Tak to ja.. wymarzona żona Twa - Panny Młode 2011 cz. 36! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 12:35   #1561
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Tak to ja.. wymarzona żona Twa - Panny Młode 2011 cz. 36!

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
i myślicie że to dzięki butom

no oczywiście

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 12:36   #1562
diablica071086
Zadomowienie

Witam,
butki chyba pomagają,
własnie uporałam sie z 10 giga zdjęc pogrupowałam w katalogi błogosławienstwo wesele teraz musze zrobic podkatalogi i wybrac najładniejsze do wywolania ale ogrom tego mnie przeraża a jeszcze nie dostałam wszystkich od gości weselnych...
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 13:11   #1563
carolyna86
Zakorzenienie

hej dziewczynki!
Wita się z wami prawie tygodniowa mężatka dziękuję bardzo serdecznie za życzonka
na razie powiem z grubsza że ślub, wesele i wszystko z tym związane wypadło rewelacyjne (pomimo kilku mych zastrzreżeń)... wczoraj wróciłam do pracy i właśnie przed chwilą ogarnęłam zaległości ( ci moi współpracownicy przez tydzień mej nieobecności to się na pewno obijali)... od poniedziałku będę miała internet w mieszkanku więc postaram się napisać obszerniejszą relację i wkleić kilka zdjęć

jutrzejszym pm-kom przesyłam życzenia:

Niech ta nowa dla Was droga,
życie Wasze wypogodzi!
W sercu ludzi, w łasce Boga,
niech Wam każda chwila schodzi.

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 16:18   #1564
booziaczek
Zadomowienie

gartulacje dla juz zamężnych i najserdeczniejsze zyczenia dla jutrzejszych pm

a ja sie pochwale wczoraj zostałam ciącia poraz drugi bratu urodziła sie córa
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 16:52   #1565
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość

Wszystkim jutrzejszym PM-kom cudownego dnia, kochanego Męża i świetnej zabawy do samego rana !!!!
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

życie Wasze wypogodzi!

ja jakoś nie czuje że to już jutro
Stary 2011-09-09, 18:12   #1566
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Maria poka makijaż

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 18:18   #1567
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Maria poka makijaż
Właśnie
pokazuj w tej chwili

Znów zaczyna u mnie padac

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 18:48   #1568
pomarancza24
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, wlasnie dzis przylecieslimy, widoki relwelacyjne i wakacje sie udały
wszystkim pmkom podczas mojego pobytu i jutrzejszym zycze wszytkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 18:56   #1569
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wlasnie dzis przylecieslimy, widoki relwelacyjne i wakacje sie udały
wszystkim pmkom podczas mojego pobytu i jutrzejszym zycze wszytkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
Wreszcie WRÓCIŁAŚ

- 25 kg
Stary 2011-09-09, 19:00   #1570
pomarancza24
Zadomowienie

moze byc i wreszcie jak bym, z tydzien tam jeszcze na all-u zostala ide spac
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 19:37   #1571
mariaantonowna
Rozeznanie

No dobra wrzucam, słabo widać moje włosy mam po za ramiona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2017.jpg (100,1 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2018.jpg (107,6 KB, 88 załadowań)
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 20:03   #1572
betterw
Raczkowanie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Nasz Wspaniały Dzień 27.08.2011

Ostatni tydzień był w biegu. Adam do piątku jeszcze chodził do pracy. Ja do wtorku. W środę rozwieźliśmy ciasto po pracach i kilku osobach. Zawieźliśmy alkohol na salę.
W czwartek pojechałam z Adamem do pracy, poćwiczyliśmy nasz taniec. rozdaliśmy resztę ciasta, poszliśmy do spowiedzi i do naszego Proboszcza. Chcieliśmy zapłacić. Oddaliśmy karteczki ze spowiedzi i dostaliśmy gazetkę z życzeniami. Nie spodziewałam się tego i było to bardzo wzruszające.
W piątek trochę bieganiny, rano na giełdę z panią, która stroiła nam kościół po kwiaty, zakupy, myjnia, potem paznokcie i henna. Około godz 18.30 zaczęło się trzaskanie. Sąsiadki ładnie zatrzaskały.
Miałam już gości w domu z Jeleniej Góry i Szczecina. Wieczorem zaczęło się dmuchanie balonów i strojenie klatki. Pomogły mi 2 bratowe, brat z dziewczyną i kuzyni. Ok. godz. 23 kładłam się spać. Szybko zasnęłam, ale po ok. 1,5 godz. Się obudziłam i nie mogłam zasnąć. W nocy budziłam się kilka razy.
W sobotę po godz 6 miałam już po spaniu. Byłam z psem na dworze, zjadłam śniadanie, jeszcze musiałam zapakować prezent dla rodziców, bo Adamowi się to rozleciało.
Pogoda od rana przepiękna. Słoneczko świeciło.
Po 7 Adam przywiózł mi auto i poszedł do fryzjera, ja przed 8 poszłam po kwiaty do włosów i pojechałam do fryzjera.
Półtorej godz. zajęło czesanie. W tym kręcenie wałków, pół godz. pod suszarą. W tym czasie siedziałam i grałam na telefonie. Potem prostowanie włosów i układanie. Efekt:
Załącznik 4211891
Załącznik 4211892
Załącznik 4211893

Przyjechałam do domu, a tam Marta kończyła malować mamę… po 10 zaczął się mój makijaż
Parę minut przed 11 zjawił się Marek, nasz fotograf. Pstryknął parę zdjęć podczas makijażu. O godz. 11 miał być kamerzysta. Nie było go. 15 po dzwoniłam do niego na stacjonarny, ale już wyjechał. Zła na niego, 20 po zaczęłam się ubierać. Dzwonił Adam jak idzie, a ja do niego, że dopiero zaczęłam, bo kamerzysty nie ma. A jak się okazało on przyjechał do Adama. Bo tak miał napisane (jakieś wstępne ustalenia na rok przed ślubem), a o mailu, którego potwierdził zapomniał. Mama z Martą mnie wiązały, ciężko szło, ale jakoś dały radę… Marek poszedł do Adama a w tym czasie przyjechała świadkowa Ania i na nowo wiązały mnie z mamą. Do czasu przyjścia Pana Młodego siedziałam zamknięta w pokoju. Nikt z gości nie mógł wejść. Stałam przed lustrem, przyglądając się sobie cała uśmiechnięta i szczęśliwa.
Załącznik 4211895
O godz. 12 przyszedł kamerzysta z Markiem, jeszcze parę ujęć zrobili i zeszli na dół po Młodego. Oczy miałam zalane łzami jak zobaczyłam mojego Narzeczonego. Pięknie się prezentował. W Jego oczach również były łzy. Ja nawet teraz mam łzy w oczach pisząc to.
Wręczył mi bukiet, przypięliśmy kwiatka,
Załącznik 4211898 Ania przypięła Danielowi kwiatka, potem parę zdjęć i błogosławieństwo. Każdy z rodziców mówił swoimi słowami. Wzruszający moment.
Nadeszła pora na wyjście do kościoła, bo się już późno robiło.
W klatce mieliśmy 2 bramy. Pierwszą zrobiły sąsiadki. Uwaga wykopy! Przejście zaklejone. Poleciało kilka flaszek. Panowie zostali pomierzeni wzdłuż i wszerz i mogliśmy przejść.
Za parę metrów 2 malarzy (nasze koleżanki) miało przerwę. Udało się je przekupić… Po wyjściu z klatki czekały na nas 4 dziewczyny (koledzy najmłodszego brata). Siedziały na kanapie. Wesoło było. Cukierków grzeczne dziewczyny nie chciały. Dostały jednak coś na Powera, by zabrać kanapę.
W końcu wsiedliśmy do auta. Z Klimą przejechaliśmy kawałek, świadkowie coś tam między sobą tajemniczo szeptali. Jedziemy i widzimy kolejną bramę: kolesia na rikszy. Drogi nam nie zatrzymał, za to kierowca nasz się zatrzymał i świadkowie kazali nam wysiąść z auta. A my, nie, Daniel daj flaszkę i jedziemy. A oni znowu: Wysiadajcie! No dobra. Wyszliśmy z auta i świadkowa nam kazała wsiadać na rikszę.
Załącznik 4211894
Przejechaliśmy z jakieś 50-100 metrów. Minęliśmy naszych gości w busie, nawet Pana Młodego, który jechał po swoją wybrankę… przesiedliśmy się do Naszego autka i zajechaliśmy pod kościół. Świadkowie poszli do księdza, wzięli obrączki i skarbczyki do poświęcenia. Podpisali protokół przedślubny. Organistka zaczęła grać i z uśmiechem na ustach weszliśmy do kościoła.
Rozpoczęła się msza. Wychodzą ministranci, najmłodszy brat, średni brat i najstarszy brat. Byli kiedyś ministrantami i mieli zgodę proboszcza by służyć. No i oczywiście Proboszcz Jeden brat nie mógł służyć, bo nie był ministrantem.
Załącznik 4211899
Czytanie wziął najmłodszy, do darów poszło kolejnych dwóch. Do obrączek poszedł średni brat.
Kazanie było piękne. Ksiądz zwrócił się w nim do Nas, mówił o Nas. Mówił że cieszy się, że bierzemy ślub. Że przez tyle lat widział, jak rozwija się w Nas Miłość, widział jak działamy w Kościele. Poszło w tym momencie parę łez..Powiedział, że mamy brać przykład ze świętej rodziny.
Nadszedł czas na przysięgę. Powtarzaliśmy za księdzem… Ja Adam/Natalia biorę sobie Ciebie za żonę/męża i ślubuję Ci miłość….. Cały czas patrzyliśmy sobie w oczy Podczas zakładania obrączek, ksiądz podał Adamowi tacę i on wziął obrączkę dla mnie i zaczął sięgać po jego obrączkę. Brat uciekał z tacą. Ksiądz mu w końcu powiedział, że jedna mu wystarczy. Po nałożeniu obrączek poszliśmy podpisać dokumenty. W tym czasie organistka zaczęła grać Ave Maria wraz ze skrzypcami, których nie zamawialiśmy. CIary mieliśmy na ciele i łzy wzruszenia. Pięknie… Po nas podpisali świadkowie dokumenty. Msza się dalej toczyła. Komunię przyjęliśmy pod 2 postaciami. Tak samo jak rodzice i świadkowie. Na koniec mszy ksiądz złożył Nam życzenia i wręczył prezent. Ikonę Św. Rodziny.
Załącznik 4211897
Na Marszu Mendelsona wyszliśmy z kościoła. Tam nas obsypano grosikami i były bańki
Dzieciaki pomogły nam zbierać monety. Potem życzenia. Podczas odbierania kwiatów poczułam ukłucie w ręce. Okazało się, że wbiła mi się osa. Nie chciała się odczepić. Szczypało, bolało, trochę się zrobiło czerwone. Bratowa przywiozła mi na salę wapno i maść. Na szczęście nie wyskoczyło mi uczulenie. – Brat teraz spędził trochę czasu na Izbie przyjęć z powodu osy.
PO zdjęciu grupowym wsiedliśmy do auta i pojechaliśmy na cmentarz do Adama Taty. Smutno Nam było, że nie był wśród Nas, ale wiem, że był z Nami w tym dniu.

Przyjechaliśmy na salę, zostaliśmy przywitani chlebem i solą. MĄŻ mnie wniósł na salę, dostaliśmy szampana i potłukliśmy kieliszki. Mąż ładnie posprzątał i poszliśmy na obiad. Już w kościele byłam głodna.
Pierwszy Taniec. Zdecydowaliśmy się na „Zabiorę Cię właśnie tam..” i zaczęła się zabawa.
Niedługo potem wjechał na salę tort.
Załącznik 4211900 Ukroiliśmy z tortu 4 kawałki, 1 dla nas 3 dla rodziców. Ja zaniosłam Teściowej kawałek, Adam moim rodzicom. Wspólnie zjedliśmy, karmiąc się, kawałek tortu.
Zabawa trawała dalej, myśmy się wymknęli na parę zdjęć do ogrodu właścicieli Sali. Było trochę śmiechu.
Wróciliśmy na salę. Odbyła się dla nas zabawa. Były balony i musieliśmy przebijać po kolei. Żeby zdecydować kto pierwszy przebija rzucaliśmy kostką. Pierwszy rzut mój: 1. Adam: 1. Drugi rzut: 4, Adam: 4. Przy trzecim rzucie Adam wygrał. Jeden balon był inny. Z miłą chęcią go przed mężem przebiłam (jak się okazało, miał on być na sam koniec i był przeznaczony dla mnie) a w nim:
Załącznik 4211896
TURCJA.
Buziakiem podziękowałam mężowi za prezent i wróciliśmy do zabawy.
Potem odbyła się zabawa dla gości. W każdej parze, kobieta miała do lewej nogi przywiązany balon. Prawą nogą trzeba było zbić innym parom balon i jeszcze pilnować swojego balonu, żeby go nie przebili. Panie były na boso. Nie można się było w parze puścić za rękę. Wygrały dwie pary. Dostały od zespołu nagrody – ramki na zdjęcia.

O 22 odbyły się podziękowania dla rodziców. Podziękowania złożył zespół. Zagrali górolską piosenkę. Już nie pamiętam co to. Obyło się bez łez, tak jak chcieliśmy. Rodzice dostali prezenty, zatańczyliśmy w kółku.

Oczepiny: Młody dostawał po rękach od świadków, ale najpierw musiał się przedostać przez panny. Ja miałam być całowana przez świadka po rękach, ale brat się wcisnął i nie chciał mnie przepuścić. Ale się udało. Welon złapała kuzynka Adama, musznik jej chłopak. Musiał ładnie z kwiatkiem podejść do Klaudii, pocałować w kolano i poprosić o rękę. Kuba zaczął od kostek i poszedł wysoko. Klaudia miała łzy w oczach. Nikt nie wie co jej powiedział. Ale wyglądało to uroczo.

Po północy była specjalna dedykacja dla Naszych Przyjaciół, którzy właśnie mieli pierwszą rocznicę ślubu. Zostały połączone dwie dedykacje. Od nas i od Krzyśka.

Pierwsi goście pojechali po 22, do dziecka. Potem przed północą. I ok. 1.30 zaczęli się goście zbierać. Pojechał pierwszy transport. Ostatni goście, świadek z rodziną, fotograf z żoną, i teściowa pojechali o 3.30. Myśmy poszli do pokoju.

Jedzenie było pycha. Bardzo dużo jeszcze zostało.
Muzyka była przeróżna. I góralska, i starsza i nowsza. Dla każdego coś. Goście się wybawili i chwalili.

Czekamy jeszcze na zdjęcia i film. Wczoraj w nocy wróciliśmy z podróży poślubnej.
niunia32 czytałam z zapartym tchem. Gratulacje! Życzę Wam dużo miłości. I czekam na zdjęcia od fotografa
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:36   #1573
happy2gether
Wtajemniczenie

Pomaaa czeeeść Opowiadaj koniecznie jak było W jakim hotelu byliście na Zakynthos i czy byliście w zatoce wraku
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:44   #1574
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
sorry ale tragiczny jako ślubny jak kiepski cień sylwestrowy powiedz że tak nie pójdziesz
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:46   #1575
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
sorry ale tragiczny jako ślubny jak kiepski cień sylwestrowy powiedz że tak nie pójdziesz
Na bank,
przeciez jak ja to zobaczyłam to masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 20:52   #1576
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Na bank,
ile zapłaciłaś za to cudo?
zmieniasz makijażystkę ?

Stary 2011-09-09, 20:54   #1577
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
Na bank,
malowałam się tak w gimnazjum na dyskoteki

zmieniasz mejk czy mejkapistkę?

Edytowane przez sweetieSS
Czas edycji: 2011-09-09 o 21:14
Stary 2011-09-09, 20:57   #1578
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
malowałam się tak w gimnazjum na dyskoteki

zmieniasz mejk czy majkepistkę?
raczej makijażystkę
Stary 2011-09-09, 21:15   #1579
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
raczej makijażystkę
a co pani powiedziałaś na efekt?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 21:30   #1580
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie jej szczena opadła hah

dobranoc

Stary 2011-09-09, 21:37   #1581
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Kciuki trzymane
Cytat:

będzie ładnie
nie dziękuję, aby nie zapeszyć
Cytat:

Wszystkim jutrzejszym PM-kom cudownego dnia, kochanego Męża i świetnej zabawy do samego rana !!!!
dziękować
Cytat:
i myślicie że to dzięki butom
napewno cholercia u mnie nie będzie pogody bo buty czekają u siostry

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

życie Wasze wypogodzi!

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
gartulacje dla juz zamężnych i najserdeczniejsze zyczenia dla jutrzejszych pm

a ja sie pochwale wczoraj zostałam ciącia poraz drugi bratu urodziła sie córa
Gratul;acje!
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
dziękuję

a ja stresu zero jutro mój ślub
do spisania, w przyszłym tygodniu jakoś

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 00:55   #1582
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
raczej makijażystkę
No i dobrze!!! co za tempa strzała z tej baby

- 25 kg
Stary 2011-09-10, 07:06   #1583
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
Popatrzyłam w lustro i się pytam czy to jest rozświetlenie w brązach, a ona mi na to
-Nie mam brązów myślałam, że srebrny też się spodoba
Stary 2011-09-10, 07:21   #1584
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!
Dzisiejszym PMkom życzę dużo miłości, szczęścia. Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

Malinka

Haniusia
Stary 2011-09-10, 07:52   #1585
happy2gether
Wtajemniczenie

NIESFORNA TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKASY
Zapowiada się piękny dzień, więc niech takie będzie całe Wasze życie

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

SZPROTKA Tobie również życzę wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń na Nowej Drodze Życia
Stary 2011-09-10, 07:59   #1586
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrzyłam w lustro i się pytam czy to jest rozświetlenie w brązach, a ona mi na to
-Nie mam brązów myślałam, że srebrny też się spodoba
nie mam brązów- nie mam pytań

ale rozświetlenie jej się udało

Dzisiejszym PMkom życzę pięknej pogody i udanej uroczystości
Stary 2011-09-10, 08:14   #1587
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
[/COLOR]
niunia32 czytałam z zapartym tchem. Gratulacje! Życzę Wam dużo miłości. I czekam na zdjęcia od fotografa
dziękuję

Malinka

Haniusia
Stary 2011-09-10, 08:40   #1588
happy2gether
Wtajemniczenie

Nadrobiłam ostatnie relacje. Świeżym żonkom gratuluję i cieszę się, że wszystko się udało
Stary 2011-09-10, 09:14   #1589
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Makijaż mi sie srednio podoba wybrałabym coś bardziej ciemniejszego dla ciebie

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wszystkim dziejejszym i jutrzejszym PMkom wszystkiego dobrego

19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 09:20   #1590
margolka1986
Zakorzenienie

maria rzeczywiscie to makijaz nastolatki na sylwestra...

wszytskim dzisiejszym PMkom Wszystkiego NAJ !

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości