|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Dzien dobry najpierw to Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych Solenizantów
Rano ogladalam "pytanie na sniadanie" i byla rozmowa o karmieniu na spiocha ze absolutnie odpada takie cos no i ze dzieciaczki ktore zabkuja nie moga byc karmione w godz 24-6 ze niby beda mialy problemy z zabkami pozniej.Widze ze zyrafka robi furore ja zamowilam zyrafke w piatek Mam nadzieje ze Ola ja polubi ![]() Za chwile idziemy do lekarza na kontrole jak Ola wstanie chyba juz wszystko ok bo troszke ma jeszcze katark i od czasu do czasu cos zakaszle.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
teraz to by chcieli, żeby człowiek potrafił wszystko
![]() a praca, muszę przyznać mnie satysfakcjonuje (chociaż teraz nie chce do niej wcale wracać ale nie chcesz jej chyba jak matal Drania ![]() amarcia ![]() Ania mi się co chwilkę budzi z jakimś dziwnym pisko-płaczem nie wiem o co kaman
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie podobno furorę na zachodzie robi własna energia elektryczna ![]() Znaczy każdy sobie rzepkę skrobie Zaraz Wam wrzucę film z Edą i jego butelką ![]() Słitaśny jest
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- po pierwsze primo podręcznik to religii szanowne Panie kosztował mnie całe 14.80 polskich złotych i używany tu nie wchodzi w rachubę, gdyż w nim właśnie dzieci malują "mrugające gwiazdkiiiii, fruwające ptaszkiii, falujące morzeeee itp.; - po drugie primo za angielski zapłaciłam 53.50zł ale ale aleeee! razem z podręcznikiem otrzymałam w gratisie, zupełnie za free dwa zeszyty, blok rysunkowy i wycinanki! tak się przejęłam, że już miałam drugi komplet kupić tak mnie ta promocja za serce (no dobra-bez rzucania podrobami), za portfel ujęła;- po trzecie a jakże primo pozostały komplet jedzie jeszcze z drukarni, bo zamówiony był przez szkołę i jak się dowiedziałam kosztuje zupełnie tyle samo co poprzedniego roku! takie szczęście! czyli 122zł...Także tego |
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne jakies takie :| |
|
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
a włacha...
co wam ten teges z żyrafkami??? na serio wywalacie z wątku w razie braku? taka polityka? to ja składam podanie do matki założycielki - w tym wypadku Grazin (Moria upiekło ci się!) o dotacje w sprawie ww. zwierzęcia... Ja proszę państwa piniendzy nie mam! ja kupuję ksionżki! dziecko kształcę |
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!
Okazało się, ze firma moja wyslala wszystkie papiery do Zusu i do 16ego powinnam dostac wyplate, zasilek macierzynski mam do 4 pazdziernika. Nie placze z powodu wygaśnięcia umowy bo i tak nie chcialabym pracowac w ochronie. Nikośka nie spala dzisiaj od 2 do 4 w nocy ![]() za to wszystko ladnie zjada ![]() kiepsko sie czuje, powinnam dzisiaj dostac @.
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
dziewczonka- proszę link allegro.pl/show_item.php?item=180621 0327
jak link nie działa to wpisz na allegro nazwę diagnostic P1
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-09-12 o 15:13 |
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
amarcia jak tam samopoczucie??
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z gatunku ludzkiego wypisujemy Ale dotacja by się przydała ![]() Może jakiś fundusz socjalny
|
|
|
#462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się podpiszę pod wnioskiem ![]() ja mam małą dziołszkę w domu co woła w sklepi: "zosia to kce" na wszystko ![]() aha i miałam poprzeć, że inhalator to super sprawa ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- matuuunniu próbuję nauczyć zasypiać Gabi ze smoczkiem a nie paluchem ![]() trwa to pół godziny i tysiąc kilometrów z mojej strony muszę co chwilę chodzić i wsadzać smoka, bo rękami wyjmuje sobie a nie mogę przy niej stać, bo wtedy się do mnie zaciesza a nie zasypia ![]() no i w międzyczasie jeszcze Zosia chce milion rzeczy ode mnie potrzebuję dwóch pieluch żeby jej ręce pozasłaniać
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-12 o 15:16 |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
andziotko, no własnie ... Gabrysia co dzień śpi ciągiem 2-3 h potem np 30-60min aktywności i znów ok 1h-1,5 spania i tak w kółko. Właśnie to mnie martwi - co chwile sobie coś nowego wymyślam - a to że nie rozwija sie właściwie bo zamiast kukać na świat to sobie śpi w najlepsze i nie odbiera bodźców zew, a to że na coś chora... osiwieję
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
mary to stworzyliby piękny duet z Eduardo stękardo
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Niebieska.lwica masz bardzo ciekawy zawód
ja mam podobny a czy ty pracujesz w swoim zawodzie? ![]() Amarcia też wnoszę prośbę o dotację żyrafkową ![]() Blueberry ja nie karmię już trzy miesiące i to mój pierwszy wyciek ![]()
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#468 |
|
Rozeznanie
|
andziot-ale kondycję sobie wyrobisz przez to chodzenie
u nas też na co drugiej reklamie ''mamusia a kupisz mi to?'' na moje ''nie'' pada pytanie nr 1 ''a czemu?'' co do inhalatora to żałuję że 3 lata temu nie kupiliśmy, bo by Kasia się przyzwyczaiła do niego i tego buczenia,a teraz nie chce nawet podejść,bo się boi. Za godzine idę z jej katarem do lekarza. Lolka- brawo za 3 miechy!
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
GRAZIN
zaglosowalam znow na zdjecie sebka i widze, ze przesunelas sie z 10 na 9 miejsce dalej laski głosować! Grazin ma wygrac
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
ja już dzisiaj głosowałam na Sebka
![]() dostałam paczkę z bobovity, dziękuje Agus bo to dzięki temu że wstawiłaś linka
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie mam paczki z bobovity
![]() Idę zagłosować na Sebka, jeśli już mogę ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Jeszcze nie ![]() A w ogóle wczoraj było 337, a dziś 364 głosów
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerze, Tymuś pospał i teraz po "obiadku" znów śpi. Jejku, jak ja bym chciała aby codziennie tak było
Kurczę, był duży wiatr i nie założyłam mu czapki, myślicie że mogło go przewiać? ![]() Grazin ![]() Andziot, Ty już dajesz Gabi marchewkę? Ona jest nadal na piersi? Daisyy, Twoja córa jest niezła Tyle spania to ja jeszcze nie widziałam u żadnego dziecka a Ty się biedna martwisz. Ja też dostałam paczkę z bobowity
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pomocy!
w weekend naczytałam się o dukanie, kupiłam produkty stosowne do fazy uderzeniowej i tą że ciągne od rana. dzis natomiast poczytałam, co się po tej diecie z ludźmi dzieje i ... zwatpiłam... juz mi się wydaje, że bola mnie nerki... że w głowie mi się kręci... chcę schudnąć, ale nie wiem czy to akurat własciwy olercia sposób... co zrobic??? odpuścić??? i zarzucic normalne mż? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia każe mi się karmić
![]() mówi, że mała jest ![]() co jeszcze mnie czeka dziękuję Ci Gabrysiu
|
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Dawno nie pisałam, a to dlatego że internet mi szwankował już prawie miesiąc (kilka razy na dzień udawało mi sie włączyć jakąś stronę), ale od wczoraj zaczął działac (podejrzewam że dlatego, bo w zeszłym tygodniu wysłaliśmy rezygnację
).I przez to bardzo mało podczytywałam, juz nie mówiąc o pisaniu. Szkoda. Ale dzisiaj już prawie nadrobiłam nowy wątek ![]() Strasznie wam zazdroszczę spotkania, szkoda ze ja mieszkam na drugim końcu Polski. Moje dziecię chyba przechodzi skok. Była taka grzeczniutka, ładnie spała zarówno w dzień jak i w nocy. Budziła się raz w nocy na jedzonko. A teraz ma straszne problemy z zasypianiem, mniej je, ale w nocy budzi sie juz dwa razy na jedzonko (a zdarza się trzy razy). Tż upiera sie żeby dawać jej już coś więcej do jedzenia, ale sama nie wiem, ja bym jeszcze zaczekała, zwłaszcza, że wydaje mi się że sie najada skoro zjada mniej, a nie wiecej. Chciałabym przeczekac ten skok (chyba jeszcze dwa tygodnie) a potem zacząć rozszerzać dietę. Ale nie wiem co zrobić i jak będzie lepiej. Możecie mi coś doradzić? Dodam że Paulinka w sobotę skończy 4 miesiace i je tylko moje mleczko. Pisałam wam już wcześniej że ściągam mleko, w nocy tylko daje małej UU. Je nawet ładnie, zależy kiedy, ale jak dostaje częściej to strasznie sie wygłupia, wygina sie i malo zjada. No i chyba muszę zacząć po woli odstawiać ją od mojego mleczka bo niedługo czas wrócić do pracy (chyba 17 października) nie wiem ile trwa odstawianie, mam nadzieje ze sie wyrobie. Co prawda jak wróce do pracy moge jeszcze raz czy dwa dziennie karmić małą. Jeszcze pochwale sie wam ze dzisiaj Paulinka pierwszy raz przewróciła sie na brzuszek sama, a potem zmęczona SAMA zasnęła (co ostatnio jest trudne). To chyba tyle u mnie. Wybaczcie ze tak sie rozpisałam. Ide dalej nadrabiać póki mala śpi.
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w gondoli tak nie wieje, ja też jeszcze nie zakładam czapki ![]() tak, Gabi jest jeszcze na piersi, ale zaczęłam już dawać coś innego, bo niestety wracam do pracy i będzie musiała jeść coś innego nić cycka
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płakałysmy tu za Toba![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ona sie po prostu spotkania z sebkiem doczekac nie moze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale jako matka załozycielka obecnej czesci licze ze zrobicie zbiórke i nam kupicie ![]() ![]() kurna nie moge opuscic zlotu bo eda nam hanie ukradnie musimy jej bronic jak lwy ![]() Cytat:
nawet nie wiedziałam![]() dZiekuje wam za głosy ![]() mam kupa sytułejszyn zaraz wracam USG wyszło dobrze ![]() limfocyty chyba podwyzszone od ropiejacego oka chyba jujutro mnie okulista czeka i pobieranie krwi ![]() dziekuje za kciuki
|
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
gusia
szkoda gadać... jeszcze mnie trzyma... i kończy mi sie pierwszy poporodowy okres... Cytat:
cieszysz sie?później będziesz słyszała idealnie wypowiedziane CHCĘĘĘ, również na wszystko...
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

ze niby beda mialy problemy z zabkami pozniej.
Mam nadzieje ze Ola ja polubi 

jak matal Drania 

za angielski zapłaciłam 53.50zł ale ale aleeee! razem z podręcznikiem otrzymałam w gratisie, zupełnie za free dwa zeszyty, blok rysunkowy i wycinanki! tak się przejęłam, że już miałam drugi komplet kupić tak mnie ta promocja za serce (no dobra-bez rzucania podrobami), za portfel ujęła;

płakałysmy tu za Toba