|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
aaa. i jeszcze jedno chciałam powiedziec ( napisac)..
bardzo szybko dopada nasze dzieci ta trzydniówka.. tzn pare miesięcy mają i już to przechodzą.. mój starszy syn przechodził ją w wieku trzech lat hmm.. zaraz po tej trzydniówce tzn po dwóch tygodniach złapała go ospa ![]() ja nie jestem na to jeszcze przygotowana ..ale widze że pewnie i nas to nie długo dopadnie.. bo jakaś epidemia chyba krąży .. wszędzie dookoła słyszę o tej chorobie .. trochę się boję ale i wiem że musi tak byc.. i trzeba to przetrwac.. biedne dzieciaczki ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
)w sumie to i tak pewnie cały czas będziesz czuwała nad malutką.. ach te nasze dzieci.. poświęceń nigdy za dużo dla potomstwa ![]() będę trzymała mocno kciuki za malutką ..żeby szybko jej to przeszło |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za rady i kciuki spokojnej nocki Wam życzę
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka oby do jutra mała wyzdrowiała
dziękuję i dobranoc.. |
|
|
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje dla Emilki i Anastazji
polowy mi nie zacytowalo Cytat:
![]() dobranoc |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
zdrowka dla Leniuchy (kolejny buziak przeciwgoraczkowy )Dzis strasznie tu cicho:P
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie coś stopujecie z produkcją postów ostatnio
ale rozumiem, ostatnie ciepłe dni lepiej z maluchami spędzać inaczej niż przed komputerem... Filip ciągle śpi ! Znalazłam lek na dosypianie !!!Poza tym... dziś wybija Filipkowi pół roczku
|
#1417 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
my wczoraj kolejny dzień poza domem a wieczorem moi rodzice i rodzeństwo do nas wpadli więc czasu na wizaż nie starczyło. nocka fatalna jak na Mateusza, bo 2 razy się budził,dałam smoka i spał dalej ale ja się nie wyspałam. oczy same mi się zamykają o 7 zjadł mm i śpi od 7:20 mam nadzieję, że do 9 pośpi bo matka musi się za naukę wziąć i spóźnione gratulacje dla Emilki i Anastazji Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do diety to u mnie taka sama. chyba modna jest ostatnio, hehe ![]() Cytat:
jaką ma czuprynkę fajną ![]() Cytat:
Cytat:
jak byliśmy w szpitalu i Mati miał gorączkę dochodzącą do 39 (a było to w maju kiedy nie było jeszcze takich upałów) to pielęgniarki kazały rozbierać dzieci, które miały gorączkę. jak któraś mama nie chciała rozebrać to same to robiły. i Mateusz leżał wtedy w samym body na krótki rękaw, albo nawet w pampku tylko jak miał bardzo dużą gorączkę. na noc tylko tetrą mogłam go przykryć. dla mnie to masakra była bo ja chodziłam w bluzie bo nie dość że chłodno na dworze to szpital miał grube mury i zimno tam było. i teraz jak Mati ma podwyższoną temperaturę to pierwsze co robię to rozbieram go i daję okład chłodny na czoło. Cytat:
Cytat:
![]() gratki dla Filipka
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-12 o 08:21 |
||||||||
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
![]() dzisiaj u nas jeszcze ladna pogoda wiec kolo 10 wybywamy na spacerek dluzszy |
|
|
|
#1419 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety nocka z gorączką i teraz też jest 38,7. Dzwoniłam do lekarki, kazała podać jeszcze po czopku syrop i przyjść do przychodni ok 13. Na szczęście Lenka pomimo wysokiej gorączki dosyć dobrze spała - kontrolowałam czy nie jest jej zimno, lub za gorąco - nie wykopywała się, ale przy próbie przykrycia po szyję zciągała z siebie kołdrę. Kurczę nie mam kogo wysłać po ten syrop a sama z Lenką jestem ![]() gratulaje dla Filipka za pół roku
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my dzisiaj pospałyśmy prawie do 9 ![]() i to tyle dobrego, bo nocka niespokojna, kilka razy wstawałam dać smoka ![]() szymelka dużo zdrówka dla Leny
|
#1421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() po sobie wiem że przy gorączce jest nie miło zimno .. wiec tak pomyślałam że malutkie dzieci nam tego nie powiedzą a mogą źle się z tego powodu czuc ![]() ale jak najbardziej różne metody zbijania gorączki są i trzeba próbowac wszystkich Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna jest, mam nadzieje ze to nic groźnego |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka, zeby syrop zadzialalNajlepszego ![]() U nas nocka ok. Spala od 21.15 do 5.40 i pozniej do 9.30, ale o 5.40 zjadla tylko 80ml...
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() agaaga sto lat dla Filipka ![]() szymelka duuuużo zdrówka dla Lenki.Mam nadzieje,że dziś będzie już lepiej i gorączka spadnie My nocke miałyśmy w miarę,ale za to 1,5h przed położeniem spac był taki ryk,że szkoda gadać.Okna musiałam pozamykać Nie wiem czy to zęby czy cos innego![]() Wczorajszy rodzinny wypad bardzo sie udał,miło spędziliśmy czas Szkoda,że to już ostatki pogody w tym roku
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu szkoda że te nasze pociechy nam nie moga powiedzieć o co chodzi
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
iizabela
ada coralady tajka ego-ego Kochane jesteście dziewczyny!! Lżej mi się robi, jak mogę to komuś powiedzieć i wiem, że rozumiecie mnie, wiecie ile lęku, troski i miłości czuje się w takich trudnych chwilach i jak bardzo pragnie się pomóc dziecku. Teraz Lenka śpi po czopku, który trochę znowu obniżył temperaturę, syropu nie mam, ale moze dotrwamy do 13 bez niego. Szukałąm w aptece internetowej, ale nie mogę znaleźć - może źle zrozumiałam lekarkę Słyszałyście o syropie o nazwie pedicytamol - jakiś koncentrat na bazie paracetamolu, nowy podobno jest. A i tak dokładnie to nie wiem jaka ta temp. Lenki jest, bo jak mierzę termometrem elektronicznym na czole to jest niższa niż w uchu, a mierząc rtęciowym jest jeszcze inna - którą uznać za właściwą???
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
witam. ale mam zly dzien
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- szymelka mi najlepiej bylo sprawdzac w pupie rteciowym najdokladniej |
|
|
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o syropie nie słyszałam, a może Lenka nie reaguje na paracetamol? ja też zbijałam Matiemu gorączkę paracetamolem ale nie reagował Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-12 o 10:38 |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz daję jej czopki nurofen, o ten syrop pytałam, bo lekarka w rozmowie telefonicznej mi o nim mówiła i kazała mi go podać
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka tez uważam ze te elektroniczne to troche źle wskazują temperature.. osobiście wolę rtęciowe..
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- izunia jakby co to głosik poszedł
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow moje dziecie w koncu zjadlo od 5.40(80ml) o 11.00 (140ml) i chyba TZ opracowal o co chodzi z tym niejedzeniem... butla dla mojej Leny oznacza spanie, czyli jak nie jest spiaca to nei zje
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, Ego, Szymelka, Ada, Tajka, Coralady dziękujemy
![]() Obskoczyliśmy już Filipowe badania krwi, po 15 wyniki, mam nadzieję, że dobre
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
hej
Maja dziś pierwszy raz spała sma w łóżeczku od jakiś 2,5 miesiąca No i mamy drygą jedyneczkę na wierzchu ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Filipka Cytat:
Ręsztę Pań też proszę o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
|
|
#1434 | ||||||
|
Zadomowienie
|
gratuluje wszystkim wczorajszym i dzisiejszym jubilatom
![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaa dwa razy po ok 40-50 min lub raz godzina i potem 15 min, przespała prawie całe pierwsze 3 miesiące a ja głupia się wtedy martwiłam :P szymelka ja się Lenka dziś czuje, biedactwo malutkie ![]() mam do ciebie pytanie, jakie masz czopki i czy bez problemu sięje wkłada (jeszcze nigdy nie wsadzałam małej czopka) bo one mi się takie wielkie wydają w porównaniu z małą pupą Naduni a mam niby te dla dzieci :/ dużo zdrówka dla Lenki Cytat:
tajka co do mielenia buzią to Nadia tak mieli nie tylko jak jemy i zawsze się jej pytam co je :P boski kącik ma Lenka trzymam kciuki żeby interes wypalił Cytat:
jak tam nocka ?? ada jak pryszcz znika ?? Cytat:
gratulujemy ![]() podziel się przepisem na kaszkę ?? jaką dajesz i w jakiej postaci ![]() Cytat:
współczuje ![]() mam nadzieję że to przejściowe, u nas nocka okropna pobudki prawie co godzinę jak nie częściej potem dwie godziny gadania od 2 do 4 i od 5 powtórka z rozrywki czyli pobudki co jakiś czas ![]() tajka ja też się boje wsadzać cokolwiek do małej pupy Nadii izunia głos poszedł, punkcik dodany zdjęcia super, na zdjęciu z dziąsełkami nic nie widzę
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83 dziękuję za głosik
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kacika to zauwazylam, ze Lena woli kocyk i tam lezy godiznami, a na macie 15-30minut i jeczy. Nie otwieramy lodziarni ehhe chociaz bylby to ekstra pomysl, ale jak juz pisalam nie chce tu mieszkac. to Ci Nadia dala dzis w nocy pospac Cytat:
, ale ja nic na zdjeciu nie widze:P az Tz spytalam hehe
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to wogóle masz fajnie, cały rok ciepło i nie musisz się martwić jak tu dziecko ubrać na dwór. Mogłam dać Mai Rutinoscorbin bo zdjęcie niewyraźne, ale chodziło mi głównie o kolor dziąseł bo ostatnio dziewczyny pisały na ten temat. Ząbków jeszcze mocno nie widać bo dopiero co wyszły ale bardzo je czuć.
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
Napiszę pokrótce ze wyprawa udana, nosidło niezbędne oczywiście i swietnie sie sprawdziło, sporo było dzieciaczków w nosidełkach. Co chwilę ktoś nas miło zaczepiał na szlaku, oczywiście jaki piękny chłopczyk A tutaj zdjątka 1. Wylegujemy się nad potokiem w drodze z Kasprowego 2. Troche zabawy c.d za chwilę bo nie chce mi wklepać reszty zdjęć
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
1.2.3 widoczki na Kasprowym Wierchu + my na szlaku
Szkoda że nie mozna dodać naraz wszystkich zdjęć |
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Na Nosalu - mąż wnosił na szczęście bo niby niewysoki szczyt ale niemal 8 kg wnieść to nie przelewki.
Wogóle jestem w szoku jak bardzo małej podobały się wyprawy, była niesamowicie grzeczna, usmiechnięta, oglądała wszystko co sie dzieje wokół. Acha, pochwalimy się że na Kasprowym Wierchu córeczka obchodziła swoje półrocze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

..
)

(kolejny buziak przeciwgoraczkowy
)
! Znalazłam lek na dosypianie 
..
.. po chłodnej kąpieli raczej powinna byc ciepło ubrana

ale dzis nas zaskoczylam i 3 razy pod rzad powiedzila TATA emek sie strasznie wzruszyl