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Ja wczesniej mieszkałam na dolnymśląsku400 kilosów stąd i cała rodzina i przyjaciele są tam

he he mały był wkurzony bo na siłe mu go wkładałam i to w upalny dzień.. he he teraz to już w ogóle pewnie by się nie zmieścił[COLOR="Silver"]

no właśnie taki brak... niedosyt......p atrze na inne chodzące... mijające mnie kobiety w ciąży to mi tak jakoś smutno

ja tez oczywiście kocham synka nad życie i cieszę się z jego przyjścia na świat ale nadal brakuje mi tamtego stanu...
Ja chyba lubie byc w ciązy mimo ze pielęgnuje .. całuje.. przytulam mój skarb to łapie się za brzuch i przypominam sobie chwile w których był jeszcze w środku.. nie wiem taka jestem bardzo wrażliwa emocjonalnie ale naszczeście rozumiem tą sytuację i nie dam się zwariowac..
ja mieszkałam w Krakowie i tam znajomi zastali, rodzinę mam na podkarpaciu i w świętokrzyskim, więc wszyscy daleko

też się oglądam za brzuszkami
Stary 2011-09-09, 13:25   #1277
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie wiem,jakoś to będzie... bo chyba BYĆ musi,ale tak naprawdę źle mi tutaj,bo ostatnie miesiące spędzałam wśród rodziny i znajomych.
Będzie dobrze i najważniejsze, że macie siebie
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Fotki w albumie
i jedna publiczna
super
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Kurczę martwię się o Leonka, bo od miesiąca właściwie waży tyle samo... Od wczoraj staram się dawać mu więcej obiadku, bo ostatnio było z tym na bakier, jak nic się nie poprawi to pójdę do lekarza chyba. Kurczę tylko nie chcę go karmić mm, ale widzę, że tym się skończy jak tak dalej będzie :/
może faktycznie skonsultuj to z lekarzem bo miesiąc dla takiego malucha to bardzo dużo i powinien coś przybrać
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja znowu radosna, moje dziecko pije chętnie z butli eh kamień z serca biorę się za sprzątanie bo po 10 wpadnie przyjaciółka do mnie
cieszymy się, że Fabio się przekonał
a Ty kochana nie plotkuj za dużo
Cytat:
mały dwa razy się tylko obudził.. czyli nocka z tych lepszych... mam nadzieje że skok zaczyna się kończyc
ogolnie to wesołe to moje dziecko jest... teraz sobie drzemie
szczęślimy maluch to szczęśliwa mama

My dzisiaj 3 pobudki ale chociaż do 9 pospaliśmy.
Dziewczyny dawałam dzisiaj Alanowi słoiczek ten co ma 190ml i dałam mu połowę. Jadł z wielkim apetytem i tak zastanawiam się czy mogłabym mu dać cały w końcu ma już pół roku. Co o tym myślicie, nie za dużo to

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:48   #1278
marta_27
Zadomowienie

heja
my po rehabilitacji. Mateusz na początku wystraszył się hałasu i płaczu innych dzieci, bo mają remont tam i wszyscy na jednej sali byli. ale później jak dzieci zaczęły śpiewać to chyba mu się podobało
rehabilitantka stwierdziła że jest super, i oby tak dalej się rozwijał więc jestem szczęśliwa bo przyznam że ostatnio troszkę odpuściłam z ćwiczeniami w domu

Cytat:

Kurczę martwię się o Leonka, bo od miesiąca właściwie waży tyle samo... Od wczoraj staram się dawać mu więcej obiadku, bo ostatnio było z tym na bakier, jak nic się nie poprawi to pójdę do lekarza chyba. Kurczę tylko nie chcę go karmić mm, ale widzę, że tym się skończy jak tak dalej będzie :/
A z lepszych wieści, to wczoraj sam zasnął w łóżeczku
idź do lekarza skoro nic nie przybrał. bo jakaś przyczyna tego musi być. lepiej sprawdzić
dla Leonka za samodzielne zasypianie

Cytat:
dziewczyny a ja znowu radosna, moje dziecko pije chętnie z butli eh kamień z serca biorę się za sprzątanie bo po 10 wpadnie przyjaciółka do mnie
dla Fabianka

Cytat:
o mamo, jak zazdroszczę - u mnie jak taka noc się kiedyś zdarzy to transparent na balkonie wywieszę

