Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 09:53   #2491
agni82
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sara ma dziś 12 tygodni
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

DOMINIK DZISIAJ KOŃCZY 2 MIESIĄCE
jak ten czas leci

nerola - ty nie mozesz się nudzic.Zastanawiam się jak ty miałaś możliwośc zrobienia wszystkiego w domu po porodzie. ja podlogi umyc nie mogę do póki mój T. nie wróci, bo co się zabieram, to mój anioł na ręce chce i dupa. już 3 razy się przymierzałam dzisiaj do umycia podłogi. raz byłam w drodze do schowka po wiadro, drygi raz już miałam wiadro w ręce, trzeci raz wlałam wodę i płyn i zamoczyłam mopa. i tyle. moge tylko przed lapkiem siedziec, bo śpi mi na klacie.

całą noc spał ze mną, przez te gazy było mi go tak szkoda.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:57   #2492
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Szymuś zaczął w sobotę 11 tydzień aż sama nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko leci
i wiecie co jestem z dnia na codzień bardziej zakochana w moim synu (o ile da się bardziej ) jest cudowny, uwielbiam do niego mówić i słyszeć odpowiedzi :d uwielbiam się do niego uśmiechać i patrzeć jak odpowiada uśmiechem jak śmieje się pełną buzią i wydaje przy tym takie śmieszne dzwięki, i tak jak dla Was -dla mnie Szymek jest ideałem
no to się uzewnętrzniłam
Kurcze, już nie mogę się doczekać aż Domiś będzie się śmiał w głos. Na razie nawet świadome uśmiechy rzadko się zdarzają. Wczoraj uraczył jednym tatusia, podczas przebierania pampka w Castoramie Mój TŻ prawie umarł z dumy i szczęścia, bo to był pierwszy uśmieszek w stronę taty. A do mnie może ze 3 razy się uśmiechnął

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:12   #2493
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj skończyła równy miesiąc, a mi tak jakoś smutno, że ten czas tak szybko zleciał. (mała już nam zdążyła powyrastać z niektórych ciuszków )
za pierwszy miesiąc, niestety potem czas równie szybko zasuwa jak nie szybciej

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Z godziny na godzinę coraz bardziej Cię podziwiam
nie ma nic do podziwiania młoda nie chciała wychodzić, a mi zosatło tylko cierpliwie czekać

Cytat:
Już mi normalnie głupio pisać.
Od wczoraj szpital codziennie. KTG+usg+konsultacja i wciąż to samo, czyli nic.
Przepływy dobre, dzieć mały.

Tak czy owak do końca tygodnia coś zrobią.

Mi fizycznie nadal kompletnie nic nie dolega, ale psychicznie jestem już b. zmęczona. Ostatnio śni mi się, że rodzę i budzę się rozczarowana

Słuchajcie - a ja tak jeszcze czytam o niejedzeniu nabiału, kurcze ale to przecież ciężkie dla organizmu - w ciąży wysysane przez dziecia, przy karmieniu pewnie też potrzebne, sama widzę stan swoich zębów teraz to nie wiem jak by wyglądały bez dowapniania
eee tam głupio. Pisz bo ciekawa jestem jak tam rozwój sytuacji. A codzienne ktg bardzo wkurzające jest, szczególnie jak nic się nie dzieje. Ja po każdym z nadzieją pytałam: i co? i ciągle słyszałam: i nic
Zobacz jeszcze tylko tydzień, dałaś radę 9 miesiecy to i z małym tygodniem dasz radę

Cytat:
Muszę się Wam jeszcze pochwalić, mój synek zaczyna śmiać się na głos
cudowna rzecz taki śmiech

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

TŻ jak zwykle o 4 rano pojechał, zobaczymy czy ten tydzień taki sam będzie...w weekend Adaś był jak aniołek. Spał pięknie, wczoraj już mniej, ale uśmiechnięty cały dzień... oby mu tak zostało

A mnie się ząb ułamał
Adaś tez pewnie z czasem się przyzwyczai do wyjazdów taty. Oby weekendowy spokój został mu na cały tydzień.
Zęba współczuję ja też ostatnio odkryłam, że mi jeden się ukruszył i muszę w końcu do dentysty iść, wrrr

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

My w sobote byliśmy z T. sami na imprezie aż...2 godziny z dojazdem w te i z powrotem a rodzice zadzwonili,że za długo,ze mała płacze.Jechałam 160 ,wpadam do domu a Iza śpi i nawet mleczka ani grama nie wypiła.
Pierdzielę takie imprezy.Trzeba wrócić do starego systemu-na imprezy z dizećmi.
rzeczywiście bez sensu taka impreza. Człowiek jeszcze nei zdąży się wyluzować, a tu już kolejny stresik, że dziecko płacze.
Dużo zdrówka dla dzieciaków.

Cytat:

Cytat:
Sara ma dziś 12 tygodni

ale te nasze dzieciaki już duże

Dzień dobry
kolejny ciepły i słoneczny dzień się zapowiada
a ja dziś rano miałam labę w wyprawie do przedszkola, bo Tż chodzi przez tydzień na 10 i zaprowadza Maję potem znowu będę musiała się przestawić
lecę po kawkę póki Hanuś śpi/leży spokojnie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:14   #2494
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cookie a masz upatrzone wzory? Pochwal się
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Też kiedyś chciałam taki malutki na kostce ale koleżanka mi to wyperswadowała. Zapytała się wtedy czy chce mieć dziecko kiedyś Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż. Ale nie wiem jaka w tym prawda, bo potem i tak mi się to odwidziało Bo potem chciałam przekuć język Ale też mi przeszło
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

no jasne dobry pomysł coś ci się należy a tatuaże są super

ale bzdura nic podobnego ja jestem wytatuowana i to dość porządnie i do tego jestem honorowym dawcą krwi więc to nie prawda no ja miałam ochotę zrobić sobie i zrobiłam potem przyszła mi ochota przekuć jęzor i przekułam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a orientujesz się ile kosztuje tatuaż? mi też chodzi po głowi jakiś na stopie ale to chyba droga sprawa
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej
Cookie tatuaż też boli choć mnie nie bolało
Tatuaż:
nie moge się pochwalić, bo moje wzory od zeszłego roku leża w 'moim' salonie- miałam już poumawiane terminy Pierwszy na całe plecy to abstrakcja w wykonaniu mojej kolżanki-pięknie maluje. a drugi to napis na wwnetrzna strone ramienia
Z pobieraniem i oddawaniem krwi to absolutna bzdura..
co do kosztów- bardzo róznie ja za tatuaz na szyi płaciłam 3 lata temu 200 zł. za te dwa miałam dogadaną cene 900 zl, z czego ponad połowe wpłaciłam zaliczkowo
TATUAZ NIE BOLI!
wspominam to jako fajne uczucie a teraz-po bólu porodowym- to juz w ogole bedzie bajka
Kolczyki przrabiała równiez.. w pepku, pozniej w nosie, pozniej w jezyku, a w midzyczasie duuuzo dziurek w uszach do dnia dzisiejszego ostał sie tylko tatuaz

dzień dobry
ide nadrabiac dalej
WCZORAJ ZUZA SKOŃCZYŁA 7 TYGODNI!!
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:26   #2495
ellika
Rozeznanie

Witam! chce mi sie spaaać...kawyyyyy moja dzisiaj dużo kwękała w nocy, nie wyspałam się...wasze dzieci też tak stękają głośno przez sen?? czy z moją jest coś nie tak??

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:27   #2496
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dobra, udało mi się umówić na zabieg do Krakowa na 30 września. Nie jest źle

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:28   #2497
ellika
Rozeznanie

Koleżanki karmiące piersią - pijecie prawdziwą kawę?? bo tak mi sie chce...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
gratuluje - nawet całkiem przyzwoity termin
Stary 2011-09-12, 10:30   #2498
patik87
Zakorzenienie

hej.

Carmela za tak poważny wiek. Cudnie ten rozbójnik w wiaderku się pluska, ocu oderwać nie mogłam.

Zmalowana buty 1 i 2 są ładne, sama poszukiwałam na allegro butów, szkoda że nie umiem chodzić na takich obcasach, więc wybór mały..
A z kim to panienka idzie na wesele

Nerola rzeczywiście miałaś weekend wrażeń.

Brunetka ładnie wyglądasz w tej sukience, tylko jak dziewczyny piszą daj pasek pod biustem i wyższe buty- jak umiesz chodzić

youyou witaj, i nie znikaj więcej. Należy Ci się zadośćuczynienie od tepsy za przymusowy odwyk od wizażu.

Natka za 2 m-ce. Budowa własnego domu-warto przejść przez te wszystkie "problemy" związane z budową, aby ostatecznie zamieszkać w wymarzonym gniazdku. Moje marzenie.. Ja mieszkam na wsi, a wolałabym pod miastem...i z dala od teściów.

Aga wow, rozumiem że spod Twoich rąk wyszły?

Agula a jak chrzciny się udały? ataku dostałas po chrzcinach już? biedna, epilepsja to taka choroba, dopada w najmniej oczekiwanym momencie. Aby to był ostatni atak.

