Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 21:51   #2581
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Czy jest wśród Was mama, która nie szczepi żadnymi dodatkowymi szczepionkami - tymi zalecanymi?
ja
daruję sobie, pneumokoki - bo do żłobka nie pójdzie, a rotawirusy - radziłam się pediatry i sama mi przyznała że nie jest to niezbędne szczepienie, a wszelkie kampanie reklamowe dot. tych dwóch szczepień to zwykłe granie na uczuciach rodziców

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki, ale nipotrzebnie mi współczujecie, bo ja na ten dzień czekam z utęsknieniem. Oni powinni byli się rozwieść 20 lat temu, a nie teraz. Mój ojciec nie mieszka z mamą od 6,5 lat, nic ich nie łączy (oprócz nienawiści z jego strony). A ja się cieszę, że to w końcu zostanie formalnie rozwiązane, bo tak to niby nie są małżeństwem, ale jakby co to mama za jego długi na przykład by odpowiadała i w ogóle była jakoś odpowiedzialna. A to mi się nie podoba!
to zmienia postać rzeczy
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A tak z nowości to Dawca opowiada że ma malutkie dziecko i że jego żona nie może dojść do siebie po porodzie i przez to składa propozycje 'wspomożenia' go w niedoli abstynencji od seksu Śmiech na sali.
ten facet chyba myśli główką a nie głową...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i po wizycie - Emil nie jest odwodniony(co już wiedziałam). ciemiączko wygląda dobrze, ale mogę jeszcze zobaczyc się z jedną środowiskową w czwartek - w sumie czemu nie i tak nie mam planów. mały gaworzył z paniami środowiskowymi, a masażyk niestety będzie za jakieś dwa tygodnie, bo sala w remoncie i mają teraz ograniczoną liczbę miejsc. (6 tylko). no cóż poczekam.
i Emil od piątku przybrał 135 gr, czyli tyle co za cały poprzedni tydzień. złapał chłopak tempo
za dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
coś cicho wieczorem się zrobiło...

moja śpi jeszcze od 18.30 i czekam aż się na jedzenie obudzi - a mnie w tym czasie udało się zrobić mnóstwo rzeczy - poskładać i pochować do szaf 2 pralki prania a tym poskładać masę skarpetek tż-ta obrać ziemniaki na frytki, pokroić je, pozmywać naczynia, posprzątać w kuchni i łazience, pomyć podłogi, wykąpać się i jeszcze zjeść kolacje - niezła jestem, co?

robocop
a nie chcesz u mnie posprzątać?
Mały już śpi, o dziwo szybko mu poszło, więc i ja zmykam Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:08   #2582
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
a chętnie wpadnę posprzątać a Ty moją przy okazji popilnujesz - ja lubię sprzątać

Brumek - Ty przeżarta?? jakoś nie wyobrażam sobie tego

no nareszcie się zaczęło coś dziać na wątku.

A moja pani nadal śpi... miała jeść o 20.30 więc już porę jedzeniową przespała prawie półtorej godziny - w ogóle dzisiaj dużo spała co w ostatnim czasie się jej nie zdarzało ciekawe kto w nocy będzie spał

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

oooo to widze że sobie możemy podać ręce jak coś to obie spać nie będziemy w nocy
Ja standardowo tez noca nie spie. kinga nie spi tak do polnocy zwykle. a dzis zaczela gaworzyc nawet...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:12   #2583
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a chętnie wpadnę posprzątać a Ty moją przy okazji popilnujesz - ja lubię sprzątać

Brumek - Ty przeżarta?? jakoś nie wyobrażam sobie tego

no nareszcie się zaczęło coś dziać na wątku.

A moja pani nadal śpi... miała jeść o 20.30 więc już porę jedzeniową przespała prawie półtorej godziny - w ogóle dzisiaj dużo spała co w ostatnim czasie się jej nie zdarzało ciekawe kto w nocy będzie spał

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

oooo to widze że sobie możemy podać ręce jak coś to obie spać nie będziemy w nocy
jak coś to będziemy sobie pisać do rana
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:15   #2584
meszsares
Zadomowienie

ellika - moja cora tak ma - w nocy nie daje mi spac, bo chrumka, ciamka, wzdycha, skiauczy, mruczy, burczy, popiskuje... nic sie tej nocy nie wyspalam przez nia
Madziulka - kciuki za meza, oby wszystko bylo OK z jego zdrowiem
Moniczka - i za synusia kciuki - to napewno falszywy alarm i z pewnoscia okaze sie, ze jest super zdrowiutki, zobaczysz!
Zmalowana - ten dawca to jakis dzieciak, az szkoda slow. A co do terminu rozprawy - kurcze niestety sady w PL rychliwe nie sa. Do tego po pierwszej rozprawie niczego sie nie spodziewaj, bo to bedzie tak zwana otwierajaca - zapytaja sie Was tylko czy mozliwa jest ugoda i jesli nie to po 5 min bedzie koniec i wyznacza nastepny termin juz ze swiadkami... przygotuj sie, ze moze to potrwac kilka miesiecy, a moze i nawet rok - w zaleznosci od ilosci swiadkow i terminow rozpraw
AgaG - ale zdolniacha z Ciebie

moi rodzice tez sie rozwiedli - jak mialam 13 lat - i juz wtedy rozumialam, ze to najlepsze dla naszej rodziny wyjscie.. przez pierwsze 10-15 lat sie nienawidzili, a teraz wieelka przyjazn, hmm
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:18   #2585
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dokładnie o te! Kasa czy nie wierzysz w działanie?

To samo pytanie jak do Zmalowanej
Do rota nie mam przekonania, ze faktycznie chronia. A na pneumo zaszczepie jak pojdzie do zlobka za 2 lata, mam nadzieje, ze wowczas zalapie sie na szczepienie fundowane przez miasto. No i bedzie to tylko 1 dawka. No i kasa w tym wszystkim tez jest wazna...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:19   #2586
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

dziewczyny szok ,moje dziecko śpi od 18 a jadł ostatni raz ok 16:00
co będzie robić w nocy?? a raczej co ja będę robić
Ostatnio u nas zdarzają się podobne okresy spania i jedzenia. W nocy to jeszcze rozumiem, ale w dzień jak nie je 5 godzin to ja już się denerwuję. Z drugiej strony w końcu nasze dzieciaki rosną, to będą rzadziej jadać. Gdyby tylko jeszcze za tym rzadziej szła większa ilość to byłabym spokojniejsza.

Cytat:
Ja nie czytam, bo tak sobie myślę, że chyba za mały, ale strasznie mnie kusi i nie mogę się tego doczekać WIęc jeśli znacie jakieś "wytyczne", że czytać warto już 3-tygodniowym brzdącom to piszcie
Myślę, że na głos mamy zawsze będą pozytywnie reagować, nie ważne w jakim wieku Niestety obrazków Tymek sobie jeszcze nie poogląda, bo chyba jeszcze nie widzi wystarczająco dobrze.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:19   #2587
youyou
Zakorzenienie

moja jak zwykle w dzień niewiele spała Panna Marudna

ale za to zrobiła dziś coś pięknego! po kąpieli położyłam się z nią na łóżku, żeby dać cycka, przytuliłyśmy się do siebie a ona zamiast łapać cyca, odwróciła głowę i wlepiła we mnie swoje wielkie czarne ufne oczka i przez jakieś 10 minut sobie rozmawiałyśmy aguuu agiii i śmiała się całą buzią.
I tak sobie leżałyśmy, mówię Wam jak mi się serce radowało : ale ja kocham tego Glutka małego
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:21   #2588
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
przytuliłyśmy się do siebie a ona zamiast łapać cyca, odwróciła głowę i wlepiła we mnie swoje wielkie czarne ufne oczka i przez jakieś 10 minut sobie rozmawiałyśmy aguuu agiii i śmiała się całą buzią.
I tak sobie leżałyśmy, mówię Wam jak mi się serce radowało : ale ja kocham tego Glutka małego
Umieram, jak czytam coś takiego
Stary 2011-09-12, 22:25   #2589
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja standardowo tez noca nie spie. kinga nie spi tak do polnocy zwykle. a dzis zaczela gaworzyc nawet...
A tak mi się przypomniało, moja kruszynka czasem daje czadu podczas nocnego karmienia. Kilka dni temu odłożyłam ją półśpiącą do łóżeczka, poszłam do kuchni, wracam, a tam oczka w pełni otwarte, uśmiech na twarzy od ucha do ucha i gada sobie do miśków na karuzelce. No myślałam, że padnę. Ja chce spać, a jej się na zabawę zebrało w środku nocy.
Stary 2011-09-12, 22:25   #2590
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

robocop
a nie chcesz u mnie posprzątać?
Mały już śpi, o dziwo szybko mu poszło, więc i ja zmykam Dobranoc!
chętnie ale na dziś już zakończyłam zmianę

lęce do wyra - skapitulowałam i Julke nakarmiłam na śpiocha bo już chce się położyć a nie uśmiechało mi się kłaść na pół godziny bo się zaraz i tak obudziłaby z meeega głodem, zjadła w półśnie, pieluchę zmieniłam, i śpi nadal

Cytat:
jak coś to będziemy sobie pisać do rana
miejmy nadzieję że nie
Cytat:

ale za to zrobiła dziś coś pięknego! po kąpieli położyłam się z nią na łóżku, żeby dać cycka, przytuliłyśmy się do siebie a ona zamiast łapać cyca, odwróciła głowę i wlepiła we mnie swoje wielkie czarne ufne oczka i przez jakieś 10 minut sobie rozmawiałyśmy aguuu agiii i śmiała się całą buzią.
oj to na pewno piękne było moja też już tak gaworzy aaguuuu agggiiiii ale jeszcze całą paszczą się nie śmieje - uśmiechnie czasem ale żeby tak na głos to nie jeszcze ..

no to lecę spać -i tak tż za godzinkę wróci to mnie wybudzi pewnie ale może nie - dobranoc dziewczynki - a tym którym mam posprzątać coś to wpadnę jutro

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:28   #2591
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ellika - moja cora tak ma - w nocy nie daje mi spac, bo chrumka, ciamka, wzdycha, skiauczy, mruczy, burczy, popiskuje... nic sie tej nocy nie wyspalam przez nia
no właśnie miałam pisać, że moja tak samo. W nocy muszę nakryć głowę poduszką żeby zasnąć bo tak hałasuje. Czasami jak siedzę na dole a ona już jest z małżem do góry (i śpi) to tak jęczy przez sen, że zagłusza mi na dole telewizor

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ostatnio u nas zdarzają się podobne okresy spania i jedzenia. W nocy to jeszcze rozumiem, ale w dzień jak nie je 5 godzin to ja już się denerwuję. Z drugiej strony w końcu nasze dzieciaki rosną, to będą rzadziej jadać. Gdyby tylko jeszcze za tym rzadziej szła większa ilość to byłabym spokojniejsza.
moja ostatnio w dzień to nawet 90ml nie dojada
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:33   #2592
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
moja ostatnio w dzień to nawet 90ml nie dojada
No właśnie u mnie też. Rozbieżność jest bardzo duża od 60-120 ml w ciągu dnia. Nawet jeśli poprzednie karmienie było dość dawno czasem 60ml jej wystarcza.
Stary 2011-09-12, 23:13   #2593
nerola
BAN stały

I moja śpi.
Zabieram Ją zaraz do wyrka i będzie żarełko na śpiocha.
Na razie Ator spi na mnie.(zawsze ktoś).

I moi rodzice sie rozwiedli jak miałam 5 lat.
A ojciec zmarł 3 lata temu-wrzody,jelita nie wytrzymały takich dawek alkoholu

Madziu co z mężem?

You cudne dialogi prowadzicie(my też)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 23:18   #2594
brunetka2000
Zakorzenienie

To tylko ja na chwile. Testuje wizaz w komorce i uciekam spac
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 23:32   #2595
zanka205
Zakorzenienie

dziś po wielu dniach zastoju w spadku kilogramów zobaczyłam na wadze 58,8 kg

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 23:57   #2596
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co to się dzieje, że Żanety dzisiaj nie ma

Żanetka - co z Tobą? To do Ciebie nie podobne tak "nie bywać" na forum
Stary 2011-09-13, 00:08   #2597
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Wieczorem podczytywała, bo była na pasku
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 06:11   #2598
ellika
Rozeznanie

witam z rana
moja tej nocy co 2 godz sie budzila na karmienie zepsuła sie
A teraz jeszcze bączka puścic nie może i szamocze mi sie przy piersi ...ałaaa

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
gratuluje
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 06:40   #2599
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
brawo - u mnie waga stanęła na 72 kg i już ani drgnąć nie chce

Cytat:

to właśnie też myślałam o Żanetce dzis, dlaczego jej nie było

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

i ja witam z rana, Nawet nie było tak źle Dziubek - budziła się w miarę normalnie ale już od 5.30 jest wyspana, leży na macie i guga sobie beztrosko do wiszących dyndających zabawek - chyba lece sniadanie zrobić sobie bo zgłodniałam z rana

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-13 o 06:55
Stary 2011-09-13, 06:49   #2600
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny szok ,moje dziecko śpi od 18 a jadł ostatni raz ok 16:00
co będzie robić w nocy?? a raczej co ja będę robić
i jak nocka

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Zmalowana - ten dawca to jakis dzieciak, az szkoda slow. A co do terminu rozprawy - kurcze niestety sady w PL rychliwe nie sa. Do tego po pierwszej rozprawie niczego sie nie spodziewaj, bo to bedzie tak zwana otwierajaca - zapytaja sie Was tylko czy mozliwa jest ugoda i jesli nie to po 5 min bedzie koniec i wyznacza nastepny termin juz ze swiadkami... przygotuj sie, ze moze to potrwac kilka miesiecy, a moze i nawet rok - w zaleznosci od ilosci swiadkow i terminow rozpraw
Nie rozumiem po co w takiej sprawie świadkowiei, wogole jakies rozprawy chyba test na ojcostwo by wszystko załatwił.
Juz pomijajac cała sytuacje jaka jest u zmalowanej, to co jesli dziecko sie przytrafi jakiejs parce po jednorazowym sexie? Nie bedzie świadków na to ze sie spotykali i byli ze soba (bo i nie byli) czyli ojciec nie jest ojcem i jest wolny od alimentów niemożliwe

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:19   #2601
Brida
Rozeznanie

Ja tyż czytam co tam u Was, ale jakoś się nie mogę skoncentrować na tyle, żeby coś odpisać, za co serdecznie przepraszam, bo wygląda tak jakbym tylko o sobie pisała i nic mnie nie interesowało a to nie prawda, bo interesuje mnie bardzo, tylko biernie

Wczoraj miałam niemiłą wizytę w szpitalu (na Ż) - do którego codziennie jeżdzę na KTG.
Zwykle mam ktg, usg i badanie gin.
Wczoraj było KTG oraz pogadanka - że za 2 dni już muszą mnie połozyć (12-ty dzień po terminie) i żebym się zastanowiła nad jakimś alternatywnym szpitalem, bo u nich nie ma miejsc na patologii a to, że jeżdzę tam na kontrole nie oznacza, że mnie przyjmą.

Beatka - zapamiętałam z wczoraj, że pytałaś o cc - to dlatego, że bardzo bym chciała jeszcze jednego dzidziusia a ponieważ mam już swoje lata a cc oddali to wizję przynajmniej o kolejnych 6 msc w stosunku do sn.
Z drugiej strony, może tak ma być i będę miała razem cc i guza.
Jakaś taka zrezygnowana dziś jestem.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Dziewczyny a pisała Madziulka komuś co z męzem ?
Nie mogę znaleźć

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-09-13 o 07:29
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:31   #2602
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Widzisz Beatko-nie było źle

Dziubku a jak u Ciebie nocka?

Brida nosz kurcze,już mogliby zaklepac to jedno miejsce jak tyle jeździsz.

Madzia nic nie pisała o mężu

Ja również myślę jak Carmelka.Zmalowana z dawca nie byli małżeństwem.
Moja sprawa o alimenty była jedna i tyle.Z tym,że testów nie było bo on od razu uznał dziecko.Stąd moze procedura inna?
Ale bez obaw-zapłaci za wszystkie miesiace od czasu urodzenia Filipka
Stary 2011-09-13, 07:31   #2603
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam niemiłą wizytę w szpitalu (na Ż) - do którego codziennie jeżdzę na KTG.
Wczoraj było KTG oraz pogadanka - że za 2 dni już muszą mnie połozyć (12-ty dzień po terminie) i żebym się zastanowiła nad jakimś alternatywnym szpitalem, bo u nich nie ma miejsc na patologii a to, że jeżdzę tam na kontrole nie oznacza, że mnie przyjmą.

Beatka - zapamiętałam z wczoraj, że pytałaś o cc - to dlatego, że bardzo bym chciała jeszcze jednego dzidziusia a ponieważ mam już swoje lata a cc oddali to wizję przynajmniej o kolejnych 6 msc w stosunku do sn.
Z drugiej strony, może tak ma być i będę miała razem cc i guza.
Jakaś taka zrezygnowana dziś jestem.
nosz kurna! żeby juz pacjentke wyganiali ze szpitla to juz szczyt łaske robia jeszcze że na badania Cie biora pewnie

a teraz rozumiem.. ale moze rzeczywiscie tak ma byc ze cc i od razu guzka by usuneli. Mialam miec tak samo jakby sie sn nie dało i przy cc od razu usuneliby torbiel.

trzymaj sie kochana juz niedługo - jeszcze bedziesz chciała żeby dzidzius na chwile do brzuszka wrócił jak zacznie dawac w kosc oczywiscie nie zycze tego

sorki za brak polskich znaków - jestem jednoreka chwilowo

Stary 2011-09-13, 07:41   #2604
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie miejscem na patologii, za chwile pewnie rozpocznie sie poród, trzymam kciuki !!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:48   #2605
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u mnie znowu sajgon
Oliviera zawiało i ma znowu gorączkę i katar.Połowa nocki z głowy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:05   #2606
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
chętnie ale na dziś już zakończyłam zmianę
no to lecę spać -i tak tż za godzinkę wróci to mnie wybudzi pewnie ale może nie - dobranoc dziewczynki - a tym którym mam posprzątać coś to wpadnę jutro
czekam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
no właśnie miałam pisać, że moja tak samo. W nocy muszę nakryć głowę poduszką żeby zasnąć bo tak hałasuje. Czasami jak siedzę na dole a ona już jest z małżem do góry (i śpi) to tak jęczy przez sen, że zagłusza mi na dole telewizor

Brida, trzymam kciuki żeby jednak nie musieli tego miejsca dla Ciebie szukać Oby się obeszło

Dziubek, i jak noc?

A w ogóle dzień dobry

U nas noc nawet znośnie, ponad godzinę temu wstałam, mały oczywiście też najpierw tradycyjnie jak co rano powygłupiał się z matką, co polega na tym że ja go łaskoczę a on z radości piszczy i macha wszystkimi kończynami potem zjadł śniadanko a teraz sobie leży w łóżeczku i dyskutuje z pluszakami z karuzeli

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:06   #2607
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzień dobry
Ja ni śpie od 5, bo nie opłacało mi się już kłaść i bym nie wstała pewnie na czas o 5 nakarmiłam Małą, o 6 poszła spać, ja wypiłam kawe, wzięłam prysznic, zrobiłam z siebie człowieka i teraz czekam, aż Zuza wstanie oporządze ją i śmigamy do pdiatry po recepte na pepti i skierowanie na badania.. cikawe tylko, czy dostane chociaż jdną z tych rzeczy pytałyście, czy dali mi wtedy recepte-nie dali ale obawiam się, że Mała ma skaze białkową- pisałam Wam, że ma zmienay na policzkach, w ogóle na całej głowie, co to niby były potówki i od 6 tygodni nie mogły zejść.. a odkąd jest na pepti zmiany powoli znikały ii ma już prawie normalne policzki lekarze-konowały, alrgii od potówek nie odróżniają a nawet ja widziałam, ż to ni mogą być potówki
i jakimś cudem wróciła mi laktacja pare dni nie miałam mlka nic a nic, a tu nagle znowu zaczęło ze mnie lecieć ciurkiem
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:13   #2608
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja ni śpie od 5, bo nie opłacało mi się już kłaść i bym nie wstała pewnie na czas o 5 nakarmiłam Małą, o 6 poszła spać, ja wypiłam kawe, wzięłam prysznic, zrobiłam z siebie człowieka i teraz czekam, aż Zuza wstanie oporządze ją i śmigamy do pdiatry po recepte na pepti i skierowanie na badania.. cikawe tylko, czy dostane chociaż jdną z tych rzeczy pytałyście, czy dali mi wtedy recepte-nie dali ale obawiam się, że Mała ma skaze białkową- pisałam Wam, że ma zmienay na policzkach, w ogóle na całej głowie, co to niby były potówki i od 6 tygodni nie mogły zejść.. a odkąd jest na pepti zmiany powoli znikały ii ma już prawie normalne policzki lekarze-konowały, alrgii od potówek nie odróżniają a nawet ja widziałam, ż to ni mogą być potówki
i jakimś cudem wróciła mi laktacja pare dni nie miałam mlka nic a nic, a tu nagle znowu zaczęło ze mnie lecieć ciurkiem
No to trzymam kciuki aby obie rzeczy dało się załatwić.
Powiedz,ze Ci sie należy albo zmienisz lekarza.

Moze miałaś tylko kryzys laktacyjny?
Stary 2011-09-13, 08:25   #2609
zapałeczka
Zadomowienie

Mój mały ma ostatnio strasznie marudne dni, ciągle tylko na rękach siedzi, bo jak się go odłoży choć na chwilę to rozpacza niemiłosiernie... I trochę mnie to fizycznie męczy, bo muszę go ciągle ja nosić, bo mąż rano w pracy, a po południu pracuje przy remoncie naszego poddasza....
Btw dodałam zdjęcia mojego malenstwa w klubie, bo jeszcze tego nie robiłam
Stary 2011-09-13, 08:33   #2610
Shira_83
Zadomowienie

dobry kochane

Cytat:

wiem co czujesz dla tego warto właśnie kołysać godzinami i przewijać kupy

Cytat:

Nerolka jak tam Twoja czeladka rzuć zdjęcie kotka pewnie już duży?

mój śpi dziś o 12 jedziemy do naszego znachoraciekawe ile młody waży
ja nie szczepię na rota ani pneumo może później teraz jestem z młodym w domu to nie widzę sensu

Brida trzymam za szybkie rozwiązanie twej naglącej sprawy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości