|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja tez szczerbolek maly ![]() Dziekowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluje Czekamy na zebola u mojego lobuzaMy dzis pol dnia na basenie i u rodzinki. Wieczorem chcialam pojsc do nich zjesc i sie napic i myslalam o powrocie do domu o 21.30... ale Lenka zasnela o 20... bilam sie z myslami czy isc bo to ostatni dzien mojej sis w ES... w koncu wzielam Lene z mysla, ze poloze ja u nich w lozku.... ale lobuzy ja obudzily i tak buszowala do 22.15... wrocilismy do domu i zjadla 6 raz dzis i spi... ale nastepnym razem jak spi to nie ide, bo zal mi bylo jak cholerka. Znowu dostalam ciuszki, ale duzo nie wzielam, bo nie podobaly mi sie... a moglabym miec z 10 razy wiecej:P Na zdjeciu czesc rzeczy, ale najlepsza chyba kurteczka na 9m jesszcze z metka, bedzie na tutejsza zime
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Gratuluję ząbków wszystkim razem i każdemu z osobna ![]() tajka Lenka cudna ![]() My cały dzień spędziliśmy poza domem, bo musieliśmy pojeździć trochę za potrzebnymi rzeczami, szukamy m.in. łóżka do sypialni. Przez te jazdy Lenka bardzo mało spała i wieczorem szybciej padła, ale coś mi się nie podobało i zmierzyłam jej temp. ma 37,5 - niby to gorączka jeszcze nie jest, ale nie jest też w porządku. Usnęła na chwilę ale po jakimś czasie obudziła się i niespokojnie zachowywała, wisiała mi na cycu chyba z godzinę w zasadzie nie jedząc tylko przysypiając, próby odłożenia jej do łóżeczka kończyły się wybudzeniem i płaczem. W końcu położyłam ją w naszym łóżku i poleżałam przy niej trochę no i na razie śpi. Oby już spokojnie do rana przespała. Trzymajcie kciuki, aby nic jej nie było
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
oby ta nocka była lepsza Cytat:
Iza nic się nie martw niedługo pewnie i kaszkę Idalka ładnie będzie zajadać Tajka Lenka jak zwykle cudnie wyszła i ta grzywa tra ![]() coralady miłego "piwkowania" montii super nie martw się na zapas, będziecie mieć super wakacje izunia głos poszedł obudziłaś Majeczkę ?? szymleka trzymam kciuki ale coś mi się zdajęże będziesz niedługo chwaliła sie ząbkiem idę spać, chociaż cale mi się nie chce dobranoc i kolorowych snów
|
|
#1354 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
my dziś znów cały dzień poza domem. korzystamy póki pogoda ładna, bo jak pomyślę że zaraz jesień i zima i będzie zimno to szlag mnie trafia. jesień jakoś zniosę o ile deszczu nie będzie ale zima mnie przeraża. wyciągnęłam dziś kombinezon zimowy Mateusza, który kupiłam jak byłam w ciąży. i okazało się że to rozmiar 86. i albo on się w tym będzie topił całą zimę albo będę musiała nowy kupić. no chyba że urośnie tyle, hehe dziewczyny czy wasze dzieciaczki też co jakiś czas szybko oddychają? tzn tak sapią? jak zmęczony pies? bo zauważyłam że Mateusz tak robi co jakiś czas i nie wiem czy to normalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ząbkaCytat:
dla Fabianka, jejku same nowe ząbki na wątkuu nas zębów brak. dziąsła twarde, bladoróżowe, nic nie zapowiada rychłego ząbkowania. no chyba że to mega ślinienie i marudzenie przy zasypianiu |
||||||
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas na rtl-u taz za darmo, ale bez polskich komentarzy
![]() juz po chyba nie będzie żałował ![]() dobranoc |
|
|
|
#1356 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To się z rozmiarówką rozpędziłaś trochę ![]() Z tym oddychaniem to muszę zwrócić uwagę, chociaż jak tak się zastanowię, to czasem jej się tak zdarza, ale to chyba nic złego.
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My już na nogach. Maja wczoraj obudziła się o 21.30 a spała od 17. Wykąpaliśmy ją ale poszła spać ok 24 bo jeszcze walczyliśmy z kolką W nocy pobudka co godzinę marta_27 Maja też często szybko oddycha także chyba nie masz czym się martwić ![]() szymelka i jak tam, pojawiło się coś w buzi ![]() My dziś wybywamy z domu bo brat tż jest w szpitalu. Złapała go kolka nerkowa okazało się, że ma jedną nerkę przyblokowaną A później jedziemy na zakupy bo muszę sobie kupić jakieś buty i ciuchy na jesień bo przecież w balerinach nie będę śmigać.Dziękujemy za głosiki i prosimy o nowe
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
u nas własnie ząbki nagle sie pojawily, tylko mega sie slinił fakt
dziaselka bladorozowe ![]() ladna dzisiaj pogoda, trzeba wykorzystac, milego dnia
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
izunia zaglosowane
maly moj jakis marudny. gratuluje zabkow u nas moze sie cos tez ruszy niedlugo..
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś mi się wydaję że będzie za duży no ale kto wie jaki będzie duży np w lutym przyszłego roku Nadia tak nie sapie izunia punkcik poszedł współczuje nocki
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my z kawą, dzisiaj pospałyśmy do 8:50 ![]() ale ja i tak średnio wyspana, Idalka niespokojnie mi śpi znowu ![]() płacze, marudzi prze sen muszę wstać i dawać smoka, pogłaskać, tak jakby koszmary jej się śniły ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- A do nas zbliża się skok :/ to może stąd ten niespokojny sen, i marudziła trochę wczoraj 26 tydzień Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. pasuje
|
#1362 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Witam, ale się dzisiaj wyspałam. Nastusia usnęła mi wczoraj o 20 i obudziła się dopiero o 6.45. Jakby wiedziała, że mama jest po małej imprezie imieninowej i chce dłużej pospać. A tak wogóle zapowiada się ładna niedziela, dzisiaj mamy jechać do znajomych na sesję zdjęciową. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo mała wciąż ma katar ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Nam już dawno wyszły dolne jedynki i teraz długo długo nic. Ciekawe kiedy przyjdą następne ząbki i które to będą![]() Cytat:
![]() Trzymaj się ta noc na pewno będzie lepsza A chciałam się pochwalić, że Gratulacje dla Emilki również z okazji pół roczku ![]()
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
gratki dla Emilki i Anastazji
a u nas nigdy nie było żadnych skoków tż wziął malego na spacer a ja zaczne pakowanie ;/ ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- o, coś się zgadza, był lęk separacyjny
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas niezbyt ciekawie. Wczoraj stan podgorączkowy, nocka bardzo niespokojna, w większości z nami w łóżku. o 3 płacz, mega kupa, a potem jako tako do rana. Niestety rano temp. 38, więc podałam czopka. Póki co teraz temp trochę spadła, ale Lenka bardzo marudna i niespokojna jest, oczka ma szkliste i zmęczone. W nocy jak się wybudzała pakowała cały czas ręce do buzi, co wcześniej jej się nie zdarzało. Rano zaglądałam jej do buzi, ale nic nie widać Nie wiem, czy to zęby, czy trzydniówka, czy co innego, bo od czwartku synuś jest podziębiony - ma katar i kaszle... Jak nie zrobi się Lence lepiej jutro wybiorę się do lekarza. Cytat:
![]() Gratulacje dla Anastazji i Emilki
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Emilki i Anastazji z okazji ukończenia pół roczku
![]() ![]() Monti gratki dla Fabianka za ząbki ![]() Izunia zagłosowane! Wanilko "piwkowanie" wczorajsze się udało,byłysmyz Lilką do 22:30 Pewnie to już jedno z ostatnich w tym roku![]() Szymelka duzo zdrówka dla Lenki! Zaraz zbieramy się na pospacerowac po parku pszczyńskim,zjemy na mieście ot taka wycieczka mała Wykorzystamy ładna pogode,bo u nas 27 stopni
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
tajka Sliczne te ciuszki na pewno sprzydadza sie w UK:P
biorac pod uwag eostatnia zime w uk i zmieniajacy sie klomat na pewno sie przydadza ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
hihih monti wrocisz czekoladka
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anastazja i EmilkaDuuuzo szczescia ![]() ![]() Tyle, ze ja mieszkam wHiszpanii od 2 miesiecy![]() Oj Lena maruder, slinotok, niespokojne noce(chociaz wstaje raz, np dzis o 5.40), rece w buzi 24h na dobe... ale zebow nie widac i nie slychac. Znowu moja krolewna zjadla AZ 70ml o 5.40 i o 10.15 90ml i wcisnelam tak z 45ml gruszki z kasza manna,ale to z pluciem na odleglosc... ![]() ![]() Teraz od prawie godizny probowalam ja uspic, bo widac ze zmeczona, ale nie chciala zasnac... tylko na czworaka w lozeczku stala i poruszala cale cialo w przod i w tyl... w koncu wzielam na rece i zaspiewalam kolysanki:P. Odlozylam do lozka dalam soczku i padla.... Tz zreszta tez.. tylko jego nie bralam na rece:P Siostra dzis rano wyjechala spowrotem do UK.
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że Leoś siedzi
Wszystkiego najlepszego dla Anastacji i Emilki, z okazji pół roczku
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i robie to codziennieno to tak jak ja ogrzewanie mam na gaz i w ciągu 4 miesięcy wychodzi mi 4 tysiące ![]() Cytat:
![]() gratuluję nowych ząbków montii dla Fabianka i traicionera dla Naduni ![]() wszystkiego najlepszego dla pół rocznej Emilki i Anastazji szymelka mam nadzieję ze nic nie będzie powazniejszego z Lenką |
||
|
|
|
#1371 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co Lenka śpi już 2 godziny - odsypia nockę, ale to dobrze niech śpi, może jak wstanie będzie lepiej się czuła. Mój mąż też padł i też bez kołysanek ![]() Wy to przynajmniej macie objawy zębowe - tzn ślinotok, ręce w buzi itp, u nas jakoś tego brakowało dlatego pewna nie jestem czy to na zęby, choć oczywiście wolałabym aby to nic innego nie było. Przez tę temperaturę jesteśmy zmuszone siedzieć dziś w domu, a pogoda piękna - to chyba ostatnie takie letnie dni w tym roku ![]() Cytat:
dla LeonkaMoja Lenka też siedzi jak ją posadzę, ale sama nie siada, bo ona nie umie na czworakach
|
|
#1372 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje dla Emilki i Anastazji i spóźnione gratulacje dla Krystianka!!!
![]() patrycja,to już długo Alanek sam siedzi, brawo ![]() szymelka, biedna Lenka, współczuję i życzę zdrówka 87czarna, niewesoło z tym mieszkaniem, przeprowadzka w najbliższym czasie Wam się nie szykuje? to pokój wynajmujecie? Cytat:
![]() super, że sam zasnął ![]() Montii, czyli strajk butelkowy zakończony super, u nas trwa nadalhehe, jaka mina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to może nie mam się czego bać![]() ale fryzura! boska!Cytat:
|
||||
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity ,wow, gratulacje!
|
|
|
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulujemy jubileuszów miesięcznych
![]() !! I oczywiście, pierwszych ząbków, pierwszych prób siadania, czworakowania, samodzielnego jedzenia... ![]() Filipek cały czas szczerbaty męczy jednego zęba od miesiąca, widać już od dawna brzeg zęba pod samym dziąsełkiem, ale nie chce się przebić poza tym zaczynamy czworakować !!Buziaki
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
To sie dziewczyna wyspala ...30-40min wczesniej spala po 2h albo conajmniej 1h... i to 3 razy dziennie a ostatnio 2 razy po 30-50min
O 13.10 chcialam jej dac mleka... taa zjadla 10ml i zaczela sie wkurzac... minelo 30 minut ide sprobowac ponownie, tylko koncze lody tiramisu z bita smietana mniam:d dieta cud
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce byc w tym klubie heheheh wole byc w klubie spiochow:P
najgorsze jest to, ze ona jest baaardzo zmeczona, a wiec i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaardzo marudna, ale za nic w swiecie nie chce spac... dopiero jak pada na rekach, albo na kolanach, albo na macie... Pamietam, ze chyba Nadia Wanilki duuuzo spala... dalej duzo spi ??aha dalam jej butle i dojadla do 90ml... czyli 60ml zostalo... dam za 30 minut... i jak tu robic 3-4 h przerwy jak ten lobuz jesc nie chce
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-11 o 14:03 |
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
w sklepie odziezowym i z bielizna- zawsze chcialam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

słodka jest 

Gratuluje Czekamy na zebola u mojego lobuza

samej mi sie nie chce ogladac, a mamy za darmo
A później jedziemy na zakupy bo muszę sobie kupić jakieś buty i ciuchy na jesień bo przecież w balerinach nie będę śmigać.

klask i:
poza tym zaczynamy czworakować