|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
ja kupiłam dzisiaj Brunciowi 2 wózek
![]() ![]() mam na sprzedaż Maclaren XLR jakby któraś chciałą
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Nam też kurcze te Dady nie służą ![]() Ale pampers premium też są do bani... Jaki? |
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() net dzis powrócił ![]() Teskniłam!
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Natka_;29332736
Jaki?[/QUOTE] ten http://allegro.pl/show_item.php?item=1815007169 ![]()
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Shira jakie piękne malunki na ciele
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Shira ale jesteś "wymalowana"
|
||
|
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adasia też nie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nic że są do 6 kg a mój 6,5 i ma je idealne 3 będę kupować active baby ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Aniu nam z Blondynką (jeśli dobrze zrozumiałam Blondynkę) chodziło o to że ciężko porównać pampki do dad skoro te drugie przepuszczają wilgoć a pampki nie . Wiadomo że różnym dzieciom będą odpowiadać różne pieluszki ale jak dla mnie mówienie że dady w niczym nie ustępują pampersom to stwierdzenie na wyrost . |
||
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Puk Puk
znow tylko na chwilke............ dziekuje za wszystkie cieple slowa kochane ![]() nadal jesteśmy w szpitalu, ale jutro mają nas wypisać.... i wreszcie do domu..... ![]() moze wreszcie naciesze sie swoim dzieciem bo w domu byl zaledwie 4 dni tak to szpital ![]() buziunia jest juz bez zadnej plamki pepuszek wygojony (jednak przmeywamy jeszcze zapobiegawczo ) noi powoli wwgowo idziemy do przodu wczoraj bylo 3690g moj maluszek je ladnie martwi mnie tylko ze bardzo czesto mu sie ulewa ![]() czasem duzo a czasem malutko ale czesto kupimy z mezem wage i bedziemy obserwowali w razie jak nie bedzie przybieral albo bedzie stal z waga bedziemy sie martwic..... to tyle mam nadzieje ze w tym tygodniu wszsytko wroci do normy i bede miala wiecej czasu na wizaz ![]() pzdr o buziam |
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymona też nie
![]() Dady używam na dzień, a oryginalnych pampków tylko na noc I chyba już powoli przejdę na trójeczki.
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Shira fajne rysunki odważna jestes
ja to malutki mam ten chłopak ze studia który mi go robił powiedział że taki tatuaż to nie tatuaż no więc ja nie mam tatuażu a gratis cudowny ![]() Dziubek moj Tż rano wyskoczył z propozycją jak zobaczył jaka jest pogoda . Czytałam że masz plany już na dziś bo tak byśmy sie spotkały
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie ciesze, ze w dadach mlody czuje,ze ma mokro. I nie chodzi tutaj, ze jestem wyrodna matka itp. ale przynajmniej musze mu czesciej zmieniac pieluszki (tzn. i tak to robie nawet jak ma pampki) no i mlody sygnalizuje, ze mu niewygodnie jest. Pozniej przejdziemy na wielorazowki, to w tych od razu bedzie czul mokro. I mam nadzieje, ze tym sposobem szybko przestaniemy uzywac pieluch. Ja uwazam, ze niestety pampki rozleniwiaja i dzieci i rodzicow. Ja widzialam jaki hard core przezywa moja siostra z nauczeniem Igora siusiania na nocnik w wieku trzech lat.
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bandażem chodziła. Cycki spłaszczone ale musiała bo tez nie mogła karmić ![]() Cytat:
przy płaczu ciemniączko pulsuje. Jak coś bedziecie wiedzieć daj znać Moja wczoraj marudna i spała 7h w nocy, ale Ja i tak musiałam wstać bo prawie by mnie zalało. Bez laktatora w noc odciągnę 60 ml ![]() Sloneczko wyszło, wybieramy się do babci i dziadzia ! ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Te wielorazowe pampki to od kiedy się używa? |
||
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() moja kruszynka przespała 8 h w nocy!!! a wczoraj mieliśmy imprezke w domu z oglądaniem walki Adamka i byłam w sumie przyszykowana na zarwaną noc a tu Mała zasnęła o 20.30, ja poszłam spać o 0:30 a ona sie obudziła o 4:30 ![]() Brida 3mam kciuki za "szybko i bezboleśnie" ![]() Shira świetne tatuaże! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- ja też raz miałam akcję z ciemiączkiem, akurat były upały a jej sie trochę wgłębiło - spanikowałam i cały czas ją do cyca przystawiałam, a ona nie chciała, koszmar. Potem wyluzowałam jak zobaczyłam ze przy zmianie pozycji sie wyrównuje. Ale wtedy miałam stresa Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-09-11 o 12:17 |
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też łapią się za włosy ucho podczas jedzenia?
Moja to mogłaby sobie nawet oko czasem wydrapać i tak majaczy Wasze też tak mają? |
|
|
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zakładam małej Dady od urodzenia i nie miała nawet najmniejszego odparzenia a sika jak szalona, mam wrażenie, że dużo więcej niż Kuba zmieniam jej na tyle często, że nie ma żadnego problemu pampersy zacznę (może) kupować jak będzie noce przesypiać a w dzień i tak Dady Youyou witaj
|
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
śliczna pogoda - idziemy na spacerek
![]() Miłego dnia dziewuszki!!! |
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
ale szlejecie z postami
jeszcze z 10 stron zostało... Nie będę odpisywała na poszczególne posty bo za dużo tego... Gratuluję wszystkich nowych umiejętności dzie ciaki nam pięknie rosną ![]() Współczuję mamusiom wszystkich problemów, oby szybko odeszły w siną dal ![]() Moze tylko na szybko naspiszę co u nas.. Generalnie z Lilką nie ma większych problemów. -w czwartek skończyla 2 miesiące -przekreca się już brzuszka na plecy -pięknie gaworzy Aguuuuu.. agiiiiii -smieje się całą buzią ![]() -zasypia pięknie sama w łóżeczku (pielucha wymiata!), potem pobudka ok 2-3, potem ok 6 ![]() -za to w dzień mało śpi, zaledwie krótkie drzemki , chyba że się zachustujemy, ale jakoś mi to nie przeszkadza, nocami mi wynagradza ![]() Generalnie wiec problemow wiekszych brak, Filip jest czasem bardziej absorbujący, szczególnie w nocy, bo wychodzą mu trójki
|
#2421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
eee tam nie wielkość się liczy a wykonanie trzeba było mu powiedzieć że to od niego zależy czy ci zrobi tatuaż czy tylko zabarwi skórę![]() ![]() no dla mnie ten brzdąc jest serio idealny padło mi na głowę jak większości z nas i też jak na zakupy to szybko szybko i byle tylko coś małemu kupić to jestem cała szczęśliwawróciłam ze spaceru w chuście
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna mialas wtedy racje
.Brumek super, ze pepkowe sie udalo . Malwinka spala do 11.20 z dwoma przerwami na jedzonko. Ale sie wyspalam .
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Agni nie pomoge w sprawie ciemiaczka, mam nadzieje, ze to normalne.
. Youyou witamy z powrotem .Zaneta wielorazowki mozna zaczac uzywac w kazdej chwili. Ja czekam, az Malwinka bedzie wazyc okolo 4 kg, bo teraz troszke na nia za duze. |
|
|
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem ![]() a u nas pogoda piękna, 28 stopni, słoneczko... idziemy na spacer ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#2426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten przepiękny, letni dzionek
Tym bardziej udany, że widzę, że youyou wróciła ![]() Cytat:
Cytat:
Tymi słowami podp=biłaś moje serce już całkiem ![]() Cytat:
Rano starłam ślady zaschniętej roki i nowa już sie nie wydziela. Także znowu jakiś taki przejściowy stan, jak poprzednio, z którym organizm sam sobie dał radę. No i na oczy, oprócz częstego przemywania solę f, jest ponoć jeszcze jeden sposób... Parę razy o nim czytałam i wydawał mi się herezją jakąś, ale ostatnio wspomniała o nim położna i nasza pani pediatra, więc raczej nie zaszkodzi Otóż wkrapla się dziecku do oka kropelkę ... swojego mleka Cytat:
Matko, a jak ja tęskniłam!!! I nie waż się już znikać!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
Ja licze ze jeszcze pogoda dopisze i spotkamy sie w Chorzowie a jak nie to w Platanie
![]() Czy to prawda że w Boćku można płacić tylko gotówką ? My wczoraj byliśmy w kinie i mój Tż zasnął mój synek jest starszy o tydzień a jeszcze mu sie nie zdarzyło najwięcej ok 5 godz[QUOTE=DaKaro;29334796 Malwinka spala do 11.20 z dwoma przerwami na jedzonko. Ale sie wyspalam .[/QUOTE] dla Malwinki
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co pisałyście na szybko:
-my też właśnie zaczęliśmy pampki 3, bo 2 jej się odgniatały na nóżkach - chusteczki mokre używam główie Cleaica Dzidziuś i uważam że są świetne - antykocepcja - też zastanawiam się nad Nuvaring... u gina jeszcze nie byłam ![]() - moja mała nie ma kolek więc chętnie komuś podeslę nieotwarte opakowanie Sab Simplex - ktoś chętny? - moja mała w domu głównie w body (krótki albo długi rękaw zalezy od pogody) + spodenki. Choć wczoraj kupiłam jej śliczne rajstopki w H&M i będziemy się stroić bo już się chłodniej robi i na rajstopki przyjdzie pora i sukienki ![]() - w chuście noszę w kieszonce - najwazniejszeto dobrze dociągnąc aby nie było wrażenia że trzeba dziecko ręką podpierać - Waga mi stanęła na 57kg
|
#2430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wypisz wymaluj
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

dzie ciaki nam pięknie rosną