|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
daruję sobie, pneumokoki - bo do żłobka nie pójdzie, a rotawirusy - radziłam się pediatry i sama mi przyznała że nie jest to niezbędne szczepienie, a wszelkie kampanie reklamowe dot. tych dwóch szczepień to zwykłe granie na uczuciach rodziców Cytat:
![]() Cytat:
ten facet chyba myśli główką a nie głową...Cytat:
za dobre wieści!Cytat:
robocop ![]() a nie chcesz u mnie posprzątać? ![]() Mały już śpi, o dziwo szybko mu poszło, więc i ja zmykam Dobranoc!
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
ellika - moja cora tak ma - w nocy nie daje mi spac, bo chrumka, ciamka, wzdycha, skiauczy, mruczy, burczy, popiskuje...
nic sie tej nocy nie wyspalam przez nia![]() Madziulka - kciuki za meza, oby wszystko bylo OK z jego zdrowiem Moniczka - i za synusia kciuki - to napewno falszywy alarm i z pewnoscia okaze sie, ze jest super zdrowiutki, zobaczysz! ![]() Zmalowana - ten dawca to jakis dzieciak, az szkoda slow. A co do terminu rozprawy - kurcze niestety sady w PL rychliwe nie sa. Do tego po pierwszej rozprawie niczego sie nie spodziewaj, bo to bedzie tak zwana otwierajaca - zapytaja sie Was tylko czy mozliwa jest ugoda i jesli nie to po 5 min bedzie koniec i wyznacza nastepny termin juz ze swiadkami... przygotuj sie, ze moze to potrwac kilka miesiecy, a moze i nawet rok - w zaleznosci od ilosci swiadkow i terminow rozpraw ![]() AgaG - ale zdolniacha z Ciebie ![]() moi rodzice tez sie rozwiedli - jak mialam 13 lat - i juz wtedy rozumialam, ze to najlepsze dla naszej rodziny wyjscie.. przez pierwsze 10-15 lat sie nienawidzili, a teraz wieelka przyjazn, hmm
|
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Do rota nie mam przekonania, ze faktycznie chronia. A na pneumo zaszczepie jak pojdzie do zlobka za 2 lata, mam nadzieje, ze wowczas zalapie sie na szczepienie fundowane przez miasto. No i bedzie to tylko 1 dawka. No i kasa w tym wszystkim tez jest wazna...
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety obrazków Tymek sobie jeszcze nie poogląda, bo chyba jeszcze nie widzi wystarczająco dobrze.
|
||
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
moja jak zwykle w dzień niewiele spała
Panna Marudna ![]() ale za to zrobiła dziś coś pięknego! po kąpieli położyłam się z nią na łóżku, żeby dać cycka, przytuliłyśmy się do siebie a ona zamiast łapać cyca, odwróciła głowę i wlepiła we mnie swoje wielkie czarne ufne oczka i przez jakieś 10 minut sobie rozmawiałyśmy aguuu agiii i śmiała się całą buzią. I tak sobie leżałyśmy, mówię Wam jak mi się serce radowało :
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
A tak mi się przypomniało, moja kruszynka czasem daje czadu podczas nocnego karmienia. Kilka dni temu odłożyłam ją półśpiącą do łóżeczka, poszłam do kuchni, wracam, a tam oczka w pełni otwarte, uśmiech na twarzy od ucha do ucha i gada sobie do miśków na karuzelce. No myślałam, że padnę. Ja chce spać, a jej się na zabawę zebrało w środku nocy.
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lęce do wyra - skapitulowałam i Julke nakarmiłam na śpiocha bo już chce się położyć a nie uśmiechało mi się kłaść na pół godziny bo się zaraz i tak obudziłaby z meeega głodem, zjadła w półśnie, pieluchę zmieniłam, i śpi nadal ![]() miejmy nadzieję że nie ![]() Cytat:
no to lecę spać -i tak tż za godzinkę wróci to mnie wybudzi pewnie ale może nie - dobranoc dziewczynki - a tym którym mam posprzątać coś to wpadnę jutro
|
|
|
#2591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2593 |
|
BAN stały
|
I moja śpi.
Zabieram Ją zaraz do wyrka i będzie żarełko na śpiocha. Na razie Ator spi na mnie.(zawsze ktoś ).I moi rodzice sie rozwiedli jak miałam 5 lat. A ojciec zmarł 3 lata temu-wrzody,jelita nie wytrzymały takich dawek alkoholu ![]() Madziu co z mężem? You cudne dialogi prowadzicie )
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko ja na chwile. Testuje wizaz w komorce i uciekam spac
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
dziś po wielu dniach zastoju w spadku kilogramów zobaczyłam na wadze 58,8 kg
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co to się dzieje, że Żanety dzisiaj nie ma
![]() Żanetka - co z Tobą? To do Ciebie nie podobne tak "nie bywać" na forum ![]()
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Wieczorem podczytywała, bo była na pasku
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
moja tej nocy co 2 godz sie budzila na karmienie ![]() A teraz jeszcze bączka puścic nie może i szamocze mi sie przy piersi ...ałaaa ![]() Cytat:
gratuluje
|
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo - u mnie waga stanęła na 72 kg i już ani drgnąć nie chce ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- i ja witam z rana, Nawet nie było tak źle Dziubek - budziła się w miarę normalnie ale już od 5.30 jest wyspana, leży na macie i guga sobie beztrosko do wiszących dyndających zabawek - chyba lece sniadanie zrobić sobie bo zgłodniałam z rana
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-13 o 06:55 |
||
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Juz pomijajac cała sytuacje jaka jest u zmalowanej, to co jesli dziecko sie przytrafi jakiejs parce po jednorazowym sexie? Nie bedzie świadków na to ze sie spotykali i byli ze soba (bo i nie byli) czyli ojciec nie jest ojcem i jest wolny od alimentów niemożliwe |
||
|
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Ja tyż czytam co tam u Was, ale jakoś się nie mogę skoncentrować na tyle, żeby coś odpisać, za co serdecznie przepraszam, bo wygląda tak jakbym tylko o sobie pisała i nic mnie nie interesowało a to nie prawda, bo interesuje mnie bardzo, tylko biernie
![]() Wczoraj miałam niemiłą wizytę w szpitalu (na Ż) - do którego codziennie jeżdzę na KTG. Zwykle mam ktg, usg i badanie gin. Wczoraj było KTG oraz pogadanka - że za 2 dni już muszą mnie połozyć (12-ty dzień po terminie) i żebym się zastanowiła nad jakimś alternatywnym szpitalem, bo u nich nie ma miejsc na patologii a to, że jeżdzę tam na kontrole nie oznacza, że mnie przyjmą. Beatka - zapamiętałam z wczoraj, że pytałaś o cc - to dlatego, że bardzo bym chciała jeszcze jednego dzidziusia a ponieważ mam już swoje lata a cc oddali to wizję przynajmniej o kolejnych 6 msc w stosunku do sn. Z drugiej strony, może tak ma być i będę miała razem cc i guza. Jakaś taka zrezygnowana dziś jestem. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Dziewczyny a pisała Madziulka komuś co z męzem ? Nie mogę znaleźć Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-09-13 o 07:29 |
|
|
|
#2602 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Widzisz Beatko-nie było źle ![]() Dziubku a jak u Ciebie nocka? Brida nosz kurcze,już mogliby zaklepac to jedno miejsce jak tyle jeździsz. Madzia nic nie pisała o mężu ![]() Ja również myślę jak Carmelka.Zmalowana z dawca nie byli małżeństwem. Moja sprawa o alimenty była jedna i tyle.Z tym,że testów nie było bo on od razu uznał dziecko.Stąd moze procedura inna? Ale bez obaw-zapłaci za wszystkie miesiace od czasu urodzenia Filipka |
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz rozumiem.. ale moze rzeczywiscie tak ma byc ze cc i od razu guzka by usuneli. Mialam miec tak samo jakby sie sn nie dało i przy cc od razu usuneliby torbiel. trzymaj sie kochana juz niedługo - jeszcze bedziesz chciała żeby dzidzius na chwile do brzuszka wrócił jak zacznie dawac w kosc oczywiscie nie zycze tego ![]() sorki za brak polskich znaków - jestem jednoreka chwilowo
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie znowu sajgon
Oliviera zawiało i ma znowu gorączkę i katar.Połowa nocki z głowy |
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brida, trzymam kciuki żeby jednak nie musieli tego miejsca dla Ciebie szukać Oby się obeszło ![]() Dziubek, i jak noc? ![]() A w ogóle dzień dobry ![]() U nas noc nawet znośnie, ponad godzinę temu wstałam, mały oczywiście też najpierw tradycyjnie jak co rano powygłupiał się z matką, co polega na tym że ja go łaskoczę a on z radości piszczy i macha wszystkimi kończynami
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja ni śpie od 5, bo nie opłacało mi się już kłaść i bym nie wstała pewnie na czas o 5 nakarmiłam Małą, o 6 poszła spać, ja wypiłam kawe, wzięłam prysznic, zrobiłam z siebie człowieka i teraz czekam, aż Zuza wstanie oporządze ją i śmigamy do pdiatry po recepte na pepti i skierowanie na badania.. cikawe tylko, czy dostane chociaż jdną z tych rzeczy ale obawiam się, że Mała ma skaze białkową- pisałam Wam, że ma zmienay na policzkach, w ogóle na całej głowie, co to niby były potówki i od 6 tygodni nie mogły zejść.. a odkąd jest na pepti zmiany powoli znikały ii ma już prawie normalne policzkii jakimś cudem wróciła mi laktacja pare dni nie miałam mlka nic a nic, a tu nagle znowu zaczęło ze mnie lecieć ciurkiem
|
|
|
|
#2608 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Powiedz,ze Ci sie należy albo zmienisz lekarza. Moze miałaś tylko kryzys laktacyjny? |
|
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Mój mały ma ostatnio strasznie marudne dni, ciągle tylko na rękach siedzi, bo jak się go odłoży choć na chwilę to rozpacza niemiłosiernie...
I trochę mnie to fizycznie męczy, bo muszę go ciągle ja nosić, bo mąż rano w pracy, a po południu pracuje przy remoncie naszego poddasza....![]() Btw dodałam zdjęcia mojego malenstwa w klubie, bo jeszcze tego nie robiłam
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
dobry kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka jak tam Twoja czeladka rzuć zdjęcie kotka pewnie już duży? ![]() mój śpi dziś o 12 jedziemy do naszego znachora ciekawe ile młody waży![]() ja nie szczepię na rota ani pneumo może później teraz jestem z młodym w domu to nie widzę sensu Brida trzymam za szybkie rozwiązanie twej naglącej sprawy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

Śmiech na sali.
ten facet chyba myśli główką a nie głową...
za dobre wieści!
obrać ziemniaki na frytki, pokroić je, pozmywać naczynia, posprzątać w kuchni i łazience, pomyć podłogi, wykąpać się i jeszcze zjeść kolacje - niezła jestem, co? 

Dobranoc!

zębole