Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 23:18   #121
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
kochane Lovela wysyła próbki ale tylko dla pierwszych 2tys osób ;/
http://lovela.pl/o-programie.html
dają czapeczkę rękawiczki i proszek

ja tam jestem caly czas zarejestrowana bo kiedys jak sie rejestrowalam po jakis prezent to mi napisali ze Dziękujemy za zainteresowanie. Niestety, wszystkie prezenty zostały już rozdane. Pomimo to zachęcamy do rejestracji. Będziemy wtedy mogli na bieżąco informować Cię o nowych akcjach i konkursach Lovela.

no i teraz pisze to samo bo wyslalam a wam co napisali__ tez taka wiadomosc dostaliscie??????
Stary 2011-09-12, 23:41   #122
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja tam jestem caly czas zarejestrowana bo kiedys jak sie rejestrowalam po jakis prezent to mi napisali ze Dziękujemy za zainteresowanie. Niestety, wszystkie prezenty zostały już rozdane. Pomimo to zachęcamy do rejestracji. Będziemy wtedy mogli na bieżąco informować Cię o nowych akcjach i konkursach Lovela.

no i teraz pisze to samo bo wyslalam a wam co napisali__ tez taka wiadomosc dostaliscie??????
Monia u mnie ten sam komunikat juz nie zdazylysmy...

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

ja lece do lozka dobranoc mamusie i buziaki w brzusie

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 23:46   #123
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

mi nic takiego nie napisali- tyl tylko, że wyślą prezent czy tam niespodziankę

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agatek z moim TZem to troche skomplikowana sprawa on ma 28lat,a czasem zachowuje sie jak gowniarz, długo by było opowiadać. Jestesmy ze soba 7lat, a kłótnie zaczely sie ponad 3lata temu, po stracie pierwszego dziecka. W pt bylam na skraju zalamania psychicznego, ale dzieki mamie zrozumialam, ze najwazniejsze jest teraz dobro dziecka, a "nasze" sprawy sie jakos ułożą

Co do samochodu...hmm... od 1,5roku miałam Opla Tigre, jednak kiedy rodzina sie powieksza ten samochod zdecydowania sie nie nadaje Z zalem musze go sprzedac, wiec w zamian kupiłam Alfa Romeo 147. Porownania jako takiego jeszcze nie mam, bo to wyjdzie z czasem. Jak narazie moge powiedziec, ze ma wiele funkcji zwiekszajacych bezpieczenstwo, cichy, wygodny, dynamiczny 3drzwiowy, co dla niektorych mogloby byc problemem, ale atutem jest zamontowana inst.LPG, wiec tez oszczedny i takie tam.

No właśnie Agatek te opłaty- masakra. Ja musze jeszcze zaplacic 750zł i wykupic ubezpieczeniej i tego sie boje. Nie mam jeszcze skonczonych 25lat i to zwieksza koszta ubezpieczenia, poza tym 0 znizek, wiec jak mi dowala 1400zł za ubezpieczenie to z butow wyskocze
Mój też ma 28 lat rocznikowo też nie mam skończonych 25 lat i też jesteśmy z sobą 7 lat u nas przestały być kłótnie po tym jak wzięliśmy ślub... teraz jest ekstra i są sprzeczki bo ja jestem straszna wredota i nie dam sobie wejść na głowę ani żeby mnie obwinął w okół palca to on ma być pod pantoflem i słuchać swej pansi
A samochód- zaraz obejrzę na allegro jaki to ja mam swój pierwszy opel corsa 97 r, też 3 drzwiowy, czarnulka ale niestety nie mam LPG i bierze mi 7-7,5 l na 100 km... kiedyś wymienię ją na nowszy model ale nie czas na takie wybryki, za 2 lata pomyślę jak się dorobię, chcę się nią nacieszyć i naumieć jeździć.

A słuchaj Twój facet to jest mąż? On ma jakieś zniżki?? Bo ja mam samochód który jest zarejestrowany na mnie i mąż nie jest wpisany- nie musi, a mogę skorzystać z jego zniżek- on ma 50% więc fajnie 7 października muszę ubezpieczyć- też mnie to czeka...

A jaka pojemność samochodu? Ponoć od 1.5 albo 1.6 jest już więcej $$ no i za LPG dodatkowo więcej się płaci

pearl jutro też idę na badania, bądź dobrej myśli!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 03:24   #124
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie! Ja tak z rana, bo właśnie pożegnałam mojego męża, który pojechał w delegację. Rozbudziłam się troszkę, więc nadrabiam

wczoraj od bratowej dostałam jakoś 12 reklamówek ciuszków! Dzisiaj będę przebierać, odplamiać, wybierać itd.

Na allegro też właśnie licytuję kilka rzeczy, troszkę już wygrałam
Np. Zestaw ciuszków na pierwszym i drugim zdjęciu (body z dł. rękawem, kaftaniki, pajace, rajstopy, czapki...) kosztowało mnie aż 1 zł + 10 zł koszt wysyłki a te 4 pary bodziaków również 1 zł warto korzystać z allegro i szukać okazji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zes1.jpg (9,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zest2.jpg (14,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body4szt.jpg (29,7 KB, 15 załadowań)

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 03:26   #125
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
I żeby nieszczęść było mało właśnie pożarłam CAłY ser pleśniowy lazur

Mi lekarz stanowczo zabronił jeść sera pleśniowego.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:37   #126
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
lepsze ponoć 4d bo ruchliwe-już dziewczyny mówiły kiedyś
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
3d nie jest w czasie rzeczywistym a 4d w rzeczywistym tylko tym się różnią
ja miałam 4d i jest to czas rzeczywisty tak jak renatka pisze. Nawet na filmie na płytce zawsze jest z boku napis Real time

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No i melduje sie w nowym watku
Ja mialam rocznice (4.) 6.09 ale obchodzilismy ja w piatek, zostawilismy Mili na noc u dziadkow, a sami pojechalismy na kolacje, potem wspolna kapiel i mily wieczor

Blagam dodajcie mi sil bo nie daje rady juz pracowac a musze do 1. grudnia zeby dostac macierzynski (6 miesiecy przepracowane) . Mam problemy z oddychaniem, mecze sie strasznie szybko i najchetniej by nie wstawala z lozka a tu codziennie o 7 rano pobudka a w domu jestem dopiero o 15.00 Do tego mam mnostwo roboty i jeszcze trenuje nowa dziewczyne ktora mnie zastapi a z cierpliwoscia ostatnio u mnie cienko a to moja kolezanka wiec staram sie jak najwiecej pomoc. Chetnie bym juz odeszla a tu jeszcze tyyyyle czasu i nic nie zrobie
super rocznica, długo już jesteście ze sobą.
Współczuję ci bo to jeszcze 2.5 miesiąca Ja muszę przepracować do połowy-końca października i luz

Cytat:
Co do samochodu...hmm... od 1,5roku miałam Opla Tigre, jednak kiedy rodzina sie powieksza ten samochod zdecydowania sie nie nadajeZ zalem musze go sprzedac, wiec w zamian kupiłam Alfa Romeo 147. Porownania jako takiego jeszcze nie mam, bo to wyjdzie z czasem. Jak narazie moge powiedziec, ze ma wiele funkcji zwiekszajacych bezpieczenstwo, cichy, wygodny, dynamiczny 3drzwiowy, co dla niektorych mogloby byc problemem, ale atutem jest zamontowana inst.LPG, wiec tez oszczedny i takie tam.

No właśnie Agatek te opłaty- masakra. Ja musze jeszcze zaplacic 750zł i wykupic ubezpieczeniej i tego sie boje. Nie mam jeszcze skonczonych 25lat i to zwieksza koszta ubezpieczenia, poza tym 0 znizek, wiec jak mi dowala 1400zł za ubezpieczenie to z butow wyskocze
Ja mam 8 letnią Corsę, ale 3drzwiową i myślimy nad zmianą na większy i nowszy samochód. Raczej to mąż myśli bo ja to tam wiem Mi się podoba nowa Corsa i chętnie bym się przesiadła do takiej 5drzwiowej ale tż chce coś większego więc niech szuka. Jeśli zdecydujemy sie na nowy samochód z salonu to muszę poczekać do stycznia/lutego gdy będą wyprzedaże modeli z tego roku i bedzie taniej. Wtedy to już na pewno mąż będzie jeździł i szukał okazji a ja tylko na gotowe, bo nie wyobrażam sobie tego z małym dzieckiem teraz po prostu zaakceptuję zaproponowane modele przejadę się a potem to już w zależności od ceny

Idę sobie zrobić kawusię na dobry początek dnia i rozpakowac cukieraski i ciastka bo mam dziś urodzinki i przyniosłam do pracy trochę słodkiego a po pracy idę do lekarza prowadzącego z mężem a potem idziemy na jakąś pyszną kolację urodzinową. Wczoraj też wybrałam sobie prezent - SESJĘ BRZUSZKOWĄ Jeszcze nie wiem ile kosztuje bo dopiero będę się orientować.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:41   #127
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam ostatnio cięzkie dni... z dzidzia ok, tylko z moim TZ ahhh szkoda gadać- po prostu czasami mam dosyc wszystkiego ale stwierdziłam, ze nie ma sensu, a przede wszystkim nie moge sie denerwowac, bo dzidzia na tym cierpi, a ona jest dla mnie teraz najwazniejsza

Od paru tygodni zastanawiałam sie nad imieniem i podjęłam decyzje, ze niunia będzie miała na imie Lenka TZowi tez sie podoba Własciwie ja jestem Magdalena, a moja corcia bedzie Lena Jak dobrze pamiętam to Haniula tez bedzie miala Lenke, czyli juz sa dwie

Musze sie pochwalic, ze wczoraj kupilam samochów oczywiscie z mysla o mojej niuni i zapewnieniu jej bezpieczenstwa, bo mamusia lubi dupke wozic i bedzie teraz z corcia jezdzila
Poza tym byłam dzis z mama na zakupach dla Lenki i robilam przeglad wszystkiego co juz mam. Tak wiec lista jest spora i za duzo by wymieniac najwazniejsze czego jeszcze nie mam to czapeczki pilotki na noworodka, jakis kombinezonik na zime, kołdre do wozka, poszewki na posciel do łózeczka, no i smoczek przede wszystkim
Mam juz laktator, sterylizatora i podgrzewacza nie kupuje, niani tez, bo mieszkam w bloku z dwoma pokojami, wiec nie jest to dla mnie potrzebne dla siebie brakuje mi jeszcze koszulki do szpitala. Ja kupuje z krotkim rekawem badz na ramiaczkach, bo w szpitalach zima jest naprawde ciepło, zreszta nie lubie sie "parzyc"

Pozostalo mi tylko czekac
nie martw sie kochana kłótniami na pewno sie wszystko uspokoi
ale masz juz dużo rzeczy dla córciniewiele brakuje super!
ja tez chcę koszule z krótkim rękawem albo na ramiączkach w końcu w szpitalu upały panują więc na pewno będę się lepiej tak czuła
Cytat:
No i melduje sie w nowym watku
Ja mialam rocznice (4.) 6.09 ale obchodzilismy ja w piatek, zostawilismy Mili na noc u dziadkow, a sami pojechalismy na kolacje, potem wspolna kapiel i mily wieczor

Blagam dodajcie mi sil bo nie daje rady juz pracowac a musze do 1. grudnia zeby dostac macierzynski (6 miesiecy przepracowane) . Mam problemy z oddychaniem, mecze sie strasznie szybko i najchetniej by nie wstawala z lozka a tu codziennie o 7 rano pobudka a w domu jestem dopiero o 15.00 . Do tego mam mnostwo roboty i jeszcze trenuje nowa dziewczyne ktora mnie zastapi a z cierpliwoscia ostatnio u mnie cienko a to moja kolezanka wiec staram sie jak najwiecej pomoc. Chetnie bym juz odeszla a tu jeszcze tyyyyle czasu i nic nie zrobie .
super że się rocznica udaławspółczuję tej pracy do grudnia jeszcze tyle czasu-- ale zobaczysz szybko zleci i będziesz się cieszyła niedługo maleństwem a wcześniej lenistwem
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

Na allegro też właśnie licytuję kilka rzeczy, troszkę już wygrałam
Np. Zestaw ciuszków na pierwszym i drugim zdjęciu (body z dł. rękawem, kaftaniki, pajace, rajstopy, czapki...) kosztowało mnie aż 1 zł + 10 zł koszt wysyłki a te 4 pary bodziaków również 1 zł warto korzystać z allegro i szukać okazji
fajne ciuszki

Cytat:

kochana ser pleśniowy można jeść pod warunkiem że jest robiony z pasteryzowanego mlekatakich ze zwykłego mleka nie wolno

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 07:50   #128
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam
Wy to macie dziewczyny dobrze z tymi prezentami,ja niemam od kogo dostac ciuszków dla malego
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:52   #129
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam
Wy to macie dziewczyny dobrze z tymi prezentami,ja niemam od kogo dostac ciuszków dla malego
nie wszystkie kochana, nie wszystkie ja też NIC od NIKOGO nie dostanę bo nie mam od kogo
więc łącze się w bólu

Stary 2011-09-13, 07:55   #130
bybella
Wtajemniczenie

melduję się i ja w nowym watku
Cytat:

nie no chyba nie 1400 zł! ja na szczęście mam tatę jako współwałaściciela, wiec mam zniżki, teraz płace już troszę ponad 400 zł, ale jak mam teraz wydać na drugą ratę te 2 stówki to mnie trzęsie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Idę sobie zrobić kawusię na dobry początek dnia i rozpakowac cukieraski i ciastka bo mam dziś urodzinki i przyniosłam do pracy trochę słodkiego a po pracy idę do lekarza prowadzącego z mężem a potem idziemy na jakąś pyszną kolację urodzinową. Wczoraj też wybrałam sobie prezent - SESJĘ BRZUSZKOWĄ Jeszcze nie wiem ile kosztuje bo dopiero będę się orientować.
sto lat sto lat!!!!
to dzisiaj imprezke mamy
Stary 2011-09-13, 07:59   #131
pozycja77
Zadomowienie

Cześć Mamunie!!
Ale dziś pięknie na dworze.... dziś wybiorę się na dłuższy spacer

Cytat:
ja miałam 4d i jest to czas rzeczywisty tak jak renatka pisze. Nawet na filmie na płytce zawsze jest z boku napis Real time

super rocznica, długo już jesteście ze sobą.
Współczuję ci bo to jeszcze 2.5 miesiąca Ja muszę przepracować do połowy-końca października i luz

Ja mam 8 letnią Corsę, ale 3drzwiową i myślimy nad zmianą na większy i nowszy samochód. Raczej to mąż myśli bo ja to tam wiem Mi się podoba nowa Corsa i chętnie bym się przesiadła do takiej 5drzwiowej ale tż chce coś większego więc niech szuka. Jeśli zdecydujemy sie na nowy samochód z salonu to muszę poczekać do stycznia/lutego gdy będą wyprzedaże modeli z tego roku i bedzie taniej. Wtedy to już na pewno mąż będzie jeździł i szukał okazji a ja tylko na gotowe, bo nie wyobrażam sobie tego z małym dzieckiem teraz po prostu zaakceptuję zaproponowane modele przejadę się a potem to już w zależności od ceny

Najlepsze życzenia MissZuzia

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 08:15   #132
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
kochana mój prawie wychodzi jeszcze jest w srodeczku ale w porównaniu z dziurą jaką miałam przed ciążą to jest praktycznie na wierzchupodobno skórka ta na pępu jest bardzo wrażliwa i może dlatego cie boli? wiem że moja koleżanka zaklejała pępek plastrem bo tak ja bolało
dzięki Ci dobra kobieto trochę mnie uspokoiłaś
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:22   #133
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
sto lat sto lat!!!!
to dzisiaj imprezke mamy
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Cześć Mamunie!!

Najlepsze życzenia MissZuzia
dzięki dziewczyny

Stary 2011-09-13, 08:31   #134
kropeczka1984
Rozeznanie

Pearpearl stosuj się do zaleceń lekarza a wszystko będzie dobrze Co do tego, że nie napisał Ci nic pocieszającego, to się nie przejmuj. Jedną z dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam którą) lekarz straszył, że jak twardnieje macica, to może być poronienie, a na usg na początku ciąży powiedział, że albo będzie serduszko albo nie :/ To dopiero jest dołujące Głowa do góry

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kropeczka najmocniej przepraszam, wypadek przy pracy.....tylko nie bij prosze już sie to wiecej nie powtórzy
No ja mam nadzieję

Cytat:
Dla mnie nie starczyło :/ Może następnym razem się uda.

Cytat:
Blagam dodajcie mi sil bo nie daje rady juz pracowac a musze do 1. grudnia zeby dostac macierzynski (6 miesiecy przepracowane) . Mam problemy z oddychaniem, mecze sie strasznie szybko i najchetniej by nie wstawala z lozka a tu codziennie o 7 rano pobudka a w domu jestem dopiero o 15.00 . Do tego mam mnostwo roboty i jeszcze trenuje nowa dziewczyne ktora mnie zastapi a z cierpliwoscia ostatnio u mnie cienko a to moja kolezanka wiec staram sie jak najwiecej pomoc. Chetnie bym juz odeszla a tu jeszcze tyyyyle czasu i nic nie zrobie .
Współczuję... Ja na szczęście jestem już na zwolnieniu a i tak na nudę nie narzekam. Jakoś dotrzymasz do grudnia skoro musisz.

MissZuzia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Widzę, że tak jak ja panienką jesteś
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:32   #135
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry dziewczyny !
Madzia super, ze bedzie Lenka bardzo dobry wybór imienia

monia jakie nabytki juz

a mnie dzis w nocy obudzil koszmarny skurcz w łydce az do teraz ją czuje i oko mi lata Pije ten rozpuszczalny magnez ale sie zastanawiam czy on nie jest za slaby

agamili az do grudnia?! wspolczuje ! Czy w Pl tez tak jest? bo ja chce od pazdziernika isc na L4, bo juz teraz mam fory, ale chce juz prawdziwe zwolnienie. Tylko, że to nie bedzie jeszcze 6msc mojego zatrudnienia
a umowe mam na czas nieokreslony. To dostane maciezynski?!
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 08:32   #136
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
melduję się i ja w nowym watku

nie no chyba nie 1400 zł! ja na szczęście mam tatę jako współwałaściciela, wiec mam zniżki, teraz płace już troszę ponad 400 zł, ale jak mam teraz wydać na drugą ratę te 2 stówki to mnie trzęsie

ja też coś koło tego płacę bo mam mamę współwłaścicielkę

Cytat:
Cześć Mamunie!!
ja się dzisiaj idę opalać tak ładnie u nas, a wieczorkiem na basen
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzięki Ci dobra kobieto trochę mnie uspokoiłaś
nie ma za co

MissZuzia
stooo latttt w szczęściu i miłości!!:pi jemy:

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-13, 08:37   #137
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Hejka Melduje sie ze swoją kruszynką na nowym wątku, a co najważniejsze tytuł i do nas zaczął się odnosić gdyż wczoraj moje dziecie dało mi 3 kopniaki ze az brzuch falował co prawda były bardzo delikatne takie pukanie ale to był dzidziol na stówe w nocy tez baraszkował taki prezent zrobił wczoraj Mamuśce na urodziny

Cytat:

Wszystkiego naj naj najlepszego Ja miałam wczoraj , panny górą
Sesji zazdroszcze, ja tez bym chciała ale z mezem a majac w pamieci jego niechec do zdjec slubnych to raczej moge o tym zapomniec on strasznie nie lubi obiektywu, czy to aparat czy kamera

kropeczka to mnie lekarz tak powiedział ....

Haniula ja poszłam na stałe zwolnienie po równych 4 miesiącach w nowej pracy tez na czas nieokreślony i bede mieć macierzyńskie, spokojnie

Lece sie obfocic i wrzuce zdjecie brzuszka i ciuszków do klubu

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-09-13 o 08:40
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:48   #138
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

ja zdążyłam szkoda że wam się nie udało a puściłam link jak tylko się dowiedziałam...

byłam dziś na badaniach morfo +mocz+odczynnik cambosa wyniki w piątek
trochę się martwię bo miałam tragiczną noc zasnełam z potwornym bólem głowy a w nocy przebudziłam się z strasznymi zawrotami głowy tak mocnych nie miałam nigdy w życiu! przeszło mi po 20min od czasu kiedy zjadłam cukierka i popiłam wodą oby to nie cukrzyca ciążowa jestem przerażona ;(

wczoraj byłam u koleżanki zaoferowała mi rzeczy po swojej córce (wszystko w różu) a ja jeszcze nie wiem co tam we mnie siedzi ;/
chciała mi dać też wózek i łóżeczko dla mnie super a mój tż się nie zgodził na nie stwierdził że będzie brał nadgodziny i fuchy (u nas z kasą ciężko) ale kupi nowy wózek i łóżeczko takie jak sobie upatrzyliśmy....

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-09-13 o 08:58
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:51   #139
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Haniula ja poszłam na stałe zwolnienie po równych 4 miesiącach w nowej pracy tez na czas nieokreślony i bede mieć macierzyńskie, spokojnie

Lece sie obfocic i wrzuce zdjecie brzuszka i ciuszków do klubu
bo to chyba bardziej chodzi o fakt zatrudnienia? bo np jak termin porodu mam na lutego, a zatrudnilabym sie w grudniu to wtedy bym nie dostala bo nie ma 6msc tak? kurcze musze sie upewnić

czekamy na fotke !
Tez musze sbie zrobic , tak z okazji 20tc

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

MissZuzia sto lat ! spokojnej ciązy, i bezbolesnego rozwiązania
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:52   #140
Zadomowienie

aa zaczynamy dzisiaj6miesiąc!!!!

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-13, 08:59   #141
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bo to chyba bardziej chodzi o fakt zatrudnienia? bo np jak termin porodu mam na lutego, a zatrudnilabym sie w grudniu to wtedy bym nie dostala bo nie ma 6msc tak? kurcze musze sie upewnić

czekamy na fotke !
Tez musze sbie zrobic , tak z okazji 20tc
Jak pytalam księgowego mojego M. to powiedział, że 6 mc zatrudnienia, nawet jesli z tego 5mcy na L4. Mnie zastałą taka sytuacja, że zaczełam prace i po tygodniu dowiedziałam się o ciąży- (a musze dodać ze wczesniej nie pracowałam) i ksiegowy powiedział ze po mcu moge isc na l4, gdyby było cos ne tak, i tak do samego porodu,a potem płatne 5mcy urlopu. co dalej nie dopytałam...

Dziewczyny z Łodzi zapisałyscie się już do szkoły rodzenia?? wiecie gdzie bedziecie rodzić?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
aa zaczynamy dzisiaj6miesiąc!!!!

A u mnie wczoraj wg forumowej rozpiski 5

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:05   #142
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
MissZuzia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Widzę, że tak jak ja panienką jesteś
Cytat:
MissZuzia stooo latttt w szczęściu i miłości!!:pi jemy:
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Wszystkiego naj naj najlepszego Ja miałam wczoraj , panny górą
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

MissZuzia sto lat ! spokojnej ciązy, i bezbolesnego rozwiązania
dziękuję dziewczyny za życzenia

Stary 2011-09-13, 09:09   #143
kamciurka
Zakorzenienie

wrrrrrrrr napisalam posta i go nie ma, teraz wchodze i patrze zniknal, a nacytowalam sie i w ogole :/
dzien dobry kochane
wiec jeszcze raz po krotce
Monika dobrze, ze wszystko ok.
Miss Zuzia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
Pearl nie martw sie wszystko bedzie dobrze, ja mialam np. bialko w moczu, okazalo sie ze mam stan zapalny i bialko bylo ze sluzu, wiec musialam oddawac mocz majac zalozonego lekko tampona, okazalo sie ze mocz ok, a stan zapalny wyleczylam trzymam kciuki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:17   #144
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

muszę się Wam pochwalić
TZ własnie był na rozmowie kwal. (pisałam Wam, ze chce zmienić pracę i poszedłna zwolnienie) i prawdopodobnie ma pracę nic szczególnego bo praca na wózkach widłowych (szał nie ma to jak skończyc studia i na wózkach jezdzic) ale kasa większa niz teraz miał także trzymajcie kciuki od poniedziałku chyba zaczyna

co do lovelli to mnie napisali ze dziekują za rejestrację i tak jak Agatce ze wyslą prezent więc chyba się załapałam....

no i zapomniałam komu miałam odpisać z wrażenia...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:29   #145
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Jak pytalam księgowego mojego M. to powiedział, że 6 mc zatrudnienia, nawet jesli z tego 5mcy na L4. Mnie zastałą taka sytuacja, że zaczełam prace i po tygodniu dowiedziałam się o ciąży- (a musze dodać ze wczesniej nie pracowałam) i ksiegowy powiedział ze po mcu moge isc na l4, gdyby było cos ne tak, i tak do samego porodu,a potem płatne 5mcy urlopu. co dalej nie dopytałam...
Też tak miałam ,że poszłam do nowej pracy a po kilku dniach się dowiedziałam o ciazy,po tygodniu poszłam na zwolnienie bo szef mi tak doradził i niby mam mieć macierzyński
MissZuzia wszystkiego najlepszego,Natisska Tobie również ,ale spóźnione
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:35   #146
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dziękuję dziewczyny za życzenia
sto lat

któraś pytała o szkołę rodzenia w Łodzi - na stronie Rydygiera jest o szkole rodzenia i chyba w Madurowiczu. ta w Madurowiczu jest chyba bezpłatna. zapisać się można od 26 tyg...
ale ja się nie wybieram
Stary 2011-09-13, 09:37   #147
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Odebralam dzisiaj wyniki badan i morfologia do powtorki - zrobil sie skrzep i jutro znowu beda mnie kluc, ale najgorsze ze mocz lipa. W biegu pokazalam to mojej rodzinnej,ktora akurat wychodzila i powiedziala: "niedobrze, niedobrze - ostra infekcja drog moczowych. Jutro z samego rana koniecznie do mnie przyjdz" Zadzwonilam do swojego prowadzacego, wyslalam mu wyniki, a ten, ze jutro absolutnie posiew moczu, krew i z wynikami mam dzwonic.
Nie martw się na zapas, w ciąży infekcje są bardzo częste. Ja na ostatniej wizycie też dowiedziałam się że mam stan zapalny w pochwie i musiałam brać kapsułki. W przyszłym tyg robię morfologię i mocz, zobaczymy czy się dziadostwo wytępiło.

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam która z mamuś zamawiała pieluszki tetrowe na allegro ja się przymierzam ale nie wiem jakiej jakości sa bo te w marketach to LIPA
Ja wiele rzeczy zamawiałam u sprzedawcy r_p77, już go tu polecałam. I pieluszki też brałam od niego, 1,2zł bodajże za sztukę, wzięłam z 30 i nie narzekam, nie rozłażą się.

Cytat:
ja się też już nie załapałam

Cytat:
Można jeść ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka tak jak pisała renata nam nie wolno mleko niepasteryzowanego. Ja bym ni umiała zrezygnować z sera pleśniowego bo uwielbiam

Monika ty to już chyba całą wyprawkę masz dla dzidziusia fajnie, ja mam wszystko po córze. Jedyne co bedę musiała dokupić, to rzeczy dla mnie do szpitala (podkłady i podpaski w zasadzie chyba tylko).

Ja jestem teraz na etapie kupowania kombinezonu i butów na zimę dla Emi. Zaczyna mi chodzić mała bestia, ma 9,5 miesiąca, raczkować nie potrafi a po meblach się wspina i chodzi jak szalona wzdłuż łóżka i idzie nam pierwszy ząb

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-09-13 o 19:14
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:43   #148
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Anankee no to gratulacje dla szkrabika moja chrześnica zaczęła pierwsze kroki stawiać jak miała 8 miesięcy , najpierw zaczęła chodzić a potem nauczyła się raczkować
Stary 2011-09-13, 09:55   #149
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Agatek z moim TZem to troche skomplikowana sprawa on ma 28lat,a czasem zachowuje sie jak gowniarz, długo by było opowiadać. Jestesmy ze soba 7lat, a kłótnie zaczely sie ponad 3lata temu, po stracie pierwszego dziecka. W pt bylam na skraju zalamania psychicznego, ale dzieki mamie zrozumialam, ze najwazniejsze jest teraz dobro dziecka, a "nasze" sprawy sie jakos ułożą

Co do samochodu...hmm... od 1,5roku miałam Opla Tigre, jednak kiedy rodzina sie powieksza ten samochod zdecydowania sie nie nadaje Z zalem musze go sprzedac, wiec w zamian kupiłam Alfa Romeo 147. Porownania jako takiego jeszcze nie mam, bo to wyjdzie z czasem. Jak narazie moge powiedziec, ze ma wiele funkcji zwiekszajacych bezpieczenstwo, cichy, wygodny, dynamiczny 3drzwiowy, co dla niektorych mogloby byc problemem, ale atutem jest zamontowana inst.LPG, wiec tez oszczedny i takie tam.
och... ja wczoraj tez miałam spięcie z TŻ-em. Kilka dni temu kupił w markecie nowy odkurzacz bo stary robił spięcie i wywalało korki. Mieliśmy go wypróbować w domu a za kilka dni trzeba było iść do tego marketu z rachunkiem i podbić gwarancje. Mój TŻ gdzieś zgubił rachunek i zaczął się na mnie wyżywać Nie dałam rady - poryczałam się. Później jeszcze były z jego strony głupawe teksty bo robiąc pranie nie wyprałam mu domowych spodenek... wrrrrrr....
Wiesz wiek nie świadczy o mądrości faceta Mój TŻ na 34 lata a jak coś powie to ręce opadają.
Mówi się że faceci dojrzewają emocjonalnie do szóstego roku życia, później już tylko rosną

My też mamy trzydrzwiowe auto. Ze względu na dzidzię w przyszłym roku planujemy zmienić na rodzinnego opla zafire. Mój tato i brat mają takie i sobie chwalą
Cytat:
Napisane przez snesha
I żeby nieszczęść było mało właśnie pożarłam CAłY ser pleśniowy lazur
Ja mam straszną ochotę na pleśniowego Camemberta, albo na polęndwicę taką surową mmmm....

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
sto lat
któraś pytała o szkołę rodzenia w Łodzi - na stronie Rydygiera jest o szkole rodzenia i chyba w Madurowiczu. ta w Madurowiczu jest chyba bezpłatna. zapisać się można od 26 tyg...
ale ja się nie wybieram
Ja sie zapisałam do szkoły rodzenia w Legnickim szpitalu, bo mam najbliżej. Szkoła zaczyna się już w przyszłym miesiacu. Nie mogę się doczekać

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-13 o 09:51
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:07   #150
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry

muszę się Wam pochwalić
TZ własnie był na rozmowie kwal. (pisałam Wam, ze chce zmienić pracę i poszedłna zwolnienie) i prawdopodobnie ma pracę nic szczególnego bo praca na wózkach widłowych (szał nie ma to jak skończyc studia i na wózkach jezdzic) ale kasa większa niz teraz miał także trzymajcie kciuki od poniedziałku chyba zaczyna

co do lovelli to mnie napisali ze dziekują za rejestrację i tak jak Agatce ze wyslą prezent więc chyba się załapałam....

no i zapomniałam komu miałam odpisać z wrażenia...
gratuluje nowej pracy meza niech sie chlopak wprawia w prowadzeniu wozkow a co
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas, w ciąży infekcje są bardzo częste. Ja na ostatniej wizycie też dowiedziałam się że mam stan zapalny w pochwie i musiałam brać kapsułki. W przyszłym tyg robię morfologię i mocz, zobaczymy czy się dziadostwo wytępiło.

Ja wiele rzeczy zamawiałam u sprzedawcy rp_77, już go tu polecałam. I pieluszki też brałam od niego, 1,2zł bodajże za sztukę, wzięłam z 30 i nie narzekam, nie rozłażą się.

ja się też już nie załapałam

Można jeść ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka tak jak pisała renata nam nie wolno mleko niepasteryzowanego. Ja bym ni umiała zrezygnować z sera pleśniowego bo uwielbiam

Monika ty to już chyba całą wyprawkę masz dla dzidziusia fajnie, ja mam wszystko po córze. Jedyne co bedę musiała dokupić, to rzeczy dla mnie do szpitala (podkłady i podpaski w zasadzie chyba tylko).

Ja jestem teraz na etapie kupowania kombinezonu i butów na zimę dla Emi. Zaczyna mi chodzić mała bestia, ma 9,5 miesiąca, raczkować nie potrafi a po meblach się wspina i chodzi jak szalona wzdłuż łóżka i idzie nam pierwszy ząb
gratulacje z okazji pierwszego zabka no i przejscia do etapu chodzenia

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości