Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 20:55   #4921
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja podejrzewam, że i tak będę potem miała jakieś "ale" co do wózka

Agatonie marudzisz ;p i marudzisz....
ktoś musi

Wolałabym skrętny ja to samo co Ty, będę jeździć po podwórku, bo u nas chodnik daleko, a w zimę idzie się ulicą... a tiry jeżdżą i nie zjeżają strach...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 20:57   #4922
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

no ok........a czy 3w1 czy oddzielnie kupowac?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 20:58   #4923
*Agatek*
Zakorzenienie

http://allegro.pl/ciazowa-tunika-z-c...802144315.html ale mi się marzą te tuniczki koralowa i eozyn

Neska hmm... na pewno gondola i spacerówka- bo 2 foteliki to ja mam dla niemowlaka od 0-15 kg i 0-18 kg czyli na 4 lata spokój Chrześniaczka ma 4 lata i 3 miesiące, waży 16 kg chociaż chłoptas może więcej ważyć

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-11 o 21:01
Stary 2011-09-11, 21:04   #4924
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/ciazowa-tunika-z-c...802144315.html ale mi się marzą te tuniczki koralowa i eozyn

Neska hmm... na pewno gondola i spacerówka- bo 2 foteliki to ja mam dla niemowlaka od 0-15 kg i 0-18 kg czyli na 4 lata spokój Chrześniaczka ma 4 lata i 3 miesiące, waży 16 kg chociaż chłoptas może więcej ważyć
ładne te tuniki

ja oszaleję, zanim wózek kupimy
Stary 2011-09-11, 21:14   #4925
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
a to moje zakupy

Kasik
, fajne zaupki

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
czesc mamusie !

kasia jakie ładne nabytki, i płaszczyk super !

bardzo mi sie podoba pomysł tematu z dzieciowymi ubrankami w klubie

Ja zmeczona leżakuje Po sniadaniu postanowilismy spontanicznie ze wybierzemy się na kaszuby zrobic niespodzianke moim rodzicom bo byli tam z kempingiem;p: Wiele sie nie zastanawiajac spakowalismy psa i pojechalismy Pogoda cudowna, chociaz ubralam czarne leginsy i sie zgrzałam niemilosiernie
Niestety tz jechal na nocke wiec juz po 15 musielismy wracac
Ale tifi sobie popływał, my zjedlismy obiadek pospacerowalismy. Fajnie bylo

oczywiscie mielismy przygode bo odpadł nam tłumik od samochodu cale szczescie jechac sie dało, tylko burczelismy jak traktor
Fajny dzień mieliście

Cytat:
no mój junior czasem nawala jakby w piłkę grał

Dziewczynki- debatujemy z małżem o wózkach...i tak:
-nie będziemy chodzic po chodnikach, krawężniki odpadają-mieszkamy na wsi gdzie takich wynalazków nie ma , ale wszędzie asfalt więc i wertepów nie ma
-po zaspach też nie zamierzam spacerowac....mamy duże podwórko i ogród gdzie można wyjsć z małym=nie trzeba pokonywac ton śniegu bo zawsze tz z tata odśnieżają
-nie mamy sklpu w pobliżu więc koszyk na zakupy dla nas nie koniecznie duży
-na dłuższe spacery pewnie wybierać się będziemy jak juz się ciutkę ociepli=znikną wielkie zaspy więc będzie się łatwiej spacerować...

Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól...
co Wy na to?
i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę....
Neska, ja dla mnie jakoś skrętne koła nie są koniecznością w ogóle.
Jak mi się spodoba wózek bez skrętnych, to taki kupię
Ale jak będą skrętne, to fajnie
My się chyba jednak zdecydujemy na 3 w 1, a spacerówkę lekką kupimy jak dzidzia podrośnie i będzie cięższa

Agatek
, ładne te tuniczki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:19   #4926
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

A ja głupia zjadłam godzin temu ciastko z czekoladą i mnie tak strasznie zgaga pali masakra.......popijam małymi łyczkami wod i nic, migdałów nie mam ale sróbuje jeszcze mleko a jak nie pomoże to tylko reni zostaje.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:19   #4927
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

nie mam siły nadrabiać. Źle się dziś czuję kuje mnie zupełnie na dole nie wiem co , kuje jak siedzę, jak chodzę ;/ najgorzej jak wstaję, chodzę wpół skulona chyba przesunę moją wizytę o tydzień i jutro pójdę.

Co do wózka to nie pomogę, sama mam taki mętlik w głowie, że nie wiem

Któraś wklejała link do sklepu patryczek.pl to z bydgoszczy, fajne rzeczy i tanie, muszę sprawdzić czy można kupować na miejscu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 21:20   #4928
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Inutil moze faktycznie przełóż na jutro wizytę...
Stary 2011-09-11, 21:23   #4929
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil moze faktycznie przełóż na jutro wizytę...
Jutro zadzwonię rano i chyba pójdę.

Myślałam, że może to od pęcherza, ale w czwartek robiłam badania i mocz idealny

Mam nadzieję, że to normalnie rozciąganie, czy coś
Stary 2011-09-11, 21:27   #4930
kasikzaki
Zadomowienie

Neska ja wybiore wózek ze skretnymi bo miałam okazje jeździ od siostry i super sie prowadzi. A teraz jak byłam w Pl to czesto prowadziłam wózek od przyjaciółki, ana ma dla synka teraz wózek po córce z przed 4lat i koła nie są skretne bo jak sama mówi wtedy takie wózki ze skretnymi były dużo droższe i nie miała kasy ale mówi że jak teraz by miała kupowac to tylko ze skretnymi i teraz mam porównanie, mi niewygodnie sie prowadziło ten wózek

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Haniula ale mieliście przygode
Stary 2011-09-11, 21:29   #4931
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...
tak, bez przykładania poczułam już dawno. Chyba w 17-18 tyg. Teraz czasem jak się długo nie odzywa to przykładam rękę w różne miejsca i mówię żeby się odezwał do mamusi czasem wtedy mnie kopnie

Cytat:

Dziewczynki- debatujemy z małżem o wózkach...i tak:
-nie będziemy chodzic po chodnikach, krawężniki odpadają-mieszkamy na wsi gdzie takich wynalazków nie ma , ale wszędzie asfalt więc i wertepów nie ma
-po zaspach też nie zamierzam spacerowac....mamy duże podwórko i ogród gdzie można wyjsć z małym=nie trzeba pokonywac ton śniegu bo zawsze tz z tata odśnieżają
-nie mamy sklpu w pobliżu więc koszyk na zakupy dla nas nie koniecznie duży
-na dłuższe spacery pewnie wybierać się będziemy jak juz się ciutkę ociepli=znikną wielkie zaspy więc będzie się łatwiej spacerować...

Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól...
co Wy na to?
i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę....
ja nie wiem sama mysle i się biedzę nad wózkiem, ehs cięzki wybór bo duża kasa więc wypadałoby wybrać dobrze
ja mieszkam w mieście i myślę nad pompowanymi kolami a mówią że na miasto to piankowe

Cytat:

ja oszaleję, zanim wózek kupimy
mi tuu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 21:29   #4932
kasikzaki
Zadomowienie

Agatek bardzo ładne tuniczki, prosty krój a ten świecacy dodatek bardzo stylowy
Stary 2011-09-11, 22:08   #4933
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane
wczoraj popoludniu wyczerpalam swoj net i nie moglam sie do Was dostac, TZ sie smial ze mnie, bo nigdy sie to wczesniej nie zdarzylo, mowi ze nic nie robie tylko na necie siedze, ale juz wiem co mi tak zezarlo, otoz film ZYCIE PRZED ZYCIEM ale bylo warto, dzisiaj dokubilam bajty i sobie juz jestem
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kamciurka, to odpoczywaj dużo, i trzymam kciuki, żeby się łóżysko podniosło Ja też mam nisko, ale nie przodujące, na szczęście
dziekuje
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
w 14 tyg mialam obnizone przodujace a w 20 juz nie ale kiedy sie podnioslo to nie wiem bo tamten w ogole nie widzial problemu;/ ale ten drugi lekarz mnie pocieszyl i mowil ze tak czesto jest ze w 23 znowu tak moze byc a w 28 juz nie wiec zeby uwazac z seksem nawet jak mowia ze nie ma przeciwskazan;/

Agawoo ja tez dosmazam;p bo malo;p smacznego
ja tez mam nadzieje, ze mi sie podniesie w piatek ide do gina zobaczymy...
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kamciurka wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki[COLOR="Silver"]

[
dziekuje
Cytat:
kamciurka ojj... odpoczywaj jak najwięcej!!
dzieki
Cytat:
Przez pierwsze 4 lata zaje...fajnie, ale od roku masakra... a odkąd jestem w ciąży i nie mam pracy to jest katorga ta baba mi działa na nerwy... widzę jej wady, ale tak jak A. mówi: "jesteśmy u nich, a przyzwyczajeń nie zmienisz" pali w kuchni, jak jest jeszcze ciepło, żeby wyjść na dwór... Mówię, że jak to wdycham to dzieciak się wolniej rozwija i jest mały, ale ona widać ma to gdzieś teraz mi robi na złość... w niedzielę mówię, że chce kuchenne rewolucje obejrzeć- nic innego ciekawego nie ma (mamy 5 programów) a ona, że nie ma ochoty... przychodzę do pokoju i przełączam na szpilki na giewoncie (wcześniej oglądała i lubiła) a ona co ogląda u siebie? kuchenne mówię, że jest dziwna, mówi, że nie chce, a teraz ogląda, to ona: "kobieta zmienną jest" ehe.. a potem pyta się co było w szpilkach mówię, że trzeba było oglądać, było fajne i tyle, nagle zainteresowała się... od kilku dni ze mną nie rozmawia, tylko cześć, oglądamy coś razem, jemy itp, ja coś jej mówię, zdaje relacje a ona od siebie nic ma mnie dość, że ciągle ją krytykuję, a mam prawo, bo się ociąga w domu ja więcej robię, a mówię, że teraz nie będę, bo mnie bolą plecy po każdym sprzątaniu i się męczę 2 dni... noo i nie ma komu odkurzyć, schować ogórków kiszonych zrobionych tak ch...o, że rzygać mi się chce jak na słoiki patrzę- całe we włosach kota, obślizgłe, leci z nich... no ale ona nie ma czasu. Weekendy wolne, urlop 2 tyg miała, no ale nie ma czasu i wiecznie zmęczona... a ja nie będę skakać po krzesełkach, wolę nie kusić losu.

Cieszę się, że jadę do A. odpocznę od niej... ona jest strasznie marudna: pada, wieje, marudzi, jest upał, marudzi, burza to marudzi... oglądamy dlaczego ja, trudne sprawy, to komentuje i jest głośniejsza przez tv, mówię, czy musi tak komentować zawsze i brać do serca? przecież połowa jest NACIĄGANE. "bo ja przeżywam" rozmawiam z A. przez tel, żartujemy między sobą, że czekam na 'tego drugiego', a on se znalazł na bank inną (standard ) to ona przysłuchując się wtrąca swoje 5 groszy jak mówię, że jest 'świnia' bo beknął przez telefon to ta mówi, jak ja się odzywam i traktuje go "dlaczego tak mówisz???" poważna mina i och ah

Ja chcę wyjechać do A. chcę mieć swoje 4 kąty mam dość tej kobiety o a w kuchni to co robię do jedzenia to lubi się wtrącać :/ jak ona robi ... ja dbam o wygląd obiadu, ona nie, bo miała 5 dzieci i wszystko robiła byle jak, teraz też jak zrobi ziemniaki czasem to jak psu z gardła i nie chce mi się jeść... jak jem cokolwiek to co chwila: dlaczego jesz bez chleba? toż weź sobie, dlaczego nie posmarujesz chleba? MASAKRA.
to masz ciezko z ta tesciowka, nie lubie takich marudnych problemowych ludzi... no ale coz, zycie, czasem trzeba sie przemeczyc

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:09   #4934
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dziewczyny ja naprawdę nie nadążam z nadrabianiem!

wczoraj byłam u lekarza i wam coś powiem będzie SYNUŚ!
gratuluje synusia
Cytat:
Monika i Kamciurka trzymam za Was kciuki kochane
dziekujemy
Mam nadzieje ze Monika sie do nas niedlugo odezwie...
Cytat:
a to moje zakupy
fajne zakupki i super zdjecie zrobione
Cytat:
Neska ja wybiore wózek ze skretnymi bo miałam okazje jeździ od siostry i super sie prowadzi. A teraz jak byłam w Pl to czesto prowadziłam wózek od przyjaciółki, ana ma dla synka teraz wózek po córce z przed 4lat i koła nie są skretne bo jak sama mówi wtedy takie wózki ze skretnymi były dużo droższe i nie miała kasy ale mówi że jak teraz by miała kupowac to tylko ze skretnymi i teraz mam porównanie, mi niewygodnie sie prowadziło ten wózek
potwierdzam, ja przy corce gleboki wozek mialam bez skretnych kol, a spacerowke ze skretnymi i nie ma porownania, zreszta skretne w razie czego mozna zablokowac, a odwrotnie raczej nie zrobisz warto zdecydowac sie na skretne wg. mnie

Niki

Alex
Stary 2011-09-11, 22:16   #4935
ultraradiola
Wtajemniczenie

Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć czy juz nowa część powstała - na pewno jutro się tak stanie :P

Nadrobić nie zdążyłam jeszcze a mam tego trochę chyba od czwartku, bo wtedy mnie totalnie rozłożyło i nie czytałam co się dzieje nie miałam totalnie siły dorwała mnie angina i dostałam antybiotyki. I tak oto tym sposobem jestem już na L4 (o tydzień szybciej niż planowałam) i już tak zostanie do rozwiązania

dziewczyny macie już zgagę ?? ja już się strasznie męczę i nie wiem czy się ratować

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:34   #4936
*Agatek*
Zakorzenienie

Gadałam z mężulkiem przez skype pokazałam mu brzuszko, nie wystraszył się, tylko ucieszył i ucałował online
Fajnie go zobaczyć po 4 tyg
Gadaliśmy wcześniej, ale skype mi strasznie muli laptopa, więc odinstalowałam, ciekawe jak teraz się zachowa...

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dziewczyny macie już zgagę ?? ja już się strasznie męczę i nie wiem czy się ratować
miałam zgagę w I trymestrze, ale tylko przez kilka dni. Pomagało mi rennie do ssania

A gdzie moja bezsenna koleżanka pearl ?? jeszcze jej nie ma!

ummmmmmm ummmmmm przywołuję Cię

Dziś II rocznica ślubu... samotnie spędzony dzień ehh..

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-11 o 23:17
Stary 2011-09-12, 01:56   #4937
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej, Laseczki
Dzisiaj, a raczej juz wczoraj mialam bardzo udany dzien! Najpierw oiadek w zeglarskiej tawernie, pozniej plywalam sobie jachtem z moimi znajomymi, a pogoda byla super - sloneczko, cieplutko i lekki wiaterek, a na koncu TZ zrobil mi niespodzianke i wpadl do Gizycka z wieeeelkim bukietem lilii i teraz spi sobie smacznie w lozeczku. Powiedzial, ze od dzisiaj konczy z klotniami, bo nam sie Nietoperek stresuje i ze "bedzie dbal o milosc swojego zycia" czyt. mnie , zeby jej nigdy nie stracic. Zarobil plusika

Cytat:
A my się budzimy o tej samej, no proszę
trzeba to uczcic!
wpadasz(cie) jutro na poranne kakao?

Cytat:
Napisane przez Agatek
Moje moje, a czyje?? od 5 tyg kopie jak oszalałe
a to na bank Twoje
Cytat:
Napisane przez Agatek
gupol! czego zazdrościć? zużycia papieru toaletowego?
fakt, troche zanieczyszczasz nasza matke ziemie
ale co tam, za to jaka figurka
Cytat:
Napisane przez Agatek
mmmmmm........ ummmmmmmmm....
A ja forumuły nie lubię, nuda Ty to serio za chłopaka oglądasz
och, ja uwielbiam, od malego ogladalam z Tata, a teraz to sama czekam zawsze na niedziele
A jeszcze jak Kubica zaczal jezdzic to emocje siegnely szczytu ) Czekam teraz na jego powrot do zdrowia i do wyscigow
Dzisiaj byl bardzo interesujacy wyscig i sie jaralismy razem z Nietopsonem
Cytat:
Napisane przez Agatek
Wiesz co, ja się nadal nie czuję 'jak u siebie' w domu.. chociaż mieszkam tu 5 lat, ale wiesz... tak dziwnie trochę... Jak kiedyś zwróciłam uwagę, żeby nie palili teściowie (oboje wtedy byli) w przedpokoju to teściowa bez namysłu powiedziała: "jestem u siebie"... dopiero przemyślała później i przepraszała bo wie, że źle powiedziała... ale ja takie słowa na dłuuugo zapamiętuję
A okna i drzwi- wiesz w sumie lubię to myć a okna mam nizutko, więc nie wchodzę na żadne krzesła ani nic, nawet nie muszę naciągać ręki a ja to tylko robię... ostatni raz dziś zrobię, bo widać obs...ne drzwi przez muchy (a mam ze szkła) więc zrobię to przed wyjazdem, bo lubię mieć w domu 'czysto'. A teściowa lubi mieć czysto fakt, ale W PRACY
W sumie to pewnie nigdy nie bedziesz sie tam czula tak totalnie u siebie, dlatego fajnie, ze bedziecie mieli SWOJE poddasze, gdzie tesciowa bedzie GOSCIEM i wtedy Ty bedziesz ustalac reguly gry muahahahaha
Z tymi szlugami to naprawde przesadzaja! Nastepnym razem zapytaj sie,czy byloby jej milo byc zamknieta w pomieszczeniu jeden na jeden i zeby ktos przez dziurke od klucza wpuszczal jej tam dym papierosowy. Powiedz, ze najpewniej tak wlasnie czuje sie JEJ WNUK !!!

I szkoda ze nie bardzo mozesz liczyc na jakas pomoc w tym sprzataniu. W koncu mieszkacie tam wszyscy, wiec dlaczego tylko jedna osoba ma zasuwac, a reszta tylko brudzi i ma w pompie. Nie lubie braku wspolpracy i zwalania wszystkiego na jedna osobe. Szczegolnie, ze ta osoba to teraz w sumie dwie osoby i musi sie oszczedzac dla tej mnieszej osobki w sobie !

Co do Mezulka, to zaraz bedziesz miala go "w realu" i brzuszek zostanie obcalowany "w lajfie" Ale sie bedzie dzialo , łojeju !!!

Cytat:
Napisane przez Agatek
A gdzie moja bezsenna koleżanka pearl ?? jeszcze jej nie ma! ummmmmmm ummmmmm przywołuję Cię
obecna !
no i masz babo placek !!!
Twoje fluidki za pozno dotarly i teraz siedze jak ten glupek samotnie przed kompem, a Ty pewnie wygrzewasz pupsko pod ciepla koldra )))
Jak zwykle zamykam dzisiejsza pisanine
Super...
Cytat:
Napisane przez Agatek
ojej
to co, moze po maluchu ?

Kasik, ale masz sliczny ten plaszczyk Szczerze zazdraszczam!

Ultra, ja mialam dzisiaj pierwszy raz. Do tej pory nawet nie wiedzialam, jakie to uczucie, ale dzisiaj skonczyla sie moja niewiedza. Pali cholerstwo... Nie wiem tez, co z tym robic?

Neska
, ja tez stawiam na skretne. Podobno duzo latwiej sie prowadzi taki wozek.

Staraupa, sam sie ten kudlaty brzuszek nie zrobil - powiedz gagatkowi

A ja mam takie niesmiale pytanie.
Czy skoro mamy zakaz seksiku, to tak juz TOTALNIE nic a NIC nie mozna robic? Czy moze mozna jakos sie "pocieszyc" ?

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-12 o 02:01
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:21   #4938
staraupa
Raczkowanie

Czy skoro mamy zakaz seksiku, to tak juz TOTALNIE nic a NIC nie mozna robic? Czy moze mozna jakos sie "pocieszyc" ? [/QUOTE]

kochanqa, my też zakaz seksu i do prawie od początku. U nas nie wolno nic a nic, ale na początku lekarz pozwolił w gumce ale dostałam potem silnych skurczy i niestety już nie wolno, a dobre i tyle było tak sytuacja wygląda u mnie zresztą moje libido w ciąży = ZERO!!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:57   #4939
kamciurka
Zakorzenienie

dobry
Cytat:
Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć czy juz nowa część powstała - na pewno jutro się tak stanie :P

Nadrobić nie zdążyłam jeszcze a mam tego trochę chyba od czwartku, bo wtedy mnie totalnie rozłożyło i nie czytałam co się dzieje nie miałam totalnie siły dorwała mnie angina i dostałam antybiotyki. I tak oto tym sposobem jestem już na L4 (o tydzień szybciej niż planowałam) i już tak zostanie do rozwiązania

odpoczywaj i wylecz sie dobrze do konca
ja zgagi na szczescie nie mialam wiec nie pomoge
Cytat:
Gadałam z mężulkiem przez skype pokazałam mu brzuszko, nie wystraszył się, tylko ucieszył i ucałował online
Gadaliśmy wcześniej, ale skype mi strasznie muli laptopa, więc odinstalowałam, ciekawe jak teraz się zachowa...

miałam zgagę w I trymestrze, ale tylko przez kilka dni. Pomagało mi rennie do ssania

Agatku podziwiam Was ze nie widujecie sie tyle, ja wiem, ze to niby kwestia przestawienia sie i przyzwyczajenia, moj tez mial tak pracowac i cale szczescie ze nic z tego nie wyszlo, bo ja teraz nawet do sklepu nie moge isc, wiec nie wiem jak to by bylo, nie lubie byc od kogos az tak zalezna

Wszystkiego naj z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, Laseczki
Dzisiaj, a raczej juz wczoraj mialam bardzo udany dzien! Najpierw oiadek w zeglarskiej tawernie, pozniej plywalam sobie jachtem z moimi znajomymi, a pogoda byla super - sloneczko, cieplutko i lekki wiaterek, a na koncu TZ zrobil mi niespodzianke i wpadl do Gizycka z wieeeelkim bukietem lilii i teraz spi sobie smacznie w lozeczku. Powiedzial, ze od dzisiaj konczy z klotniami, bo nam sie Nietoperek stresuje i ze "bedzie dbal o milosc swojego zycia" czyt. mnie , zeby jej nigdy nie stracic. Zarobil plusika

Czy skoro mamy zakaz seksiku, to tak juz TOTALNIE nic a NIC nie mozna robic? Czy moze mozna jakos sie "pocieszyc" ?
No to ladnie sie TZ zachowal a odnosnie Twojego pytania nie poradze nic, ale ja to juz umieram w meczarniach wlasnie z powodu braku sexiku

Niki

Alex
Stary 2011-09-12, 08:00   #4940
bybella
Wtajemniczenie

dziękuje za wszystkie gratulacje!

Cytat:

zdrówka życzę
mnie zgaga czasem męczy wieczorami, ostatnio tak mocno mnie piekło, ze aż mi niedobrze było pomaga trochę mi suchy chleb
Cytat:

gratulacje z okazji rocznicy! potem sobie odbijecie tą rozkłąkę

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
kochanqa, my też zakaz seksu i do prawie od początku. U nas nie wolno nic a nic, ale na początku lekarz pozwolił w gumce ale dostałam potem silnych skurczy i niestety już nie wolno, a dobre i tyle było tak sytuacja wygląda u mnie zresztą moje libido w ciąży = ZERO!!!
u mnie jest bliskie zeru, nie powiem, bo przeszkadza mi to

a u mnie problem czy tż ma być przy porodzie czy nie rozwiązany! w szpitalu, w którym będe rodziła, nie ma porodów rodzinnych!

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2011-09-12 o 08:02
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:03   #4941
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
kochanqa, my też zakaz seksu i do prawie od początku. U nas nie wolno nic a nic, ale na początku lekarz pozwolił w gumce ale dostałam potem silnych skurczy i niestety już nie wolno, a dobre i tyle było tak sytuacja wygląda u mnie zresztą moje libido w ciąży = ZERO!!![/QUOTE]

Ehhh ja niby mogę ale moje libido...
Przynajmniej raz na tydzień poddaje się swojemu tz żeby sobie czasem gdzieś nie poszedł a i raj uważa ze mnie już nie pociąga :/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:05   #4942
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...
Czuję Są leciutkie, ale są

Cytat:
co Wy na to?
Ja będę miała wózek po siostrzenicy bez skrętnych kół. Nie przejmuję się tym, bo u nas warunki spacerowe takie jak u Ciebie Ze skrętnymi kupię spacerówkę, bo wtedy dziecko już będzie większe i będziemy pewnie chcieli zabierać je na miasto, do parku itd. A na razie uważam, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby i się cieszę, że będę miała gondolę za free

Cytat:
Już niedługo będziecie razem i całą tą rozłąkę nadrobicie

Muszę lecieć do kuchni i wymyśleć coś na obiad. Jest rosół z wczoraj, ale kompletnie nie wiem, co zrobić na drugie... Idę zajrzeć do zamrażalki
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:24   #4943
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Bidulka, współczuję choróbska i życzę dużo zdrówka. A jakie antybiotyki lekarz ci przepisał w ciąży? Tak z ciekawości pytam
To super masz już z tym L4, troszkę zazdroszczę ale troszkę

Cytat:

skype to jest to - jego najlepsza funkcja - to że jest darmowy

Przykro mi, że musisz spędzić sama rocznicę bedziemy ci dziś towarzyszyć w twojej niedoli

A ja płaczę i płaczę od rana, weszłam na wagę i co kolejny kg oczywiście na plusie... Już mam 8kg na plusie a jeszcze prawie całe 4 miesiące buuuu Moja Mam przy mnie przytyła ponad 20kg moja sis cioteczna w sobotę mi mówiła, że przy swoich dzieciach też tyła ok. 20kg... A kalkulator internetowy pokazał mi 'tylko' 15kg (wcale nie byłam grubsza od nich w ich wieku)...więc już widzę jak będzie to tylko....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:41   #4944
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeeeeeeesc

Agato wszystkiego najlepszego nadrobicie w weekend pewnie

Zuzia nie martw się kilogramami....po porodzie siup i ich nei będzie

my nie mamy zakazu seksowania ale za często niet bo TZ się boi.... i tak go przekonałam, ze w ogole możemy.....

a dzisiaj się dowiedziałam, ze moja sąsiadka (żona sąsiada) w ciąży jest.... oni się pchali bo chcieli nas ze ślubem wyprzedzic ale nie mogli sali znaleźć i mieli 3 tyg po nas...tylko,że my swoj 1,5 roku wczesniej planowalismy (zamówilismy salę itp) a u nich ani słowa o weselu...dopiero gdzies na wiosnę słyszę, że u nich we wrześniu wesele .to teraz z miesiąc temu mówię do TZ , ze skoro my będziemy miec bobaska to oni pewnie zaraz tez no i dzisiaj się dowiaduję, ze miałam rację śmieszne to trochę, nie uważacie ??

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

a i dziękuję za wózkowe opinie czekam na więcej
Stary 2011-09-12, 08:50   #4945
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

witajcie ! Mnie też przez weekend nie było, bo znowu grałam na weselu. Więc dzisiaj jeszcze odpoczywam, a jutro Was nadrabiam
miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:51   #4946
n1kotynka
Zadomowienie

heeeej

internet miał mi działać i miałam pisać już z Wami a tu ehhh laptop padł....
co chwilę mi WiFi rozłącza i ciężko Was nadrobić, tym bardziej pisać
jestem na chwilę w Warszawie, bo przyjechałam małża ratować - rozchorował się biedak a że jak to facet nie wie jakie lekarstwo z którym, to wsiadłam w pociąg na 3 dni i opiekuję się nim

już myślałam, że będzie nowa część, ale przynajmniej są szanse na podczytanie Was
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:54   #4947
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Nikotynko tylko się nie zaraź od męża!!

Bebi, ze ty jeszcze masz siłę po weselach latac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 09:19   #4948
uska000
Zadomowienie

czesc Mamuski ja jak wyszlam w sobote na Adamka to dopiero dzis wrocilam ;p
oczywiscie z przerwami po Adamku wrocilam na sen a wczoraj byly u nas dni Wina wiec zapilam;p soku pomaranczowego zzarlam pizze i wate cukrowa i zrobilam Igorowi fotke z Filipem z pszczolki Maji

poczytalam Was ale tylko po lebkach;/

a teraz znowu uciekam ubezpieczyc auto;/
buziaki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:20   #4949
Haniula
Zakorzenienie

mamusie dzis pewnie bedzie nowy wątek ! ale szalejemy !

ja tam chcialam skretne kolka bo duzo buszuje po supermarketach a tam to jest ogromnna wygoda. pozatym ostatnio wozilam kolezanki corcie, ona wazy okolo 10kg i nie maja skretnych kolek, wiec troche wyczyn był zeby kazdy zakret unosic wózek
Wydaje mi sie ze skretne kolka przydadza sie kazdemu, jesli tylko nie jezdzi sie po pustyniach lasach i wielkich zaspach ale zablokowac mozna

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-12 o 09:22
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:21   #4950
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ładuję aparat i zaraz wrzucę w k. fotki brzuchola
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości