|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
jak ten czas leci
![]() ![]() nerola - ty nie mozesz się nudzic. Zastanawiam się jak ty miałaś możliwośc zrobienia wszystkiego w domu po porodzie. ja podlogi umyc nie mogę do póki mój T. nie wróci, bo co się zabieram, to mój anioł na ręce chce i dupa. już 3 razy się przymierzałam dzisiaj do umycia podłogi. raz byłam w drodze do schowka po wiadro, drygi raz już miałam wiadro w ręce, trzeci raz wlałam wodę i płyn i zamoczyłam mopa. i tyle. moge tylko przed lapkiem siedziec, bo śpi mi na klacie.całą noc spał ze mną, przez te gazy było mi go tak szkoda. |
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
#2493 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za pierwszy miesiąc, niestety potem czas równie szybko zasuwa jak nie szybciejnie ma nic do podziwiania młoda nie chciała wychodzić, a mi zosatło tylko cierpliwie czekaćCytat:
![]() Zobacz jeszcze tylko tydzień, dałaś radę 9 miesiecy to i z małym tygodniem dasz radę cudowna rzecz taki śmiechCytat:
Zęba współczuję ja też ostatnio odkryłam, że mi jeden się ukruszył i muszę w końcu do dentysty iść, wrrrCytat:
Dużo zdrówka dla dzieciaków. ![]() ![]() ale te nasze dzieciaki już duże ![]() Dzień dobry kolejny ciepły i słoneczny dzień się zapowiada ![]() a ja dziś rano miałam labę w wyprawie do przedszkola, bo Tż chodzi przez tydzień na 10 i zaprowadza Maję lecę po kawkę póki Hanuś śpi/leży spokojnie |
||||
|
|
|
#2494 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie moge się pochwalić, bo moje wzory od zeszłego roku leża w 'moim' salonie- miałam już poumawiane terminy Pierwszy na całe plecy to abstrakcja w wykonaniu mojej kolżanki-pięknie maluje. a drugi to napis na wwnetrzna strone ramienia ![]() Z pobieraniem i oddawaniem krwi to absolutna bzdura.. co do kosztów- bardzo róznie ja za tatuaz na szyi płaciłam 3 lata temu 200 zł. za te dwa miałam dogadaną cene 900 zl, z czego ponad połowe wpłaciłam zaliczkowoTATUAZ NIE BOLI! ![]() wspominam to jako fajne uczucie a teraz-po bólu porodowym- to juz w ogole bedzie bajka![]() Kolczyki przrabiała równiez.. w pepku, pozniej w nosie, pozniej w jezyku, a w midzyczasie duuuzo dziurek w uszach do dnia dzisiejszego ostał sie tylko tatuaz![]() dzień dobry ![]() ide nadrabiac dalej ![]() WCZORAJ ZUZA SKOŃCZYŁA 7 TYGODNI!! ![]()
|
|||
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
Witam! chce mi sie spaaać...kawyyyyy
moja dzisiaj dużo kwękała w nocy, nie wyspałam się...wasze dzieci też tak stękają głośno przez sen?? czy z moją jest coś nie tak??---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------
|
|
|
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, udało mi się umówić na zabieg do Krakowa na 30 września. Nie jest źle
|
#2497 | |
|
Rozeznanie
|
Koleżanki karmiące piersią - pijecie prawdziwą kawę?? bo tak mi sie chce...
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Carmela za tak poważny wiek. Cudnie ten rozbójnik w wiaderku się pluska, ocu oderwać nie mogłam.Zmalowana buty 1 i 2 są ładne, sama poszukiwałam na allegro butów, szkoda że nie umiem chodzić na takich obcasach, więc wybór mały.. A z kim to panienka idzie na wesele ![]() Nerola rzeczywiście miałaś weekend wrażeń. Brunetka ładnie wyglądasz w tej sukience, tylko jak dziewczyny piszą daj pasek pod biustem i wyższe buty- jak umiesz chodzić ![]() youyou witaj, i nie znikaj więcej. Należy Ci się zadośćuczynienie od tepsy za przymusowy odwyk od wizażu. Natka za 2 m-ce. Budowa własnego domu-warto przejść przez te wszystkie "problemy" związane z budową, aby ostatecznie zamieszkać w wymarzonym gniazdku. Moje marzenie.. Ja mieszkam na wsi, a wolałabym pod miastem...i z dala od teściów.Aga wow, rozumiem że spod Twoich rąk wyszły? Agula a jak chrzciny się udały? ataku dostałas po chrzcinach już? biedna, epilepsja to taka choroba, dopada w najmniej oczekiwanym momencie. Aby to był ostatni atak. Sara ma ciemieniuchę, i znowu cała buzia w krostach. Nie wiem co to za diabeł . W piątek mamy szczepienie, jutro do pediatry po receptę po mleko to ją zobaczy. Z tz ciągle są sprzeczki. Nie piszę o tym, ale codziennie potyczki słowne toczymy...chyba się przyzwyczaiłam... Wczoraj Sarcia została z teściową, pojechaliśmy na zakupy. Kupował garnitur na wesele. Zastanawiał się godzinę który wybrać.. Mi nie można się zastanawiać. Ja mam wiedzieć co chcę i oglądać to co planuję kupić a nie inne pierdoły. Znowu nic nie kupiłam, ani butów ani płaszcza bo mnie poganiał, i nic co by mi się podobało nie widziałam akurat w tym CH w którym byliśmy, Do kolejnego nie chciał jechać, bo przecież trzeba do dziecka wracać.- Chociaż teściowa miała czas do wieczora żeby z nią siedzieć. To mi gada że do dziecka mi nie śpieszno i za nią nie tęsknię. A jak chciałam żeby Sara z nami jechała to nie, on dziecka nie będzie włóczył. W piątek o✂✂✂✂✂✂✂ bo oliwki do wody do kąpieli dodałam. Wczoraj wieczorem przyjechali moi rodzice. Trochę się wkurzyłam bo mój ojciec był podpity, ale mniejsza z tym. Najpierw wygłąskał psa, a potem dotykał Sarę, co? O✂✂✂✂✂✂✂ił mnie potem że ojcu uwagi nie zwróciłam żeby ręce umył Dzisiaj o✂✂✂✂✂✂✂ bo telefonu nie odebrałam- najpierw nie słyszałam, potem poszłam na dół. A jak on nie odbiera to jest dobrze- mi nie wolno. Znowu się pokłóciliśmy. Mówię, że go nie poznaję i dziwnie się zachowuje. Znowu mi wypomniał z wczoraj na temat mycia rąk ojca. Nie ma go po całych dniach w domu, dziecko widzi 2 godziny dziennie albo i nie- to mu powiedziałam, i usłyszałam odpowiedź: " może i mnie nie ma, ale więcej widzę przez te 2 godziny niż ty, bo nawet nie zauważyłaś że ojciec brudnymi łapami ją dotyka". ![]() : rycze-smarkam:I tak codziennie coś.. Taki nadopiekuńczy tatuś do potęgi n-tej Nie poznaję go. Dopóki nie urodziła się Sara, myślałam że jest ideałem, i że złapałam pana boga za nogi. Oddalamy się od siebie bardzo. Jakakolwiek czułośc między nami to tylko sex od czasu do czasu.. Moje uczucie do niego jakby wygasa, zaczynam go nienawidzić ![]() Zachowuje się jak swój ojciec. Dopiero teraz widzę podobieństwo. |
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Patik smutne to co piszesz. Albo facet ucieka od dziecka, albo nadopiekuńczy. Same skrajności. Myślę, że przydałby Ci się czas dla siebie samej. Jakieś spotkanko, wyjście, fryzjer. Żebyś mogła odetchnąć od tej atmosfery. Ja nawet jestem za tym, żeby się jakoś spotkać. Z Dzieciami nawet
A na wesele z takim tam idę :P Się przypałętał biedny żuczek :P Nie no żartuję. Z moim ex z czasów szkolnych jeszcze 2 lata razem byliśmy Się chłopak wyrobił, że jest na kim oko zawiesić
|
#2500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka życzę ![]() Cytat:
super - Nasza Julka zaczyna się już coraz częścoiej uśmiechać na nasz widok tak że prawie całą paszczą jej się śmieje - czekam na śmianie się w głos jak u Was.Cytat:
a co do minusów mam podobnie - najbliższy sklep - 2,5 km i to tylko taki pierwszej potrzeby bo na grubsze zakupy się nie nadaje bo możnaby zbankrutować - na większe jadę w miasto i okupuje BiedronkęCytat:
A co do reszty - najważniejsze że już dzieciątko będzie niedługo z Wami - a zapomniałam - będziecie mieć dziewczynkę czy chłopczyka? bo chyba mi umknęło gdzieś ![]() Cytat:
![]() kurcze z tym wirusem nieciekawie.. oby szybko przeszło Krystiankowi i Izie. pokaż co kupiłaś ?
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście kciuki za bioderka zacisniete! Sarka wczoraj przy odwiedzinach dziadka była mega grzeczna, nawet prawie nie płakała przy wycieraniu po kapieli (czego zazwyczaj nie lubi). Mam nadzieje ze juz jej tak zostanie, choc dziadek juz pojechał ![]() W nocy mielismy burze i padało, ale teraz widze ze słoneczko wychodzi, więc zbieramy sie na spacerek. Zmalowana zamawiałas chyba kiedyś z all ramki na zdjecia takie z odciskiem rączki/nóżki, fajne są na zywo? Mysle własnie zeby kilka takich zakupic jako prezenty pod choinke
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co poradzić...może po prostu trzeba przeczekać... mam nadzieję że uda Wam sie wrócić do dawnych relacji, tego Ci życzę a zapomniałam Wam napisać, że w AUCHANIE są bodziaki po 5 zł i pajace po 11 zł, te bodziaki nie jakieś grube ale przyjemne w dotyku a w LIDLU (tym razem dla nas) fajne bezrękawniki z kapturem
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne są te ramki. Ale ta glinka...ja nie umiem tego zrobić ![]() Wezwanie do sądu przyszło. Sprawa 14 grudnia.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-12 o 10:58 |
|
|
|
|
#2504 |
|
BAN stały
|
Patik nawet nie wiem co poradzić ale jak się tak wymądrza,daj na spokojnie dziecko na ręce i wyjdz z domu.
Dlaczego masz to znosić? Kurczę,źle się dzieje ![]() Jacieeee i Beatko to: http://allegro.pl/90-bransoletka-ksi...798801177.html Dziękuję za życzenia zdrówka dla dzieci Agni,no normalnie.Ja taki typ,ze na sprzątanie zawsze mam czas zorganizowany. Nawet nie wiesz jak dom może wyglądać po obecnosci dwugodzinnej dzieci w domu.Piorun!!! You witaj ![]() Stapelko to swietnie!Cieszę sie |
|
|
|
#2505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co pogrubiłam uważam za spore przegięcie- a mówienie że nie tęsknisz za dzieckiem bo chcesz iśc jeszcze coś kupić powaliło mnie.. bo on jak jest z dzieckiem 2 godziny na dzień to nie zrozumie że Ty po prostu chcesz odetchnąć i pobyć trochę bez dziecka - tym bardziej skoro Sara została pod baczną opieką teściowej.dziwnie się zachowuje z tym obwinianiem Ciebie na każdym kroku o coś.. wydaje mi się że za wszelką cenę stara się coś znaleść żeby podkopywać Twoją samoocenę w opiece nam małą ale kompletnie nie rozumiem po co a może po prostu sobie rekompensuje tak to że sam nie może przebywać z Sarą dłużej ? może boi się że Ty coś robisz lepiej więc stara się wmówić Ci że to czy tamto robisz źle, albo wytyka Ci drobne błędy i potknięcia a tak naprawdę wszystko robisz tak jak należy.a w kwesti czułości - jak on reaguje na to gdybyś mu powiedziała że potrzebujesz tak po prostu żeby pobyć z nim razem, żeby powiedział Ci coś miłego, żebyście razem coś zrobili w domu, np. przygotowali fajną kolacje razem kiedy jest z domu, bo przecież wiadomo że czułość to nie jest tylko seks... Cytat:
to życze udanej zabawy już tak "na zaś" 2 lata - to już kupę czasu byliście razem, szkoda że nie wypaliło.---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Cytat:
calkiem fajny termin udało Ci się załatwić ![]() no nadrobiłam zaległości i jestem już na bieżąco.
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojego męża złapał silny ból w klatce piersiowej, aż łzy mu leciały...
Pojechał do lekarza. Trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego ![]() Poza tym wczoraj odebrał swoje wyniki morfologii i ma dużo za dużo płytek krwi i krwinek czerwonych... Mi aż się ręce trzęsą.
|
#2507 | |||
|
Zadomowienie
|
My już po USG!
![]() Gratuluję wszystkich skończonych tygodni! Aga, widać że zaproszenia to na chrzest kawalera ![]() Agni, ja już się przyzwyczaiłam, że wszystko na raty robię, nawet mycie włosów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patik zostaw go samego z dzieckiem, zobaczy że czasami można zapomniec o oliwce przy nawale czynnosci przy dziecku. Mógł sam zwrócic uwagę Twemu ojcu - ja teściowej w nd zwróciłam (nie obyło się bez komentarzam ale mam to w d., Zosia najważniejsza).
|
|||
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry,
jejuniu, ale Wasze dzieciaczki juz duze - tu 2, tu 3 miechy skonczone.. a moja niunia skonczyla dwie godzinki temu 3 tygodnie - taka to jeszcze kruszynka, ech.. ![]() Agulaabar - to straszne, ze Cie te ataki tak dopadaja po kazdym wiekszym zmeczeniu lub stresie Patik - ja tam za klotniami nie jestem, ale moze mala reprymenda podniesionym glosem by sie mezowi przydala, taka wiesz -
|
|
|
|
#2509 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz już tak z chorobami będzie. U mnie Kuba przynosi z przedszkola paskudztwa i przenosi się na małą i mnie .Co zamówiłaś mamie? Cytat:
Youyou
|
|
|
#2510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za termin i kciuki za zabieg!Cytat:
Cytat:
![]() W grudniu...troche jeszcze czasu, ale ważne ze sprawy ida do przodu. Czyli Dawca tez dostał zawiadomienie, ciekawe czy zareaguje ![]() Pytałaś prawnika jak wyglada taka sprawa? |
|||
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, pomogły O matko, jaki odległy termin... Ale jest już do czego czekać Madziulka, za męża!Iustyna, dzięki Lecimy na spacer
|
|
|
|
|
#2512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zaciśnięte! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() klask i:za dwa miesiące!Ząb to mnie pokarało za łakomstwo - mąż mi przywiózł "służbowe" sucharki które uwielbiam no i za szybko chciałam ugryźć ale idę za tydzien do dentystki, właśnie się zarejestrowałam.Cytat:
![]() ![]() i za 11 tydzień!Cytat:
Cytat:
![]() Długo do tej sprawy...no ale nic, fajnie że wreszcie wyznaczyli i ruszy! Cytat:
Bardzo lubię swoje miejsce zamieszkania, a ze sklepami nie problem bo wsiadam w auto i tyle. Na uczelnię mam kawałek a i tak jadę szybciej niż koleżanki mieszkające w tym samym mieście i przedzierające się przez korki ![]() Właśnie byłam w Biedronce
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, odstresujesz sie. Jedziecie tylko we dwie?Chyba jakos daleko mieszkasz, prawda
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby wszystko bylo w porzdku!---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- no to robie sobie kawusie
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
we dwie, w snsi bz ojca Zuzi-przyjedzie po nas 'tesciowa' samochodem i pozniej odwiezie chociaz ona twierdzi, ze powinnam zostac tam na dobre, bo z jej syna nic dobrego nie wyroslo
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2518 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
1Witam wczesnym popołudniem
Tymkowi cos apetyt się zwiększył (jeszcze bardziej Nocka w związku z tym trochę niedospana. Bo zaraz po jedzeniu ładnie zasypia, ale i tak co te 1,5-2h musiałam wstawać...No ale nic dziwnego, że mój duży synek dużo je, bo dziś skończy... 3 TYGODNIE!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za "rocznice" ![]() Piekne, Aga! I jakie eleganckie ![]() Cytat:
![]() No to będziemy tu masowo ściskać kciukasy ![]() A tak w temacie - moi rodzice w najbliższy piątek mają sprawę rozwodową ![]() Cytat:
Właśnie przyszły woreczki na pokarm. Może więc zacznę od dziś gromadzenia mleczkowych zapasów Albo od jutra, jak mnie lenistwo dorwie ![]() Ale mam trochę tremy przed tym.... Jakoś tak się obawiam, czy będę odciągać z dobrej piersi, w dobrym czasie i czy starczy dla Tymka potem Ot, schizy młodej mamuśki
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to ma pomysly... od kilku dni ma faze aktywnosci podczas karmienia: wierzga, pierdzi, kupy robi, macha rekami, przeciaga sie, ciagnie za wlosy i ucho, rozglada, wygina do tylu, nawet gada. a wszystko z sutkiem w buzi! jak tak dalej bedzie to beda 2 metrowe!!
w nocy sie po pachy obkupkala... |
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się modlę, żeby wszystko z tymi bioderkami było ok ![]() Ja też codziennie, to mój rytuał Wieeeeeelki kubas ![]() Co kupiłaś, pochwal się?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Sara ma dziś 12 tygodni 

(mała już nam zdążyła powyrastać z niektórych ciuszków
)
młoda nie chciała wychodzić, a mi zosatło tylko cierpliwie czekać
ja też ostatnio odkryłam, że mi jeden się ukruszył i muszę w końcu do dentysty iść, wrrr

idziemy się dotlenić na spacerku bo ładna pogoda.
zębole
.
za męża!
klask i:za dwa miesiące!