|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
No wiesz, jak sobie zaplanował nieobecność na cały miesiąc, to ja na niego czekać nie mam zamiaru
![]() Wkurzyłam się tylko, bo tu takie sprężenie, a jeszcze się jutro może okazać, że dupa blada i czekam dalej ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
#1742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I Ty też się trzymaj Archi A teraz na pewno ją ta myśl przy życiu trzyma .
|
||
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy ....jestesmy juz w domku....
Korzystajac ze tatus trzyma swoja krolewne w ramionach postanowilam maznac pare zdan... ![]() Stokrotko trzymam kciuki mam nadzieje, ze zbytnio nie cierpisz.... Lulla za Ciebie tez.....juz wkrótce zobaczysz swoj skarb
|
#1744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram się myśleć dobrze, ale co ja zrobię jak mały się urodzi, a jej się nie polepszy na tyle, że ze szpit nie wypuszczą? Z noworodkiem do szpit? (ona ma straszne rany sączące z ropą na nogach - czyli pełno bakterii w koło) Boję się myśleć o tym wszytskim---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam po polsku
![]() ale żadnych dodatkowych inform. jak u Ciebie o szyjce nie mam tam napisane. Myślę, że jak pojedziesz na IP to Ci powiedzą co i jak i nie będzie kłopotu, bo muszą Cię zbadać i nie mogą odesłać bez niczego nawet jakbyś wogóle nie miała żadnego skierowania. A nie mówił Ci lekarz po co Ci ono?? |
|
|
|
#1746 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Trzymam mocno za nią kciuki. Cytat:
Nabiału przestałam jeść jak tu poczytałam, że dziewczyny odstawiają i wydawało mi się, że po nim Franek źle się czuł, ale jak odstawiłam, to dalej była awantura, czyli to nie od białka i normalnie do niego wracam. I ogólnie wracam do normalnego jedzenia, bo jego awantury nie są jednak od jedzenia, skoro przestałam jeść prawie wszystko, a awantury dalej były, więc od czegoś innego. Na pierwszy spacer wyszłam chyba w 10 czy 12 dniu, ale wcześniej werandowalam na balkonie 3-4 dni. A czkawkę też ma często Cytat:
Z owoców jem banany i jabłka, jak się boisz surowych to może spróbuj zapiekane? Lub obieraj skórkę? Jejku ja nie wiem, serio, to co piszę, to są rady jakie sama dostaje od innych mam albo od położnej. Więc nie odbierajcie ich źle. Cytat:
Cytat:
Spróbowałam patentu z pieluszką przy kąpieli i nie było dzisiaj tak źle, zaczął się drzeć dopiero przy wyjęciu i ubieraniu. Tak więc dziękuję za podpowiedź Też tak to odbieram Cytat:
Bardzo raz jeszcze współczuję Ci z powodu Babci, ja od tamtej pory jeszcze do szpitala nie odważyłam się pojechać. Może jutro się zbiorę. Agnyska ale w sumie kiedy Ci lekarz kazał jechać? Bo u mnie na skierowaniu do szpitala nie było napisane kiedy, tylko mnie pytali na IP kiedy lekarz kazał - to powiedziałam, że dzisiaj. I bez dyskusji mnie przyjęli. Bo skierowanie masz ze względu na termin czy inne zagrożenie? (przepraszam, ale chyba nie doczytałam). Malutki głodzilla wykąpany i chyba uspany. Miał dzisiaj w gościach ciocię i oczywiście spał jak aniołek, i ona pyta - jak to on płacze, niemożliwe . Dostanę od niej w prezencie laktator i kropelki na kolki te niemieckie I poważnie zastanawiam się nad zakupem leżaczka, wzbraniałam się, ale może go to uspokoi. I myślę też, czy jednak nie podać mu smoczka, bo po co ma się męczyć i plakać, może smoczek pomoże?? Mamusie, doradźcie.
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szyjce i łożysku mam w karcie ciąży przy ostatniej wizycie wpisane.
|
|
#1748 | |
|
kosmitka
|
Archi ja nakarmiłam małego i zostawiłam z tatą, jak musiałam - chciałam pojechać. Nie wiem, jak daleko masz, ja w jakieś 40 minut chyba obróciłam, to jakoś sobie poradził. Z dzieckiem do szpitala to nie za bardzo, pomijając babcię, to pełno zarazków i bakterii. Sama jak wrociłam ze szpitala oraz mąż jak wraca to od razu bierzemy prysznic. Z tym, że u nas wchodzi się w fartuchach i każą myć ręce przed wejściem i przy wyjściu.
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę jeszcze przejrzeć torbę, a potem wrzucę Wam jeszcze fotkę
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz już mam stracha bo i to duże emocje, termin porodu zaraz zaraz, a ten szpit. 30 km od naszej miejscowości. No i te bakterie Już zaczynam marudzić. Koniec bo będę smęcić cały wieczór, a my teraz myśłi powinnyśmy mieć same pozytywne! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem zdania, że nie ma to jak ludzka psychika i siła do życia Chyba przestanę oglądać TzG, bo naprawdę Urbańskiej i Józefowicza to nie zniosę. I jak cudownie udają na wizji, że są profesjonalni i mówią do siebie per pan lub po nazwisku.... ![]() Proponuję Czas Honoru TVP2
|
|
|
|
|
#1752 |
|
kosmitka
|
Już doczytałam, na pewno wszystko będzie dobrze i Cie przyjmą, nie martw się i dawaj nam tu znaki co i jak.
U mnie jak lekarka zrobiła usg i zbadała przepływy, to kazała od razu wieźć mnie na cc, podobno m.in. ze względu na łozysko, więc dobrze, że będą Cię sprawdzać i monitorować. I jak jest takie wskazanie na skierownaiu, to wydaje mi się, że będą się bali Ciebie odesłać.
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1754 |
|
kosmitka
|
Archi ja Ci mówię, Tobie szybciej to odszyfrowanie pójdzie
.A z wyjściami do szpitala -nie myśl teraz o tym, przecież poukładacie sobie wszystko, najwyżej z maluszkiem pojedziesz, ktoś z nim poczeka pod szpitalem, na pewno da się to zorganizować. Ja odpuścilam ze względu na bakterie, których się boję i ze względu na emocje, bo potem tyle ryczę, że młody się baardzo denerwuje, czuje chyba te moje emocje. Pozytywnie, pozytywnie myślimy!
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia ostatnio pisałyśmy o kolkach. Poczytałam troche i podobno mogą się pojawić już nawet po 2 tyg życia maluszka. Na lipcówkach też czytałam, że u jednej z mam pojawiła się po 2 tyg właśnie, a u innej po 3. Może u Frania też przyszły szybciej? Nie chce się mądrować jak dr. B, więc nie odbierz tak tego
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Znaczy się mi nie chodzi o to, że nie będzie z kim małego zostawić, ale o poznanie z Babcią, bo ja serio mam wrażenie, że to jej ost dni już są ![]() Ja tez właśnie jak wracam- już w aucie ryczę, nawet często jak tam jadę. Ta Babcia mnie wychowywała, jest dla mnie jak mama
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-11 o 21:33 |
|
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
Agnyska aż zajrzałam do mojej dokumentacji jak dostałam skierowanie na IP na ktg (nie zabrali mi tego skierowania
). W każdym bądź razie rzeczywiście - terminu przyjęcia lekarz nie napisał tylko, że słabe ruchy płodu. Więc pewnie u Ciebie zaczną od badania łożyska, szyjki itp. I jak będzie nie fajnie, to Cię zostawią. Jak ja byłam na IP to kobietę przede mną przyjęli na oddział właśnie ze względu na łożysko (stare). Przyjechała tylko na badania i nagle musiała zostać. Mąż musiał szybko jechać po torbę, a niestety do domu miał około 30km... Więc ty lepiej pojedź już spakowana i gotowa do akcji porodowej ![]()
|
|
|
|
#1758 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Ale ewidentnie to coś z brzuszkiem, bo tak jakby napina się jakby chciał koo, tak mi się wydaje.Cytat:
Doskonale rozumiem kontakt z babcią, mnie też babcia wychowywała, więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co by było, jakby miało jej się coś stać. Nie umiem pocieszać, bo nie wiem, jakich użyć słów. .
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agnyska , cytat mi ucieło, ale jak pamiętam na skierowaniu do szpitala napewno nie miałam daty i bez problemu mnie przyjęli
Cytat:
Cytat:
raz dałam mu spróbować to wypluwałCytat:
zresztą ja po białku zawsze miałam "rewolucja" w brzuchu to syn coś odziedziczył wasze szukają cyca, a mój jak się najje po kilku minutach to wypluwa skubaniec cyca, ja chce mu jeszcze dać co by dłużej był spokojny to gdzietam,a za kilka minut powtórka z rozrywki ![]() mój na pierwszym spacerze był w 7-8 dniu, ale było bardzo ciepło, a dziś to już z 5 godzin był na dworze, z przerwą na jedzonko , żal było nie wykorzystać takiej pogody patrz mój tak samo dziś spokojny jak aniołek jak teściowa była, jak by dziecka nie było ![]() też się zastanawiam nad leżaczkiem, bo już Staś się ciężki robi i ciekawy świata, a jakiego byś szukała ? Masz coś na oku ? Lula i Stokrotka trzymam kciuki za szybki poród
|
|
|
#1760 |
|
KWC
|
Dobry wieczór
![]() Dopiero teraz miałam okazję wejść na forum i widzę, że Lu i Stokrotka są 'w trakcie'. Fajnie, trzymam kciuki. Archi, kochanie, wiara czyni cuda, Babcia na pewno zobaczy Twoje dziecko Agnysko, na moim skierowaniu do szpitala była tylko data wystawienia, miejsce na datę przyjęcia było puste Małż złożył wczoraj komodę na ciuszki dla synka więc dzisiaj wstałam przed siódmą i zaczęłam ją wypełniać. Pootwierałam wszystkie szuflady na maxa, wypełniłam w całości tę górną i wtedy ŁUP, komoda zwaliła mi się na nogi Środek ciężkości się jakoś fatalnie przesunął i normalnie mnie przygniotło |
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak Stokrotka i Lu ![]() Cotka, a Ty jak się czujesz ? __ Dziś u nas piękna pogoda była, prawdziwy upał, nawet Grześ się ostatni raz w basenie na dworze wykąpał
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to jest najgorsze
No ale tak jak pisałyśmy musimy myśleć pozytywnie i liczyć na taka poprawę, która nam umożliwi to spotkanie w końcu Ja nawet nie liczę na pocieszenie, bo wiadomo, żadne słowa ani mnie ani Ciebie nie pocieszą w takiej sytuacji, ale to , ze gadamy o tym, bardzo pomaga |
|
|
|
#1763 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.A leżaczek chyba fisher price, ale cena mnie odstrasza. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Spadam spać, liczy się każda minuta teraz. Kolorowych mamusie i brzuchatki.
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolorowych i długich snów Wam życzę |
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się
ancia, archi śmigam spać, buziaki |
|
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opadł ci brzuszek tak ?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki, że mi poradziłyście i dziękuję że pytacie ![]() Archi
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-11 o 22:35 |
|||
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą 2 tygodnie temu odszedł mi czop więc powinni pisać wszędzie , że do 3 tygodni od odejścia poród i nie mylić porządnych ludzi ![]() Ciekawe jak stokrotka. |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia cieszę sie ze pieluszka troche pomogła
teraz sie z siebie nabijam ze teraz to madra jestem a jak u mni ebedzie ciekawe heheh![]() Cotka jak brzuszek bedzie cie jeszcze bolał to jak najbardziej IP , jak mnie kiedys bolał przez dwa dni i akurat miałam wizyte to lekarz powiedział ze jak nie przejdzie to własnei mam jechac na Ip wiec bóle brzuche nie sa wysmiewane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

(normalnie aż mi łzy stanęły)
.

Środek ciężkości się jakoś fatalnie przesunął i normalnie mnie przygniotło