Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 17:45   #4321
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

cześć
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witajcie

Chciałam dzisiaj posiedzieć i poleniuchować ale chyba pojadę do TŻta

Wczoraj się pogodziliśmy i w ramach przeprosin dostałam cudny bukiet, którego zdjęcie Wam załączam
piękny
Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! chociaż nie dla mnie

Wczoraj w kocham Cie Polsko wychwyciłam piękna piosenkę http://w264.wrzuta.pl/audio/9RqKOBCQ..._-_noce_i_dnie i sie zakochałam czegoś takiego szukałam tylko kurcze nie do końca jestem przekonana czy pasuje na pierwszy taniec... co myślicie?
jak dla mnie pasuje
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No Laseczki, parę dni nie pisałam, ale nadrabiałam sobie Was po trochu i właśnie skończyłam Więc tyle, ile się zacytowało poodpowiadam i wracam do pisania. Został mi jeszcze Wstęp, Zakończenie i resume po chorwacku i tego ostatniego sobie kompletnie nie wyobrażam, ale co tam

My po kolejnym weselu, więc może króciutkie podsumowanie. Generalnie wesele szwedzko-polskie to bardzo ciekawe doświadczenie. Już na pierwszy rzut oka widać, że w Szwecji wesela są dużo bardziej osobiste, niż w PL (czyli coś, co chatki lubią najbardziej). Mnóstwo drobiazgów, które podkreślały osobisty charakter imprezy nadały jej bardzo fajnego klimatu. Było też sporo przemów, Rodziców, świadków, przyjaciół (jak na mój gust odrobinę za długie, ale wszystkie bardzo wzruszające). Jedyne, co nam się kompletnie nie podobało, to DJ - normalnie jakby wzięli człowieka prosto z ulicy, miał tylko i wyłącznie puszczać muzykę (bo od gadania był wodzirej, kuzyn PM) i nawet tego nie potrafił! Nie dość, że większość czasu leciała niemal techniawa, albo wszystkie możliwe piosenki Abby, to jeszcze jak już puszczał coś fajnego, to zupełnie nie umiał robić przejść między piosenkami i kompletnie nie wyczuwał, co ludzie chcą tańczyć. Jakoś tam się więc bawiliśmy, ale po 12, to już w ogóle nie było normalnej muzyki, tylko łup łup, a co śmieszne, Szwedzi się do tego najlepiej bawili Myśmy wyszli przed 2gą, bo już nie dało się tego słuchać (było straszne łupango i okropnie głośno), że aż TŻta rozbolała głowa.
Prócz tego jednak i ślub i wesele piękne. Młodzi przywieźli swojego polsko-szwedzkiego księdza, który świetnie dawał radę, były czytania i recytacja czytane przez rodzinę, a na weselu sporo rzeczy, które się nam spodobały i część już nas zainspirowała do własnych działań.
Wesele odbywało się w Michałowicach pod Warszawą w Venecia Palace, no i jeśli ktoś lubi przepych na granicy kiczu to moim zdaniem miejsce dla niego Jedzenie było sycące, acz nienajlepsze (za tę kasę, co zapłacili za osobę to przynajmniej mięso powinno być dobrze zrobione, a przy stoliku zastanawialiśmy się, czy to te noże takie tępe czy... ) Fajną niespodzianką od lokalu był natomiast występ gitarzysty i skrzypaczki, którzy zagrali (genialnie zresztą) parę kawałków dla Pary Młodej.
Stoły były okrągłe, każdy oznaczony nazwą greckiego boga (my siedzieliśmy przy Posejdonie, natomiast Młodzi z Rodzicami przy stoliku o nazwie AMOR )

Co do look'u Młodych - wyglądali cudnie, naprawdę ślicznie się prezentowali - romantycznie, słodko, patrzyli na siebie ciągle z miłością i uwielbieniem. Młoda miała na nogach baletki cały czas, żeby nie być wyższa od Młodego Natomiast zupełnie nie przemyślała sprawy wygody na weselu sukni i welonu, które miała ogrooomnie długie i niestety całe wesele się to za nią ciągnęło. Tren co chwila się odpinał, a welon non stop zawijała sobie wokół ręki i była tym naprawdę wymęczona.
Wklejam Wam kilka fotek i zabieram się już na poważnie za robotę
oooo muszę przyznać że młodzi wyglądali pięknie
Cytat:
hehe, no te błędy były rozczulające, w naszych opisach to jeszcze niewielkie Ale można im wybaczyć, bo PMka urodziła się już w Szwecji, po polsku w ogóle nie pisze (tylko mówi), a Jej już Mąż jest Szwedem z krwi i kości, natomiast Rodzice najwyraźniej w tej kwestii Im nie pomagali Wiem, mogli to wysłać komuś w PL do sprawdzenia, choćby mnie, ale pewnie chcieli, żeby dla absolutnie wszystkich to była niespodzianka, no pisali to w Szwecji bez polskich liter i najwyraźniej bez konsultacji językowej i wyszło Im trochę koślawo, ale miało to swój urok Chodziło o to, że każdy w ramach winietki dostawał taką książeczkę, gdzie było: menu weselne, podziękowania za przybycie oraz właśnie takie krótkie opisy wszystkich gości będących na weselu - strasznie nam się to spodobało i możliwe, że u nas też tak zrobimy Bo opisy były tak właśnie na wesoło trochę i czekając na obiad było co czytać

No właśnie w tym welonie pięknie wyglądała (chociaż to nie mój styl), ale jak Jej powiedziałam, że teraz się tak robi, że się kupuje 2 welony, długi i krótki, o powiedziała, że tak daleko wprzód nie myślała Tu jest przykład, jak mimo wszystko mądre i inteligentne dziewczyny nie potrafią czasem ogarnąć wszystkiego i potrzebują kogoś mądrego, żeby Im doradził - naprawdę dziwi mnie, że Jej Mama nic takiego Jej nie poradziła, bo to zawsze była rozsądna kobita. Natomiast 2 druhny, które miała, to siostry młodsze (Jej i Męża) i moim zdaniem zupełnie się nie nadawały do tej roli - owszem, pięknie wyglądały, jak laleczki, no ale organizacyjnie to tylko Jej tren 3mały i nic poza tym. Jak Młodzi przyjmowali życzenia, to PMka stała z coraz większą ilością kwiatów, aż w końcu ja poszłam i to wszystko od Niej odebrałam, bo te dwie sierotki stały i 3mały ten tren, jakby od tego Ich życie zależało, a ta już tam się uginała pod kwiatami
no nie dobrze że moja świadkowa wie dokładnie co ma robić...
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a to wszystko jasne słodkie to w każdym razie, bardzo miłe

Kiedyś Wam mówiłam że mierzyłam suknię w której się zakochałam ale byłą za droga i poza tym nie napisała mi pani numeru sukni... no w każdym razie kiedyś przechodziłam i była na wystawie, wiec zrobiłam zdjęcie niezbyt wyraźnie bo komórką ale coś tam widać... ktoś może rozpoznaje model? tak z ciekawości....
oooooooooo mam cudna ależ mi się spodobała
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
chatka - świetna relacja, welon Pmki przecudny, fajnie że nie przekombinowała ze swoim lookiem, bo suknia jest bardzo prosta. Samochodzik też mieli cudowny a pomysł z opisem gości - bezcenny. Swoją drogą zastanawiam się, czy by sobie nie odgapić czegoś takiego

Ja się z kolei zastanawiam między tymi dwoma torebkami na jesień, która Wam się bardziej podoba? Nie potrafię się zdecydować. Dodam, że mam zamiar kupić ją do butów z 3 foto (to te same, przy których net mi się zawiesił, ale co się odwlecze to nie uciecze, bo kupiłam je na innej aukcji)
ja bym wybrała nr.1
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 18:22   #4322
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
No Laseczki, parę dni nie pisałam, ale nadrabiałam sobie Was po trochu i właśnie skończyłam Więc tyle, ile się zacytowało poodpowiadam i wracam do pisania. Został mi jeszcze Wstęp, Zakończenie i resume po chorwacku i tego ostatniego sobie kompletnie nie wyobrażam, ale co tam

Witam nowe PMki i gratuluję tym, które mają już mniej niż roczek do ślubu

Nattiv, bardzo się cieszę, że operacja Mamy się udała, jak mnie nie było, to myślałam o tym pozytywnie i 3małam mocno kciuki

