|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Witam![]() U nas nocka niezaciekawa Anastazja obudziła się o 2 i była już wyspana Poszła spać o 4 a następna pobudka 0 7 - super się wyspałam
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
iweczka specjalnie dla ciebie hhihihi
acha te sa pierwsze lepsze na wierzchu co mialm w szafie ...bo reszta rzeczy w pudle :P
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-09-09 o 10:48 |
|
|
|
#1264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..mieszkam w tych stronach jakieś 8 lat i wszyscy tu dookoła mnie mieszkający to starsi ludzie i tak wyszło ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ja nie iweczka ale też sobie lukłam ![]() a ja mam taki kombinezonik który babcia mojemu kupiła jak się urodził.. i niestety ani raz go nie włożymy .. bo za mały jest... wcisłam go tylko na chwilkę żeby pamiątkowe zdjęcie zrobic he he
|
|||
|
|
|
#1265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, no a kłute muszą być te nasze bąble co jakiś czas, nic na to nie poradzimy, byle po szczepieniu nic się nie działomoja Lenka ma ostatnio co drugą noc taką dziwną- w ciągu dnia jakoś nie ciągnie do cyca, a w nocy to i owszem ![]() no i głosiki poszły ![]() Cytat:
Oj ada tak nie wypada ![]() im dłużej będziesz zwlekać tym gorzej się będzie zmobilizować, a przegląd silnika musisz zrobić, tymbardziej, że chcesz, aby jeszcze bez zarzutu działał ...![]() Mnie mąż wygonił po 2 miesiącach od porodu, bo pewnie sama też bym szukała wymówek ciągle. W sierpniu powinnam znów się pokazać u gin na cytologię i badanie piersi, ale jakoś się zeszło...
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzyrazyi jakie fantastiko rzeczy
ada wstyd się przyznać,ale ja tez nie byłam
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
he he zobaczcie ledwo się mieści a jest na 6 miesięcy rozmiarówką
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- rzeczywiście mały ten kombinezon, nawet po minie Wiktorka widać, że mu nie pasuje
|
|
#1271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach dlaczego ja tak długo wspominam ten stan i poród...... tak mi tego brakuje
|
||
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam u gina i czekam na wynik cyto...
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
No faktycznie wygląda na mały. Ta rozmiarówka jest tak nie równa, że szok. Jedne ciuchy z 56 mam jeszcze dobre a niektóre z 62 już są za małe.
ada32 ja też z sentymentem wspominam okres ciąży a tym bardziej, że dziewczyna mojego szwagra też jest w ciąży i opowiada mi, że poczuła pierwszy ruch a niedługo idzie na usg połówkowe i zapewne dowie się jaka jest płeć. Trochę jej tego zazdroszczę. Co prawda u gina już raz byłam i za jakieś 2-3 tygodnie wybieram się znowu. Nie ma co zwlekać. Trzeba iść niech dobrze oglądnie podwozie i będzie z głowy
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szukam jakiegoś fajnego przepisu na zapiekankę warzywną - macie może coś sprawdzonego??
|
|
#1275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
400 kilosów stąd i cała rodzina i przyjaciele są tam![]() he he mały był wkurzony bo na siłe mu go wkładałam i to w upalny dzień.. he he teraz to już w ogóle pewnie by się nie zmieścił ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
...p atrze na inne chodzące... mijające mnie kobiety w ciąży to mi tak jakoś smutno![]() nawet cytologia już zrobiona![]() Cytat:
Ja chyba lubie byc w ciązy mimo ze pielęgnuje .. całuje.. przytulam mój skarb to łapie się za brzuch i przypominam sobie chwile w których był jeszcze w środku.. nie wiem taka jestem bardzo wrażliwa emocjonalnie ale naszczeście rozumiem tą sytuację i nie dam się zwariowac..
|
|||
|
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też się oglądam za brzuszkami
|
|
#1277 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty kochana nie plotkuj za dużo ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj 3 pobudki ale chociaż do 9 pospaliśmy.Dziewczyny dawałam dzisiaj Alanowi słoiczek ten co ma 190ml i dałam mu połowę. Jadł z wielkim apetytem i tak zastanawiam się czy mogłabym mu dać cały w końcu ma już pół roku. Co o tym myślicie, nie za dużo to
|
||||
|
|
|
#1278 | |||||
|
Zadomowienie
|
heja
![]() my po rehabilitacji. Mateusz na początku wystraszył się hałasu i płaczu innych dzieci, bo mają remont tam i wszyscy na jednej sali byli. ale później jak dzieci zaczęły śpiewać to chyba mu się podobało ![]() rehabilitantka stwierdziła że jest super, i oby tak dalej się rozwijał więc jestem szczęśliwa bo przyznam że ostatnio troszkę odpuściłam z ćwiczeniami w domu ![]() Cytat:
dla Leonka za samodzielne zasypianie ![]() Cytat:
dla FabiankaCytat:
Cytat:
no trochę w niego wmuszałam jak był taki maleńki, teraz już mi pluje mlekiem jak za dużo chce żeby zjadł więc nie dam rady w niego wmusić. chyba faktycznie muszę odpuścić troszkę z zamartwianiem się tą jego wagą ![]() i obudził się o 6 a później o 8, czyli jak zawsze ![]() Cytat:
