|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Dziś moje pierwsze zużycie wrześniowe, żel do mycia twarzy olay 150 ml
mało wydajny jak dla mnie, oczyszcza bez rewelacji.
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wróciłam do żywych poedytuje bilansy i coś powstawiam stęskniłam się
|
|
#4924 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby ![]() jesień da się jeszcze przeżyć, dużo gorsza jest zima ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mali wróciła! Mali wróćiła! tak w skrócie, żebyś wiedziała skąd się tu wzięłam - podczytywałam Was od roku, a miesiąc temu się ujawniłam ![]() ja tęskniłam za Twoimi fantastycznymi makijażami
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze, że się ujawniłaś jak idzie odwyk?u mnie przerwa od wizażu zaowocowała zmniejszeniem się ilości kupowanych kosmetyków, tyle dobrego ![]() i dziękuję za miłe słowo dot. makijaży ostatnio maluję się iście minimalistycznie, może powrót na MM rozbudzi chęci na coś ciekawszego
|
|
|
#4926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z czego ja najbardziej ale teraz już się zaczynam pilnować to teraz już wszystko jasne dlaczego zbiory nam się tak powiększają ![]()
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to było od dawna wiadome
ciężko sobie czasem odmówić jak się człowiek naczyta i naogląda muszę zajrzeć do bilansów i je odkurzyć
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się być dzisiaj 1,5 godz wcześniej w domu (uwielbiam za to moją pracę
) i sporo załatwiliśmy - odebraliśmy obrączki (+ złota podkówkę na szczęście od firmy), zamówiłam bukiet i umówiliśmy granie podczas slubu z organistą.Odebrałam z poczty paletkę Sleek Au naturel i róż Scandalous
|
#4929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybym miała 1000 zł na zbyciu, to bym się nie wahała ani chwili ![]() My też, fajnie że wróciłaś U mnie właśnie na odwrót. Zima ujdzie, choć ja jestem zmarzlak i akurat jeśli chodzi o temperaturę, to nienawidzę zimy. Ale jesień jest dobijająca, zero słońca, szarówa i ciągły deszcz Rano nie mam ochoty wstawać z łóżka, cały dzień chce mi się spać i wpadam w stany depresyjne ![]() Cytat:
I jaki w końcu wybrałaś bukiet?
|
|||
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Hos
widzę przygotowania pełną parą ![]() mam na razie bilans LIPCOWY Zużyte: Pielęgnacja: 1. Barbra, Tonik do zmywania paznokci – 100ml 2. BU, Żel hialuronowy 1% – 30ml 3. Carmex, Tubka truskawkowa – 4,25g 4. Cleanic, Chusteczki odświeżające – 15szt 5. Cleanic, Intimate, Chusteczki do higieny intymnej – 20szt 6. Elmex, Płyn do płukania jamy ustnej – 100ml 7. Gaba, Elmex, Plukanka przeciwpróchnicza – 400ml 8. Goldwell, Color Glow, Be Blonde, Szampon do włosów blond – 250ml 9. Isana, Krem do rąk rumiankowy – 100ml 10. LRP, Woda termalna – 300ml 11. Nailty(Biedronka), Zmywacz do paznokci – 200ml 12. Nivea Visage, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu – 125ml 13. Oriflame, Foot Care, Strawberry, Cool Down Foot Gel – 100ml 14. Oriflame, Pure Nature, Olejek z drzewa herbacianego i rozmarynu – 10ml 15. Oriflame, Swedish SPA Minerals, Żel wyszczuplający – 150ml 16. Pierre Rene, Odżywka do brwi I rzęs – 8ml 17. St. Ives, Morelowy peeling przeciwtrądzikowy – 150ml Saszetki/próbki: 1. Dax, Perfecta, No Problem, Maseczka oczyszczająca –5ml Kolorówka: 1. Maybelline, Korektor „mineralny” – 5ml 2. Oriflame, Wonder Lash Waterproof Mascara – 8ml 