|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do smoczka ja daję, czasami pomaga i mała się uspokaja. Zasypia ze smoczkiem ale po zaśnięciu wyrzuca go więc mam nadzieję że tak bardzo się od niego nie uzależni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U kazdej mamy jest inaczej... ![]() Mi tez sie wydaje ze to kolki sie u was zaczely... Moze sprobuj popytac w aptece o jakis syropek na kolki... One naprawde duzo daja... ![]() Cytat:
![]() Moze cos zle skrecon ze taki niestabilny ![]() Cytat:
Na pewno dasz rade... Powolutku dzidzius sie przezwyczai do wszystkiego Co do smokow.... To ja wlasnie dalam malemu jak mial okres kolek i mi bardzo plakal.. Dawalam tylko na uspokojenie.. Jak zasypial to smoczek od razu byl wyciagany z buzki ![]() Takim sposobem Alan nigdy sie nie przezwyczail bardzo do smoczka.. Nawet jak byl wiekszy to smoczek byl tylko do zasypiania, potem w nocy juz go wypluwal i nie chcial i dawalam mu tez do uspokojenia gdy np . upadl lub inne takie... Jak mial 1,5 roczku to zrezygnowalismy ze smoka i w tydzien czasu dziecko sie oduczylo.. Takze naprawde sprawnie nam to poszlo..... ![]() Teraz tez jak mala bedzie beksowala to tez dam smoka... ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- I mialam pisac.. Stokrotka mi nic nie pisala.. Ale dzwonila ok. 20:30 (czyli w PL byla 21:30) do jednej dziewczyny z forum o 'mamusiach w irlandii' i ponoc byla juz na epiduralu i w trakcie porodu.... wiecej nic niewiem..... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz obiecane zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Malamutki i Irmith (nie pamiętam, czy ktoś jeszcze był zainteresowany tematem pieluszek wielorazowych). 1. Formowanki małe i większe. 2. All in One (żółta i zielona), otulacze małe, wkłady. (AiO schną mi WIEKI, już ich nie lubię ![]() ![]() ![]() 3. Otulacze większe na potem. 4. Kieszonki (głównie one size) i gacie wełniane duże. (Kieszonki mam głównie z polarkiem w środku i schną błyskawicznie, co bardzo mi się podoba.) Troszkę mi się tego uzbierało ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-11 o 22:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakieś wieści od Lullka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
Od 21.47 Sara jest już z mama i tata .wazy 2450.jest cudowna
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Jeju, ale maluka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
wyczerwienię co by wszystkie dojrzały
![]() Gratulacje kochana!!!!!!!!! W końcu się doczekałaś swojej filigranowej panienki ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-11 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje kochana !!!!!! Nareszcie mozecie sie cieszyc tym slicznym malym cudem... Swoja droga drobinka z tej Sary |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
sara wazy 3450 z wrażenia pomyliłam się
![]()
#1786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
hihiih...No bo my tu juz wszystkie myslimy jak to ze ona taka malutka...
coz za emocje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Miałam takie podejrzenie właśnie
![]() Cudnie że się doczekałaś. Ahhh ![]() Jak odpoczniesz i nacieszysz się stępnie małą to mam nadzieję, że pokażesz nam tę wyczekiwaną istotkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko, wielkie gratulacje! Bardzo się cieszę, że nareszcie się doczekaliście ![]() ![]() Kto by pomyślał, że kupowanie pieluch tak wciąga ![]() A ja zmykam, bo zaraz mnie tu mąż zastanie i dostanę po pupie ![]() Chyba mnie gad zaraził, bo mnie gardełko zaczęło boleć ![]() Zajrzę jeszcze raniutko, bo może coś czerwonego przybędzie ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-11 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Agnysko , jak możesz zmień mi datę tp w poście na 13.09. Na samym początku podałam inną - bo stwierdziłam, że ten 13 taki pechowy ( a było wahanie pomiędzy 11 a 13 więc wybrałam coś akurat haha
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, tak patrzę na listę to serio mało z nas tu zostało i się czynnie udziela. Szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzę na listę i widzę, że teraz czas na chłopczyka. Mojego? Twojego? Ja nie mam nic przeciwko 13stemu ![]() Edit: A może obu? ![]()
![]() |
#1794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety ale nie kazdy ma czas na neta.... ![]() Duzo sie decyduje na odwizazowanie po to zeby jeszcze wiecej czasu poswiecic dziecku ![]() To juz jest decyzja kazdej z nas.... Ja tam nie mam nikomu za zle ze nie pisze czy sie nie udziela... Szkoda swoja droga bo sie do siebie przezwyczajamy i ciekawe jestesmy co i jak u ktorej... No ale kazdy ma swoje zycie i nie zawsze moze ciagle istniec w necie.... ok...spadam bo jakies wywody tu mnie smieszne nachodza ![]() ![]() Dobranoc jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() Moze lulka, agnyska i cotka na pierwszy odczal.... hihihih |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
kelllysss ale ja mówię o mamach które wg listy są daleko od porodu
![]() ![]() Agnyska, ja tam nie mam nic przeciwko. Może być jutro, może być 13... a we dwójkę raźniej zawsze ![]() Dziękuję ![]() Ok to i ja idę spać. Po tym przespaniu połowy dnia dalej czuję się padnięta ![]() Buźki. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-11 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jest sie na innym etapie (tzn.dopiero pakuja torby, piora ubranka lub nawet moze dopiero maja zamiar to zrobic...) ![]() ![]() Na pewno podczytuja..... ![]() Zobaczysz ze duzo nowych i tez z konca listy tez zacznie sie udzielac po porodzie... ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- ja chyba dzis nie odkleje sie od tego kompa... Wezcie mnie juz pogoncie prosze..... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Niezależnie od tego jakie by nie były powody i co by się nie działo to jest tu pustawo i dlatego tak sobie marudzę w kąciku
![]() ![]() Ja właśnie też się nie moge odkleić. Co gorsze zjadłam pyszne tosty z czosnkiem i teraz mam taką zgagę że normalnie chyba po ścianach zacznę chodzić. Idę szukać renie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | ||||
Zakorzenienie
|
Kilka nocy było ok, no i oczywiście co dobre, nie może trwać wiecznie
![]() Dziś to może bym jeszcze spała, ale cała lewa strona ciała jakoś mnie boli, noga drętwieje, nie mogę się w ogóle ułożyć w łóżku ![]() Cytat:
![]() Może dodatkowo wzmocnić go trzeba jakimiś śrubkami/listwami ![]() Cytat:
![]() Niezła kolekcja ![]() Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() W końcu się doczekałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ażsię głodna zrobiłam, ale nie będę się kręcić o tej godzinie w kuchni.... ![]()
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
![]() Mądrze prawisz Kellysss ![]() ![]() Właściwie to nasze przeterminowane mamy też na chłopców czekają, to niech rodzą ![]() ![]() Anetika, ![]() ![]() Gardło boli jeszcze bardziej, a właściwie migdałki ![]() Bądźcie grzeczne pod moją nieobecność ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-12 o 05:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
KWC
|
Gratulacje dla Stokroteczki!!
Agnysko, jeszcze wodą utlenioną można płukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.