| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-09-09, 15:55 | #511 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

uwielbiam Gordona Ramseya oglądac   Magda Gessler przy nim to pikuś   
				__________________  Filip Jan  godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! | 
|     | 
|  2011-09-09, 15:55 | #512 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Gliwice 
				 | 

Cytat: 
  bo zostają ślady. | |
|     | 
|  2011-09-09, 15:57 | #514 | 
				 | 

Mówią właśnie na Polsacie, że matka skatowała 2,5 letnie dziecko   . Ja bym taką spałowała jakąś maczugą      ...no żesz KUR**** ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Jolka nie mam wagi w domu  . Ale już jest zamówiona, więc za niedługo się dowiem  . W każdym razie przez pierwsze 6tyg. schudłam coś 2kg  . Ale to głównie przez stres związany z kupnem mieszkania, a później malowanie itp. Wtedy nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży   | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:00 | #515 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;29305484]No i dziewczynki niestety, opuszczam was. Ciąża się nie rozwija od jakiś 2 tygodni, czyli przestała między 6-7 tygodniem. Przykro mi jak cholera, w pon. idę na wywołanie poronienia farmaceutykami, by nie ingerować mechanicznie, a we wt. mam urodziny  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zarąbisty prezent od losu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ale nic to, ja silna kobieta jestem  Następnym razem się uda, lekarz powiedział (bo od razu pytałam), że po 2-3 miesiącach spokojnie możemy dalej zachodzić. A najlepsze jest to, że facet w szoku był - po tym moim dziwnym czymś na jajniku ŚLADU nie ma ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nic, zero, jakby niczego tam nie było (a ja to też widziałam i to nie była wada sprzętu żadnego). Ok, nie zawracam więcej głowy, może niech wątek poprowadzi osoba, która po mnie pierwsza posta napisała, nie pamiętam, kto to był. Buziaki, i żeby żadna już tu złych wiadomości nie przynosiła!  PS. prosze tylko, nie umieszczajcie mnie jako mamy aniołkowej, nie przemawia to do mnie  [/QUOTE]  Trzymaj się kochana   | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:03 | #516 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet 
				 | 

pół kilo :/ szajajaba, miało już nie być złych wieści, przykro mi bardzo ale mam nadzieję, że wrócisz do nas pochwalić się radosną nowiną  Trzymaj się kochana A ja wątku nie przejmę, bo na cały weekend znikam  ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- odnośnie makijażu - właśnie jest o tym w Rozmowach w Toku. 
				__________________ ♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:06 | #517 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Ja już w 9tc ważyłam 5.5 kg więcej. Teraz w 14. ważę jakieś +6.5   Poszło w brzuszek i bioderka. | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:06 | #518 | 
				 | 

szajajaba   . no kończcie już z tymi smutnymi wieściami        . | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:19 | #519 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

szajajaba tak mi przykro   ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- 1 kg | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:23 | #520 | 
| Zakorzenienie | 

a mi ciężko określić ile bo moja waga non stop się zmieniała więc nawet nie wiem, ale wydaję mi się, że mniej więcej ok 1kg albo i mniej...sama nie wiem.

| 
|     | 
|  2011-09-09, 16:30 | #521 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Nordrhein Westfalen 
				 | 

Szaja, bardzo mi przykro kochana    
				__________________  Julia Wiktoria  07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm | 
|     | 
|  2011-09-09, 16:54 | #522 | 
| Zakorzenienie | 

zjadłam i jest mi strasznie nie dobrze   a głowa mi pęka...;/ | 
|     | 
|  2011-09-09, 17:02 | #523 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Nordrhein Westfalen 
				 | 

Ja w sumie nie wiem ile przytylam, chyba ok 1,5 kg razem bedzie (14 tc)

__________________  Julia Wiktoria  07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm | 
|     | 
|  2011-09-09, 17:03 | #524 | 
				 | 

o to widzę że nie tylko mnie głowa boli     
				__________________  Filip Jan  godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! | 
|     | 
|  2011-09-09, 17:04 | #525 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-09-09, 17:09 | #526 | 
				 | 

tiaaa i 2 tygodnie tapeta na twarzy   masakra jak by sie trzepło w tył głowy to tynk z twarzy spadnie      
|     | 
|  2011-09-09, 17:12 | #527 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;29305484]No i dziewczynki niestety, opuszczam was. Ciąża się nie rozwija od jakiś 2 tygodni, czyli przestała między 6-7 tygodniem. Przykro mi jak cholera, w pon. idę na wywołanie poronienia farmaceutykami, by nie ingerować mechanicznie, a we wt. mam urodziny  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zarąbisty prezent od losu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ale nic to, ja silna kobieta jestem  Następnym razem się uda, lekarz powiedział (bo od razu pytałam), że po 2-3 miesiącach spokojnie możemy dalej zachodzić. A najlepsze jest to, że facet w szoku był - po tym moim dziwnym czymś na jajniku ŚLADU nie ma ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nic, zero, jakby niczego tam nie było (a ja to też widziałam i to nie była wada sprzętu żadnego). Ok, nie zawracam więcej głowy, może niech wątek poprowadzi osoba, która po mnie pierwsza posta napisała, nie pamiętam, kto to był. Buziaki, i żeby żadna już tu złych wiadomości nie przynosiła!  PS. prosze tylko, nie umieszczajcie mnie jako mamy aniołkowej, nie przemawia to do mnie  [/QUOTE] bardzo mi smutno i przykro  bedzie pusto bez Ciebie tu, ale mysle ze niebawem znow bedziesz szczesliwa mama i pewnie juz za pare m-cy dostaniesz inny prezent od losu ten piekny ktorego wyczekujesz.  Trzymaj sie kochana, choc latwo sie mowi.   
				__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | 
|     | 
|  2011-09-09, 17:28 | #528 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

na wadze 1,5kg ale po ciuchach mam wrazenie ze wiecej    | 
|     | 
|  2011-09-09, 17:41 | #529 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;29305484]No i dziewczynki niestety, opuszczam was. Ciąża się nie rozwija od jakiś 2 tygodni, czyli przestała między 6-7 tygodniem. Przykro mi jak cholera, w pon. idę na wywołanie poronienia farmaceutykami, by nie ingerować mechanicznie, a we wt. mam urodziny  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zarąbisty prezent od losu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ale nic to, ja silna kobieta jestem  Następnym razem się uda, lekarz powiedział (bo od razu pytałam), że po 2-3 miesiącach spokojnie możemy dalej zachodzić. A najlepsze jest to, że facet w szoku był - po tym moim dziwnym czymś na jajniku ŚLADU nie ma ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nic, zero, jakby niczego tam nie było (a ja to też widziałam i to nie była wada sprzętu żadnego). Ok, nie zawracam więcej głowy, może niech wątek poprowadzi osoba, która po mnie pierwsza posta napisała, nie pamiętam, kto to był. Buziaki, i żeby żadna już tu złych wiadomości nie przynosiła!  PS. prosze tylko, nie umieszczajcie mnie jako mamy aniołkowej, nie przemawia to do mnie  [/QUOTE] tak bardzo mi przykro...  ja nie przytyłam nic a nic-jestem w 14 tc.ale brzuszek mam wyraźnie większy,z dnia na dzień ogromnieje   Edytowane przez agabi Czas edycji: 2011-09-09 o 17:46 | 
|     | 
|  2011-09-09, 18:04 | #530 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;29305484]No i dziewczynki niestety, opuszczam was. Ciąża się nie rozwija od jakiś 2 tygodni, czyli przestała między 6-7 tygodniem. Przykro mi jak cholera, w pon. idę na wywołanie poronienia farmaceutykami, by nie ingerować mechanicznie, a we wt. mam urodziny  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zarąbisty prezent od losu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ale nic to, ja silna kobieta jestem  Następnym razem się uda, lekarz powiedział (bo od razu pytałam), że po 2-3 miesiącach spokojnie możemy dalej zachodzić. A najlepsze jest to, że facet w szoku był - po tym moim dziwnym czymś na jajniku ŚLADU nie ma ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nic, zero, jakby niczego tam nie było (a ja to też widziałam i to nie była wada sprzętu żadnego). Ok, nie zawracam więcej głowy, może niech wątek poprowadzi osoba, która po mnie pierwsza posta napisała, nie pamiętam, kto to był. Buziaki, i żeby żadna już tu złych wiadomości nie przynosiła!  PS. prosze tylko, nie umieszczajcie mnie jako mamy aniołkowej, nie przemawia to do mnie  [/QUOTE] Przykro mi kochana, trzymaj się dalej tak dzielnie  ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat: 

__________________ Nasz wielki dzień: 26.06.2010  Sebuś 20.03.2012  | |
|     | 
|  2011-09-09, 18:08 | #531 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: wirtualny świat 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;29305484]No i dziewczynki niestety, opuszczam was. Ciąża się nie rozwija od jakiś 2 tygodni, czyli przestała między 6-7 tygodniem. Przykro mi jak cholera, w pon. idę na wywołanie poronienia farmaceutykami, by nie ingerować mechanicznie, a we wt. mam urodziny  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zarąbisty prezent od losu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ale nic to, ja silna kobieta jestem  Następnym razem się uda, lekarz powiedział (bo od razu pytałam), że po 2-3 miesiącach spokojnie możemy dalej zachodzić. A najlepsze jest to, że facet w szoku był - po tym moim dziwnym czymś na jajniku ŚLADU nie ma ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nic, zero, jakby niczego tam nie było (a ja to też widziałam i to nie była wada sprzętu żadnego). Ok, nie zawracam więcej głowy, może niech wątek poprowadzi osoba, która po mnie pierwsza posta napisała, nie pamiętam, kto to był. Buziaki, i żeby żadna już tu złych wiadomości nie przynosiła!  PS. prosze tylko, nie umieszczajcie mnie jako mamy aniołkowej, nie przemawia to do mnie  [/QUOTE] tak mi przykro, trzymaj się kochana u mnie 3 kg mniej :/, trochę jestem zasokoczona | 
|     | 
|  2011-09-09, 19:11 | #533 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Cytat: 
  (a wcześniej miałam ogromny problem by rzucic). Nigdy w życiu nie zapaliłabym ze świadomością iż noszę pod sercem dzidziusia, a jak widzę palące ciężarne to mam ochotę dac takiej w twarz.. sory, ale dosłownie agresję to we mnie wzbudza... cziqua też jestem dumna z nas!  ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- jak na razie schudłam 1 kg.. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- szajajaba trzymamy kciuki bardzo mocno! Bądź dzielna  ** | |
|     | 
|  2011-09-09, 19:28 | #534 | |||||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Hello ponownie  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Zariah akurat tak się składa, że mieszkam poza dużym miastem i do tego projektu, prowadzenia ciąży (zdrowie, mama i ja czy coś takiego) nie kwalifikuję się  W moim mniejszym mieście nie mam co liczyć na ginów w nfz (zawiodłam się na dwóch), poza tym chciałam mieć lekarza prowadzącego ciążę ze szpitala, w którym chcę rodzić, niestety do tego lekarza mogę tylko prywatnie, bo do niego na nfz nie ma szans, bo tylko w ramach powyższego projektu przyjmuje  No normalnie to jakaś dyskryminacja. Kobiety z dużych miast mają wszystko, w tym też szkołę rodzenia, za darmo, a ja z wiochy ani sie dostać nie mogę do dobrego lekarza na nfz i za szkołę rodzenia też musze płacić 500 zł, więc szkołę będę musiała odpuścić. Bo za badania wszystkie i usg będę musiała opłacić - sporo kasy zabulę, ale co zrobić... A co do Pappa to wiem, że prywatnie kosztuje w okolicach 600 zł, natomiast na nfz chyba nie ma możliwości bezpłatnych badań, chyba, że kobieta jest w grupie ryzyka? Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Może Tobie pomoże.  W każdym razie czasem siadam i troszkę na siłę te kupkę wypycham  ale to dlatego, że mnie tam skręca czasami w brzuchu. Jak trochę pójdzie to mi lepiej.  Cytat: 
    Ja mam totalnego bzika jak ktoś w pobliżu pali, albo jak dym zaleci, to mnie normalnie mną trzesie ... odrzuca mnie totalnie. Ludzie jarają na ulicy ile wlezie przy przystankach też, a jest zakaz, nie pomyślą, że reszta społeczeństwa nie życzy sobie być biernymi palaczami..  ale się zgotowałam   szajajaba - strasznie mi przykro, ale jesteś bardzo dzielna, trzymajcie się!  Następnym razem się uda, trzymam kciuki  A ja dziś o mało wścieklizny nie dostałam. Miała ogromną chęć na pomidorówkę, co chodziła z amną kilka dni (przez Was  ). To z Tż pojechaliśmy do knajpy bo akurat na mieście byliśmy, wziełam zupkę i co - jeszcze nigdy nie jadłam tak ostro przyprawionej pomidorówki. Nie zjadłam, wywołaliśmy kelnerkę, zabrała pelny talerz, no i w końcu wzięłam jakąś sałatkę. Ale wiecie co, kazali zapłacić za tę ledwo ruszoną zupę!! Tam było więcej pieprzu jak pomidorów  Muszę po niedzieli sama ugotować i już. Na weekend wybywam do rodziny kilkaset km stąd, ale mówię Wam jak mi się nie chceee   | |||||||
|     | 
|  2011-09-09, 19:51 | #535 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

