|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
sobitter jest bardzo malo tych masek do włosów farbowanch w tej malej drogerii o ktrej mowilam i cha b do brazów zostaly
![]() ale byly gleboko to nie widzialam
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-09-09 o 18:22 |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Baletnico
Aaa tam rozkręcisz się, wszystko przed Tobą, ale uwaga to wciąga
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba jest skarbinskiego, czy jakos tak
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie tam do końca Na razie mój portfel nie może sobie na nic pozwolić, ale pomału, pomału...właśnie zamówiłam olejek kokosowy na allegro za 26zł- bo zauważyłam, że go najbardziej zachwalacie.. od 3 dni używam olejku rycynowego- no i jestem w szoku, włosy przelatują przez palce, lśnią..dzisiaj była maska z żółtka, miodu naturalnego, olejku rycynowego i soku z cytryny.- i jest jeszcze lepiej niż po Waxie, nie mogę się przestać macać![]() A czy dany olejek używać przez dłuższy czas, czy raczej zamiennie?
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz stosować przez dłuższy czas, tylko obserwuj włosy, czy są w lepszym stanie, czy nie wypadają itp
z kokoskiem uważaj, lubi nasilać wypadanie włosów, o czym pewno przeczytasz w połowie wątku :P
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja popełniłam ten błąd, że jak wpadłam we włosomaniactwo /oczywiście przez wizaz / to nakupiłam pełno różnych cudów, zaczęłam na zmianę wszystko testować i poza doraźnym działaniem nie wiedziałam czy cokolwiek ma jakieś długofalowe działanie
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo..dawna koleżanka z odchudzającego czemu uciekłaś od Nas?
|
|
#1661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zalecany zdrowy rozsądek przede wszystkim! Cytat:
Cytat:
![]() Teraz mam Annę z sokiem z pokrzywy i jest w dechę ale jednak wrócę do Kosmedu ze względu na zapach właśnie.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2011-09-09 o 22:21 |
|||
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zapach ma całkiem miły
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Scarrabeo - http://allegro.pl/olejek-kokosowy-da...773670403.html
Dziewczyny jak stosujecie glicerynę, mieszacie ją z czymś?
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Piszę PW
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Tylko że z gliceryną trzeba uważać, bo za duża ilość może Ci posklejać włosy . Także wszystko z umiarem
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie, jeżeli kokos Twoje włosy polubią to będziesz zadowolona. Ja się długo przekonywałam do niego, ale koniec końców polubiliśmy się. Linczujcie, ale właśnie dlatego nie polecałabym Vatiki jako pierwszy olej kokosowy w życiu- jego wadą jest właśnie to, że niechciany, nie może posłużyć do smażenia placków. ![]() Ukręciłam olej rumiankowy, kurczę, aż się nie mogę doczekać aż będzie gotowy. Liczę na jakąś turbomoc ukrytą w tym zielsku.
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
W moich dzisiejszych planach włosowych nałożenie przed umyciem maseczki z drożdży rozcieńczonymi tylko z wodą, bo niestety mleka nie mam w lodówce
A po umyciu znowu Capitavit i tradycyjnie pokrzywa do picia. Póki co u mnie ubogo z tą pielęgnacją przez mój równie ubogi zasób portfela
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na włosy dobra jest oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, śmietana (moje włosy ją uwielbiają), żółtko, miód. Płukanki z cytryną, płukanka z kawy (ale musi być prawdziwa nie rozpuszczalna), płukanki z octem . A jak działa maseczka z drożdży? Nakładasz na całe czy tylko na skalp? Bo ja znalazłam tylko, że drożdże na skalp pomagają na przetłuszczające się włosy.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2011-09-10 o 13:51 |
|
|
|
|
#1668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz Capitavit, a wg mnie jest on porównywalny w działaniu do drogiego Seboradinu (którego używałam przez kilka miesięcy calą serię i więcej nie kupię gdyż cena jest za wysoka), pijesz pokrzywę więc jest dobrze. Dokup sobie jeszcze skrzyp i pokrzywę sypaną, olejek rycynowy, naftę kosmetyczną i używaj tego przez dłuższy czas a na pewno zauważysz efekty. Najczęstszy błąd to nakupić mnóstwo specyfików i stosować wszystko naraz. Ja co prawda nakupowałam mnóstwo, ale stopniowo używam obserwując efekty po każdej serii czy rodzaju kosmetyku. Plus tego taki, że nie muszę biegać do sklepu jak coś mi się kończy ![]() A jaki masz szampon? ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
jajka, miód, drożdże, oleje, żelatyna, cytryna, ocet jabłkowy, śmietana albo jogurt naturalny, kawa, rumianek, mięta, wyciśnięte soki z owoców i warzyw...itd |
||
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam dzisiaj u fryzjera- podcięłam 5cm. i zaczynam walkę ze zdrowymi włosami..Kupiłam: szampon baby dream, odżywkę Alttera czy jakoś tak- ta Wasza rossamanowa- do zniszczonych. Mgiełkę Radicala wzmacniającą- bo była w promocji za 5zł( nie było tego w planach
) balsam miód i mleko z joanna z apteczki babuni, no i oleje- dostałam u Nas kokosowy- taki w szklanym słoiku, glicerynę, naftę kosmetyczną z wit. A plus E, olej rycynowy, olej ze słodkich migdałów. I to byłoby na tyle- nastepne zakupy dopiero jak się wszystko skończy. W domu mam jeszcze 1l. Stapiz- Slekk Line repair, Leo- kokosowy, szampon Leo kokosowy, i Joanna Professional- kokosowy( dobrze zmywa, będzie do olei.) i tyle. Jakieś uwagi, spostrzeżenia? Jak zakupy? Jestem początkująca i licze na każdą uwagę.
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmietanę też testowałam razem z żółtkiem i oliwą- włoski były błyszczące i sypkie ale to tylko przez pół dnia. Kawy wolę nie próbować, bo mam odrosty 7-8 cm (ciemny mysi blond a reszta jaśniejsze farbowane blond) i nie chcę ich jeszcze bardziej przyciemniać. Ale w przyszłości potestuję cytrynę i płukanki z rumianku. Tak, maseczka z drożdży ma pomóc na przetłuszczające się włosy i staram się nakładać tylko na skalp. Póki co próbowałam jej dwa razy, włosy były ciut dłużej świeże, ale efekty będę dopiero opisywać za 2 miesiące, bo jednak systematyczność i czas to podstawa. [QUOTE=KONICZYNKA 47;29322465]Nie narzekaj. Mleko UHT wbrew pozorom nic dobrego dla włosów nie zrobi ![]() Masz Capitavit, a wg mnie jest on porównywalny w działaniu do drogiego Seboradinu (którego używałam przez kilka miesięcy calą serię i więcej nie kupię gdyż cena jest za wysoka), pijesz pokrzywę więc jest dobrze. Dokup sobie jeszcze skrzyp i pokrzywę sypaną, olejek rycynowy, naftę kosmetyczną i używaj tego przez dłuższy czas a na pewno zauważysz efekty. Najczęstszy błąd to nakupić mnóstwo specyfików i stosować wszystko naraz. Ja co prawda nakupowałam mnóstwo, ale stopniowo używam obserwując efekty po każdej serii czy rodzaju kosmetyku. Plus tego taki, że nie muszę biegać do sklepu jak coś mi się kończy ![]() A jaki masz szampon?[COLOR="Silver"] Nafta już jest dopisana do listy a olejku rycynowego wolę nie kupować- mam naprawdę szybko przetłuszczające się włosy, stąd moje obawy. A szampony aktualnie mam dwa, ale tak naprawdę nie jestem z nich zadowolona: pierwszy to z Joanny z apteczki babuni do włosów przetłuszczających się- i tak po całym dniu już mam bardzo przetłuszczone, a chce znów myć włosy co dwa dni. Drugi minus- włosy są po nim za miękkie. Tak! Za miekkie ;/ Wiem, że większość wizażanek lubi mieć miękkie włosy ale w moim przypadku to nieładnie wygląda. Włosy mam cienkie, miękkie i przez to oklapnięte. Wyglądaja jak u małego dziecka rocznego... drugi szampon Barwy ziołowy pokrzywowy, który też się nie sprawdza, bo nie zmniejsza ani trochę przetłuszczania i mam wrażenie, że więcej włosów po nim wypada. Także jestem jeszcze w trakcie poszukiwania w miarę dobrego szamponu... Edytowane przez pluskotka Czas edycji: 2011-09-10 o 15:44 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Baletnico
Mgiełkę Radicala stosuj na skalp bo na długość może wysuszyć . Zakupy bardzoo ładne
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Magdzia, żartujesz? Ona niedobra jest? Kupiłam ją właśnie ze względu na całą długość, żeby łatwiej rozczesać włosy po nocy. Teraz używałam
tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...yu.html&next=1 no, ale o od wczorajszego dnia, jak zaczęłam intensywnie dbać o włosy to zauważyłam, że niemiłosiernie czuć alkohol- na odległość
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
No ale ta mgiełka też ma Alkohol denat w składzie, sprawdź ale wydaje mi się że tak .
A Gliss Kur ma? Bo większość tych produktów ma po prostu silikony., które akurat ułatwiają rozczesywanie
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zachęca do czytania składów ![]() A ja dziś po raz pierwszy dałam olej rycynowy na skalp...postanowiłam ryzykować tym raz w tyg.- może nie będzie spustoszenia? Teraz siedzę z super bombową maską na głowie i kubkiem pokrzywy ![]() Zaraz idę płukać ![]() Magdzia- część ma, trzeba sprawdzać Ale te bez alkoholu maja bardzo fajne składy, dobre silikony i bardzo pomagają przy rozczesywaniu Tak czytałam Bo ja wolę ukręcić swoje psikadło nawilżające I jestem zadowolona
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-09-10 o 15:57 |
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
A mi kurczę wypadają włosy znowu... Nie ma tragedii, ale trochę już się tym martwię, bo mam cienkie włosy...
Zastanawiam się nad pokrzywą- czy są w aptece jakieś tabletki pokrzywowe? Bo nie chcę jej pic, bo smak dla mnie ma ohydny... I zastanawiam się nad jakąś wcierką do włosów, ale dosyc tanią... Nafty i olejku rycynowego boję się używac na skalp, żeby jeszcze więcej nie wypadało włosów przy myciu, ampułki Radicala są dla mnie za drogie... Jak odstawiłam prostownicę, to teraz zaczęły wypadac mi włosy
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba przed jesienią włosy zaczynają reagować...tak mi się wydaje ![]() Tania wcierka? Jeszcze w promocji w Rossmannie jest mgiełka wzmacniająca Radicala za 5 zł. Producent zaleca na długość, jednak ma ona w składzie alkohol denat. i idealnie nadaje się do wcierania Razem z TŻ wcieramy juz chyba 4 czy 5 z rzędu
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ? tez taki chce ! ![]() a ja kupilam seboradin szampon z maska ( a raczej moja mama ) i odzywke ziołowa do wlosów jasnych ![]() a i olej z wiesiołka, a czy on łykany pomaga włosom? o akurt mam w kapsułkach
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek zajrzę do Rossmanna, może jeszcze będą
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Szukam jeszcze Kallosa Latte, ale nie mogę znalezc 
Na razie mój portfel nie może sobie na nic pozwolić, ale pomału, pomału...właśnie zamówiłam olejek kokosowy na allegro za 26zł- bo zauważyłam, że go najbardziej zachwalacie..

/ to nakupiłam pełno różnych cudów, zaczęłam na zmianę wszystko testować i poza doraźnym działaniem nie wiedziałam czy cokolwiek ma jakieś długofalowe działanie