Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 18:21   #1651
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

sobitter jest bardzo malo tych masek do włosów farbowanch w tej malej drogerii o ktrej mowilam i cha b do brazów zostaly

ale byly gleboko to nie widzialam

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-09-09 o 18:22
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:22   #1652
Magdzia94
Zakorzenienie

Hej Baletnico

Aaa tam rozkręcisz się, wszystko przed Tobą, ale uwaga to wciąga

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:40   #1653
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
sobitter jest bardzo malo tych masek do włosów farbowanch w tej malej drogerii o ktrej mowilam i cha b do brazów zostaly

ale byly gleboko to nie widzialam
A co to za drogeria? Bo napisałaś tylko że to jakaś osiedlowa, ale nie napisałaś gdzie ona jest...

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Hej Baletnico

Właśnie! Więc zanim zaczniesz to zapytaj swój portfel czy jest na to gotowy i szykuj tajemne szafki do ukrywania przed rodzinką/TŻ-em włosowych skarbów
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:45   #1654
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogę dołączyć? Czytam i czytam, niestety nie wszystko jestem w stanie znaleźć. Chciałabym zapytać się gdzie mogę kupić olejki ze słodkich migdałów, avocado, jojoba..Słyszałam, że w sklepach ze zdrową żywnością, ale niestety w mojej miejscowości nie ma takiego..
I jeszcze mam małe pytanko odnośnie oliwy z oliwek- czy musi być to jakaś specjalna oliwa, czy nie ma to znaczenia?
Oliwa spożywcza, teoretycznie najlepsza oliwa to ta Extra Virgin, czyli z pierwszego tłoczenia, ale ja miałam Pomace (z wytłoczyn) i też robiła dobrze włosom.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:57   #1655
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
A co to za drogeria? Bo napisałaś tylko że to jakaś osiedlowa, ale nie napisałaś gdzie ona jest...

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Właśnie! Więc zanim zaczniesz to zapytaj swój portfel czy jest na to gotowy i szykuj tajemne szafki do ukrywania przed rodzinką/TŻ-em włosowych skarbów

to chyba jest skarbinskiego, czy jakos tak

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-09-09, 20:01   #1656
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A ja zaczynam znów komplementowac kosmetyki do włosów. Olei niezbyt lubię, bo nie widzę jakiś super efektów, więc je sobie odpuszczam. Ale używam nafty przed myciem (plusem jest krótki czas trzymania jej na włosach), Babydream i szampon ziołowy z SLS Z Natury Evy, Gloria (muszę dokupic), odżywka jajeczna z Apteczki Babuni, Wax, własny spryskiwacz, jedwab i żel Palomy aloesowy Szukam jeszcze Kallosa Latte, ale nie mogę znalezc
Oj klada mi przypomniała, że muszę zapolować na naftę. Jeszcze jej nigdy nie używałam. Przeglądałam właśnie na KWC nafty- większość z firmy Anna. Czy któraś z Was używała z tej firmy? Bo są z różnymi dodatkami np. z czarną rzepą, biopierwiastkami czy z drożdżami. Te mnie najbardziej kuszą, bo mam szybko przetłuszczający się skalp więc wolę unikać z dodatkiem olejku rycynowego czy aloesu.
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:29   #1657
_Baletnica_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Oliwa spożywcza, teoretycznie najlepsza oliwa to ta Extra Virgin, czyli z pierwszego tłoczenia, ale ja miałam Pomace (z wytłoczyn) i też robiła dobrze włosom.
Hehe, właśnie przeczytałam dopiero 15stron wątku i mam już całą kartkę must have a gdzie tam do końca Na razie mój portfel nie może sobie na nic pozwolić, ale pomału, pomału...właśnie zamówiłam olejek kokosowy na allegro za 26zł- bo zauważyłam, że go najbardziej zachwalacie.. od 3 dni używam olejku rycynowego- no i jestem w szoku, włosy przelatują przez palce, lśnią..dzisiaj była maska z żółtka, miodu naturalnego, olejku rycynowego i soku z cytryny.- i jest jeszcze lepiej niż po Waxie, nie mogę się przestać macać

A czy dany olejek używać przez dłuższy czas, czy raczej zamiennie?
Stary 2011-09-09, 20:33   #1658
Haylee
Zakorzenienie

Możesz stosować przez dłuższy czas, tylko obserwuj włosy, czy są w lepszym stanie, czy nie wypadają itp z kokoskiem uważaj, lubi nasilać wypadanie włosów, o czym pewno przeczytasz w połowie wątku :P
Stary 2011-09-09, 20:42   #1659
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, właśnie przeczytałam dopiero 15stron wątku i mam już całą kartkę must have a gdzie tam do końca Na razie mój portfel nie może sobie na nic pozwolić, ale pomału, pomału...właśnie zamówiłam olejek kokosowy na allegro za 26zł- bo zauważyłam, że go najbardziej zachwalacie.. od 3 dni używam olejku rycynowego- no i jestem w szoku, włosy przelatują przez palce, lśnią..dzisiaj była maska z żółtka, miodu naturalnego, olejku rycynowego i soku z cytryny.- i jest jeszcze lepiej niż po Waxie, nie mogę się przestać macać

A czy dany olejek używać przez dłuższy czas, czy raczej zamiennie?
Ja bym na Twoim miejscu używała jakiś czas jednego

Ja popełniłam ten błąd, że jak wpadłam we włosomaniactwo /oczywiście przez wizaz / to nakupiłam pełno różnych cudów, zaczęłam na zmianę wszystko testować i poza doraźnym działaniem nie wiedziałam czy cokolwiek ma jakieś długofalowe działanie
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:10   #1660
_Baletnica_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Hej Baletnico

ooo..dawna koleżanka z odchudzającego czemu uciekłaś od Nas?
Stary 2011-09-09, 22:16   #1661
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja popełniłam ten błąd, że jak wpadłam we włosomaniactwo /oczywiście przez wizaz / to nakupiłam pełno różnych cudów, zaczęłam na zmianę wszystko testować i poza doraźnym działaniem nie wiedziałam czy cokolwiek ma jakieś długofalowe działanie
Ooo tak, zgadzam się w zupełności. Moje włosomaniactwo zaczęło się pod koniec marca, w ciągu miesiąca wydałam na kosmetyki do włosów i oleje ponad 200 złotych. Niektóre z zakupionych wtedy rzeczy męczę do dziś, więc możecie sobie pomyśleć co to był za zbiór.

Zalecany zdrowy rozsądek przede wszystkim!

Cytat:
właśnie zamówiłam olejek kokosowy na allegro za 26zł- bo zauważyłam, że go najbardziej zachwalacie..
26 złotych za ile wagowo/objętościowo?

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Oj klada mi przypomniała, że muszę zapolować na naftę. Jeszcze jej nigdy nie używałam. Przeglądałam właśnie na KWC nafty- większość z firmy Anna. Czy któraś z Was używała z tej firmy? Bo są z różnymi dodatkami np. z czarną rzepą, biopierwiastkami czy z drożdżami. Te mnie najbardziej kuszą, bo mam szybko przetłuszczający się skalp więc wolę unikać z dodatkiem olejku rycynowego czy aloesu.
Moja pierwsza nafta to była właśnie Anna z olejem rycynowym. Włosy były piękne, trawnik babyhair urósł, ale śmierdziało to okrutnie. Potem kupiłam Kosmed z wit. A+E i to był strzał w dziesiątkę, bo działanie takie samo a zapach przyjemniejszy.
Teraz mam Annę z sokiem z pokrzywy i jest w dechę ale jednak wrócę do Kosmedu ze względu na zapach właśnie.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2011-09-09 o 22:21
Stary 2011-09-09, 23:36   #1662
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam z Kosmedu z wit. A+E i mi odpowiada I zapach ma całkiem miły
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:27   #1663
_Baletnica_
Zadomowienie

Scarrabeo - http://allegro.pl/olejek-kokosowy-da...773670403.html

Dziewczyny jak stosujecie glicerynę, mieszacie ją z czymś?
Stary 2011-09-10, 10:30   #1664
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
ooo..dawna koleżanka z odchudzającego czemu uciekłaś od Nas?
Piszę PW

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Scarrabeo - http://allegro.pl/olejek-kokosowy-da...773670403.html

Dziewczyny jak stosujecie glicerynę, mieszacie ją z czymś?
Do masek ale to tylko z 2krople do różnych mieszanek (jajko, oleje)
Tylko że z gliceryną trzeba uważać, bo za duża ilość może Ci posklejać włosy . Także wszystko z umiarem

Stary 2011-09-10, 11:13   #1665
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Tak podejrzewałam.
W sumie, jeżeli kokos Twoje włosy polubią to będziesz zadowolona. Ja się długo przekonywałam do niego, ale koniec końców polubiliśmy się. Linczujcie, ale właśnie dlatego nie polecałabym Vatiki jako pierwszy olej kokosowy w życiu- jego wadą jest właśnie to, że niechciany, nie może posłużyć do smażenia placków.

Ukręciłam olej rumiankowy, kurczę, aż się nie mogę doczekać aż będzie gotowy. Liczę na jakąś turbomoc ukrytą w tym zielsku.
Stary 2011-09-10, 12:40   #1666
pluskotka
Zakorzenienie

W moich dzisiejszych planach włosowych nałożenie przed umyciem maseczki z drożdży rozcieńczonymi tylko z wodą, bo niestety mleka nie mam w lodówce A po umyciu znowu Capitavit i tradycyjnie pokrzywa do picia. Póki co u mnie ubogo z tą pielęgnacją przez mój równie ubogi zasób portfela
Stary 2011-09-10, 13:49   #1667
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
W moich dzisiejszych planach włosowych nałożenie przed umyciem maseczki z drożdży rozcieńczonymi tylko z wodą, bo niestety mleka nie mam w lodówce A po umyciu znowu Capitavit i tradycyjnie pokrzywa do picia. Póki co u mnie ubogo z tą pielęgnacją przez mój równie ubogi zasób portfela
Spokojnie, dokupisz sobie wszystko. A na razie możesz poszukać składników w lodówce. Na włosy dobra jest oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, śmietana (moje włosy ją uwielbiają), żółtko, miód. Płukanki z cytryną, płukanka z kawy (ale musi być prawdziwa nie rozpuszczalna), płukanki z octem .

A jak działa maseczka z drożdży? Nakładasz na całe czy tylko na skalp? Bo ja znalazłam tylko, że drożdże na skalp pomagają na przetłuszczające się włosy.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2011-09-10 o 13:51
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 14:42   #1668
hellokitty233
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Spokojnie, dokupisz sobie wszystko. A na razie możesz poszukać składników w lodówce. Na włosy dobra jest oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, śmietana (moje włosy ją uwielbiają), żółtko, miód. Płukanki z cytryną, płukanka z kawy (ale musi być prawdziwa nie rozpuszczalna), płukanki z octem .

A jak działa maseczka z drożdży? Nakładasz na całe czy tylko na skalp? Bo ja znalazłam tylko, że drożdże na skalp pomagają na przetłuszczające się włosy.
płukanka z kawy?...hmm...brzmi zachęcająco a podasz przepis
Stary 2011-09-10, 15:16   #1669
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Nie narzekaj. Mleko UHT wbrew pozorom nic dobrego dla włosów nie zrobi
Masz Capitavit, a wg mnie jest on porównywalny w działaniu do drogiego Seboradinu (którego używałam przez kilka miesięcy calą serię i więcej nie kupię gdyż cena jest za wysoka), pijesz pokrzywę więc jest dobrze. Dokup sobie jeszcze skrzyp i pokrzywę sypaną, olejek rycynowy, naftę kosmetyczną i używaj tego przez dłuższy czas a na pewno zauważysz efekty. Najczęstszy błąd to nakupić mnóstwo specyfików i stosować wszystko naraz. Ja co prawda nakupowałam mnóstwo, ale stopniowo używam obserwując efekty po każdej serii czy rodzaju kosmetyku. Plus tego taki, że nie muszę biegać do sklepu jak coś mi się kończy
A jaki masz szampon?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Zgadzam się. W kuchni można znaleźć mnóstwo produktów, które można użyć do włosów:

jajka, miód, drożdże, oleje, żelatyna, cytryna, ocet jabłkowy, śmietana albo jogurt naturalny, kawa, rumianek, mięta, wyciśnięte soki z owoców i warzyw...itd
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:27   #1670
_Baletnica_
Zadomowienie

A ja byłam dzisiaj u fryzjera- podcięłam 5cm. i zaczynam walkę ze zdrowymi włosami..Kupiłam: szampon baby dream, odżywkę Alttera czy jakoś tak- ta Wasza rossamanowa- do zniszczonych. Mgiełkę Radicala wzmacniającą- bo była w promocji za 5zł( nie było tego w planach) balsam miód i mleko z joanna z apteczki babuni, no i oleje- dostałam u Nas kokosowy- taki w szklanym słoiku, glicerynę, naftę kosmetyczną z wit. A plus E, olej rycynowy, olej ze słodkich migdałów.
I to byłoby na tyle- nastepne zakupy dopiero jak się wszystko skończy.
W domu mam jeszcze 1l. Stapiz- Slekk Line repair, Leo- kokosowy, szampon Leo kokosowy, i Joanna Professional- kokosowy( dobrze zmywa, będzie do olei.) i tyle.
Jakieś uwagi, spostrzeżenia? Jak zakupy? Jestem początkująca i licze na każdą uwagę.
Stary 2011-09-10, 15:30   #1671
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:

Oliwę z oliwek posiadam i dodaję niecałą łyżeczkę do żółtka. Zdarzyło mi się przed myciem nałożyć oliwę na suche końcówki. Ale efektu nie widziałam. Końcówki poprawiają mi się dopiero po odstawieniu suszarki i farby.

Śmietanę też testowałam razem z żółtkiem i oliwą- włoski były błyszczące i sypkie ale to tylko przez pół dnia.

Kawy wolę nie próbować, bo mam odrosty 7-8 cm (ciemny mysi blond a reszta jaśniejsze farbowane blond) i nie chcę ich jeszcze bardziej przyciemniać. Ale w przyszłości potestuję cytrynę i płukanki z rumianku.

Tak, maseczka z drożdży ma pomóc na przetłuszczające się włosy i staram się nakładać tylko na skalp. Póki co próbowałam jej dwa razy, włosy były ciut dłużej świeże, ale efekty będę dopiero opisywać za 2 miesiące, bo jednak systematyczność i czas to podstawa.

[QUOTE=KONICZYNKA 47;29322465]Nie narzekaj. Mleko UHT wbrew pozorom nic dobrego dla włosów nie zrobi
Masz Capitavit, a wg mnie jest on porównywalny w działaniu do drogiego Seboradinu (którego używałam przez kilka miesięcy calą serię i więcej nie kupię gdyż cena jest za wysoka), pijesz pokrzywę więc jest dobrze. Dokup sobie jeszcze skrzyp i pokrzywę sypaną, olejek rycynowy, naftę kosmetyczną i używaj tego przez dłuższy czas a na pewno zauważysz efekty. Najczęstszy błąd to nakupić mnóstwo specyfików i stosować wszystko naraz. Ja co prawda nakupowałam mnóstwo, ale stopniowo używam obserwując efekty po każdej serii czy rodzaju kosmetyku. Plus tego taki, że nie muszę biegać do sklepu jak coś mi się kończy
A jaki masz szampon?[COLOR="Silver"]

Nafta już jest dopisana do listy a olejku rycynowego wolę nie kupować- mam naprawdę szybko przetłuszczające się włosy, stąd moje obawy.

A szampony aktualnie mam dwa, ale tak naprawdę nie jestem z nich zadowolona:
pierwszy to z Joanny z apteczki babuni do włosów przetłuszczających się- i tak po całym dniu już mam bardzo przetłuszczone, a chce znów myć włosy co dwa dni. Drugi minus- włosy są po nim za miękkie. Tak! Za miekkie ;/ Wiem, że większość wizażanek lubi mieć miękkie włosy ale w moim przypadku to nieładnie wygląda. Włosy mam cienkie, miękkie i przez to oklapnięte. Wyglądaja jak u małego dziecka rocznego...
drugi szampon Barwy ziołowy pokrzywowy, który też się nie sprawdza, bo nie zmniejsza ani trochę przetłuszczania i mam wrażenie, że więcej włosów po nim wypada.
Także jestem jeszcze w trakcie poszukiwania w miarę dobrego szamponu...

Edytowane przez pluskotka
Czas edycji: 2011-09-10 o 15:44
Stary 2011-09-10, 15:32   #1672
Magdzia94
Zakorzenienie

Baletnico
Mgiełkę Radicala stosuj na skalp bo na długość może wysuszyć .
Zakupy bardzoo ładne No i na początek przede wszystkim obserwuj włosy, staraj się nie używać codziennie masek bo możesz je obciążyć. No i co POWODZENIA

Stary 2011-09-10, 15:48   #1673
_Baletnica_
Zadomowienie

Magdzia, żartujesz? Ona niedobra jest? Kupiłam ją właśnie ze względu na całą długość, żeby łatwiej rozczesać włosy po nocy. Teraz używałam
tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...yu.html&next=1
no, ale o od wczorajszego dnia, jak zaczęłam intensywnie dbać o włosy to zauważyłam, że niemiłosiernie czuć alkohol- na odległość
Stary 2011-09-10, 15:52   #1674
Magdzia94
Zakorzenienie

No ale ta mgiełka też ma Alkohol denat w składzie, sprawdź ale wydaje mi się że tak .
A Gliss Kur ma? Bo większość tych produktów ma po prostu silikony., które akurat ułatwiają rozczesywanie

Stary 2011-09-10, 15:55   #1675
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Magdzia, żartujesz? Ona niedobra jest? Kupiłam ją właśnie ze względu na całą długość, żeby łatwiej rozczesać włosy po nocy. Teraz używałam
tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...yu.html&next=1
no, ale o od wczorajszego dnia, jak zaczęłam intensywnie dbać o włosy to zauważyłam, że niemiłosiernie czuć alkohol- na odległość
W składzie ma alkohol denat., który wysusza
Zachęca do czytania składów

A ja dziś po raz pierwszy dałam olej rycynowy na skalp...postanowiłam ryzykować tym raz w tyg.- może nie będzie spustoszenia?
Teraz siedzę z super bombową maską na głowie i kubkiem pokrzywy
Zaraz idę płukać

Magdzia- część ma, trzeba sprawdzać Ale te bez alkoholu maja bardzo fajne składy, dobre silikony i bardzo pomagają przy rozczesywaniu Tak czytałam Bo ja wolę ukręcić swoje psikadło nawilżające I jestem zadowolona

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2011-09-10 o 15:57
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:28   #1676
klada
Zakorzenienie

A mi kurczę wypadają włosy znowu... Nie ma tragedii, ale trochę już się tym martwię, bo mam cienkie włosy...
Zastanawiam się nad pokrzywą- czy są w aptece jakieś tabletki pokrzywowe? Bo nie chcę jej pic, bo smak dla mnie ma ohydny...
I zastanawiam się nad jakąś wcierką do włosów, ale dosyc tanią... Nafty i olejku rycynowego boję się używac na skalp, żeby jeszcze więcej nie wypadało włosów przy myciu, ampułki Radicala są dla mnie za drogie...

Jak odstawiłam prostownicę, to teraz zaczęły wypadac mi włosy A myślałam, że teraz będzie już tylko lepiej...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2011-09-10, 16:33   #1677
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
A mi kurczę wypadają włosy znowu... Nie ma tragedii, ale trochę już się tym martwię, bo mam cienkie włosy...
Zastanawiam się nad pokrzywą- czy są w aptece jakieś tabletki pokrzywowe? Bo nie chcę jej pic, bo smak dla mnie ma ohydny...
I zastanawiam się nad jakąś wcierką do włosów, ale dosyc tanią... Nafty i olejku rycynowego boję się używac na skalp, żeby jeszcze więcej nie wypadało włosów przy myciu, ampułki Radicala są dla mnie za drogie...

Jak odstawiłam prostownicę, to teraz zaczęły wypadac mi włosy A myślałam, że teraz będzie już tylko lepiej...
Nie pierwsza się skarżysz na wypadanie...Już kilka dziewczyn wspominało i mi też coś lecą...
To chyba przed jesienią włosy zaczynają reagować...tak mi się wydaje
Tania wcierka? Jeszcze w promocji w Rossmannie jest mgiełka wzmacniająca Radicala za 5 zł. Producent zaleca na długość, jednak ma ona w składzie alkohol denat. i idealnie nadaje się do wcierania Razem z TŻ wcieramy juz chyba 4 czy 5 z rzędu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:34   #1678
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Tak podejrzewałam.
W sumie, jeżeli kokos Twoje włosy polubią to będziesz zadowolona. Ja się długo przekonywałam do niego, ale koniec końców polubiliśmy się. Linczujcie, ale właśnie dlatego nie polecałabym Vatiki jako pierwszy olej kokosowy w życiu- jego wadą jest właśnie to, że niechciany, nie może posłużyć do smażenia placków.

Ukręciłam olej rumiankowy, kurczę, aż się nie mogę doczekać aż będzie gotowy. Liczę na jakąś turbomoc ukrytą w tym zielsku.

jak ? tez taki chce !

a ja kupilam seboradin szampon z maska ( a raczej moja mama ) i odzywke ziołowa do wlosów jasnych

a i olej z wiesiołka, a czy on łykany pomaga włosom?
o akurt mam w kapsułkach

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-09-10, 16:35   #1679
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Nie pierwsza się skarżysz na wypadanie...Już kilka dziewczyn wspominało i mi też coś lecą...
To chyba przed jesienią włosy zaczynają reagować...tak mi się wydaje
Tania wcierka? Jeszcze w promocji w Rossmannie jest mgiełka wzmacniająca Radicala za 5 zł. Producent zaleca na długość, jednak ma ona w składzie alkohol denat. i idealnie nadaje się do wcierania Razem z TŻ wcieramy juz chyba 4 czy 5 z rzędu
Właśnie też myślę, że to przed jesienią...
W poniedziałek zajrzę do Rossmanna, może jeszcze będą
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2011-09-10, 16:36   #1680
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

napewno sa tabletki pokrzywowe

Moja pielęgnacja włosów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości