Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 10:31   #1891
spray
KWC

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
trzymaj się tam dzielnie no i czekamy na maleństwo

a ja właśnie wróciłam z ktg i co i jeden skurczyk i nic
no i teraz tylko szpital mi został - powinnam iść w piątek według tp, ale według om 41 tydzień minął wczoraj i się zastanawiam czy nie iść jutro

co sądzicie
bo z TŻ się zastanawiamy i nie wiem czy mnie przyjmą i w ogóle
Ja bym poszła w piątek. Jak pójdziesz jutro to i tak od razu nie będą tego porodu wywoływać tylko Cię zostawią na obserwacji dzięn lub dwa. No chyba, że nie przeszkadza Ci leżenie w szpitalu. Ja tam jestem chora od samego o nim myśleniu.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:34   #1892
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ginek Ci nie dał skierowania?

nie poweidział, że nie trzeba mieć, dzwoniłam na IP i faktycznie, w pt by mnie na pewno przyjeli ale jutro jakoś mi się lepiej widzi, bo sie już martwię, że jak on źle obliczył to w pt będzie już po 42 tyg
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:35   #1893
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
myślisz, że to ma związek?
Fizycznie coraz lepiej dziękuję wczoraj miałam mały kryzys ale dzisiaj już jest lepiej
cieszę się kochana, że lepsze samopoczuciea jak tam Szymek?? jak tam nocki mijają?? śpi ładnie??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:38   #1894
gerda
Zadomowienie

Cytat:

no i teraz tylko szpital mi został - powinnam iść w piątek według tp, ale według om 41 tydzień minął wczoraj i się zastanawiam czy nie iść jutro

co sądzicie
współczuje kochana, takie czekanie jest pewnie dobijające a gin nie kazał ci się zgłosić?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:39   #1895
aa2
Zakorzenienie

aaaa ja dzis zaczynam 37 tydzień-matko kiedy to zleciało??? kto wie gdzi sa moje 9 miesiecy?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:40   #1896
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
juz wysyłam kuriera i proszek do prania
Poprasować też?

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Postaram się później wejść na forum ale to pewnie pod wieczór, wczoraj bylismy u moim rodziców - weszłam na 4 piętro i to dwa razy! myślałam że padnę ale jak widac przezyłam
do moich rodziców przyjechali dziadkowie z moim wujkiem i najmłodszą kuzynką Natalką (2 latka)
dzisiaj z kolei czas na zakupy spożywcze i załatwianie spraw w Skarbówce... , poźniej jeszcze do teściów a potem zobaczę jak się będe czuła bo jak źle
Miłego dzionka
A Ty tak możesz biegać z Twoimi problemami z ciśnieniem

Cytat:

A czujesz ruchy dziecka normalnie? Bo jak nic złego się nie dzieje to ja bym raczej poczekała do piątku...
Stary 2011-09-12, 10:40   #1897
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
nie poweidział, że nie trzeba mieć, dzwoniłam na IP i faktycznie, w pt by mnie na pewno przyjeli ale jutro jakoś mi się lepiej widzi, bo sie już martwię, że jak on źle obliczył to w pt będzie już po 42 tyg
Ja już w kilku miejscach czytałam o tym, że niby nawet po 2 tygodniach wywołują. Bo w końcu do 2 tygodni to jeszcze normalna ciąża. Mi wystawiła 7 dni po terminie- i też ciekawa jestem czy jak pójdę to tego dnia, czy i tak będę leżeć i czekać ...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 10:40   #1898
gerda
Zadomowienie

Cytat:
myślisz, że to ma związek?
tak sobie mysle, że może mieć bo karmienie jest emocjonujące i dla dziecka i dla mamy, a tak jak u mnie butle może Kaji dać każdy ale i tak u mamusi najlepiej

Stary 2011-09-12, 10:44   #1899
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
aaaa ja dzis zaczynam 37 tydzień-matko kiedy to zleciało??? kto wie gdzi sa moje 9 miesiecy?

Nie wiem jak u Ciebie, ale moje 9 miesięcy widać na wadze
Stary 2011-09-12, 10:45   #1900
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Kurcze Dziewczyny dajcie już spokoj z tą aktywnością na forum Każdy poświęca na to tyle czasu ile może. Każda z nas ciażę przeżywa inaczej, jedne chcą się wygadać inne poprostu są, czytają, kibicują, a to, że nie piszą "100" postów dziennie nie znaczy, że mają wszystko gdzieś.
Poza tym wiele z nas ma jeszcze życie poza wizażem, dziewczyny mają odległe terminy, pracują, uzupełniają wyprawki, sa jeszcze na "chodzie" Nie siejmy błagam paniki
Irmith Kochana - luzik
podpinam się pod to 4 kończynkami

irmithfaceci...
a my od kiedy mamy sypialnię na górze nie śpimy razem
mąż nie może się wyspać bo ja nie śpię prawie wcale ostatnio, sapie, kręce się wstaje do kibelka po 3 razy, a on jest nieprzytomny w pracy po takiej nocce ...i tez mi było przykro i smutno (bo w sumie tylko w nocy można było się przytulić i pobyć razem ostatnio)

szkoda bo to ostatni moment na bycie tylko we dwójkę a on od tego ucieka...no ale jakoś to przetrawiłam, wiem jaką ma odpowiedzialną pracę i że zasuwa do tego w domu do północy i sen jest zbawieniem dla niego więc trudno...jestem ta wyrozumiała

Cytat:
Hej Rabarbar A jak Ty się czujesz? Jak Tz? Kiedy wizyta teściowej
mam nadzieję że jednak nie przyjedzie teraz
za tydzień może wpadnie mój tata coś pomóc jeszcze zrobić wokół domu przed zimą (ma zaległy urlop) więc się cieszę bo z nim mi będzie raźniej w domu, a widzieliśmy się w maju na komunii chrześniaka

a czuję się ogólnie nie ciekawie, wróciły mi problemy żołądkowe, tętno sobie robi co chce eeehhh szkoda pisać no i od 3 dni mam skurczaki w nocy dość bolesne ale to te braxtony chyba bo takie kilka sekund i puszcza więc już wiem że nie da się skurcza przeoczyć

Małgosia a ty to już chyba na walizkach do szpitala siedzisz nie??

mamuśki co myślicie o tym, proszę o opinie
http://allegro.pl/wielorazowe-wkladk...810296870.html
Stary 2011-09-12, 10:50   #1901
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
No eeej, miałyśmy jeden termin, a teraz zostanę sama
No co Ty, sama nie zostałaś

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
spray (Justyna, 29 lat)..................... ...............t.p. 20.09.2011 - syn ♂ Eryk
Caltea (Lidka, 36 lat)..................... ..................t.p. 20.09.2011 - syn ♂ Leoś
Cytat:
Jaaa ale mam dzisiaj ogromną ochotę położyć się na brzuchu. Coraz częściej się teraz łapię, że mam tak obolałe wszystko, ze taka drzemka na brzuchu to by było ukojenie
Też tak mam

Cytat:
A chciałabyś jeszcze kolejne 9 m-cy w ciąży chodzić

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 10:51   #1902
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No nie wiem skąd się wytworzyła ta dyskusja o aktywności na forum. Nie wiem dlaczego zaraz wszyscy myślą, że są jakieś pretensje. I oczywiście każdy ma swoje życie , każdy wchodzi tyle ile chce, więc nie przesadzajmy, że nie można sobie napisać że jest pusto i mało osób się udziela.
Nie popadajmy też w paranoje, że zaraz napisanie czegoś takiego to atak, prensje i kto wie co jeszcze.

ode mnie na tyle.

jeju ale mam lenia. Najchętniej bym się znowu spać położyła. Zero objawów pt. "wicie gniazda". Jeszcze koleżanka mnie nastraszyła, że wywoływanie nie jest przyjemne... więc od około godziny zbieram się do jakiś działań... i nie che mi sie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:52   #1903
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
cieszę się kochana, że lepsze samopoczuciea jak tam Szymek?? jak tam nocki mijają?? śpi ładnie??
Marudny jest, widać, że mu brzuszek dokucza, ale jeszcze sobie radzimy. Nocki nawet ok - najlepiej usypia go tata bo śpi 3h bez przerwy, a potem już tak nie chce

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
tak sobie mysle, że może mieć bo karmienie jest emocjonujące i dla dziecka i dla mamy, a tak jak u mnie butle może Kaji dać każdy ale i tak u mamusi najlepiej
W zasadzie tak może być

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:53   #1904
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ale kolka trwająca dzisiaj np. całą noc?

Możliwe, ale za długo trwają, i tak książkowo nie wyglądają. Poza tym on oddaje gazy, wypróżnia się.

W ogóle tak to napisałas o wolnym czasie na forum a poświęcaniu go dziecku, że jakoś to osobiście odebrałam, może faktycznie powinnam się bardziej skupić na synku.Tylko z tej bezradności i tego samotnego siedzenia w domu,to po aktywności na forum jest mi psychicznie lżej.

Dzisiaj prawie cała noc niespana, nawet jadł mocno niespokojnie, jakby jęczał czy stękał przy jedzeniu.
Syropu na kolki bez konsultacji z lekarzem nie podam, wizytę mamy w środę lub piątek.
Smoczek podawalam jak karmilam i w niczym to nie przeszkadzalo..
Tylko tak jak Ci pisalam ..staralam sie tylko dac zeby dziecko zasnelo i potem od razu wyciagalam.....

Co do tego placzu twojego maluszka...
Niewiem sama teraz.... A jak np. pomasujesz brzuszek to lepiej..
Sprobuj robic takie masazyki delikatnie , potem troszke nozkami tak docisnij do brzuszka
(wszystko z wyczuciem-nie boj sie na pewno krzywdy mu nie zrobisz)
i potem znowu masazyk i znowu docisnij... i troszke na brzuszek moze niech polezy...
Jak sa to jakies problemy brzuszkowe to troszke powinno ulzyc malemu...

No i niektore dzieci po prostu sa bardziej placzliwe ,
moze gorzej przechodza rozstanie z brzuszkiem i czeba im to wynagradzac ciaglym przytulaniem.......

I nie chcialam zebys odebrala to osobiscie... Nie mialam tego na mysli...
Jak dzieciatko sobie spokojnie spi lub lezy to dlaczego Ty masz sie nie relaksowac na forum..
Naprawde cie rozumie bo jatez sama (z Alanem ) w domu calymi dniami..
Kolezanek tutaj blisko nie mam .. czlowiek nie moze tak tez siedziec i rozmawiac tylko z dzieckiem....
Nie martw sie i siedz z nami tutaj ile Ci potrzeba...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny....poki mala spi pozwolilam sobie zerknac co uWas....i prosze nasza Stokrotka ma juz Sare....

U nas nocka waleczna....mala nie mogla kupki zrobic nie wiem czemu.....ale potem dala rade i polozylysmy sie ok 2......Mysle ze jeszcze troche czasu zajmie zanim zlapiemy rytm......a Wy mamuski tez tak mialyscie na poczatku?? Tzn czas kiedy jesc, spac i takie tam...???

A teraz sie chwale
Kochana troszke potrwa zanim nauczycie sie rytmu dnia..
WLasnie na poczatku wszystko sie robi kiedy jest na to czas

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Pochwalę się: dziś rano odzyskalam (częściowo) swoje kostki u nóg. Straciłam je w czwartek i dopiero dziś, po 4 nocach z uniesionymi nogami wreszcie dopatrzyłam się ich zarysu. W sobotę robiłam badania na białko w moczu, bo poczytalam o zatruciu ciążowym i wszelkich związanych z nim komplikacjach i oczywiście dopatrzyłam się go u siebie.

Powalcze z firankami trochę. Spróbuje je wywiesić w miare delikatnie, żeby nie trzeba było prasować.
Ja tez od kilku dni wlasnie spuchlam-tez kostki...i nie chca odpuchnac i tez
juz mi w glowie zatrucie ciazowe a nawet nie mam cisnieniomierza zeby sobie cisnienie zmierzyc....

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dostałam smska od Agnyski. Jest w szpitalu, łożysko stare, ale wszystko pozamykane. W południe ma ją badać jeszcze ordynator i pewnie wtedy jakieś dokładne decyzje. Na pewno będą wywoływać poród, ale nie wie jeszcze kiedy. No i jej lekarz jest na oddziale
No to czekamy na dalesz wiesci od niej

Cytat:
Mamuski jak u Was z hormonami po porodzie?? Ja juz sie poplakalam bez powodu w szpitalu, wczoraj to chyba ze szczescia i teraz tez rycze.....
To sie nazywa BABY BLUES.(w necie jest pelno o tym)
.. Jedne mamuski go przechodz gorzej inne lepiej ...
Duuuzo mam wpada w tzw. depresje poporodowa.. Jest to zwiazane z nowa sytuacja , czesto mamy mysla ze nie dadza rady, ze sa zlymi matkami bo dziecko placze i sie doluja...
To wina w duzej mieze tych paskudnych hormonow ...
Po prostu czeba to przetrwac.....
Trzymaj sie kochana.... Jeszcze troszke i przejda te placzace dni
A jak Ci zle to pisz tutaj do nas

Cytat:
Jeju, weźcie mnie kopnijcie. Przecież wczoraj o tym pisała i bała się że jej nie przyjmą bo coś tam było nie hallo z tym skierowaniem. Idę uprzątnę pokój , może jakąś szybkę umyję, bo tu dzisiaj same gafy zaliczam

Nie martw sie cotka... Ja tez chcialam zadac wszystkie te pytania ale mnie uprzedzilas..
Pamiec moja po prostu jest do wymiany....

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Pisałyscie o małej aktywności na forum, nie wiem czy ja dla was jestem aktywna czy nie, chyba raczej z doskoku ale szkoda że nie odzywa się nasza mama bliźniaków, po cichutku myślę że ona może być już PO

Ja się nie odzywam bo nie wesoło u mnie się zrobiło. Zostałam chyba sama w ciąży i nie wiem co dalej z moim małżeństwem... czy ono jest? mąż niby mówi że kocha jak go zapytam ale ciąża chyba go nie interesuje już zupełnie. Specjalnie umawiałam dziś wizytę u gina żebyśmy mogli razem pojechać a on wczoraj powiedział żebym sama jechała, nie interesuje się brzuszkiem tylko mówi że mam termin na 1.10 i tego mam się trzymać bo on nie ma teraz czasu. Na przytulaski go podpuszczam to już nawet nie reaguje. Boje się bo wiem że mężowie na czas ciąży żony szukają jej zastępstwa w tej dziedzinie a my nie działaliśmy w tej kwestii już od łądnych paru miesięcy...

w każdym razie trzymam kciuki za wasze wizyty w szpitalach a sama tylko czytam
Nie mysl nawet tak... Zobaczysz ze bedzie dobrze..
Maz tez boi sie nowego.. Na swoj sposob on to przezywa...
A o tym ze maz moze miec kogos podczas gdy my jestesmy w ciazy...??
Na pewno pomyslala o tym niejedna z nas jak nie wszystkie
Nie mysl teraz o tym Zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Kellyss Twoje rady naprawdę są niezastąpione, staram się je kodować, ale nie wiem czy do porodu to wszystko zapamiętam, ale super, że są doświadczone mamuśki, których można się poradzić w wielu kwestiach

[/B]
Bardzo mi milo slyszec ze lubicie moje rady

Jak cos wiem namoim przykladzie to chetnie sie podziele
Na pewno duzo tematow sie powtorzy to chetnie odpisze jeszcze raz
takze nie martw sie jak czegos zapomniesz...

A ja spadam do mojego dziecia bo go zostawilam przed TV.....

miss...To ty juz tez bedziesz miala malenstwo z Toba....

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-09-12 o 10:55
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:53   #1905
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja nie mam problemu z hormonami, może dlatego że nie karmie
.....ale ja nie karmie....

Cytat:

Monia jak sliczna niunia az bym chciała juz zobaczyc swoje dziecie

Jeszcze tylko chwilka i bedziesz miec swoje dziecie....

Cytat:
Ryczałam i ja przez 3 czy 4 dni chyba . Z byle powodu.

ja dzisiaj juz drugi raz....

Dziewczyny mam monitor oddechu z niania elektr. Angelcare i wlasnie jestem na etapie ustawienia tego...cos ciezko mi idzie...moze ma ktoras to i dala rade jak to w miare ustawic....
Stary 2011-09-12, 10:54   #1906
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jutro zaczynam 36 tydzień i mam takie same wrażenia, że dopiero co były walentynki i się dowiedziałam, że w ciąży jestem a tu już końcówka
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
podpinam się pod to 4 kończynkami

irmithfaceci...
a my od kiedy mamy sypialnię na górze nie śpimy razem
mąż nie może się wyspać bo ja nie śpię prawie wcale ostatnio, sapie, kręce się wstaje do kibelka po 3 razy, a on jest nieprzytomny w pracy po takiej nocce ...i tez mi było przykro i smutno (bo w sumie tylko w nocy można było się przytulić i pobyć razem ostatnio)

szkoda bo to ostatni moment na bycie tylko we dwójkę a on od tego ucieka...no ale jakoś to przetrawiłam, wiem jaką ma odpowiedzialną pracę i że zasuwa do tego w domu do północy i sen jest zbawieniem dla niego więc trudno...jestem ta wyrozumiała

mam nadzieję że jednak nie przyjedzie teraz
za tydzień może wpadnie mój tata coś pomóc jeszcze zrobić wokół domu przed zimą (ma zaległy urlop) więc się cieszę bo z nim mi będzie raźniej w domu, a widzieliśmy się w maju na komunii chrześniaka

a czuję się ogólnie nie ciekawie, wróciły mi problemy żołądkowe, tętno sobie robi co chce eeehhh szkoda pisać no i od 3 dni mam skurczaki w nocy dość bolesne ale to te braxtony chyba bo takie kilka sekund i puszcza więc już wiem że nie da się skurcza przeoczyć

Małgosia a ty to już chyba na walizkach do szpitala siedzisz nie??

mamuśki co myślicie o tym, proszę o opinie
http://allegro.pl/wielorazowe-wkladk...810296870.html

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-12, 10:55   #1907
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
jak narazie czuje sie ok....Moj TZ mi duzo pomaga.....w nocy to we dwoje jej zmienialismy pieluszke....jakie to bylo slodkie...TZ mowi "dobra szybko zrobmy zeby jej nie bylo zimno....."

Zasatanawiam sie tylko czy dobrze ja karmie i czy jest najedzona.....

Ale dzisiaj przychodzi polozna wiec zadam jej tysiac pytan....
Takie rozterki są jak najbardziej normalne. Ale pamiętaj, że jako mama wszystko robisz najlepiej jak można i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. A położną zawsze można przepytać

Cytat:
U nas poradnia dla dziecka zdrowego jest własnie w środy i piątki. Franek nie wygląda jakby mu coś dolegało, ta noc była wyjątkowa, rano miał dobry humor, tyle że nie spał chyba od 7 a w zasadzie od 6 rano do teraz, nawet jak z Wami pisalam, to wisiał na cycu lub go lulałam na rękach.
Super, że smok nie zaburzył rytmu karmienia, poszłam i wygotowałam smoczka, spróbuję dla uspokojenia podawać, bo inaczej będę wisieć chyba wciąż na cycku, a brodawki zaczynają mnie boleć.

Właśnie zaskoczylo mnie, że Acelinka chce podać. Ja na tych herbatkach czytałam, że są od 1 miesiąca. Wiem też, że who zaleca przy karmieniu piersią nic nie podawać innego do 6 miesiąca. I tak nam w szpitalu mówili. Ale jeśli herbatka miałaby pomóc .
No to może po prostu wszystko musi się jakoś unormować... Poza tym Franio będzie miał przeróżne etapy. A jak już się przyzwyczaisz do jednego rytmu, to on nie pozwoli Ci się nudzić i na pewno wpadnie w inny.
A z tą herbatką... jak Ty pijesz koperek, to przecież on przechodzi do mleka i powinien dzialać. Sama nie wiem.... Ale jak ogólnie jest dobrze, to może poczekaj do środy... Jedna burzliwa noc każdemu może się zdarzyć.

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dostałam smska od Agnyski. Jest w szpitalu, łożysko stare, ale wszystko pozamykane. W południe ma ją badać jeszcze ordynator i pewnie wtedy jakieś dokładne decyzje. Na pewno będą wywoływać poród, ale nie wie jeszcze kiedy. No i jej lekarz jest na oddziale

No i pozdrawia i pyta o Lulę
Malamutko, to prześlij Agnysce mocne . Najważniejsze, że ona i Benek są obserwowani

Cytat:
Echhh, a my czekamy i czekamy
Najgorsze jest to, że wszystko gotowe - czeka. Ileż razy można przekładać rzeczy z miejsca na miejsce
To może pranie i prasowanie po raz drugi?

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałam przecież, że zaciskam nogi do 13.09, bo tego dnia ma dyżur moja ginka i mam się zgłosić, to ona zrobi mi cc
Proszę o wybaczenie, przegapiłam

Cytat:
Mamuski jak u Was z hormonami po porodzie?? Ja juz sie poplakalam bez powodu w szpitalu, wczoraj to chyba ze szczescia i teraz tez rycze.....

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja się nie odzywam bo nie wesoło u mnie się zrobiło. Zostałam chyba sama w ciąży i nie wiem co dalej z moim małżeństwem... czy ono jest? mąż niby mówi że kocha jak go zapytam ale ciąża chyba go nie interesuje już zupełnie. Specjalnie umawiałam dziś wizytę u gina żebyśmy mogli razem pojechać a on wczoraj powiedział żebym sama jechała, nie interesuje się brzuszkiem tylko mówi że mam termin na 1.10 i tego mam się trzymać bo on nie ma teraz czasu. Na przytulaski go podpuszczam to już nawet nie reaguje. Boje się bo wiem że mężowie na czas ciąży żony szukają jej zastępstwa w tej dziedzinie a my nie działaliśmy w tej kwestii już od łądnych paru miesięcy...
, u nas też przytulanki są odległym wspomnieniem i nawet się czasami dziwię, że małż nie dąży do nich. Ale z drugiej strony jestem mu wdzięczna, bo naprawdę nie mialabym ochoty... Może to tylko takie chwilowe oziębienie, Irmith, i po porodzie wszystko wróci pomalutku do normy

Cytat:

co sądzicie
Ooo, to Igorkowi niespieszno.
A na ktg nikt Ci nie powiedział co powinnaś zrobić? Może poradź się gina

Cytat:
myślę, że są gdzieś razem z moimi
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:56   #1908
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No co Ty, sama nie zostałaś

Też tak mam

A chciałabyś jeszcze kolejne 9 m-cy w ciąży chodzić
no ja bym mogła uwielbiam mój brzuszek i w ogóle
no a z drugiej strony Marcelka tez juz bym chciała i co tu zrobic
Stary 2011-09-12, 10:57   #1909
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem skąd się wytworzyła ta dyskusja o aktywności na forum. Nie wiem dlaczego zaraz wszyscy myślą, że są jakieś pretensje. I oczywiście każdy ma swoje życie , każdy wchodzi tyle ile chce, więc nie przesadzajmy, że nie można sobie napisać że jest pusto i mało osób się udziela.
Nie popadajmy też w paranoje, że zaraz napisanie czegoś takiego to atak, prensje i kto wie co jeszcze.

ode mnie na tyle.

jeju ale mam lenia. Najchętniej bym się znowu spać położyła. Zero objawów pt. "wicie gniazda". Jeszcze koleżanka mnie nastraszyła, że wywoływanie nie jest przyjemne... więc od około godziny zbieram się do jakiś działań... i nie che mi sie
No wlasnie

Kazdy sie udziela ile moze i koniec i kropka...

I rozumie Cie cotko ze czasami po prostu jest pusto....
Ale to tez zazwyczaj w weekendy jak wszystkie siedza pewnie ze swoimi tz-tami...

hihihih.... To dzialaj dzialaj bo my tu czekamy na Ciebie...
Juz nie moge sie doczekac opisu Twojego porodu

Stary 2011-09-12, 10:58   #1910
aa2
Zakorzenienie

a miałam jeszcze Anci napisac co do smoczka: ja zamierzam ni edawac ale jak sie bedzie mały drzec to wiem ze dam przynajmniej na chwile moja siorka tak robiła z dwiema dziewczynami i zadna w sumie nei chciała smoka potem, czasem owszem ale jak sie je zobaczyło ze smokiem to smieszny widok był hehe tez bym tak chciała na chile jakby co i juz
Stary 2011-09-12, 10:59   #1911
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
ja wiem w brzuchu masz swoje 9 miesiecy w postaci Marcelka

gratki za 37 tydzien
Cytat:
Poprasować też?
Małgosia oczywiscie full opcje zamawiam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:00   #1912
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty....
Ja to bym chyba sie pociela jakbym miala kolejnych 9 miesiecy chodzic...
W ciazy tylko podobaja mi sie kopniaczki malenstwa i tyle...
Naprawde nie jestem stworzona do tego..
No ale czego sie nie robi zeby miec malutko ,slodziutka ,kochana kruszyneczke

Stary 2011-09-12, 11:00   #1913
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Marudny jest, widać, że mu brzuszek dokucza, ale jeszcze sobie radzimy. Nocki nawet ok - najlepiej usypia go tata bo śpi 3h bez przerwy, a potem już tak nie chce
W zasadzie tak może być
oj widać, że maluszkom brzuszki dokuczają biedne dzieciaczki, kurcze przy takiej małej kruszynce człowiek bezradny, ale jesteście wszystkie dzielne Mamuśki podziwiam

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-12, 11:01   #1914
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
hihi mamy ten sam termin na 10.10 ale ja sobie liczę już z przesunięciem o tydzień z usg czyli dla mnie trwa 36 tydzień strasznie to skomplikowane

gratuluję (sobie też ) bo już praktycznie donoszone jesteśmy za parę dni

ja już się cieszę że to końcówka...dała mi się we znaki ta ciąża porządnie

miss.hot kciukaski za planową cc, żeby wszystko poszło sprawnie i wracaj z synkiem
Stary 2011-09-12, 11:02   #1915
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
mam pomysł sasasasa
jak sie Marcelek urodzi to szybko przytulaski z meżem i starac sie o siostre albo braciszka dla małego
bedziesz miała i brzuch i Marcelka

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-09-12, 11:04   #1916
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

miss...To ty juz tez bedziesz miala malenstwo z Toba....
Dokładnie na 12 jutro mam się stawić do szpitala
Cytat:
Hehe ciężarnej nie dogodzisz

Idę położyć Grzesia i sama też utnę sobie drzemkę, ostatnią już w tej ciąży w ciągu dnia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:05   #1917
Caltea
Zadomowienie

Miss.hot, proszę mi tu nie przypominać o moim terminie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Ja tez od kilku dni wlasnie spuchlam-tez kostki...i nie chca odpuchnac i tez
juz mi w glowie zatrucie ciazowe a nawet nie mam cisnieniomierza zeby sobie cisnienie zmierzyc....
Tylko nie czytaj nic w necie, już to przerabiałam i powiem Ci, że na 100% dojdziesz do przekonania, że to masz. Podejdź sobie do apteki, zmierz ciśnienie i spróbuj leżeć z nogami do góry . U mnie popuściło dopiero po 4 nocy takich wygibasów, ale jest lepiej.

A w temacie karmienia. Miałam dzieś super sen, że karmiłam piersią swoje cudowne, śliczne, nowo narodzone maleństwo. Tak realistycznie karmiłam, że aż obudziło mnie takie charakterystyczne szczypanie w brodawkach, które towarzyszy wypływaniu pokarmu. A żeby było ciekawiej, to maleństwo było uroczą córeczką. Mówię do malża, żeby sobie uważał, bo wyśniłam trzecią córcię, ale stwierdził, że osobiście widział jąderka na USG, więc jest jak najbardziej spokojny
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:07   #1918
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mam pomysł sasasasa
jak sie Marcelek urodzi to szybko przytulaski z meżem i starac sie o siostre albo braciszka dla małego
bedziesz miała i brzuch i Marcelka
no co Ty i gdzie ja bym to drugie dziecie połozyła??????????/ na balkonie chyba

MIss kciuki za jutro-trzymaj sie i ucałuj małego od cioci jak tylko bedziesz go juz miała
Stary 2011-09-12, 11:09   #1919
gerda
Zadomowienie

Ancia ja kupiłam herbatkę koperkową z hippa jest od pierwszego tygodnia też słyszałam, że jak się karmi piersia to nie trzeba dopajać, ale moja szwagierka jak jej synek mial kolki (a karmiła go cycem)piła herbatę koperkową żeby przenikała do mleka i mu pomogła, skończyło się to tak, że ona miała po niej biegunkę, a jemu to nic nie pomogło

Stary 2011-09-12, 11:10   #1920
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Miss.hot, proszę mi tu nie przypominać o moim terminie

Tylko nie czytaj nic w necie, już to przerabiałam i powiem Ci, że na 100% dojdziesz do przekonania, że to masz. Podejdź sobie do apteki, zmierz ciśnienie i spróbuj leżeć z nogami do góry . U mnie popuściło dopiero po 4 nocy takich wygibasów, ale jest lepiej.

A w temacie karmienia. Miałam dzieś super sen, że karmiłam piersią swoje cudowne, śliczne, nowo narodzone maleństwo. Tak realistycznie karmiłam, że aż obudziło mnie takie charakterystyczne szczypanie w brodawkach, które towarzyszy wypływaniu pokarmu. A żeby było ciekawiej, to maleństwo było uroczą córeczką. Mówię do malża, żeby sobie uważał, bo wyśniłam trzecią córcię, ale stwierdził, że osobiście widział jąderka na USG, więc jest jak najbardziej spokojny
fajny sen zazdroszcze
u mnie zawsze koszmary senne dzis własnie mi przypomniałas ze sniło mi sie ze znowu gdziesz wychodziłam i zapomniałam o dziecku masakra jakas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości