|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
![]() ANIA- no troszke zazdroszcze tego koncowego etapu:P Sie narobilam...ciastka zrobione, Filipcio spi, podloga umyta..ehhh za duzo na raz- moglam wczoraj cos porobic
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Ggora nie szalej tak
Nie musisz robić wszystkiego na raz
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
no juz wszystko zrobione
mieszkanie gotowe na wizytacje tesciow hehehe...ja tak wlasnie mam- albo jednego dnia zupelny len, albo drugiego mega power do dzialania . Mialam jeszcze sama topic swieczke do tortu- ale juz mi sie nie chce, wiec tesciowa przywiezie jedna. Jak pracowalam to nie zwracalam uwagi na maly nielad w domu- kurz, czy odcisk palcow na drzwiach. Teraz to jakas paranoja- odrazu wydaje mi sie, ze jest strasznie brudno! Po urodzeniu Filipka codziennie odkurzalam i scieralam kurze ( glupek!!)
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Ggora mam podobnie i strasznie mnie drażni bałagan. Też zwracam uwagę na odciski na lustrze, plamy z pasty itp.
![]() Żeby mi to nie przeszkadzało to faktycznie zmęczona muszę być
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak... znalazłam w necie, byłam obejrzec i zaklepałam http://tablica.pl/oferta/sprzedam-ta...q7-IDieih.html odbior jak tylko zus kase da najpozniej 10.10
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o chusteczki to tu też się opłaca http://allegro.onet.pl/12-x-huggies-...801261443.html
A tak to witam po południu.
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-09-11 o 16:11 |
|
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładniutki ![]() ![]() i jednak skończyło sie na tym, że to ty za swoje kupujesz wózek
|
|
#4418 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie i brzuszki!!
nie był mnie kilka dnia a Wy szalejecie z postami ![]() Ogólnie nadrobiłam was, ale nie pamiętam co miałam poodpisywać. TŻ ma urlop wiec mniej czasu przed kompem spędzam. W czwartek robiliśmy oboje za niańki do dzieci TŻ siostry, potem pędem na SR. Fajne te zajęcia w SR, na dzień dobry położna pokazała nam sale do porodów rodzinnych i na ochotniczce pozycje porodowe . Masakra, trochę inaczej to sobie wyobrażałam. Potem ćwiczenia oddechowe i przygotowujące do porodu. Częśc druga była z inna położną na temat opieki nad maleństwem, karmienie, przewijanie, uspokajanie. Jestem bardzo zadowolona że się zdecydowaliśmy. Wczoraj byłam u siostry i wybraliśmy się na grzyby, połaziliśmy po lesie ale zebraliśmy tylko kilka kurek, jeszcze nie ma grzybków. A dzisiaj odpoczywamy i pakujemy się bo jutro jedziemy na 5 dni do Zakopanego. Cieszę się bo odpoczniemy i zrelaksujemy się w hotelowym SPA, maja w ofercie masaż przyszłej mamy wiec na pewno się skuszę. |
|
|
|
#4419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
dobre są
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Już druga mama doświadczona je poleca, to się skuszę
Zawsze się przydadzą
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez rymujemy eeeh wczoraj caly wieczor meczylo mnie to imie. W koncu doszlam do wniosku, ze poczekam i zobacze synka - wtedy cos dopasujemy. Dzieki ze mialyscie do mnie cierpliwosc w tej kwestii Nika kod na pampersy w rossmanie obowiazuje do 15wrzesnia. Ja dzis kupilam 2paczki ![]() Co do lampionow ja ich nie lubie... boje sie ze spadna i pozar wywolaja czy to w lesie, czy na czyjas dzialke, dom... masakra dla mnie. Myszeczko nie pomoge z uzadleniem ale mysle, ze nie powinno zaszkodzic.Princessko my mamy 2 spiworki dla synka mysle, ze sa lepsze niz kocyk szczegolnie na poczatku.Aniu lece dalej nadrabiac
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po dodaniu przesylki wychodzi 5,50 za paczke... troche drogawo ... jako łowca okazji poszukuje promocji po ok. 4 zł :P ale chusteczki są OK
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminko super, ze wozek zaklepany A my nie kupilismy szafy Ale za to w mothercare kupilam 2 x pizamy i 2 staniki przecenione
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
My dziś zrobiliśmy sobie maraton po Wawie. Padam na ryjek. Jutro jadę po wyniki do szpitala a potem na ploteczki do koleżanki
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
a te wychodzą po 5,9
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Moje Maleństwo od rana zgniata mi żołądek :/ cały czas mam wrażenie że zaraz zwymiotuję :/ jakaś masakra :/ Do tego nóżkę siłowo wypycha do przodu deformując mi brzuszek - pogoda się poprawiła a wraz z nią mój Maluszek stał się bardziej aktywny. Kopie co 3-4h przez prawie godzinę
![]() ![]() ![]() Dziewczyny Wy też dostajecie zadyszki po przejściu zaledwie 100m?? wybrałam się dzisiaj z mężęm na spacer - raz że ledwo wyszłam z klatki i już dostałam zadyszki to jeszcze moje uda tak strasznie bolały :/ W ogóle sapałam jakbym przebiegła ze 2km :/ Od wczoraj jestem w 8 miesiącu ciąży (32 tydzień). Jeszcze trochę i będę mogła przytulić mojego syneczka ![]() ![]()
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie tez lapalam tak szybko zadyszki ale zorientowalam sie, ze po prostu teraz juz nie moge tak szybko chodzic
zwolnilam tempo i jest ok, moge smigac sporo ale wolniej ![]() Ja jutro zaczynam 8 miesiac |
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
ja pitole laski ale już blisko do końca no nie.....
ja mam jutro wizyte u gina o 15
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie ja już nie mogę się doczekać
|
#4430 | |
|
Rozeznanie
|
ja też już mogłabym mieć syneczka w rękach
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
lepiej jest jak szybko ciężar z nogi na nogę zmieniam
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basiula ja kupie 2 paczki dwójek i jedną jedynke. Dwójki się nie zmarnuja a jedynkami nie bede szalec bo nie wiadomo jaki sie mały urodzi chociaż myślę ze malutki bo pewnie jaki wcześniak będzie jak tak dalej pójdzie ![]() ![]()
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!! Witam w zasadzie już po weekendzie
Nie odzywałam się, ale ciągle gdzieś tam zerkałam i Was podczytywałam. U mnie wszystko ok bardzo leniwie spędziłam sobotę i niedzielę. Zauważyłam że tak szybciutko idziecie z tą wyprawką jak burza!!! Ja troszkę się przyhamowałam, daaaawno nic nie kupowałam... mamy teraz strasznie dużo wydatków więc postanowiłam, że przed samymi narodzinami kupię już tylko te najpotrzebniejsze rzeczy czyli w zasadzie kosmetyki i pampery. Dla siebie mam już większość rzeczy, dla ddzieciątka wyprawkę do szpitala też , dużo ciuszków, smoczki, butelki, sterylizator itp itd więc juz nie szaleję. Wózek odbiorę za miesiąc bo jeszcze musimy tysiaka gdzieś na boku doskładać, łożeczko z całym osprzętem + bujaczek z leżaczkiem funduje mama więc to mam juz zapewnione... Przy okazji zapytam - ile kupujecie paczek pieluszek typu NEWBORN na początek? W ogóle zauważyłam, że bardzo brzuszek mi się spłaszczył, w zasadzie mogę nawet go delikatnie wciągnąć - dzidziol leży w poprzek, trąca mnie z dwóch stron równocześnie
|
|
#4433 | ||
|
Raczkowanie
|
Temat z pierwszej strony Wizażu - komórki z krwi pępowinowej
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...ki-macierzyste Niestety artykuł nie jest obiektywny, pokazuje jedynie plusy. Boli mnie podbrzusze od dwóch dni, ale znam przyczynę - tż Maluch mnie kopie, ale gdzieś wewnątrz, tak że tylko ja to czuję. Cytat:
A jakie biustonosze kupiłaś? Słyszałam ost., że lepsze są te rozpinane z przodu od tych z klapkami, bo dziecko może się przyssać i przytulić do całej matczynej piersi. Cytat:
Przy zmywarce i zamiarze karmienia piersią min. pół roku warto kupować sterylizator? Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2011-09-11 o 20:14 |
||
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
a dlaczego myszeczko mówisz o wcześniaku??? bo chyba nie doczytałam
![]() ....ile dziewczyny już przytyłyście????i w którym tc jesteście????..... ale mam ostatnio smaka na ciastka i tak jem
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
a ja cieszę się przespanymi nocami - to dla mnie błogi stan, trwający na razie od czerwca i szczerze to nie mam w tej chwili ochoty wchodzić w karmienia co godzinę, zarwane noce, bolące i krwawiące krocze, wrzaski kolkowe i depresje poporodową, czyli cudowny okres połogowy
pewnie zmienię zdanie, jak ledwo będę się toczyła pod koniec
|
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie wieczorową pora
Ja po całym dniu brykania po świecie wróciłam .Cieszę się że u was wszystko ok, zwłaszcza u Ciebie Aniu, to Ty już na wylocie, cudnie że donosiłaś i ze możesz się teraz nie oszczędzać Tuszka i Basiula i ja też jutro wizytuję, mam usg na 15tą a potem wizyta. CO do ręczników z kapturkiem to nie miałam i nie kupuję, jak dla mnie zbędne. Dla Matika miałam dwa duże ręczniki frotte, do tej pory ich używa, miękkie, po kąpieli osuszałam i otulałam a potem czapusia na główkę. W zimie w domku jest cieplusio więc maleństwo nie powinno zmarznąć Dobrej nocki i kolorowych snów |
|
|
|
#4437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myśle że to zbędny wydatek bo butelki mozesz normalnie wygotować w garnku z wodą ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Basiula po 1wsze to mam łożysko brzeżnie przodujące po 2gie mam już rozwarcie a po 3cie to czuję że to będzie wcześniej Dlatego już za tydzien biore się za pranie wszystkiego i pakowanie torby bo nie wiadomo jak to będzie. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Trzymam dziewczyny za wasze jutrzejsze wizyty kciuki
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam sterylizator ze względu na oszczędność czasu - sterylizator z aventu jest tani a mikrofalówki używam często więc dla mnie to rzecz idealna ![]() Dziewczyny już jestem tak ciekawa jak będzie wyglądało nasze życie z maluszkiem, że aż mnie skręca z pragnienia aby mieć go już blisko siebie! :
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ciuchą nadzieje że poród sprawnie mi pójdzie .Co do maluszka to często są i przez niego kłutnie nie ma samych superlatywów, bo np jesteś juz Ty zmęczona TZ przyjdzie zmęczony z pracy, i chcesz zeby on sie zajął noi kłutnia. Wiem to z doswiadczenia ale oczywiście też maluszek zbliża .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

kupiłam też nosidełko takie
no będzie potrzebny w szpitalu myślał że nie można robić zdjęć małej w szpitalu

. Masakra, trochę inaczej to sobie wyobrażałam. Potem ćwiczenia oddechowe i przygotowujące do porodu. Częśc druga była z inna położną na temat opieki nad maleństwem, karmienie, przewijanie, uspokajanie. Jestem bardzo zadowolona że się zdecydowaliśmy. 
ale mysle, ze nie powinno zaszkodzic.