|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | ||||||
kosmitka
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
ło matko, na raty was nadrabiam, Franek nie śpi, na rękach lub na cycu non stop
![]() Cytat:
![]() Wiem, że dużo przytyłam, sama nie wiem czemu, koleżanki się śmieją, że to dlatego, że miałam z 15 kg niedowagi ![]() Cytat:
Czyli jakie? Cytat:
![]() Zazdroszczę, że mała obserwuje, nasz jak nie śpi, to niestety raczej marudzi, chce na rączki, śpiewamy mu itd. Cytat:
![]() Z kolei wiele osób mnie przestrzega przed jedzeniem wszystkiego u takiego maluszka, że ma malutki przewód pokarmowy, delikatny, trzeba uważać - to też na mnie działa. Chomikuj kochanie w brzuszku swojego Marcelka, ciesz się nim, to naprawdę fantastyczne uczucie, a synkiem jeszcze zdążysz się nacieszyć ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wspólczuję wszystkim brzuchatkom dolegliwości, skurczy itd. Przepraszam, że nie piszę do każdej z osobna ale dzisiaj jest to niewykonalne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
no! Ja przecież to samo Ci mówiłam chudzino !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
kosmitka
|
Odezwał się grubas
![]()
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Muszka się lansuje http://www.pudelek.pl/artykul/34977/...uchem_zdjecia/ szpila, jaka mini - w szoku jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kabaczek albo cukinia ziemniaki żółty ser (zazwyczaj dwie duze kostki starczaja) cebula 3 zabki czosnku pomidory Ziemniaki lekko podgotowywujesz zeby miec pewnosc ze sie zrobia mieciutkie podczas pieczenia, a pozniej kroisz w plastry, ser trzesz na tarce, kabaczek albo cukinie kroisz w plastry ale koniecznie trzeba wydlubac srodek bo to jest nie do zjedzenia, najlepiej wydlubac to lyzeczka, super szybko sie robi (a zeby plastry kabaczku/cukinii nie puscily wody i byly mieciutkie nalezy je przemyc i opłukac woda, wylozyc na reczniku papierowym, posolic kazdy krążek i odczekac mniej wiecej 15 min), cebulke mozna posiekac na drobno albo na plastry-ja zawsze siekam na drobno, zabki oczywiscie tez jak kto woli, mozna na drobno albo wrzucic cale dla samku no i pomidorki umyte pokroic tez w plastry i to moje kochane wszystko ukladac wartswami i to juz w zaleznosci jak kto woli, ja zaczynam od sera i ziemniakow, pozniej cebulka i czosnek, pozniej cukinia/kabaczek, pozniej znowu ser, pozniej znowu ziemniaki, pozniej pomidorki, pozniej ser, pozniej cebulka i to wszystko ladnie wstawic do podgrzanego piekarnika i piec mniej wiecej 20-30 min, ja zawsze pieke na oko bo widze jak żółty ser sie robi taki fajny przypieczony i wsio ![]() co do ciagniecia-mam tak bardzo czesto ![]() Cytat:
![]() co do tap madl-odkad moj szwagier stwierdzil ze jestem gruba a wczoraj kumpel pow ze zrobilam sie pucka na twarzy-zaczynam diete i cwiczenia tuz po porodzie ![]() ![]()
![]() |
#1566 | ||||
Zadomowienie
|
Zrobiłam jedzonko....najadłam się tak,że zaraz pęknę chyba..
![]() wogóle wczoraj się pokłóciliśmy trochę.. nawet nie pisałam..bo mi głupio było już po kłótni... te hormony.. zaczęłam płakać i mówić,że mnie nie rozumie,że nie zrozumie jak to boli..i wogóle musiałam chyba po prostu się wyżalić i wypłakać... ![]() ![]() ![]() a dziś dzwoni do mnie z pracy.. i 100 pytań..jak się czuję,czy bardzo boli, czy mam jakiś obiad,że może zamówię coś ,żebym się nie męczyła itd.. ![]() ![]() coś czułam,że z kimś gadał.. to podpuszczam..i pytam : a jak w pracy? pytał ktoś o mnie?? a on że tak..gadał z jedną menagerką pielęgniarką.. jak powiedział którą ,to już się domyślałam o co chodzi ![]() a ja,że wiem..że mi też to opowiadała..ale ze 3 miechy temu .. i że teraz powinien zrozumieć,że jak mówię-że boli.. to boli.. mówię Wam...tak się chłop przejął,że szok. nie wiem co tam ona jeszcze mu powiedziała... ale znając ją.. było ze szczegółami i bez ściemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do liczby porodów... nieźle.. jakiś hurtowy niemal dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochana..napewno będzie wszystko dobrze. każda z Nas się martwi o swoje maleństwo.. ja też coraz bardziej zestresowana..że przenoszona tyle,że może to niedobrze dla niej..że coś się złego dzieje.. nawet ostatnio jak coś wyszło na mniejsze.. jakoś 38tydzień.. to ja już czarna wizja,że cos nie tak.. ale musi być dobrze i będzie!! Cytat:
![]() Tyjemy 9 miechów..to ciężko zrzucić to w 2-3 tyg.. napewno z czasem wrócisz do swojej wagi .. ja sama na to liczę ![]() ![]() daje sobie pół roku.. do czasu aż wrócę do pracy...
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
z mojej cudownej pracy dostałam maila, a w nim zaproszenie na szkolenie/egzamin -> termin 30/09
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1569 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze...póki nie przytyłam mocniej i mi w udźce nie poszło.. to sama z dumą chodziłam w takich sukienkach by pokazać brzucho... ehh.... Cytat:
![]() ![]() ![]() a Ł dobrze gada... ![]() ![]()
![]() |
#1570 |
Rozeznanie
|
Podczytuje Was przez cały dzień (z przerwami na sprzątanie i wizytę teściowej
![]() Mąż jedzie zaraz do knajpy z kumplami walkę oglądać- chciał mnie zabrać, ale bez sensu, nie dałabym rady siedzieć do północy albo i dłużej. Poza tym niech trochę się rozerwie bidulek. Myślałam, że pojadę do koleżanki na jakiś filmik ale też mi się nie chce... Generalnie jakaś tak anty- towarzyska i anty-społeczna się zrobiłam... Nigdzie mi się nie chce wychodzić, do siebie też nie mam ochoty zapraszać. Nie wiem czy to jakaś depresja ciążowa, czy może hormony? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie ta nystatyna. Jak sobie pomyślę że muszę ją brać kilka dni i codziennie wielka schiza jak mnie zaleje po niej to ja dziękuję.
Mam trochę wyrzuty co do tż, bp pojechał do mamy, później na jakieś swoje prezentacje i chciał strasznie zostać tam na walkę Adamka. Ale po 1. ja Panna wielka Schiza już panika, że nie dojedzie jak coś- kij z tym że się nie zapowiada, ale popanikować nie zaszkodzi ![]() I oczywiście podkradziony z innego wątku fajny tenten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to hormony niestety... ja sama i dziewczyny też pisały o podobnych problemach.. ze mnie też się dzik zrobił.. nawet telefonów prawie nie odbieram... rzadko się pokazuje gdziekolwiek na necie..a tak to ukryta, jeśli wychodę to sama albo z mężem... itd.. nie zrozum mnie źle.. ale cieszę się,że nie tylko ze mnie taki dzik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() ![]() ![]() a co do Muszki - wygląda fajnie (choć jej nie znoszę!!), ale chyba ta kiecka taka przykrótkawa trochę. I ja rozumiem, że ona obraca się w innym świecie, ale jaką ona ma tam szpile!! A ponoć ma poważny uraz kręgsłupa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam. Przyjechała koleżanka z Łodzi, to cały czas myślę nad wykrętami co by tu nigdzie nie iść. Pierwszego dnia mi się nie udało, to poszłam, ale dzisiaj znowu coś pisała to powiedziałam, że spać idę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
Ja też dziś jakoś nie mam weny na pisanie......
![]() Czytam na bieżąco A dzień jakiś niemrawy....
#1577 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Dobrze, ze jesteście. I dobrze wiedzieć, że nie jestem w moim "dzikustwie" osamotniona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
Tak , ma być blisko bo nie chce wydawać 100 na taksówkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
kosmitka
|
Ogólnie Mucha fajnie wygląda, tylko na 1 zdjęciu prawie majciochy jej widać
![]() Stokrotka - w sumie dobrze, że koleżanka męża uświadomiła, najważniejsze, że zrozumiał. Czasem tak jest, że lepiej to zrozumiemy, jak nam opowie ktoś obcy ![]() Co do zgubienia wagi, też bym chciala w pół roku, zobaczymy jak się uda. Nie jest to teraz priorytet, muszę dobrze jeść, by mieć pokarm, to dla mnie najważniejsze. Czasem tylko doluje, że w nic nie wchodzę i nie mam w co się ubrać, poza dresami ciążowymi i 1 parą ciążowych cienkich spodni. Lulla kochany Twój Ł. Mój mnie teraz pociesza, że chudnę i ogólnie jakoś mu się chyba podobam, bo ma ochotę na wiadomo co ![]()
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Ancia haha
![]() Stokrotka, fajnie że są takie babki które czasami uświadomią naszych mężczyzn. Filip mi się kokosi w brzuchu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Po cesarce połóg taki sam, odchody są, tyle, że "rana" gdzie indziej
![]()
#1583 |
Zakorzenienie
|
Niech ktoras urodzi bo nudnoooooo
![]()
![]() |
#1584 | |
kosmitka
|
Nie wiem, chyba standardowo 6 tygodni. Poza tym jeszcze mam "odchody" czy jak się to fachowo nazywa.
Cytat:
Myślisz, że o to ![]() Może i lepiej że gdzie indziej.
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no powiem Wam ,że się cieszę że mu nagadała wprost jak to wygląda... i że to dziś akurat. ja pamiętam jak mi opowiadała..ojj jak sobie przypomnę jej opowieść,to aż mnie kości cipne bolą.. ![]() a to jest w sumie przełożona bardziej-więc mi nie zarzuci,że nakręciłam ją .. grunt-że chłop się przejął a powiedzcie dziewczyny-te po cesarce...jak duża jest ta rana ,na jakiej wysokości... i jak Wam się goi ?? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- dawaj Lulla ,dawaj ![]() ![]()
![]() |
#1586 |
kosmitka
|
Ja mam ranę w miejscu starej po laparotomii, bardzo nisko w owłosieniu łonowym. Dość długa, przez cały dół brzucha. I już w sumie zagojona, strupy zostały.
Tylko brzuch jest jakiś martwy, drętwieje w tym miejscu.
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
No to która chętna :?
Cytat:
![]() A drętwienie to naturalne jest ![]() **** Chylińska w Mam talent "pieliłeś wirtualne grządki" ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli rozumiem,że w bieliźnie nic nie widać?? sorki za głupie pytania...ale ciekawa jestem... słyszałam... ciekawe co brał przed ![]() ![]() ![]() a ten mały chłopiec... matko... jak on to obejrzy w wieku nastu lat...to się pod ziemię zapadnie ![]() ![]() oglądałam te zdjęcia na pudelku.. i się zaczytałam dalej. co sądzicie o tej miss polonii ??
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Aaa , myślałam że głównym problemem z szybszym sexikiem jest rana po nacięciu, pęknięciu. W ogóle jakaś ciężko myśląca jestem.
Kurde, walczę ze sobą, żeby nie zjeść frytek. Z jednej strony myślę, że po porodzie nie zjem bo karmienie a z drugiej jak pomyśle o tej zgadze... Tak źle i tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem to już w ogóle ona jaśnieje i ciężko zauważyć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.