|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
dziewczyny, czy któraś z was zamawiała coś kiedyś na stronie empik.com? chciałam kupić kilka książek, zalogowałam się, wybrałam książki i utknęłam na stronie "Prosimy o podanie swoich danych" - parokrotnie je wpisywałam, wybierałam formę płatności, a za każdym razem strona mi się odświeżała i nic z tego nie wychodziło
czy ktoś wie jak złożyć do końca zamówienie?Edit: błąd wyskakuje jak zmieniam formę przesyłki. nie podchodzi ani odbiór w salonie, ani kurier ani poczta ma ktoś jakiś pomysł?
Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2011-09-12 o 19:40 |
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjmij baterię i odkręć obudowę przednią, żeby ekran wysechł. I wyjmij baterię.
Na pocieszenie powiem, że mi zegarek wpadł do wody i go rozebrałam, wysechł i działa. Chociaż jedno z drugim niewiele ma wspólnego.
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Paczka w teorii powinna tyle dni iść ale nic mnie już nie zdziwi od czasu, kiedy list polecony z Częstochowy do mnie (Chorzów) szedł ponad dwa tygodnie .Cytat:
A co do bakłażanów to proponuję Pasta alla Norma. Jakiś czas temu się w tym daniu zakochałam. Bierzesz dwa bakłażany i obierasz. Jednego kroisz w kostkę średniej wielkości, a drugiego w plastry grubości 1-1,5 cm. Kroisz pół cebuli cukrowej, wyciskasz dwa ząbki czosnku i wrzucasz to do garnka, w którym się to podgrzewa. Doprawiasz solą i pieprzem (odrobina). Po około 5 min wrzucasz do garnka bakłażana pokrojonego w kostkę i to się w tym garnku dusi przez jakieś 10 min. W międzyczasie podgrzewasz oliwę z oliwek w szerokim garnku (musi być bardzo gorąca). Placki bakłażana panierujesz w bułce i kładziesz na gorącą oliwę. Czekasz aż się zarumienią i smażysz z drugiej strony. W międzyczasie gotujesz makaron. Do bakłażana-kostki dodajesz przecier pomidorowy (około 300-350ml) albo rozdrobnione pomidory z puszki, dodajesz swieżo posiekaną bazylię, mieszasz, dodajesz ugotowany makaron. Na sam koniec makaron wykładasz na talerze, na nim układasz panierowane placki i posypujesz to ricottą. Normalnie niebo w gębie. ![]() Jeżeli bardzo nie chcesz smażyć, to możesz ten etap pominąć i tylko zwiększyć ilość bakłażana w sosie. Z innych rzeczy z bakłażanem to mozna go faszerować. Ja osobiście bardzo lubię bakłażana faszerowanego pastą pomidorową albo pastą rybną. Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2011-09-12 o 21:11 |
||
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sprzedaję na allegro i jak wysyłam poleconym priorytetowym, to najczęściej następnego dnia przesyłka jest u kupującego (lub idzie góra 2 dni). Jeśli wysyłam poleconym ekonomicznym, to przeważnie za 3 dni otrzymuję już komentarz, od osoby, która kupiła jakiś przedmiot.
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2011-09-12 o 20:10 |
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
do czego można wykorzystać zel do mycia twarzy? kupiłam jakiś czas temu, ale mi kompletnie nie służy i teraz leży nie używany. do czego mogę go jeszcze wykorzystac?
|
|
|
|
#4538 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29359413]nie włączaj..
zostaw kilka dni żeby porządnie wysechł..[/QUOTE] Cytat:
Baterię wyjęłam od razu, jednak nie mogę go rozkręcić no nic, zostawię go na parę dni, mam nadzieję, że będzie działać.
|
|
#4541 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4543 |
|
Konto usunięte
|
co to jest czas względny ?
co oznacza słowo względny ? |
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29361995]co to jest czas względny ?
co oznacza słowo względny ?[/QUOTE] Zależny od różnych czynników. Różny w zależności od punktu odniesienia.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29361995]co to jest czas względny ?
co oznacza słowo względny ?[/QUOTE] względny czyli zależny od czegoś, zazwyczaj od punktu widzenia, odniesienia a co do czasu względnego, to chodzi Ci o wyłumaczenie teorii Einsteina? Edytowane przez taka_sobie_jedna Czas edycji: 2011-09-12 o 21:16 Powód: poprawka ;) |
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nalać do szklanki trochę octu winnego albo balsamicznego i dodać trochę płynu do mycia naczyń i wymieszać. Rano pływają częściowo rozpuszczone . Tylko zapach jest dosyć intensywny ale można wywietrzyć. Post wizażanki KarolinaK: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=13
|
|
#4549 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29363018]
![]() możliwe, dzieciak się pytał, ogląda byli sobie wynalazcy choć raczej o mierzenie czasu mu chodziło[/QUOTE] eee to nie ma sensu mieszać mu w głowie ![]() ważne że wie, że czas jest zależny od punktu widzenia danej osoby. Możesz mu powiedzieć, że jak Ty jesteś w pracy i masz dużo do zrobienia to czas tak szybko Ci zleciał, a jak on się nudzi to czas mu się tak strasznie dłuży. To jest sprytne wytłumaczenie
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Czy może mnie ktoś pocieszyć?
Przytrzasnęłam sobie kciuka drzwiami od samochodu. Spuchł, posiniał a teraz radośnie czekam aż paznokieć zejdzie ![]() Byłam w takim szoku, że aż mi tlenu zaczynało brakować, myślałam, że zaraz odlecę. Nigdy nie doznałam żadnego poważnego urazu. Jak długo schodzi paznokieć? Powinnam pójść na zerwanie? ( ) Jakie jest prawdopodobieństwo, że odrośnie nie taki jak trzeba? I czy bardzo będę cierpieć?Już się w miarę otrząsnęłam, ale nie wiem po prostu czego mam się spodziewać.
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
możecie mi polecić jakąś bazę pod makijaż? najlepiej taką do 20 zł, dostępną w rossmanie, naturze czy na all.
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boli na poczatku ,a potem tylko brzydko wygląda ![]() problemem może być uszkodzona macierz paznokcia jeśli uderzyłas w tym miejscu,gdzie wychodzi paznokieć z palca (biały uśmiech) w najgorszym przypadku bedzie zniekształcony,albo bedzie pękać przy odrastaniu-pionowa linia Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-09-12 o 22:55 |
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to ja już nie wiem gdzie uderzyłam, a niemal cały poczerniał. Tak spanikowałam, że już mi tylko wstyd. Ale teraz myślę, że nie takie problemy ludzie mają. Uff, dziękuję Ci za odpowiedź. A boli przeokropnie.
|
|
#4555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() baza Ingrid na allegro. Zamówiłam jestem bardzo zadowolona jak dotąd na KWC sa opinie, ja należę do zadowolonych i tych których silikony na buzi nie zapychają![]() o taka ![]() http://allegro.pl/baza-pod-makijaz-p...768233792.html Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-09-12 o 23:07 |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakładam głównie podkład i puder, ale i tak schodzi, więc szukam bazy ![]() czytałam jej opinie na KWC. tak samo czytałam o bazie pod cienie z joko i jest rewelacyjna!
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2011-09-12 o 23:09 |
|
|
|
|
#4557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym ściągnęła open office'a albo cos, co nazywa się Microsoft Works - wg mnie przyjaźniejsze niż open office. Cytat:
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#4558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dość szybko się goi, najgorszy jest sam moment przytrzaśnięcia i gojenia palca a potem już z górki. Dwa razy miałam przytrzaśnięte palce tak, że paznokcie schodziły.Za pierwszym razem paznokieć stopniowo odrastał i wypychał uszkodzoną część, dosyć długo to trwało, aby doszedł całkiem do siebie, kilka miesięcy pewnie. A za drugim razem, to jakoś po 2 tygodniach od zagojeniu palca, grałam w piłkę i oberwałam w tego palca tak, że ten uszkodzony paznokieć sam mi cały "odskoczył", (wcześniej się "ruszał"). Ale to nie bolało wcale i sobie spokojnie odrastał. Jedynie dziwne było uczucie nieposiadania paznokcia, taki pomarszczony i wrażliwszy był palec w tym miejscu W drugim przypadku było mi nawet wygodniej ogólnie, bo nic mi nie zahaczało itd. W obu przypadkach został mi "ślad" w postaci lekko zgarbionego paznokcia, ale to jest właściwie niewidoczne, tylko ja to widzę Więc bez obaw, nie powinno być problemu z nim Zobaczysz w trakcie, jak się będzie goił, może żadne zdejmowanie paznokcia nie będzie potrzebne lub sam odpadnie.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-09-13 o 02:05 |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No właśnie opinie na KWC są różne, negatywne sa od tych których zapchała baza, a pozytywne są po prostu pozyutywne
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli tak , i zakup nie odbył się za pośrednictwem jakiegoś portalu aukcyjnego czy sklepowego , a przy tym towar był zgodny z opisem i informacjami podanymi przez sprzedającą osobę , to niestety zwrot możliwy jest tylko dzięki ewentualnej dobrej woli sprzedającego - jest to przypadek transakcji prywatnej między dwoma osobami fizycznymi . Gdyby transakcja prywatna była zawarta przy udziale sklepu/portalu aukcyjnego , sprawa by się różniła o tyle , że osoba prywatna musiałaby umieścić zastrzeżenie o wyłączeniu rękojmii , by nie był możliwy zwrot . Plus oczywiście ochrona z tytułu konieczności przestrzegania przez strony dodatkowych ( opcjonalnie ) zastrzeżeń wynikających z regulaminu wewnętrznego takiego portalu/sklepu. Nie wiem , co miałaś dokładnie na myśli pisząc o sprzedaży internetowej - bo jeśli tylko korespondencję mailową , to jest to tak samo , jakbys ustalała zakup " z ręki " , na ulicy , przez ogłoszenie w gazecie itp. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

?
up

. Paczka w teorii powinna tyle dni iść ale nic mnie już nie zdziwi od czasu, kiedy list polecony z Częstochowy do mnie (Chorzów) szedł ponad dwa tygodnie

. Tylko zapach jest dosyć intensywny ale można wywietrzyć. 
) Jakie jest prawdopodobieństwo, że odrośnie nie taki jak trzeba? I czy bardzo będę cierpieć?