3. YR, Luminelle, Cień Blanc Nacre (cielista perła/satyna) – 3,3g Wyrzucone/oddane/sprzedane: 1. Bell, Pastel, Lakier nr 02 Niewinny róż – 11,5g (wymianka) 2. CA, Lakier Drwiny z cytryny – (wymianka) 3. CCUK, Puder w kompakcie, Tea Rose – 10g (oddany kuzynce) 4. Cień (odsypka) 5. Cień (odsypka) 6. Cień (odsypka) 7. Cień (odsypka) 8. Essence, Cień pojedynczy brązowy – (wymianka) 9. Essence, Pomadka, Nr 52 In the Nude – 4g (złamała się i spadła ) 10. Eveline, ColourShow, Lakier nr 496 – (wymianka) 11. GR, Korektor do lakieru w pisaku – 4,5ml (wyrzucone ok połowy, smród!) 12. Isana, Woda brzozowa – 150ml (oddane TŻowi) 13. Lakier (wymianka) 14. Lakier (wymianka) 15. Oriflame, G&G, Kuleczki brązujące - wkład 16. Oriflame, Perfect Body, Body Lift Glow, Emulsja samoopalająca – 200ml (oddany kuzynce) Perfumy: 1. Oriflame, Elvie EDT – 30ml Kupione: Pielęgnacja: 1. Alterra, Odżywka granat i aloes – 200ml 2. Alterra, Szampon migdały i jojoba – 200ml 3. Barbra, Tonik do zmywania paznokci – 100ml 4. Be Beauty (Biedronka),Ochronny krem do rąk masło Shea & olejek kokosowy – 125ml 5. Bielenda Powitanie z Afryką, Błoto do włosów – 200ml 6. Flos-Lek, Pielegnacja Ust, Wazelina kosmetyczna poziomkowa – 10ml 7. Isana, Preparat z wyciągiem z jedwabiu – 150ml 8. Mydełko naturalne – 100g 9. Nailty(Biedronka), Zmywacz do paznokci – 200ml 10. Olejek z drzewa herbacianego – 10ml Kolorówka: 1. Bell, Korektor 2. Bourjois, Khol, Kredka do powiek brązowa 3. Maybelline, Lash Stiletto, Tusz do rzęs – 6,5ml 4. Sleek, Paleta, Caribbean Collection, Curacao – 12v1g 5. Sleek, Paleta, Oh So Special – 12x1,1g 6. Wibo, Tusz do rzęs – 6ml Lakiery: 1. Bell, Lakier nr 506 (przybrudzony granat) – 10g 2. Konad do wzorków, pastel blue – 10ml 3. Konad do wzorków, yellow – 10ml Dostane: 1. BU, Żel hialuronowy 1% – 30ml (od kuzynki) 2. CA, Lakier nr 449 Grafit-ti – 8ml (wymianka) 3. CCUK, Puder w kompakcie, Tea Rose – 10g (gratis) 4. CCUK, Puder w kompakcie, Tea Rose – 10g (gratis) 5. Dabur, Amla – odlewka (wymianka) 6. GR, Classics, Lakier nr 170 (pomarańcz) – 5ml (wymianka) 7. GR, With Protein, Lakier nr 258 (bordo) – 12,5ml (1/2, wymianka) 8. GR, With Protein, Lakier nr 308 (jasnozłoty) – 12,5ml (wymianka) 9. Joanna, Babuni, Mleko i miód – mała odlewka (wymianka) 10. Kallos mleczny – mała odlewka (wymianka) 11. Lovely, Crystal Strength, Lakier nr 282(czarny z drobinkami) – 10ml (wymianka) 12. Maybelline, Kredka wysuwana biała perłowa - gratis 13. Nafta kosmetyczn z wit. A i E – 170ml (od TŻa) 14. Olejek pichtowy – 10ml (od TŻa) 15. Pigment w woreczku strunowym miedziany metalik (od kuzynki) 16. Pigment w woreczku strunowym różowy metalik (od kuzynki) 17. Próbki różne – 10? 18. Sleek, Face&Body Highliter – 9g (gratis) 19. Vollare, Da Vinci, Lakier nr 388 (budyń czekoladowy) – 10ml (wymianka) o jaaaaaaa ależ lista
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-08 o 20:55 |
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam biala kredke Rimmela
nie dalo sie juz jej ostrzyc a mialam ja dobre kilka lat! Kupilam z promocji kredke Essence almost famous wiec bilans jest zerowy All that jazz tez do niedawna obchodzilam sie bez rozu a potem obrodzilo bo przeciez sa takie slodkie i maja sliczne opakowania ![]() Maliniarka brawo za tubke carmexa, cien, korektor i tusz! Pozbylas sie troche kolorowki co? Ale tez duzo ci przybedzie! Myslisz ze trzeba bic? |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
O Malinka!
Doczytam Was jutro. Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć o dwóch małych zakupach: - Joko Preparat Naturalny kolor paznokcia (matko jak mi się zżółciły paznokcie od jednego pomalowania vinylmanią street fashion Mam nadzieję, że ten preparat joko coś da)- Peeling Lirene antycellulitowy. Co prawda zakup nie do końca uzasadniony, bo mam 3 peelingi w użyciu, ale żaden dobrze nie ściera Wkurzyłam się wczoraj w kąpieli, bo szorowałam się wszystkimi naraz i nie czułam satysfakcji (![]() Acha, no i dotarła do mnie paczka z YR - 2 kremy do stóp, miniatura nowej wody (bardzo miniaturowa ) i tusz do rzęs. Bilans na plus mocno wzrósł, a zużycia w miejscu ![]() Mali, gratuluję zużyć szczególnie kolorówkowych Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-09-08 o 21:09 |
|
|
|
#4933 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczny ale lipa!!! Mam dwa egzaminy w II terminie i kurde są o tej samej godzinie w ten sam dzień.
Dodatkowo, jeden z nich kolidował mi też w I terminie.
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Nusia: bukiet ma być w mocnym fiolecie i różu - fioletowa eustoma, różowe róże, amarantowy wrzos, biało-różowa eustoma (chyba
) i jakieś drobne kwiatuszki, ale nazwy nie pamietam (są w różnych odcieniach rózu i fioletu) i chyba jeszcze jakieś 2 kwiatki + lekko przełamany ciemną zielnią, bez żadnych perełek, czy drucików.---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Nie da się czegoś przełożyć, albo umowić na inny termin?
|
|
#4935 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo ![]() aaaa za lipiec? za dużo przyszło, za dużo, ale sierpień bardzo spokojny (muszę odnaleźć karteluszki na których zapistywałam sobie), wrzesień na razie też a trochę poszło, bo wymianka była z dziewczynami z Pazurkowego nie kupuję lakierów, w sierpniu dostałam jeden, nie kupiłam żadnego (leczę się jeszcze na pazurki )w piątek zakładam dół aparatu, zapisałam się też do płatnej szkoły policealnej (w międzyczasie, bo jeszcze robię licencjat) i jestem bez pieniędzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i co teraz?Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-08 o 21:29 |
||||||
|
|
|
#4936 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nie wiem co teraz.. Mam małe szanse na skontaktowanie się z wykładowcą w wakacje, więc muszę uderzyć do dziekanatu.
|
|
#4937 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pogrubionego - tak tak, tylko nie wiem czy dam radę finansowo. Póki co nie ma perspektyw na mieszkanie, a co dopiero na taki pokój.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może uda się jakoś dogadać na inny termin? Dwukierunkowcy mają przywileje, więc może coś się uda zdziałać? ![]() Cytat:
|
|
#4938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiedeń Londyn Wenecja Rzym W Pradze i w Paryżu ( ) nie byłam.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
-Paryż (byłam ale miałam 9 lat wiec nic prawie nie pamiętam ![]() -Wiedeń -Lodyn -Emiraty Arabskie a od siebie polecam AMSTERDAM! |
||
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa co z tego wyjdzie
![]() Zużyłąm peeling do ciała ze Starej Mydlarni(sosna + baobab chyba )
|
#4941 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Noo niezła
Cytat:
![]() Zgłasza się kolejna, która przez długi czas nie używała różu Ja to nawet żyłam bez błyszczyków, pierwszy kupiłam w tym roku ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś załatwić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie czekam wciąż na telefon i już zaczyna mnie to troszkę irytować... ![]() A ja Kraków
|
|||||
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam na basenie z rodzicami i bratem.Fajnie było, taki rodzinny wypad ![]() nynka, ale nas zrobiłaś w balona! ![]() Cytat:
róż jest fajny, megawydajny, bo wypiekany i twardy no i pięknie pachnie. TBS jest smakowity, bezbarwny z dobinkami,pięknie pachnie mandarynkami. Co do tego w róże to jest to taka wazelinka z H&M. jest świetna, dobrze odżywia usta, jest gęsta i błyszcząca Mali, witaj ale nakupowałaś w lipcu masz szczęście, ze sporo zużyłaś![]() Zużyłam ostatnio chusteczki nawilżane Bell 75szt. Dziś składam zamówienie z Avonu - wezmę sobie tylko peeling do stóp, bo nie mam zapasu.
|
|
#4943 |
|
Konto usunięte
|
Dziś i w ciągu ostatnich dni ogółem przyszło parę nagród i rzeczy do recenzji
![]() Przybyło mi więc: - 10 lakierów Barbra - 5 potrójnych cieni Sensique - masło Bielenda Awokado - peeling Bielenda Awokado - dwufaza Bielenda Awokado - algi do mycia ciała Bielenda EcoCare - peeling Bielenda Granat Było więcej, ale sporą część z marszu oddałam siostrom, mamie czy teściowej
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
technik usług kosmetycznych
Cytat:
mnie już nie pytają o dowód jak alkohol kupuję ![]() sierpień był grzeczniejszy ale nie mogę znaleźć karteluszek...
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha ![]() Byłam dziś 2 godzinki u TŻ-a w pracy, on to ma fajną robotę - większość czasu siedzi i chodzi sobie po necie Przyszedł jeden podpity Irlandczyk, bełkotał tak, że się go ledwo dało zrozumieć i jeszcze wmawiał, że nie dostał klucza do pokoju (był już wcześniej zameldowany)
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Konto usunięte
|
A ja wykupywałam dziś tabletki w SuperPharm i dostałam ten bon na 10zł - wzięłam sobie za niego zdecydowanie potrzebną mgiełkę Radical i żeby uzupełnić do dyszki, żel pod prysznic Kamill kokos i czekolada - pachnie jak Bounty
![]() Jak na razie mam 15 na plus i 1 na minus ![]() Ale z tych 15 kupiłam tylko 1 rzecz, więc jest na 0
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
I jest kolejne, 3 zużycie w tym miesiącu
Zużyliśmy z TŻtem szampon
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam perfumetkę Sephory Fleur du Paradis
Cieszę się bardzo jak kończy się coś perfumowego. I mam kolejne zużycia kolorówkowe Poszedł lakier czarny do zdobień Golden Rose - calusieńki do ostatniej kropli. Pierwszy raz zużyłam lakier zanim zgęstniał albo się przeterminował. Używałam go do robienia stempelków Drugie zużycie kolorówkowe to korektor antybakteryjny Hean. Teoretycznie kolorówkowe, bo nie używałam go do makijażu tylko w celach pielęgnacyjnych (jako korektor się nie nadawał, bo był za ciemny ale świetnie goił wypryski). Któraś mnie pytała o krem nawilżająco-matujący Ziai (Nusia ). Otworzyłam go parę dni temu i jestem pod wrażeniem |
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam perfumy J'adore Diora
Zgrzeszylam kupujac paletke cieni Kiko hyperreal green wood z limitki (sa swietne!) Cos czuje ze tej jesieni bedzie mnie przesladowal kolor szmaragdowy polaczony z szarosciami jesli chodzi o ubrania |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

mało wydajny jak dla mnie, oczyszcza bez rewelacji.

poedytuje bilansy i coś powstawiam

ale teraz już się zaczynam pilnować 

Rano nie mam ochoty wstawać z łóżka, cały dzień chce mi się spać i wpadam w stany depresyjne 

Mam nadzieję, że ten preparat joko coś da)
Nie da się czegoś przełożyć, albo umowić na inny termin?
i co teraz?
) nie byłam.
ale nakupowałaś w lipcu
). Otworzyłam go parę dni temu i jestem pod wrażeniem