![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Najgorsze wesele na jakim byłaś/ byłeś..
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;29316336]20 lat.. strasznie to smutne
![]() Na moim najgorszym weselu nie wolno bylo tanczyc ani z panna mloda, ani z panem mlodym, poniewaz byli oni o siebie piekielnie zazdrosni. Jak chcialam zatanczyc chociaz ze swiadkiem to sie dowiedzialam, ze jestem puszczalska ![]() To faktycznie smutne, ale jeżeli chodzi o takie rzeczy, to ja generalnie też nie chciałabym tańczyć np z obcym gościem na swoim ślubie, chyba, że rodzina, którą znam, to tak, a tak to nie. No, ale świadek też nie chciał zatańczyć? Wyluzuj, może dziwne, ale cóż zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzajcie to może jest jakas część, ale wielu ludzi organizuje wesela za gotówkę, nie musząc odkładać na nie 5 lat ![]() Wesela na, których byłam zawsze były jak z bajki. Nie miałam "przyjemnośći" (na całe szczęście) uczestniczyć w nieudanej imprezie.. bo to co niektóre z Was tu napisały to szok... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowana większość ma pieniądze z innego źródła niż swoje konto bankowe. Choć znam też sporo osób, które urządzają małe przyjęcie/obiad i sami "wyrabiają" z pieniędzmi. Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-09-11 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak i będe to ja.. niestety... Mój wuj gdy szli po Panią młodą do domu z weselnikami (taki zwyczaj) zastali ją martwą w sukni ślubnej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie mają lokaty, oszczędności i chyba tez zarabiają... mój brat za wesele płacił 58 tys i jakos mieli rodzice ... wiem jak to wygląda bo byłam na ogromnej ilości wesel... od małego chodzę, a w roku mamy ich nieraz 4 ![]() Dla mnie śmieszne nie mieć kasy i robić dziadowate weselicho po kiego grzyba... Stać mnie organizjue, a gdy się nie ma miedźito się na p***e siedzi ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Ja byłam mała i niewiele pamiętam... ale Wuj do głowy dostał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt faktem - nie mam kasy, nie bawię się w wielkie wesela, które tylko mnie ośmieszą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ktoś zarabia 10 tysięcy i więcej miesięcznie, to jasne, że na wesele spokojnie uzbiera. Ale wesela opisywane w tym wątku to w większości przykłady na to, jak robią wielkie imprezy ludzie, ktorych na to w sumie nie stać i wychodzi wtedy taka dziadoza (chociaż pewnie dla pary młodej to super impreza, a jak). A jak ktoś zarabia 2-3 tysiące czy taka jest średnia zarobków w rodzinie i robi imprezę za 58 tys, to sorry, ale równo pod sufitem moim zdaniem nie ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
58k to nie jest kosmiczna kwota za wesele? I większość ludzi wykłada ją od tak z ręki niemalże? to jest 1/6 lub 1/8 fajnego mieszkania, na które można by było mieć już gotowy wkład własny, albo jakiś samochodzik na start
![]() ![]() nigdy nie dałabym tyle za wesele, nawet mimo faktu że nie zarabiam tak najgorzej i mam cośtam odłożone, no ale to już kwestia innego systemu wartości najwyraźniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... wyobraziłam sobie właśnie siebie zarabiającą 10 tysi. I nigdy, nigdy nie odkładałabym lwiej części tej sumy... na wesele. No dajcie spokój
![]() ![]()
![]() |
#133 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Równiez uważam że weselicha są "przereklamowane" po co zapraszać 100 osób i wydawać tylee kasy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie, w mojej sytuacji życiowej, oszczędzanie na wesele to strata pieniędzy i czasu życiowego, lepiej zainwestować w rozwój firmy, lepszy samochód, potem jakąś działkę, a nie w żarcie i picie dla setki ludzi, bo to żadna inwestycja, a wyczekiwanie na kasę z kopert jest poniżej mojej godności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bynajmniej do zwyczajów to nie należy w UK byli też na 2 innych weselach i tam było normalnie, tzn goście mieli gdzie usiąść i był przygotowany dla nich poczęstunek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponad to: Rodzina panny mlodej (czyli rowniez ja ![]() ![]() Rodzice panny mlodej chcieli zaoszczedzic jak najbardziej sie dalo, wiec korzystajac z okazji, ze w weekendy bar organizuje cos na wzor wieczorkow tanecznych, nie musieli specjalnie wynajmowac orkiestry ![]() Nie bylo by w tym nic zlego, gdyby nie to, ze owa orkiestra przestala grac ok 20 i goscie siedzieli do polnocy bez muzyki. Goscie baru (polowa to pijani seniorzy) zaczeli wchodzic na czesc weselna, a moj tato pilnowal, zeby bawili sie na swojej czesci ![]() Jedzenie wolalo o pomste do nieba... Kelner zabierajac talerz mojej malej siostrze zapytal, czy jej smakowalo, a ta z premedytacja odparla: NIE ![]() Zeby wyjsc na zewnatrz trzeba bylo przejsc przez caly bar i niestety, nie dalo sie uniknac napalonych spojrzen dojrzalych podpitych OBCYCH mezczyzn (gosci lokalu), ktorzy wrecz slinili sie na widok mlodych dziewczyn w sposob tak wulgarny, ze niedobrze sie robi... Na cale szczescie, nie musielismy siedziec do pozna i po pysznym torcie (chyba jedyny przyjemny incydent calego wieczoru ![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() Taki obiad teoretycznie jem co tydzień. Za mąż wychodzę teoretycznie ( ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Byłam osoba towarzysząca na weselu pod ruską granicą. Goście mieli wyznaczone miejsca przez co jedyna osoba jaką znałam siedziała daleko, w 2 dzień przyjęcie zaczęło się w południe, a już o 19 kelnerki zaczęły sprzątać salę, pożegnali nas słowami :"czy będą państwu potrzebne jeszcze talerzyk i sztućce?" po czym założyła krzesło zaraz obok mojego talerza na stół. nie zapomnę go nigdy
![]()
![]() |
#144 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co kto lubi, dla mnie wesele to głupota i już.
![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale oczywiście, takie sytuacje jakie opisujesz też się zdarzają. Ja generalnie nie mam nic przeciwko temu, sprawa indywidualna, nie krytykuję, ale nie rozumiem po prostu. Osobiście wolałabym taką kasę dołożyć do większego mieszkania, zainwestować w coś, albo pojechać w jakąś mega podróż na pare miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Osobiście też nie wydałabym takiej kasy na wesele tym bardziej, gdyby miałoby to być na zasadzie zaciągania kredytów/pożyczek/(wspomnianego wcześniej) wyczekiwania na kasę z kopert. Może to dlatego, że nie lubię takich balang
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
To może i ja się podzielę weselnymi historyjkami, no może nie są tak szokujące jak niektóre, ale też fobii do wesel od tego można się nabawić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A o to owe przypadki ![]() 1. wesele kuzynki nr 1: ogólnie wesele udane, poza striptizem na stole brata pani młodej ![]() ![]() ![]() ![]() 2. wesele u kuzynki nr 2: powiedzmy tak orkiestra bardzo fajna ( nie było sprośnych kawałów ani konkursów, w miarę cywilizowanie),- ale będąc na bodajże trzech weselach ze wspólnej rodziny, na każdym była ta sama kapela ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3. wesele kuzyna - hardcorowe a) lipiec 30 stopni sala bez klimatyzacji ![]() ![]() b) po 15 min przy stołach z każdego lały się strumienie potu, w pewnym momencie każdy oglądał się jak od drugiego podwędzić serwetki ![]() c) kolejne wesele z wyliczona dzienna porcja żywnościowa, przy czym zabrakło dla kilku gości, których i tak było mniej od planowanej liczby ![]() d) tabuny komarów ![]() ![]() 4 . wesele u mojej koleżanki a) brali ślub w ostatni weekend lipca, a tak się im fajtnęło że praktycznie cały dzień mżyło ![]() b) wychodząc z kościoła nikt nawet nie uraczył nich nawet grosikiem ani ryżem, chociaż nie było zakazu na sypania przed kościołem ![]() c) goście niczym w formule 1 byli pierwsi od pm na sali ![]() d) odpędzanie się od natrętnych kawalerów w przedziale wiekowym 40 - 60 lat ![]() ![]() e) a jeszcze z koleżanką, miałyśmy taką wtopę, matko chłopak innej koleżanki, no raczej już narzeczony, po wypiciu paru% głębszych stracił chyba świadomość i w każdej z tańczących z nim dziewczyn widział swoją narzeczoną ![]() ![]() ![]() ![]() 5. wesele u znajomej, chyba najgorsze jakie widziałam na koniec wesela nad ranem jeden z gości potrącił babcie pani młodej ![]() 6. wesele znajomej, na której raczej nie było sensu chodzić, bo dziewczyna 3 razy się rozmyśliła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to tak tyle ode mnie ![]() Edytowane przez katepew Czas edycji: 2011-09-12 o 01:46 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no bo jak studentka , która tylko dorabia, uzbiera na te dwa samochody , mieszkanie i do tego jeszcze wesele ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.