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Mój bedzie miał w przyszłą niedzielę 5 miesięcy i waży myślę 7kg (ważyłam na domowej wadze, w poniedziałek idziemy na szczepieni to się dowiemy dokładnie), jest na 25 centylu, przybrałby w 5 tygodni 700g, co jak na niego to sporo, bo przez kilka tygodni przybierał tylko po 80g. A Ty nie schizuj przecież na siłę w niego nie wmuszasz, je tyle ile chce i potrzebuje, więc wydaje mi się, że nie masz się czym martwić

i o której się obudził??
mój też wczoraj zasnął przed 21 ale w dzień mało spał, wstał w nocy o 3.30 i potem o 6
a to Mati mniej więcej tak samo ważył. na 5 m-cy miał 7100 i też w okolicach 25 centyla
no trochę w niego wmuszałam jak był taki maleńki, teraz już mi pluje mlekiem jak za dużo chce żeby zjadł więc nie dam rady w niego wmusić.
chyba faktycznie muszę odpuścić troszkę z zamartwianiem się tą jego wagą

i obudził się o 6 a później o 8, czyli jak zawsze

Cytat:

ale asortyment, hoho

Cytat:
no faktycznie ledwo ledwo, jakaś pomylona ta rozmiarówka chyba

Cytat:

też się oglądam za brzuszkami
ja też też za moim trochę tęsknię ale zdecydowanie bardziej wolę mieć Mateuszka po tej stronie brzucha w ogóle okres ciąży minął mi bardzo szybko i teraz wydaje mi się jakby to była lata świetlne temu

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-09-09 o 13:50
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:03   #1279
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dawałam dzisiaj Alanowi słoiczek ten co ma 190ml i dałam mu połowę. Jadł z wielkim apetytem i tak zastanawiam się czy mogłabym mu dać cały w końcu ma już pół roku. Co o tym myślicie, nie za dużo to
Ja już od dłuższego czasu daję Lence ok 200ml obiadku - na początku kupowałąm słoiczki a teraz gotuję i wekuję w takich małych słoiczkach jak koncentrat. Alanek jest starszy o 1 dzień no i mężczyzna, więc jak ma ochotę na więcej jedzenia to na pewno mu nie zaszkodzi. W końcu te słoiczki są też dla dzieci od 5-6 miesiąca.
Stary 2011-09-09, 14:11   #1280
gosiawolna
Rozeznanie

bylam w urzedzie pracy i dostalam oferte pracy, dwa tyg w miesiacu wiec trzymajcie kciuki zeby sie odezwali bo wyslalam cv bo idzie zima a zadne z nas nie ma pracy.. tz nie ma wiec ja musze isc a nie chce byc na jego lasce, wiec niech chociaz on posiedzi troche z malym a ja zarobie na siebie i malego
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:58   #1281
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!
ja tylko na chwilkę, u nas dziś od rana szał pakowania, prawie wszystko już gotowe, oczywiście nie licząc rzeczy, o których zapomniałam

wyjeżdżamy za ok. 2 godzinki

Cytat:
A z lepszych wieści, to wczoraj sam zasnął w łóżeczku
za zaśnięcie
ale z wagą to dziwne, że nic nie przybrał, ja bym skonsultowała z lekarzem

Cytat:
kwartalinka buzka dla Łucji

dzięki
a dla Fabianka pisałam kiedyś, że on długo urazy nie trzyma w sobie

Cytat:
e tam .. to zbieg okoliczności przecież
rzadko ma zwolnienie z pracy.. a jęli chodzi o spędzanie ze sobą czasu to tak ... lubimy wygłupy... ach zbyt długo byłam w poważnym związku i wyszalec się nie mogłam ... a teraz luzik i lajcik...he he
pewnie szaleństwa nigdy za wiele

Cytat:
Ach dodałam kilka zdjęć do albumu jak ktos mam ochotę to zapraszam
a owszem, mamy ochotę pooglądać
śliczna Lilusia i jej mamusia

Cytat:
kasiunia dzięki za odp. wiesz... to chyba mój mały jednak tylko otwiera oczka mocniej jak coś chce "bardziej" zobaczyc

dziewczyny wiecie co...
Ja od porodu i zdjęcia szwów z krocza
nie byłam na wizycie kontrolnej...
zawsze miałam jakies powody..
to małego nie miałam gdzie zostawic ..
to wolałam stówe na pieluchy przeznaczyc a nie na wizytę..
to inne głupie tłumaczenia..
wiem że źle robię ale nie wiem co za siła mnie przed tym trzyma...
mam jakąś złośc do ginka...
na samą myśl o tym że mam tam iśc to mi się nogi uginają(zaciskają)..
nie wiem dlaczego tak reaguję.. nie potrafię nawet sobie tego wytłumaczyc..
jakiś żal czy co.. nie wiem.....

teraz to i wstyd ze zaniedbuję tak istotne sprawy związane ze zdrowiem..
idź, tym bardziej jeśli planujesz rodzeństwo dla swoich chłopaków

no dobra uciekam, nawet nie będę Was prosić żebyście nie produkowały stron bo to nierealne

trzymajcie kciuki za fajną pogodę
życzę mało problemów i dużo radości z maluszkami
pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia po naszym powrocie

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2011-09-09 o 15:23
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:16   #1282
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
bylam w urzedzie pracy i dostalam oferte pracy, dwa tyg w miesiacu wiec trzymajcie kciuki zeby sie odezwali bo wyslalam cv bo idzie zima a zadne z nas nie ma pracy.. tz nie ma wiec ja musze isc a nie chce byc na jego lasce, wiec niech chociaz on posiedzi troche z malym a ja zarobie na siebie i malego
w sumie dobrze, że bierzesz sprawy w swoje ręce, ale tz też powinnaś pogonić do pracy

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo!
ja tylko na chwilkę, u nas dziś od rana szał pakowania, prawie wszystko już gotowe, oczywiście nie licząc rzeczy, o których zapomniałam

wyjeżdżamy za ok. 2 godzinki

no dobra uciekam, nawet nie będę Was prosić żebyście nie produkowały stron bo to nierealne

no to trzymamy
baw się dobrze
Stary 2011-09-09, 15:28   #1283
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Bry

Noc kiepska, ale jak przeczytalam to u wiekszosci bez szalu, wiec zalic sie nie bede, bo wiecie o co kaman

Reakcja po szczepieniu niestety sie pojawila i to wlasnie w nocy Placz, goraczka, ciezko bylo z zasypianiem a i dzis marudny strasznie, placze mi co chwila i przed chwila stoczylismy walke o drzemke, ktora na szczescie wygralam
Stan podgoraczkowy caly czas mu sie utrzymuje ale juz o niebo lepiej niz w nocy.
Apetyt tez ma - ma sie rozumiec, ze ma - wiec chociaz to dobre. Dzis sprobowalismy gruszke. Baaardzo mu smakowala i chcial jeszcze ale wole poobserwowac i dam mu jutro reszte.

kwartalinka - udanego urlopu!

ada - a widzisz, a ja bym bardo chetnie przglad podwozia zrobila a tu niestety nie da sie tak latwo Czekam juz na ten moj wyjazd do PL to porobie potrzebne badania i spokoj bede miala chociaz.

czarna - wczoraj nie przywitalam cie wiec dzis mowie ciao! witaj ponownie!

Tity - a moze on nie przybiera, bo teraz o wiele wiecej sie rusza i zaczyna spalac szybciej? Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem, nie ma co sie martwic

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:02   #1284
Tity
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, przybrał, ale może 100-200 g. Faktycznie zaczął to swoje raczkowanie i strasznie rozproszony jest przy jedzeniu, może to dlatego. Dzisiaj wpakowałam w niego trochę więcej obiadku

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:33   #1285
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Ja już od dłuższego czasu daję Lence ok 200ml obiadku - na początku kupowałąm słoiczki a teraz gotuję i wekuję w takich małych słoiczkach jak koncentrat. Alanek jest starszy o 1 dzień no i mężczyzna, więc jak ma ochotę na więcej jedzenia to na pewno mu nie zaszkodzi. W końcu te słoiczki są też dla dzieci od 5-6 miesiąca.
to chyba nie będę mu żałowała i jeśli będzie miał ochotę na cały to mu dam
Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

życzę mało problemów i dużo radości z maluszkami
trzymam kciuki bawcie się dobrze

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:53   #1286
coralady
Wtajemniczenie

Kwartalinka udanego wyjazdu!Czekamy na Ciebie

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-09, 16:58   #1287
ada32
Wtajemniczenie

ale mało dzis piszecie he he

kwartalinka miłego wypoczynku no i trzymam za pogodę

anessa no tak.. moja kuzynka też zawsze w Polsce przegląd robi.. zawsze latem z UK do Polski na urlop przyjeżdza
Stary 2011-09-09, 16:59   #1288
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę ale Wam dobrze - wszyscy dziś poumawiani na ploty
no i spacer długi nawet zaliczyłyśmy

Cytat:
ego fajnie masz ... z rana już z koleżanką na kawkę umówiona... ech a ja nie mam tu żadnej realnej kolezianki... i to jeszcze z małymi dziecmi...
ta kolezanka ma 3 tyg starszą córkę od Olka i jest fajnie tak się spotkać i pogadac o nowosciach

Cytat:
Hej
My dzis po szczepieniu. Maja miała 3 kujki i bardzo płakała a ja prawie z nia. Waga pokazała 7.600 ale pielegniarka zostawiła 7.300kg. Czyli przez miesiąc i tydzień przybrała 1.100 kg i jest na 90 centylu kluska mała.Pediatra powiedziała, że bardzo szybko ma ząbka i świetnie się rozwija. No i powinnam się cieszyć, że jest taka ruchliwa. Haha łatwo powiedzieć.
No i maruder się włącza
Dziękujemy za gratulacje odnośnie ząbka

Prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
pięknie mala rośnie, głosiki posżły

Cytat:

kurde te brązowe jest superowe

Cytat:
a jaką ma minkę

spadam, bo nam się tv zepsuł, gwarancja minęła w kwietniu tego roku a kosztował 6000 i jestem zła jak nie wiem, musimy przerzucić ten z sypialni do salonu bo tam i tak malo oglądamy bo mały się budzi od tv

papa
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 17:14   #1289
coralady
Wtajemniczenie

Ja właśnie zrobiłam przerwe na karmienie u rodziców i śmigam dalej pospacerować,choć pogoda się zmieniła i długo chyba nie pobedę.

Rzeczywiście jakoś dzisiaj wszędzie cicho

Zrobiłam lasagne i musze sie pochwalic,że wyszła pyszna Mąż był zachwycony!

ego ale mieliście pecha z tą gwarancją

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-09, 17:32   #1290
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Damy rade
Super, ze nie bawil sie w nocyç
Ale masz zarloka malego:P zazdroszcze

Tylko hehe uwazaj bo cie pozwie o znecanie sienad nim:P
super, ze wakacje sie udaly, mnie ceny w polsce tak samo przerazaja...

E tam nei w humorze:P w humorze
Wypìlam dwa piwka, bo znowu na wsi feria... ci to lubia swietowac hehehe Goraco jak nie wiem(ponad 35C na bank)a kobietki w sukniach swiatecznych ala flamenco... masakra:P Lecialam do domu bo Lena spac i jesc chciala, a woole jak spi w domu, bo mam czas dla siebie, jak w wozku spi to nic nie zrobie:P
he he tajka by spróbował... już mu mówie żeby nie podskakiwał bo mu z drugiej strony zebra naprawie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

przepraszam, ale prawie oplułam monitor, co Wy z tym TŻem wyprawiacie i jeszcze Adam, no padłam
jak to co?! kochamy się

aaa... co do spotkania to mi tez pasuje niedziela.. ale racja lepiej żeby nie padało a gdzie?! to nie wiem.. przystosuję się do Was ..Ja i tak nie lubię Wawy... i nie znam tam fajnych czy nie fajnych miejsc bo jeżdzę tam tylko po to żeby czasem zaliczyc jakieś centrum handlowe dla rozrywki oczywiście

coralady za pyszną lasagne

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no i spacer długi nawet zaliczyłyśmy

ta kolezanka ma 3 tyg starszą córkę od Olka i jest fajnie tak się spotkać i pogadac o nowosciach

pięknie mala rośnie, głosiki posżły

kurde te brązowe jest superowe

a jaką ma minkę

spadam, bo nam się tv zepsuł, gwarancja minęła w kwietniu tego roku a kosztował 6000 i jestem zła jak nie wiem, musimy przerzucić ten z sypialni do salonu bo tam i tak malo oglądamy bo mały się budzi od tv

papa

uuuu ale pech...z tym telewizorem... my też tak robimy jak się zepsuje w naszym pokoju to z innego pokoju do siebie ciągniemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości