|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Piękna pogoda to i mamy ciszę.
Złota jesień się zaczyna ) Ja ekologicznie spędziłam dzionek na łonie natury, duuużo sportu
|
#1833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() peelingu kawowego też używam. tylko słyszałam że cellulit trzeba zwalczać kompleksowo: sport, dieta, peeling i dobry balsam/olejek. dlatego pytam czy któraś z was zna wybróbowany specyfik na cellulit. jakich używacie peelingów do twarzy moje drogie? |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jesteś pewna, że miałaś wystarczającą ilość pieniędzy na PayPal'u? Biorąc pod uwagę różnicę przewalutowania? Bo PayPal ma trochę inny kurs, niż na przykład NBP - chyba że przelałaś euro i zakupy tez robiłaś w euro. |
|
|
|
|
#1835 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29346546]No co ty mówisz?
A jesteś pewna, że miałaś wystarczającą ilość pieniędzy na PayPal'u? Biorąc pod uwagę różnicę przewalutowania? Bo PayPal ma trochę inny kurs, niż na przykład NBP - chyba że przelałaś euro i zakupy tez robiłaś w euro. [/QUOTE] Głupoty gadam Oczywiście miałam za mało kasy na PayPalu, dlatego wołał o kartę Uchroniło mnie to jednak przed zakupami Odszczekuję, na feelunique PayPal działa!!
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki z Warszawy, robię wieczorem zamówienie na ZSK, czy ktoś chce się przyłączyć? Koszty przesyłki dzielimy po równo + walory integracyjne przy przekazaniu dóbr gratis
![]() Jakby co zapraszam na PW
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w końcu moją szczotkę Khaja. Powiedziałabym, że jest dobra: włosy są miękkie i ładnie się układają, gdyby nie fakt, że elektryzuje mi włosy - jak żadna inna i trochę oklapnięte włosy się wydają do tego, takie anty-mięsiste
Trochę się zawiodłam. Macie na to jakiś sposób?
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Otworzyłam krem koloryzujący p&r(koleżanka nalegała ,bo chciała zobaczyć jak średni beż wygląda)i okazał się dla mnie za ciemny Na szczęście koleżanka ma cerę ciemniejszą i odkupiła go ode mnie i dzisiaj złożyłam kolejne zamówienie...a że wiecie głupio tak zamawiać tylko jeden krem to sobie strzeliłam zestaw spa do ciała![]() A co do samego kremu to ja i koleżanka jesteśmy zachwycone.Pięknie się wchłania,przyjemnie się go na buzi nosi.Zapach neutralny.Nawilża.
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam z nowości peeling solny i krem pod oczy z Flos Leku BeEco, jutro postaram się wrzucić fotkę
|
|
#1841 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć i tak nigdy nie wątpiłam, że kiedyś będzie mój Ja też lubię kosmetyki AMB, właśnie skończyłam kremik z serii różanej do skóry suchej na noc, bardzo fajny ![]() Cytat:
![]() A może próbeczka ciemniejszego Lumiere by wystarczyła? Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma to jak pomocna ręka mężczyzny Trzymam kciuki za montowanie i czekam na relacje ![]() Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wczoraj otworzyłam kolejny kremik z moich zapasów (MF) a w szufladzie nic nie ubyło Dziewczyny a znacie jakąś maseczke do twarzy bardzo mocno nawilżającą? Moja skóra jest ostatnio bardzo przesuszona i w ogóle taka bez życia Muszę jej coś zafundować żeby doszła do siebie ale nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Rany ale szczęście, że koleżanka bardziej opalona ![]()
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekam sobie na reszte i zastanawiam sie co wybrac na noc.. waham sie między tym http://organeo.pl/product-pol-506-AL...ia-110-ml.html a tym http://bioeco.pl/dojrzala-cera/1115-...alizujacy.html i nie wiem co wybrać ![]() i nie wiem czy warto kupowac ten olejek na cellulit http://bioeco.pl/olejki/1665-khadi-a...kich-ziol.html wspomóżcie początkującą
|
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogolnie patrzac na ten sklad to dosc ciekawie wyglada... i wydaje mi sie, ze faktycznie moze rozgrzewac. a taki efekt - pobudzenie krazenia - jest jak najbardziej pozadany. jesli nie bedziesz musiala glodowac czy oszczedzac po zakupie, to kup ![]() a co do specyfikow na noc - zalezy co ci potrzeba... ja bym postawila na nigelle. a w sumie to bym oba te specyfiki wziela i stosowala zamiennie koncentrat AMB lubie, ale nie moge go codziennie stosowac - za duzo tego dla mojej tlustej skory. czarnuszka zdaje sie byc dobra podstawa na noc |
||
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam na wymiankę krem Mineral Flowers zielony ( do skóry suchej). Kupiłam w sephorze, schowałam, teraz otwarłam, użyłam 2-3 razy i niestety ale jest dla mnie za ciężki..czy któraś z was chce przygarnąć ? Może być nawet za odlewki/próbki
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie tez mam dosyć tłustą skóre a nigella jest chyba podobnie ciężka jak to serum więc może kupić serum i coś lżejszego np cos antytrądzikowego z sanoflore. albo kupić nigelle i krem z sanoflore. albo jesszcze inaczej hahaha
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar sprobowac rowniez na skore glowy - z dodatkiem oleju lub wyciagu z lopianu, pokrzywa itp.
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
POmocy.
![]() Stosuję acne derm,na drugą noc effeclar duo,potem znowu acne,potem dwie noce nawilżanie i tak ciągle no i juz nie mogę.Oprocz tego myjhe zelem effeclar,lubie goMyslalam,ze ropne pryszcze przestana mi wyskakiwac,a tu nic,pojawiaja sie ciagle w strefie T(bo tam mam trądzik)Po kuracji zoraciem(który mi pomagał bardzo,postanowilam go odlozyc wlasnei,bo vbylam czerwona i sie swiecilam no i wlasnei odlozylam .Po zoracu zaczely mi same ropne wyskakiwac,nogdy nie mialam samyc hropnych,bo to są same ropne ;/Kiedys gdzie niegdzie ropne,a reszta po prostu takie czerwone ![]() Juz nei mogę,okropnie to wyglada. Jak temu zapobeigac,jak pielegnowac mam cere ![]() :conf used:Prosze pomózćie.I czym moga byc przyczyna te ropne pryszcze? ;/
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba było sobie Tangle Teezer kupić. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29364093]
Trzeba było sobie Tangle Teezer kupić. [/QUOTE]A ona lepsza jest? Wiem o niej tylko tyle, że jest dobra do splątanych włosów. Mi tam nic do rozczesywania włosów nie jest potrzebne, mam krótkie i mało plączące się włosy.
|
#1851 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam oliwke hippa i raz spróbowałam na twarz i w sumie ok. a dzisiaj nałoże na noc kremik madara eco face bo mam próbke to zobacze co za świństwo :P i mam też próbke żelu do mycia amb to sie dzisiaj nim umyje. dziewczyny co ja bym bez was zrobiła! a trafiłam na ten wątek przypadkiem i wciągnełam sie na maxa w eco kosmetyki |
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dobrze, ze sie wciagnelas... i daj znac, jak sie probki spisaly |
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29365249]
OK, w takim razie czego oczekujesz od szczotki?[/QUOTE] Żeby nie przyklepywała włosów i trochę je zmiękczała, wygładzała A on byłby dobry do wrażliwej i suchej cery?
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem tak bo ma malutkie drobinki i jest delikatny
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo przyjemnie, jak będę zamawiała krem do rąk, to przy okazji też ten peeling wezmę
![]() Używała któraś z Was kremu do rąk intensywnie nawilżającego Lavera Neutral? Albo ogólnie kosmetyków Lavery z serii Neutral, Baby & Kinder Neutral lub Basis Sensitiv New? Jakie macie o nich zdanie?
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam nadzieje, że moja skóra sie odwdzięczy ![]() to tak: ten żel do twarzy amb(próbka) podoba mi sie. bardzo fajny duet z moją szmatką muślinową. krem na dzień z amb fajny, ale jakoś tak dziwnie pachnie.. wczoraj wieczorem posmarowałam rączki próbką tego kremu http://bioeco.pl/kremy-do-rak/82-lav...-sensitiv.html i naprawde bardzo fajny!!! rączki jak aksamit. jak nie znajde w mojej naturze kremu dr rąk dr scheller to kupie właśnie ten. w ogóle kosmetyki lavera są rewelacyjne. czekam na maseczke z błota syberyjskiego
Edytowane przez kijanka89 Czas edycji: 2011-09-13 o 13:03 Powód: zamiast naturze napisałam apteki nie wiem czemu |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29371879]
To wg mnie Tangle Teezer spełniałaby te oczekiwania.[/QUOTE] A ile ona kosztuje i gdzie można ją zakupić w dość przystępnej cenie? Spróbuję, a nuż mi się spodoba ![]() Może TŻ też zacznie jej używać, on ma włosy do łopatek i taki dobry rozczesywacz by mu się przydał. A tak w ogóle, to kupiłam dziś krem do rąk z Sanoflore. Mam takie suche dłonie, skórki mi schodzą przy paznokciach, łuszczą mi się, do tego boli i szczypie. Chciałam coś dobrego, natłuszczająco - regenerująco - nawilżającego, to skusiłam się na ten krem, bo byłam w pobliżu SP I sama nie wiem, trochę pomaga, ale po godzinie znów muszę smarować. Czym by te moje dłonie zreperować? Pomóżcie, bo nie daję już rady
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

Złota jesień się zaczyna

Trochę się zawiodłam. Macie na to jakiś sposób?
Na szczęście koleżanka ma cerę ciemniejszą i odkupiła go ode mnie i dzisiaj złożyłam kolejne zamówienie...a że wiecie głupio tak zamawiać tylko jeden krem to sobie strzeliłam zestaw spa do ciała

Muszę jej coś zafundować żeby doszła do siebie ale nie wiem co 

i daj znac, jak sie probki spisaly