Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1385 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 21:54   #41521
Aoirghe
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość

a jak jest z solą zawartą w takich mlekach? bo sól to jest dopiero złoooo a spożywamy jej i tak za dużo to po co sobie dodawać mlekiem? za to zachęcona Waszymi postami poszłam sobie dzisiaj do Almy i kupiłam mleko sojowe (waniliowe na początek, żeby nie doznać szoku ). Pyyyyyyychota . słodziutkie, uwielbiam je . żeby jeszcze nie wychodziło tak drogo ...
Chodzi Ci o sól, którą się dodaje wg tego przepisu?
No wiesz, po pierwsze robić tego nie musisz Ja dodałam trochę morskiej, ale już mnie prędzej kusiło posłodzić (z tym, że ja słodzę ksylitolem i to malutko). Dodałam na szklankę dosłownie szczyptę soli, więcej mi nie było trzeba, to chyba kwestia gustu. A tak ogólnie to chyba w razie czego można odpuścić sól w innych potrawach, a tutaj sobie dodac - jeśli faktycznie czuje się taką potrzebę.

U mnie mleko sojowe tylko słodzone i jeszcze z jakimiś koszmarnymi dodatkami (już nie pamiętam co tam było, ale strasznie kolorowo ). A do Almy nie wiem kiedy podejdę, żeby sprawdzić. Ale kiedyś piłam ryżowe i źle wspominam.
Swoją drogą mleko migdałowe chyba też zbyt tanio nie wychodzi.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:58   #41522
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość

Jak sobie pomyślę, że ja miałam dokładnie tak samo to po prostu mi się słabo robi Przeglądałam ostatnio stare zdjęcia i w sumie przez ostatnie parę lat włosy miałam non stop związane ciasno (albo splątane w a'la koczek)
Ja tak samo Teraz jeśli wiąże to tylko leciutko na końcach włosów, zwykle spinam.
Kiedy potrzebuje jakoś zebrać włosy np. podczas mycia twarzy czy nakładania mazideł, to używam komina/kapturka, który się u mnie nie sprawdził jako ochrona na noc ( mam za krótkie włosy)
Stary 2011-09-11, 21:59   #41523
201605090956
Konto usunięte

Ja sojowe kupuję zawsze - "czyste" bez dodatków Raz kupiłam w Organic Markecie jogurty (shake) o smaku marakui U mnie jeszcze wchodzi w rachubę kozie... (dziś jadłam sałatkę z serem kozim z Lidla )
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:01   #41524
Piechniak
Rozeznanie

ja sobie odpuszczam sól wszędzie . bo gdzieś wyczytałam, że to może złagodzić bolesne miesiączki, a moje są naprawdę straaaaaaaaszne.... więc boję się każdej szczypty . zrezygnowałam też z moich ulubionych herbat (podobno też lepiej nie). zobaczymy. jak trzeba będzie to i zacznę jogę, byle się tego pozbyć
Rybiorku, wybacz, to też będzie dziecinne, sama to wiem, ale ja już naprawdę nie wiem, co lepsze dla moich włosów : spinać/wiązać czy nie wiązać?!! pogubiłam się
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:09   #41525
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ja tak samo Teraz jeśli wiąże to tylko leciutko na końcach włosów, zwykle spinam.
Kiedy potrzebuje jakoś zebrać włosy np. podczas mycia twarzy czy nakładania mazideł, to używam komina/kapturka, który się u mnie nie sprawdził jako ochrona na noc ( mam za krótkie włosy)
No wszystko fajnie, ale ja np. potrzebuję spiąć na fitness i bywa, że używam takiej dużej miękkiej frotki. Mam za krótkie, żeby zapleść, a za długie, żeby nie spinać w ogóle. Rozważałam już nakładanie jakiejś opaski, ale mi się to wszystko jednak merda po gębie i szyi. Ostatnio kminiłam coś z francuzami, ale wypadają mi kosmyki i po chwili znowu mam szopę na oczach. Kwestię upięcia na razie mam nierozwiązana i studiuję temat

A do mycia itepe ubieram opaskę i ewentualnie spinam żabką albo takim wielkim, plastikowym tukanem.

