|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
DYGOTKO nie mam pojęcia, bo zawsze kupuję takie:
http://grosikonline.co.uk/makaron/20...ka-babuni.html |
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Marejta sukienka naprawde ładna i elegancka, także zmień dodatki i będzie super
|
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
marejta... ogolnie ta firma ma ładne sukienki
mnie sie podobają ![]() dobra laseczki... zmykam na poczte bo ten pan @#$%^&*( listonosz znow nie chcial 2ch przescieradel przynieść :/ wiec zmykam na poczte
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#4234 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie przez internet nie można ich nigdzie zamówić?Cytat:
A w ogóle jak piszesz o tej szkole rodzenia, to chyba się cieszę, że się tym madurowiczem nie zainteresowałam ![]() A tak w ogóle dzień dobry mamusie Jak ja zazdroszczę mamusiom, które są już w 32-33 tygodniu, a Ani to już w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- To jeszcze napiszę, że jestem za 4 tytułem
|
||||
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ew jakiś szal zarzuć na ramiona i będzie inaczej
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamietam Tz Owieczki sam wycinal te literki ![]() Dygotko musisz jesc cieple posilki! chociazby dla coreczki. Princessko ciesze sie, ze nic zlego sie nie dzieje Dziewczyny ledwo Wam napisalam, ze ide chyba sie przespac to od razu padlam jak mucha i obudzilam sie doslownie minute temu w sumie spalabym dalej ale zasnelam z rekami na brzuszku i synek mnie skopal tak ze sie obudzilam.
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może jakaś zapiekanka makaronowa z tuńczykiem? albo kurczak zapiekany w piekarniku w sosie cebulowym albo chociaż ciepły budyń
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Jestem za tytułem mamusie listopad grudzień cz5.
Owieczko piękne te literki ![]() Marejta sukienki tego typu ekstra, tak jak piszą dziewczyny, zmień dodatki i ok. Glam miłego weekendu, należy Ci się po całym tygodniu pracy, zwłaszcza na dwóch maluszków w brzusiu, ja mam jednego, siedzę na l4 a i tak zmęczona jestem .Dygotko gotuj coś ciepłego, właśnie dla maleńkiej, jakiś rosołek pyszny, albo rybka jakaś Princessko cudnie że z dzidzią ok, i kciuki za dobry wybór mieszkania Myszko a jak Julia w przedszkolu? Już lepiej? Ja mam swoich chłopaków już w domku, fajnie pobyć razem, bo cały dzień sama, tzn z wami |
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja za przyczepieniem 5 tytułu do 4go ![]() Kiedy kupujecie łóżeczko? |
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki,
ja już dzisiaj po ćwiczeniach. Jak byliśmy ostatnio u gina na wizycie zachęcał nas do wykupienia prywatnej opieki położnej, ale ta zabawa kosztuje 1500 zł A wczoraj poszłam dość późno do sklepu po mielone indycze... I stoję w kolejce, pytam, czy jest jeszcze mielone indycze, a sprzedawca mówi, że już nie ma. I za chwilkę się zreflektował: A pani w ciąży? Mówię, że tak... na co on: a to już idę mielić, ciężarnym się nie odmawia byle więcej takich ludzi ![]() I takim oto sposobem mam spaghetti ![]() BOSKIE!! U nas sexu to już dawno nie było, ale jak tż wraca w nocy, a wychodzi jak jeszcze śpię... niby zostaje nam cała noc, ale jakoś chcicy nie mam Cytat:
Cytat:
Dygotko, przecież możesz nagotować sobie większe porcje, by wystarczyło na kilka dni. Mój tż też wraca, jak już prawie śpię, ale z wielką przyjemnością zjada, to co na niego czeka. Ale też jest sporo prostych dań, ja bardzo lubię makaron smażony z tuńczykiem, cebulą, pomidorem i jakimiś przyprawami no i serem tartym. Robi się szybko, jest smaczne, jest z rybą (kwasy omega) Tak się dziewczyny zastanawiam, czy jest sens kupowania kompletu pościeli dla małego łącznie z moskiterią, ostatnio ktoś mi zwrócił uwagę, że jak się ją zasłoni, to ona zabiera jednak trochę tlenu dziecku. Nie lepiej zainstalować moskitierę w oknie sypialni, zwłaszcza że mieszkamy w bloku, a nie w domku, gdzie latem drzwi są cały czas otwarte |
||
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:25 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy można załatwić sobie obecność swojego gina prowadzącego przy porodzie? bo rozumiem, że to usługa odpłatna? kurczę, chciałabym żeby to mój lekarz 'odbierał' poród
|
|
|
|
|
#4243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marjeta sukienka jest b. fajna, ja bym już nie szukała. Nie ma sensu kupować kolejnej ![]() Tincia tylko u mnie ten cukier skacze po niektórych posiłkach, może dlatego chce insulinę wprowadzić Nic zaczekam na wyniki badań i teraz jeszcze będę uważać bardziej na to co jem![]() Elf raczej mówią, że lepiej sobie dobrą położną wykupić. Bo podobno położna ważniejsza przy porodzie naturalnym, a lekarz przy cc ![]() A ja się wyłamie mnie się podoba numer 1 na tytuł kolejnego wątku
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-09 o 17:04 |
||||
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
ONA u mnie na 90% będzie cc.
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Elf to zawsze się, ze swoim lekarzem możesz dogadać i ustalić taki termin cc, żeby miał dyżur
Tym bardziej, że planowane cc ustala się z wyprzedzeniem
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:20 |
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko to może chociaż jakieś tosty na ciepło, co?
Do tego sałatka z pomidorów albo z innych warzyw Może tosty to nie jest najzdrowsze rozwiązanie ale z pełnoziarnistego pieczywa, zawsze lepsze niż kanapki
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pomyślałam o tym w ogóle, założyłam że raczej bezinteresownie nie będzie chciał ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- a ten makaron z tuniakiem to słyszałam, ze przepyszny
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:21 |
|
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że spokojnie się z nim dogadasz, a jak masz już zalecenia do cc, to raczej problemów nie powinien robić ![]() Dygotko też lubię kabart Hrabi O to jednak czasem coś ciepłego zjesz to dobrze Dbaj o siebie bo dzieciątko potrzebuję jedzenia
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
DYGOTKO ---> http://www.wielkiezarcie.com/recipe149.html
ONA |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wlasnie woreczki na pieluszk i jestem wsciekla bo zamowilam ZIELONE pudelko na smoczek a dostalam kur****o ROZOWE
![]() Zamawialam tylko 3 rzeczy u tego kolesia i na dodatek nie dopilnowal kolorow... masakra. Napisalam, ze chce wymienic. Ktoras pytala kiedy lozeczka kupujemy. My za tydzien. Wiec bedzie u nas w 33tc pewnie. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Aaa Tz tez jest wkurzony bo jest organizatorem zawodow wedkarskich ktora jutro sa i dzwonil na łowisko powiedziec, ze bedzie o 4 uczestnikow mniej. Na co koles mu powiedzial, ze bardzo dobrze to w takim razie niech jeszcze dwocg zrezygnuje bo jemu sie pomylila ilosc osob i nie ma tylu stanowisk na lowisku ![]() Ocipieli dzis Ci ludzie czy co?? |
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Goldika nie denerwuj się, zawsze masz możliwość wymiany do 10 dni, niestety odsyłasz na swój koszt. Możesz też zwrócić mu towar jak nie będzie miał tego koloru.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A druga opcja z dań na ciepło w 5 min, to tortille. Kupujesz np. w Biedronce, czy Lidlu (aktualnie tydzień meksykański ) tortille, wkładasz do niej co chcesz, jak chcesz i ile chcesz i podgrzewasz na patelni/piekarniku/mikfrofali/opiekaczu. Możesz np. na jedną tortille położyć ser, zioła i np. pomidora, przykryć to drugą tortillą i podsmażyć aż ser się rozpuści. Następnie pokroić w 'trójkąty'. Albo wykorzystać jedną tortille, wysmarować ją czym chcesz (np. pesto, masło, serek topiony, sos pomidorowy, oliwa), powrzucać co masz np. sałatę/ rukolę/ mieszankę sałat, dodać tuńczyka/salami/ser/szynkę i do tego warzywa pomidor/ogórek/oliwki/suszone pomidory/kiełki i albo pięknie złożyć, tak jak na opakowaniu, ale po prostu zgiąć na pół. Polecam później wlać sos czosnkowy, czy jakiś inny. Najlepiej własnej roboty. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jeszcze byla aukcja bez mozliwosci wyboru bo zaznacozne bylo, ze pojemnik jest wlasnie w kolorze zielonym. Wiem, ze to bzdet ale nie lubie jak ktos bierze ode mnie kase i ma w nosie czy cos pomyli czy nie.U innego robilam zamowienie za 175zl i niczego nie pomylil. bardziej wkurzyla mnie sytuacja Tzta :/ |
|
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Goldika rozumiem, ale nerwy w niczym nie pomogą. Też nie lubię takich sytuacji, ale niektórzy ludzi tak mają.
Wiem jakie to wkurzające jak na ostatnią chwile się dowiadujesz, że brakuję miejsc itp. bo raczej trudno wtedy jakieś rozwiązanie znaleźć. Tuszka to chyba lepiej wykupić, jak chcesz tam rodzić. Ale kwota jest lekko zrażająca
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia- ja będę Twoim sumeienim
jak pisanie pracy???????????????????? ????/
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka ja bralam pod uwage wykupienie poloznej. Tzn ojciec chcial mi ja "sprezentowac". W ostatecznosci zrezygnowalam.
Dlaczego? 1500zl to jednak za duzo kasy (nawet jezeli nie idzie z mojej kieszeni). Pomyslalam sobie, ze dam rade bez. W sumie jestem nastawiona na ciezkie warunki szpitalne (nie wiem dlaczego ) i jako nawet chce radzic sobie samodzielnie.Ale ogolnie na poczatku tez bardzo chcialam wykupic polozna. Chaotycznie napisalam i nie udalo mi sie ujac wszystkiego co mialam na mysli |
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka-zapisałam sobie ten przepis-dzieki
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:22 |
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko ja robię podobnie tylko dodaję sporo pietruszki, jakoś mi się lepiej do tuńczyka komponuję
Robi się szybko a do tego jest smaczne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

także nie wiele pomogę...
bo szczerze nie widzę sensu kupowania sukienki imprezowej, którą założę na siebie tylko raz, bo wesele dopiero 23.09 a później już okazji nie będzie, a wiadomo ze takie sukienki ciążowe już nie za bardzo sie wynosi
i obudzilam sie doslownie minute temu