|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
leukocytoza to jakaś infekcja, trzeba by dorobić CRP, badanie moczu, posiew moczu, rozmaz usg brzucha pewnie czy nic się nie dzieje w nerkach, czasem widać też pogrubienie ścian pęcherza jak jakaś infekcja jest a nie miał Sebek jakiegoś kataru ostatnio ? dlaczego lekarz zlecił tą morfologię teraz ? |
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
mamooptymistko jem jeszcze owoce i zupy
ale zupy nie codziennieaha naosiałam na ten portal co kkedys matal podawałam co jest porada pediatry w godz i napsiałam ze mały ulewa i kazali go krócej karmic (tylko ze on mniej wiecej 7 min je) i napisali ze ma za duzo pokarmu i JEGO WAGA JEST POWYZEJ OCZEKIWANEJ
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja NIE CHCĘ żeby ssała kciuka do drugiego roku życia |
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin To nie wiem...
![]() Sebulek po prostu dobrze rośnie ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- mary a jeszcze myślałam o tym ziemniaczku z dynią ![]() Może jej nie smakuje, bo dajesz w temperaturze pokojowej? Może spróbuj cieplejsze dać? Wpadłam na to, bo spróbowałam tego na zimno i jest OBRZYDLIWE
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
andziotko, czekać do 2 r.ż to troszkę długo.. a jak ma na rączkach rękawiczki (pomijając fakt, że czasem ściąga) to wówczas nie ciumcia ?
Zosia też tak robiła ? Grazin, moze faktycznie miał jakiś drobny katarek ostatnio ? hehe no malutko Sebus nie wazy, mojej przyjaciołki synek 12msc ważył 15kg i pani dr powiedziała, ze ma nadwage Jak Seba dalej tak będzie przybierał to w okresie 12 msc pewnie jakies 20kg już miec bedzie no ale reasumując trudno, zebyś mu mniej dawała jeść Gorzej gdyby w ogóle nie przybierał a tak - trzeba się cieszyć, że rośnie i zdrowy
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jaka jest "oczekiwana" ![]() wyciągaj suta w trakcie jedzenia, Seba będzie uradowany na pewno
|
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
crp na pewno i cos jeszzcze od urodzenia jest kontrolowany w poradni neonatologicznej bo podejrzewali zespół wad wrodzonych no ale mowila ze wszystko jest dobrze morfologie miał ostatnio robiona i własnie tan cos wyszło i nie wiem ile podwyzszone te leukocyty ma... kataru nie miał, ani temperatury
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ma skarpety to próbuje wsadzać do buzi ale nie ciumka, choć czasem są mokre ![]() chyba już się tego nie oduczy ![]() 12msc i 15kg ![]() Zosia ma 2 lata i waży około 14kg !!! |
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że zna.. ale wg mnie frida dobra na katar lub takie większe smarki.. przy kozach u nas się nie sprawdza
Cytat:
Mamaoptymistka danke, danke.. jak same wypływają to muszę spróbować Kiedy się wybieracie? Jaki kurort ostatecznie wybraliście? Cytat:
Gruszka u mnie nie działa, nie wiem chyba kiepską mam.. bo ma taką większą końcówkę i nie bardzo te cienkie kózki chce pociągnąć.. Daisy widze, że ty taką lepszą fridę masz, to może dlatego działa.. ja mam chyba bylejaką i dlatego może jej nie lubię, nieużywam i mówię, że u mnie sie nie sprawdza.. Grazin jak widzę twój awatar to od razu w mózgu pojawi mi się napis KLIKNIJ NA SEBUSIA więc lecę na stronke ![]() My juz gotowi wychodzimy na spacer.. papa |
||
|
|
|
#4960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale wszedzie mowia ze piersia nie da sie przekarmic Cytat:
![]() to tak jakby mi ktos talerz w polowie posiłku zabierał... no bez sensu a jak mu wczoraj wyciagnełam to sie tak darł ze szok i itak musiałam dac
|
|
#4961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo warto to sprawdzić ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=19279
A tak wklejam, gdyz nie mam co robic... |
|
|
|
#4963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje jak sa kozy to trzeba r0ozmoczyc woda morska i mocno ssac ![]() a moze bys kupiła ten elektryczny aspirator choc tani nie jest... o te dwa pierwsze mi chodzi klik ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
a co to? ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- seba zjADŁ zrobił OGROMNA kupe i zasnał oczywiscie z kupa bosko
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
cytomegalia,
bo kojarzę, że miał podwyższone jakieś przeciwciała, albo toxo to było
|
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
lolka no własnie nie wiem w końcu gdzie pojechać, chcieliśmy coś z basenem z atrakcjami dla dzieci, najbliżej mamy Kołobrzeg, Mielno te okolice
co do nosków i wód morskich to można psikać tak dla nawilżenia, jak np. jest sucho w pokoju Do tej pory ani Fridy ani gruszki nie używałam i dajemy radę właśnie woda+ leżenie na brzuszku wtedy ładnie spływa, ewentualnie patyczek do uszu żeby wyjąć. Grazin przy takim żywieniu chudnąć to rzeczywiście mistrzostwo, jednak te słodycze jesz, Sebuś wyciąga. Mój Franek pije max 5 minut a czasem 2-3 minuty i nie chce
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-09 o 14:13 |
|
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot Piotrus tez namiętnie zaczął ssać kciuka...smoczkiem zaczął pluć..na szczęście w nocy nie dziamga...ale w dzień już zasypia z kciukiem w buzi :
grazin bedzie dobrze kochana,Sebuś jest zdrowiutki zobaczysz
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
a Gabrysia to się śmieje w głos jak widzi gołego suta przed jedzeniem
![]() |
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
o rany
ej mimbi a co ile tam mozna głosowac? bo mam komunikat " Dziękujemy, Twój głos został oddany."
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nadal na spacerze i podobno cały czas śpi
pewnie odsypia noc. Szkoda tylko że w domu nie chce tak spać ![]() Zrobiłam naleśniki w międzyczasie
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz ze to ma jakiś zwiazek? co to w ogole za choroba?? ![]() Cytat:
ja zqwsze tak jadłam i zawsze koło 62 kg wazyłam przy wzroście 169cm. hihihhhihhi ale kochana
|
|
#4971 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() zazdroszcze
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[widzialam ile laski maja glosow i cos slabo to widze niestety. chyba za malo skacze po watkach i blagam o glosy Dziewczynki - czy ktoras z Was mieszka blisko sklepu sprzedajacego buty Ecco??? BARDZO PILNA SPRAWA!!! |
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisałaś nie można przekarmić na UU, zresztą mój Franek też kawał chłopa jest i Jaś też był potem jak zaczynają chodzić to się wyciągają. Zapytałam co jesz z ciekawości bo chciałam zweryfikować to co sama jem. Mimbi ja dość blisko w kwesti głosowania piszę że oddany głos
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-09 o 14:42 |
|
|
|
|
#4974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie dostałam smsa od mamy, że cały czas śpi, czyli prawie 2 godziny ![]() W domu maksymalnie pół godziny ![]() Ja dzisiaj mam kotlety z ziemniaków, mintaja i surówkę colesław ![]() Wracam w czeluść moich faktur i innych papierzysk.
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze chciałas zweryfikowac ale na mnie niestety nie ma sie co wzorowac ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- ja sie wyboieram na spacerek cały dzień ladnbie slonko świeciło a teraz cos sie ciemno robi ![]() i o 18 45 ide do prawnika w ogole godzina genialna... małego zostawiam kuzynke bo tż w pracy. cos czuje ze da im popalic bo o tej porze to on jest prze marudny zazwyczaj...
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Grazin napiszę inaczej.
Od kilku dni mam fazę na odchudzanie. Do tej pory jadłam też słodkie i dość dużo i kalorycznie też i mimo karmienia UU zaczęłam delikatnie tyć. Więc zapytałam co jesz że chudniesz i myślałam że masz jakąś dietę dla mamy karmiącej itd bo wspominałaś że nie ćwiczysz a chudniesz. No i żadnych podtekstów w tym pytaniu proszę się nie doszukiwać.
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że mi zostało jakieś 4-5 kg z przed ciąży i nie wiem gdzie to mam,
bo mieszczę się we wszystkie ciuchy ... w pasie mam trochę więcej, ale to flak jest a nie brzuch z tłuszczu ![]() mężul ugotował brukselkę z zasmażką
|
|
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin, założyłaś nowy wątek??
Zapodaj linka ![]() A tak w ogóle, to gdzie jest eweska?? Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-09-09 o 14:52 |
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
andziotko, ooo brukselka, ja własnie jeszcze troszke mam i moj małz wymyślił, ze trzeba usmazyc ale powiedziałam, ze niech sie stuknie w łeb, bo od kiedy sie smazy.. a tu jednak... trudne to? Bo mam juz ugotowana. Co do wagi, to ciagle u mnie +7 ale tłumacze to sobie tym, ze moze woda we mnie i mleko cos wazy no i te wielkie cyce
Moze u Ciebie tez tak jest? anulinko, przepraszam ze słuzbowo pytam... czy jak robimy remont domu to nadal mozna brac f-ry i potem odliczyc w rocznym rozliczeniu? (dodam, ze jestem włascicielką domu) Grazin TRZYMAM KCIUKI mooooooooooooooocno !! ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Anulka pisała, są juz 700km od Krk, Zosienka spisuje się na medal w podróży! Do tej pory zdarzyło się jej zapłakac jeden raz Żartowałam, że Mała wprost stworzona do podróży na co Ania odpowiedziała, że po prostu Zosia ma to w genach
|
#4980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki wniosek o zwrot różnicy vatu składa się raz w roku kalendarzowym ( niezależnie od PIT ). Brawa dla Zosieńki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

wybieram:

ale zupy nie codziennie

no ale reasumując trudno, zebyś mu mniej dawała jeść 

[widzialam ile laski maja glosow i cos slabo to widze niestety. chyba za malo skacze po watkach i blagam o glosy