|
|
#961 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Śląska:)
Łazienka i toaleta ( co-edu) wspólna kuchnia , pokoje 3 osobe to po prostu 2 z dostawionym łóżkiem , czasami nawet nie ma 3 biurka , często brak lodówki, w 3 osobowym to ogólnie ścisk. Co do akademiku hałas w nocy ( jak w każdym ) no i często rano toalety są niezdatne do użytku z wiadomych przyczyn .
|
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
a na zime przyczepa kempingowa
![]() jak się już na parkingu urządzisz daj znać, wpadniemy na parapetówe
|
|
|
|
|
#966 |
|
Przyczajenie
|
Szukam osoby chętnej która dostała przydział do Karolinki a woli mieszkać w Solarisie. Ja dostałam Solaris i mogę się zamienić na Karolinkę.
Myślę że to się opłaca szczególnie osobą z pierwszego roku które nie chcą mieszkać w 3 bo w Karolince na 100% będą mieszkać w 3 (warunki w Karolince sa takie jak w Strzesze wyżej ktoś już pisał)a w Solarisie najwięcej osobowe pokoje to 2 więc nawet pierwszaki dostają 2. mój nr gg 12962211 |
|
|
|
|
#967 |
|
Przyczajenie
|
A ja dzwoniłam dzisiaj gdzieś tak o 12:00 i mi babka powiedziała że mam jutro zadzwonić bo jeszcze są rozpatrywane ;/
|
|
|
|
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
mnie najpierw pani z dziekanatu powiedziała że to nie ważne gdzie jestem na liście (jestem w Solarisie)tylko ważne gdzie jestem zapisana na pokój (a jestem w Karolince) a jak dzwoniłam dziś do kierowniczki to mi powiedziała że na 99% trzeba będzie płacić tam gdzie jesteśmy na liście a później ewentualnie może jakaś zamiana. Więc pytam może kogoś wpisano do Karolinki a woli Solaris więc się zamienię.
|
|
|
|
|
#969 |
|
Przyczajenie
|
Szukam współlokatorki na stancje ! Lub kogoś kto szuka współlokatorki do swojej stancji
|
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
Też muszę znaleźć jakieś mieszkanie
|
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#972 |
|
Przyczajenie
|
Szukam osoby chętnej która dostała przydział do Karolinki a woli mieszkać w Solarisie. Ja dostałam Solaris i mogę się zamienić na Karolinkę.
Myślę że to się opłaca szczególnie osobą z pierwszego roku które nie chcą mieszkać w 3 bo w Karolince na 100% będą mieszkać w 3 (warunki w Karolince sa takie jak w Strzesze wyżej ktoś już pisał)a w Solarisie najwięcej osobowe pokoje to 2 więc nawet pierwszaki dostają 2. mój nr gg 12962211 |
|
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś chętny do pokoju w Karliku??
jak coś to pisać na gg : 1085243 |
|
|
|
|
#975 |
|
Przyczajenie
|
bo jestem zapisana na pokój w Karolince u kierowniczki a w dziekanacie zaszła pomyłka i wpisano minie na listę do Solarisa (bardzo tu dziękuję zawieszonym paniom z dziekanatu za ten problem) kierowniczka w Karolince powiedziała że najłatwiej jak się z kimś zamienię bo nie ma z tym żadnego kłopotu, tak jest najprościej. A piszę głównie do pierwszego roku bo ja jestem na 5 roku więc przysługuje mi w karolince pokój 2 osobowy a wszyscy z pierwszego roku są lokowani w karolince na 4 piętrze w pokojach 3 osobowych (wiem bo sama tak mieszkałam przez 2 lata i to był koszmar) a w Solarisie są tylko pokoje 2 i 1 osobowe nawt dla pierwszego roku.
|
|
|
|
|
#976 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Dziewczyny mam pytanie nie wiecie jakie były progi punktowe w tym bądź zeszłym roku na inżynierie biomedyczną. Bo akurat jest drugi nabór i chciałam się zarejestrować ale.. nie wiem czy mi się opłaca. Jestem już studentką pielęgniarstwa, ale jakoś na inżynierie bardziej mnie ciągnie. No ale nie wiem czy mam co się pchać bez matematyki rozszerzonej. |
|
|
|
|
#977 |
|
Przyczajenie
|
W tym roku na wszystkie kierunki próg wynosił 10pkt więc nie ma co się martwić, punktów na pewno nie będziesz mieć za malo. Kwestia tylko ilości wolnych miejsc w stosunku do ilości chętnych
|
|
|
|
|
#978 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
A teraz pytanie z innej beczki
![]() Co zabieracie lub co zabrać ze sobą do akademika, bo takie informacje napewno przydadzą się i to nie jeden osobie
Edytowane przez grzes1121 Czas edycji: 2011-09-09 o 13:29 |
|
|
|
|
#980 |
|
Przyczajenie
|
no to ironicemotion cieszę się, że w końcu znalazłam kogokolwiek z mojego kierunku
a co do pytania powyżej to słyszałam że trzeba wziąć wieszaki, bo w szafach nie ma, naczynia, garnki itp i w sumie nie wiem co jeszcze. Ciuchy:P
|
|
|
|
|
#981 |
|
Przyczajenie
|
o kurcze o takich rzeczach nei myślałam ;p ale myslałam np. nad żelazkiem?! czy coś z takich urządzen
to w ogole bedzie nielada wyzwanie wprowadzić się do akadmeika ;p
|
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, jest tutaj może ktoś z Wydziału Chemicznego?
Jestem maturzystką 2012 i wybieram się na chemię i w sumie wiem, że dopiero wrzesień, ale ja już ostro wzięłam się do roboty, zwłaszcza, że jestem z profilu humanistycznego (pójście na ten profil uważam za jeden z największych błędów :P) i w zasadzie czeka mnie sporo nauki. Chciałam się zapytać jak wyglądają progi punktowe na ten Wydział i czy ogólnie jest dużo chętnych, czy trzeba zdawać maturę z matematyki rozszerzoną czy wystarczy dobrze zdana podstawa żeby się dostać? I ogólnie jak wyglądają studia chemiczne Z góry dziękuję za odpowiedzi, już się naczytałam w informatorach jak to wygląda z punktami etc, ale wiecie, chętnie posłucham opinii studiujących
cm Edytowane przez clara morfina Czas edycji: 2011-09-10 o 13:10 |
|
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak to całą resztę rzeczy potrzebnych dożycia z resztą przez pierwszy miesiąc będzie się wszystko przywozić, bo wcześniej się czegoś tam zapomniało
|
|
|
|
|
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Jest ktoś z Elekrona? Chciałby się zamienić ktoś z Elektrona na Solaris?
PILNE! GG: 7053314 |
|
|
|
|
#987 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Ja się martwię ponieważ złożyłem podanie o akademik dopiero w zeszłym tygodniu, gdyż wysypali się ludzie, którzy mieli iść ze mną do mieszkania. Czy mam jakąkolwiek szansę dostać się do akademika? Jestem pierwszorocznym mechatronikiem z MTku. Chyba trafiłbym do Solarisa. Czy ewentualnie jest możliwość pytania się o miejsce w innych akademikach ? Kiedy jest ogłoszenie listy rezerwowej ? Pozdrawiam ![]() PS Macie jakieś informacje na temat Karlika i wolnych miejsc ? Rozmawiałem ze znajomymi i mówią, że jak akademik to tylko Karlik. Edytowane przez Sajmon_Szy Czas edycji: 2011-09-13 o 11:20 |
|
|
|
|
#988 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Miejsca wolne w Karliku się znajdują... w semestrze letnim
Na początku sem. pierwszego jesli nie jesteś z Górniczego/ew. Chemicznego to szczerze wątpię, żeby cokolwiek się znalazło.
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Mam jedno bardzo dobre pytanie.
Coś słyszałem, że w akademikach PolSl jest takie zjawisko, że przyjeżdża się np w ostatni tydzień września do akademika, zaklepuje sobie pokój, albo jak ktoś chce mieć z kimś, lub ewentualnie zamienia się na inny akademik z kimś. Czy to jest prawda??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

za 9 złoty dziennie :P