|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() No i co wazne odnosnie miodu, zeby tez nie metalowa lyzeczka go nabierac bo tez traci wlasciwosci. Ja mam pare sloikow miodku naturalnego bo moj maz sie w tym miluje ze tak powiem i zakupuje zawsze wiecej ale jeszcze mam taki miodek na kaszel to Ci chyba wklejalam kiedys linka tez super sprawa na kaszel i gardelko i mozna w ciazy ![]() Odnosnie soku aroniowego mysle ze jak bym poszukala to bym znalazla taki naturalny ale nie chce mi sie szukac Na razie mam suszone maliny i parze sobie z nich herbatke tez fajnie rozgrzewa. Ale jak ten soczek znajde to sobie tez kupie
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, polecam aronię, polecam
![]() Mi babcia dała całą skrzynkę butelek z sokiem. I w tym roku ponoć aronia bardzo obrodziła to już planuje zrobić i dać ![]() Kochana babcia (babcia TŻ, moje takie nie są). Ja codziennie jem chleb z miodem, świetnie na mnie działa z rana w ogóle uwielbiam miód (ponoć dobrze działa jeszcze pyłek pszczeli ale jako dziecko pamiętam, że nie było do smaczne)
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore luteine i wiem ze przy nast wizycie juz bedzie mi ja odstawial bo tak mowil. Odnosnie tej ciazy, mam podobne przemyslenia jak Ty ![]() po pierwsze na pewno mniej przezywam ta ciaze tzn nie zalezy mi oczywiscie mniej ale jakos tak juz wiem co mnie czeka i jestem moze spokojniejsza, mniej sie ekscytuje tym wszystkim, mniej przezywam ![]() Wiadomo ze jak znow ruchy poczujemy porzadne to bedzie nas to cieszyc bo jest to piekne, ale ogolnie powiem Ci szczerze ze z pierwszego brzucholka bardzo sie cieszylam, bardziej nim chwalilam a teraz mysle zeby jak najszybciej urodzic najchetniej to bym chciala zeby ta ciaza trwala krotciutko, zeby juz ten brzucholek przestal przeszkadzac i zeby juz urodzic dzidzie i miec to z glowy hihi Ale ja tez gorzej czuje sie w tej ciazy niz z Filipem. Z nim tez mialam mdlosci ale nie takie jak teraz, teraz to mnie wymeczy ostro.;/No ale kazda ciaza inna. Poza tym wiecej obowiazkow mniej mozna polezec a to tez ma wplyw...bardziej jestem zmeczona i mam mniej sil przez to tez, tak mysle. A jesli chodzi o poczytywanie sobie gazetek, ksiazek to prawda, w poprzedniej ciazy wiedzialam w ktorym tygodniu dokladnie co u dzidzi sie rozwija teraz nie mam tak czasu na czytanie, poza tym, co wezme jakas gazete do reki to mi ja Filip wyrywa bo chce sobie dzidzie poogladac wiec mam juz poczytane ![]() Pewnie Ty tez tak masz ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
a szczegolnie tak jak Ty z rana teraz i do tego z drzemikiem![]() jakos tak takie sniadanie mi bardziej przy tym muleniu przypada do gustu ![]() ja musze poszukac mialam gdzies od tesciowej sok z czarnej porzeczki to mysle ze tez bylby dobry pomysl ![]() a katar mi sie rozwija, dobrze ze nie pojechalam z nimi do sklepu bo juz smarkula jestem niezla
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-11 o 19:18 |
||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Mi katar powoli przechodzi. Za to czuję nadchodzący ból głowy
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tych słodkich śnadanek Wam zazdroszczę bo ja to słodkie to nie bardzo... ewentualnie kanapka z dżemem i to nie na śniadanie... a jak pomyślę o takich słodyczach paczkowanych (ciastka, cukierki itd.) to mam ochotę ten tego... w ogóle póki co apetyt mi nie dopisuje, nigdy nie wiem co mi podpasuje a po czym będę miała mdłości (na szczeście nie wymiotuje) które zwalają mnie z nóg... dlatego boję się jeść normalnie i zazwyczaj wpycham w siebie coś neutralnego jak już mnie ssie... jedynie owoce moge jeść bez ograniczeń i nic mi po nich nie jest. ![]() ja już spadam, jutro wpadnę wieczorem dopiero kolorowych snów a propo snu... Wy też tak macie, że śpicie tak jakoś czujnie... słyszycie każdy szmer, budzicie się co chwile (już nie mówię o wizytach w wc bo ja już chodzę 3 x w nocy)... jestem tak na maxa nie wyspana.... a nawet jak mam okazję się wyspać to po prostu spać nie mogę ![]() to dobranoc |
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
jonaros jak nie urok to wiesz co
![]() karolca brzus piekny a Ty szczuplutka jestes A ja pomalu zakupuje akcesoria dla maluszka zeby potem nie miec wszystkiego do kupienia w ostatnim m-cu ![]() Kupilam dzis na all: - smoczki dwa z aventu 0-3, - butelke z lovi do karmienia badz picia (zobaczymy czy uda mi sie karmic piersia) butelke jednak miec trzeba w razie czego no i mleczko male tez. - podkłady poporodowe Seni (do podlozenia pod pupe w szpitalu lub do domu potem pod pupe dla dzidzi przy przewijaniu jak strzela co chwilke kupki ) nie raz Filip mi do recznika kupke zrobil przed lub po kapieli jak zapomnialam dac podkladzik tylko ja te duze 40 cm x 60 cm podklady dla dzidzi ucinalam na cztery czesci.- majtki poporodowe z siatki. - wkłady poporodowe (takie duze podpaski) ![]() - szczotke do wloskow dla dzidzi bo Filip swoje trzy zniszczyl![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- adaikaka to sie ciesze ze nie tylko ja mam takie dziwne mysli odnosnie przechodzenia tej ciazy ![]() A jesli chodzi o spanie w nocy tez spie bardzo czujnie, ale teraz w przeciewienstwie do pierwszych tygodni nie wstaje tak czesto w nocy na siusiu.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-11 o 19:40 |
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Do tej pory tylko podczytywalam ten watek ale chcialabym sie dolaczyc ![]() Bardzo mi sie tu u Was podoba Mam 28 lat,dzis stuknal mi 10 tydzien, termin mam wyliczony na 10 kwietnia (tak samo przez lekarza i z kalkulatora online). To moja pierwsza ciaza, brzucha ani widu, ale za to mecza mnie objawy pierwszego trymestru - okropna sennosc, nudnosci calodzienne (na ktore pomaga tlyko czeste jedzenie malych porcji). Niestety malo co mi smakuje, bardzo odrzuca mnie od slodyczy, z miesem tez tak srednio. Poki co nikt jeszcze nie wie o naszej ciazy oprocz TZ, mojej siostry i lekarzy oczywiscie Chcemy powiedziec rodzince i znajomym po skonczeniu 1 trymestru, jak w koncu (mam nadzieje) zaczne sie znow lepiej czuc ![]() Prosze dopiszcie mnie do kwietniowej listy
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
aguśka, tak, jestem szczuplutka. Po cichu liczę, że po ciąży kilka dodatkowych kilogramów mi zostanie
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tempo wpisów macie zawrotne
![]() Mi już jutro zaczyna się 12 tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
prince_polo , joanaros, adaikaka ja w spodnie nawet się zapinam bez problemu, ale jak usiądę zwłaszcza w samochodzie, to muszę rozpiąć guziczek. Mam w planach zakupy w tym tygodniu. Gdzie się zaopatrujecie w odzież ciążową? Bo ja poza H&M i oczywiście Allegro za bardzo nie mam pomysłów?? mam nadzieję, że z moim postem będzie wszystko ok, bo nie ukrywam, że dopiero zaczynam przygodę z forum i nie za bardzo wszystko ogarniam
|
||
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja na razie jeszcze nei mam żadnego ciąążowego ciuszka Ale gdzieś pod koniec września pewnie sobie zakupię jakies ciążowe spodnie Bo te co mam to mi teraz na tyłku wiszą a w pasie gniotą więc za długo tak nie pochodzę niestety... No ale w sumie to już 14 tc więc i tak długo się trzymam Z moim samopoczuciem coraz lepiej, ostatnio mi trochę tylko zgaga doskwiera i ból plecków a tak to ok. No i wczoraj miałam chwileczkę odruchy wymiotne ale takie pojedyncze, bez nieustannych mdłości i wymiotów więc luuuzik ![]()
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Spodnie ciążowe mam po siostrze i znalazłam drugie takie zwykłe ale sporo szersze od tych które noszę więc mam nadzieję, że się nadadzą. Kilka bluzek/tunik zamierzam kupić z długim rękawem, kurtkę jakaś szerszą mam i mam nadzieję, że zime jakoś przechodzę nie inwestując za bardzo
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie próbuję się wybrac do sklepu
teraz tak patrzę i widzę że mam strasznie dużo włosów na nogach dużo więcej niż zwykle (dobrze że blond i cienkie)![]() no i obiecałam sobie dzisiaj sprzątanie w szafie ehhh gorzej z zapałem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dostałam ciuszki ciążowe po siostrze i mam nadzieję, ze dużo nie będę musiała dokupić. A tutaj jest o urlopie macierzyńskim, jeśli ktoś chce być już zorientowanym, to zapraszam, do poczytania
http://praca.gazetaprawna.pl/artykul..._rodzicow.html |
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, kochana, juz brzuszek sie uwypukla- slicznie Moj chyba troche urosl, ale nie robilam zdjecia, moze jutro zrobie, bo dzisiaj juz zjadlam sniadanko wiec jest wiekszy Jakiego mam dzisiaj lenia dobrze ze w sumie wszystko mam posprzatane, poprasowane musze tylko naczynia w kuchni wsadzic do zmywary i poscielic lozko le i tak ciezko sie zabrac za to ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ale naprodukowałyście przez weekend
![]() szaja, bardzo Ci współczuje ![]() Ja się martwiłam w zeszłym tygodniu o brak objawów, muszę powiedzieć że wrócily do mnie ze zdwojoną mocą. Ale żeby się już nie denerwować czy wszystko jest ok zapisałam się na jutro na usg, już się nie mogę doczekać. Czy wszystkie macie takie niskie ciśnienie? U mnie 120 czy 130 to norma... lekarz powiedział ze jesli bedzie wyzsze niz 140/90 nalezy interweniowac. |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie mam niskie i to bardzo.... Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-09-12 o 09:23 |
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja 15 ;/ ale czas leci dzis dokldnie 14 tydzien !!!!!
Cytat:
Cytat:
no i witm sie ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cisnienie normalnie mam ok 120/80.
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam się tego pięknego słonecznego dnia ![]() mąż dał mi pospać do 9 więc humor mi dopisuje ![]() właśnie zjadłam śniadanko piję herbatkę, mięsko na zupkę się obgotowuje, wzięło mnie na krupnik na drugie będą naleśniki z serem i dżemem
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Ha
mam, nie bardzo wyraznie, ale jest![]() My wlasnie po weekendzie intensywnym, ale pozytywnym. Rodzinka zobaczyla zdjecia Małego ,pełna euforia i nie konczące sie gratulacje. w koncu to już kawał ludzia ![]() Kurtka zimowa..no kurcze, fajnie byłoby mieć choc jak ja mam ocenic jak duza bede . Zimowa porą trzeba bedzie uwazać coby posladkow nie obić na sliskich chodnikach..moze warto zakupic szersze spodnie i asekruacyjnie poduche pod dupsko wsadzac
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
Szajajaba - bardzo mi przykro. Życzę Ci jak najszybciej tego malutkiego szczęścia. Jeśli się uda, to wracaj do nas jak najszybciej. Dużo siły Ci przesyłam.
|
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Emigra dziekuje za cynk, przejde sie do H&M ,bo jakos nie pomyslalam o tym sklepie w ogole..
)) Tam moze beda normalniejsze ceny niz w sklepach z odzieza ciążową
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to skandal, żeby ciuchy ciążowe były takie drogie |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak z Waszą cerą - ja mam okropną, nigdy nie miałam z nią problemów, a teraz mnóstwo krostek i zaczerwienienia
włosy też wypadają.. Mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni? Teraz jestem w 8tc. W weekend powiedzieliśmy Rodzicom! Wszyscy płakaliśmy.. a teśc stwierdził że się domyślał, bo właśnie moja cera jakoś się zmieniła...;/
|
|
|
|
#627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Skoro kiedys wydłużałam nogawki to moze teraz poszerze pas---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
. Ale to minie..wlosy tez sie powinny wzmocnic...i paznokcie
||
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez jestem zbulwersowana faktem ze ubranie ktore tylko nazwie sie ciazowym jest juz o wiele drozsze, mimo ze np jest zwykla tunika
||
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się na nowym wątku i jednocześnie chcę się podzielić z Wami tym jak mnie dzisiaj potraktował mój lekarz prowadzący. Jestem po prosty wściekła.
W weekend pojechałam do szkoły i widocznie było to dla mnie zbyt męczące (ciąża zagrożona jednak lekarz stwierdził,że mogę chodzić oby nie zbyt dużo) i w sobotę zaczęłam plamić oraz pojawiły się bóle brzucha. Więc dzisiaj z samego rana pognałam do lekarza i kiedy mu opowiedziałam o dolegliwościach stwierdził "to nie za dobrze". Nie zrobił usg, nie zbadał tylko kazał przyjść jak sytuacja się powtórzy,a przecież już raz leżałam w szpitalu z tego powodu. Nie wiem po prostu co powinnam robić ... nie spodziewałam się takiej reakcji mojego lekarza.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

gorzej z zapałem
Moj chyba troche urosl, ale nie robilam zdjecia, moze jutro zrobie, bo dzisiaj juz zjadlam sniadanko wiec jest wiekszy 

na drugie będą naleśniki z serem i dżemem