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Ja sojowe kupuję zawsze - "czyste" bez dodatków Raz kupiłam w Organic Markecie jogurty (shake) o smaku marakui U mnie jeszcze wchodzi w rachubę kozie... (dziś jadłam sałatkę z serem kozim z Lidla )
No ale to wszystko drooogie jest niestety. No i ja akurat nie mam pod ręką, muszę się na drugi koniec miasta wybrać, gr. Może lepiej kozę se sprawię, pewnie taniej wyjdzie
Stary 2011-09-11, 22:13   #41526
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
No wszystko fajnie, ale ja np. potrzebuję spiąć na fitness i bywa, że używam takiej dużej miękkiej frotki. Mam za krótkie, żeby zapleść, a za długie, żeby nie spinać w ogóle. Rozważałam już nakładanie jakiejś opaski, ale mi się to wszystko jednak merda po gębie i szyi. Ostatnio kminiłam coś z francuzami, ale wypadają mi kosmyki i po chwili znowu mam szopę na oczach. Kwestię upięcia na razie mam nierozwiązana i studiuję temat
Myślę, że jeśli zepniesz włosy miękką frotką niezbyt ciasno i nie przy samej głowie, żeby ich nie rozprostowywać, to dużej krzywdy im nie zrobisz
Stary 2011-09-11, 22:18   #41527
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Myślę, że jeśli zepniesz włosy miękką frotką niezbyt ciasno i nie przy samej głowie, żeby ich nie rozprostowywać, to dużej krzywdy im nie zrobisz
Na razie nie mam innego pomysłu. Jak trochę podrosną, to problem zniknie, bo będę mogła sobie zrobić francuza. Póki co i tak traktuję moją fryzurę nieco po macoszemu. Prawdziwą troskę planuję im objawić dopiero jak będą do ramion
Stary 2011-09-11, 22:23   #41528
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nie mam innego pomysłu. Jak trochę podrosną, to problem zniknie, bo będę mogła sobie zrobić francuza. Póki co i tak traktuję moją fryzurę nieco po macoszemu. Prawdziwą troskę planuję im objawić dopiero jak będą do ramion
Obawiam się, że wtedy może być za późno Dbaj o nie teraz, a potem na pewno się odwdzięczą

A mam jescze do Was pytanie - moja mama sobie zażyczyła keratynę do włosów, ale ona raczej nie stosuje metody CG, stosuje silikony itd, czy jej to w ogóle da jakiś efekt? No i jak powinna ją stosować jeśli w ogóle? Dodawać do szamponu/odżywki? Jeśli tak, to ile?
Stary 2011-09-11, 22:23   #41529
MgielkaM
Zakorzenienie

Ostatnio nie wyrabiam się na zakrętach.... za mało zaglądam chyba i potem mam nadrabiania

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
MgielkaM - zakupiłam artiste fioletową na Twoją cześć dziś testy
oooo to czekam na opis efektow, mam nadzieje ze podpasuje tak jak mi

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
cześć Kochanie
fajny berecik, widzę, że czarno-czarna jesteś jak zwykle
heheh noooo ja wiecznie czarno czarna a jak wprowadzam inny kolor to sie zastanawiaja czy chora jestem

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Mgiełko
patrzyłam w dzienniku regeneracji Twój wpis jako usilnie namawiająca (obok naszej Demci) na metodę CG czuję się dumna i szczęśliwa z tych zmian

teraz Ty mi będziesz musiała doradzić w kwestii dyfuzora
To jest zasługa twoja i Demki, sama bym sie chyba nie pokusila. A wy zachecilyscie i w ogole Także wielkie dzięki

A co do dyfuzora to chętnie podziele się tym co sama się doszukałam i wyoglądałam

Cytat:
u mnie za tydzień mija 4 m-ce z CG
no to ładnie kurcze ale minelo szybko

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a ja w końcu jestem z powrotem szatynką na dodatek dziś mam zero puchu na głowie
opis operacji w codzienniku o TU, a foto poniżej (foto w lewym dolnym rogu jest z lampą błyskową)
łaaaaa ślicznie wyglądają

oooo i sa Malinkowe włosi siakiś kolor inny niby trochę I falki są jest good

nusia114 różnica u Cieie jest na prawdę ogromna... włosy teraz są bajeczne... nawet nie wiesz jak zazdroszcze ci tego skrętu

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Witajcie Przyszłam po poradę, mam nadzieję że mnie przyjmiecie
Witam kolejna pazurkomaniaczkę na włosowym Masz śliczne włosy... jezu i takie dłuuuugie
Piszesz ze są smętne... no dla mnie wcale nie.... uważam ze możesz z pomocą dziewczyn wyciągnąc z nich więcej. ale nawet teraz wcale nie wglądają tak jak je opisujesz... Grawitację można próbowac oszukać... no ale przy takiej długości grawitacja chyba wygra każdą walkę

Tak czy owak i tak uważam ze nie ma w nich nic smetnego..