O ludzie  Nadrabiałam Wasze wypociny z 4 stron czy więcej i odpisywałam i odpisywałam, się rozpisałam, puszczam, a tu, że coś tam moderator musi coś tam, nie zdążyłam doczytać bo tak szybko komunikat zniknął  Czy pojawi się ten mój post? Może za bardzo się rozpisałam?  Edit: post wyżej jest, dzięki moderatorowi   Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-09-09 o 20:07 | 
|     | 
|  2011-09-09, 20:04 | #536 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Aguśkaa83 no to jeszcze troche i juz druga dzidzia zdjeciowa dolaczy do tej pierwszej rezolutnej. A jak Filipek, cieszy sie na rodzenstwo?  powiedział, czy woli brata,czy siostree?  cziqua niezły miks sobie zafundowalas  Jolkaaa masz gołąbki i Ty tak spokojnie o tym mowisz?  i do tego,ze nie masz ochoty...ooo jaaaa  toz golabki to moja milosc kulinarna co do palenia w ciazy znam taka jedna nieodpowiedzialna, ktora ma juz 3 dzieci i przy kazdym cały czas paliła..Az mi sie noz w kieszeni otwiera jak takie cos slysze. Jeszcze tłumaczyla to sobie faktem,ze "lekarz powiedzial, ze bedzie gorzej ja teraz rzuce" grrr  szaja  az nie wiem co powiedziec...trzymaj sie ciepło Co do przytycia to niby wyszło 1,5kg wiecej....ale czuje sie czasem jak spizarka na jedzenie. Robie wycieczke do Wc i nic sie nie dzieje, juz normalnie nie mam co czytac  . A tak swoja droga to ku uciesze mego małza brzuszek sie pokazal..(mam nadzieje,ze to nie zadne wzdecie  ) Byłam dzisiaj na zakupach ubraniowych iiiiiiii jedyne co mi sie podobało to T-shirt....z jakąs mysza, kupiony w młodziezowym sklepie (czy to objaw kryzysu wieku mojego  )...i bluza dresowa kangurka w kolorze dojrzałej maliny... niestety nadal brak spodni nie opinajacych brzuch,pozostaje mi rozpinanie guzika i łudzenie sie,ze zamek sie nagle nie zacznie rozpinac ) 
				__________________ "Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski | 
|     | 
|  2011-09-09, 20:13 | #537 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat: 
  więc nawet nie zjadłam, ale chodzi za mną kebab  będziemy go robić jutro albo w niedziele  mniam   | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-09-09, 20:28 | #538 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;29305484]No i dziewczynki niestety, opuszczam was. [/QUOTE]  jest ,i tak przykro kochana. Bez Ciebie to juz nie ten sam watek...   strasznie, strasznie mi przykro. Badz dzielna i trzymaj sie cieplutko.        Cytat: 
  a swoja droga to naprawde mocno niesprawiedliwe! Wszyscy powinni miec taki sam dostep do sluzby zdrowia. ja mieszkalam w miescie cale zycie wiec nawet nie myslalam ze po za miastem moga byc takie problemy ...  co do pomidorowki to straszne chamstwo! co za kanjpa! nie powinni kazac ci placic za bubel. Ja bym tam wiecej nie wrocila   | |
|     | 
|  2011-09-09, 21:45 | #539 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Cytat: 
  raz tuli brzuszek i robi cacy i mowi: "czesc dzidziusiu!" a innym razem mowi: "dzidziusia wyrzucic" a jak mu mowie, ze dzidziusia nie wolno wyrzucac, to mowi: "dzidziusia wyrzucic nie eeeeee" z takim niee smiesznym  osttanio moja mama kupila mu taka mala lale-dzidzie zeby uczyl sie, ze niedlugo bedzie tez taka dzidzia i trzeba z nia delikatnie. To z poczatku wkladal palce do oka(podejrzewam ze prawdziwej dzidzi tez by tak robil) potem kladlismy do lozeczka, to przykrywam kocem i glaskal po raczce  potem za jakis czas mowie: chodz dzidzied powozimy w wozeczku, chcesz: a on odpowiada glosno: "Nieeeeeeeeeee!" Takze reakcje podejrzewam beda rozne i trzeba bedzie miec oczy dookola glowy  Jak pytamy co chce, czy brata czy siostre: za pierwszym razem powiedzial brata, potem mowil ciagle ze dzidzie chce a teraz mowi ze siotre  brzydalek jeden nie wie o co chodzi a wszyscy ciagle mu to pytanie zadaja   
				__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | |
|     | 
|  2011-09-09, 22:28 | #540 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Hej dziewczyny.. Kurcze Szajajaba, tak mi przykro   Musze sobie skan zorganizować w tygodniu, bo inaczej się będę stresowała.. Albo do położnych serducha posłuchać.. A dla tych co jeszcze nie wymiotowały. Ja mdłości mam od dobrych 3 tygodni, ale dziś miałam pierwsze 'spotkanie z porcelaną'..grrr Wstałam do pracy o 6:30 zjadłam w wyrze śniadanie po czym poszłam się umyć.. no i musiałam nos wydmuchać, bo całe zatoki znowu mam zapchane.. no i całe śniadanie poszło się...  Ja na szczęście nigdy nie paliłam, ale alkoholu to mi masakrycznie brakuje.. Półwytrawne białe winko.. ochhhhhhhhh | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

.
.

I still haven't found, what I'm looking for. U2
 I still haven't found, what I'm looking for. U2
 Fajnie ze wrocilas
 Fajnie ze wrocilas