|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Essencomaniaczki witają w cz. X
podobno w Superpharmie jest jakis za ok 10 zl i mysle, ze na allegro tez by sie znalazl (thinner)
czy te nowe pedzle farbuja w czasie prania? pral juz ktos?
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 |
|
po prostu Em :)
|
Napiszę Ci za niedługo.
![]() Update: w serii Little Bakery nie pojawi się pierścionek.
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
No ja sobie skorzystałam z promocji na lakiery MD i do mojej dwusztukowej kolekcji (69 Movin' On i 73 Replay) dokupiłam kolejne 2:
63 Purple Cherry 66 Most Wanted mam jeszcze chrapkę na: 70 Makes Me Weak 64 Trendsetter 67 Just Shout! A C&G mam tylko jeden :P A co do macaczy to ostatnio moją siostrę oświecałam w Naturze, że się nie otwiera wszystiego po kolei jak się nie chce kupić Myślałam, że padnę jak usłyszałam niewinne "Dlaczego??" Ale już chyba zrozumiała...
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2011-09-10 o 19:25 |
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie w Krakowie, w centrum znajdę Essence? Bo w D. w galerii krakowskiej nie ma... a w D. na Floriańskiej?
|
|
|
|
#4686 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Na florianskiej, w natrze kolo poczty głównej,w naturze w galerii kazimierz, firlit na karmelickiej (?)
tyle pamiętam z centum teraz
|
#4687 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do limitek to bylam dzis w drogerii i jest juz u mnie natventurista. Bizuterii wogole nie bylo, tzn stand nie posiadal tej klatki ze swiecidelkami, ktorej zdjecie gdzies tu bylo wrzucone. Podejrzewam ze w Polsce moze byc to samo, a przynajmniej gdzieniegdzie. Byc moze bedzie dostepna w wiekszych miastach. Ja wzielam ten jasnorozowy lakier dragonfly czy jakos tak, jeszcze nie testowalam, ale kolor w buteleczce wydaje sie slicznyP.S wlasnie doczytalam na stronie ze UM nie bedzie dostepna w Holandii Szkoda, bo bardziej mi przypadla do gustu niz natventurista. Chcialam cienie i szminke
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2011-09-10 o 20:33 |
|
|
|
|
#4689 |
|
|
http://ttcybeauty.blogspot.com/2011/...ick-02-it.html Zaskakująco dobra recenzja szminki UM.
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Znalazłam na jednym z niemieckich blogów taką informację od producenta.
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastrzegam, że to było parę miesięcy temu. Jednak działanie na 6+
|
|
|
#4691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zajrzę przy okazji do SP i inglota porównać cenę i pojemności. Hurtowni kosmetycznej nie kojarzę u siebie w pobliżu, sądzę, że jak to w hurtowni były by problemy z kupieniem 1 szt.
|
|
#4692 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
We Wrocławiu w Magnolii żadnych nowości, w dominikańskiej też. W pasażu są mascary, linery i kredka z I Llove, dwa nowe linery i chyba jakieś lakiery. I nic więcej - Ani pędzli ani pudru nigdzie nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Zostałam dzisiaj szczęśliwą posiadaczką pędzla do pudru
To mój piąty pędzel z E i żałuję, że nie mają ich więcej w ofercie. Kupiłabym każdy jaki by wprowadzili, są tak mięciutkie |
|
|
|
#4695 |
|
|
Nowe pędzle nie farbują.
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4698 |
|
|
Jasne. Ale te z Moonlight po wielu myciach wciąż są mięciutkie.
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
No tak ale to jednak inne pędzle i wszystko się może zdarzyć
![]() Cytat:
Niż np. Te z Sephory czy Marionnaud
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
swatche natventuristy http://tatjanag.blogspot.com/2011/09...ssence-le.html
zastanawiam sie nad eyelinerem Wyglada troche jak zloty cien z balleriny. Ciekawa jestem czy probowal ktos juz zrobic nim kreske Jesli nie, to moze bede pierwsza
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2011-09-11 o 00:36 |
|
|
|
#4701 |
|
|
Szkoda, że te cienie są tak słabo napigmentowane.
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Probowalam ten pomaranczowo-srebrny na rece i tez nie zrobil na mnie najlepszego wrazenia. Z pomaranczem nie ma nic wspolnego, jest blizszy rozswietlajacemu bezowi jakich wszedzie pelno, do tego wydawal mi sie odrobine za grubo zmielony, a takich bardzo nie lubie.
Ja najbardziej zaluje blushstainu, wszedzie zbiera negatywne opinie, wiec juz nawet nie rozwazam jego kupna, a szkoda bo wstepnie byl pierwszym kosmetykiem z tej limitki na ktory sie napalilam. Na poczatku wogole nie bralam pod uwage linerow, a teraz chce je najbardziej. Tak to juz przewaznie jest z essence, ze po obejrzeniu swatchy diametralnie zmieniaja sie wszystkie wishlisty
|
|
|
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi się zdaje, że będę nową Essenco-maniaczką
Póki co mam tylko białą kredkę do oczu, srebrny cień i 2 lakiery do paznokci.A z tego wszystkiego jestem baardzo zadowolona. Planuję kupić jakiś błyszczyk i róż, tylko jeszcze nie wiem jaki
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę pod słońce i ciężko mi ocenić swatche ale chyba właśnie się napalam na miedziany(?) liner w żelu z Natventuristy. Początkowo chciałam tylko zielony (jak ktoś znajdzie swatche, proszę o linka
) ale teraz zagiął mnie też ten drugi.Jakiś czas temu odkryłam dla siebie brązy, których wcześniej unikałam jak ognia, a teraz widzę, że fantastycznie podbijają niebieską tęczówkę. Blondynkom z niebieskimi oczami często polecane są właśnie brązy, to tylko kwestia doboru odcienia, by nie wyglądać na umarlaka z "brudnymi" oczami - wreszcie mogę to potwierdzić (i po co się było tak długo upierać na nie ![]() Stałam sie oficjalną fanką linerów w żelu - w fioletowym Berlin Rocks wydłubałam juz pokaźną dziurę A kredki wielbię od początku za trwałość, kolory, cenę O lakierach lepiej się nie będę wypowiadać, bo wciąż jestem w żałobie po decyzji o wycofaniu MD No, co za głupek to wymyślił, ani chybi jakiś facet
Edytowane przez vril Czas edycji: 2011-09-11 o 09:21 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w Douglasie w Złotych i Arkadii i niestety lakieru Blue Addicted nie było
![]() Ale za to namówiłam przyjaciółkę na tusz I Love i dzisiaj napisała, że jest w nim zakochana i już po dwóch maźnięciach uzyskała taki efekt, jak po 10min używania swojego dotychczas ulubionego tuszu Oprócz tuszu kupiła jeszcze kilka rzeczy, bo co chwilę podsuwałam jej coś ciekawego i wartego uwagi ![]() Ja sama miałam chęć na fioletowy eyeliner w żelu, pędzelek do niego i kilka kolorów lakierów, ale rozsądek wygrał (co nie zmienia faktu, że jeszcze wrócę po te rzeczy )
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Nie kupowałaś jej czasem w Ślązaku, około godz. 11? Kontemplowałam nad nią, po czym jakaś łaska wzięła mi ją sprzed nosa
. No nic, może następnym razem.Wstyd aż, nie wzięłam nic z nowości. Moje konto lakierowe zasiliły Makes me Weak i Cool and the Gang.
|
#4707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ogole to tak przelotnie popatrzyłam na lakiery i wydawało mi się, że niema nic z nowości
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
W Galerii Mokotów jest taka wąska szafa Essence i uchował się tam jeden pędzelek do pudru. Ten do różu nie ma nawet swojego miejsca w tej malutkiej szafie (pewnie ze względu na to, ze nie ma w niej miejsca na róże). Obydwa pędzle można kupić chyba tylko w Wola Parku. Ja na szczęście mam już oba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Bizuterii wogole nie bylo, tzn stand nie posiadal tej klatki ze swiecidelkami, ktorej zdjecie gdzies tu bylo wrzucone. Podejrzewam ze w Polsce moze byc to samo, a przynajmniej gdzieniegdzie. Byc moze bedzie dostepna w wiekszych miastach. Ja wzielam ten jasnorozowy lakier dragonfly czy jakos tak, jeszcze nie testowalam, ale kolor w buteleczce wydaje sie sliczny
Szkoda, bo bardziej mi przypadla do gustu niz natventurista. Chcialam cienie i szminke 
Ale zastrzegam, że to było parę miesięcy temu. Jednak działanie na 6+
Nakarm pieska... 

Ktoś mnie oświeci, bo nie jestem w temacie...
Dlatego ciekawa jestem jak będzie z tymi z Essence ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No, co za głupek to wymyślił, ani chybi jakiś facet