Sara ma ciemieniuchę, i znowu cała buzia w krostach. Nie wiem co to za diabeł . W piątek mamy szczepienie, jutro do pediatry po receptę po mleko to ją zobaczy.
Z tz ciągle są sprzeczki. Nie piszę o tym, ale codziennie potyczki słowne toczymy...chyba się przyzwyczaiłam...
Wczoraj Sarcia została z teściową, pojechaliśmy na zakupy.
Kupował garnitur na wesele.
Zastanawiał się godzinę który wybrać..
Mi nie można się zastanawiać.
Ja mam wiedzieć co chcę i oglądać to co planuję kupić a nie inne pierdoły.
Znowu nic nie kupiłam, ani butów ani płaszcza bo mnie poganiał, i nic co by mi się podobało nie widziałam akurat w tym CH w którym byliśmy,
Do kolejnego nie chciał jechać, bo przecież trzeba do dziecka wracać.- Chociaż teściowa miała czas do wieczora żeby z nią siedzieć.
To mi gada że do dziecka mi nie śpieszno i za nią nie tęsknię.
A jak chciałam żeby Sara z nami jechała to nie, on dziecka nie będzie włóczył.
W piątek o✂✂✂✂✂✂✂ bo oliwki do wody do kąpieli dodałam.
Wczoraj wieczorem przyjechali moi rodzice. Trochę się wkurzyłam bo mój ojciec był podpity, ale mniejsza z tym.
Najpierw wygłąskał psa, a potem dotykał Sarę, co?
O✂✂✂✂✂✂✂ił mnie potem że ojcu uwagi nie zwróciłam żeby ręce umył
Dzisiaj o✂✂✂✂✂✂✂ bo telefonu nie odebrałam- najpierw nie słyszałam, potem poszłam na dół. A jak on nie odbiera to jest dobrze- mi nie wolno.
Znowu się pokłóciliśmy.
Mówię, że go nie poznaję i dziwnie się zachowuje.
Znowu mi wypomniał z wczoraj na temat mycia rąk ojca.
Nie ma go po całych dniach w domu, dziecko widzi 2 godziny dziennie albo i nie- to mu powiedziałam, i usłyszałam odpowiedź: " może i mnie nie ma, ale więcej widzę przez te 2 godziny niż ty, bo nawet nie zauważyłaś że ojciec brudnymi łapami ją dotyka".: rycze-smarkam:
I tak codziennie coś..
Taki nadopiekuńczy tatuś do potęgi n-tej
Nie poznaję go. Dopóki nie urodziła się Sara, myślałam że jest ideałem, i że złapałam pana boga za nogi.
Oddalamy się od siebie bardzo.
Jakakolwiek czułośc między nami to tylko sex od czasu do czasu..
Moje uczucie do niego jakby wygasa, zaczynam go nienawidzić
Zachowuje się jak swój ojciec. Dopiero teraz widzę podobieństwo.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:37   #2499
Zmalowana
Zakorzenienie

Patik smutne to co piszesz. Albo facet ucieka od dziecka, albo nadopiekuńczy. Same skrajności. Myślę, że przydałby Ci się czas dla siebie samej. Jakieś spotkanko, wyjście, fryzjer. Żebyś mogła odetchnąć od tej atmosfery. Ja nawet jestem za tym, żeby się jakoś spotkać. Z Dzieciami nawet
A na wesele z takim tam idę :P Się przypałętał biedny żuczek :P Nie no żartuję. Z moim ex z czasów szkolnych jeszcze 2 lata razem byliśmy Się chłopak wyrobił, że jest na kim oko zawiesić

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:46   #2500
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane. My już po chrzcinach - zakończonych karetką, szpitalem itd.... o 6 rano dostałam ataku, straciłam przytomnośc... ale o 9 mnie wypuścili ze szpitala ze względu na to że karmie. uderzyłam w ataku o łóżko i łóżeczko, mm tak stłuczoną rękę, że nie ma szans nawet małej podnieść idziemy się dotlenić na spacerku bo ładna pogoda.
biedna, to na pewno atak przez stres związany ze chcinami dużo zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Rano byliśmy na takim targu co jest tylko w niedziele u nas I kupiłam sobie kieckę na wesele
lece oglądać zdjęcia w klubie

Cytat:
Muszę się Wam jeszcze pochwalić, mój synek zaczyna śmiać się na głos
super - Nasza Julka zaczyna się już coraz częścoiej uśmiechać na nasz widok tak że prawie całą paszczą jej się śmieje - czekam na śmianie się w głos jak u Was.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
naprawdę cieszę się, że już w sumie pod koniec ciąży, ale odważyłam się do Was dołączyć

a wiecie co jest najfajniejsze? to nie jest wieś "przelotowa" tylko położona przy głównej trasie, także żadne tiry mi przed domem nie jeżdżą, jedyny minus to że nie ma ani jednego sklepu
też się cieszę Justynko że do nas dołączyłas ja też mieszkam na wsi i nie zamieniłabym tego za nic. NIe ma tego miejskiego szumu, powietrze czystsze,

a co do minusów mam podobnie - najbliższy sklep - 2,5 km i to tylko taki pierwszej potrzeby bo na grubsze zakupy się nie nadaje bo możnaby zbankrutować - na większe jadę w miasto i okupuje Biedronkę
Cytat:
Mi z cesarką nie po drodze ze względu na inne "okoliczności przyrody", nie strach. No ale - co będzie to będzie .
Już mi normalnie głupio pisać.
Od wczoraj szpital codziennie. KTG+usg+konsultacja i wciąż to samo, czyli nic.
Przepływy dobre, dzieć mały.
a mogę zapytać czemu masz obawy przed cesarką? chodzi o jakieś możliwości powikłań? przepraszam jeśli jestem wścibska, nie musisz odpowiadać oczywiście.

A co do reszty - najważniejsze że już dzieciątko będzie niedługo z Wami - a zapomniałam - będziecie mieć dziewczynkę czy chłopczyka? bo chyba mi umknęło gdzieś
Cytat:

My w sobote byliśmy z T. sami na imprezie aż...2 godziny z dojazdem w te i z powrotem a rodzice zadzwonili,że za długo,ze mała płacze.Jechałam 160 ,wpadam do domu a Iza śpi i nawet mleczka ani grama nie wypiła.

Chłopcy przynieśli jakiegoś wirusa do domu,zarazili Krystka a ten Izę.
No pięknie normalnie

Wylicytowałam mojej mamie na urodziny wymarzony prezent.Pójdę z torbami ale co tam
widocznie rodzicom się wydawało że zbyt długo balujecie na imprezie...

kurcze z tym wirusem nieciekawie.. oby szybko przeszło Krystiankowi i Izie.

pokaż co kupiłaś ?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:48   #2501
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wcześniej lecimu na USG bioderek, więc proszę o kciuki

Oczywiście kciuki za bioderka zacisniete!

Sarka wczoraj przy odwiedzinach dziadka była mega grzeczna, nawet prawie nie płakała przy wycieraniu po kapieli (czego zazwyczaj nie lubi).
Mam nadzieje ze juz jej tak zostanie, choc dziadek juz pojechał

W nocy mielismy burze i padało, ale teraz widze ze słoneczko wychodzi, więc zbieramy sie na spacerek.

Zmalowana zamawiałas chyba kiedyś z all ramki na zdjecia takie z odciskiem rączki/nóżki, fajne są na zywo? Mysle własnie zeby kilka takich zakupic jako prezenty pod choinke

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:49   #2502
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

Carmela za tak poważny wiek. Cudnie ten rozbójnik w wiaderku się pluska, ocu oderwać nie mogłam.

Zmalowana buty 1 i 2 są ładne, sama poszukiwałam na allegro butów, szkoda że nie umiem chodzić na takich obcasach, więc wybór mały..
A z kim to panienka idzie na wesele

Nerola rzeczywiście miałaś weekend wrażeń.

Brunetka ładnie wyglądasz w tej sukience, tylko jak dziewczyny piszą daj pasek pod biustem i wyższe buty- jak umiesz chodzić

youyou witaj, i nie znikaj więcej. Należy Ci się zadośćuczynienie od tepsy za przymusowy odwyk od wizażu.

Natka za 2 m-ce. Budowa własnego domu-warto przejść przez te wszystkie "problemy" związane z budową, aby ostatecznie zamieszkać w wymarzonym gniazdku. Moje marzenie.. Ja mieszkam na wsi, a wolałabym pod miastem...i z dala od teściów.

Aga wow, rozumiem że spod Twoich rąk wyszły?

Agula a jak chrzciny się udały? ataku dostałas po chrzcinach już? biedna, epilepsja to taka choroba, dopada w najmniej oczekiwanym momencie. Aby to był ostatni atak.

Sara ma ciemieniuchę, i znowu cała buzia w krostach. Nie wiem co to za diabeł . W piątek mamy szczepienie, jutro do pediatry po receptę po mleko to ją zobaczy.
Z tz ciągle są sprzeczki. Nie piszę o tym, ale codziennie potyczki słowne toczymy...chyba się przyzwyczaiłam...
Znowu nic nie kupiłam, ani butów ani płaszcza bo mnie poganiał, i nic co by mi się podobało nie widziałam akurat w tym CH w którym byliśmy,
Do kolejnego nie chciał jechać, bo przecież trzeba do dziecka wracać.- Chociaż teściowa miała czas do wieczora żeby z nią siedzieć.
Wczoraj wieczorem przyjechali moi rodzice. Trochę się wkurzyłam bo mój ojciec był podpity, ale mniejsza z tym.
Dzisiaj o✂✂✂✂✂✂✂ bo telefonu nie odebrałam- najpierw nie słyszałam, potem poszłam na dół. A jak on nie odbiera to jest dobrze- mi nie wolno.
Znowu się pokłóciliśmy.
Nie ma go po całych dniach w domu, dziecko widzi 2 godziny dziennie albo i nie- to mu powiedziałam, i usłyszałam odpowiedź: " może i mnie nie ma, ale więcej widzę przez te 2 godziny niż ty, bo nawet nie zauważyłaś że ojciec brudnymi łapami ją dotyka".: rycze-smarkam:
I tak codziennie coś..
Nie poznaję go. Dopóki nie urodziła się Sara, myślałam że jest ideałem, i że złapałam pana boga za nogi.
kurcze współczuję nie fajnie się zachowuje
nie wiem co poradzić...może po prostu trzeba przeczekać...
mam nadzieję że uda Wam sie wrócić do dawnych relacji, tego Ci życzę

a zapomniałam Wam napisać, że w AUCHANIE są bodziaki po 5 zł i pajace po 11 zł, te bodziaki nie jakieś grube ale przyjemne w dotyku
a w LIDLU (tym razem dla nas) fajne bezrękawniki z kapturem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:52   #2503
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Zmalowana zamawiałas chyba kiedyś z all ramki na zdjecia takie z odciskiem rączki/nóżki, fajne są na zywo? Mysle własnie zeby kilka takich zakupic jako prezenty pod choinke
Tak to ja Fajne są te ramki. Ale ta glinka...ja nie umiem tego zrobić więc do tej pory nie odbiłam nóżek ani rączek. Jeszcze może na śpiocha spróbuję to zrobić

Wezwanie do sądu przyszło. Sprawa 14 grudnia.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-09-12 o 10:58
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:04   #2504
nerola
BAN stały

Patik nawet nie wiem co poradzić ale jak się tak wymądrza,daj na spokojnie dziecko na ręce i wyjdz z domu.
Dlaczego masz to znosić?
Kurczę,źle się dzieje

Jacieeee i Beatko to:
http://allegro.pl/90-bransoletka-ksi...798801177.html

Dziękuję za życzenia zdrówka dla dzieci

Agni,no normalnie.Ja taki typ,ze na sprzątanie zawsze mam czas zorganizowany.
Nawet nie wiesz jak dom może wyglądać po obecnosci dwugodzinnej dzieci w domu.Piorun!!!

You witajW końcu

Stapelko
to swietnie!Cieszę sie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:09   #2505
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Znowu się pokłóciliśmy.
I tak codziennie coś..
kurcze przykra sprawa... czasami faceci zachowują się jak egoisci że im wszystko wolno a nam nie w stylu- im się wolno spóźni c a my mamy być na czas, marudzić na zakupach im też wolno, itd

to co pogrubiłam uważam za spore przegięcie- a mówienie że nie tęsknisz za dzieckiem bo chcesz iśc jeszcze coś kupić powaliło mnie.. bo on jak jest z dzieckiem 2 godziny na dzień to nie zrozumie że Ty po prostu chcesz odetchnąć i pobyć trochę bez dziecka - tym bardziej skoro Sara została pod baczną opieką teściowej.

dziwnie się zachowuje z tym obwinianiem Ciebie na każdym kroku o coś.. wydaje mi się że za wszelką cenę stara się coś znaleść żeby podkopywać Twoją samoocenę w opiece nam małą ale kompletnie nie rozumiem po co a może po prostu sobie rekompensuje tak to że sam nie może przebywać z Sarą dłużej ? może boi się że Ty coś robisz lepiej więc stara się wmówić Ci że to czy tamto robisz źle, albo wytyka Ci drobne błędy i potknięcia a tak naprawdę wszystko robisz tak jak należy.

a w kwesti czułości - jak on reaguje na to gdybyś mu powiedziała że potrzebujesz tak po prostu żeby pobyć z nim razem, żeby powiedział Ci coś miłego, żebyście razem coś zrobili w domu, np. przygotowali fajną kolacje razem kiedy jest z domu, bo przecież wiadomo że czułość to nie jest tylko seks...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A na wesele z takim tam idę :P Się przypałętał biedny żuczek :P Nie no żartuję. Z moim ex z czasów szkolnych jeszcze 2 lata razem byliśmy Się chłopak wyrobił, że jest na kim oko zawiesić
No no - tak się mówi zawsze "z takim tam"
to życze udanej zabawy już tak "na zaś" 2 lata - to już kupę czasu byliście razem, szkoda że nie wypaliło.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Dzień dobry
ide nadrabiac dalej
no i jak sprawa z tż-tem? wyjaśniło się coś?
Cytat:
calkiem fajny termin udało Ci się załatwić

no nadrobiłam zaległości i jestem już na bieżąco.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:10   #2506
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Mojego męża złapał silny ból w klatce piersiowej, aż łzy mu leciały...
Pojechał do lekarza. Trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego
Poza tym wczoraj odebrał swoje wyniki morfologii i ma dużo za dużo płytek krwi i krwinek czerwonych... Mi aż się ręce trzęsą.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:11   #2507
wodaqua
Zadomowienie

My już po USG! Szybko poszło! Wszystko dobrze, bioderka jak trzeba, kontrola za 3 m-ce! Jestem dumna z mojego maluszka! Wzięłam ją na ręce i poszłam do ośrodka bo mam go 2 min z domu i złapała nas burza - Zosia jakos się nie przejęła
Gratuluję wszystkich skończonych tygodni!
Aga, widać że zaproszenia to na chrzest kawalera
Agni, ja już się przyzwyczaiłam, że wszystko na raty robię, nawet mycie włosów
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam! chce mi sie spaaać...kawyyyyy moja dzisiaj dużo kwękała w nocy, nie wyspałam się...wasze dzieci też tak stękają głośno przez sen?? czy z moją jest coś nie tak??
Moja stęka, chyba związane jest to z sadzeniem bąków
Cytat:
Nareszcie!
Cytat:
Ja piję 1 dziennie max, z domieszką mleka
Patik zostaw go samego z dzieckiem, zobaczy że czasami można zapomniec o oliwce przy nawale czynnosci przy dziecku.
Mógł sam zwrócic uwagę Twemu ojcu - ja teściowej w nd zwróciłam (nie obyło się bez komentarzam ale mam to w d., Zosia najważniejsza).
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:17   #2508
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry,
jejuniu, ale Wasze dzieciaczki juz duze - tu 2, tu 3 miechy skonczone..
a moja niunia skonczyla dwie godzinki temu 3 tygodnie - taka to jeszcze kruszynka, ech..

Agulaabar - to straszne, ze Cie te ataki tak dopadaja po kazdym wiekszym zmeczeniu lub stresie moj brat tez na to cierpi, ale u niego to chyba jest znacznie rzadziej (chyba, bo sie w sumie nie przyznaje, nigdy o tym nie mowi)
Patik - ja tam za klotniami nie jestem, ale moze mala reprymenda podniesionym glosem by sie mezowi przydala, taka wiesz -
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:20   #2509
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchajcie - a ja tak jeszcze czytam o niejedzeniu nabiału, kurcze ale to przecież ciężkie dla organizmu - w ciąży wysysane przez dziecia, przy karmieniu pewnie też potrzebne, sama widzę stan swoich zębów teraz to nie wiem jak by wyglądały bez dowapniania
można (a nawet trzeba) brać tabletki z wapnem, mi lekarka polecała do łykania , nie te musujące

Cytat:

A mnie się ząb ułamał

Cytat:
Żanetko ludzie byli o tej godzinie w Tesco,nawet staliśmy w kolejce.

Chłopcy przynieśli jakiegoś wirusa do domu,zarazili Krystka a ten Izę.
No pięknie normalnie

W nocy przeszła taka burza,ze myślałam,że domu rano nie będzie ale stoi.Tylko drzewa połamane.Prądu nie mieliśmy,pies uciekł(już wrócił).
Jeden weekend a tyle atrakcji

Wylicytowałam mojej mamie na urodziny wymarzony prezent.Pójdę z torbami ale co tam
Dobrze, że Tesco jest 24h na dobę otwarte, nie?
Teraz już tak z chorobami będzie. U mnie Kuba przynosi z przedszkola paskudztwa i przenosi się na małą i mnie .

Co zamówiłaś mamie?

Cytat:
Zosia ma się dobrze, jednej nocy przespała nawet 8 h! Nie powiem co miałam się z cyckami z tej okazji. Dzisiaj mieliśmy najgorszą od urodzenia noc - mała zasnąć nie chciała po jedzeniu o 2, ale już u nas w łóżku było ok.

Wysypka z buziaczka nie schodzi niestety, chyba jednak zastosuję przepisany krem.
Miłego dnia życzę!
Trzymam kciuki za bioderka!

Youyou !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:23   #2510
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
za termin i kciuki za zabieg!

Cytat:
pije i to nawet sporo.

Cytat:
Tak to ja Fajne są te ramki. Ale ta glinka...ja nie umiem tego zrobić więc do tej pory nie odbiłam nóżek ani rączek. Jeszcze może na śpiocha spróbuję to zrobić

a pasz linka od kogo kupiłas?

W grudniu...troche jeszcze czasu, ale ważne ze sprawy ida do przodu. Czyli Dawca tez dostał zawiadomienie, ciekawe czy zareaguje

Pytałaś prawnika jak wyglada taka sprawa?

Stary 2011-09-12, 11:30   #2511
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
No, no

Cytat:
Oczywiście kciuki za bioderka zacisniete!
Dziękuję, pomogły

Cytat:
O matko, jaki odległy termin... Ale jest już do czego czekać

Madziulka, za męża!

Iustyna, dzięki

Lecimy na spacer
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:03   #2512
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Sara ma dziś 12 tygodni

Cytat:
zaciśnięte!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

Melduje sie z moim spiochem (spi jeszcze od nocy), wczoraj maly skonczyl 2 tyg. Nie bylo mnie, bo mialam "pracowita" niedziele. Oto czym sie zajmowalam:
cudne!!! zdolniacha
Cytat:
Cudowne
Ojej ząb, nieodbrze

klask i:za dwa miesiące!

Ząb to mnie pokarało za łakomstwo - mąż mi przywiózł "służbowe" sucharki które uwielbiam no i za szybko chciałam ugryźć ale idę za tydzien do dentystki, właśnie się zarejestrowałam.

Cytat:
Szymuś zaczął w sobotę 11 tydzień aż sama nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko leci
i wiecie co jestem z dnia na codzień bardziej zakochana w moim synu (o ile da się bardziej ) jest cudowny, uwielbiam do niego mówić i słyszeć odpowiedzi :d uwielbiam się do niego uśmiechać i patrzeć jak odpowiada uśmiechem jak śmieje się pełną buzią i wydaje przy tym takie śmieszne dzwięki, i tak jak dla Was -dla mnie Szymek jest ideałem
no to się uzewnętrzniłam
bardzo prawidłowy objaw
i za 11 tydzień!

Cytat:
codziennie!
Cytat:
Patik smutne to co piszesz. Albo facet ucieka od dziecka, albo nadopiekuńczy. Same skrajności. Myślę, że przydałby Ci się czas dla siebie samej. Jakieś spotkanko, wyjście, fryzjer. Żebyś mogła odetchnąć od tej atmosfery. Ja nawet jestem za tym, żeby się jakoś spotkać. Z Dzieciami nawet
hmmmmmm

Długo do tej sprawy...no ale nic, fajnie że wreszcie wyznaczyli i ruszy!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
też się cieszę Justynko że do nas dołączyłas ja też mieszkam na wsi i nie zamieniłabym tego za nic. NIe ma tego miejskiego szumu, powietrze czystsze,

a co do minusów mam podobnie - najbliższy sklep - 2,5 km i to tylko taki pierwszej potrzeby bo na grubsze zakupy się nie nadaje bo możnaby zbankrutować - na większe jadę w miasto i okupuje Biedronkę
Ja też Bardzo lubię swoje miejsce zamieszkania, a ze sklepami nie problem bo wsiadam w auto i tyle. Na uczelnię mam kawałek a i tak jadę szybciej niż koleżanki mieszkające w tym samym mieście i przedzierające się przez korki
Właśnie byłam w Biedronce

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:04   #2513
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

no i jak sprawa z tż-tem? wyjaśniło się coś?
.
nic sie nie wyjasnilo, on nie podejmuje tematu.. a ja w sobote jade do domu z Małamoja mama jej nawet jeszcze nie widziała chociaz na tydzien
Stary 2011-09-12, 12:08   #2514
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
ja w sobote jade do domu z Małamoja mama jej nawet jeszcze nie widziała chociaz na tydzien

Super, odstresujesz sie. Jedziecie tylko we dwie?Chyba jakos daleko mieszkasz, prawda

Stary 2011-09-12, 12:13   #2515
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj odebrał swoje wyniki morfologii i ma dużo za dużo płytek krwi i krwinek czerwonych... Mi aż się ręce trzęsą.
oby wszystko bylo w porzdku!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

no to robie sobie kawusie
Stary 2011-09-12, 12:16   #2516
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Super, odstresujesz sie. Jedziecie tylko we dwie?Chyba jakos daleko mieszkasz, prawda
jakies 700 km. we dwie, w snsi bz ojca Zuzi-przyjedzie po nas 'tesciowa' samochodem i pozniej odwiezie chociaz ona twierdzi, ze powinnam zostac tam na dobre, bo z jej syna nic dobrego nie wyroslo
Stary 2011-09-12, 12:22   #2517
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
jakies 700 km. we dwie, w snsi bz ojca Zuzi-przyjedzie po nas 'tesciowa' samochodem i pozniej odwiezie chociaz ona twierdzi, ze powinnam zostac tam na dobre, bo z jej syna nic dobrego nie wyroslo
Jako jednej, z niewielu z nas, teściowa Ci się udała
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:22   #2518
brumek
Zakorzenienie

1Witam wczesnym popołudniem
Tymkowi cos apetyt się zwiększył (jeszcze bardziej ). W nocy, i wczoraj już w sumie też, chce jeść równo co dwie godziny. I ewidentnie jest głodny, nie "oszukuje" tylko żeby się poprzytulać Nocka w związku z tym trochę niedospana. Bo zaraz po jedzeniu ładnie zasypia, ale i tak co te 1,5-2h musiałam wstawać...
No ale nic dziwnego, że mój duży synek dużo je, bo dziś skończy... 3 TYGODNIE!!!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Nam też ten sposób polecali na SR i zastosowałam i działa. Ostatnio nawet środowiskowa powiedziała, że na te jego pryszczyki też moge wycisnąc trochę mleka i w sumie jakąs poprawę widzę. cud?????????
A tak , ana wysypkę też słyszałam, że polewać buzię. Mój mąż wczoraj sobie też zażyczył troszkę mojego mleczka do SWOJEGO oczka, bo go szczypało lekko Ale w koncu zapomnieliśmy

Cytat:
Ale z tym niejedzeniem nabiału też nie ma co przesadzać, jeśli wszystko z dzieckiem ok. Ja od porodu żyję TYLKO na nabiale i oboje mamy się świetnie. DOpiero jak się coś, nie daj Boże, okaże, to będę eliminować coś z diety, teraz nie widze w tym sensu.

Cytat:

TŻ jak zwykle o 4 rano pojechał, zobaczymy czy ten tydzień taki sam będzie...w weekend Adaś był jak aniołek.
No to znowu jesteś słomianą wdową

Cytat:
Piękne jest jeszcze to, że kiedy Dominik zaczyna płakać ja zaczynam do niego mówić i on się wtedy momentalnie uspokaja i tak patrząc na mnie słucha co do niego mówie
Dla mnie to też niesamowita radość, duma i coś takiego niezdefiniowanego, ale bardzo pięknego, że jest na tym świecie ktoś, kto najlepiej uspokaja się właśnie przy mnie Że inni mogą go nosić, przytulać itp, ale to w moich ramionach on czuje się "jak w domu". To najpiękniejsze doświadczenie w życiu

Cytat:
Cytat:
Sara ma dziś 12 tygodni
Brawa za "rocznice"

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Oto czym sie zajmowalam:
Piekne, Aga! I jakie eleganckie

Cytat:
Mam tak samo! Wczoraj go ubóstwiałam totalnie, najmocniej jak się da, a dziś kocham jeszcze bardziej, choć wydawało się że to niemożliwe

Cytat:
No to będziemy tu masowo ściskać kciukasy

A tak w temacie - moi rodzice w najbliższy piątek mają sprawę rozwodową

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Jejku, MAdziu, trzymaj sie, kochana! Powiedz, wiadomo już coś?

Właśnie przyszły woreczki na pokarm. Może więc zacznę od dziś gromadzenia mleczkowych zapasów Albo od jutra, jak mnie lenistwo dorwie
Ale mam trochę tremy przed tym.... Jakoś tak się obawiam, czy będę odciągać z dobrej piersi, w dobrym czasie i czy starczy dla Tymka potem Ot, schizy młodej mamuśki
Stary 2011-09-12, 12:26   #2519
83monia
Zakorzenienie

Moja to ma pomysly... od kilku dni ma faze aktywnosci podczas karmienia: wierzga, pierdzi, kupy robi, macha rekami, przeciaga sie, ciagnie za wlosy i ucho, rozglada, wygina do tylu, nawet gada. a wszystko z sutkiem w buzi! jak tak dalej bedzie to beda 2 metrowe!!

w nocy sie po pachy obkupkala...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:27   #2520
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
My już po USG! Szybko poszło! Wszystko dobrze, bioderka jak trzeba, kontrola za 3 m-ce! Jestem dumna z mojego maluszka! Wzięłam ją na ręce i poszłam do ośrodka bo mam go 2 min z domu i złapała nas burza - Zosia jakos się nie przejęła
No to brawa Wam się należą Też się modlę, żeby wszystko z tymi bioderkami było ok

Cytat:
codziennie!

Właśnie byłam w Biedronce
Ja też codziennie, to mój rytuał Wieeeeeelki kubas

Co kupiłaś, pochwal się?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości