![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie blizniakow laczcie sie :)
Hej dziewczyny,
przedstawiam wam moje kruszynki: Mikołaj 2090g Lilianka 2380g urodzone 10.06.2011 przez cc O 2 w nocy odeszły mi wody, mąż z racji tego że nie mógł dodzwonić się do mojego gina zadzwonił po pogotowie, które zawiozło mnie do szpitala 60km od domu, ale nie tam gdzie miałam rodzić ![]() ![]() ![]() ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
Boziu, jacy oni słodcy
![]() ![]() ![]() Tylko które jest które ![]() ![]() Waga ładna, na pewno długo Was nie potrzymają i wrócicie z maluszkami do domu. Pokarm jeszcze będziesz miała, tylko próbuj ściągać i troszkę je masować ![]() Jeszcze raz gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Pokój jeszcze nie do końca umeblowany, ale już połowa jest
![]() Kolorek trochę inny na fotkach niż w rzeczywistości, może w dzień będzie lepiej widać, bo ścany są turkusowe a nie niebieske, a pasek jest w pomarańczu ale ciemnym i stonowanym a nie taki jaskrawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Nadiazloto pokoik bardzo ładny
![]() ![]() ![]() ![]() Na zdjęciach pierwszy jest Mikołaj, no i pierwszy się urodził o 4.55 ![]() ![]() Nadia to trzymam kciuki za wtorek,kochana trzymaj się i szybko wracaj do nas z maluszkami ![]() ![]() Jednak co poród naturalny to naturalny i nikt mi nie powie że cc jest lepsze, a niektórzy jeszcze za to słono płacą ![]() ![]() ![]()
#155 |
Zakorzenienie
|
Asiago maluchy szybko przybiorą i wrócicie do domu, a w międzyczasie zdążycie przygotować wszystko i mąż na pewno pomaluje komodę-teraz nie ma wyjścia.
Czekam na relację z pierwszego karmienia ![]() Nie wiedziałam że sn może być lepsze od cc. Od zawsze panicznie bałam się sn, zobaczymy jak będę się czuła po cc. |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Nadia trzymam kciuki bo to chyba dzis co????????
#157 |
Zadomowienie
|
Hejka, ależ tu się cicho zrobiło
![]() Ciekawe jak tam Nadiazloto, pewnie dopiero dochodzi do siebie po cc ![]() My dalej w szpitalu, jest szansa że za jakiś tydzień wyjdziemy do domku, już nie mogę się doczekać. Liluś od kilku dni poza inkubatorem, Mikołaja naświetlają specjalną lampą bo ma żółtaczkę, przez co ostatnio pogorszył się w jedzeniu, ale mam nadzieję że w końcu zacznie ładnie przybierać, od tego zależy kiedy wyjdziemy do domu ![]() ![]()
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze gratuluje..kruszynki sa przecudowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia maluszki sa booskie po prostu, przesliczne kruszynki i w ogole cudownie ze masz porod za soba ![]() ![]() normalnie ja sie w pracy ze wzruszenia poplakalam... super ze same oddychaja ![]() jeeeny jeszcze raz gratuluje i mam nadzieje ze Nadii tez juz mozemy gratulowac ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- nadia pokoiczek sliczny, a te mebelki to z Ikei? mialam taka sama szafe zdaje mi sie jak mieszkalam w Irlandii
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maluszki już po za inkubatorami, odruch ssania mają bardzo dobrze wykształcony, tylko są dosyć leniwe i przy cycu śmieją się albo zasypiają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Asiu a kiedy wychodzicie? cos lekarze mowia?
trzymam kciuki zeby te zmiany u Mikolaja sie wchlonely ![]() tez mam taka sytuacje ze bede raczej sama z maluchami bez TZTa, no jakos trzeba sobie dac rade niestety mimo ze latwe to pewnie nie bedzie ciekawe jak tam Nadia...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-06-20 o 08:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My wychodzimy jutro ![]() ![]() A komody mi tż dalej nie pomalował ![]() ![]() ![]() ![]() acha no i pomału uczę się karmić dwójkę na raz, co prawda tu nie ma warunków ale jak trzeba to jakoś się da, w domu będzie łatwiej, tymbardziej że tam czeka wielka poducha do karmienia ![]()
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Już jesteśmy w domu od wczoraj
![]() Chłopcy przesłodcy, dopiero się adoptują i dali w nocy popalić, ale TZ się spisał-chodził z nimi, wstawał do nich, tylko na karmienia wstawaliśmy razem, bo TZ trochę boi się ich przebierać, są tacy drobni, ale za to butle podaje tata, przygotowuje do przebrania dla mne zostaje wymiana pieluchy i zawinięcie ![]() Chłopcy jedzą średnio, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, musimy pilnować przyrostu ich wagi i utrzymania ciepłoty ciała. Uciekam bo mamy chwilkę i TZ zrobił kawkę z ciastem ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Zapomniałam o najważniejszym ![]() Urodziłam we wtorek przez cc o 12:12 Amadeusza 2600 waga i 49cm a o 12:13 Sergiusza 2080 waga i 49cm. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Asiago kochana nie martw się problemami Mkołajka, u nas też są jakieś rzeczy-wyszły na USG przezciemieniowym-obaj mają coś tam co ma wiele wcześniaków, a Amadeusz ma do tego torbiel podpajęczynówkową, która powinna zanikać i ja wierzę że zaniknie, musimy to kontrolować. Do tego okulista nas czeka bo to też standard u wcześniaków. Uwierz mi że i u Was i u nas będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę że wagowo bardzo podobnie jak u mnie, zwłaszcza Sergiusz z Mikołajem, ale twoje chociaż urodzone później, już jako dzieci donoszone? tak? A jak ty się czujesz, doszłaś już do siebie? Nas też czeka okulista ![]() Na szczęście i my jutro będziemy już w domku ![]() ![]() Nie karmisz piersią? moje bardzo ładnie jedzą z piersi po ok 70ml, podobnie z butelki jak ściągnę pokarm i najważniejsze że przybierają na wadze. Czekamy na fotki maluszków ![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2011-06-20 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Nadia gratuluje
![]() ![]() ![]() czekamy na foteczki, ty Asia tez nas zupdejtuj ![]() jeeej dziewczynki ale to rzeczywiscie sa malenstwa...kruszynki takie, 2 kilo toz to tyle co nic...moja mala sie urodzila troche ponad 3 i tez mi sie zdawalo ze to takie malusie a to kilo roznicy czyli 30 procent...boze i jak tu sobie z takimi dwoma okruszkami radzic???
#166 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Asiago super, że wychodzicie ![]() Nie karmię bo oni kiepsko łapali i ciągnęli, a drugiego dnia nawalił mi laktator i nie ściągałam pokarmu, teraz pewnie zaniknie. Dzieci zaliczyli mi do wcześniaków jeszcze. Mnie troszeczkę ciągną szwy, muszę jechać je ściągnąć, chyba jutro. Z płaskiego ciężko się wstaje i na miękkim kiepsko się siedzi, ale ogólnie OK ![]() A Ty jak? Już na pewno super forma ![]() Glamourous a no są to małe szkraby, ale wprawa przychodzi w mig, a z dwójką to trzeba mieć pomoc, przynajmniej na początku ![]() Jak samopoczucie? |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
u mnie super, wreszcie powiedzialam o ciazy w pracy
![]() aha i wozek kupilam- Jane Twin two z takimi sprytnymi gondolkami z ktorych mozna foteliki samochodowe zrobic ![]() dziewczyny a gdzie kupowalyscie ciuszki w tych malusich rozmiarach?
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja te maleńkie kupowałam w lumpku, w idealnym stanie a czasem nowe po 1 zł za sztukę, bo mało kto takie małe w ogóle kupuje, ale większosc tych małych to mam w rozm.50 z h&m. My od wczoraj w domku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję nowym mamusiom!!!
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
glamourous ja mogę polecić body kopertowe z Auchan, są na prawdę malutkie i wąskie dzięki czemu nie wiszą na dzieciach jak worki, a super się rozciągają do ubierania, są niby cienkie ale to super bawełna-u nas się sprawdza. A z Tesco mam pajace w rozmiarze 0-newboarn są troszkę za duże, ale o niebo lepsze od innych firm, które mają pajace szerokie jak na wieloryby
![]() Body z Tesco, C&A i H&M są wielkie i wkładane przez głowę co mojego TZ przeraża a i mi łatwej ubrać wierzgające się dzieci w kopertówki i dzieci mniej się denerwują a na początek to ważne bo ciężko radzą sobie ze stresem ![]() Jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Drogie mamusie bliźniaczków
odzywam sie po długiej przerwie i mam nadzieje, ze mi to wybaczycie...jestem w szpitalu od prawwie trzech miesiecy, poniewż pojawiły się komplikacje.....najpierw skrócona szyjka macicy, potem cukrzyca a na koniec ajwieszy koxszmar cholestaza!!!!! nie spie po nocach i zyc mi sie odechciewa. zadrapuje sie do krwi i nic nie pomaga!!!!!!!!!!!!!! ![]() dodam tylko ze leze we francuskim szpitalu ......i nie mowie po francusku, władam jedynie angielskim, a jak wiadomo nie jest on tu bardzo popularnym jezykiem!!!!!!!!!!!!!!!!! (przyjechałam do francji w lutym za namowa mojego mezczyzny-francuza) miałam rozpoczac nowe zycie w sensie jezyk, praca i dokładnie pare dni po przyjedzie....ta da.....ciaza. kolejnym szokiem było pierwsze usg.....w naszych rodzinach nikt nigdy nie miał blizniaczkow czasami jest mi tak ciezko, ze wyc mi sie chce. płacze po nocach gdy biore czwarty lodowaty prysznic, bo jak na razie tylko to przynosi ulge! oczywiscie czekam na moje fasolki , kocham je z całego serca, ale kiedy nie spisz po nocach tygodniami , nie trudno o depresje... codziennie sprawdzaja mi poziom kwasu zółciowego i to od niego zalezy kiedy moje dzieci przyjda na swiat (Alexander i Sophia). jutro osiagne 31 tydzień, i mniej wiecej co drugi dzien trzymaja mnie naczczo do obiadu (ścisłą cukrzycowa dieta ![]() bardzo was potrzebuje kobitki, dobrego słowa i wsparcia bo nie wiem jak długo dam tak rade..... nie mam jak sprawdzic jaki wózek, skompletowac wyprawki, jestem tak zmeczonba ze nie wiem jak sie za to zabrac, tak naprawde nic nie jest gotowe na przyjscie moich pociech. nie znam osobiscie zadnych rodziców bliźniat, wiec nie mam kogo zapytac o opinie. pozdrawiam was wszystkie serdecznie, a szczególnie wszystkie przyszłe mamy drapaczki......jeśli takie sa |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
hej kochana
![]() ![]() bardzo bardzo wspolczuje tego ze tak ciezko przechodzisz ciaze, ja sie poki co odpukac niezle czuje ale wiem ze z blizniakami roznie moze byc... moja prababcia (tez miala blizniaki) ponoc mawiala- NIE KAZDA TAKA SWIETA ZEBY NA RAZ MIEC BLIZNIETA- wiec tak tez o sobie pomysl i sie poczuj wyrozniona ![]() nie wiem czy cie to pocieszy ale mojej mamy znajoma urodzila blizniaki przedwczesnie w 32 tc, miala zdaje sie gestoze i niewydolnosc szykji. dzieci podobno byly w bardzo ciezkim stanie bo same nie oddychaly, ale wyszly na prosta ![]() zajrzyj na watek Irlandzkich mamusiek- tam jest blizniakowa mamusia w 35 tc i druga ktora ma juz kilkumiesieczne maluchy, moze cos podpowiedza a moze ci ktos z polski doslac ksiazki? ja mam 2 bardzo dobre, "bliznieta atakuja" i chyba po porstu "blizniaki" autorka tkacz, duzo bardzo praktycznych porad jak sobie zycie z dwojeczka zorganizowac wozek kupilam Jane twin two z gondolkami matrix, dziewczyny sobie tez bardzo chwala abc design zoom ![]() przestudiowalam wiele forow, nie ma idealnego blizniaczego wozka ale wybijaja sie te 2 wspomniane plus Peg Perego duette i Ingelsina (ja je wykluczylam poniewaz do nich nie ma osobnych gondolek tylko takie miekkie nosidla...ale moje maluchy maja sie koniec listopada/ grudzien urodzic wiec ciepla gondolka to koniecznosc) jesli chodzi o wyprawke to tu jest takie minimum przy jednym dziecku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1224 przy czym ja mysle ze u nas to przydaja sie ciuszki w jeszcze mniejszym rozmiarze niz to 56, jak mieszlakam w irlandii to tam w sklepach typu mothercare bez problemu sie dostawalo ciuszki premature baby, tiny baby bo nawet te newborn beda za duze radzilabym ci na poczatek 2 duze pake bodziakow z krotkim rekawkiem w takim malusim rozmiarku ( w irl byly takie paki po 7 sztuk) i po 5 pajacykow na dzieciaczka czyli w sumie z 10. nie wiem jak u was z pogoda ale ewentualnie jakies cieplejsze wierzchnie ubranko na spacerki, czapeczki koniecznie- bawelniane po domu lozeczko tak do pol roku moze spokojnie byc jedno nie wiem co jeszcze, jak cos to pisz na pw- na weekend wyjezdzam ale potem chetnie odpowiem ![]() i badz dzielna, to juz niedlugo i otem bedzie tylko jeszcze wieksze kongo ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- acha a na cholestaze ponoc pomagaja kapiele czy oklady z krochmalu... czyli maka ziemniaczana ugotowana na kisielek ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-18 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja moje maluszki (tak jak u ciebie parka) urodziłam w 35tc,podobnie jak u ciebie bardzo skracała mi się szyjka,potem przestała ale za to odszedł czop a dwa dni później wody,moje maluszki jak na 35t.c urodziły się dosyć spore,dziś mają już 2 m-ce i 8dni i super się rozwijają i bardzo ładnie przybierają na wadze (każde ma trochę ponad 4kg) ![]() ![]() Ja też mam jane twin two i jestem z niego bardzo zadowolona, jest zwrotny i dobrze się prowadzi i robi furrorę na ulicy w moim małym miasteczku,bo tutaj do tej pory nikt nie miał tandema ![]() Ubranka będą ci potrzebne dla wcześniaków i takie w rozm.50, moje maluchy jeszcze chodzą w 50/56,z tych typowo wcześniaczych wyrosły po ok m-cu. 10 pajaców to zdecydowanie za mało, niestety wcześniaki nie mają dobrze rozwiniętego przewodu pokarmowego i często ulewają, ja potrafię synka przebierać 6 razy dziennie,bo oprócz ulewania potrafi też się obsiusiać ![]() ![]() Trzymaj się kochana,bądź dzielna,jesteśmy z Tobą ![]() Glam moja prababcia też miała bliźniaki,parkę jak ja ![]() ![]() A jak ty się czujesz? jak w pracy? Ciekawe co u Nadii,jak jej chłopcy? ![]() A to moje maluchy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Asiu no wlasnie sie zastanawialam jak tam sobie radzisz z maluszkami
![]() w ogole slodycze z nich urocze ![]() ja poki co odpukac czuje sie dobrze, wrecz znosze te ciaze lepiej niz poprzednia ( w sensie ze ani plecy ani zgaga ani zadne tego typu atrakcje mnie poki co nie mecza) ale pewnie jeszcze wszystko przede mna nadal pracuje i mam wrazenie ze to w duzej mierze dzieki pracy sie tak dobrze trzymam- w sensie ze musze sie zmobilizowac do wstania, ubrania sie jakos przyzwoicie, wyjscia, przejscia tego kawaleczka z domu do biura itd
#175 |
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem nowa chociaż już w 25 tyg ciąży bliźniaczej ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa podobno mam parkę w moim brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymaj się i jak masz jakieś pytania pisz śmiało ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Belly full jak ty się czujesz?mam nadzieję że wszystko okodezwij się ![]()
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Munio witaj
![]() ![]() boje sie chyba jeszcze bardziej niz ty, ja mam coreczke 2letnia i tez oprocz tego ze sie martwie jak sobie poradze z maluchami- to jeszcze bardziej chyba jak ona zareaguje ![]() co do martwienia sie o finanse to daj spokoj...jak sobie pomysle ze przedszkole dla jednego dziecka kosztuje powiedzmy 400 zl...a dla trojki????polowa pensji na to by szla. a tu co chwila dochodza nowe wtdatki, a to buty i kombinezony na zime, nowe ubranka, wiadomo chcialoby sie dla swoich dzieci wszystkiego co najlepsze, moc im kupic zabawki, slodycze, poslac na dodatekowe zajecia z jezyka, wyposazenie do szkoly acccccccccccccccccchhhhhh hhhhhhhhh no coz jakos trzeba bedzie dac rade
#178 |
Raczkowanie
|
Hej!
Musimy dać sobie radę, podobno wychowanie bliźniaków to w późniejszym etapie łatwiejsze niż jednego szkraba bo się sobą nawzajem zajmują...ale czy to prawda??? ![]() ![]() ![]() Mój Filip chodzi już do przedszkola cieszę sie ogromnie bo chodzi tam z wielką ochotą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o nasze dzieci to właśnie wiek 2 3 latka chyba najlepszy na rodzeństwo widze to po mojej bratanicy juz 4 letniej dziewczynce ona nawet nie ma mowy o jakims konkurencie Filip na pare godzin to juz masakra bo przestawia zabawki bo psuje bo ona musie sie dzielić myśle ze to juz syndrom jedynaka więc pocieszam Cie bedzie trudno kazdemu dziecku jest ale w takim wieku szybciej to zaakceptuja!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#179 |
Zakorzenienie
|
Munio nie wiem od czego zaczac
![]() ja poki co sypiam jeszcze dobrze, jak kamien normalnie- a w pierwszej ciazy to co chwila sie budzilam na siku i w ogole jakos kiepsko spalam. mam ta poduszke- kojec duzy rogal, na poczatku w ogole nie umialam z nia spac ale teraz jakos sie przyzwyczailam. dodatkowo wstaje o 6 rano do pracy wiec wieczorem po prostu jestem tak zmeczona ze usypiam na stojaco niemal ![]() ![]() wozek mam Jane twin two- taki jeden za drugim z tymi fotelikami matrix, ktore mozna na gondolki przerobic- fajna rzecz nawet. tez kupilam uzywany, daj spokoj nowy taki kosztuje w promocji 3400 jesli chodzi o Teutonie to zagadalam kiedys faceta z takim i bardzo chwalil, jais model cosmo czy cos takiego nie pamietam dokladnie. ale widzialam jak nim do hotelowej windy wjezdzal ![]() u mnie bedzie 2 chlopakow, jednojajowi i maja wspolne lozysko. wiec ciagle nas skanuja czy maluchy sie jednakowo rozwijaja bo przy jednym lozysku jest duze ryzyko tego zespolu podkradania. ale poki co odpukac- jest OK,zazdroszcze ci strasznie parki, tez mialam nadzieje ze chociaz jedno to bedzie dziewczyneczka ![]() ja mam wrazenie ze juz teraz- 28 tydz nam leci- to brzuch mam jak z corcia przed samym porodem ![]() poki co ja mam 8 kilo na plusie, ale normalnie ostatnio co staje na wadze to kilo wiecej ![]() ![]() ogolnie to powiem ci ze fizycznie sie czuje naprawde dobrze, mniej sie nad soba wytrzasam niz w pierwszej ciazy (wtedy to czlowiek nic nie wie i kazda drobnostka sie przejmuje ![]() na razie odpukac ani plecy mi nie dokuczaja, ani zgaga, spie dobrze. tylko sie czuje jakbym osmiornice w sobie nosila (chlopaki sie ulozyli na krzyz- jeden normalnie glowkowo, drugi wzdluz talii)- ruchy doslownie wszedzie. i zebra mnie jakos bola, na boki sie rozchodza czy jak? wiadmomo, ciezko sie schylic, wstac z lozka itd ale coz, ja i tak Bogu dziekuje ze ta ciaze poki co w miare dobrze znosze bo ze wzgledu na coreczke nie moge sobie pozwolic na pobyt w szpitalu (znow odpukac)- czy nawet z lezeniem w lozku byloby ciezko. jesli chodzi o kupowanie wyprawki to tak, dla SOni mialam wszystko nowiutkie i kupe niepotrzebnych rzeczy(typu laktator, butelki, streylizator, spiworki, nadmiar ciuszkow itd...). teraz jakos rozsadniej do tego podchodze, ciuszkow mam troche po Soni w takich uniwersalnych kolorkach, troche dokupie lozeczka jeszcze nie mam ale mysle ze na poczatek kupie tylko jedno, nie mam miejsca tak naprawde na 2 wiec poki co nie bede zagracac tak naprawde to oprocz wozka, ciuszkow i woreczkow na pieluchy to nie mam jeszcze nic z wyprawki ![]() ale powiem ci ze u mnie o ile pierwsza ciaza to bylo takie radosne oczekiwanie- nie moglam sie doczekac kiedy juz mala bedzie z nami - tak teraz tak bardzo sie boje jak sobie dam rade ze chcialabym ten moment urodzin odwlec jak najdluzej sie da... i chyba dlatego nie latam radosnie po sklepach ![]() jesli chodzi o karmienie to marze o tym zeby dac rade karmic naturalnie...coreczke karmilam ponad rok i swiecie wierze w to ze dzieki temu na super odpornosc ![]() ![]() mi sie jeszcze marzy porod silami natury- ale lekarz powiedzial ze na to szansa jest tylko jak ciaza bedzie donoszona a oba maluhy ulozone glowkowo. a poki co cwaniaki sie nie chca ladnie ulozyc. niby lekarz mowi ze jeszcze maja czas ale ja sie juz martwie- bo sie panicznie cc boje ![]() Usciski dla ciebie ![]()
#180 |
Zadomowienie
|
Glam ale ty masz mały brzuszek
![]() Munio ja na początku karmiłam piersią, ale strasznie dużo czasu mi to zajmowało, a dwóch naraz karmiłam właśnie na takim rogalu do karmienia bliźniaków ale zawsze musiał ktoś przy tym być bo sama nie dałam rady ich obydwu sobie ułożyć, za mało rąk ![]() ![]() ![]() Co do wózka to też mam jane two twin i bardzo go sobi chwalę, moje miasto jest kompletnie nie przystosowane do szerokiego wózka a tym wchodzę wszędzie, a i jest super zwrotny i pakowny, jak gdzieś wyjeżdżamy, gondolki robią za foteliki a stelaż wrzucamy do bagażnika i w każdej chwili mamy wózek jak będzie potrzebny ![]() Wczoraj ochrzciliśmy nasze maluszki, wrzucam wam fotkę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.