|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41521 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
No wiesz, po pierwsze robić tego nie musisz Ja dodałam trochę morskiej, ale już mnie prędzej kusiło posłodzić (z tym, że ja słodzę ksylitolem i to malutko). Dodałam na szklankę dosłownie szczyptę soli, więcej mi nie było trzeba, to chyba kwestia gustu. A tak ogólnie to chyba w razie czego można odpuścić sól w innych potrawach, a tutaj sobie dodac - jeśli faktycznie czuje się taką potrzebę. U mnie mleko sojowe tylko słodzone i jeszcze z jakimiś koszmarnymi dodatkami (już nie pamiętam co tam było, ale strasznie kolorowo ). A do Almy nie wiem kiedy podejdę, żeby sprawdzić. Ale kiedyś piłam ryżowe i źle wspominam.Swoją drogą mleko migdałowe chyba też zbyt tanio nie wychodzi. |
|
|
|
|
#41522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy potrzebuje jakoś zebrać włosy np. podczas mycia twarzy czy nakładania mazideł, to używam komina/kapturka, który się u mnie nie sprawdził jako ochrona na noc ( mam za krótkie włosy)
|
|
|
#41523 |
|
Konto usunięte
|
Ja sojowe kupuję zawsze - "czyste" bez dodatków
Raz kupiłam w Organic Markecie jogurty (shake) o smaku marakui U mnie jeszcze wchodzi w rachubę kozie... (dziś jadłam sałatkę z serem kozim z Lidla )
|
|
|
|
#41524 |
|
Rozeznanie
|
ja sobie odpuszczam sól wszędzie
. bo gdzieś wyczytałam, że to może złagodzić bolesne miesiączki, a moje są naprawdę straaaaaaaaszne... . zrezygnowałam też z moich ulubionych herbat (podobno też lepiej nie). zobaczymy. jak trzeba będzie to i zacznę jogę, byle się tego pozbyć ![]() Rybiorku, wybacz, to też będzie dziecinne, sama to wiem, ale ja już naprawdę nie wiem, co lepsze dla moich włosów : spinać/wiązać czy nie wiązać?!! pogubiłam się |
|
|
|
#41525 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do mycia itepe ubieram opaskę i ewentualnie spinam żabką albo takim wielkim, plastikowym tukanem. Cytat:
|
||
|
|
|
#41526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#41527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dbaj o nie teraz, a potem na pewno się odwdzięczą ![]() A mam jescze do Was pytanie - moja mama sobie zażyczyła keratynę do włosów, ale ona raczej nie stosuje metody CG, stosuje silikony itd, czy jej to w ogóle da jakiś efekt? No i jak powinna ją stosować jeśli w ogóle? Dodawać do szamponu/odżywki? Jeśli tak, to ile?
|
|
|
#41529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nie wyrabiam się na zakrętach.... za mało zaglądam chyba
i potem mam nadrabiania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także ![]() A co do dyfuzora to chętnie podziele się tym co sama się doszukałam i wyoglądałam ![]() Cytat:
kurcze ale minelo szybko ![]() Cytat:
![]() oooo i sa Malinkowe włosi siakiś kolor inny niby trochę I falki są jest good ![]() nusia114 różnica u Cieie jest na prawdę ogromna... włosy teraz są bajeczne... nawet nie wiesz jak zazdroszcze ci tego skrętu ![]() Witam kolejna pazurkomaniaczkę na włosowym Masz śliczne włosy... jezu i takie dłuuuugie ![]() Piszesz ze są smętne... no dla mnie wcale nie.... uważam ze możesz z pomocą dziewczyn wyciągnąc z nich więcej. ale nawet teraz wcale nie wglądają tak jak je opisujesz... Grawitację można próbowac oszukać... no ale przy takiej długości grawitacja chyba wygra każdą walkę ![]() Tak czy owak i tak uważam ze nie ma w nich nic smetnego.. A ja włosowo od blisko tygodnia w bardziej prostych niz kręconych nie miałam czasu na martwienie sie o skret i reanimacje. Oraz na codzienne mycie. Więc myłam odzywką nakłądałam d/s i b/s i potem suszyłam bez dyfuzora... i wychodziły proste.. po 30min zaczynały się wywijac na koncach... Ale jutro... a moze dzisiaj olejuję... i wracam do kreconych bardziej.
|
|
#41530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A póki co to mogę się pochwalić, że korzystając z rad Rybiorka oraz kilku doświadczeń, dziś wyglądam może nie rewelacyjnie, ale przyzwoicie. Tylko foty mi się nie chce robić Jeśli nic się nie zmieni, to jak znajdę chwilę, jednak się obfocę i wrzucę do codziennika, żeby potomne cienkowłose mogły skorzystać z moich okraszonych mękami doświadczeń
|
|
|
|
|
#41531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41532 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj umyłam włosy pierwszy raz odżywką (Isana różowa) zgodnie z zaleceniami i niestety dziś przetłuściły mi się włosy, umyłam drugi raz i już nałożyłam szampon na sam skalp a odżywką umyłam resztę. Lepiej jest chyba, trudno, może mycie odżywką nie jest dla mnie : P
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze." - Justyna Kowalczyk
|
|
|
|
#41533 |
|
Rozeznanie
|
no ale pisałaś o nocy (w nocy dzielnie stawiam na warkocza, bo koka umiem zrobić tylko z użyciem gumki
? podpinać, wiązać, rozpuszczać? bo pleść cały czas warkocze to trochę...
|
|
|
|
#41534 |
|
Raczkowanie
|
Ja za to jak pójdę spać w mokrych to rano mam strąki, nie loki, chyba za dużo się przewracam z boku na bok : P
Więc nie robię tego. Zdjęcie z dzisiaj, niestety z lampą błyskową bo nie mogłam inaczej. Ale skręt widać.
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze." - Justyna Kowalczyk
|
|
|
|
#41535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kwestii, jakiej odżywki użyć, to już nie poradzę, niestety. |
|
|
|
|
#41536 |
|
Raczkowanie
|
No to spróbuję może inną, faktycznie.
|
|
|
|
#41537 |
|
Zakorzenienie
|
AjriszMarta dzięki wielkie za wszystkie rady
katie100 dziękuję ![]() pati_bc dziękuję Ale żel na pewno jeszcze raz spróbuję. ![]() hej Mgiełko właśnie ta grawitacja dopiero od kilku dni mi dokucza, jeszcze tydzień temu nie miałam problemów z przyklapem, także spadło to na mnie nagle Piszesz że bez dyfuzora proste Ci wyszły - kurczę jak się raz użyje tego gadżetu już nic nie jest takie samo ![]() goniiia spróbuj balsamów Mrs. Potters albo emulsji Gloria ![]() Co do wiązania gumką - ja myślę że jeśli już to dobrym sposobem jest koczek czyli najpierw owinąć włosy wokół własnej osi, zrobić z tego kok i dopiero na to założyć gumkę. Nie uciska tak bardzo a trzyma w miarę włosy. No i wiadomo że jeśli już gumka to bez metalowych elementów... Na razie jeśli chodzi o oleje to używam kokosa i amli, chyba wypróbuję oliwę z oliwek następnym razem. Mam jeszcze pytanie co do proszku dodającego objętości Got2be Powderful. Zdaję sobie sprawę że nie jest to żadna rewelacja pod względem składu no ale jednak - jakiś efekt daje. Bardzo sobie zaszkodzę używając 1 - 2 razy w tygodniu? Oczywiście nie na długości tylko przy skórze głowy. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- goniiia dopiero teraz zobaczłam post ze zdjęciem, świetny skręt!
|
#41538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- dziękuje
|
|
|
|
|
#41539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Albo jeżeli włosy są dość długie to może luźny kok zapleciony nad karkiem, coś w stylu messy bun ![]() Ja po wielu testach wielu różnych sposobów na dbanie o włosy w czasie snu, doszłam do wniosku, że ananas sprawdza się najlepiej, nie przygniatam i nie ciągnę się za włosy, loki nie są potargane i napuszone po nocy, mam miękką puchatą gumkę do włosów która doskonale spełnia swe zadanie, super ![]() Ogólnie mam wrażenie, że moje włosy odzyskały siły. Jestem CG od początku sierpnia, ostatnie dwa tygodnie, moje włosy były smętne i leniwe jak makaron, ale odpoczęły i wygląda na to, że mają się coraz lepiej. Ostatnio powróciły korkociągi, wczoraj grzywka zawinęła mi się w lekka falkę (co jest sukcesem, bo moja grzywka nigdy nie chciała się ładnie zakręcać ![]() Miłego dnia!
|
|
#41540 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero co wstalam
odzyskuje przytomnosc z kawa i Wizazem, po nocy spedzonej z olejem awokado na wlosach. Zaraz ide sie myc. Po ostatnim, piatkowym myciu wyszly mi piekne fredzelki ale niestety nie przetrwaly nocy. Przerzucilam je przez poduszke ale nie pomoglo. Sa chyba za krotkie jeszcze na ananasa, na drugi dzien nic innego tylko loose bun. Czytalam tu Was troche, mnie sie zdaje ze rozpuszczone nosic od czasu do czasu to zaden grzech, nie po to mamy piekne dlugie krecone wlosy zeby je wiazac, zamiast swiatu pokazac
|
|
|
|
#41541 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczotkowanie, ciągnięcie gumką, grrrrCytat:
Cytat:
w ogóle strasznie wkurza mnie to, że jak już zwiążę włosy to muszę nosić związane do umycia, bo włosy mi się rozprostowują Co do wszelkiego związywania na noc... Próbowałam wiązać lekko frotką na samym czubku, ale wtedy rozprostowywały mi się loki te od dołu i jak rano rozpuszczałam włosy, to wystawały mi te spod spodu i brzydko wyglądały. Warkoczy też robić nie mogę, bo mi rozprostowują skręt No i jak tu żyć :yyyyy: Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze efekty
|
|
|
#41542 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę pewne nieporozumienie zaszło
![]() Oczywiście że włosy nosimy przede wszystkim rozpuszczone! Chyba że na noc, albo coś się nie ułoży albo jest potrzeba ze względu na rodzaj pracy, trening bądź huragan ![]() Sama związuję tylko na treningi, gdzie niestety muszę ciasno bo włosy krótkie ale zaraz potem jest mycie ![]() A dzisiaj pierwszy raz od początku sierpnia (z wyjątkiem "wykopek" w pracy) spięte w ciągu dnia ;] cóż :P Znaczy czas podciąć :P |
|
|
|
#41543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim to mam zakola Nie to, żebym tak łysiała, ale od dziecka tak mam, najwyraźniej genetycznie, bo mój ojciec tak samo miał, chociaż ogólnie czupryna gęsta, to zakola były zawsze. Zatem unikam odsłaniania czoła i pineapple prędzej na noc, chociaż mi sie jakoś nie sprawdził do tej pory.
|
|
|
|
|
#41544 | ||||
|
Rozeznanie
|
Katie100 bardzo ładnie wyglądasz po farbowaniu
W blondzie też było Ci ładnie ale w ciemniejszych bardziej mi się podobasz Włoski wyglądają naturalniej i zdrowiej![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to przez Ciebie ![]() Cytat:
też zazwyczaj czarno czarna jestem Cytat:
![]() Dzisiaj po nocy to nie wiem co mam na głowie. Pierdzielnik do potęgi ![]() Dopiero przy puszaku zauważyłam, że rosną mi takie malunie włoski Edit bo zajrzałam do codziennika ![]() Rybiorku piękne włosy ![]() Gohs super wyglądają służy Ci ten dyfuzor
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-12 o 09:28 |
||||
|
|
|
#41545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam podobne odczucia
|
|
|
|
|
#41546 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
). muszę więc podpinać...tylko jak? taka wielka klamra - żabka jest dla mnie za ciężka, ciągnie mi strasznie włosy, gumki / frotki odradzacie...warkocza mam na noc, nie chcę też ciągle czesać włosów tak samo bo to też dla nich niedobre. pozostają te koki, czekam niecierpliwie na zdjęcia...![]() : prosi:
|
|||
|
|
|
#41547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne włoski
|
|
#41548 |
|
Rozeznanie
|
w między czasie pokażę Wam jeszcze co sama wymysliłam
. myślałam i myślałam i wymyśliłam, że w końcu nasze prababki miały jednak lepsze niż my pomysły (na przykład to, żeby się nie opalać albo to, żeby myć włosy wodą)...i wymyśliałam, że zrobię sobie siatkę na włosy. efekt jest taki: Zdjęcie0340.jpgnie wiem, czyto widać na zdjęciu ale są w niej małe dziurki, więc włosy mogą oddychać. na wielką aktywność to się nie nada, ale na zwykły dzień do pochodzenia...raczej się trzyma, a testuję od rana . nie ciągnie włosów i nie odkształca, bo one sobie spokojnie leżą jak chcą w siateczce (po prostu je tam włożyłam i sobie leżą i leżą), siateczka jest podpięta tylko dwoma płaskimi spinkami, więc chyba nieinwazyjnie...co o tym myślicie? niemniej nadal nie wiem, czy mój pomysł wytrzyma, więc czekam na foty koków
|
|
|
|
#41549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41550 |
|
Zadomowienie
|
Czytałyście już o nowym produkcie KC?
http://www.britishcurlies.co.uk/stor...racle-4oz.html Zapowiada się interesująco, ale skład niestety nie dla mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

). Pyyyyyyychota
. słodziutkie, uwielbiam je
Ja dodałam trochę morskiej, ale już mnie prędzej kusiło posłodzić (z tym, że ja słodzę ksylitolem i to malutko). Dodałam na szklankę dosłownie szczyptę soli, więcej mi nie było trzeba, to chyba kwestia gustu. A tak ogólnie to chyba w razie czego można odpuścić sól w innych potrawach, a tutaj sobie dodac - jeśli faktycznie czuje się taką potrzebę.
). A do Almy nie wiem kiedy podejdę, żeby sprawdzić. Ale kiedyś piłam ryżowe i źle wspominam.

U mnie jeszcze wchodzi w rachubę kozie... (dziś jadłam sałatkę z serem kozim z Lidla 

I falki są jest good 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)