|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
dokładnie ja tak samo jak ktoś pali przy mnie to mówię to, że ma iść gdzieś indziej...
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Emigra, Aguśka super zdjęcia dzieciaczków
![]() Co do tabletek mnie tylko denerwuje że ten Euthyrox trzeba brać na czczo i potem pół godziny nie jeść i z tego powodu nie mogę zjeść śniadania przed wyjściem i do pracy docieram ostatkiem sił. Wiecie mi ani jabłka, ani woda ani nawet śliwki suszone nie pomagają. Jak tak dalej pójdzie to mnie zapcha od środka. Ale i tak wole te zaparcia od mdłości. |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
no to wstyd się przyznac ja paliłam i to paczkę na dwa dni do momentu jak zobaczyłam 2 kreski na teście od tamtej pory ani jednego i kategoryczny zakaz palenia w mojej obecności. jak ktoś chce to wypad na balkon. Sama się sobie zdziwiłam że z taką łatwością przyszło mi rzucenie fajek i że w ogóle nie ciągnie. wcześniej jak próbowałam rzucac to masakra myślałam że tynk ze ścian będę obgryzac a teraz zupełnie bezstresowo
jestem z siebie dumna znam dziewczyny które sie nie przejmowały i paliły całą ciążę ale moim zdaniem to totalna nieodpowiedzialnośc i głupota.
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-09-09 o 15:15 |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma paliła całą ciążę i dziecko urodziło się z poważną wadą serca. A potem będąc w drugiej paliła również
![]() Mnie dym papierosowy drażni i cieszę się że w rodzinie nikt nie pali |
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
właśnie mama posłała do mnie ojca z garnkiem żurku
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#486 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewuszki.
Moj tata to chyab za duzo tej oliwy lal bo jakas taka tlusta wychodzila. O jablku nie wiedzialam, o cebuli, selerze i pietruszcze tez nie ![]() teraz nie wiem na ktora wersje sie zdecydowac ![]() Bo wszystkie brzmia mniam mniam ![]() Cytat:
tez bym panierowana rybke zjadla, chociaz zazwyczaj bardziej lubie taka z pary. tutaj glownie lososia sprzedaja a innej ryby nie uswiadczysz zazwyczaj chyba ze w sklepie rybnym. Raz kupilam tam, wygladala dobrze, przynioslam do domu... patrze... a tam takie dwa biale robale wyalza wiecej tam nie poszlam ale dzis do cudem zdobytej kapustki kiszonej beda mlode ziemniaczki i kotleciki mielone. ![]()
|
|
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) papierosow mnie odrzuca po prostu. Mam kolezanke ktora tez palila przez cala ciaze, ale nie palila duzo bo papierosa moze dziennie, ale i tak tego nie pochwalam, uwazam ze jak jest sie w ciazy to trzeba z takich uzywek zrezygnowac nie dla siebie a dla dziecka, bo juz teraz dbamy o jego zdrowie.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
a teraz sprawa alkoholu przed ciążą piłam tzn na imprezach czy coś
piłam też wtedy gdy nie wiedziałam, że jestem w ciąży czekając na okres a potem się okazało, że ciąża...no i wiadomo jak się dowiedziałam to nie piję, ale teraz takie pytanie zbliża się mój cywilny, a tam Pani w USC będzie częstować szampanem i nie wiem czy go wypić czy odmówić?? ;/---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
No racja A co do kawy ogólnie nie przepadam za kawą jak piłam to raz na ruski rok i ostatnio miałam ochotę to wypiłam taką Nescafe w saszetce 3w1
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
alkoholu ogólnie nnie lubie no chyba że wino choya
albo inne z niedojrzałych śliwek ume ( japońskie wino) pyychha. natomias co do cywilnego hmm łyk szampana nie zaszkodzi myślę że nawet lampka ten jeden raz chociaż ja bym chyba podziękowała pytanie jak organizm zaciążony zareagowałby na alkohol po jakimś czasie abstynencji.![]()
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam chcicę na słodkie, czerwone wino (ale dosłownie łyczek, dwa).
Na weselu było... ale kwaśne. więc tylko umoczyłam usta i odstawiłam. i chęć już mi przeszła całkowicie
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jestem w kropce głupio na własnym cywilnym nie wypić szampana, ale głupotą jest pić w ciąży... |
|
|
|
|
#492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jesli sie nie da to wez kieliszek. I jak bedzie toast wznies do usta ale nie pij! tylko symuluj. I juz ![]() zalatwione
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
no ale co, zamierzasz pić nie wiadomo ile? czy tylko jedną, symboliczną lampkę szampana. Poza tym możesz poprosić, aby nalano ci sok do kieliszka, wodę, albo ociupinkę tylko.
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o właśnie to jest dobre, może poproszę Panią o wodę myślę, że bez problemu się zgodzi...![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
no nie zamierzam pić wogóle, ale w USC będzie szampan więc nie chce wyjść na wariata |
||
|
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie ja bym sie raczej glupio poczula pijac tego szampana ... Wznies toast symbolicznie ze wszystkimi, przytknij do ust i odstaw kieliszek |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okey
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na weselu dostałam w kieliszku sok. I nie miałam wyboru jak pan kelner podawał na tacy.
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sytuacje co prawda inna bo bylam na slubie przyjaciol niedawno ale w restauracji rozdano wszystkim kieliszki z szampanem, a ja do innego kieliszka nalalam sobie wody i nia wznioslam toast, potem jak polewali wino to powiedzialam otwarcie ze dziekuje, ale nie bede pila. Moim zdaniem nie ma nic dziwnego ani gorszacego w tym ze ktos gdzies nie chce wypic kieliszka alkoholu - nawet jak nie bylam w ciazy a nie mialam ochoty pic to mowilam otwarcie ze nie.
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
A nas pytali czy chcemy wodę czy wódkę przed weselem
. Tak więc nie jest jakimś beszczeszczeniem ślubu jak wypije się wodę/sok zamiast alkoholu. Tym bardziej, że masz cudowne wytłumaczenie - dzidziusia pod sercemA co do picia i palenia (nawet trawki) to znam taką osobę co nie rzuciła tego ani na moment w czasie ciąży i dziecko urodziło się z poważnymi wadami rozwojowymi i już do końca życia zostanie dzieckiem specjalnej troski . Opiekuje się nim babcia, bo matka ma go teraz centralnie w D*
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda dzieciaczka tylko bo on niczemu nie jest winny
|
|
|
|
#501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej mama namawia ją, aby zgodziła się na wywołanie porodu jeśli badanie potwierdzi poważne wady rozwojowe. I ma powiedziane już odgórnie, że jeżeli badania potwierdzą wcześniejszą diagnozę, nie będzie mogła mieć dzieci, bo ryzyko powstania wad u kolejnego jest równie wysokie (dziecko z wpadki). Jest to przykre, zwłaszcza z naszego punktu widzenia. Ale gdybym była w podobnej sytuacji, zapewne właśnie tak bym postąpiła. Chyba najbardziej humanitarne rozwiązanie (bo usunięcie tak wysokiej ciąży ok. 16 tydzień poprzez łyżeczkowanie to zbrodnia, więc wywołanie wczesnego porodu wydaje się być najlepszym rozwiązaniem).
|
|
#503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak mnie papieros pomagal sie wyproznic ![]() ten kto palil to zrozumie Cytat:
![]() w pierwszej ciazy jak bylam, moj maz niestety palil i na sam widok papierosa mnie juz ciaglo do wymiotow.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-09 o 15:44 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
hhehhe ale sie uśmiałam
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
jesooopatrze na bbc lifestyle i tam takie pyszności robią
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe to nie patrz
Cytrynka się śmiejesz .
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę doczekać się aż mąż wróci z pracy
![]() jaki ten gulasz jest pyszny ![]() Programów kulinarnych NIE OGLĄDAM, bo tylko smaka robią a gotować nie ma komu ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Mój mi mówi, że czy pomalowana jestem czy nie to i tak ładnie wyglądam
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj ślinka mi ciekła na Kuchennych Rewolucjach jak jedli ciasto z malinami
|
|
|
|
#509 |
|
Konto usunięte
|
No i dziewczynki niestety, opuszczam was. Ciąża się nie rozwija od jakiś 2 tygodni, czyli przestała między 6-7 tygodniem. Przykro mi jak cholera, w pon. idę na wywołanie poronienia farmaceutykami, by nie ingerować mechanicznie, a we wt. mam urodziny
Zarąbisty prezent od losu Ale nic to, ja silna kobieta jestem Następnym razem się uda, lekarz powiedział (bo od razu pytałam), że po 2-3 miesiącach spokojnie możemy dalej zachodzić. A najlepsze jest to, że facet w szoku był - po tym moim dziwnym czymś na jajniku ŚLADU nie ma Nic, zero, jakby niczego tam nie było (a ja to też widziałam i to nie była wada sprzętu żadnego). Ok, nie zawracam więcej głowy, może niech wątek poprowadzi osoba, która po mnie pierwsza posta napisała, nie pamiętam, kto to był. Buziaki, i żeby żadna już tu złych wiadomości nie przynosiła! PS. prosze tylko, nie umieszczajcie mnie jako mamy aniołkowej, nie przemawia to do mnie
|
|
|
|
#510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to podziwam wytrwalosci ![]() ciekawe czy ich faceci tez sie tak poswiecaja i np. dla krolewny pieknej codziennie sniadanko do lozka zeby jej wynagrodzic trudy porannego upiekszania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

znam dziewczyny które sie nie przejmowały i paliły całą ciążę ale moim zdaniem to totalna nieodpowiedzialnośc i głupota.

. Opiekuje się nim babcia, bo matka ma go teraz centralnie w D*

no to podziwam wytrwalosci