Wydaje mi się, że to suknia inspirowana japońskim kimonem, dlatego tak "dziwnie" wygląda. Nie wiem, gdzie tu stylowa hiszpańska klasyka natomiast

Nie ścinaj, bądź twarda! Po ślubie będziesz sobie z włosami robiła co chciała, możesz sie zgolić nawet na łyso ale nie dopuść do tego, żebyś tuż przed ślubem zobaczyła gdzieś jakąś przepiękną fryzurę i będziesz sobie pluła w brodę, że masz za mało włosów, żeby ją zrobić, albo są tak obcięte, że się nie będą nadawały do żadnej przez Ciebie wymyślonej fryzurki... No, chyba, że chcesz sobie doczepiać włosy, ale ja bym się nie zdecydowała.

Ale super! Mieć ręcznie robione meble, w dodatku uczestniczyć w procesie ich tworzenia to nasze marzenie na kiedyś, w naszym przyszłym domu. A dodatkowo pewnie nie zabulicie bardzo dużo, skoro to szwagier? Super, strasznie jestem ciekawa efektów, mam nadzieję, że się pochwalisz fotkami

Mój też woli długie włosy, myślę, że to ma związek z pierwotnymi instynktami Czasem jak chcę Go wkurzyć, to mówię, że mam już dość tych długich włosów i się zgolę na łyso i będzie po problemie
Faktycznie, już mam ich trochę dość i przetrzymam je takie do ślubu, a potem na pewno się ciachnę przynajmniej połowę. Generalnie zupełnie krótkie też mi się nie widzą, bo nie miałabym cierpliwości codziennie ich układać, więc będą na tyle długie, żeby związać w kitkę i na tyle krótkie, żeby nie irytowały długością. Wiktusiaczku, podziwiam Twoją długość, masz niesamowite włosy i naprawdę dziwię Ci się, że z nimi wytrzymujesz, bo ja już przy takich na łopatki mam problem. Kiedyś nosiłam do pasa, ale teraz już sobie nie wyobrażam.

http://lula.pl/lula/56,111788,102454...a_2011,,2.html tę mogłabym przytulić z największą chęcią

jak u mamy

Też Gesslerową oglądamy z TŻtem, lubimy, jak jeździ po ludziach I właśnie podoba nam się, jak wychodzi w tych programach ludzka (polska) mentalność - większość tych ludzi myśli, że jak Ją zaprosi, to Ona machnie czarodziejską różdżką i wszystko będzie pięknie, a jak się okazuje, że sami muszą dużo zmienić w sobie, to jest natychmiastowy opór, no bo oni przecież są w porządku - to tylko klienci tacy głupi, że przychodzić nie chcą...

Ewentualnie trochę skracając: Jesień się zbliża wielkimi krokami, a my żyjemy naszymi ślubami

Pięknie Tu wyjątkowo nic bym nie zmieniała Aczkolwiek też nie wiem, czy się zmieści...

Może, skoro już piosenką to "Mimozami jesień się zaczyna, a zimą rusza ślubna lawina" Ogólnie super
To drugie mi się też mi się podoba, na przyszły rok będzie jak znalazł

Gratuluję załatwienia tylu rzeczy A kolokwium może jednak da radę jakoś zdać?
Ta fryzurka, którą wkleiłaś mi się baardzo podoba Ciekawa jestem, jak wygląda z drugiej strony głowy.

My po kolejnym weselu, więc może króciutkie podsumowanie. Generalnie wesele szwedzko-polskie to bardzo ciekawe doświadczenie. Już na pierwszy rzut oka widać, że w Szwecji wesela są dużo bardziej osobiste, niż w PL (czyli coś, co chatki lubią najbardziej). Mnóstwo drobiazgów, które podkreślały osobisty charakter imprezy nadały jej bardzo fajnego klimatu. Było też sporo przemów, Rodziców, świadków, przyjaciół (jak na mój gust odrobinę za długie, ale wszystkie bardzo wzruszające). Jedyne, co nam się kompletnie nie podobało, to DJ - normalnie jakby wzięli człowieka prosto z ulicy, miał tylko i wyłącznie puszczać muzykę (bo od gadania był wodzirej, kuzyn PM) i nawet tego nie potrafił! Nie dość, że większość czasu leciała niemal techniawa, albo wszystkie możliwe piosenki Abby, to jeszcze jak już puszczał coś fajnego, to zupełnie nie umiał robić przejść między piosenkami i kompletnie nie wyczuwał, co ludzie chcą tańczyć. Jakoś tam się więc bawiliśmy, ale po 12, to już w ogóle nie było normalnej muzyki, tylko łup łup, a co śmieszne, Szwedzi się do tego najlepiej bawili Myśmy wyszli przed 2gą, bo już nie dało się tego słuchać (było straszne łupango i okropnie głośno), że aż TŻta rozbolała głowa.
Prócz tego jednak i ślub i wesele piękne. Młodzi przywieźli swojego polsko-szwedzkiego księdza, który świetnie dawał radę, były czytania i recytacja czytane przez rodzinę, a na weselu sporo rzeczy, które się nam spodobały i część już nas zainspirowała do własnych działań.
Wesele odbywało się w Michałowicach pod Warszawą w Venecia Palace, no i jeśli ktoś lubi przepych na granicy kiczu to moim zdaniem miejsce dla niego Jedzenie było sycące, acz nienajlepsze (za tę kasę, co zapłacili za osobę to przynajmniej mięso powinno być dobrze zrobione, a przy stoliku zastanawialiśmy się, czy to te noże takie tępe czy... ) Fajną niespodzianką od lokalu był natomiast występ gitarzysty i skrzypaczki, którzy zagrali (genialnie zresztą) parę kawałków dla Pary Młodej.
Stoły były okrągłe, każdy oznaczony nazwą greckiego boga (my siedzieliśmy przy Posejdonie, natomiast Młodzi z Rodzicami przy stoliku o nazwie AMOR )

Co do look'u Młodych - wyglądali cudnie, naprawdę ślicznie się prezentowali - romantycznie, słodko, patrzyli na siebie ciągle z miłością i uwielbieniem. Młoda miała na nogach baletki cały czas, żeby nie być wyższa od Młodego Natomiast zupełnie nie przemyślała sprawy wygody na weselu sukni i welonu, które miała ogrooomnie długie i niestety całe wesele się to za nią ciągnęło. Tren co chwila się odpinał, a welon non stop zawijała sobie wokół ręki i była tym naprawdę wymęczona.
Wklejam Wam kilka fotek i zabieram się już na poważnie za robotę
Faktycznie długi tren i welon No ale prezentuje się ślicznie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
jak Wam sie podoba ta torebka? http://moda.allegro.pl/wizytowa-kope...807154310.html musze sobie jakąs kupic na wesele a satynowe kopertowki mi sie nie podobają,a na allegro wszystko tak szajsowato wygląda..
świetna i nie droga.

A u nas dzisiaj padł temat kościoła u rodziców TŻ i mama mi powiedziała, że jeśli się przemelduję przed weselem (kupiliśmy niedawno mieszkanie i TŻ już zmienił meldunek, a ja jeszcze nie) to w naszym Kościele w rodzinnym mieście nie będą mogły wyjść zapowiedzi... tylko już w tej nowej parafii. Wiecie coś o tym??
Stary 2011-09-11, 18:42   #4323
__Paulinka__
Zakorzenienie

przeglądam suknie. Co myslicie o tej? http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;sukn...html?foto_id=2

cena super, co nie?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 18:47   #4324
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
przeglądam suknie. Co myslicie o tej? http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;sukn...html?foto_id=2

cena super, co nie?

ładna i taniutka

niutO nie iwem skąd one wytrzyasneły tą suknie ale przejrzałam kolekcje do 2009 roku i są podobne ale nie identyczne możliwe że ta jest akurat innej firmy. Nie wiem dlaczego nie podały chociaż firmy tej sukni to już przesada
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 18:52   #4325
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Faktycznie długi tren i welon No ale prezentuje się ślicznie

świetna i nie droga.

A u nas dzisiaj padł temat kościoła u rodziców TŻ i mama mi powiedziała, że jeśli się przemelduję przed weselem (kupiliśmy niedawno mieszkanie i TŻ już zmienił meldunek, a ja jeszcze nie) to w naszym Kościele w rodzinnym mieście nie będą mogły wyjść zapowiedzi... tylko już w tej nowej parafii. Wiecie coś o tym??
tak to prawda bo zapowiedzi wychodzą w waszej parafi obecnej a nie skąd pochodzicie. Więc tżta zapowiedzi idą już w tej nowej parafii a jeśli też się przemeldujesz to będzie tak samo.
Cytat:

cena super, co nie?
nom cena super... ale coś miej nie gra.... hm... dziwnie leży na biuście a w sumie wisi bo PM miała chyba mały biust i niestety nie postara się aby coś z tym zrobić. A ta suknia tylko to uwidoczniła. Ale jeśli ty nie masz takiego problemu to czemu nie warto mierzyć a nóż widelec to ta
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-11, 18:53   #4326
__Paulinka__
Zakorzenienie

no i blisko mnie ta suknia jakies 20 minut drogi samochodem wiec jak bede w Pl to sie umowie i przymierze nic do stracenia
Stary 2011-09-11, 18:56   #4327
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hej dziewczynki
Witam się leniwie, niedzielnie.
Jestem objedzona, wytżetowana i zastanawiam się czemu jutro jest znowu poniedziałek

Dzisiaj się zakochałam z TŻem w fotach tego kolesia http://www.gubala.pl
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 19:15   #4328
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Witam się leniwie, niedzielnie.
Jestem objedzona, wytżetowana i zastanawiam się czemu jutro jest znowu poniedziałek

Dzisiaj się zakochałam z TŻem w fotach tego kolesia http://www.gubala.pl
piękne a do tego ta muzyczka wzruszyłam się ehhhh
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-11, 19:17   #4329
(kicia)
Zakorzenienie

dziewczynki proszę was o kciuki aktualnie licytuję welon taki z kryształkami mam nadzieję że uda mi się wygrać aukcje zostało 20 minut a cena na razie 21 zł

Stary 2011-09-11, 19:19   #4330
evoonia86
Zakorzenienie

hello
Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
kochane na wczorajszym ślubie w kościele podpatrzyłam takie o to fryzury podobają mi te warkocze wokół głowy, zwłaszcza ten ciaśniutko pleciony tej pani w jasnych włosach. Myślę, że to pasowałoby do mojej koncepcji fryzury a'la Agnieszka Popielewicz
mi się podoba ta fryzurka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1315729879

Cytat:
jak Wam sie podoba ta torebka? http://moda.allegro.pl/wizytowa-kope...807154310.html musze sobie jakąs kupic na wesele a satynowe kopertowki mi sie nie podobają,a na allegro wszystko tak szajsowato wygląda..
dla mnie bomba może nawet sama sobie taką zamówię, bo szczerze mówiąc to by mi się przydała

nena mi się bardziej podoba ta pierwsza torba. taka bardziej praktyczna- pojemniejsza.

Cytat:

cena super, co nie?
jestem na tak

chatka PM-ka wyglądała cudownie

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
dziewczynki proszę was o kciuki aktualnie licytuję welon taki z kryształkami mam nadzieję że uda mi się wygrać aukcje zostało 20 minut a cena na razie 21 zł
pokażesz linka ?
Stary 2011-09-11, 19:19   #4331
(kicia)
Zakorzenienie

http://moda.allegro.pl/welon-polis-i1798805053.html

Stary 2011-09-11, 19:20   #4332
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Niech Ci się uda. Ja też wkrótce zamierzam uskutecznić jakieś welonowe polowanko
Stary 2011-09-11, 19:21   #4333
evoonia86
Zakorzenienie

śliczny. oby się udało
Stary 2011-09-11, 19:35   #4334
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
a panna kicia nie ma przypadkiem welonu??
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-11, 19:36   #4335
Lilith890502
Zakorzenienie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 19:40   #4336
(kicia)
Zakorzenienie

ale sie wkurzyłam na 1 minute przed zakończeniem sprzedajaca odwołała aukcję z powodu że się rozmyśliła

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a panna kicia nie ma przypadkiem welonu??
mam ale okazja była wiec chciałam go zlicytować bo taki bym chciała

Stary 2011-09-11, 19:43   #4337
jagodzia133
Zakorzenienie

o kurde odwołała aukcję co za baba!!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
ale sie wkurzyłam na 1 minute przed zakończeniem sprzedajaca odwołała aukcję z powodu że się rozmyśliła

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

bo wiesz pewnie było to mniej niż oczekiwała...
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-11, 19:44   #4338
(kicia)
Zakorzenienie

masakra ale wiadomo o co chodzi za mało kasy

a za ustawienie minimalnej kwoty się płaci wiec lepiej w ostatniej chwili odwołać zabrakło 40 sekund do wygrania

Stary 2011-09-11, 19:47   #4339
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 19:52   #4340
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Co za babol...

Kurczę to troszkę się zmartwiłam z tymi zapowiedziami No ale zobaczymy co ksiądz nam powie
Stary 2011-09-11, 19:52   #4341
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

a za ustawienie minimalnej kwoty się płaci wiec lepiej w ostatniej chwili odwołać zabrakło 40 sekund do wygrania

no ale kurde ile sie placi za ustawienie kwoty? 20 gr?? co za tepa baba
Stary 2011-09-11, 19:53   #4342
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Że też jej się komp nie zawiesił Kombinatorka jakaś. Kurcze, chciała więcej, mogła ustawić minimalną, albo kup teraz, ale nieeee Grrrr... jak ja nie lubię takiego kombinatorstwa!
Stary 2011-09-11, 19:54   #4343
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Co za babol...

Kurczę to troszkę się zmartwiłam z tymi zapowiedziami No ale zobaczymy co ksiądz nam powie
ale ślub będzie w Twojej parafii rodiznnej?? tej z której się wymeldujesz??

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

napisałam do niej maila ile chce za ten welon

Stary 2011-09-11, 19:55   #4344
__Paulinka__
Zakorzenienie

a ta suknia co Wam wkeilam na serwisie we-dwoje jest za 350, a na Allegro kup teraz - 300 i licytacja od 150:P moze niech ją wogole za free odda to z checią przyjme
Stary 2011-09-11, 19:56   #4345
(kicia)
Zakorzenienie

ona chce za niego 200zł to ja już wolę kupić nowy za 150 w salonie

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-09-11 o 19:58
Stary 2011-09-11, 20:00   #4346
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
No to jej nieźle na mózg padło.
Stary 2011-09-11, 20:01   #4347
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

chyba ją pogielo:P
Stary 2011-09-11, 20:12   #4348
Madziuniusia
Zakorzenienie

witam wieczorkowo
cały weekend byliśmy z TŻ w szkole. Miał wczoraj poprawkę, mało co napisał, ale Pani z racji tego, że ją wyrzucili za utrudnianie życia studentom postanowiła na koniec zaliczyć wszystkim także bardzo się cieszę, bo miałam wczoraj nieciekawie z TŻ...
A teraz siedzę sobię i zasłuchuję się w ponadczasowych polskich piosenkach miłosnych
Stary 2011-09-11, 20:16   #4349
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ale ślub będzie w Twojej parafii rodiznnej?? tej z której się wymeldujesz??

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

napisałam do niej maila ile chce za ten welon
Tak. To jest nasza wspólna parafia, bo pochodzimy z jednego miasta

Cena za welon kosmiczna Też bym wolała nowy kupić zamiast używany za podobną cenę... ale może jeszcze znajdziesz
Stary 2011-09-11, 20:23   #4350
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. To jest nasza wspólna parafia, bo pochodzimy z jednego miasta

Cena za welon kosmiczna Też bym wolała nowy kupić zamiast używany za podobną cenę... ale może jeszcze znajdziesz
więc jest tak że jesli jesteś zameldowana w innej parafii niż bierzesz ślub to w tej w której bierzesz też są wywieszane zapowiedzi z tego co wiem

jeśli nie znajdę takiego to trudno wezmę ten co mam okazja była super ale się okazało że babka tak na prawdę chyba nie wie czego chce oczekiwać że licytacja za 1zł w tydzień dobije do 200zł

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-09-11 o 20:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości