mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 13:07   #4561
nie _wiem
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

piszecie o tych kisielach.... ja mam tylko budyń, i pomimo mojej wagi (już niedlugo będą mnie dźwigiem z domu wynosić ) idę go sobie przyżądzić a potem może jakieś placuszki z jabłkiem :P a jak juz sie najem to się z powrotem będę wagą przejmować
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:11   #4562
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny kg nie ma się co przejmować, będziemy potem zrzucać, najważniejsze, żeby nasze dzieciątka były całe i zdrowe. Piszecie, że w 9 msc się najwięcej przybiera, mi jakaś dziewczyna ze SR mówiła, ze w 7msc

no i się zmierzyłam ile mam w pępku 88-89cm
Dziewczyny ile Wasze dzieci ważyły na usg w okolicach 32tyg, bo mi się wydaje, ze moja Mała trochę za mało ok.1500g (31,3hbd)
Jagoda to chyba naprawde bardzo indywidualna sprawa ile komu przybywa w poszczegolnych mies
to ty malusio masz w pepku . ale powiem ci ze ja pod koniec ciazy z Sonia w 39tyg mialam chyba 99 dlatego teraz przezywam to 97bo to jeszcze z 2-3 miesiace przed nami a ostatni trymestr to faktycznie okres najszybszego wzrostu maluchow
co do wagi to sprawdzalas z tym kalkulatorkiem?
Stary 2011-09-12, 13:18   #4563
ggoraa
Zadomowienie

Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo mi od rana wariuja z pradem! Tzn wlacza na 10 minut i pozniej przerwa....czekac kiedy mi sie cos w domu spali!

Chce sie podzielic z wami tym co mi tesciowa dzis powiedziala. To tak na przyszlosc ifno
Pamietacie jak wam pisalam,ze moj synek ma klopoty z jelitkami ( kupa nie chce wyjsc, nie jest to typowe zatwardzenie, tylko zbija sie w szeroka kupe i boli jak wychodzi, bo dupka mala- przepraszam za doslowny opis ). Myslalam, ze to wina diety zlej- wiec zero czekolady i duzo warzyw i owocow,ale nie jest lepiej. No to pozniej obwinialam genetyke- bo ja tak mialam, moja siostra tez... pozniej wymyslilam, ze moze za malo blonnika i nie ma poslizgu w jelitkach. Ale dzis tesciowa ogladala w tv program, gdzie w sumie racjonalnie wytlumaczona byla przyczyna. Mianowicie jesli dziecko jest karmione tylko piersia do 6 miesiaca zycia i jesli matka w ciazy ma niedobor zelaza, to dziecko ma pozniej takie klopoty z jelitami. Dlatego dzidzi nalezy od urodzenia podawac dodatkowe zelazo. No ja zarowno w pierwszej jak i w drugiej ciazy mam mala anemie. moja mama miala duza anemie ( po porodzie musiala dostac 40 zasztrykow w brzuch). Wiec ja- sceptyk do takich extra witaminek- uwazam, ze to ma sens.

Ok spylam wykorzystac ,z e mam prad- matko jaki to czlowiek ulomny bez pradu sie staje- najgorsza to swiadomosc, ze nie ma netu wtedy! odezwe sie pozniej
Stary 2011-09-12, 13:18   #4564
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Jagoda to chyba naprawde bardzo indywidualna sprawa ile komu przybywa w poszczegolnych mies
to ty malusio masz w pepku . ale powiem ci ze ja pod koniec ciazy z Sonia w 39tyg mialam chyba 99 dlatego teraz przezywam to 97bo to jeszcze z 2-3 miesiace przed nami a ostatni trymestr to faktycznie okres najszybszego wzrostu maluchow
wiesz ja się swoją wagą nie przejmuje, bo na początku ciąży schudłam 4kg i dwa tygodnie temu na wizycie wyszło, że przytyłam 7,5kg, a patrząc na wagę wyjściową przed schudnięciem to tylko 3,5 kg, choć teraz pewnie już więcej. Martwię się czy z dzieckiem wszystko ok, czy za mało nie waży. Zapytam się ginki na wizycie, bo usg to mi inny lekarz robił. A co to za kalkukator??

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:21   #4565
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
miałas 99 cm tuz przed porodem Soni?kurczę...to ja mam teraz 99,a zostało jakby nie było jeszcze troche czasu do rozwiązania....pewnie przed porodem będę miała ponad 10 cm więcej jeszcze

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:27   #4566
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Byłam u mamy na weekend a tam nie mam netu.
Wczoraj byliśmy na zakupach dokupić komody w Ikea bo teściowa chciała 2 a my jeszcze 1.Dobrze ze weszliśmy wyjściem, bo akurat na półce były 3 ostatnie))
Zaciągnełam Tżta do mothercare i świata dziecka koło M1.Jeśli jakaś ma blisko i rozmiar od 42 w góre to polecam pizamki po 29zł komplet przecena z 195zł.Ogladałam kombinezoniki na zime i o zgrozooo najtanszy i to taki w sumie cienki 119zł.A mnie się najbardziej spodobał za 249zł.
Wświecie dziecka z typowej kołyski zmieniłam zdanie na łożeczko z kołyska i wybraliśmy przewijak z wanienka.
http://allegro.pl/24-klups-lozeczko-...806914959.html
http://allegro.pl/ceba-zestaw-suzie-...792916250.html

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Wiecie co mnie to chyba powinni w jakimś psychiatryku zamknąc codziennie miałam skurcze od rana i bardzo się tego obawiałam, że ta szyjka itp.A dziś od rana nic nawet malutkiego skurczu i już myśle, że coś złego się dzieje.

Też wybraliśmy te łóżeczko z kołyską, już zamówiliśmy tyle, że kolor sosna i już razem z materacykiem. Teraz czekam aż kurier przywiezie.

Dzisiaj w końcu kupiłam w tym rossmanie 2 paczki 2 pampersów
Teraz siedzę i ogladam posciele, najlepiej 3 częsciowe, a później chcę dokupić do tego moskitierę.
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:30   #4567
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Podczytuję was od rana później pograłam sobie na kompie i czas się odezwać jutro albo pojutrze będzie trzeba założyć nowy wątek

Co do wagi ja już mam 18 kg na plusie i to nieprawda że się nie tyje w ostatnim miesiącu jak mój ginekolog powiedział właśnie w ostatnim się najwięcej tyje zwłaszcza w ostatnim tygodniu i powiedział że już mam 3 kg nadwagi Ale to też pewnie zależy od organizmu dużo a ja mam skłonność do tycia(ale co się dziwić po słodkościach)

Glam śliczny masz brzuszek

Agulan ja chodzę prywatnie do ginekologa polskiego przyjmuje w Wellingborough koło Northampton nie mam daleko a lekarz bardzo fajny a będę rodzić u nas w Bedford szpitalu (kilka moich znajomych tam rodziło i nie narzekało to ja też się zdecyduję)

Tż wział chyba do serca że mam dużo chodzić idziemy dziś na miasto on chce kupić wkładki do butów a ja go wyciągnę do innych sklepów tylko czekać aż wróci z pracy za 2.5 godziny

Ania prawda to jest tylko każda z nas jest inna nie wszystkie tyjemy książkowo i tak samo takze nie patrz na to .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:34   #4568
basiula19
Zadomowienie

glam 99 tuż przed porodem ja to już 100 minełam kawałek czasu temu teraz nawet sie nie mierzyłam ale widze, że z dnia na dzień brzusio ostatnio strasznie rośnie..........ja już wykąpana wypachniona za pół godzinki jade do pracy po Tż i mykamy do gina........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:38   #4569
fatal21
Wtajemniczenie

amarantasTeż wybraliśmy te łóżeczko z kołyską, już zamówiliśmy tyle, że kolor sosna i już razem z materacykiem. Teraz czekam aż kurier przywiezie.

Powiedz u kogo kupowałaś i ile Cie wyniosło razem z materacem i wysyłką?Mój Tż też sie uparł na sosne,bo do mebli pasuje,ale mi ten kolor nie odpowiada kurcze.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:46   #4570
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
amarantasTeż wybraliśmy te łóżeczko z kołyską, już zamówiliśmy tyle, że kolor sosna i już razem z materacykiem. Teraz czekam aż kurier przywiezie.

Powiedz u kogo kupowałaś i ile Cie wyniosło razem z materacem i wysyłką?Mój Tż też sie uparł na sosne,bo do mebli pasuje,ale mi ten kolor nie odpowiada kurcze.

U tego sprzedawcy kupowaliśmy, myśle że jutro, albo w środę dostaniemy.
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...766049407.html
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:47   #4571
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo mi od rana wariuja z pradem! Tzn wlacza na 10 minut i pozniej przerwa....czekac kiedy mi sie cos w domu spali!

Chce sie podzielic z wami tym co mi tesciowa dzis powiedziala. To tak na przyszlosc ifno
Pamietacie jak wam pisalam,ze moj synek ma klopoty z jelitkami ( kupa nie chce wyjsc, nie jest to typowe zatwardzenie, tylko zbija sie w szeroka kupe i boli jak wychodzi, bo dupka mala- przepraszam za doslowny opis ). Myslalam, ze to wina diety zlej- wiec zero czekolady i duzo warzyw i owocow,ale nie jest lepiej. No to pozniej obwinialam genetyke- bo ja tak mialam, moja siostra tez... pozniej wymyslilam, ze moze za malo blonnika i nie ma poslizgu w jelitkach. Ale dzis tesciowa ogladala w tv program, gdzie w sumie racjonalnie wytlumaczona byla przyczyna. Mianowicie jesli dziecko jest karmione tylko piersia do 6 miesiaca zycia i jesli matka w ciazy ma niedobor zelaza, to dziecko ma pozniej takie klopoty z jelitami. Dlatego dzidzi nalezy od urodzenia podawac dodatkowe zelazo. No ja zarowno w pierwszej jak i w drugiej ciazy mam mala anemie. moja mama miala duza anemie ( po porodzie musiala dostac 40 zasztrykow w brzuch). Wiec ja- sceptyk do takich extra witaminek- uwazam, ze to ma sens.

Ok spylam wykorzystac ,z e mam prad- matko jaki to czlowiek ulomny bez pradu sie staje- najgorsza to swiadomosc, ze nie ma netu wtedy! odezwe sie pozniej

Ggore u nas tez byly ogromne problemy z kupa. zaczely sie wlasnie gdzies po pol roku jak podawalam malej nowe pokarmy. teraz juz jest troszke lepiej ale sie ponad rok meczylysmy i do dzis sie zdarzaja rozne ""trudniejsze dni". i jak piszesz zdarzaly jej sie kupy wielkie i grubasne ze mialam wrazenie ze jej pupcie rozerwa
jesli chodzi o Was to moge polecic lactulosum
ale to co u pediatry po urodzeniu sie domagac recepty na zelazo? czy zrobienia badania krwi na poziom zelaza czy jak?
ja nie mialam takiej wyraznej anemii- tzn wyniki powyzej 10 hemoglobina
Stary 2011-09-12, 13:54   #4572
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
miałas 99 cm tuz przed porodem Soni?kurczę...to ja mam teraz 99,a zostało jakby nie było jeszcze troche czasu do rozwiązania....pewnie przed porodem będę miała ponad 10 cm więcej jeszcze
no mialam, pisalam juz wiele razy ze mialam malutki brzuszek az mi lekarz dal termin na wywolanie- bo powiedzial ze dzidzka sie nie rozwija dobrze. dodaje zdjecia dodaje robione doslownie dzien przed porodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 40 tc 043.jpg (4,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40 tc 109.jpg (56,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40 tc 018.jpg (39,9 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-12 o 13:55
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:56   #4573
bienioka
Rozeznanie

Witam, odnalazlam sie

Rodzice pojechali w weekend, wiec mam wreszcie dla was czas
Nie mam zielonego pojecia co sie u was wydarzylo przez te ostatnie prawie 3 tyg. Jesli jest cos, o czym musze wiedziec, prosze o info na priva.

U mnie ok. Brzuch twardnieje caly czas, musze wiec dalej brac te cholerne tabletki. Szyjka pozamykana szczelnie, wiec ok. Brzuch rosnie calym pedem. Jestem ciekawa jaki bedzie pod koniec ciazy.

W zeszlym tyg bylam na badaniu: w 32+3 mala wazyla ok 1800g. Nie jest to bardzo duzo, ale donoszona do konca powinna wazyc ok 3000g.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:59   #4574
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

A ja mam anemie...
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:00   #4575
glamourous
Zakorzenienie

no wreszcie jestes Bienioka bo juz si eo ciebie martwilam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 14:03   #4576
witaminkaccc
Zadomowienie

gorraa super ze napisałas... ja mam spora anemie, łykam non toper zelazo i inne wiec zapytam gina na wizycie co i jak

ja wrocilam z zakupow... są słoneczniki kupilam 2 zaraz zjem

piszecie ze macie ok 100cm w pasie... a ja z innej strony - ile Wam w pasie przybyło...???? bo ja mam kolo 100 ale zawsze mialam sporo ( ok 90) wiec mysel ze z 10cm.... i ciezko mi sie do waszej 100 odniesc bo pewnie wiekszosc z Was to osssy

goldi ... ale mialas malutki brzusio

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:03   #4577
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
wiesz ja się swoją wagą nie przejmuje, bo na początku ciąży schudłam 4kg i dwa tygodnie temu na wizycie wyszło, że przytyłam 7,5kg, a patrząc na wagę wyjściową przed schudnięciem to tylko 3,5 kg, choć teraz pewnie już więcej. Martwię się czy z dzieckiem wszystko ok, czy za mało nie waży. Zapytam się ginki na wizycie, bo usg to mi inny lekarz robił. A co to za kalkukator??
kalkulator wagi plodu- tak orientacyjnie

https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html

mi lekarz mowil ze liczy sie przyrost wagi od tej sprzed ciazy, tez tak mialam w pierwszej ze schudlam 3.5 kilo...to liczac od tej najnizszej tez by mi wychodzilo ze przytylam nie 13 a 16.5
Stary 2011-09-12, 14:07   #4578
owieczka86
Zadomowienie

witaminkaccc - dziękuję Jak się zgłosić to tego projektu 9m???

joamic1 - literki narysowałam na deseczce a mój Tż wyciął wyrzynarką później pomalowałam

princessskaa
- dziękuję super że wizyta udana

marejta - dziękuję sukienka super

misiula_88 - dziękuję

ela3010 - dziękuję

elf27 - ja łóżeczko mam już kupione.

Ona231
- dziękuję

rojku -
narobiłaś smaka na zapiekankę

Tottie1984 - śliczna ta pościel

Witam serdecznie
Nie było mnie w weekend - starałam sie Was nadrobić, od razu mówię że nie czytałam wszystkiego dokładnie...
W weekend byliśmy na zakupach i kupiliśmy ubranko i przewijak dla Filipka
W sobotę byliśmy na grillu u znajomych, wzoraj u mojej mamy i jakoś nie miałam czasu zeby do Was zajrzeć.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:08   #4579
bienioka
Rozeznanie

widze, ze sa nowe ciazowe zdjecia, dodaje wiec swoje. Bylo robione pod koniec 32tc.
Na nasze "tajne" forum tez zaraz dodam jedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (48,2 KB, 53 załadowań)
Stary 2011-09-12, 14:10   #4580
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
witaminkaccc - dziękuję Jak się zgłosić to tego projektu 9m???
wystarczy napisać w kontakcie że chcesz wziaść udział http://projekt9m.pl/ (ps. mozna mnie loknac na str mamy9m ) polecam najbardziej laskom z Wawy, bo tam są sesje robione, ale są tez dziewczyny z innych miast mysle ze jak za free to super pamiątka taka sesja

bienioka jak tyci brzus

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-09-12 o 14:14
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:12   #4581
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
gorraa super ze napisałas... ja mam spora anemie, łykam non toper zelazo i inne wiec zapytam gina na wizycie co i jak

piszecie ze macie ok 100cm w pasie... a ja z innej strony - ile Wam w pasie przybyło...???? bo ja mam kolo 100 ale zawsze mialam sporo ( ok 90) wiec mysel ze z 10cm.... i ciezko mi sie do waszej 100 odniesc bo pewnie wiekszosc z Was to osssy

goldi ... ale mialas malutki brzusio
ja jak się jakoś tydzień temu mierzyłam to miałam 103 cm a przed ciążą miałam 67 to 36 cm więcej mam.... ale to widać bardzo bardzo bardzo :P
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:21   #4582
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
wystarczy napisać w kontakcie że chcesz wziaść udział http://projekt9m.pl/ (ps. mozna mnie loknac na str mamy9m ) polecam najbardziej laskom z Wawy, bo tam są sesje robione, ale są tez dziewczyny z innych miast mysle ze jak za free to super pamiątka taka sesja

dziękuję
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:23   #4583
dygotka8
Zakorzenienie

.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 07:59
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:32   #4584
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
widze, ze sa nowe ciazowe zdjecia, dodaje wiec swoje. Bylo robione pod koniec 32tc.
Na nasze "tajne" forum tez zaraz dodam jedno
Bienioka z przodu to prawie nie widac ze w ciazy jestes

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wychodzi mi,że moje Maleństwo waży już 1800g

to licząc wagę sprzed ciązy to ja przytyłam póki co 10 kg bo potem schudłam szybko...to optymistyczne że jednka nie 11,5

Pamiętam,ze pisałaś nie jeden raz,że miałaś mały brzuch w pierwszej ciązy,ale czasem dopiero za któryms razem załapauję jak ktoś coś pisze czy mówi
ja tez tak mam, pozniej wiem ze ktos cos pisal ale nie pamietam kto ani co dokladnie za duzo nas tu sie roi i czasem forum tak pedzi ze ciezko nadazyc

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

mysle ze prawie 30cm mi przybylo
Stary 2011-09-12, 14:33   #4585
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Glam sliczny brzuszek!

Princessko jak czesto uzupelniasz rzesy? Kusi mnie zeby zalozyc sobie metoda 1do1. I ile Cie to kosztuje??
Rzęski uzupełniam raz w miesiącu, bo częściej nie wyrabiam z kasą hehehe Ja robię u dziewczyny w domu, także za uzupełnienie płacę 65zł. Jest naprawdę wygodnie, nie trzeba tuszować. Polecam
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:39   #4586
bienioka
Rozeznanie

Cytat:

bienioka jak tyci brzus
Cytat:
Bienioka z przodu to prawie nie widac ze w ciazy jestes
No nie wiem, czy taki tyci. Moze to aparat splaszcza brzuch Jak z przodu nie widac, to zobaczcie z boku ten balon No i nie zapomnijcie, ze jeszcze 7 tygodni przede mna...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mit pit.jpg (31,3 KB, 46 załadowań)
Stary 2011-09-12, 14:58   #4587
glamourous
Zakorzenienie

i tak malutki

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

dobra soadam do domu a po poludniu sie umowilam z kolezanka na kawke- a ona ma 2miesiecznego malucha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 15:02   #4588
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do stanikow to i tak kupie jeszcze jeden taki "porzadny" do noszenia na co dzien
a te wlasnie na noc chce miec.
Ja kupiłam sobie z triumpha, taki "usztywniany" z mikrofibry, nie lubie takich materiałowych :/ i jak sutki widać przez bluzkę
Ale nie pomyślałam o nocach...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:07   #4589
marejta
Zadomowienie

Bienioka ja też uważam że malutki

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:17   #4590
bienioka
Rozeznanie

Ach...a ja myslalam, ze was zaskocze wielgachnym brzuchem
Jak moze byc maly, jak ja sie juz ruszac nie potrafie. Noce sa najgorsze. Nie potrafie sie przekresic z jednego boku na drugi. No i siedziec prosto tez sie nie da. Musze zawsze troche pupa do przodu odjechac i siedziec na pollezaco.
Jak mowicie, ze brzuch jest maly, to nie chce wiedziec jakie mordegi przechodza dziewczyny z "normalnymi" brzuchami (nie wspominajac juz o duzych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości