|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Piechniak - poszukaj zdjęcia Gohs w zaplatańcu - łatwiejsze niż francuz. Linka mogę podać do filmika ale jak będę w domu i o ile nie zapomnę
![]() Cytat:
Czas radosnych poszukiwań ![]() Cytat:
Cytat:
A czemu nie dla Ciebie?
|
|||
|
|
|
#41552 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze tylko opowiem o mojej wczorajszo-dzisiejszej pielęgnacji
w związku z przyklapem wczorajszym skorzystałam z rady i po wypłukaniu włosów odżywkę jaanna z apteczki babuni nałożóyłąm na ociekające włosy a potem harmonijkowanie i ręcznikowanie (do tej pory zgodnie z instrukcją na butelce nakładałm na wilgotne). dzisiaj przyklapu nie ma, mimo że nawet nie nałożyłam żelu lnianiego bo nie był jeszcze gotowy. co prawda nadal są lekkie strąki na końcówkach, ale to raczej pewnie daltego, że pacnęłam na nie trochę za dużo kokosowego. ogólnie nieźle, dzięki Zdjęcie0367.jpg Zdjęcie0368.jpg Zdjęcie0369.jpg Zdjęcie0370.jpg Zdjęcie0372.jpg jeszcze prawa strona jak cię mogę, ale lewa...i to bez względu na to, co bym z nimi robiła i po której stronie zrobię przedziałek (często zmieniam jego stronę, żeby dać odpocząć włosom)...dla porównania: Zdjęcie0365.jpg Zdjęcie0367.jpg Zdjęcie0368.jpg Zdjęcie0369.jpg Zdjęcie0370.jpg Zdjęcie0372.jpg Zdjęcie0373.jpg Zdjęcie0360.jpg Zdjęcie0361.jpg |
|
|
|
#41553 | |
|
Rozeznanie
|
uuuups....sorry, wszystko wstawiło mi się dwa razy
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
. bo ze zdjęć to ja niewiele wywnioskuję .nie to, że nie chcę warkoczy, tylko zaplatam go już na noc codziennie i trochę boję się monotonni...aletego kombinuję coś innego, te koki, albo taka siatka...acha, zapomniałam powiedzieć z czego to uszyłam. zes starej pończochy - kabaretki |
|
|
|
|
#41554 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Filmik, proszę. KLIK! |
|
|
|
|
#41556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez prosze o przekrecanie zdjęć. BTW możesz je wklejać jako załączniki, takie wpinane w tekst pewnie trzeba wczesniej wgrac na jakis serwer? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
jakby oliwkę Hipp mieli to też dobra Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-12 o 11:45 |
||||
|
|
|
#41557 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego, że ma aloes i olej kokosowy, a ja muszę dbać, żeby te dwa składniki nie dostały się do mojego skalpu.
|
|
|
|
#41558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli masło shea dostanę ?????a w jakiej cenie??
|
|
|
|
|
#41559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że nawet ja sobie z tym poradzę...albo tylko się łudzę .hm...chętnie, jak tylko uda mi się dojść do tego, jak to zrobić...
|
|
|
|
|
#41560 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Haha...a jednak! Dostałam tę robotę
![]() Cytat:
Jeśli masz w komputerze Vistę [nie pamiętam jak jest w XP ] to po prostu kliknij na zdjęcie prawym przyciskiem myszy i tam znajdziesz opcję obrócenia zdjęcia w lewą bądź prawą stronę. Ewentualnie polecam fajny, prosty programik, IrfanView
|
|
|
|
|
#41561 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=AjriszMarta;2934995 9]
Cytat:
![]() Cytat:
? a opcji przekręcania nie widzę no nienawidzę komputerów [QUOTE]a chyba nie bedzie, nie pociera to napiszę wieczorem jak się sprawował cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#41562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak zastaniesz bo z tym różnie
za niecałe 15złJakbyś widziała odżywkę Artiste różową (keratyna, jedwab) to też weź, nie dla Ciebie to tutaj ktoś się pewnie połasi. Końska dawka keratyny, domaga doprawienia czymś tłustym ale jest bezcenna i niedroga ![]() [QUOTE=Piechniak;29350330] Cytat:
Zaplatańca ćwicz Cytat:
![]() Przekrecanie jest tez w Paincie Cytat:
|
|||
|
|
|
#41563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalenie mi sie ten zaplataniec podoba. Zaraz pojde go wyprobowac, bo wlosy dzis odmowily wspolpracy i sie spierzyly. A moze to dlatego ze wiatr wsciekly wieje, a ja musialam wyjsc na zakupy. Wszystko mi rozwialo. Tylko czy ja mam czas to plesc rano, jak sie czlowiek spieszy do pracy...wyglada ze procedura plecenia troche trwa. Ano, praktyka czyni mistrza. |
|
|
|
|
#41564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez - ze wszelkich krotkich jakie mialam do tej pory ta jest dla mnie najbardziej akceptowalne, do grudnia beda zakrywac szyje, a potem bede myslec czy zapuszczam tylko do ramion czy wiecej (przez to ze sie kreca nie widac ale zostaly juz tylko 2 warstwy plus podcielam grzywke, cos mnie napadlo
|
|
#41565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE] Cytat:
ach ten brak zaufania...
|
||
|
|
|
#41566 |
|
Zakorzenienie
|
Helou helou
![]() doczytałam, co naskrobałyście i doczytałam wątek od początku (ach to poczucie obowiązku)Biblu ale włosiska wcierałam żel aloesowy w skalp w sobotę wieczór, w niedzielę popołudniu i znowu na noc dzisiaj było bardzo mało włosów w odpływie tak czy inaczej dziękuję za tę radę m.in. Rybiorkowi i Martuni Gohs widziałam w codzienniku, efekt użycia dyfuzora u Ciebie to coś pięknego!
|
|
#41567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#41568 | |||
|
Rozeznanie
|
Na dworze nadal letnie słońce ale moje włosy chyba już czują jesień.
Cytat:
![]() Cytat:
Szybko Ci rosną włosy, zazdroszcze ![]() Cytat:
na sobie to wiem jak ścisnąć aby się trzymały ale i tez aby nie ciągnąć ani skóry ani włosów a u drugiej osoby nie mam takiego wyczucia. Zdecydowanie wolę go robić na sobie
|
|||
|
|
|
#41569 | |
|
Zakorzenienie
|
sie da zrobic
tyle ze beda z przeszlosci, przyszlosc to 2012 (podpowiedz: wlosowa historia)Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-09-12 o 17:28 |
|
|
|
|
#41570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety za drugim razem już nie wyszło tak pięknie, ale się trochę pospieszyłam i wygniotłam jeszcze lekko mokre ![]() Cytat:
Teraz robię go migiem, na początku było gorzej ![]() Dziewczyny, gdzieś przepadło moje pytanie: jak stosujecie keratynę? I jak może ją stosować moja mama, która raczej stosuje standardową pielęgnację włosów, tzn szampon, odżywka, modelowanie na szczotkę, lakier itp?
|
|
|
#41571 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widać jakie miałaś śliczne długie włosy. Ale zobaczyć takie odżywione jak są teraz i dłuższe w 2012![]() Cytat:
A i jestem dziś zadowolona bo zauważyłam takie malutkie włoski, więc jednak rośną nowe
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-12 o 17:43 |
||
|
|
|
#41572 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czego to się człowiek nie dowiaduje...nie znalazłam jej...albo to było moje złudzenie optyczne, albo już wykupili . kupiłam za to jedwab w płynie isany, to podobno można stosować zastępczo ![]() kupiłam też masło shea . wiem, że je rozemulgowywałyście w oleju (cokolwiek to znaczy ) a można nałożyć i samo? i do jakich odżywek ewentualnie dodawać? takich właśnie prostych emolientowych czy na odwrót na przykład proteinowych jak ta isana com ją właśnie kupiła?---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
dowiedziała się od przyjaciółki co to jest messy bun... i on mi niestety właśnie prostuje włosy u nasady (za ciężki chyba jest ten kitek), no chyba że zrobię go na samym ich końcu, ale wtedy to się mija z celem, bo po pierwsze co chwila się rozpada i muszę go poprawiać (co na pewno włosom nie służy) a po drugie jest wtedy tak nisko, że włosy tak czy siak podlegają tarciu przed którym chce je uchronić... pozostaje mi jeszcze wypróbować ananasa. co do mojej siatki włosowej, sprawowała się dobrze, nie rozpadła się cały dzień, mimo że dzisiaj wiało nawet, nawet...ale wyjęłam z niej sporo włosów...i teraz niwe wiem, czy to jej wina, czy po prostu zawsze mi tyle wypada, tylko że spada na ziemię i ubranie i ich nie widzę, a teraz po prostu są w jednym miejscu... no i nie wiem...
|
||
|
|
|
#41573 |
|
Zakorzenienie
|
Gohs trzeba mamę nawrócić
mnie się wydaje, ale nie jestem ekspertem, że do tej keratyny to dobrze, żeby miała oczyszczone włosy z silikonów i oblepiaczy, bo jak ta biedna keratyna ma się wchłonąć? Mgiełko pytałaś, czy zmieniałam kolor? nie zmieniałam, ostatni raz malowałam 10 czerwca, z 3 tyg temu szamponetką tylko, ale to już się całkiem wypłukało, został taki nijaki trochę żółtawy kolor, ale nie widać odrostu wcale : ![]() a u mnie dzisiaj ładne włoski, nawet jak wyszłam na dwór i się rozwiały wiatrem to lepiej wyglądają niż zaraz po wyschnięciu ![]() więcej w codzienniku KLIK!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-12 o 18:51 |
|
|
|
#41574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa chciałam powiedzieć, że drożdże są obrzydliwe
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-12 o 19:00 |
|
|
|
|
#41575 |
|
Rozeznanie
|
proponuję łykać, naprawdę
. ja mam takie w kapsułkach, są bezsmakowe i pachną jak świeże pieczywo. co prawda TŻ uważa, że smakują jak karma dla psów (swoją drogą:skąd wie moje nazywają się Lewitan i jest ich 200 kapsułek za 13,50 (trzeba brać 6-12 kapsułek dziennie, wychodzi nawet taniej niż te zwykłe; ja biorę 6, żeby nie przedobrzyć, dzisiaj wzięłąm 6 lub 8 bo nie pamiętałam czy łyknęłam czy nie więc na wszelki wypadek wzięłam jeszcze raz ).dzięki . właśnie tego muszę spróbować . a jakbym tak upinała ten kok spinkami, takimi długimi płaskimi (kiedyś zamieściłam takie zdjęcie) to mogłoby mi połamać włosy czy raczej nie powinno?
|
|
|
|
#41576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używa tony różnych kosmetyków, niby stara się dbać o włosy, bo używam sprayu termoochronnego przy suszeniu itd, no ale to taki trochę pic na wodę ![]() A ja dzisiaj umyłam kłaki znowu, strasznie były klapnięte i jutro miałąbym już sam tłuszcz na głowie foty zaraz wrzucę do codziennika
|
|
|
#41577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaplatanca probowalam, idzie dosc mozolnie, i chyba mam do tego troche za krotkie wlosy. Upielam sie inaczej. Od dzis odstawiam Jantara i wcieram zel aloesowy, ale i bez tego wiedze ze wlosow juz mi wypada znacznie mniej, stwierdzilam dzis przy myciu. |
||
|
|
|
#41578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)a propos, stosujesz je na buzię jako maskę od czasu do czasu czy zamiast kremu na noc? ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Maliniarko, piękne...co ja mam zrobić, żeby moje takie były... |
|
|
|
|
#41579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
|
#41580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=287 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

Czas radosnych poszukiwań 
A czemu nie dla Ciebie?

. bo ze zdjęć to ja niewiele wywnioskuję
.

?????a w jakiej cenie??
.
] to po prostu kliknij na zdjęcie prawym przyciskiem myszy i tam znajdziesz opcję obrócenia zdjęcia w lewą bądź prawą stronę. Ewentualnie polecam fajny, prosty programik, IrfanView 

ach ten brak zaufania...