![]() no faktycznie ledwo ledwo, jakaś pomylona ta rozmiarówka chyba ![]() ja też też za moim trochę tęsknię ale zdecydowanie bardziej wolę mieć Mateuszka po tej stronie brzucha w ogóle okres ciąży minął mi bardzo szybko i teraz wydaje mi się jakby to była lata świetlne temu
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-09 o 13:50 |
|||||
|
|
|
#1279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W końcu te słoiczki są też dla dzieci od 5-6 miesiąca.
|
|
#1280 |
|
Rozeznanie
|
bylam w urzedzie pracy i dostalam oferte pracy, dwa tyg w miesiacu wiec trzymajcie kciuki zeby sie odezwali bo wyslalam cv
bo idzie zima a zadne z nas nie ma pracy.. tz nie ma wiec ja musze isc a nie chce byc na jego lasce, wiec niech chociaz on posiedzi troche z malym a ja zarobie na siebie i malego
|
|
|
|
#1281 | ||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
ja tylko na chwilkę, u nas dziś od rana szał pakowania, prawie wszystko już gotowe, oczywiście nie licząc rzeczy, o których zapomniałam ![]() wyjeżdżamy za ok. 2 godzinki Cytat:
![]() ale z wagą to dziwne, że nic nie przybrał, ja bym skonsultowała z lekarzem Cytat:
![]() a dla Fabianka pisałam kiedyś, że on długo urazy nie trzyma w sobie ![]() Cytat:
szaleństwa nigdy za wiele ![]() a owszem, mamy ochotę pooglądać śliczna Lilusia i jej mamusia ![]() Cytat:
![]() no dobra uciekam, nawet nie będę Was prosić żebyście nie produkowały stron bo to nierealne trzymajcie kciuki za fajną pogodę życzę mało problemów i dużo radości z maluszkami ![]() pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia po naszym powrocie
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-09 o 15:23 |
||||
|
|
|
#1282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() baw się dobrze
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Noc kiepska, ale jak przeczytalam to u wiekszosci bez szalu, wiec zalic sie nie bede, bo wiecie o co kaman ![]() Reakcja po szczepieniu niestety sie pojawila i to wlasnie w nocy Placz, goraczka, ciezko bylo z zasypianiem a i dzis marudny strasznie, placze mi co chwila i przed chwila stoczylismy walke o drzemke, ktora na szczescie wygralam Stan podgoraczkowy caly czas mu sie utrzymuje ale juz o niebo lepiej niz w nocy. Apetyt tez ma - ma sie rozumiec, ze ma - wiec chociaz to dobre. Dzis sprobowalismy gruszke. Baaardzo mu smakowala i chcial jeszcze ale wole poobserwowac i dam mu jutro reszte. kwartalinka - udanego urlopu! ada - a widzisz, a ja bym bardo chetnie przglad podwozia zrobila a tu niestety nie da sie tak latwo Czekam juz na ten moj wyjazd do PL to porobie potrzebne badania i spokoj bede miala chociaz.czarna - wczoraj nie przywitalam cie wiec dzis mowie ciao! witaj ponownie! Tity - a moze on nie przybiera, bo teraz o wiele wiecej sie rusza i zaczyna spalac szybciej? Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem, nie ma co sie martwic
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, przybrał, ale może 100-200 g. Faktycznie zaczął to swoje raczkowanie i strasznie rozproszony jest przy jedzeniu, może to dlatego. Dzisiaj wpakowałam w niego trochę więcej obiadku
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bawcie się dobrze
|
||
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwartalinka udanego wyjazdu!Czekamy na Ciebie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mało dzis piszecie he he
kwartalinka miłego wypoczynku no i trzymam za pogodę anessa no tak.. moja kuzynka też zawsze w Polsce przegląd robi.. zawsze latem z UK do Polski na urlop przyjeżdza
|
|
|
|
#1288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no i spacer długi nawet zaliczyłyśmy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a jaką ma minkę ![]() spadam, bo nam się tv zepsuł, gwarancja minęła w kwietniu tego roku a kosztował 6000 i jestem zła jak nie wiem, musimy przerzucić ten z sypialni do salonu bo tam i tak malo oglądamy bo mały się budzi od tv papa |
|||
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zrobiłam przerwe na karmienie u rodziców i śmigam dalej pospacerować,choć pogoda się zmieniła i długo chyba nie pobedę.
Rzeczywiście jakoś dzisiaj wszędzie cicho ![]() Zrobiłam lasagne i musze sie pochwalic,że wyszła pyszna ![]() ego ale mieliście pecha z tą gwarancją
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak to co?! kochamy sięaaa... co do spotkania to mi tez pasuje niedziela.. ale racja lepiej żeby nie padało a gdzie?! to nie wiem.. przystosuję się do Was ..Ja i tak nie lubię Wawy... i nie znam tam fajnych czy nie fajnych miejsc bo jeżdzę tam tylko po to żeby czasem zaliczyc jakieś centrum handlowe dla rozrywki oczywiściecoralady za pyszną lasagne![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
uuuu ale pech
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

...

Anastazja obudziła się o 2 i była już wyspana
Poszła spać o 4 a następna pobudka 0 7 - super się wyspałam

nawet cytologia już zrobiona
Od wczoraj staram się dawać mu więcej obiadku, bo ostatnio było z tym na bakier, jak nic się nie poprawi to pójdę do lekarza chyba. Kurczę tylko nie chcę go karmić mm, ale widzę, że tym się skończy jak tak dalej będzie :/