A ja włosowo od blisko tygodnia w bardziej prostych niz kręconych nie miałam czasu na martwienie sie o skret i reanimacje. Oraz na codzienne mycie.
Więc myłam odzywką nakłądałam d/s i b/s i potem suszyłam bez dyfuzora... i wychodziły proste.. po 30min zaczynały się wywijac na koncach...

Ale jutro... a moze dzisiaj olejuję... i wracam do kreconych bardziej.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:27   #41530
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Obawiam się, że wtedy może być za późno Dbaj o nie teraz, a potem na pewno się odwdzięczą
Krzywdy im nie robię, tylko parę rzeczy chwilowo nie wdrażam, albo pozwalam sobie na kilka grzechów.

A póki co to mogę się pochwalić, że korzystając z rad Rybiorka oraz kilku doświadczeń, dziś wyglądam może nie rewelacyjnie, ale przyzwoicie. Tylko foty mi się nie chce robić Jeśli nic się nie zmieni, to jak znajdę chwilę, jednak się obfocę i wrzucę do codziennika, żeby potomne cienkowłose mogły skorzystać z moich okraszonych mękami doświadczeń
Stary 2011-09-11, 22:38   #41531
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, wybacz, to też będzie dziecinne, sama to wiem, ale ja już naprawdę nie wiem, co lepsze dla moich włosów : spinać/wiązać czy nie wiązać?!! pogubiłam się
Moja odpowiedź nie wystarczy?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:45   #41532
goniiia
Raczkowanie

Ja wczoraj umyłam włosy pierwszy raz odżywką (Isana różowa) zgodnie z zaleceniami i niestety dziś przetłuściły mi się włosy, umyłam drugi raz i już nałożyłam szampon na sam skalp a odżywką umyłam resztę. Lepiej jest chyba, trudno, może mycie odżywką nie jest dla mnie : P
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze."
- Justyna Kowalczyk

goniiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:49   #41533
Piechniak
Rozeznanie

no ale pisałaś o nocy (w nocy dzielnie stawiam na warkocza, bo koka umiem zrobić tylko z użyciem gumki , choć mi też włosy najlepiej wyglądają jak pójdę spac z mokrymi i rozpuszczonymi - najładniejszy skręt, no ale poświęcam go dla zdrowia włosów), a w trakcie dnia ? podpinać, wiązać, rozpuszczać? bo pleść cały czas warkocze to trochę..., tym bardziej, że sama sobie umiem zrobić tylko takiego zwykłego, a jak proszę siostrę o zrobienie mi francuza to zawsze zaczyna od rozczesania włosów
Stary 2011-09-11, 22:55   #41534
goniiia
Raczkowanie

Ja za to jak pójdę spać w mokrych to rano mam strąki, nie loki, chyba za dużo się przewracam z boku na bok : P
Więc nie robię tego.
Zdjęcie z dzisiaj, niestety z lampą błyskową bo nie mogłam inaczej. Ale skręt widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2086.jpg (83,3 KB, 83 załadowań)
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze."
- Justyna Kowalczyk

Stary 2011-09-11, 22:59   #41535
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goniiia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj umyłam włosy pierwszy raz odżywką (Isana różowa) zgodnie z zaleceniami i niestety dziś przetłuściły mi się włosy, umyłam drugi raz i już nałożyłam szampon na sam skalp a odżywką umyłam resztę. Lepiej jest chyba, trudno, może mycie odżywką nie jest dla mnie : P
Może lepiej spróbuj inną odżywką. Dla mnie np. Isana jest absolutnie za ciężka, nie mogę jej użyć nawet jako d/s, za to mycie emulsją Gloria służy mi bardzo bardzo i OMO robię sobie raz na jakiś czas
Co do kwestii, jakiej odżywki użyć, to już nie poradzę, niestety.
Stary 2011-09-11, 23:00   #41536
goniiia
Raczkowanie

No to spróbuję może inną, faktycznie.
- Justyna Kowalczyk

Stary 2011-09-11, 23:08   #41537
little.b.blue
Zakorzenienie

AjriszMarta dzięki wielkie za wszystkie rady Będę kombinować.
katie100 dziękuję
pati_bc dziękuję kurczę dzisiaj zapomniałam ugotować ten żel a teraz już zakopałam się pod kołdrą i nie wylezę Ale żel na pewno jeszcze raz spróbuję.
hej Mgiełko właśnie ta grawitacja dopiero od kilku dni mi dokucza, jeszcze tydzień temu nie miałam problemów z przyklapem, także spadło to na mnie nagle
Piszesz że bez dyfuzora proste Ci wyszły - kurczę jak się raz użyje tego gadżetu już nic nie jest takie samo Strasznie mnie rozleniwił ten kawałek plastiku
goniiia spróbuj balsamów Mrs. Potters albo emulsji Gloria

Co do wiązania gumką - ja myślę że jeśli już to dobrym sposobem jest koczek czyli najpierw owinąć włosy wokół własnej osi, zrobić z tego kok i dopiero na to założyć gumkę. Nie uciska tak bardzo a trzyma w miarę włosy. No i wiadomo że jeśli już gumka to bez metalowych elementów...

Na razie jeśli chodzi o oleje to używam kokosa i amli, chyba wypróbuję oliwę z oliwek następnym razem.

Mam jeszcze pytanie co do proszku dodającego objętości Got2be Powderful. Zdaję sobie sprawę że nie jest to żadna rewelacja pod względem składu no ale jednak - jakiś efekt daje. Bardzo sobie zaszkodzę używając 1 - 2 razy w tygodniu? Oczywiście nie na długości tylko przy skórze głowy.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

goniiia dopiero teraz zobaczłam post ze zdjęciem, świetny skręt! fajne złociste włosy

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 23:35   #41538
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja za to jak pójdę spać w mokrych to rano mam strąki, nie loki, chyba za dużo się przewracam z boku na bok : P
Więc nie robię tego.
Zdjęcie z dzisiaj, niestety z lampą błyskową bo nie mogłam inaczej. Ale skręt widać.
fantastyczny skręt

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
łaaaaa ślicznie wyglądają
dziękuje
Stary 2011-09-12, 07:38   #41539
imbryka
Rozeznanie

Cytat:

A do mycia itepe ubieram opaskę i ewentualnie spinam żabką albo takim wielkim, plastikowym tukanem.
A myślałaś nad wysokim kucykiem coś a la pineapple, ostatnio zauważyłam, że moja koleżanka na zajęciach z dancehallu tak robi i kita się trzyma cała godzinę (ma puszaka z dość ciasnych sprężynek), więc jak na tym wytrzymuje to i na fitnesie z pewnością powinno
Albo jeżeli włosy są dość długie to może luźny kok zapleciony nad karkiem, coś w stylu messy bun

Ja po wielu testach wielu różnych sposobów na dbanie o włosy w czasie snu, doszłam do wniosku, że ananas sprawdza się najlepiej, nie przygniatam i nie ciągnę się za włosy, loki nie są potargane i napuszone po nocy, mam miękką puchatą gumkę do włosów która doskonale spełnia swe zadanie, super

Ogólnie mam wrażenie, że moje włosy odzyskały siły. Jestem CG od początku sierpnia, ostatnie dwa tygodnie, moje włosy były smętne i leniwe jak makaron, ale odpoczęły i wygląda na to, że mają się coraz lepiej. Ostatnio powróciły korkociągi, wczoraj grzywka zawinęła mi się w lekka falkę (co jest sukcesem, bo moja grzywka nigdy nie chciała się ładnie zakręcać ). Przekonałam się, że początki bywają trudne, jednakże warto walczyć dalej, bo efekt mile zaskakuje. Mimo, że jestem CG od niedawna, widzę zmianę moich włosów na lepsze, wydają się być znacznie bardziej nawilżone i zdrowsze

Miłego dnia!

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:46   #41540
paulownia
Zakorzenienie

Dopiero co wstalam odzyskuje przytomnosc z kawa i Wizazem, po nocy spedzonej z olejem awokado na wlosach. Zaraz ide sie myc. Po ostatnim, piatkowym myciu wyszly mi piekne fredzelki ale niestety nie przetrwaly nocy. Przerzucilam je przez poduszke ale nie pomoglo. Sa chyba za krotkie jeszcze na ananasa, na drugi dzien nic innego tylko loose bun.
Czytalam tu Was troche, mnie sie zdaje ze rozpuszczone nosic od czasu do czasu to zaden grzech, nie po to mamy piekne dlugie krecone wlosy zeby je wiazac, zamiast swiatu pokazac
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:54   #41541
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Jak sobie pomyślę, że ja miałam dokładnie tak samo to po prostu mi się słabo robi Przeglądałam ostatnio stare zdjęcia i w sumie przez ostatnie parę lat włosy miałam non stop związane ciasno (albo splątane w a'la koczek) albo wyprostowane
Ja tak samo, jak sobie przypomnę co im kiedyś robiłam to szok szczotkowanie, ciągnięcie gumką, grrrr
Cytat:
nusia114 różnica u Cieie jest na prawdę ogromna... włosy teraz są bajeczne... nawet nie wiesz jak zazdroszcze ci tego skrętu
dziękuję bardzo co prawda mam problemy apropo tego skrętu, ale o tym będzie niżej

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
A myślałaś nad wysokim kucykiem coś a la pineapple, ostatnio zauważyłam, że moja koleżanka na zajęciach z dancehallu tak robi i kita się trzyma cała godzinę (ma puszaka z dość ciasnych sprężynek), więc jak na tym wytrzymuje to i na fitnesie z pewnością powinno
Albo jeżeli włosy są dość długie to może luźny kok zapleciony nad karkiem, coś w stylu messy bun

Ja po wielu testach wielu różnych sposobów na dbanie o włosy w czasie snu, doszłam do wniosku, że ananas sprawdza się najlepiej, nie przygniatam i nie ciągnę się za włosy, loki nie są potargane i napuszone po nocy, mam miękką puchatą gumkę do włosów która doskonale spełnia swe zadanie, super

Ogólnie mam wrażenie, że moje włosy odzyskały siły. Jestem CG od początku sierpnia, ostatnie dwa tygodnie, moje włosy były smętne i leniwe jak makaron, ale odpoczęły i wygląda na to, że mają się coraz lepiej. Ostatnio powróciły korkociągi, wczoraj grzywka zawinęła mi się w lekka falkę (co jest sukcesem, bo moja grzywka nigdy nie chciała się ładnie zakręcać ). Przekonałam się, że początki bywają trudne, jednakże warto walczyć dalej, bo efekt mile zaskakuje. Mimo, że jestem CG od niedawna, widzę zmianę moich włosów na lepsze, wydają się być znacznie bardziej nawilżone i zdrowsze

Miłego dnia!
Ja też mam taki problem, że na wf muszę mocno związać gumką/frotką, bo inaczej włosy mi wychodzą z koka/kuca i mi przeszkadzają
w ogóle strasznie wkurza mnie to, że jak już zwiążę włosy to muszę nosić związane do umycia, bo włosy mi się rozprostowują

Co do wszelkiego związywania na noc... Próbowałam wiązać lekko frotką na samym czubku, ale wtedy rozprostowywały mi się loki te od dołu i jak rano rozpuszczałam włosy, to wystawały mi te spod spodu i brzydko wyglądały. Warkoczy też robić nie mogę, bo mi rozprostowują skręt No i jak tu żyć :yyyyy:

Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze efekty

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:32   #41542
AjriszMarta
Zakorzenienie

Widzę pewne nieporozumienie zaszło
Oczywiście że włosy nosimy przede wszystkim rozpuszczone! Chyba że na noc, albo coś się nie ułoży albo jest potrzeba ze względu na rodzaj pracy, trening bądź huragan

Sama związuję tylko na treningi, gdzie niestety muszę ciasno bo włosy krótkie ale zaraz potem jest mycie
A dzisiaj pierwszy raz od początku sierpnia (z wyjątkiem "wykopek" w pracy) spięte w ciągu dnia ;] cóż :P Znaczy czas podciąć :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:54   #41543
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:

Miłego dnia!
U mnie pineapple się raczej nie sprawdzi, zresztą, nie wyglądam w tym najlepiej, więc raczej nie do ludzi Przede wszystkim to mam zakola Nie to, żebym tak łysiała, ale od dziecka tak mam, najwyraźniej genetycznie, bo mój ojciec tak samo miał, chociaż ogólnie czupryna gęsta, to zakola były zawsze. Zatem unikam odsłaniania czoła i pineapple prędzej na noc, chociaż mi sie jakoś nie sprawdził do tej pory.
Stary 2011-09-12, 09:08   #41544
pati_bc
Rozeznanie

Katie100 bardzo ładnie wyglądasz po farbowaniu W blondzie też było Ci ładnie ale w ciemniejszych bardziej mi się podobasz Włoski wyglądają naturalniej i zdrowiej

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
[/COLOR][/COLOR]Bosz, słonia bym zjadła z okazji PMS, też tak macie? :P
Też tak mam

Cytat:
To może mi zaradzicie Bo znowu parę godzin po wysuszeniu mam totalny przyklap na głowie. Na początku było ok, ale teraz włosy smętnie wiszą. Ja podejrzewam, że jednak mycie samą odżywką jest nie dla mnie i jednak trzeba wrócić do OMO. Bo to raczej nie kwestia odżywki b/s, bo stosowałam ją w obu metodach i przy OMO objętość była lepsza
Widać OMO bardziej podchodzi Twoim włosom. Teraz kiedy suszysz dyfuzorem włosy zbijają Ci się w grubsze loki i może tez są troszkę cięższe i przyklap może pojawić się szybciej. Wróć do OMO
A tak w ogóle to przez Ciebie chcę dokupić, już musowo, dyfuzor do mojej suszarki

Cytat:
heheh noooo ja wiecznie czarno czarna a jak wprowadzam inny kolor to sie zastanawiaja czy chora jestem
O też zazwyczaj czarno czarna jestem

Cytat:
Więc nie robię tego.
Będzie ciekawie Skręt śliczny i kolorek też

Dzisiaj po nocy to nie wiem co mam na głowie. Pierdzielnik do potęgi Mam wrażenie, że ostatnio czegoś brakuje moim włosom tylko nie wiem czego
Dopiero przy puszaku zauważyłam, że rosną mi takie malunie włoski

Edit bo zajrzałam do codziennika

Rybiorku piękne włosy cudo i cięcie bardzo mi się podoba

Gohs super wyglądają coraz lepiej służy Ci ten dyfuzor

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-12 o 09:28
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:07   #41545
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Katie100 bardzo ładnie wyglądasz po farbowaniu W blondzie też było Ci ładnie ale w ciemniejszych bardziej mi się podobasz Włoski wyglądają naturalniej i zdrowiej
dziękuję mam podobne odczucia
Stary 2011-09-12, 10:44   #41546
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:

a jakieś fotki może? bo nie wiem o co chodzi, a w necie jak wpisuję ananas to wyskakują oczywiście owoce, "ananas na włosach" to jakieś durne stylizacje lady gagi z owocem na głowie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość

Ja też mam taki problem, że na wf muszę mocno związać gumką/frotką, bo inaczej włosy mi wychodzą z koka/kuca i mi przeszkadzają
w ogóle strasznie wkurza mnie to, że jak już zwiążę włosy to muszę nosić związane do umycia, bo włosy mi się rozprostowują

Co do wszelkiego związywania na noc... Próbowałam wiązać lekko frotką na samym czubku, ale wtedy rozprostowywały mi się loki te od dołu i jak rano rozpuszczałam włosy, to wystawały mi te spod spodu i brzydko wyglądały. Warkoczy też robić nie mogę, bo mi rozprostowują skręt No i jak tu żyć :yyyyy:
mi trochę też...zastanawiam się nad satynową poduszką (jak w FAQu)... tylko czy ona chroni tylko przed odgnieceniami czy także przed uszkadzaniem mokrego/wilgotnego włosa w trakcie snu? tarcie niby o nią zawsze mniejsze boć jest przecież śliska ...

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Widzę pewne nieporozumienie zaszło
Oczywiście że włosy nosimy przede wszystkim rozpuszczone! Chyba że na noc, albo coś się nie ułoży albo jest potrzeba ze względu na rodzaj pracy, trening bądź huragan

Sama związuję tylko na treningi, gdzie niestety muszę ciasno bo włosy krótkie ale zaraz potem jest mycie
A dzisiaj pierwszy raz od początku sierpnia (z wyjątkiem "wykopek" w pracy) spięte w ciągu dnia ;] cóż :P Znaczy czas podciąć :P
hm, zgoda, zgoda, latem też staram się chodzić głównie w rozpuszczonych : wyjątkiem jakiś sport, praca, plaża czy sprzątanie /gotowanie (uwieżcie mi, to potem nic fajnego wyciągnąć z zupy półmetrowy włos...nawet kiedy się ładnie skręci ). ale zimą, jako że jestem zmarźlichem noszę naprawdę gruuuuube swetry (bluzy nie są tak cipłe, przetestowałam ,zresztą bluzy to raczej nie mój styl) i przy rozpuszczonych włosach po całym dniu mam elekryzującą szopę...a końcówki po zimie wyglądają wtedy tak, że tylko siąść i płakać (inny powód do nienawidzenia zimy ). muszę więc podpinać...tylko jak? taka wielka klamra - żabka jest dla mnie za ciężka, ciągnie mi strasznie włosy, gumki / frotki odradzacie...warkocza mam na noc, nie chcę też ciągle czesać włosów tak samo bo to też dla nich niedobre. pozostają te koki, czekam niecierpliwie na zdjęcia...: prosi:
Stary 2011-09-12, 10:50   #41547
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Więc nie robię tego.
No widzę nastepna dziewczyna ze slicznym skręten do którego bede wzdychac Bardzo fajne włoski

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:54   #41548
Piechniak
Rozeznanie

w między czasie pokażę Wam jeszcze co sama wymysliłam . myślałam i myślałam i wymyśliłam, że w końcu nasze prababki miały jednak lepsze niż my pomysły (na przykład to, żeby się nie opalać albo to, żeby myć włosy wodą)...i wymyśliałam, że zrobię sobie siatkę na włosy. efekt jest taki: Zdjęcie0340.jpg

nie wiem, czyto widać na zdjęciu ale są w niej małe dziurki, więc włosy mogą oddychać. na wielką aktywność to się nie nada, ale na zwykły dzień do pochodzenia...raczej się trzyma, a testuję od rana . nie ciągnie włosów i nie odkształca, bo one sobie spokojnie leżą jak chcą w siateczce (po prostu je tam włożyłam i sobie leżą i leżą), siateczka jest podpięta tylko dwoma płaskimi spinkami, więc chyba nieinwazyjnie...co o tym myślicie? niemniej nadal nie wiem, czy mój pomysł wytrzyma, więc czekam na foty koków
Stary 2011-09-12, 11:02   #41549
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:

hm, zgoda, zgoda, latem też staram się chodzić głównie w rozpuszczonych : wyjątkiem jakiś sport, praca, plaża czy sprzątanie /gotowanie (uwieżcie mi, to potem nic fajnego wyciągnąć z zupy półmetrowy włos...nawet kiedy się ładnie skręci ). ale zimą, jako że jestem zmarźlichem noszę naprawdę gruuuuube swetry (bluzy nie są tak cipłe, przetestowałam ,zresztą bluzy to raczej nie mój styl) i przy rozpuszczonych włosach po całym dniu mam elekryzującą szopę...a końcówki po zimie wyglądają wtedy tak, że tylko siąść i płakać (inny powód do nienawidzenia zimy ). muszę więc podpinać...tylko jak? taka wielka klamra - żabka jest dla mnie za ciężka, ciągnie mi strasznie włosy, gumki / frotki odradzacie...warkocza mam na noc, nie chcę też ciągle czesać włosów tak samo bo to też dla nich niedobre. pozostają te koki, czekam niecierpliwie na zdjęcia...: prosi:
Ale przypomnij mi, czemu nie chcesz warkoczy? Można je bardzo fajnie pozaplatać, a włosy się nie merdają. Ja nawet na krótkich czasem zaplatam mniejsze i je sobie spinam (swoją drogą na treningi to pomocne).
Stary 2011-09-12, 11:04   #41550
malgosia86
Zadomowienie

Czytałyście już o nowym produkcie KC?
http://www.britishcurlies.co.uk/stor...racle-4oz.html

Zapowiada się interesująco, ale skład niestety nie dla mnie

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości