|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!
Mieszają i wymyślają jak tu tylko zarobić na biednych ludziach
Pozostało tylko czekać i się modlić żeby drugi kierunek nie był płatny![]() Zamiast sałatki zjadłam sobie krówki
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
ale by mi się teraz Vinka przydała ;p
Tż zadzwonił żebym wymyśliła coś do jedzenia na dzisiejszy wieczór, ![]()
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ja robię taką sałatkę:
zupki Amino (rosół) do tego pomidor, świeży ogórek, papryczka, rzodkiewki, majonez i to przyprawiam tą mieszanką co jest do zupki ![]() (ale nie całość tylko najpierw daję mniej, co by nie przesolić )Taki banał, ale TŻ ostatnio był zachwycony i parę dni później dzwonił i pytał co ja tam dawałam, bo sam chciał zrobić
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Będę musiała spróbować taką sałatkę na szybko
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Myo, ale co Ty robisz z tą zupką?
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;p żyję miałam wielkiego stresa, więc instruktor powiedział, że nie będzie mnie jeszcze bardziej stresował miastem i jeździłam po placyku. Przód-Tył Trochę na początku mi opowiadał co i gdzie w aucie do czego służy, powiedział jak ruszac, kiedy wciskac jaki pedał itd. W sumie to dziś używałam tylko sprzęgła |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Widzę, że naspamowałyście nowy wątek jak mnie nie było. Nadrobię w wolnej chwili. Dziś wróciliśmy. Wypoczęci, opaleni, doznaliśmy szoku termicznego na Okęciu . Może za kilka dni, jak ogarnę się trochę, pochwalę się zdjęciami. Póki co, jutro rano jadę do domu na trochę, także pewnie popołudniu się odezwę.
|
|
|
|
#38 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Spamu, spamu, więcej spamu!
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A mi Gienek Loska gra praktycznie pod oknami
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Makaron rozkruszam, dodaję te wszystkie warzywa, przyprawę i majonez i po jakimś czasie ten makaron sam miękknie
. Moja siostra lubi taką od razu po zrobieniu jak makaron jest jeszcze chrupiący ![]() Cytat:
![]() Ja na pierwszej jeździe zrobiłam kilka kółeczek na parkingu, a potem instruktor do mnie: 'No to jedziemy na miasto'. Moja przerażona mina - bezcenna )---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Chciałam iść z TŻem, ale musiałam przyjechać do domu na weekend, żeby odwieźć tatę na 'imprezę' ze znajomymi z pracy
|
|
|
|
|
#41 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie dziwię się, jakbym była pierwszy raz za kółkiem i miala wyjechać w tę dżunglę to tez bym pewnie szukała ucieczki
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak chodziłam na francuski na Rynek a Gienek był jeszcze nieznany szerszej publice to grał z jednej strony a ja go słyszałam po drugiej stronie Rynku
a grał bez nagłośnienia
|
|
|
|
#43 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
#44 |
|
Pani Buka
|
u mnie w miescie też niedawno był, rodzina poszła
![]() a w Krakowie widziałam go na rynku kilka razy - w tym raz, jak jeszcze nie był znany i też z TŻ-tem byliśmy pod wrażeniem
|
#45 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jej, cięzki dzien dzis i jutro
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wróciłłł, Mama wróciła
![]() ![]() pogoda jest piekna , żyć nie umierać![]() ![]() tak w ogóle to cześć
|
|
|
|
#48 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Część
Powiem wam, że uczę się, czasem mi coś wychodzi, czasem nie. Z teorii postaram się porobić ściągi (bo siedziałam nad nią chiński rok, a dalej jestem dnem
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ja plac zobaczyłam dopiero po iluuuuś jazdach
Generalnie dużo czasu tam przez cały kurs nie spędziłam. Normalnie od razu w miasto ruszyłam, tyle że na pierwszej jeździe głównie jechałam cały czas prosto, przez całe miasto w zasadzie. Skręcać musiałam gdzieś niewiele, ale w sumie przez to jechałam cały czas tymi głównymi ulicami No ale to było po to, żebym się oswoiła z samochodem, z ruszaniem, hamowaniem itp. Mnie było na rękę, że na placu dużo nie przebywałam, bo nie znosiłam tego. Ile można po łuku jeździć Jak raz tam troszkę więcej czasu spędziłam, to już miałam tak dość, że chciałam powiedzieć instruktorowi, żebyśmy już stąd pojechali
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Muszka aż miło się czyta takiego posta
baw się dobrzeCo do prawa jazdy, to miałam znajomego instruktora i on od razu wziął mnie na miasto bo stwierdził że jazda po placu nie jest konieczna Ale ja mam po mamie dryg do jeżdżenia
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
dopiero usiadłam spokojnie w domu. Wróciłam z Tż o 2 od znajomego ( oglądaliśmy walkę na RTL )wstaliśmy odwiozłam go do domu i pojechałam na działkę z mamą. Ja sie muszę wziąć za powtórkę z angielskiego bo babka zapowiedziała nam po wakacjach sprawdzianik ;] a w lutym już mam ten główny egzamin z języka.
|
|
#52 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja główny z języka już zdałam, żeby mieć z głowy
Choć tyle, bo był prosty
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
ja będe musiała zrobić i za reprezentować ustnie prezentacje na dany temat
|
|
#54 |
|
maszyna, nie człowiek
|
To ja miałam test, na którym była: słuchanka-uzupełnianka, tekst biznesowy (u mnie o mobingu:P) z pytaniami ABCD i znalezienie synonimów w tekście, słowotwórstwo, gramatyka, zadanie ze wsadzaniem słówek do tekstu tak, żeby pasowało (przy czym słówek było więcej i nawciskali tak, żeby się zastanawiać, czy coś jest lajkli czy probabyl) i wypracowanie, ja miałam letter of apologise.
Do tego była jeszcze część ustna, na niej miałam z kolei zadanie polegające na luźnej, dowolnej konwersacji z nieznanym współzdającym (takie typowe co studiujesz, a masz rodzeństwo, co robisz w wakacje), potem dyskusja na podstawie obrazków typu "co zabrałabys na bezludną wyspę, wycieczkie w tropiki, jaki typ wakacji wolisz" i konwersacja, ale idiotyczna, bo szukałam mojej zaginoinej czerwonej torby z jakimś określonym napisem, a kolega jako pracownik biura rzeczy znalezionych wciskał mi niebieski plecak, po czym ja na siłe przypominalam sie, ze jakby ktos przyniosl torbę, to zeby zadzwonil na moj numer telefonu
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę że wczoraj po placyku jeździłam bo dziś mi było o wieeele łatwiej i mi nie gasł ani razu (no dobra 2 razy, raz przy wyjeżdżaniu z bramy bo chciałam za szybko zacząc, a drugi raz przy wjeżdżaniu
raz ktoś na mnie zatrąbił i raz ktoś popukał się w czoło bo za wolno ruszałam (no a jak miałam ruszac, jak się uczę dopiero co i jak! ruszałam płynnie) ale mam takiego instruktora, który od razu reaguje i trąbnął za mnie na tamtych palantów. Wyprzedzałam rower, wymijałam pieszych i gadałam do siebie strasznie się za to zmęczyłam
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zawsze instruktor krzyczał, jak tylko przyuważył nogę nad sprzęgłem. Od razu kazał kłaść z boku na "półeczce". No i mnie zawsze jazdy relaksowały i wyciągały ze mnie całe zmęczenie
Zresztą do teraz jak wsiadam w samochód, to się momentalnie odprężam No ale dzięki temu zdałam, bo egzaminator na początku cały czas mi wytykał, że tu za blisko linii, tam za daleko, tu mogłam już przejechać, a nie czekać, tu to, tu tamto. A że był znany i to raczej nie słychać było pozytywnych opinii o nim, a nie sądzę, by o tym nie wiedział to to chyba była jego metoda na sprawdzenie, czy się ktoś zacznie stresować i popełniać prawdziwe błędy. Ja jego uwagi albo zbywałam milczeniem, albo kulturalnie i spokojnie tłumaczyłam, dlaczego podjęłam taką decyzję, a nie inną, po czym dalej jechałam po swojemu, nawet jak mi zarzucił raz, że moje zachowanie było typowo pod egzamin |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nadrobiłam wątek od początku. Vinia, ja pamiętam, że miałam straszny problem z gasnącym samochodem, nawet juz potem, po zdaniu egzaminu, przy normalnym jeżdżeniu. :P Seren, nie mów, że nie pasujesz. Może i masz inne problemy niż większość z nas, ale przecież zawsze możesz nam się wygadać... Zazwyczaj to pomaga, przynajmniej doraźnie. ![]() Narobiłyście mi chęci na sałatkę z zupek Amino, chyba wypróbuję, jak wrócę do Wawy. TŻ pewnie chętnie zje, bo on lubi te zupki. A u mnie w sumie nic nowego. Przyjechałam do domu, mam gigantyczne pranie do zrobienia (bo mi się w mieszkaniu pralka popsuła, musiałam wszystko zwieźć do domu) i chyba do następnego weekendu się z tym nie uporam. |
|
|
|
#58 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Inv, podejrzewam, ze zalezy od typu włosów i że spanie z mokrymi włosami niewskazane
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym uważała jak wywijają Ci się włosy od wilgoci chociaż trochę, to każdy w inną stronę będzie
ja już nie pocieniuję włosów, no chyba ze kiedyś coś mi strzeli ![]() mam już dosyć ciągłego bólu głowy, czas się udać na jakies badania niedługo chyba. cześć w ogóle i czołem
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Nicru gratuluję
Inv w końcu jesteś fryzura świetna. Jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz Ale jak Nicru mówi, zależy od typu włosów. Oglądacie Taniec z gwiazdami?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Pozostało tylko czekać i się modlić żeby drugi kierunek nie był płatny

)

. Może za kilka dni, jak ogarnę się trochę, pochwalę się zdjęciami. Póki co, jutro rano jadę do domu na trochę, także pewnie popołudniu się odezwę.